13 Σεπτεμβρίου 2010

JP MORGAΝ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΟ2 ΕΩΣ 2020 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 Άρθρο του iskra
(μέσω Κόκκινου καραβιού)

«ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ» ΟΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής για τη στρατηγική επιτοκίων στην Ευρώπη της γνωστής πολυεθνικής τράπεζας JP Morgan, Pavan Wadwa, στο Bloomberg, η Ελλάδα θα «χρειαστεί» μνημόνιο μέχρι το…2020! Συγκεκριμένα ο Pavan Wadwa υποστήριξε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί να μείνει «εκτός αγορών» για άλλα 3 έως 6 χρόνια μετά το 2013!

Σύμφωνα με το στέλεχος της JP Morgan, αυτό θα συμβεί διότι προοδευτικά θα λήξουν ομόλογα τα οποία σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία. Με κάποιο τρόπο το χρέος το οποίο αντιστοιχεί στα ομόλογα αυτά θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί, δηλαδή να εκδοθούν νέα ομόλογα. Ο Pavan Wadwa εκτιμά, πως αυτό δεν θα είναι δυνατόν να γίνει με βιώσιμα επιτόκια καθώς ακόμα και μετά το 2013, το κόστος δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο θα είναι δυσθεώρητο!

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα θα πρέπει είτε να υπαχθεί εκ νέου σε «μηχανισμό στήριξης» (και να λάβει φυσικά σωρεία αντεργατικών και γενικότερα αντιλαϊκών μέτρων) είτε να περιπέσει και τυπικά σε καθεστώς χρεοκοπίας.


Η JP MORGAN ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ !

Ουσιαστικά η JP Morgan, με τη σχετική παρέμβασή της αδειάζει ολοκληρωτικά τόσο την Κυβέρνηση όσο και την τρόικα! Η υπόσχεση που έδωσαν προς τον ελληνικό λαό για την επιβολή του Μνημονίου ήταν, πως αυτό αποτελεί τη μόνη λύση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Σήμερα, όσο περνάνε οι βδομάδες αποκαλύπτεται σιγά – σιγά πως στην Ελλάδα έχουμε και Μνημόνιο (αντεργατικά και γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα) και (ουσιαστική) χρεοκοπία. Από τη μια μεριά, εδώ και κάποιες εβδομάδες το spread βρίσκεται σταθερά στην περιοχή των 1000 μονάδων εγείροντας ανησυχίες για την πιθανότητα η Ελλάδα να πτωχεύσει βραχυπρόθεσμα. Από την άλλη μεριά, σήμερα η JP Morgan μας λέει πως για να αποφευχθεί η τυπική χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να ζήσουμε με μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2020!

  Το αδιέξοδο είναι προφανές και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η Αριστερά και η άμεση κινητοποίηση του λαού! Η ομολογία της JP Morgan, καθιστά σαφές πως η σύνολη Αριστερά πρέπει να δουλέψει άμεσα για την οικοδόμηση μετωπικών αντιστάσεων στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία με άμεσα αιτήματα την ακύρωση των Μνημονίων, των μέτρων και των δεσμεύσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιό τους καθώς και την προς όφελος του λαού και όχι των πιστωτών αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

   Οι στόχοι αυτοί, όπως καθιστά σαφές και η δήλωση του στελέχους της JP Morgan, αποκτούν χαρακτηριστικά πλέον κοινωνικής επιβίωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.