22 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Το ΚΚΕ καταδίκασε τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι και εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά, βλέπουμε πως αυτές οι επιθέσεις, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Για τις εξελίξεις αυτές, που απαιτούν την επαγρύπνηση των εργαζομένων και την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, γίνεται αναγκαίο να θέσουμε τα εξής:

1. Ο πόλεμος, που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ έχει ξεριζώσει από τις εστίες τους εκατομμύρια άλλους, είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Δείχνει πως ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους.


Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κι όταν τα άλλα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα «πανηγύριζαν» για τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, ανέδειξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, πάνω στο έδαφος της οποίας εκτυλίσσεται ο πόλεμος στη Συρία, όπως και την οργανωμένη επιχείρηση επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή, Ισραήλ, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Εμιράτων, στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

2. Οι στοχεύσεις αυτής της επέμβασης βρίσκονται στην προώθηση του σχεδίου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», που, όπως έγκαιρα είχαμε τονίσει, αφορά τη διασφάλιση της πρόσβασης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις πηγές Ενέργειας και στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής που αποτελεί «πέρασμα» για το εμπόριο και τις μεταφορές.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στην «αναδόμηση» των αστικών καθεστώτων, ώστε να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν σταθερή βάση για την εξάπλωση των μονοπωλιακών ομίλων στις αγορές της περιοχής.

Τα σχέδια αυτά έρχονται σε σφοδρή αντίθεση με τα μονοπωλιακά συμφέροντα που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή.

3. Για τις στοχεύσεις αυτής της επέμβασης χρησιμοποιήθηκε από τους Ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές το λεγόμενο πολιτικό Ισλάμ, όπως παλαιότερα είχαν χρησιμοποιηθεί οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τη δεκαετία του '80. Κατά την εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία στηρίχτηκαν, οργανώθηκαν, εξοπλίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές διάφορες τέτοιες ομάδες.

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, μαζί με αυτές που είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως η κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ, η διάλυση της Λιβύης, είναι που οδήγησαν στο τερατώδες δημιούργημα των δολοφόνων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

4. Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, στα τέλη Σεπτέμβρη 2015, ήταν ένα σημάδι της παραπέρα όξυνσης των αντιθέσεων, που διεξάγονται με σφοδρότητα για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων, των μεριδίων των αγορών, την απόκτηση γεωπολιτικών και στρατιωτικών «στηριγμάτων» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι, που αξιοποιείται για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης της Γαλλίας και άλλων καπιταλιστικών κρατών, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, όπως να οδηγήσει στο διαμελισμό της Συρίας ή σε πιο γενικευμένη ιμπεριαλιστική αναμέτρηση ή σε συμβιβασμό με μια «ειρήνη» ψευδεπίγραφη, με «το πιστόλι στον κρόταφο».

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα προσχήματα περί «διεθνούς δικαίου», «ανθρωπιστικής κρίσης», «προσφυγικού - μεταναστευτικού ρεύματος» κ.ά., που η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα σχέδιά της. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνουν τα παιδιά τους «κρέας για τα κανόνια» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να χύσουν το αίμα τους για ξένα συμφέροντα, δηλαδή για τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης συμμαχίας μονοπωλιακών συμφερόντων.

5. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης πρέπει να δουν τι κρύβεται πίσω από το «οπλισμένο χέρι» των δολοφόνων, εκείνους που σχεδιάζουν, συγκροτούν, εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και τελικά χρησιμοποιούν αυτές τις δυνάμεις για να τις αξιοποιήσουν στην προώθηση των σχεδίων τους.

Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, ανοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργούν τα διάφορα αστικά επιτελεία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις θέσεις που προβάλλουν αστικά κόμματα και ΜΜΕ, ακόμη και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ότι δήθεν «η Ευρώπη δέχεται επίθεση», ότι διεξάγεται «πόλεμος των πολιτισμών ή θρησκειών» και ότι πρέπει όλοι «με εθνική (ή ευρωπαϊκή) ομοψυχία να απαντήσουμε στην επίθεση».

Αυτές οι παραπλανητικές «φιλοδυτικές», «φιλοευρωπαϊκές» και «πατριωτικές» ρητορείες έχουν μία και μόνον αποστολή: Να ποτίσουν τους εργαζόμενους με το «φαρμάκι» του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να τους σύρουν στη συνέχεια στη σφαγή για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, που συγκρούονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τα ρωσικά και κινεζικά μονοπώλια και τους συμμάχους τους.

6. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και σ' αυτά της εσωτερικής, έχει αρπάξει τη «σκυτάλη» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική.

Πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έτσι και τώρα παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ κατά των λαών της περιοχής.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που, με πρόσχημα τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ενεργοποίησε το άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ), που αναγνωρίζει το θεμελιακό ρόλο του ΝΑΤΟ, δηλαδή τον ηγεμονικό ρόλο των ΗΠΑ, και προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα «ανταλλάγματα» που ζητά η Τουρκία από την ΕΕ για τη ρύθμιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, που έχουν σχέση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και τη μόνιμη επιδίωξή της για μορφές «συγκυριαρχίας» στο Αιγαίο, για διεύρυνση των «γκρίζων ζωνών» κ.λπ.

Ταυτόχρονα, ο λαός μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις επιπτώσεις από την πολιτική των «κλειστών συνόρων», που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

7. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.

Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.

Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς.

Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

23 σχόλια:

 1. Μια εξαιρετικα ξεκαθαρη ανακοινωση που δειχνει την πραγματικη αιτια της καταστροφης που δημιουργει ο Καπιταλισμος στο Ιμπεριαλιστικο του σταδιο που οδηγει την ανθρωποτητα στην καταστροφη. Και εδω εχουνε βαρυτατες ευθυνες τα Οπορτουνιστικα κομματα που βοηθανε αμεριστα τον καπιταλισμο μαζι με την βοηθεια του Φασισμου πολιτικα η με Ρασο. Φωναζουνε για την Τρομοκρατια απο τους Τζιχαντιστες....... αυτοι που στην δεκαετια του 80 του φτιαξανε εναντια στην Αφγανικη επανασταση τους ονομαζανε μαχητες της Ελευθεριας εναντια στους κακους Κομμουνιστες. Τα ιδια ακριβως λεγανε και τα τσιρακια τους στο τοτε Εσωτερικο. Στην Συρια σφαζουνε τον λαο εδω και 5 χρονια ΗΠΑ Ε.Ε και Τζιχαντιστες μαζι με τμημα της Αστικης Ταξης που ειναι μαζι τους. Απο την αλλη μερια Ασαντ Ρωσια Χεζμπολαχ Ιραν προσπαθουνε για τα δικα τους συμφεροντα να επικρατησουνε απεναντι στους πρωτους. Και οι Κομμουνιστες που βρισκονται.... εδω ειναι η τραγωδια. Στην Αστικοδημοκρατικη επανασταση την δεκαετια του 1950 πηρανε μερος μαζι με το Μπααθ την Εθνικη Αστικη Τάξη. Σωστα μεχρι εδω. Οταν τελείωσε εγινε το γνωστο παραμυθι με τα Σταδια... στηριξανε δεκαετιες ολοκληρες το Καθεστως Μπααθ και γινανε μερος του προβληματος. Σημερα εγκλωβισμενοι σε κυβερνηση με τον Ασαντ σε συνεδριο τους βαζουνε την φωτογραφια του αναμεσα σε Μαρξ και Λενιν έχοντας χασει την Ιστορικη τους Αποστολη. Δεν λεω οτι τωρα ειναι η ωρα για Σοσιαλισμο στην Συρια. Λεω ομως για να μπορεσεις να εκμεταλευτεις την ευκαιρια οταν ερθει η ωρα πρεπει το Κ.Κ απο πριν να διατηρει την αυτοτελεια του παντα και να μην εχει εγκλωβιστει σε καμμια περιπτωση σε αστικη κυβερνηση. Διαφορετικα Σοσιαλισμος δεν προκειται να γινει ποτε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οπως παντα ρεαλιστες....

  αν ειχε και παραγραφο 8 το μανιφεστο θα ελεγε :

  8. πειτε ολοι 7 φορες το πατερ ημων να βοηθησουμε να αλλαξει ο κοσμος και αν φυγει το κακο ματι απο τη περιοχη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Π(ι)ες κι άλλα.
   Ούτε για LOL δεν είσαι.

   Διαγραφή
  2. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε. Για έμπα να σε δούμε αν τραβάς...

   Υ.Γ. Ούτε για πασιέτζα θα έλεγα...

   Κώστας

   Διαγραφή
  3. Αφου πρωτα ανατρεπουμε την ΕΣΣΔ και τον Σοσιαλισμο λεγοντας παραμυθια οτι η ανθρωποτητα θα βαδισει στον παραδεισο....... Ο Κοσμος γινεται ζουγκλα απο τους Καπιταλιστες εμφανιζεται ο Οπορτουνιστης νομιζοντας οτι εχουμε ξεχασει τα Εγκληματα τους και αρχιζει παλι το παραμυθι. Δεν εισαστε ρεαλιστες τωρα τη κανουμε τα παλια περασανε κ.α. Και τη μας προτεινουνε οι Τυχοδιωκτες. Μα να διαλεξουμε το καλο Ιμπεριαλιστη τον Ρωσο με τον Κινεζο γιατι λεει οτι ετσι ο Καπιταλισμος θα γινει Ανθρωπινος...........Το Τυρι Κουμπαρε.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  4. Καλως ή κακως, η Ρωσσια χαλασε τα σχεδια των Αμερικανων/ΕΕ που τωρα τρεχουν μπας και σωσουν τις ορδες βαρβαρων του Isis που εφτιαξαν οι ιδιοι για να ριξουν την Συριακη κυβερνηση, στην οποια συμμετεχουν δυο ΚΚ. Να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν βαζω στο ιδιο καζανι τον ιμπεριαλισμο των καουμποιδων με την παρεμβαση των Ρωσσων που εστειλε το ΙΣ απο κει που ηρθε σωνοντας απλο κοσμακη της περιοχης απο εκτελεσεις και προσφυγια.

   Διαγραφή
  5. Ιμπεριαλιστικη χωρα ειναι και η Ρωσια και βομβαρδιζει για να εξυπηρετησει τα συμφεροντα της Αστικης της Ταξης μαζι με τον Ασαντ και το τμημα της Αστικης ταξης που τον στηριζει. Οσο για τα δυο ΚΚ που συμμετεχουνε στην Αστικη κυβερνηση του Μπααθ ακριβως εδω ειναι η τραγωδια. Χωρις αυτοτελη δραση και Εγκλωβισμενος σε ΑΣτικη Κυβερνηση ποτε δεν θα παρεις την Εξουσια. π.χ Ελλαδα Οκτωβρης του 1944 Αστικη Κυβερνηση Παπατζή. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΜΕ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  6. Στην ανακοίνωση κατονομάζονται σαφώς οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και οι σύμμαχοί τους.Ως φίλη του κόμματος θα ήθελα τον ενθουσιασμό,να συμβαδίζει με την προσοχή.
   Ινδιάνα

   Διαγραφή
  7. @zoot horn rollo
   Παντα με χιουμορ, συντομος και περιεκτικος

   Νικ. -π

   Διαγραφή
 3. Omg, δεν μου λες εισαστε εποχιακοι ασφαλιτες-δηλαδη σας προσλαβανε τωρα με τις κατασχεσεις και δουλευετε με το μπλοκακι- η μονιμο προσωπικο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρεπει να ειναι καινουργια Φουρνια απο την Πρεσβεια............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Παρτ ταιμ ασφαλιτη
   αφου ολα αυτα που λεει το κκε σου φαινονται μαλακιες
   πες μας τι προτεινεις εσυ να κανει ο ελληνικος λαος

   Διαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Τωρα και εσυ κανεις πως δεν ξερεις Συντροφε χοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  4. Οχι αν ειναι εγω ειμαι ανοιχτος σε προτασεις, να με πεισει να αφησω τα παλιοκομμουνια να τον ακολουθησω!
   Περιμενω... περιμενω και απο τον συναδελφο του σε αλλο ποστ να μου πει και αυτος τι προτεινει... θελω να πειστω

   Διαγραφή
  5. Σωστα. Θα σου εξηγησει οτι στην Συρια εχουνε Φεουδαρχια και πρεπει να γινει παλι Αστικοδημοκρατικη Επανασταση οτι οι Παπαδες της Χεζμπολαχ ειναι καλοι ανθρωποι και οτι η Ρωσια ειναι εξαρτημενη απο την Δυση. Θα μας προτεινει ενα Αντιφασιστικο μετωπο και μια κυβερνηση ΑΑΔΜ......... με ενα πρόγραμμα μετάβασης στο Σοσιαλισμο με 5 Σταδια. Πως σου φαινεται ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 4. Τωρα το οτι ο ΛΕΝΙΝ αρχες του 1917 σε αρθρο του εξηγουσε στον Γκρόιλιχ οτι η Ελβετια ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα αυτο πια ειναι Γκαντεμια. Ητανε μυστηριος ο Λενιν ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη Μέση Ανατολή.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-in-a-borderless-world-the-days-when-we-could-fight-foreign-wars-and-be-safe-at-home-may-be-long-a6741146.html  Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολυ σωστα το λες. Στα πλαισια του Αντικομμουνιστικου αγωνα ο Καπιταλισμος χρησιμοποιησε ολα τα μεσα. Στην περιπτωση μας τις Θρησκειες δηλαδή τον Φασισμο με Ρασο. Και δεν ητανε μονο αυτοι που τοτε τους ονομαζανε μαχητες της Ελευθεριας. Ακριβως τα ιδια λεγανε και οι Οπορτουνιστες του Εσωτερικου. Που σημερα τους επιασε ταχα ο πονος για τον Συριακο λαο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. α, ναι , για να σας βάλω εγώ ενα άλλο ερώτημα;
  Στο Ιραν γιατί ενώ οι εργάτες εξεγέρθγηκαν πήγαν και στήριξαν τελικά το Χομεϊνί και τη κλίκα του;
  Στην Αλγερία γιατί ψήφισε η πλειοψηφία ισλαμιστές και μετά οι στρατιωτικοι έκαναν πραξικόπημα;
  Ειναι αστείο να λες ότι επειδή έχασε η Ρωσσία στο Αφγανιστάν, χάθηκε η ευκαιρία για...εκκοσμίκευση. Προφανώς δεν εχετε ΙΔΕΑ απ΄την ισττορία της ανατολής.
  Υγιαίνετε.
  καποιος που γνωρίζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήθελα να ήξερα, που τις βρίσκετε όλες αυτές τις βλακείες και τις αμολάτε; Πραγματικά, ανώνυμεέχεις στοιχειώδη γνώση ιστορίας ή αμολάς αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν; Φαντάζομαι έχεις ξεφτυλιστεί πολλές φορές για να κρύβεις το όνομα. Σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν λές τίποτα.
   kk-1

   Διαγραφή
 9. Στο Αφγανισταν εχασε η Επανασταση του λαου απο τον Καπιταλισμο που χρησιμοποιησε την θρησκεια σαν οπλο. Οσο για την ιστορια της Ανατολης γνωριζουμε την Ιστορια της Ευρωπης με την Ιερα εξεταση. Περαστικα σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.