2 Νοεμβρίου 2015

ΕΕΔΥΕΘ: Διαμαρτυρία ύπερ των Παλαιστίνιων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ



Η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τέλος. Ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε λίγα μόνο ημέρες ο παλαιστινιακός λαός μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας. 

Μεθοδικά και χωρίς κανένα δισταγμό το κράτος-δολοφόνος σκοτώνει και τραυματίζει αδιάκριτα άντρες, νεολαίους που αγωνίζονται, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, κατεδαφίζει και καταστρέφει σπίτια και άλλες παλαιστινιακές υποδομές. Εφαρμόζει πιστά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Νέα Μέση Ανατολή», το σχέδιο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. 

Γι’ αυτό στα εγκλήματά του αυτά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή των ιμπεριαλιστών. Παρούσα στο έγκλημα αυτό και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποία, ακλουθώντας πιστά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναβαθμίζει ολόπλευρα τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ. Οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σκορπούν το θάνατο στα παλαιστινιακά εδάφη, εκπαιδεύονται μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πιστή στο διεθνιστικό της καθήκον, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.
Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις τους να στηρίξουν ολόπλευρα με την παρουσία τους την εκδήλωση διαμαρτυρίας – καθιστική διαμαρτυρία, που οργανώνει την Τρίτη, 03/11/2015 ώρα 18:00 μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση διακοπή οποιασδήποτε εμπορικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΤΡΙΤΗ, 03/11/2015 - ΏΡΑ 18:00 ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Θεσσαλονίκη
01/11/2015
Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ


Καλούμε τον Ελληνικό λαό  να συμμετέχει στην καθιστική διαμαρτυρία, που θα γίνει την Τρίτη  03.11.2015 στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00


Πόσο μοιάζει το χθες με το σήμερα; 

Η βάρβαρη επίθεση εναντίον άμαχου πληθυσμού που στέρησε 2500 αθώες ζωές στη Γάζα. Εδώ και πολλούς μήνες γίνονται καθημερινές επιθέσεις κατά παλαιστίνιου άμαχου πληθυσμού που κυκλοφορεί και προσκυνά στα ιερά μέρη και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Παράλληλα, απαγορεύουν την κυκλοφορία οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σε διάφορες πόλεις και περιοχές στη Δυτική όχθη, κάνουν καθημερινές συλλήψεις και ασκούν βία κατά διαδηλωτών σε πορείες κατά τις ισραηλινές επιθέσεις. Καθημερινά δολοφονούνται άμαχοι πολίτες εν ψυχρώ σε όλες τις περιοχές της Παλαιστίνης, όπως έγινε με την Χαντήλ Αλ- Χασλαμόν στη Χεβρώνα, τον 17χρονο Ναντίμ Νουάρα και πολλούς άλλους. Επίσης κάνουν έφοδο σε νοσοκομεία πραγματοποιώντας δολοφονίες και απαγωγές τραυματιών. Στη Δυτική όχθη υπάρχουν πάνω από 121 οικισμοί που χτίστηκαν πάνω σε κλεμμένα εδάφη των παλαιστινίων πολιτών με συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο από 350.150.Οι κάτοικοι αυτών των οικισμών ασκούν καθημερινές επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού στις γύρω περιοχές, καίνε χωράφια αγροτών και απαγάγουν ανήλικα παιδιά. Όλα αυτά γίνονται υπό την υποστήριξη, κάλυψη και προστασία του ισραηλινού στρατού.

Ως Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε όλα τα προαναφερθέντα εγκλήματα και όλα τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει διαπράξει επανειλημμένα το κράτος του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Στηρίζουμε την Παλαιστινιακή αρχή στην προσφυγή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με σκοπό την καταδίκη των ενόχων, και τον τερματισμό του διακανονισμού της ασφάλειας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ζητούμε από την Διεθνή Κοινότητα να εφαρμόσει τους διεθνείς νόμους και να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Τέλος, καλούμε τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και να πιέσουν την Ελληνική κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, καθώς και να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα. Αντίσταση μέχρι τη νίκη!

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή αλληλεγγύη!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης
Ο Γενικός Γραμματέας
Ελ Αγκούζ Μοχάμεντ
Τηλ. επικοινωνίας: 6994-618.229

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.