26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ:3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ

«Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά! Σε πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό», καλεί το ΠΑΜΕ για την απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη νέα φοροεπιδρομή.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα είναι στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

«3 Δεκέμβρη όλοι στην απεργία!

Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά!

Πανελλαδικός-πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός!


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια 10.00 π.μ.

Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Όχι στη νέα φοροεπιδρομή!

Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στο λαιμό μας!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να "πείσουν" τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα!

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω!

Δήλωσε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!

Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!

Να σπάσουμε το κλίμα της "κοινωνικής συνοχής" και του "εθνικού διαλόγου" που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους.
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα "όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις", που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα Ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

Να μην αφήσουμε την Ασφάλιση στα νύχια των αρπαχτικών!

Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα!

Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η Ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι Υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Τα στοιχεία κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι αποκαλυπτικά, για την πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ, που διαλύουν κομμάτι-κομμάτι την Κοινωνική Ασφάλιση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας άνοδο 1,8%.

Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους!

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το "διαίρει και βασίλευε", οι λογικές "το ταμείο μου", "η κατηγορία μου", οι διαχωρισμοί "νέοι-παλιοί". Αυτό είναι το δηλητήριο, που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και το τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι - Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις.

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την Κοινωνική Συμμαχία!

Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα, θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της Κοινωνικής Συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος, ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.00 π.μ. στην Ομόνοια!».

10 σχόλια:

 1. Αλλος ενας Σταθμος για το Ταξικο Εργατικο κινημα με στοχο την Συγκεντρωση δυναμεων για να μπορεσουμε να αποσπασουμε προσωρινα μετρα ανακουφισης βαδιζοντας για εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Μονοδρομος για τον λαο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ φοβάμαι ότι οι απεργίες έχουν πλέον νόημα μόνο αν απεργήσει ο ιδιωτικός τομέας. Μόνο τότε θα τους πονέσει. Αν απεργούν μόνο οι δημόσιοι τότε θα κάνουν και χαρά από πάνω που γλυτώνουν τα ημερομίσθια της απεργίας. Εκτός αν τραβήξει κάνα γενικό μπλακ άουτ ο δημόσιος τομέας για κάνα μήνα αλλά άντε βρέστε εσείς ΔΥ διατιθειμένους να απεργήσουν τόσο καιρό. Για τους ιδιωτικούς τα παμε, μην τα ξαναλέμε. Μια μέρα και δεν μπορούν ν'απεργήσουν, ακόμα και να θέλουν, όχι κάνα μήνα. Δυστυχώς όσο η ταξική συνείδηση των εργαζομένων παραμένει ανύπαρκτη και όσο ο εκβιασμός των εργοδοτών περνάει ότι και να κάνουμε μια τρύπα στο νερό θα είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η πολυ καθημερινη χαλαει!

   Διαγραφή
  2. Καμμια τρυπα στο νερο. Η Απεργια ειναι μια απο τις μορφες παλης που εχει ο λαος. Το ζητημα ειναι πως και απο ποιους χρησιμοποιειται. Για τις δυναμεις του Οπορτουνισμου ειναι ενας τροπος για την εναλλαγη κυβερνησεων στο εδαφος του καπιταλισμου και την απροσκοπτη συνεχεια του. Για το ΠΑΜΕ και την Λαικη Συμμαχια ειναι για τηνσυγκεντρωση δυναμεων με στοχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Ο καθενας στο Στρατοπεδο που διαλεξε. Εσυ απλα εισαι με τους Καπιταλιστες....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. http://www.kathimerini.gr/839855/article/epikairothta/ellada/swthries-apergies-gia-ton-kratiko-proupologismo

   Modesto, σε αυτο αναφερεσαι;

   γ.

   Διαγραφή
 3. Πρεπει αυτο που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ και η βρωμιαρα η Γεροβασιλή σημερα "οτι οι απεργιες που κανει το ΠΑΜΕ μας βοηθανε στην διαπραγματευση μας με την τροικα" Να τους το γυρισουμε μπουμερανγκ στις 3 Δεκεμβριου!!! Πρεπει να γινει χαμος εκεινη την ημερα να ειμαστε ποιο μαχητικοι και μετα αν μας πουνε τι κανει το ΚΚΕ και τα γνωστα ξερετε που λενε για το ΚΚΕ να τους απαντησουμε οτι η Γεροβασιλη και ο ΣΥΡΙΖΑ μας ειπε να απεργησουμε και μας ειπε η Γεροβασιλη οτι τους βοηθαμε κιολας και τωρα μας ζητανε και τα ρεστα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @vagelis891

   Αλαλουμ δηλωσεων. Μια λενε τη μια, μια την αλλη. Αρκει καποιος να "τσιμπησει".

   "Η συμφωνια ειναι επωδυνη, ομως θα πρεπει να παρουμε μια αποφαση ως χωρα συλλογικα, αν θελουμε να προχωρησουμε ενα βημα περαιτερω και από εκει και πέρα να κανουμε οτι μπορούμε για να ερθει επιτέλους η αναπτυξη στη χώρα μας. Και αυτό δεν έρχεται ούτε με πορείες, ούτε με επαναστατικές ιδέες, ούτε με θεωρήσεις πολιτικής ατάκας, ούτε με την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη στην πρώτη γραμμή. Αυτές οι πορείες οδηγούν εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ και σε εσωτερική υποτίμηση και αυτή τη φορά με το νόμισμα"

   Τζαγκρη υφυπουργος βιομηχανιας στη πρωινή εκπομπή του MEGA ,Μega Σαββατοκυριακο 21/11/2015

   Η κ.υφυπουργος εννοει τις πορειες του ΠΑΜΕ και τις επαναστατικες ιδεες του ΚΚΕ, αντι της παρεουλας του Λαφα.
   Η τακτικη των αστων πολιτικων ειναι να χυδαιολογουν κατα του εργατικου κινηματος, του κομμουνισμου, βαζοντας αλλους στα λογια τους. Δεν τολμουν να αντιπαρατεθουν ευθεως με το ΚΚΕ.
   Ο Αμυρας ειχε δηλωσει στη Βουλη πως ο Συριζα εφερε τον Μαρξισμο με τις κατασχεσεις των σπιτιων! Πηρε την απαντηση απο τον κοινοβουλευτικο εκπροσωπο Καραθανασοπουλο

   Νικ. -π

   Διαγραφή
  2. Eγω λεω για την Γεροβασιλη συνεχεια αυτο λεει για τις απεργιες που κανει το ΠΑΜΕ οτι δηθεν και αυτη θελει τις απεργιες για την βοηθαμε δηθεν στην διαπραγματευση

   Διαγραφή
  3. Η Τζαγκρη με χρονια στο ΠΑΣΟΚ δηλωνει αυτο που τους ποναει (ΠΑΜΕ - ΚΚΕ)

   Οτι δεν ειναι στον ελεγχο τους προσπαθουν να το συκοφαντησουν. Οτι και σε οσους πιασει η προπαγανδα τους

   Τριτο Μνημονιο ψηφισαν με μετρα που δεν τολμουσαν να παρουν ΠΑΣΟΚΟΝΔ επιτυχια το βαπτισαν. Ποιος τους πιστευει ειδικα τους κυβερνητικους εκπροσωπους; Π.χ.Πριν ηταν ο Γαβριηλ.Ποτε ελεγε αληθεια; Πριν ή μετα την παραιτηση του απο την πολιτικη;

   Ασε τους να λενε. Απαντηση θα ειναι η επιτυχια της απεργιας

   Νικ. -π

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.