16 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλος : Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδος»

 
Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στο Βόλο μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, αντιδρώντας στην εκ περιτροπής εργασία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία από τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη προχώρησε στη μονομερή εφαρμογή του μέτρου, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι, όπως υποστηρίζουν, θα χάσουν σχεδόν 50% του εισοδήματός τους και στο οποίο θα προστεθεί και η μείωση κατά 12% που ισχύει βάσει της επιχειρησιακής σύμβασης που έχει υπογραφεί. 
 
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 2.00 έως τις 6.00 το απόγευμα, που θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, από τις 6.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί και την Πέμπτη 10.00 με 2.00 το βράδυ, ενώ τις ώρες της στάσης θα πραγματοποιούνται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο. Ταυτόχρονα την Πέμπτη θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ενώ την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, στις 6 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα μεταβεί στο χώρο του εργοστασίου, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.


Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου. Και προσθέτει:

«Το μέτρο έρχεται να προστεθεί στη μείωση των αποδοχών των συναδέλφων, εδώ και τρία χρόνια, που ξεπερνά το 12%. Στα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που είχαν ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα ένα νεκρό εργάτη και να έχουμε και έναν ακρωτηριασμό.

Όμως έτσι ακριβώς είναι το σύστημα. Όταν υπάρχουν δουλειές και παραγγελίες, να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα ώστε να είναι ανταγωνιστική η εταιρεία και όταν αυτά δεν υπάρχουν, να καθόμαστε τις μισές μέρες και αύριο ποιος ξέρει.

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε κάθε αγωνιστική δράση. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν την πάλη τους, με τα δικά τους αιτήματα και όχι της εργοδοσίας, για πλήρη δουλειά όπως έκαναν οι εργάτες στον "Ιμάντα" που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και ανάγκασαν την εταιρεία να το πάρει πίσω».

1 σχόλιο:

  1. δεν ξερω αν ηρθε το προηγουμενο μου σχολιο,ελπιζω παντως να καταλαβαν οι συγκεκριμενοι "εργατες" τι εκαναν οταν πουλησαν τους συναδελφους τους στον Ασπροπυργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.