20 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πόλεις όλης της Ελλάδας (ΦΩΤΟ - VIDEO) - Β' μέρος

Απο τον 902.gr

ΞΑΝΘΗ
 
Με την μαζική συμμετοχή εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και συνταξιούχους πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μαζικότατα τα μπλοκ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, του Σωματείου Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης, ενώ με το δικό τους μπλοκ, συμμετείχαν το σωματείο των Εργαζομένων στη ΡΟΔΟΠΗ, η επιτροπή από το ΔΡΟΣΕΡΟ.
 
 Το πρωί, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης E-VALUE, έχοντας στο πλευρό τους, το ταξικό συνδικάτο, περιφρούρησαν αποφασιστικά την απεργία τους.



ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
Μαζική και μαχητική η απεργιακή μάχη που δόθηκε στην Καλαμάτα. Νωρίς το πρωί περιφρουρήθηκαν οι αποθήκες σούπερ μάρκετ ''ΕΝΑ'' και ''ΜΕΤΡΟ''.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μαρτίου με τα πανό της ΔΕΥΑΚ,των οικοδόμων,των εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην Υγεία και των αγροτών από το μπλόκο Σουληναρίου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Β.Τσίχλης, μέλος του ΔΣ Ψυκτικών και ο Κ.Πετρόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε η Λ.Μπίνη εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας. 
 
 
Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας με μεγάλη συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων, καθώς και αγροτικών αυτοκινήτων. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όπου αντιπροσωπεία αγροτών συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα.

 
ΒΕΡΟΙΑ
 
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια. Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ωρολογίου μίλησε ο εκπρόσωπος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Σούλης Ανδρεόπουλος που ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε: «Η πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις είναι κεντρικό ζήτημα της ταξικής πάλης. Είναι μεγάλη αναμέτρηση η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το παρόν αλά και το μέλλον των εργαζομένων για πολλά χρόνια μετά. Είναι μάχη δύσκολη γιατί έχουμε να κάνουμε με την εργοδοσία που γίνεται πιο ισχυρή. Έχουμε να κάνουμε με την κυβέρνηση που αναδεικνύεται σε πιστό υπηρέτη των συμφερόντων της εργοδοσίας. Έχουμε να κάνουμε με την στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό σε συνεργασία με το νέο εργατοπατερισμό της Αυτόνομης Παρέμβασης που έχουν υπονομεύσει τις συλλογικές συμβάσεις με την υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων που προβλέπουν μεγάλες μειώσεις μισθών, εφαρμόζοντας τα μνημόνια μέσα στους χώρους δουλειάς».
Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
 
Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση και πορεία των ταξικών δυνάμεων στους δρόμους του Αργοστολίου.
 
Από νωρίς δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέλαβαν συμβολικά την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο καταγγέλλοντας τις 10 διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων.
 
Η πορεία έκανε στάσεις στην ΔΕΗ όπου απαίτησε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και στο αρχαιολογικό μουσείο αναδεικνύοντας την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού από την Ε.Ε. και την συγκυβέρνηση.
 
 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στα Περιβολάκια της Κορίνθου με την συμμετοχή εργαζομένων απο πολλούς, κλάδους, ΕΒΕ και νεολαίας.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.

 
ΡΟΔΟΣ
 
Απο τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, με έντονη παρουσία αγροτών, με αγροτικά αυτικίνητα, ΕΒΕ, νεολαίων, ξενοχοϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε στην Ροδο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 
Η κεντρική ομιλία έγινε στην πλατεία Κύπρου, ενώ ακολούθησε πορεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου παραδόθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.


ΣΚΟΠΕΛΟΣ
 
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στην σημερινή 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική στη Σκόπελο. Το παρόν έδωσαν και μαθητές , στηρίζοντας με την παρουσία τους τον αγώνα των γονιών τους.
 
Από τους ομιλητές, καταγγέλθηκε η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που σαν διαχειριστές του καπιταλισμού, και στα πλαίσια της ΕΕ, επιμένουν στην ο0λοκληρωτική καταστροφή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
 
Από τους συγκεντρωμένους, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να φτάσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή, του βάρβαρου και σάπιου καπιταλισμού που έχει μετατρέψει την ζωή τους σε κόλαση. 
 
 
ΑΡΓΟΣ
 
Μεγάλη σε όγκο και με αγωνιστικό παλμό, ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ στο Άργος.
 
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες με τα τρακτέρ τους, αυτοαπασχολούμενοι και εμποροβιοτέχνες, αμέσως μετά την συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια, ένα τεράστιο κομβόι, με τρακτέρ και αυτοκίνητα κατευθύνθηκε στο Ναύπλιο, κάνοντας συμβολική κατάληψη του κεντρικού δρόμου της πόλης.
 
Από νωρίς το πρωί, οι απεργοί έκαναν συμβολική κατάληψη δυο τραπεζών του Άργους
 
 
ΤΡΙΚΑΛΑ
 
Αποκλεισμός της ΑΤΕ από τις γραμματείες Τρικάλων ΠΑΜΕ & ΠΑΣΥ σήμερα το πρωί


ΕΔΕΣΣΑ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
 
Στη μαζική συγκέντρωση της Έδεσσας, με ξεχωριστή παρουσία απεργών εργαζόμενων από τα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη, χαιρέτισε από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ο Ανέστης Προυσανίδης και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο Γιώργος Τραπεζανίδης Γιώργος. Κεντρικός ομιλητής από τη Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν ο Κουτούφης Φάνης. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στο Διοικητήριο και τα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη.
 
Στα Γιαννιτσά τη συγκέντρωση χαιρέτισε από την ΠΑΣΥ & το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Γυψοχωρίου ο Παναγιώτης Γιώγας, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών η Κάκια Παυλίδου  και την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ η Αγγέλα Ευσταθιάδου . Κεντρική ομιλήτρια από τη Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ η Αντιπρόεδρος του Εργ.Κέντρου Γιαννιτσών Αριστέα Χατζηβασιλειάδου. Με το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε αγωνιστική πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών, στα εμπορικά καταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη.
 
ΚΟΖΑΝΗ
 
Μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της Κοζάνης, πραγματοποίησαν σήμερα, εργαζόμενοι, ΕΒΕ, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές.
 
 
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Μυτιλήνη χαιρέτισαν αντιπροσωπείες από την ΠΑΣΥ , το ΜΑΣ , την ΟΓΕ , τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ καθώς και μελή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης το οποίο μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στη πορεία του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους.
 
 
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
 
Στην Κατερίνη, με οργανωμένο μπλόκ συμμετείχαν, στο πλάϊ των ταξικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι στα «OLYMPUS PLAZA», οι εργαζόμενοι στα 5μηνα κοινωφελούς εργασίας.
 
Όλοι μαζί, στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στα διόδια του Αιγινίου, όπου ο εργαζόμενος λαός συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση των 
 
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
 
Στην Αλεξανδρούπολη, η απεργιακή συγκέντρωση κατέληξε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ όπου καταγγέλθηκε η πολιτική των άγριων χαρατσιών.
 
 
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
 
Στην Ορεστιάδα, οι αγρότες, που βρίσκονται στα μπλόκα μέρες τώρα και δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, ενώθηκαν μαζί με τους εργάτες, τους σπουδαστές και τους μαθητές και όλοι μαζί διαδήλωσαν έξω από την εφορία.
 
 
ΣΕΡΡΕΣ
 
Στις Σέρρες, η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στο Λευκώνα και όλοι μαζί απέκλεισαν την εθνική οδό.

 
ΚΑΒΑΛΑ
 
Στην κεντρική πλατεία, έγινε η απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα, όπου έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων, Πέτρο Ταχματζίδη τον εκπρόσωπο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Παναγιώτη Σάρρο, τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΒΕ, Θανάση Γκόγκο και κεντρικό ομιλητή τον Βασίλη Καδικόπουλο μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων


Στην συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας .
Το πρωί, εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ, περιφρούρησαν την απεργία στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ενώ η ΠΑΣΕΒΕ, πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας.

 
ΣΑΜΟΣ
 
Μαζική και μαχητική πορεία στη Σάμο, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, ΕΒΕ, αγρότες, νεολαία και γυναίκες του νησιού. Η συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ακολούθησε πορεία στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου έγιναν οι ομιλίες
 

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Στάυρος Κοτανίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβασίου, ο Αποστόλης Βαλαμούτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Περιφέρεια, ενώ την κεντρική ομιλία, έκανε ο Αντώνης Δράκος, προεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου και μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 
ΛΗΜΝΟΣ
 
Μια απο τις μαζικότερες συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μύρινα. 
Η πορεία, απο το λιμάνι, κατευθύνθηκε στο πρώην Επαρχείο, όπου αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της  ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, τόσο ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση στα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και ενάντια στην συγχώνευση του νοσοκομείου, στο κλείσιμο της εφορίας, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την ακτοπλοϊα, που αφήνει κυριολεκτικά το νησί, στο έλεος των εφοπλιστών.

4 σχόλια:

  1. Τι κάνει ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ στις 6.30 το πρωί, μέρα πανελλαδικής απεργίας;;;

    http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/02/630.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετοια ωρα παει τουαλετα, και μαζι με τα κακακια του βγηκαν και κακιες
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως σημερα ειχε παντου κοσμο, θελω ομως να δω και περισσοτερο, μακαρι να ειμαι τυχερος και να το ζησω...
    Αυριο στη δουλεια θα πεσει γελιο,
    οι μισοι θα λενε ΄΄τι να πηγαιναμε τωρα, ολοι πουλημενοι ειναι΄΄
    αλλοι θα λενε, ΄΄επρεπε να παω και γω, την αλλη φορα δε θα το χασω΄΄
    αλλοι θα λενε, ΄΄εγω εχω οικογεννεια, το λεω καθαρα,φοβαμαι΄΄...
    τουλαχιστον καταφερα εναν με τη χρηση απειλης...
    στην αρχη του λεω του φιλαρακου, εγω αυριο δε θα ερθω αλλα αν σε ξανακουσω να μιλας για τα μετρα κτλ κτλ θα σε αρχισω στις σφαλιαρες...δεν επιασε το κολπο...αργοτερα του λεω, ρε αν δεν πας αυριο δε θα ξαναπαω ουτε γω...δε γινεται να ειμαι μονος μου, θα με σουταρουν, αυτο επιασε...
    και ξερετε γιατι? γιατι καταβαθος μας θαυμαζουν και μας εχουν αναγκη, ξερουν οτι καποια μερα, οταν θα ειναι ετοιμοι για το επομενο βημα θα θελουν να μπορουν να μας βρουν, και ετσι σημερα απεργησαμε 2 ατομα στα 12
    φιλικα
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που έγινε στο Άργος από τους ΣΥΡΙΖΑίους στο Άργος ήταν καθαρή αλητεία.
    Δείτε στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.