16 Φεβρουαρίου 2013

Νέα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Νίκαια (VIDEO)

Νέα απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στους αγρότες και τους εργαζόμενους στο μπλόκο της Νίκαιας. Με χημικά και γκλομπς οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους αγρότες και τους εργαζόμενους που είχαν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό,  στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο.

Ο Περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας της Ελληνικής Αστυνομίας,  Βασίλης Χαλάτσης, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν στους καθήμενους αγρότες και εργαζόμενους, με όλα τα μέσα, με αποτέλεσμα  οι αγρότες να δεχτούν επίθεση, με χημικά, χειροβομβίδες  κρότου - λάμψης, σπρέι πιπεριού, γκλομπ και ασπίδες. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 αγρότες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.  ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ


Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής καθιστικής διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων. Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξοντώνει».

Η αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, είναι συνέχεια και κλιμάκωση της μαζικής και δυναμικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχής αγροτιάς που οργάνωσε στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στη συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχουν μικροεπαγγελματίες και μαγαζάτορες κάτω από τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, σπουδαστές και φοιτητές με τα πανό του ΜΑΣ και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στέλνοντας το μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση ότι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μαχητικά στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς, μάχονται στο ίδιο μετερίζι κατά της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της. (Δείτε εδώ το βίντεο της συγκέντρωσης)

Όπως αποφασίστηκε μετά την επίθεση των ΜΑΤ, την Δευτέρα 18/2, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, θα κατεβουν στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν συναντήσεις, με τους αρχηγούς των κομμάτων. Η Συντονιστική Επιτροπή, επαναλαμβάνει το αίτημά της, να συναντηθεί με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, την Τετάρτη 20/2, οι μικρομεσαίοι αγρότες, θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις πλατείες των χωριών, μαζί με το ΠΑΜΕ, ενώ απευθύνουν κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ΕΒΕ, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων, να κατευθυνθούν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Την Πέμπτη 21/2, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των μπλόκων, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα στάση τους.

Νωρίτερα, το μπλόκο της Νίκαιας, επισκέφτηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθ' οδόν προς τη Φλώρινα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Το οικονομικό βάθρο, οι αρχές και οι θεσμοί της εργατικής εξουσίας». 

Αταλάντευτοι στον αγώνα παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Κάλεσμα για δυνάμωμα της λαϊκής αγωνιστικής συμμαχίας, για κοινή δράση, με τη δυναμική παρουσία των αγροτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 20 Φλεβάρη για να δοθεί ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Νίκαιας. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι θα μείνουν αταλάντευτοι στο στόχο τους, πιέζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο, την κυβέρνηση για να την αναγκάσουν ν' ασχοληθεί, στα σοβαρά, με τα ζωτικά προβλήματά τους, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. 

Ολόκληρο το κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας:

«Συνάδελφοι συνεχίζουμε, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά!
Βρισκόμαστε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους συμμάχους μας, τους εργάτες και τους υπάλληλους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες και τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα για κοινή δράση, με τη δυναμική μας παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 20 Φλεβάρη να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Μένουμε αταλάντευτοι στο στόχο μας: Πιέζουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, την κυβέρνηση για να την αναγκάσουμε ν' ασχοληθεί, στα σοβαρά, με τα ζωτικά προβλήματά μας, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για τον πετύχουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε όποια μορφή πάλης χρειαστεί. Θ' αξιοποιήσουμε κάθε στήριξη και αρωγή.

Συνάδελφοι, Δεν μας φοβίζει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία!
Θα δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι δε θα μας γονατίσει με τα ρόπαλα των ΜΑΤ, δεν θα μας σταματήσει με τις κλούβες της αστυνομίας. Ψύχραιμοι και αποφασιστικοί, θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πυγμή.

Δεν μας πτοεί η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους μας. Απλώς, για μια ακόμα φορά, διαπιστώσαμε ποιος είναι με μας και ποιος ενάντιά μας. Ο κ. Σαμαράς έδειξε, καθαρά, ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί και τα σχέδια εξυπηρετεί. Δε δέχτηκε να συναντηθεί και να συζητήσει, έστω και μια φορά, με τους εκπροσώπους της φτωχής αγροτιάς, αλλά συναντιέται και συζητάει, καθημερινά, με τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας. Των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων που εκμεταλλεύονται το δικό μας μόχθο, το μόχθο όλων των εργαζομένων. Συνεργάζεται μαζί τους για την σχεδίαση και την αποδοτικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, τους παίρνει μαζί του στα ταξίδια του και στις συναντήσεις με ξένους ηγέτες, όπως στο Κατάρ και στη Γερμανία.

Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια για διάσπαση του αγώνα μας, όπως επιχειρεί και η κυβέρνηση με την οργάνωση ξεχωριστών συναντήσεων και με επιλεκτικές υποσχέσεις για ικανοποίηση επιμέρους διεκδικήσεων. Επιμένουμε στην αξίωσή μας για συνάντηση της επιτροπής εκπροσώπων των μπλόκων με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο. 

Η δύναμή μας είναι το δίκιο μας, ισχύς μας η λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία!

Παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Για να μην μας πάρουν τα χωράφια και μας πετάξουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο λαός μας είναι με το μέρος μας, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα μας. Γιατί ξέρει ότι εμείς, με τη δουλειά μας, μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε φτηνή και υγιεινή τροφή και ένδυση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στις μέρες που περνάμε. Αν η αγροτική παραγωγή φύγει από τα χέρια μας και περάσει, εξολοκλήρου, στα χέρια των μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχανικών μονοπωλίων, τότε ο λαός μας θα είναι έρμαιο των "διατροφικών σκανδάλων", όπως κι αυτό με το αλογίσιο κρέας, που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η δικιά μας προοπτική αλλά και το συμφέρον όλου του λαού, βρίσκεται σε μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα παίρνει υπόψη τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και κάθε περιοχής, θα σχεδιάζεται κεντρικά, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό, στην κρατική βιομηχανία εφοδίων και στην κρατική επιστημονική στήριξη, για να μπορεί να εφοδιάζει με φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα τον εργαζόμενο λαό. 

Μπορούμε αυτή τη μάχη να την κερδίσουμε!

Απέναντί μας έχουμε την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που, όπως απέδειξε και με τις πράξεις της, μας εχθρεύεται και μας αντιπαλεύει. Δεν είναι δική μας κυβέρνηση, είναι των εκμεταλλευτών μας. Των εμποροβιομηχάνων που μας πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια, εκτοξεύοντας στα ύψη τα κόστος παραγωγής, που αγοράζουν "κοψοχρονιά" τα προϊόντα μας, ή τα παίρνουν χωρίς καν να μας πληρώσουν και τα πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές, κερδοσκοπώντας ασύστολα. Είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να μας εξοντώσει με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους, κλέβοντας ακόμα και τα "τελευταία ψιλά" που έχουν απομείνει στις τσέπες μας. Στηριγμένοι στους φίλους μας, θ’ αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας. Σύνθημά μας είναι "ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ".

Ενισχύουμε και περιφρουρούμε τα μπλόκα. Οργανώνουμε περιοδείες και λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, καλώντας όλους τους αγρότες να μπουν στον αγώνα.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία. Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος να εντείνουν την αγωνιστική στήριξη στην πάλη μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στις 20 ΦΛΕΒΑΡΗ!».

Πηγή : 902.gr

5 σχόλια:

 1. Ενας ειναι ο εχθρος, ο αγωνιζομενος λαος(απο την πλευρα της κυβέρνησης), κανονιζει να το δειχνει αλωστε με καθε ευκαιρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 3 παρατηργσεις. 1η εχουν παρα πολυ δικιο οι αγροτες και εοναο κομβικης σημασιας ο αγωνας τους οχι μονο για την αγροτια αλλα και για την επαρχια και το συνολο της ελλαδας.(ειμαι γεωπονος στο επαγγελμα0 2η πολυ ωραιο το συνθημα με τον τσαμπουκα. και 3η φοβερος ο τυπος που λεει στο μπατσο με χαρακτηριστικη λαρισαικη αξαν σου τελειωσε(το δακρυγονο)? Κι εκει περικοπες κανουν παρτο χαμπαρι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οπως έχει πει και ο Παφίλης η βία έχει 2 άκρα και αυτοί που τρώνε ξύλο σήμερα είναι εκατομύρρια.....θα ρθει η ωρα τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η καταστολή έχει ξεφύγει απο κάθε όριο,τρέμουν την οργη και την πεινα...
  Τα σκυλιά τους δεν χάνουν ευκαιρία να τσακίζουν εγαζόμενους που αγωνίζονται,να ανοίγουν κεφάλια και να ψεκάζουν με κάθε είδούς καρκινογόνο,έχουν ξεφύγει και πολλές φορές δείχνουν να το απολαμβάνουν(άλλωστε ειναι ενας τεράστιος φασιστικός θύλακας)...
  Μια καλή απάντηση θα ειναι η Γενική απεργία να έχει συμμετοχή και να αποδείξουμε για αλλη μια φορά οτι δεν μας τρομοκρατούν αλλα μας εξοργίζουν...
  Καλη δυναμη σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο,σε κάθε συναγωνιστή που "απολαμβάνει" την κρατική καταστολή και βια...

  Γιοζεφ Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγω να κανω μια αφελη ερωτηση. Τα φωσφορικα λιπασματα λειτουργουν σαν τον φωσφορο η δεν αρπαζουν με το νερο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.