27 Φεβρουαρίου 2013

Κασιδιάρηδες της "δημοσιογραφίας"

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική μου θέση είναι παραπάνω από γνωστή. Προειδοποίησα πριν πολύ καιρό για το πώς θα εξελιχτεί και γιατί θα πρέπει να στηριχτεί απόλυτα η πολύ ορθή απόφαση του ΚΚΕ να απορρίψει τις ούτως ή άλλως ψευδεπίγραφες εκκλήσεις της "αριστερής ενότητας" που του απηύθυνε ο κύριος Τσίπρας, τάζοντας μάλιστα και την πρωθυπουργία (!) στην Αλέκα Παπαρήγα, ωσάν αυτός να ήταν ο καημός του ΚΚΕ, το να αναδείξει πρωθυπουργό...

Πέρα όμως από την πολιτική ασυμβατότητα των κομμουνιστών --οποιουδήποτε δηλώνει κομμουνιστής-- με τις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και την συνολική του προσέγγιση στο θέμα της κρίσης, υπάρχει και το ζήτημα της ηθικής ασυμβατότητας.

Το ΚΚΕ κατηγορήθηκε συχνά προεκλογικά, και στην αρχή της μετεκλογικής περιόδου, για "αντισυντροφικές" επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κατηγορίες αυτές εκστομίζονται λιγότερο τον τελευταίο καιρό, ευτυχώς. Έστω και αργά, περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Το ΚΚΕ, και εγώ προσωπικά, επιτεθήκαμε σφοδρότατα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα όμως σε πολιτική βάση, με πολιτικά επιχειρήματα και για πολιτικούς λόγους. Ποτέ το ΚΚΕ δεν ανακατεύτηκε με τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και αυτά --και κυρίως η πλήρης απουσία εσωκομματικής δημοκρατίας, η καμαρίλα και η καρεκλομαχία-- "βγάζουν μάτι." Και ποτέ δεν αποπειράθηκε να παρεμβεί στην λειτουργία του ως κόμματος, το ποια επιλέγει να είναι τα προπαγανδιστικά του μέσα, πώς και με ποιους τα στελεχώνει, κλπ.


Στον αντίποδα, η "κριτική" του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ δεν είναι πολιτική κριτική. Δεν αφορά τις πρακτικές του κόμματος, ούτε συγκρούεται μαζί του δείχνοντας σε θεωρητικό επίπεδο και με τεκμηρίωση τα "σφάλματα" του ΚΚΕ. Αυτό είναι αναπόφευκτο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θεωρία. Το ότι τα στελέχη του επιδίδονται σε ακατάσχετο βερμπαλισμό δεν δηλώνει την ύπαρξη θεωρίας. "Θεωρία" σημαίνει συγκροτημένη και νουνεχής σειρά υποθέσεων πάνω στη βάση της οποίας γίνεται ανάλυση της πραγματικότητας. Τέτοιο πράγμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται. Και υπό αυτή την άποψη, ο τίτλος του "οπορτουνιστή" δεν είναι σωστός, διότι οι οπορτουνιστές κλασικής κοπής είχαν θεωρία. Θεωρία αστική, κατά βάση, στηριγμένη στην άρνηση ορισμένων πολύ βασικών παραδοχών του μαρξισμού, αλλά θεωρία.

Και επειδή δεν είναι πολιτική κριτική, η "κριτική" του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ είναι αναγκασμένη να είναι άλλα πράγματα: κουτσομπολιό, σπέκουλο και ασκήσεις κακεντρέχειας. Δηλαδή, "κριτική" κομμωτηρίου ή καφενείου.

Όμως τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Όταν φτιάχτηκε ο ιστότοπος 902, κάποιοι θεώρησαν ότι είναι δική τους δουλειά και αρμοδιότητα να υπαγορεύσουν αφ υψηλού στο ΚΚΕ το αν δικαιούται ή δεν δικαιούται να έχει και αυτό ένα διαδικτυακό πόρταλ. Τους έθεσα τότε κάποια ερωτήματα, τα οποία απάντηση δεν πήραν.

Άλλοι --αναφέρομαι στο ιστολόγιο Ίσκρα-- έκαναν χόμπι τις παρεμβάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ αναδημοσιεύοντας κείμενα που στηρίζουν την δική τους προπαγάνδα, λες και αποτελούν, όντας μέλη άλλουκόμματος, οι ίδιοι νόμιμους συνομιλητές για το τι στρατηγική πρέπει να έχει το ΚΚΕ ή για το ποιο καταστατικό πρέπει να έχει. Πράγματα αδιανόητα --και όχι απλώς επειδή το ΚΚΕ απείχε από οποιαδήποτε ανάλογη ανάμιξη στις εσωκομματικές αποφάσεις και το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-- αλλά αδιανόητα ακόμα και για τις πρακτικές των αστικών κομμάτων, που τουλάχιστον επισήμως δεν ρεζιλεύονται πέφτοντας σε τόσο χαμηλό επίπεδο, αλλά κάνουν τη δουλειά τους μέσω "ανεξάρτητων" δημοσιογράφων του αστικού τύπου.

Τον τελευταίο μήνα όμως, τα πράγματα έχουν πραγματικά ξεφύγει από κάθε όριο αήθειας, χυδαιότητας και προκλητικής συμπεριφοράς. Δεν μας έφτανε η ανακήρυξη του ΚΚΕ ως "συστημικού" βασισμένη εξ ολοκλήρου στην συκοφαντικής στόχευσης προώθηση από την Αυγή των κουτοπόνηρων κολακειών του κυρίου Παπαχελά, η εξωφρενική "θεωρία" ότι το κράτος συνέλαβε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για να "σπρώξει" το ΚΚΕ, ή η κατηγορία --ουσιαστικά πλήρως υποστηρικτική στην κρατική καταστολή-- ότι το ΠΑΜΕ επιδίδεται σε θεατρινισμούς και "τηλεοπτικά happening", προστέθηκε και το όργιο κιτρινισμού γύρω από την υποτιθέμενα επικείμενη πώληση του 902, τη μια στον Χατζηνικολάου, την άλλη στον Τριανταφυλλόπουλο, και ούτω κάθε εξής.


Το τελευταίο κρούσμα αφορά την επιδεικτική και κραυγαλέα διαστρέβλωση δηλώσεων της βουλευτή Λιάνα Κανέλλη για να προκληθούν εντυπώσεις, μια πρακτική που στην ουσία θίγει όχι το ΚΚΕ αλλά την ίδια τη βουλευτή, προσπαθώντας να δημιουργήσει εσωκομματικό θέμα από το τίποτε. Ναι, είναι ακριβώς η πρακτική που εφαρμόζει η ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ --για παράδειγμα, στην περίπτωση του βουλευτή Διαμαντόπουλου-- και για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φωνασκεί οργίλα και απειλεί με μηνήσεις. Θα παραθέσουμε εδώ τα στοιχεία χωρίς κανένα άλλο σχόλιο παρά μόνο το εξής: Όσοι παραμένουν σ' αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίζονται ως εν πλήρει επίγνωση αυτών των αισχρών πρακτικών και εν πλήρει συναινέσει με αυτές. Δεν θα γίνει δεκτή καμία εκ των υστέρων επίκληση του γνωστού "εμείς διαφωνούσαμε αλλά η ηγετική ομάδα" κλπ. Όποιος έχει ακόμα επάνω του χιλιόγραμμο αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού αποχωρεί πάραυτα από το ρυπαρό χαμαιτυπείο του κυρίου Τσίπρα και διαχωρίζει δημόσια τη θέση του αν θέλει να το διασώσει.

Εκτός γραμμής η Λιάνα Κανέλλη; 

«Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά» δήλωσε την Κυριακή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή “Επτά” της ΝΕΤ αναφερόμενη στις απολύσεις που έχουν γίνει στον “Ριζοσπάστη”. «Οι απολύσεις στον 'Ριζοσπάστη' είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας», τόνισε η Λ. Κανέλλη, επισημαίνοντας όμως ότι, όπως τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, και οι απολυμένοι του “Ριζοσπάστη” βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Υπενθυμίζεται πως ο “Ριζοσπάστης”, πρόσφατα, δημοσίευσε τα ονόματα των απολυμένων δημοσιογράφων του που απευθύνθηκαν στην ΕΣΗΕΑ. 

Επιπλέον η Λ. Κανέλλη υποστήριξε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται αλλαγή πολιτικής: "Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Όμως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων" τόνισε.Χ.Σ., Αυγή, 26/2/2013

Το πιο κάτω, εντυπωσιακά παρόμοιο με της Αυγής κείμενο, αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, αλλά έχει για αδιευκρίνιστους λόγους "κατεβεί." Δημοσιεύεται εδώ από την πηγή του, το ιστολόγιο Matrix 24:

Κανέλλη «αδειάζει» ΚΚΕ για τον «Ριζοσπάστη»
Παρότι ο Περισσός επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με συνέντευξή της, «άδειασε» απολύτως το κόμμα της.
Του Γιώργου Μελιγγώνη 
Η κ. Κανέλλη αποδόμησε δημοσίως την επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «ο Ριζοσπάστης και ο 902 δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις». Μιλώντας στην ΝΕΤ και στην εκπομπή «ΕΠΤΑ», η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», ερωτηθείσα για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα του Περισσού. Βεβαίως, στη συνέχεια, η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας», αλλά παραδέχθηκε ότι «όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση». 

«Χρειάζεται ανανέωση ηγεσίας»
Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε θετικά και στο ερώτημα αν το ΚΚΕ χρειάζεται ανανέωση ηγεσίας. «Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Όμως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκτός της Αλέκας Παπαρήγα, σαρωτικές πρέπει να είναι οι αλλαγές προσώπων και σε σύσσωμη την Κεντρική Επιτροπή του Περισσού.

Σήμερα, ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε τις απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις της Λιάννας Κανέλλη που επικαλέστηκαν τα πιο πάνω δημοσιεύματα:

Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις της Λ. Κανέλλη στην εκπομπή «Επτά» στην κρατική τηλεόραση και αφήνουμε στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα για το τι είπε η Λ. Κανέλλη και ποιοι μετατρέπουν τη δική τους επιθυμία σε υποτιθέμενα ρεπορτάζ. 
Η «Αυγή» και οι υπόλοιποι φωστήρες της δημοσιογραφίας λένε ότι η Λ. Κανέλλη είπε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά». Ολόκληρη η τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής: 
«Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο "Ριζοσπάστη"; Απάντηση: Ναι». Και συνεχίζει σχολιάζοντας: «Οι απολύσεις στο "Ριζοσπάστη" δεν είναι σαν τις απολύσεις στα υπόλοιπα αστικά μέσα. Είναι εντελώς διαφορετικές γιατί είναι εντελώς διαφορετικό το μέσο και εντελώς διαφορετική η στάση των εργαζομένων. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει, ρε παιδιά, πουθενά. Και έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ερώτηση είναι σα να βάζει κάποιος, το δίκαιο που βάλατε, είναι αυτό το οποίο σε υποχρεώνει μέσα σε ένα ναι και σε ένα όχι να πρέπει να δώσεις την εξήγηση που δίνω εγώ. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει για κανέναν, πουθενά». Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος λέει ότι «όμως οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην Ενωση Συντακτών», η Λ. Κανέλλη απαντάει: «Οχι όλοι και με διαφορετικό τρόπο. Βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όπως ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι το ΚΚΕ Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος έτσι ώστε να λειτουργεί κομμουνιστικά ως Βατικανό με την Αλέκα ως Πάπα».
Παρακάτω, η «Αυγή» και τα υπόλοιπα πανομοιότυπα ρεπορτάζ ανακαλύπτουν ότι η Λ. Κανέλλη θέτει θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ. Παραθέτουμε ολόκληρο το διάλογο της Λ. Κανέλλη με τις δημοσιογράφους:
Ερώτηση: Απαντήσατε ότι χρειάζεται ανανέωση η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Λ. Κανέλλη: Την απαιτεί το ίδιο το Κόμμα. Φαίνεται από τις Θέσεις, φαίνεται από το συνέδριο, τη θέλει, την παλεύει. Δεν είναι όμως οι αλλαγές ζήτημα προσώπων στο ΚΚΕ.
Ερ.: Αναφερόμαστε σε πρόσωπα;
Λ. Κανέλλη: Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Είναι βαθύς ο διάλογος και έχει και χρόνο μπροστά ακόμα για να το δούμε. Ανανέωση θα γίνει δηλαδή κι αν μείνει και η Αλέκα στη θέση της. Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω.
Ερ.: Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ανανέωση και στα πρόσωπα.
Λ. Κανέλλη: Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει και στα πρόσωπα. Ούτως ή άλλως η ΚΟ και η ΚΕ στα τελευταία συνέδρια έχει αλλαγές πολύ μεγάλες αριθμητικά. Τις οποίες όμως δεν παρακολουθεί ο κόσμος.

Θυμίζω, τέλος, και για το θέμα της δήθεν απαίτησης Κανέλλη για "ανανέωση ηγεσίας" και "σαρωτικές αλλαγές", τι έχει δηλώσει δημόσια για το θέμα η ίδια η ΓΓ του ΚΚΕ:

13 Ιουλίου 2012, Συνέντευξη Τύπου:

Το συνέδριο θα πάρει αποφάσεις, ενώ εκλέγονται όλα τα όργανα από κάτω προς τα πάνω και δεν φαντάζομαι να εκλεγούν απολύτως τα ίδια όργανα, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Μέσα σε μια μάχη αναδεικνύονται και καινούργια ταλέντα. Ήταν μεγάλη μάχη αυτή.


Λυριτζής: "Είστε 21 χρόνια γραμματέας κυρία Παπαρήγα! Ζητάτε αλλαγές στην κοινωνία...εσείς δεν θα αλλάξετε; Δεν το λέω προσωπικά τώρα, το λέω στο επίπεδο της αλλαγής των δημοκρατικών..."
Οικονόμου: "Και στα πρόσωπα ισχύει αυτό ή μόνο στις ιδέες;" [η αυτοκριτική]. Μόλις ξεκινάει να απαντήσει η Παπαρήγα: "χμμμμ...", ξερόβηχας.
Οικονόμου: "Δεν είναι όλα τα πρόσωπα τα ίδια κυρία Παπαρήγα. Χαρίλαος Φλωράκης και Παπαρήγα είναι το ίδιο; Το ίδιο σας έβλεπε η κοινωνία πιστεύετε;"
Λυριτζής: "Έχει σημασία πώς περνάς στην κοινωνία, πώς δεν έχει;"
Οικονόμου (εκνευρισμένος): "Θέλετε να αλλάξετε; Δεν μας έχετε απαντήσει ακόμα".
Παπαρήγα: "Τι θέλετε;"
Οικονόμου: "Αν θα αλλάξετε εσείς, αν θα αλλάξει Γενικό Γραμματέα το ΚΚΕ. Αν αποχωρήσετε εσείς απ' τη θέση." "Να πείτε εγώ φτάνει, κουράστηκα, έδωσα στο κόμμα, και στο λαό, έδωσα στη χώρα, δεν ξέρω τι θα πείτε -- άλλος. Ανανέωση."
[...]
Παπαρήγα: "Βεβαίως, αυτό [η πρωταρχικότητα της στρατηγικής έναντι των προσώπων] δεν σημαίνει ότι με έναν άλλο γραμματέα δεν θα πήγαινε καλύτερα, δεν μπορεί να πάει καλύτερα το κόμμα. Εγώ το πιστεύω. [αφού επιμένει ξανά και με έντονα μπαϊλντισμένο ύφος ο Οικονόμου] Το νέο πρόσωπο, ή τα νέα πρόσωπα, πρέπει να είναι, και θα είναι, ικανότερα απ' τα απερχόμενα. Είτε γιατί γεράσαμε τα απερχόμενα, είτε γιατί μπορεί και να κουρκούτιανε και το μυαλό μας, γιατί ξέρετε τώρα, περνώντας τα χρόνια, ου γαρ έρχεται μόνον...Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ότι δεν είμαι στο ου γαρ έρχεται μόνον..

14 Δεκεμβρίου 2012, Βήμα

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου να μην είναι και πάλι υποψήφια για τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: «Έχει μια σκασίλα αυτός που περιμένει στις ουρές του ΟΑΕΔ για το ποιος θα είναι γραμματέας του ΚΚΕ», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε επίδειξη. Αυτό θα το καθορίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Έχουμε νέα στελέχη όλων των ηλικιών πάρα πολύ καλά. Δεν πάσχουμε...».

1 Φεβρουαρίου 2013, συνέντευξη στον Γ. Παπαδάκη:

Αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα από τον Γιώργο Παπαδάκη νωρίτερα στον Antenna. 
"Υπάρχουν θαυμάσια στελέχη στο ΚΚΕ και ελπίζω να επιβεβαιωθώ σύντομα", είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, που επανέλαβε πάντως, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας του ΚΚΕ με άλλα κόμματα.


Ποια είναι η ουσία;

 Η ουσία είναι ότι μια εφημερίδα της "αριστεράς" αποπειράται να δημιουργήσει θέμα θυματοποιώντας μια γυναίκα (τη Λιάνα Κανέλλη) για να δημιουργήσει δήθεν "αντιπολίτευση" σε μιαν άλλη γυναίκα (την Αλέκα Παπαρήγα), που με τη σειρά της έχει εξελιχθεί σε δημοσιογραφικό σάκο του μποξ για το "πότε θα φύγει επιτέλους", παρά την ολύμπια αδιαφορία της για την εξουσία. Η ουσία είναι ότι η Αυγή αναπαράγει τον απροκάλυπτο σεξισμό του αστικού τύπου, την δραστική υποτίμηση της ευφυίας των γυναικών και της ικανότητάς τους να "ανταποδώσουν" στην πράξη τα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Η ουσία είναι ότι η χυδαιότητα των πρακτικών της εφημερίδας και του κόμματος που εκπροσωπεί είναι πια κάτι παραπάνω από φασίζουσα. Κάποια στιγμή, η αηδία ξεχειλίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται τάχιστα σε πραγματικό καρκίνωμα της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, όχι λιγότερο κακοήθες από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, και όχι λιγότερο επικίνδυνο για την στοιχειώδη δημοκρατία και τον σεβασμό στον άνθρωπο τον οποίο με τόση εμετική υποκρισία επικαλείται.


Πηγη: Lenin Reloaded

6 σχόλια:

 1. Κασιδιάρηδες της "δημοσιογραφίας"; Αυτό είναι πολιτική κριτική; Για να μην πω τι έχω ακούσει κατά καιρούς.

  αστυάνακτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν πετάς λάσπη και σκατά, κάποια θα τα αποκρούσει ο άλλος και θα σου γυρίσουν πίσω, πως να το κάνουμε...
   Μυξοπαρθένα, που σε πήρε και το παράπονο.

   Ιάκωβος

   Και μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις. Και πολύ σημασία σας δίνουμε, σκουλίκια

   Διαγραφή
  2. @αστυάνακτας:

   Βρες τις διαφορές κι έλα να μας τις πεις κι εμάς:

   1. http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=754960
   2. http://ethnikismos.net/2013/02/26/κκε-η-κανελλα-κανει-νερα-ε-ρε-σταλι/

   Καρκινώματα!

   Διαγραφή
  3. copy paste το εκαναν;
   να ναι καλα η αυγη που με την αντικομμουνιστικη της ευφυια δινει τροφη στον φασισμο

   ΑΣΤΕΙΑνακτα θα τα πουμε στους δρομους μην φοβασαι...

   kagemusha

   Διαγραφή
 2. Πες τωρα κατι και για την ουσια και οχι και για το περιτυλιγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η πρεμούρα των ψηφοφόρων και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα εσωκομματικά του ΚΚΕ από που πηγάζει; Φυσικά καταλαβαίνω το ζήλο των μεγαλο-στελεχών και τον κολάκων της Αυγης, TVXS, Ισκρα κλπ να προσπαθήσουν να εισχωρήσουν στη βάση του κόμματος και να αποτρέψουν τη συνειδητοποίηση των εργατικών μαζών. Για ποιο λόγο όμως ο κάθε τελευταίος που ψήφισε (πολλοί για πρώτη φορά το Μάιο) απέκτησε "πολιτική αντίληψη και κρίση" για τις θέσεις, το πρόγραμμα, το σχεδιασμό και την ηγεσία του ΚΚΕ; Δυστυχώς για εσάς σε ελάχιστα άρθρα του προσυνεδριακού διαλόγου γίνεται λόγος για τη δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον η βάση οδηγεί το σχεδιασμό του κόμματος στις συνεργασίες και όχι η ηγεσία. Σε αντίθεση φυσικά με το ΣΥΡΙΖΑ που έχει μαζέψει όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, πράγμα που ήταν προσφιλές χάρη στην κοινή τακτική των συνδικαλιστικών φορέων τους. Και στο σημείο όμως αυτό η κριτική του ΚΚΕ αναφερόταν μόνο στο πολιτικό κομμάτι και όχι στην ιδεολογική ξεφτύλα και τις πολιτικάντικες τακτικές τύπου "Γκόρτσος".

  Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν είναι στον τρόπο που πολιτεύονται μόνο. Δεν είναι τόσο στο σχέδιο και στο πρόγραμμα, στην τακτική, στα πρόσωπα και στις εσωκομματικές διεργασίες. Όλα ξεκινούν από την ιδεολογική βάση. Εκεί είναι οι αρχές και από αυτές καθοριζόμαστε.
  Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει με μανία μια ιδεολογική βάση, το ΚΚΕ είναι σταθερό (και μην ακούω ανοησίες περί προσαρμοστικότητας γιατί αφενός η αλήθεια και το σωστό είναι ένα πάντα, αφετέρου γιατί οι προσαρμογές γίνονται στο σχέδιο και όχι στις αρχές. Άλλο προσαρμογή και άλλο τραβεστοποίηση.).
  Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας εμφανίζει το ένα μετά το άλλο τα αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα του καπιταλισμού, οι κομμουνιστές ξέρουν πως όλα αυτά πια θα αποτύχουν γιατί η ίδια οικονομία δεν μπορεί να τα αντέξει, και όχι γιατί το ΚΚΕ θα χάσει ψήφους.

  Όλες οι πολιτικές συζητήσεις με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στην ερώτησή τους "εσείς δηλαδή δε θέλετε να αλλάξει κάτι; δε θέλετε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα; δε θέλετε να μιλήσει επιτέλους ο λαός;"...
  Όχι δε θέλουμε να αλλάξει κάτι...θέλουμε να αλλάξουν όλα!
  Δε θέλουμε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα...θέλουμε να γίνουν δικά μας!
  Δε θέλουμε να μιλήσει ο λαός... Θέλουμε να εξουσιάζει ο λαός!

  Και αυτά δε γίνονται με ψήφους, ούτε με "επιτροπές", ούτε με "αντι-ομάδες", ούτε με "χωρίς μεσάζοντες" (που παρεπιμπτώντος πουλάνε σε τιμές σουπερ-μάρκετ πολλές φορές).
  Αυτά γίνονται με τη συνειδητοποίηση της οικονομίας, τη συνειδητοποίηση της ιστορικής θέσης του λαού γύρω από την εργατική τάξη, με την κατανόηση πως δουλεύει ο καπιταλισμός και ποιος έχει την εξουσία.

  Υ.Γ. 1: για να μην πάμε παλιά, ο τελευταίος που βγήκε με σύνθημα την "αλλαγή" ήταν ο ΓΑΠ.

  Υ.Γ. 2: Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα της αριστεράς. Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και ακολουθεί πιστά το ρόλο της εργατικής ριζοσπαστικής πρωτοπορίας για την κατάλυση της αστικής τάξης και την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας. Αν δεν αναγνωρίζετε τη θέση σας μέσα ή δίπλα στην εργατική τάξη μπορούμε να σας τη δείξουμε. Αν δεν έχετε καμία θέση εκεί....καλές επενδύσεις και καλή ανάπτυξη!

  Υ.Γ. 3: Κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν το ΠΑΣΟΚ του '81...θα γελούσαμε περισσότερο.

  Υ.Γ. 4: Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι το ενδιάμεσο στάδιο προς το σοσιαλισμό...Φανταστείτε πως θα ήταν ο σοσιαλισμός....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.