25 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στη Μ. Παναγιά


Με συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής συνέχισαν τις  κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, στη Μεγάλη Παναγιά, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής στο μεγάλο κεφάλαιο και την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη ζωή τους.
Στο πλευρό τους βρέθηκε  ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ο Βασίλης Ρέβας, περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κάτοικων, είμαστε το Κόμμα που εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, από την αλήστου μνήμης «TVX Gold».
Αντισταθήκαμε στο ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής, στην «Ελληνικός Χρυσός» και μετέπειτα στην «El Dorado», των κοιτασμάτων και όχι μόνο απλά στον τρόπο που θέλουν να κάνουν αυτή την εξόρυξη, δηλαδή και να καταληστέψουν δημόσιους πόρους και να καταστρέψουν το περιβάλλον, μετατρέποντας μια περιοχή σε κρανίου τόπο.
Εμείς καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές, όπως και το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που με αφορμή την προβοκάτσια που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», δημιουργήθηκε στην περιοχή.
Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα: Ο αγώνας και η αντίσταση είναι αυτή η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις καταστάσεις, είναι η δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία. Η ανατροπή των συσχετισμών, στο πολιτικό επίπεδο, είναι αυτή, που μπορεί να αξιοποιήσει τον κοινωνικό πλούτο σε όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση και στη συνεχιζόμενη επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης από τη συγκυβέρνηση, με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Και την Κυριακή, η αστυνομία σταμάτησε τα πούλμαν από την Ουρανούπολη, την Ιερισσό και τα Νέα Ρόδα, που μετέφεραν τους κατοίκους στην συγκέντρωση, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ όπως ανακοινώθηκε απο τα μεγάφωνα στη συγκέντρωση, πραγματοποίησε δύο νέες προσαγωγές.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι τρεις κάτοικοι της περιοχής που προσήχθησαν το πρωί  της ίδιας μέρας στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.



































Ο Θ.Κωνσταντινίδ

5 σχόλια:

  1. http://www.902.gr/eidisi/koinonia/10343/laiki-syspeirosi-makedonias-thrakis-na-syzitithei-sto-perifereiako-symvoylio#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλιο αργά παρά ποτέ! "καλώς τους συντρόφους από το ΚΚΕ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατησε KKE vs TVX GOLD .Θα μαθεις πολλα. Τις.

      Διαγραφή

    2. Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση στη χθεσινή εκδήλωση στις Σκουριές. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και ευαίσθητοι πολίτες δώσανε το παρών και το μήνυμα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν με την αλληλεγγύη. Στο πλευρό τους εχθές στάθηκαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων, o Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Μέτωπο Αγώνα Κιλκίς Ενάντια στα μεταλλεία, Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Κατασκευή του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, η Σπίθα - Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, οι Μοτοσυκλετιστές εν δράσει, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ Δημητριάδης, εκπρόσωποι του κινήματος Δεν Πληρώνω, των Συνελεύσεων Τούμπας και Αμπελοκήπων, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Πάντα τέτοια! Ούτε το ΚΚΕ έγινε "ρεφορμιστικό" ούτε οι άλλοι κόλλησαν "δογματισμό""!

      Διαγραφή
  3. http://soshalkidiki.wordpress.com/2013/02/26/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.