25 Φεβρουαρίου 2013

Θ. Χιώνης: Να διαμορφωθεί κοινωνική θύελλα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού (VIDEO)


Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι, η φτωχολογιά της πόλης και του χωριού, δεν πρέπει να φοβούνται αυτό που επιδιώκει η συγκυβέρνηση, με τη λογική του «νόμος και τάξη» να αποτρέψει τις «κοινωνικές αναταράξεις», τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Πρέπει, πρόσθεσε, «να πάρουν όλα τα μέτρα τους, με αποφασιστικότητα, για να διαμορφώσουν όχι απλά αναταράξεις, αλλά κοινωνική θύελλα που να πνίξει την πολιτική η οποία στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τσακίζει τη ζωή του εργαζόμενου λαού».


Αυτός σημείωσε, «είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματά τους στην εργασία, τα δικαιώματά τους στη ζωή. Πολύ περισσότερο να ανοίξει ο δρόμος για να βγάλουν και να πετάξουν, από την πλάτη και το σβέρκο τους, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την ΕΕ, η οποία καταδυναστεύει τη ζωή του λαού».

Ο Θ. Χιώνης υπογράμμισε την ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων και αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ επεσήμανε ότι η συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, «μπορεί να γίνει ένα τεράστιο ορμητικό ποτάμι, με διεκδικήσεις οι οποίες θα θέτουνε στο επίκεντρο το ποια τάξη θα έχει την εξουσία, το να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, να προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους και να κοινωνικοποιήσουμε τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που υπόσχεται η συγκυβέρνηση, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από αυτές τις επενδύσεις, χαΐρι δεν θα δει ο λαός» και ωφελημένοι θα είναι μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

902.gr

2 σχόλια:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.