20 Φεβρουαρίου 2013

Επεσε ξύλο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!


Πρωτοφανή επεισόδιο εκτυλίχθηκαν αργά το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: σύντροφοι αντάλλαξαν γροθιές και ύβρεις στον 4ο όροφο των γραφείων της Ιπποκράτους όπου βρίσκεται η ΕΚΑΠ.

Το συμβάν προκλήθηκε ύστερα από κατηγορίες που απηύθυναν γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης, Γιάννη Σουλαδάκη καθώς και προς το μέλος Γρηγόρη Φελώνη.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α' Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και ο Γραμματέας Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος πήγαν στο γραφείο της ΕΚΑΠ στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους.

Εκεί ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιάννης Σουλαδάκης και το μέλος Γρηγόρης Φελώνης. Οι δύο γραμματείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί αύριο, Πέμπτη, λήγουν οι προθεσμίες για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των συνέδρων, όμως η ΕΚΑΠ - όπως κατήγγειλαν - ακόμη δεν έχει βγάλει το «μέτρο» για την εκλογή τους.

Εκείνη την ώρα ο Φελώνης τούς πέταξε τα δύο κείμενα που εξέδωσαν προχθές η Αριστερή Πρωτοβουλία - που πρόσκεται στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο - και η Ομάδα των 10 (που πρόσκεται στον Μιχάλη Καρχιμάκη) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι πολιτικές αλητείες».

Τότε η ατμόσφαιρα έγινε εκρηκτική: Ο Αξαρλής μάλιστα έριξε μία γροθιά στον Φελώνη και ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έπεσαν και καρεκλιές! 
Το επεισόδιο έληξε τελικά με την παρέμβαση ψυχραιμότερων, αποτυπώνει ωστόσο με τον πλέον δραματικό τρόπο την ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εν όψει του κρίσιμου συνεδρίου του κόμματος.

Η απάντηση Σουλαδάκη

Εδώ και ημέρες πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «αδιαφανείς μεθοδεύσεις» στο συνέδριο από μέρους της ΕΚΑΠ, γεγονός που έκανε και τον Γιάννη Σουλαδάκη να εκδώσει τη Δευτέρα και σχετική ανακοίνωση - απάντηση:

«1.Μέχρι σήμερα, δεν έχει επικυρωθεί κανένας σύνεδρος από την Ε.ΚΑ.Π και η εκ προοιμίου αμφισβήτηση διαδικασιών, που ούτε καν έχουν αρχίσει, δεν συμβάλλει για ομαλό διάλογο και λύσεις.
Την εκ προοιμίου αμφισβήτηση, πρέπει να υποκαταστήσει η πρόταση για διορθώσεις και βελτιώσεις διαδικασιών, η συμμετοχή δηλαδή και όχι η αφοριστική και ατεκμηρίωτη καταγγελία.
Δηλαδή η συμμετοχή με ουσιαστικά και όχι με επίθετα!!

2.Οι μόνοι σύνεδροι που έχουν οριστεί, είναι αυτοί της Κ.Ο.Ε.Σ (Κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου).
Οι σύνεδροι αυτοί, δεν ορίστηκαν από την Ε.ΚΑ.Π, άλλωστε είναι θέμα που δεν την αφορούσε.

3.Ο ορισμός της Κ.Ο.Ε.Σ έγινε, πολύ πριν συγκροτηθεί η Ε.ΚΑ.Π με την τωρινή της μορφή και δεν υπήρξαν διαφωνίες.

4.Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενες διαδικασίες, ανακοινώθηκαν στην γραμματεία της Κ.Ο.Ε.Σ στις 14-2-2013.
Όπου ήταν αναγκαίο, δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και η Ε.ΚΑ.Π διευκρίνισε τυχόν αναγκαία πληροφοριακά στοιχεία. Και σ αυτή την συνεδρίαση, δεν διατυπώθηκαν αντιρρήσεις η διαφωνίες.

5.Διαδικασίες εκλογής συνέδρων, έχουν προσδιοριστεί για τις 24-2-2013, πλην των οργανώσεων των αποδήμων, που έγιναν στις 17-2-13, επειδή το ζήτησαν οι ίδιες, με τις ίδια απόλυτα ξεκαθαρισμένες, που αφορούν και τις εντός Ελλάδας, διαδικασίες.

6.Για λόγους καθαρά τύπου αλλά και ουσίας, παραπέμπω στις σχετικές εγκυκλίους τις Ε.ΚΑ.Π, που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχουν κοινοποιηθεί παντού.

7.Οσον αφορά στα προσωπικά στοιχεία, για εκείνους που με τέτοια ελαφρότητα, εξαπολύουν χαρακτηρισμούς απαράδεκτους, έχω να δηλώσω τα εξής:

Α)Προσωπικά, είμαι υπερήφανος, για την συνεχή από την 3η του Σεπτέμβρη του 74 πορεία μου στο ΠΑΣΟΚ, για την οποία πορεία μου, η κοινωνία με κατατάσσει στη λεγόμενη ιστορική του ηγεσία.

Β)Ο καθένας από μας, έχει καταγράψει στην διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ και στην κοινωνία, μια συγκεκριμένη στάση ζωής και αρχών και δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα, να θέτει σε αμφισβήτηση αρχές και αξίες, που αποτέλεσαν και αποτελούν στάση ζωής.

Γ)Για όσους δεν είναι πραγματικά ανιστόρητοι η δεν έχουν επιλεκτική μνήμη, στο κρίσιμο συνέδριο του 1996 στο οποίο Προήδρευσα, ουδείς αμφισβήτησε τις διαδικασίες του.

Είναι δε πολλοί αυτοί, που επικαλούνται αυτές τις διαδικασίες, ως χρονικό σημείο αναφοράς και πολιτικής ωρίμανσης του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι και τώρα, είμαι αποφασισμένος, εξαντλώντας τις όποιες δυνατότητές μου, να συμβάλλω στην διαφάνεια και την γνησιότητα των διαδικασιών.

Δ)Τα τελευταία χρόνια, έχω επανειλημμένα δηλώσει, ότι για μένα η ενεργός κομματικοπολιτική δράση, έχει τελειώσει.
Παραμένω μόνο, ενεργός πολίτης και μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα, αυτά τα 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας αλλά και στάσης, με πλήρη ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, με τον όποιο τρόπο να τα αμφισβητεί»
 Από τα "Νέα"

10 σχόλια:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ - ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (εκτός εάν ο εργοδότης είναι το ΚΚΕ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε κάν troll...κρετινάκι κοπής αυριανής

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος21 Φεβρουαρίου 2013 - 7:12 π.μ.:
      Από ότι βλέπεις, δεν έχετε καν ανάγκη εμάς για να αρπάξετε το ξύλο που σας αξίζει. Τώρα το ρίχνετε μόνοι σας ο ένας στον άλλον. Περαστικά...
      (και φυσικά το ΚΚΕ δεν είναι ...εργοδότης, καθώς δεν έχει "υπάλληλους" [όπως τα κόμματα που γνωρίζεις και ψηφίζεις εσύ], αλλά μέλη)
      Και το ΚΚΕ παλεύει για δωτεάν πρώτες βοήθειες στους ΠΑΣΟΚους που δέρνονται μεταξύ τους. Αυτή είναι η μεγαλοψυχία της εργατικής τάξης...
      Υ.Γ.
      Το επόμενο ανώνυμο σβήνεται, κλπ κλπ
      Άντε για σαν πολύ να χαλαρώσαμε...

      Διαγραφή
  3. δεν καταλαβα γιατι εφυγε το σχολιο, ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι σχεδον οι μισοι απο τους 7-8 που "διαδηλωνανε" ειχαν φυγει μονοι τους πολυ καιρο πριν και δουλευανε σε αλλα μαγαζια;
    ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι νομιζανε -οι συγκεκριμενοι- οτι εργαζονται στο δημοσιο και πηρανε συνταξη, ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι ειναι τοσο αντικκε πλεον που κανουνε και εξορμησεις με παραθρησκευτικες οργνωσεις ΜΚΟ;
    λοιπον απο παπαγαλακια μπουχτησαμε και οσο και αν δεν θελετε να δειτε ή να καταλαβετε διαβαστε τις ανακοινωσεις του ΚΚΕ και για την "Τ" και για τον "Ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι έχουμε πει για τα ανώνυμα σχόλια, αν κάποιοι δεν θέλουν να τα αφήνουμε, πρόβλημα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω αναφερομουνα σε ενα δικο μου παντως που νομιζω οτι εφυγε, τπτ παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.