27 Φεβρουαρίου 2013

Κεφτεδάκια με …πέταλα

Γραφει ο
Μανώλης Αντωνίου

Δεν ανέχομαι. Δεν ανέχομαι άλλο να ακούω μέρα με τη μέρα νέα περιστατικά διατροφικών εγκλημάτων που διαπράττουν οι πολυεθνικές σε βάρος των λαών.
Δεν ανέχομαι άλλο κιμά που χλιμιντρίζει στα «μοσχαρίσια» κεφτεδάκια και λαζάνια. Δεν ανέχομαι άλλες τρελές αγελάδες, άλλα κοτόπουλα με διοξίνη, άλλα βρεφικά γάλατα με τοξική μελαμίνη, άλλο ηλιέλαιο εμπλουτισμένο με ορυκτέλαιο, τα χαλασμένα αυγά, τα ληγμένα τρόφιμα, τα μεταλλαγμένα…
Δεν ανέχομαι να μετράω και την τελευταία δεκάρα από το άδειο μου πορτοφόλι για να αγοράσω πανάκριβο γάλα ή κρέας για τα παιδιά μου και να αναρωτιέμαι τι τα ταΐζω.
Δεν ανέχομαι να έρχονται εκ των υστέρων οι αρμόδιοι φορείς για να ξεκινήσουν ελέγχους που θα έπρεπε να κάνουν εντατικά πριν από τη διάθεση των επικίνδυνων τροφίμων στην αγορά.
Δεν ανέχομαι να παραδέχονται εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων ότι δεν έχουν το προσωπικό για να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους, όταν την ίδια ώρα με ζαλίζουν από τα κανάλια για το «υπεράριθμο δημόσιο» και τις ανάγκες απολύσεων.
Δεν ανέχομαι την ομερτά της διαπλοκής του κράτους με τις πολυεθνικές, όπου το κράτος απλά δεν αγγίζει τις «καυτές πατάτες» που μπορεί να στοιχίσουν ένα απειροελάχιστο τμήμα από τα βουνά κερδών των επιχειρηματιών και συνειδητά επιλέγει το κόστος να το επωμίζεται ο λαός.

Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή. Και αυτήν πρέπει να διεκδικήσουμε. Με αγώνες, με σκληρή πάλη και με θυσίες. Θυσίες όμως για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, όχι για τις φουσκωμένες τσέπες των καπιταλιστών.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες όχι μόνο να μην πεινάει κανείς, αλλά και να τρέφεται σωστά. Ειδικά στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην αλιεία κ.α., οι διατροφικές ανάγκες του λαού θα μπορούσαν να καλύπτονται κοντά στο σύνολό τους.
Λύση υπάρχει. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με τη δική μας δύναμη. Να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια. Ο λαός με τη δική του δύναμη, θέληση και εξουσία να αποφασίζει για να ικανοποιούνται οι ανάγκες του και όχι ο καπιταλισμός, οι νόμοι και η εξουσία του.

4 σχόλια:

  1. για αυτό ας συνεχίσουμε όλοι να τρώμε ήσυχα ήσυχα τα κιοφτεδάκια μας στο σπίτι
    ας συνεχίσει ο καθένας να γραφει τη χαζαμάρα του για το τι ανέχεται και τι οχι
    και ας αφήσουμε τις επαναστάσεις για τον επόμενο αιώνα .

    ωραία τα έγραψε ο Μανώλης , ξεσπάθωσε , άντε και εις άλλα κείμενα με υγεία

    χώστε και καμία Γώγου , την ξεχάσατε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά εντάξει συμφωνώ ότι είναι διατροφικό σκάνδαλο τα κεφτεδάκια της ικεα.Παρ'όλα αυτα είχα την εντύπωση ότι το κρέας αλόγου θεωρούταν κρέας πολυτελείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελευθέρας βοσκής ίσως, αλλά όχι και του ιπποδρόμου που είναι "τίγκα" στα αναβολικά.
      δημητρης κκ

      Διαγραφή
    2. Κάτι κοτόπουλα με βαλβολίνες στο βέλγιο και κάτι τρελές αγελάδες στην αγγλία μάλλον τα ξεχάστηκαν.
      Κατά τα άλλα, ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ γιατί εκτός ΕΕ δεν θα είχαμε να φάμε

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.