18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Η επίθεση στις Σκουριές θα αξιοποιηθεί σε βάρος του κινήματος


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στο εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής εκτός από τις βόμβες μολότοφ, τα βεγγαλικά και τα μπουκάλια με βενζίνη που βρέθηκαν, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς - κατά «τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται - μία κουκούλα, μία χειρουργική μάσκα, κηλίδες αίματος και γόπες τσιγάρων. Τα ευρήματα εξετάζονται από τη Σήμανση.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές ατόμων στο Τμήμα Ασφαλείας Πολύγυρου για να διερευνηθεί η τυχόν συμμετοχή τους στην επίθεση ενώ αναζητούνται, για τον ίδιο λόγο, άλλα τέσσερα άτομα.

Υπενθυμίζεται πως τη νύχτα άγνωστοι, εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν στο χώρο, παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου, περιέλουσαν με βενζίνη σημεία των εγκαταστάσεων και έβαλαν φωτιά, ενώ προπηλάκισαν τους φύλακες τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.


Ανακοίνωση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ 

Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…. Ωστόσο καταγγέλλει την επίθεση από «κουκουλοφόρους» στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεών του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν’ αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό.

Μόνο ένα καλά οργανωμένο και περιφρουρημένο κίνημα, με αιτήματα και στόχους που φτάνουν στηνκαρδιά του προβλήματος. Που δεν παγιδεύεται στις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος, ούτε στον τυχοδιωκτισμό, μπορεί να παρεμποδίσει τα σχέδια των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα να θεωρήσει εχθρούς του τους εργαζόμενους στις Σκουριές, ανεξάρτητα τη θέση που παίρνουν απέναντι στην επένδυση. Είναι και αυτοί τμήμα της εργατικής τάξης που ζουν και θα ζήσουν ακόμη χειρότερα την κόλαση της αντιλαϊκής και αντεργατικής λαίλαπας. Σε καμία περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας.

Η θέση τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Χαλκιδικής, με τους αυτοαπασχολούμενους καιτους φτωχούς αγρότες, είναι στην ίδια πλευρά. Είναι ανάγκη να παλέψουν, ο ορυκτός πλούτος, η φύση, τα βασικά και συγκεντρωμένα Μέσα Παραγωγής να γίνουν περιουσία του ίδιου του λαού. Κριτήριο για κάθε παραγωγική δραστηριότητα να είναι οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος.

Μόνο έτσι και οι ίδιοι θα καρπώνονται τον πλούτο που φτιάχνουν με τα χέρια τους, μόνο έτσι η ζωή τους δε θα ρημάζεται στις επιπτώσεις της σκληρής τους εργασίας».

Πηγή : 902.gr

25 σχόλια:

  1. Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
    To λαικο κινημα στις σκουριες εθετε ή δεν εθετε το σταματημα των εργασιων?
    Χρησιμοποιησε ή οχι απο την αρχη ολα τα <> μεσα (μηνυσεις,διαδηλωσεις ,καταγγελιες)? Κ τι κερδισε ..Οσο διαρκουν οι δικαστικες διαμαχες το δασος καταστρεφεται...Ο κ.Παφιλης δεν εξηγησε σωστα οτι η βια εχει δυο ακρες? Γιατι τωρα τρεχει το ΚΚΕ(για τον καταδικαζω την βια απ οπου κ αν προερχεται συριζα δεν εχει κανενα νοημα η κριτικη) να βρει προβοκατορες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά η βία έχει δυο άκρες.
      Η μια είναι ο λαός, η άλλη είναι τα μηχανήματα να υποθέσω ?

      Διαγραφή
    2. Τώρα φίλε μου από την ενέργεια αυτή ποιος θα βγει κερδισμένος; Η εταιρία, που κράτος εν κράτει, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών έχει επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην περιοχή και έχει καταλάβει δημόσια έκταση; Ή μήπως θα βγει κερδισμένος ο λαός; Και τι εννοούμε ως ΛΑΟ στη συγκεκριμένη περίπτωση; Το δίκιο του κατοίκου και του αγρότη της περιοχής, που δε θέλει την καταστροφή του περιβάλλοντος υπερισχύει του δίκιου του φτωχού οικοδόμου που για να θρέψει την οικογένειά του πρέπει να δουλέψει στην εταιρία; Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη έχουν τον ίδιο εχθρό: το κράτος και τις εταιρίες του, που καταστρέφουν τη ζωή του και τώρα θα καταστρέψουν και το περιβάλλον του για το κέρδος. Μόνο αν κάτοικοι και εργαζόμενοι ενωθούν απέναντι στην εκμετάλλευση και διεκδικήσουν την ανάγκη τους για δουλειά και υγεία, μόνο τότε θα υπάρξει λύση. Όσο είναι χωρισμένοι σε εργαζόμενους της εταιρίας και μη εργαζόμενους, τόσο οι επίπλαστες διαφορές τους θα εκμεταλλεύονται από την εξουσία για τη διάσπαση του λαού.

      Διαγραφή
  2. Χεχε, τωρα αυτο γιατι εμενα μου θυμίζει τους λουδίτες; Βέβαια οι λουδιτες δεν ήταν προβοκάτορες, απλα δεν μπορούσαν να καταλαβουν ποιος πραγματικα εφταιγε για την καταντια τους και τα εριχναν στα μηχανηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφέστατα στρέφεται η ενέργεια αυτή ενάντια στο κίνημα.Μάλιστα συλλάβανε άνθρωπο,μελος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται για ηθική αυτουργία επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Σε λίγο θα μας μαζευουν όλους μ΄αυτό το αδίκημα.

    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι να κανουμε να μενουμε χωρις να αναπνεουμε μη τυχον και μας συλλαβουν?Ζουμε κατω απο το φοβο μη χασουμε τη νομιμοτητα και τη βολεψη μας γιαυτο δε κανουμε τιποτα κινηματικα!Παρτε το χαμπαρι αν κρινουν οτι πρεπει να μας συλλαβουν θα το κανουν και αν θελουν την αριστερα στη παρανομια παλι θα το κανουν οπως και να φερθουμε!

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνώ.Ας μας συλλάβουν. Αλλά όχι να πετάνε κάποοι στρακαστρούκες και να συλλαμβάνουν άλλους. Δεν εχω φόβο μη χάσω τη νομιμότητα και τη βόλεψή μου.Ήδη τα έχω χάσει. Αλλά η αντίσταση πρέπει να γίνεται με τρόπο οργανωμένο που να προωθεί τους αγώνες και όχι να τους υπονομεύει. Να σου πω τι θα συμβεί; Στις Σκουριές το εργοτάξιο θα το αποκλεισουν και θα μας κρατάνε σε 5χλμ απόσταση. Τα ΜΑΤ θα μπαινουν και θα αποκλείουν οποιαδήποτε συγκέντρωση. Και θα μας συλαμβάνουν πριν τη συγκέντρωση γιατί θα έχει προηγηθεί αυτή η ενέργεια.

      Θωμάς Σ.

      Διαγραφή
  4. Η μια είναι ο λαός, η άλλη είναι τα μηχανήματα να υποθέσω ? Το διεθνες- κεφαλαιο ,τα μηχανηματα ειναι κομματι του...Κ οσο στην ελλαδα θα συμβαινουν κερατεες-σκουριες τοσο λιγοτερο ελκυστικος προορισμος για το διεθνες κεφαλαιο θα ειναι(κυριως εξαιτιας του ρισκου κ του κοστους)...

    Τώρα φίλε μου από την ενέργεια αυτή ποιος θα βγει κερδισμένος; Αν θεωρησουμε πως εχουμε κερδισει μονο οταν ανατρεψουμε τον καπιταλισμο, η μαχη των σκουριων κανεις δεν πιστευει οτι ειναι η καθοριστικη φυσικα..Αλλα ειναι μαχη του λαου (οπως ακριβως το εννοεις) εναντια σε ενα συγκεκριμενο διεθνες-ντοπιο κεφαλαιο που χρησιμοποιει το κρατος για τα συμφεροντα του..Ουτε φυσικα μπορω να πω ποιος θα κερδισει σιγουρα. Απλα θεωρω οτι η αυτοοργανωμενη-λαικη βια ειναι η αλλη ακρη της κρατικης κατασταλτικης .. Ειναι κομματι του λαικου κινηματος που σημερα δεχεται απιστευτη καταστολη(ξυλο-επιστρατευσεις-διωξεις κτλ).. Τετοιου ειδους ενεργειες ακομη κ με την συκοφαντεια που δεχονται βοηθουν το κινημα γιατι:
    - Ειναι αποτελεσματικες (καταστροφη κεφαλαιου-αποθαρρυσνη επενδυτων)
    -Προπαγανδιζουν το δικαιο του αγωνα τοσο εντος της χωρα τοσο διεθνως ..
    - Επιτελους δυναμικες εστιες αντιστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "... οσο στην ελλαδα θα συμβαινουν κερατεες-σκουριες τοσο λιγοτερο ελκυστικος προορισμος για το διεθνες κεφαλαιο θα ειναι(κυριως εξαιτιας του ρισκου κ του κοστους)..."

      Το εργατικό κίνημα έχει λύσει τέτοιου είδους ζητήματα εδώ και 100 χρόνια ! Κούνια που σας κούναγε εαν θεωρείτε πως με έναν εμπρησμό - ασφαλισμένου ενδεχομένως - εξοπλισμού, θα αποθαρρυνθεί ο καπιταλιστής απο το να συλλέξει τα κέρδη του. Το κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής, γιατι τους κατέχει δηλαδή ?

      Θεωρείς πως ο εργαζόμενος λαός ελέγχει σε αυτήν την φάση την έκβαση της σύγκρουσης, εαν αυτό επιλέξει ο καπιταλιστής ? Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει.

      Διαγραφή
    2. εκτος απο το γεγονος οτι τετοιτες ενεργειες σε κανουν να αισθανεσαι ωραια, ισως να βρισκουν συμφωνο ενα κομματι των εργατων, πραγματικο ουσιαστικο αποτελεσμα δεν εχουν. Απο την αλλη μια καλα οργανωμενη απεργεια που ισως διαρκεσει και αρκετες μερες, παλι μαλλον δεν εχει ουσιαστικο αποτελεσμα. Η διαφορα των δυο παραπανω ενεργειων ειναι οτι η μια ενεργεια συσπειρωνει σε γερες βασεις τον λαο, και τον χτιζει σταθερα σε ανωτερες μορφες αντιδρασης ενω η αλλη μαλλον οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην αμεση αντιδραση του συστηματος με δυναμεις καταστολης και βουλευτικες αποφασεις που φοβιζουν και διασπουν τον λαο. Το ποτε θα ειναι ετοιμος ο κοσμος ειναι ενα ερωτημα, σιγουρα ομως οχι ακομα, νομιζω ομως, αν και δε το εχω ζησει, θα το καταλαβουμε την ωρα που πρεπει.

      νκ

      Διαγραφή
    3. Μιλάς για αυτοοργανωμένη λαϊκή βία... Μα για να είναι αυτή η βία καλή για το κίνημα, θα πρέπει να βγαίνει πρώτα απ' όλα με ονοματεπώνυμο: "Είμαι ο (τάδε) και επειδή πιστεύω (αυτό) έκανα (αυτή) την πράξη". Δεν μπορείς να ζητάς τη στήριξη της βάσης χωρίς να λες ποιος είσαι. Με την επωνυμία σου μπορείς να προσκαλέσεις τον καθένα σε έναν κοινό αγώνα. Και το "κίνημα" έχει ακριβώς αυτή τη σημασία. Είναι κοινό για αυτούς που τους συνδέει. Τώρα εσύ, που είσαι υπέρ αυτής της ενέργειας, κάθεσαι στο ίντερνετ, όπως κι εγώ, και προσπαθείς να μάθεις ποιος ήταν πίσω από την ενέργεια. Είσαι ΑΠΑΘΗΣ ΘΕΑΤΗΣ, όπως όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το πολύ-πολύ να πας στον Μπόμπολα και να του πείς "σας γαμήσαμε μουνάκια"!

      Δεύτερον για την αποθάρρυνση των επενδύσεων δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο από το Redfly. Μόνο ότι το ζήτημα για το λαό δεν είναι το αν θα γίνουν επενδύσεις ή όχι. Το ζήτημα είναι ο πλούτος να είναι στα χέρια του. Αν νομίζει κάποιος ότι όταν θα γίνουν όλα ιδιωτικά και μονοπωλιακά, εμείς θα σταματήσουμε να τα διεκδικούμε είναι πολύ γελασμένος. Μέχρι και τον τελευταίο τόρνο θα παλέψουμε να πάρουμε πίσω.

      Και τέλος..η αυτοοργανωμένη λαϊκή βία πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο πάλης. Παλεύω αφενός να μη γίνει το μεταλλείο του Μπόμπολα και αφετέρου να εκμεταλλευτούμε εργατικό δυναμικό και περιβάλλον για τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί αν σταματήσει το μεταλλείο και δε γίνει, που θα πάνε αυτοί που εργάζονται εκεί; Δεν άκουσα κανέναν "οικολόγο" να λέει πως θα τους πάρει στη δουλειά του. Ούτε οι ξενοδόχοι (μικροξενοδόχοι οι περισσότεροι) της Ιερισσού και της Ουρανούπολης έδωσαν δουλειές και μεροκάματα στον κόσμο. Και φυσικά δεν το έκαναν αφού δεν μπορεί (και δεν πρέπει), με βάση το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, να αφομοιωθεί το εργατικό δυναμικό. Το οποιοδήποτε λαϊκό κίνημα, πρέπει να εντάσσει τον εαυτό του σε ένα γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο. Μόνο έτσι μπορεί να εκφράσει και αυτόν που ενώ διαφωνεί με την επένδυση, αλλά δεν έχει καμιά άλλη διέξοδο γιατί πρέπει να θρέψει την οικογένειά του.

      Επί του προκειμένου, το μόνο που θα καταφέρουν με την ενέργεια αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη καταστολή. Ακόμα περισσότερη αστυνομία και απαγόρευση στον οποιονδήποτε να μπει στο δάσος. Και τώρα, επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι σεκιουρητάδες, την καταστολή θα τη ζητήσει ο ίδιος ο κόσμος. Το έχουμε ξαναδει....

      Διαγραφή
    4. Dinos Minaidis Συμφωνω οτι πρεπει να περιμενουμε να δουμε την αναληψη ευθυνης , αν φυσικα γινει... Δεν σχολιαζω τα περι ΑΠΑΘΗΣ κτλ προσωπικα βαλτε το μυαλουδακι σας να δουλεψει ...Φυσικα και χρειαζεται ενα κοινο πλαισιο για ενα μεγαλο μαζικο κινημα κτλ..Η κριτικη μου εστιαζεται στην καταδικη του τροπου αντιΔρασης .... Στο τελος η ιστορια θα μας κρινει ολους...το γνωριζουμε.. Μονο ωφελιμο θεωρω περισσοτερες ενεργειες λαικης αντιβιας σ ολη την χωρα..Βεβαια το ΚΚΕ απο την μια σωστα αναγνωριζει πως θα υπαρχει αντιδραση αλλα απο την αλλη τρεχει στα καναλια να αποδειξει(φυσικα και δεν εκαναν καταληψη κ ηταν συκοφαντεια ) ποσο νομοταγες κομμα ειναι..Ευτυχως τα κολλημενα μυαλα, τα καταδικαζω απ οπου κ αν προερχονται ,τα προσπερναει η κοινωνια....

      Διαγραφή
    5. Τώρα εσύ καταλαβαίνεις με την ανακοίνωση ότι το ΚΚΕ θελει να δείξει τη νομιμοφροσύνη του; Ο εχθρός του λαού είναι οι 5-10 σεκιουρητάδες που δούλευαν εκεί τα μεσάνυχτα;; Ο κόσμος της περιοχής αγνοούσε ότι όταν ψήφιζε Πάχτα για δήμαρχο και Ψωμιάδη για περιφερειάρχη το 2009 αυτοί θα προωθούσαν το έργο; Και τώρα βρισκόμαστε εδώ να μιλάμε για λαϊκή αντιβία που στρέφεται πρώτα πρώτα, άμεσα και έμμεσα, κατά του λαού; Ίδρωσε νομίζεις το αυτί κανενός από τους διοικούντες και τους μετόχους; Αν υπήρχε νεκρός τι θα έπρεπε να πει το κόμμα και ο κάθε άνθρωπος; Ότι βρέθηκε απέναντι στους λαϊκούς αγώνες;

      Προσωπικά, και για πολλούς λόγους, πιστεύω ότι ήταν στημένο σκηνικό από την ίδια την εταιρία. Η περιοχή φυλάσσεται πάρα πολύ καλά. Και είναι απομακρυσμένη από τον κεντρικό δρόμο. Μια τέτοια μεγάλη ομάδα ατόμων θα γινόταν πολύ γρήγορα αντιληπτή από τους φύλακες και δε θα προλάβαιναν να φτάσουν μέχρι εκεί, ούτε φυσικά να διαφύγουν.
      Όπως και να έχει όμως ζημιωμένη δε θα βγει η εταιρία, αν αυτοί που έχουν κοινά συμφέροντα (εργαζόμενοι και κάτοικοι) δεν ενωθούν. Αυτό είναι λαϊκός αγώνας.

      Διαγραφή
    6. Oταν καταδικαζει την ενεργεια θεωροντας πως μονο με τα μεσα που χρησιμοποιει(νομιμα μεχρι στιγμης) το ιδιο τι ειναι? Οι 5-10 σεκιουριταδες (εκτος του οτι η πλειοψηφια τους ειναι ΧΑ) θεωρεις οτι ηταν ο στοχος, με κοροιδευεις?Με την λογικη σου για τον Παχτα συντροφε το επαναστατικο μας υποκειμενο στις τελευταιες εκλογες ψηφισε πασοκ-νδ-δημαρ-συριζα-χα οποτε ας μεταναστευσουμε δεν εχουμε ελπιδα..Αν υπηρχε νεκρος, δεν υπηρξε γιατι δεν θελαν να υπαρξει πρωτον και δευτερο αν το ενα κ αν το αλλο..Τα συνομωσιολογικα περι στημενων κτλ δεν τα σχολιαζω(εκτος αν εχεις αποδειξεις).. Με την ενεργεια τους χτες και σημερα ενα μεγαλο κομματι εμαθε το προβλημα της περιοχης, που μεχρι πριν το αγνοουσε.Σημερα ολη η Χωρα ξερει για τα μετταλεια...


      Διαγραφή
    7. Εντάξει...διαφωνούμε στο χαρακτήρα αυτής της ενέργειας. Εγώ τη λέω προβοκατόρικη γιατί υπονομεύει αυτόν τον ίδιο αλλά και άλλους αγώνες. Εσύ τη θεωρείς επαναστατική και πράξη αντίστασης γιατί προσβάλλει την επένδυση. Βεβαίως εγώ μπορώ εύκολα να σου αποδείξω πως ο φόβος που δημιουργούν στον κόσμο και στους εργάτες της περιοχής θα είναι το όπλο του κράτους: θα αποκλείσουν την περιοχή, θα κάνουν ο,τι γουστάρουν και κανείς ούτε εργάτης ούτε κάτοικος δε θα μπορεί να κάνει τίποτα.

      Να με συγχωρείς πολύ, αλλά εγώ στα 18 μου ήμουν σεκιουριτάς αλλά δεν ήμουν ούτε χρυσαυγίτης, ούτε εθνικιστής, ούτε σκυλί των αφεντικών. Έβγαζα ένα μεροκάματο. Και στο σημείο αυτό να σκεφτούμε όλοι καλά εναντίον ποιου στρεφόμαστε στις σημερινές συνθήκες. Δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία πάλης ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε κατά εργαζομένων. Με την ίδια λογική μπορώ να σπάσω στο ξύλο την υπάλληλο στην τράπεζα, επειδή εκφράζει το κεφάλαιο. Σκοπός μας αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε την εργατική τάξη.

      Κατά πρώτον έχω πάει στις Σκουριές. Το ότι πιστεύω πως ήταν η ίδια η εταιρία το στηρίζω στα μέτρα φύλαξης που έχει η περιοχή και στο ότι είναι πολύ δύσκολο να πήγαιναν τόσοι πολλοί, χωρίς να τους έχουν αντιληφθεί από πολύ πριν. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί φίλοι μου από την περιοχή.

      Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι δε θα μπορούσαν να το κρύψουν το γεγονός. Ότι ελάχιστοι ήξεραν τι γινόταν στα μεταλλεία μέχρι σήμερα, και ξαφνικά, με μια επίθεση, το έμαθαν όλοι νομίζεις είναι αποτέλεσμα του αγώνα; Τι άλλαξε από την προηγούμενη βδομάδα; Είναι περίπου το ίδιο σκηνικό με τη Χαλυβουργία: εμφάνισαν το θέμα στα ΜΜΕ για να μπορέσουν να στρέψουν το λαό εναντίον των απεργών, την κατάλληλη στιγμή.

      Διαγραφή
    8. Αφου λοιπον εχεις φιλους πανω θα σε εχουν ενημερωσει για τους σεκιουριταδες πανω τοσο για την χα οσο για την συμπεριφορα τους.. Οσον αφορα την εργατικη ταξη και την ενοτητα της , πραγμα που φυσικα με βρισκει συμφωνο , αν ποτε κανουμε την ρημαδα επανασταση ουτε στην αναρχια αλλα ουτε στον κουμμουνισμο (ακομη κ οπως το κκε το σκεφτεται) θα υπαρχουν μπραβοι -σεκιουριταδες, οπως δεν θα υπαρχουν χρηματιστες κτλ... Δεν το θεωρω διασπαστικο το να θετεις αξιες και κανονες στην κοινωνια που οραματιζομαστε... Ουτε θα μπαινει ποτε ο πλουτος πανω απο τον ανθρωπο.. Απο εκει κ περα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε δεν ειναι κακο..

      Διαγραφή
  5. 18 Φεβρουαρίου 2013 - 6:21 μ.μ.

    Τι έγινε οργιάζει η αντικομμουνιστική σου φαντασίωση και ονειρέυεσαι δηλώσεις;
    Το ΚΚΕ μιλά για επαναστατική ανατροπή που εμπεριέχει την βια.Δηλώσεις του στιλ καταδικάζω την βία απο όπου και αν προέρχεται δεω έχει κάνει ποτέ το ΚΚΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για καταδίκη της βίας απ' όλες τις πλευρες π.χ Παλαιστίνη- Ισραίλ με την Δούρου να κάνει την συγκεκριμένη δήλωση (έπιασε τόπο η συνάντηση Τσίπρα-Πέρρες).

    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φυσικα το να πανε καποιοι και να βαλουν φωτια στα μηχανηματα, εκαναν την μουρη κρεας της εταιρειας. μπορεις να βγαλεις τον κοσμο και να μπλοκαρει το εργοταξιο; να ειναι 24/24 κοσμος με μπλοκα στον δρομο; αλλα οχι 40-50. το ενα χωριο εκει, το αλλο χωριο αλλου.
    με αυτο τον τροπο θα βαλουν καμια 10αρια μεσα, θα φοβηθει ο κοσμος, θα φερουν μονιμη δυναμη που θα φυλαει το "εργο" και για να παει καποιος απο ενα χωριο στο αλλο θα θελει βιζα.
    δεν σου εκανε εντυπωση το ποσο γρηγορα (ουτε 24 ωρες)εβγαλαν αποτελεσματα dna κτλ; που στο διαλο στην μεση του πουθενα στο δασος με υγρασια, δεν ξερω και αν εβρεχε, αυτοι τα βρηκαν ολα; ειχαν ανοιξει την φακα ειχαν βαλει μεσα και ενα κεφαλι τυρι και πηγαν και το μασησαν. για ποιο αλλο λογο εχει αφησει το υπουργειο του ο δενδιας και να παει αυτοπροσωπος και να δηλωσει οτι εμεις θα προστατευσουμε τις επιχειρησεις;
    και τελος το ΚΚΕ δεν εκανε καμια δηλωση, ειπε την γνωμη του. και στο υπουργειο αν δεν καταλαβαινεις τι να σου πω, εμεις δεν αφηνουμε ομηρο στα χερια του κρατους για διατυπωσεις.
    αντε γεια (αυτο)επαναστατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Απλα θεωρω οτι η αυτοοργανωμενη-λαικη βια ειναι η αλλη ακρη της κρατικης κατασταλτικης .."

    Ναι την είδαμε και την αυτοοργάνωση στις πλατείες.... Βούτυρο στο ψωμί του κεφαλαίου είναι τέτοιες κινήσεις που ξεφουσκώνουν το κίνημα αφού δεν έχουν ταξικό χαρακτήρα.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αργεντινή... Που τώρα ψωμολυσσάνε..... Αυτό που πονάει τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους υπηρέτες αριστερούς και μή είναι η απεργία όταν έχει ταξικό προσανατολισμό με συνδικαλιστές που δεν είναι τσιράκια του εργοδότη.... Για αυτό έχει ανοίξει ή συζήτηση για την αλλαγή του νόμου για τα συνδικάτα, γιατί θέλουν να τα ακρωτηριάσουν όπως γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη....



    "Ειναι αποτελεσματικες (καταστροφη κεφαλαιου-αποθαρρυσνη επενδυτων)"
    "κερατεες-σκουριες τοσο λιγοτερο ελκυστικος προορισμος για το διεθνες κεφαλαιο"

    Μέγα αυταπάτη το κεφάλαιο όταν μπορεί να βγάλει κέρδος θα το κάνει γιατί έχει την εξουσία και τους κατάλληλους μηχανισμούς ... Δες Σομαλία, Μάλι, Ιρακ, Συρία, Γιουγκοσλαβία, τα ισοπεδώνουν όλα και περιφρουρούν μια χαρά τα κέρδη τους.... Η Κερατέα και οι Σκουριές θα τους σταματήσουν που κάηκαν δυο φορτηγά? Όταν οξυνθούν τα πράγματα και σε κάθε διαμαρτυρία πέφτουν και νεκροί (δεν θα αργήσει πολύ αυτό) τα κινήματα τύπου πλατείας θα χαθούν και τα μόνα που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα είναι τα ταξικά που στόχο έχουν την ανατροπή και όχι την διαχείριση.


    "Ειναι αποτελεσματικες (καταστροφη κεφαλαιου"

    Στην κρίση το ίδιο το κεφάλαιο καταστρέφει τμήματα του για να επιβιώσει και πρώτα απο όλα την εργατική δύναμη... Δεν του είναι τίποτα να θυσιάσει εγκαταστάσεις και εργαζόμενους αρκεί να βγάλει κέρδος... π.χ. σαπιοκάραβα με δεκάδες ναυάγια, που μετατρέπονταν σε μεγάλες αποζημιώσεις για τους εφοπλιστές κτλ...

    Ο αγώνας πρέπει να είναι ταξικός και να γίνετε συντεταγμένα, περιφρουρημένα και με στόχο την εξουσία και όχι αλλαγή κυβέρνησης. Δηλαδή Σοσιαλισμός!!!

    Α.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλατεια ποτε δεν στραφηκε προς την αυτοοργανωμενη αντιβια..Φυσικα δεν ειχε ταξικο προσανατολισμο(δυστυχως).Τα κερδη περιοριστηκαν μονο σε ατομικο επιπεδο κ οχι μαζικο..Ειδαμε και την οργανωμενη παλη στις τελευταιες απεργιες (χαλυβουργια-μμμ-ναυτεργατες).Δεν χαιρομαι που εχασαν οι εργατες ,ισα ισα που μαζι τους ηττηθηκα κ γω σαν ανεργος..Ειδικα απο τους ναυτεργατες περιμενα πιο δυναμικη απαντηση στις επιστρατευσεις..Θεωρω πως απεναντι εχουμε μια ακροδεξια κυβερνηση ,οποτε πρεπει να επαναξετασθει ο τροπος αγωνα..


      Οσον αφορα την οξυνση της καταστολης.Τα ιδια ελεγαν στην κατοχη για τα σαμποταζ του ΕΛΑΣ ή σε οποιαδηποτε δικτατορια..Μην αντιδρατε γιατι θα μας κυνηγησουν..

      Στην κρίση το ίδιο το κεφάλαιο καταστρέφει τμήματα του για να επιβιώσει και πρώτα απο όλα την εργατική δύναμη... Δεν του είναι τίποτα να θυσιάσει εγκαταστάσεις και εργαζόμενους αρκεί να βγάλει κέρδος... π.χ. σαπιοκάραβα με δεκάδες ναυάγια, που μετατρέπονταν σε μεγάλες αποζημιώσεις για τους εφοπλιστές κτλ...Το γνωριζουμε αυτο , αλλα τι σχεση εχει?




      Διαγραφή
    2. Οι ναυτεργάτες είναι σε επιστράτευση εδώ και 2 χρόνια τι είδες από τη χαλυβουργία για πες μου γιατί 9 μήνες απεργίας δεν έχει κάνει κανένας κλάδος στην Ελλάδα εδώ και χρόνια ? Μην συγκρίνεις τον ελλας με τα γκρουπούσκουλα που νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση καίγοντας μερικά μηχανήματα, Ο Ελλας είχε ένα ολόκληρο λαϊκό κίνημα το εαμ να τον στηρίζει τα 50 άτομα ποιος τα είχε ορίσει ένοπλο τμήμα τι σχέση έχει ο βαθμός συνειδητοποιήσης το κόσμου τότε με τώρα ? Ποιον βοηθούν και κατά πόσο ριζοσπαστικοποιουν ενέργειες σαν και αυτή στις σκουριές ? θα έλεγα μάλλον ότι συντηριτικοποιουν τον λαό και δίνουν άλλοθι στο αστικό κράτος στο όνομα του κοινωνικού αυτοματισμού να καταστείλει ποιο άγρια την οργανωμένη πάλη...

      GIORGIO LAZER

      Διαγραφή
  8. Ποια είναι μεχρι τωρα η κατασταση; Με αποικιοκρατικου χαρακτηρα συμβαση παραχωρειται το δασος των Σκουριων στο κεφάλαιο. Παρά την εναντίωση του μεγαλυτερου μερους των κατοικων της περιοχης, οχι μονο στα λογια αλλά και πρακτικα -πορειες, διαδηλωσεις, προσφυγες- το κεφαλαιο με τη βοηθεια του κρατους και της κυβερνησης προχωραει καταστρεφοντας. Είναι ένα ζητημα που εαν άμεσα δεν απαντηθει, θα χαθει. Δηλαδη η ανεπανορθοτη καταστροφη της περιοχης με ότι συνεπειες για το περιβάλλον, το παρον και το μελλον των κατοικων,που δεν θα πάρει πανω απο ένα ή δυο χρονια για να γινει. Μετα τελειωσε το βουνο και μαζι και το μέλλον της περιοχης. Δεν ειναι ένα ζητημα δηλαδη που εχουμε το περιθωριο να το αφησουμε τωρα και να επανέλθουμε αργοτερα. Για το αν το κινημα εκει ή μεριδα του, νομιμοποιειται να κανει αυτο που έγινε, έχει να κάνει με τον αντικτυπο που θα έχει στους κατοικους της περιοχης. Αν δηλαδη η πλειοψηφία πει μπράβο,συνεχιζουμε καλώς έγινε. Μενει λοιπον να το δουμε.
    Ττο συστημα θα πηγαινει με καταστολη, συλληψεις, θα μπαινει στα σπιτια μας, θα ψαχνει τα βιβλια μας, ότι και να κάνουμε. Πρεπει να το συνειδοποιησουμε για να το αντιμετωπισουμε
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα νησια Τσιντσας στο Περου, για χιλιαδες χρόνια κουτσουλουσαν τα πουλια και απο βραχια γινανε παραδεισος. Οι κουτσουλιες ήτανε και λιπασμα καλο στο τοτε. Τα νησιά γινανε ανοικτες πληγες ορυχειου και μεσα σε σαράντα χρόνια ισοπεδωθηκαν. Καποιο λιγοι που ισως ποτε δεν πήγαν εκειπερα, εβγαλαν καραβιες λεφτα και οι ερμοι οι κατοικοι των νησιών καταστραφηκαν για παντα. Και οσοι γεννηθηκαν επειτα.
    Έχουμε χρέος να διαφυλαξουμε απο τα κορακια, τον πλουτο της γης. Εχει μεγαλη σημασία το τι θα παραλαβουμε όταν γκρεμισουμε το σαπιο καπιταλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/20/tromokratia-ierisso/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.