26 Φεβρουαρίου 2013

Με παραποιήσεις επιχειρούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ - «Εκτός γραμμής η Λιάνα Κανέλλη;»

Χάνος είναι στην πραγματικότητα το λαβράκι που νόμιζαν πως έβγαλαν οι δημοσιογράφοι της «Αυγής» όταν δημοσίευσαν στη σελίδα 11 της εφημερίδας ρεπορτάζ με τίτλο «Εκτός γραμμής η Λιάνα Κανέλλη;», το οποίο στη συνέχεια αναπαρήγαγαν «ΤΑ ΝΕΑ online» και τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά σάιτ. Γιατί η «Αυγή» και τα άλλα ΜΜΕ θριαμβολογούν ότι η Λ. Κανέλλη διαφοροποιείται από το ΚΚΕ σχετικά με τη μείωση προσωπικού στον «Ριζοσπάστη» και θέτει θέμα ηγεσίας του ΚΚΕ, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις της Λ. Κανέλλη στην εκπομπή «Επτά» στην κρατική τηλεόραση και αφήνουμε στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα για το τι είπε η Λ. Κανέλλη και ποιοι μετατρέπουν τη δική τους επιθυμία σε υποτιθέμενα ρεπορτάζ.
Η «Αυγή» και οι υπόλοιποι φωστήρες της δημοσιογραφίας λένε ότι η Λ. Κανέλλη είπε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά». 

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:
«Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο "Ριζοσπάστη"; Απάντηση: Ναι.»
 Και συνεχίζει σχολιάζοντας: 
«Οι απολύσεις στο "Ριζοσπάστη" δεν είναι σαν τις απολύσεις στα υπόλοιπα αστικά μέσα. Είναι εντελώς διαφορετικές γιατί είναι εντελώς διαφορετικό το μέσο και εντελώς διαφορετική η στάση των εργαζομένων. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει, ρε παιδιά, πουθενά. Και έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ερώτηση είναι σα να βάζει κάποιος το δίκαιο που βάλατε, είναι αυτό το οποίο σε υποχρεώνει μέσα σε ένα ναι και σε ένα όχι να πρέπει να δώσεις την εξήγηση που δίνω εγώ. Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει για κανέναν, πουθενά». Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος λέει ότι «όμως οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην Ένωση Συντακτών», η Λ. Κανέλλη απαντάει: «Όχι όλοι και με διαφορετικό τρόπο. Βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όπως ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι το ΚΚΕ Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος έτσι ώστε να λειτουργεί κομμουνιστικά ως Βατικανό με την Αλέκα ως Πάπα». 

Παρακάτω, η «Αυγή» και τα υπόλοιπα πανομοιότυπα ρεπορτάζ ανακαλύπτουν ότι η Λ. Κανέλλη θέτει θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ. Παραθέτουμε ολόκληρο το διάλογο της Λ. Κανέλλη με τις δημοσιογράφους: 

Ερώτηση: Απαντήσατε ότι χρειάζεται ανανέωση η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Λ. Κανέλλη: «Την απαιτεί το ίδιο το Κόμμα. Φαίνεται από τις θέσεις, φαίνεται από το συνέδριο, τη θέλει, την παλεύει. Δεν είναι όμως οι αλλαγές ζήτημα προσώπων στο ΚΚΕ».
Ερ.: Αναφερόμαστε σε πρόσωπα;
Λ. Κανέλλη: «Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Είναι βαθύς ο διάλογος και έχει και χρόνο μπροστά ακόμα για να το δούμε. Ανανέωση θα γίνει δηλαδή κι αν μείνει και η Αλέκα στη θέση της. Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω».
Ερ.: Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ανανέωση και στα πρόσωπα.
Λ. Κανέλλη: «Αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνει και στα πρόσωπα. Ούτως ή άλλως η ΚΟ και η ΚΕ στα τελευταία συνέδρια έχει αλλαγές πολύ μεγάλες αριθμητικά. Τις οποίες όμως δεν παρακολουθεί ο κόσμος». 

Άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν, για την «Αυγή» και τους λοιπούς δημοσιογράφους που αλλοιώνουν τοποθετήσεις έτσι ώστε να πλασάρουν στον αναγνώστη ένα θέμα που φαίνεται ότι «πουλάει». Την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με το ΚΚΕ ας προσέξουν, γιατί εκτίθενται εξαιτίας της φόρας που παίρνουν για να πλειοδοτήσουν σε επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, ενώ δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν ιδεολογικοπολιτικά, γι’ αυτό και επιδίδονται σε μπαρούφες, διαστρεβλώσεις και προβοκάτσιες.
902.gr

32 σχόλια:

  1. Ποιος ασχολειτε με τα ξεφτυλικια του συριζα...
    η αυγη προσπαθει να αυξησει της πωλησεις του για να γινει χρυση....
    χερι χερι φασιστες αριστεροι δεξιοι, ολοι μαζι
    χερι χερι λαζοπουλος πανουσης, και ο επιχειρηματιας αριστερος και γραφικος πλεον κανακης, νταλαρας,

    και απο κοντα η κλανια τους ανταρσυα, δε μπορει κατι ετοιμαζουν και αυτα συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρεσει που αφου βριζεις τη χα, το συριζα, δυο κωμικους, ενα τραγουδιστη και εναν ενδιαμεσο επειδη ειπαν κατι, βριζεις και την ανταρσυα γιατι, δε μπορει κατι ετοιμαζουν και "αυτα".

      ο μυρτσος γραφει ωραια αρθρακια στο σπορτντογκ αμα θες. εχει και εκει comments.

      φιλος του μυρτσου.

      Διαγραφή
  2. ετσι ειναι οποιος λεει κατι μου επιτρεπει να τον σχολιαζω, ενω καποιοι αλλοι μονο και μονο που ακολουθουν σαν κλανιες δε χρειαζεται να που κατι για να τους σχολιασω, εχουν ηδη παρει απο τη μποχα τους

    α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ανταρσυα ειναι χρυση εφεδρεια, δεν πολυ κουνιεται τωρα, περιμενει τον καπεταν παναγιωτη μαζι με τον αλεκο, τον δαχτυλιδοκουβαλητη, να φιαξουν την καινουργια βερσιον του τσυριζα, την ανταριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας πάει γάντι η λα'ι'κή παροιμία "Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες" Ε όχι και στην ίδια ζυγαριά οι κομμουνιστές αγωνιστές δεσμώτες της χούντας Λαφαζάνης - Αλαβάνος και όχι μόνο, με την πρώτη κυρία δημοσιογράφο που παρουσίαζε τα δελτία ειδήσεων της χουντικής τηλεόρασης το 1973 όταν οι σύντροφοί μας σάπιζαν στην ΕΑΤ-ΕΣΑΤ και στις φυλακές!Θα μου πεις η δουλειά δεν είναι ντροπή εν τάξη αλλά για την "Πασιονάρια" του Περισσού θα την βαραίνει μεταξύ των άλλων και αυτό στο βιογραφικό της! marmaras

      Διαγραφή
    2. Προσεχε μην παθεις τιποτα κι εσυ απο το... παθος... Επαναστατρια...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως marmaras η φυσιολογικη πορεια ενος ανθρωπου ειναι να βελτιωνεται, η κανελη τα καταφερε ενω λαφαζανης αλαβανος και πολλοι αλλοι επεσαν οσο δε παει, πιασαν πατο. Σου αρεσει και η Δαμανακη?

      Διαγραφή
    4. τα στερνα τιμουν τα πρωτα......και ο γλεζος καποτε κατεβασε την σημαια και απο το 80 ειχε γινει πασοκος, τι παει να πει αυτο, αν εκανες μια φορα κατι καλο το κουβαλας για παντα;
      στην ιδια ζυγαρια και μαλιστα το κριμα ειναι ολο στο λαιμο τους γιατι ειναι βρωμικοι (πολιτικα, οχι με ορους χρηματικους)μεχρι το μεδουλι

      Διαγραφή
    5. Μαρμαρά, ξέχασες άλλους διωχθέντες αγωνιστές κατά της Χούντας. Την Δαμανάκη, τον Ανδρουλάκη (της Κ.Ο. Μαχητής παρακαλώ!),τον Λαλιώτη, τον (βομβιστή κιόλας!) Σιμήτη(!!), τον Κωσταντόπουλο (που τον έχετε ξεχάσει), τον Κύρκο (που πρόλαβε πριν πεθάνει να στηρίξει ΔΗΜΑΡ), τον Βερυβάκη, τον ...Ζίγδη(!), τον Καψή, τον Βαλυράκη, τον Λεντάκη (της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά), τον ...Μένιο Κουτσόγιωργα, και πολλούς άλλους ακόμη.
      Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, και μην πρικαλείς γιατί έχω αρχείο...

      Διαγραφή
    6. @Μαρμαράς:
      Ποιοί σύντροφοι σας ρε φίλε;
      Μέλη του ΚΚΕ ήταν τότε...

      Διαγραφή
    7. marmaras, χωρίς καμιά διάθεση εξυπνακισμού από μέρος μου, ωστόσο για ψάξε καλύτερα το ιστορικό του καθένα, ιδιαίτερα του Λαφαζάνη... Και δεν το λέω για πώ κάποια εξυπνάδα για τον Λαφαζάνη και τη δράση του την περίοδο της δικτατορίας, αλλά για να καταλάβεις πόσο προβληματικά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς!

      Διαγραφή
  4. Επειδη εχω τη δυνατοτητα να διαβαζω χαλαρα ολες τις φυλλαδες που κυκλοφορουν, η Αυγη ειναι εμετικη. Οπως ειναι και γυρω-γυρω η καθε ειδους ελευθεροτυπια.

    Για τις συστημικες δεν το συζηταω, αν κι αυτες θα μου πεις τι ειναι???

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά παθαίνει όταν συνεργάζεται κανείς με αστούς εθνικιστές τύπου Κανέλη - Ζουράρης - ΔΗΚΚΙ και λοιπούς απόστρατους στρατιωτικούς.
    Τι απέγιναν οι συνεργασίες του ΚΚΕ με τον εθνικο-πατριτωικό χώρο. Όλες απέναντι. Ας βγάλουν συμπεράσματα τα απλά μέλη του ΚΚΕ για το τι σημαίνει ΑΑΔΜ.
    Όσο για την Λιάνα Κανέλη μπορεί κάλιστα να πάει την Σπίθα για να προστατευσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και να αφήσει την εργατική τάξη ήσυχη.

    Καμίλο Μπερνέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμίλο με εκανες και γελασα..προσπαθω να καταλαβω τι ηθελες να πετυχεις γραφοντας το παραπανω και καταλαβαινω οτι ουτε καν την ευκολη δουλεια της προβοκατσιας δεν εισαι ικανος να κανεις...
    τα απλα μελη του ΚΚΕ δε περιμενουν εσενα για να καταλαβουν τι σημαινει ΑΑΔΜ το εχουν ηδη καταλαβει πολλα χρονια τωρα και πολλα χρονια τωρα αγωνιζονται.
    Σχετικα με τις συνεργασιες προσεχουμε για να εχουμε, πολυ θελετε να μας κανετε σαν τον συριζα αλλα δε θα γινει ποτε...ξερεις γιατι?
    Γιατι δε θελουν τα απλα μελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑΔΜ σημαίνει συνεργασία με ένα τμήμα του κεφαλαίου. Το μη μονοπωλιακό κεφάλαιο. Σε πολιτικό επίπεδο παλιότερα σημαίνε συνεργασίες με πατριώτες τύπου Κανέλη. Σήμερα θα σήμαινε συνεργασίες με όλο ή μέρος του αντιμνημονιακού συρφετού.
    Χαίρομαι που συμφωνούμε. Αλλά τότε έχω να σου κανω μια ερώτηση. Γιατί το ΚΚΕ λέει ότι δεν αλλάζω τίποτα στο ΑΑΔΜ παρα μόνο το όνομα????

    Καμίλο Μπερνέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμίλο, δηλαδη μαζι με τον Συριζα που ειναι με το τοπικο κεφαλαιο ειναι και το ΚΚΕ? Νομιζω, και το λεω ευγενικα, οτι η πραξη αλλα δειχνει...Ολο το τοπικο κεφαλαιο, προσπαθει οσο μπορει να εξαφανισει το ΚΚΕ απο τον χαρτι τωρα απο που τα σκεφτηκες αυτα δε μπορω να καταλαβω. Οσο για το ερωτημα που θετεις, δεξια στο μπλογκ υπαρχουν αρθρα και απο αλλα site
      Θα βρεις λοιπον και την απαντηση

      Διαγραφή
    2. http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/02/19-vs.html
      Με βρισκει συμφωνο

      νκ

      Διαγραφή
    3. Η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που έθεσα είναι ότι η γραμμή της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ είναι κεντριστικη, προσπάθώντας να συμβιβάσει την επαναστατικη με την οπορτουνιστικη πτέρυγα. Το αποτέλεσμα είναι ο πιο επικινδυνος οπορτουνισμός γιατί είναι πιο αριστερός.
      Κανεις δεν ειπε ότι το ΚΚΕ είναι εκπρόσωπος του κεφαλαιου, αλλά ότι έχει γραμμή συνθηκόγησης με την αστικη τάξη. Τετοια ήταν και η γραμμη του ΑΑΔΜ που καλούσε σε συνεργασία με το μη μονοπωλιακό κεφαλαιο, την οποία το ΚΚΕ ακόμα και τώρα διστάζει να αποσύρει εξου και η γρσμμή συσπε'ιρωσης χαρακτηριζεται ως αντιμονοπωλιακη αντικαπιταλιστικη και όχι αντικαπιταλιστικη.
      Το πιο σοβαρό όμως δεν είναι το τελευταίο, αλλά το ότι το ΚΚΕ :
      ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
      Μετά την κρίση του 1973 που τα ΚΚ πούλησαν την επανασταση και μετατράπηκαν σε δυναμη σταθεροποιησης του καπιταλισμου, αλλη μια φορά τα ΚΚ αποδεικνύουν τον οπορτουνιστικο και γραφειοκρατικο εκφυλισμό τους σε ολη την ευρώπη επιβεβαιωνοντας τον ρόλο τους ως δυναμη σταθεροτητας του καιταλιστικου συστηματος.
      Οι επιθέσεις στο ΚΚΕ όταν γινονται, γίνονται για να γίνει ακόμα πιο ανοιχτά συνθηκολόγο, γιατι πλεον η αστικη τάξη δεν ανέχεται όυτε έναν ήπιο ρεφορμισμό.

      Καμίλο Μπερνέρι

      Διαγραφή
    4. ρε αναρχοτροτσκιστη, σταματα να κολας λεξεις "εντυπωσιακες" για να κανεις εντυπωση, ελα αγορι μου αντε, και κοψε την μεσημεριανη σε χτυπαει περισσοτερο

      Διαγραφή
  8. Το πρώτο:Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, και άλλοι πολλοί ήταν μέλη του ΚΚΕ. Επομένως το ΚΚΕ πρέπει ν' αναρωτηθεί γιατί τόσους βγάζει τόσους πολλούς οπορτουνιστάς.... Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άνθρωποι, αν και στις περιπτώσεις που αναφέρω φταινε...
    Το δεύτερο: Τα στερνά τιμούν τα πρωτα,είναι αφοριστικό. Δε σβήνει η ιστορία κανενός ανθρωπου. Δε σβήνουν οι μεγάλες ιστορικές στιγμές...Αν ήταν έτσι θα έσβηναν μαζί τους και τα γεγονότα. ναι οι ίδιοι ανθρωποι μπορεί να αμαυρώσουν τις στιγμές τους αυτές....αλλά δε σβηνουν. Το παρελθόν του καθε ανθρώπου επίσης δε σβήνει...είτε είναικαλό,είτε είναι κακό.
    Το τρίτο:Όπως πάντα για όλους σας τη μοναδική αλήθεια την κατέχει τοΚΚΕ, τη γραφει ο Ριζοσπάστης,τη λεει ο 902. Όλοι οι άλλοι είναι για πέταμα.
    Το τέταρτο: Όπως πάντα δεν απαντάτε στα σχόλιά σας, γιατί στην ανάρτηση λέτε την άποψή σας. Απλά χυδαιολογείτε ενάντια σε κάθε διαφορετική άποψη. Και αν Κώστα είναι όπως λες εμετική η Αυγή επειδή λεει τις απόψεις της, εδώ αυτό που συμβαίνει πως να το ονομάσω; ιδεολογικοπολιτική μάχη; Οχι βέβαια. Απλό υβρεολόγιο. Λεξικό υβριστικών χαρακτηρισμών εχετε γίνει εδώ μέσα.. Θίγεται την ιδεολογία σας καιπολύ περισσότερο για μένα δηλαδή κάποιοι από σας και όχι όλοι βγαζετε το χειρότερό σας εαυτό. Λες και κάποιος σας εχει απαγορεύσει να μιλάτε και βρήκατε χώρο να μιλάτε έτσι. αλήθεια έτσι μιλάτε στις συνελεύσεις του κλάδου σας; Ετσι προβάλλετε τις θεσεις του κόμματός σας; Νεα ήθη;

    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο:Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, και άλλοι πολλοί ήταν μέλη του ΚΚΕ. Επομένως το ΚΚΕ πρέπει ν' αναρωτηθεί γιατί τόσους βγάζει τόσους πολλούς οπορτουνιστάς.... Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άνθρωποι, αν και στις περιπτώσεις που αναφέρω φταινε...


      Tωρα απο τη παραπανω προταση δε μπορω να σε καταλαβω Θωμα. Αναφερεις δυο ονοματα που εχουν πιασει πατο, συμφωνεις οτι εχουν πιασει πατο και θες να αναρρωτηθει το κκε γιατι εχουν πιασει πατο.. γιατι ειναι πουλημενα τομαρια, αλλα παρ ολα αυτα θεωρεις οτι βριζουμε...δε τους βριζουμε, αυτοι μειωνουν τον εαυτο τους, αυτοι εφτιαξαν ενα συνασπισμο βασισμενο στη σαπιλα τους. Οτι αξιζουν παιρνουν απο μας..Τωρα για τις συνελευσεις του κλαδου, ας μας πεις την αποψη σου για το πως μιλανε οι συριζαιοι.
      τελος σχετικα με τη μοναδικη αληθεια, αυτα ειναι δικα σου λογια, υπαρχουν πολλες αποψεις, ολες ειναι δεκτες και η καθε μια εξυπηρετει καποια συμφεροντα. Αυτο που με ενοχλει παντα ειναι οταν καποιος εξυπηρετει αλλα συμφεροντα (δες πλουτοκρατιας) αλλα θελει να λεει οτι ειναι φιλολαικος. Επισης με ενοχλει αφανταστα και θεωρω οτι ειναι ακομα πιο ξεδιαντροπο να προσπαθεις να εξυπηρετησεις τα συμεροντα δυο αντιθετων ταξεων...αυτο δε γινεται οπως καταλαβαινεις....Εσυ για πια απο τις παραπανω αληθειες αναφερεσαι? Νομιζεις οτι ο συριζα θα μπορεσει να τα εχει καλα και με την εργατικη ταξη και με τα αφεντικα?
      νκ

      Διαγραφή
    2. @θωμα, την απαντηση κανεις την παιρνει αναλογα με το πως τοποθετειται, οταν ενα τρολ προβοκαρει σαν τον αναρχοτροτσκιστη και το ξερατο του ενεργειακου ποτου τετοιες απαντησεις θα παιρνουν

      Διαγραφή
  9. η αυγη ειναι εμετικη γιατι γραφει ψεματα και διαστρευλωνει, κλασικο παραδειγμα το τελευταιο να μην αναφερθω στα φωτοσοπ του καλοκαιριου, οτι ιστορια και να εχεις αν στο τελος τα σκατωσεις, το τελος θα μετραει οτι και να κανεις
    ποιος ειπε οτι το να εισαι κομμουνιστης ειναι ευκολο; ειναι πολλοι που δειλιαζουν και περνανε στο αντιπαλο στρατοπεδο, τι να κανουμε τωρα, και ο τροτσκι παρακαλαγε να κερδισει ο χιτλερ, θα τον τιμαμε για οτι εκανε το 17 και μετα τπτ;
    ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο "Ρ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΕΙ Ο 9Ο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη λες πολλα για Τροτσκι γιατι καποια στιγμη μπορει να σε καλεσει η ηγεσια σου να τον τιμας ενω τωρα τον βριζεις!Θες παραδειγματα απο ανθρωπους μεσα στο ΚΚΕ που απο ηγετες εγιναν προδοτες και μετα παλι ηγετες!Κοιτα τη λιστα με τους γενικους γραμματεις σας! Θα δεις πολλους!γιαυτο λιγα λογια γιατι μετα παλι μπεεεε θα εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηγετικη ομαδα του ΚΚΕ ποτέ δεν θα καλέσει τα μέλη της να τιμησουν τον Τρότσκι γιατί είναι οπορτουνιστικη. Τους όποιους τροτσκιστές έχει μέσα, τους έχει μετατρέψει σε άκακους γραφειοκράτες
      που αφομοιώθηκαν από τον Σταλινισμό.
      Επίσης αν η ηγετικη ομάδα του εκάστοτε ΚΚ που έχει γραφειοκρατικοποιηθεί συμπεριφερεται γραφειοκρατικά απέναντι στα μέλη της αυτο δεν σημαέινει ότι τα μέλη της είναι μπεεεε, όπως λες. Η ευθύνη ( σταλινικε??? ) μου φίλε βαραίνει την ηγεσία. Άσε λοιπόν τα κομματικά μέλη ήσυχα, γιατί αυτά δίνουν την ζωή τους στον αγώνα.
      Τέλος, αν κάποια στελέχη ενός ΚΚ ήταν Τροτσκιστες, αυτο σημαίνει ότι ήταν επανάστάτες και όχι ρεφορμιστες ευρωκομμουνιστες και τα ρέστα.

      Καμίλο Μπερνέρι

      Διαγραφή
    2. Οποιες και να ηταν οι θεσεις του σταλιν η του τροτσκι του μπαμπη η του μακη.... αν ειχε γινει ΓΓ ο τροτσκι, κατι παρομιοι σας θα εξυμνουσαν τον σταλιν... Οτι μπορειτε για να ξεχωρισετε απο το ΚΚΕ... και μετα μιλατε για συνεργασιες... Περαστικα!
      ΡεδΒουλ

      Διαγραφή
    3. αν με καποιο μαγικο τροπο ερθουν να γινουν πλειοψειφια στο ΚΚΕ οι καμιλοι αυτου του κοσμου εγω προσωπικα δεν θα θελω να εχω καμια σχεση με αυτο.
      για το ποιος ειναι προβατο αστο μεγαλε δεν σε παιρνει.
      προβατακια ειστε εσεις που σας τρεχουν απο στοα σε στοα τυποι που δεν τους ξερετε καν για να χτυπησετε τις πορειες, ακολουθητε τυφλα ανθρωπους που δεν ξερετε και περνετε εντολες παλι απο αγνωστους διμοιρητες,
      το νου σου γιατι ερχετε και πασχα

      Διαγραφή
  11. Ο ΣΤΑΛΙΝ ζει και σπέρνει εφιάλτες σε οπορτουνιστές και αντεπαναστάτες άντε μαλακισμένα του πληκτρολογίου έχετε φάει την αστική προπαγάνδα περί Στάλιν και την έχετε κάνει κομπολόι ανάθεμα αν έχετε διαβάσει τη έχει γράψει ο Στάλιν και ανάθεμα αν θέλετε να ψάξετε τι ακριβώς έγινε στην ΕΣΣΔ όταν ήταν ΓΓ γραμματέας ο ΙΩΣΗΦ εκανε ένα λάθος πρότινέ τον Τρότσκι για μέλος στους μπολσεβίκους.

    υγ να σας ενημερώσω πως 50.673.442 είχε σκοτώσει ο Στάλιν με τη βιονική του ματιά...

    GIORGIO LAZER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TO 1990 ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το 1991 αυτοι που περασαν τη γραμμη περι κακου Σταλιν,προσπαθησαν να διαλυσουν το κομμα , αλλα δεν τους περασε, πηραν τα κουβαδακια τους και τα "φτυαρια" τους και την εκαναν για αλλες παραλιες... Μονο που δεν εβρισκαν αλλα παιδακια να τους παιζουν και τωρα γλυφουνε τους πρωην "εχθρους"(???) τους (Ομπαμα, Αρσενη κλπ), να τους πεταξουν κανενα κοκκαλακι κ=να μαδισουν και αυτα τα κακομοιρα...

      Χ.Κ

      Διαγραφή
  13. απο οσο εχω καταλαβει ο giorgio ΚΚΕ ειναι, το 1990 το ΚΚΕ στα γραφεια του παντου ειχε πορτρετα του ΣΤΑΛΙΝ. αρα μαλλον τον εχεις μπερδεψει με υποστηρικτη αλλου κομματος.
    εσυ το ζορι που τραβας ειναι για το τι καταλαβαινες εσυ το 90 τι ελεγε το ΚΚΕ ή με αυτο που καταλαβαινεις τωρα;
    ξυδακι ξυδακι, μεγαλο γιατρικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε άσπρο λέει το ΚΚΕ μαυρο εμείς μα γιατί ρε επιστήμονες? Γιατί είναι σταλινικοι. ..
    Ξυδακι παιδιά ξυδακι


    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.