22 Φεβρουαρίου 2013

Ο μύθος της απεργίας διαρκείας που θα έρθει από το πουθενά



Είναι πολλοί εκείνοι που μιλούν για μεγάλες συνεχόμενες απεργίες 10-15 ημερών, να παραλύσει το κράτος λένε, να πέσουνε αυτοί που είναι στην εξουσία λένε. Θα τα έχετε ακούσει ή αναμασήσει και εσείς φαντάζομαι. Ζούμε δυστυχώς σε φαινομενικά αδιέξοδες εποχές που εξαιτίας του άγχους και των προβλημάτων που δημιουργούνται φλυαρεί κανείς και αναπαράγει ότι του εμφυτεύσουν στο κεφάλι χωρίς να κάτσει πρώτα να το σκεφτεί. Παρόλα αυτά, καλό είναι σιγά σιγά να αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε και το μυαλουδάκι μας προκειμένου να επεξεργαζόμαστε όλες εκείνες τις πληροφορίες που προσλαμβάνουμε με τα αισθητήρια όργανα μας.

Παρατηρώ πως οι περισσότεροι που υιοθετούν αυτήν την υπερεπαναστατική, στα λόγια, στάση, είναι άτομα τα οποία μικρή σχέση έχουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα τους, ότι δεν έχουν προσωπική εμπειρία του τι σημαίνει απεργία, πως αυτή οργανώνεται και τι διαπάλη προηγείται μέσα στα σωματεία μεταξύ των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Δυστυχώς(ή ευτυχώς) οι απεργίες, οι επαναστάσεις, ο ένοπλος αγώνας και όλα αυτά που επικαλούνται οι στα λόγια επαναστάτες, δεν ξεκινούν με κουμπάκια, δεν είναι κάποιου είδους ξόρκια που τα ξεστομίζει ένας μάγος, αντίθετα υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις και πολύς δρόμος να καλυφθεί.

Καταρχήν χρειάζεται οργανωμένο εργατικό κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό. Να μην είναι δηλαδή τύπου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ή τύπου Αυτόνομη Παρέμβαση, αυτού του τύπου ο συνδικαλισμός στην καλύτερη περίπτωση παίζει το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στους εργάτες και στα αφεντικά, η εργατική τάξη δεν θα οδηγηθεί ποτέ σε καμία επανάσταση και σε καμία ανατροπή με δαύτους, ο ρόλος τους είναι να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των εργατών και να τους καθησυχάζουν, να τους στέλνουν στους καναπέδες. Αποδείξεις πάνω σε αυτό υπάρχουν ουκ ολίγες, δείτε για παράδειγμα πόσο κόσμο κινητοποιεί ο Σύριζα, ένα κόμμα του 30% σχεδόν, τρείς και ο κούκος μαζεύονται, είναι πιστεύετε αυτό τυχαίο. Το να βγάλεις τον κόσμο στο δρόμο δεν είναι εύκολη δουλειά, χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται σύγκρουση μέσα στα σωματεία, χρειάζεται να υπερισχύσουν οι φωνές εκείνες που καλούν σε ταξικό αγώνα και όχι εκείνες που μιλάνε για διαπραγμάτευση, που παίζουν το ρόλο του πυροσβέστη της δίκαιης λαϊκής οργής, που όταν αυτή η λαϊκή οργή εκφραστεί, εκείνοι προσπαθούν να την αποπροσανατολίσουν, να μην την αφήσουν να βρει τα σωστά κανάλια έκφρασης, να διασπάσουν(πάρτε ως παράδειγμα το ρόλο του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80).

Αναρωτιέμαι, όλοι εσείς που μιλάτε για την μεγάλη απεργία, είστε οργανωμένοι σε κάποιο σωματείο; Αγωνιστήκατε μέσα από αυτό για τις συλλογικές συμβάσεις; Δώσατε αγώνα για να έχει το σωματείο σας ταξικό προσανατολισμό; Υπερασπιστήκατε άλλους συναδέλφους σας όταν είχαν πρόβλημα, άλλους εργασιακούς κλάδους όταν αγωνιζόταν ή μήπως ήσασταν στην αντίπερα όχθη, στην απεργοσπασία ή να παραπονιέστε που κλείνουν οι εργάτες τους δρόμους και τα λιμάνια; Όλοι εσείς που μιλάτε για 10ήμερη απεργία, συμμετείχατε ποτέ σε καμιά απεργία 24ωρη; Ναι ή όχι; Απαξιείτε μήπως επειδή δεν είναι της τάξεως μεγέθους που παραγγείλατε; Μα άμα δεν συμμετέχετε στην 24ωρη, στην 48ωρη, αν δεν δώσετε το παρόν στα σωματεία σας, πως περιμένετε να οργανωθούν οι μεγαλύτερες απεργίες; Χωρίς συμμετοχή πως; Δεν δοκιμάστηκε αλήθεια το ανοργάνωτο και το δήθεν ακαπέλωτο στις πλατείες; Δεν βγάλατε κανένα συμπέρασμα από τις πλατείες; Δεν καταλάβατε έστω, ότι τις πλατείες δεν τις φοβούνται όταν αυτές δεν συνοδεύονται από αγώνες για ανατροπή του εκάστοτε συστήματος; Τόσες και τόσες συνελεύσεις δεν έγιναν στις πλατείες, τόσα και τόσα δημοψηφίσματα; Τι άλλαξε; Πέρασαν αυτές οι συνελεύσεις ποτέ τα σύνορα της πλατείας, κάνατε την υπέρβαση έστω και στη συνείδηση σας, να σκεφτείτε δηλαδή ότι στο σύστημα δεν επιβάλλεσαι με ψηφίσματα και συνελεύσεις όταν αυτές μένουν στα λόγια; Σκεφτήκατε ποτέ ότι για να κρατήσει μια πολυήμερη απεργία πρέπει να υπάρχουν και οι εναλλακτικές δομές εκείνες που θα βαστήξουν τους απεργούς και την υπόλοιπη κοινωνία στα πόδια της, πως θα δημιουργηθούν αυτές οι δομές χωρίς μαζικό εργατικό κίνημα, ποιοί θα το στελεχώσουν αυτό αν όχι εσείς;

Έτσι λοιπόν στα λόγια θα μένουν και οι 10ωρες απεργίες, όταν εσείς που αγανακτείτε από εμάς που δεν τις κάνουμε έχετε το στυλάκι "να μαζευτούμε να πάτε". Και εγώ ρε παιδιά, όταν θα πετύχουμε τον σοσιαλισμό δεν θα έχω πρόβλημα να βγω να κουνάω κόκκινα σημαιάκια, το ζήτημα είναι όμως τι κάνει ο καθένας μέχρι να φτάσουμε ως εκεί, αυτό θα κάνει τη διαφορά, όχι το να περιμένεις την έκβαση της μάχης για να δεις με ποιόν θα πας και ποιόν θα αφήσεις. Γιατί να το πούμε και αλλιώς, δεν μπορείς εσύ να μου τη λες εμένα, και του κάθε εμένα, που δεν κάνω 15ήμερη απεργία, όταν εγώ(και ο κάθε εγώ), έστω και για αυτήν την 24ωρη έτρεχα από 15 μέρες πριν σε εξορμήσεις για να εξασφαλίσω ότι θα πάει καλά. Δεν μπορείς και δεν έχει δικαίωμα να μου την λες όταν ακόμα και την μέρα της απεργίας είσαι στη δουλεία ή στην καφετέρια. Αμφιβάλω αν έχουν κάποιοι καταλάβει ότι απεργία δεν είναι μόνο οι 2 ώρες της συγκέντρωσης και της πορείας, πολύ αμφιβάλω.

Λέτε πολλοί, "να πάρετε τα όπλα να τους κυνηγήσετε", να τα πάρουμε ποιοί; Να κυνηγήσουμε ποιούς; Τους 300 στη βουλή; Έτσι εύκολα ανατρέπεται ένα σύστημα ή απλά λέμε μια χρυσαυγίτικου τύπου μαλακία για να ξεσπάσουμε; Για να ανατραπεί το σύστημα χρειάζεται μαζικότητα και οργάνωση, χρειάζεται ο λαός να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα εργοστάσια, τα λιμάνια, την ενέργεια, και όχι μόνο να τα πάρει από αυτούς που τα έχουν(και αυτοί που τα έχουν δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια) αλλά και να μπορεί να τα διαχειριστεί, και να βαστήξει και τον πόλεμο(οικονομικό ή άλλο) που θα έχει να υποστεί μετά από εκείνους που θίχτηκαν τα συμφέροντα τους. Όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται έναν φορέα, έναν φορέα που θα μπει μπροστάρης, που θα οργανώσει, που θα οδηγήσει τα πράγματα μέχρι εκεί. Αυτόν τον φορέα εγώ τον λέω Κομμουνιστικό Κόμμα, εσείς πείτε τον όπως θέλετε, πάντως για να γίνει δυνατότητα η ικανότητα για λαϊκή εξουσία, χρειάζεται ένας τέτοιος φορέας, χρειάζεται από την πλευρά του λαού δέσμευση σε κάποια βασικά πράγματα, δεν μπορείς να είσαι τρείς λαλούν και δυο χορεύουν για να πάρεις και να κρατήσεις την εξουσία στα χέρια σου. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το σύστημα προωθεί το ανοργάνωτο και το "ακομμάτιστο", γιατί το ανοργάνωτο και το ακομμάτιστο δεν το απειλεί, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια φωτοβολίδα αγανάκτησης, κάτι που μπορούν να διαχειριστούν και να αποσβέσουν.

Εκτός και άμα πιστεύετε ότι η λύση θα έρθει με την αλλαγή κυβέρνησης, τότε οκ, δεν έχω κάτι να σας πω πέρα του ότι θα περιμένετε μέχρι την δευτέρα παρουσία, και δυστυχώς θα καταδικάσετε με την αναποφασιστικότητα σας και εμάς να περιμένουμε μέχρι τη δευτέρα παρουσία, διότι από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Ακόμα όμως και έτσι, ευκαιρίες είχατε, όμως και πάλι ψηφίσατε συντηρητικά, όπως ψηφίζατε τόσο καιρό, τα εκλογικά αποτελέσματα το καθιστούν σαφές. Δεν είστε έτοιμοι για ανατροπή, δεν την θέλετε ακόμα, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τις ψευδαισθήσεις σας ούτε και στην κάλπη, προς τι λοιπόν η 10ήμερη απεργία; Για να αλλάξει όνομα ή σύνθεση η κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, δεν σας φτάνουν τόσα ντεζαβού που έχετε φάει στη μάπα μέχρι σήμερα;

Ακόμα πιστεύετε ότι μπορεί να πιάστε την καλή; Ακόμα ονειρεύεστε τα όνειρα του μικροαστού; Έχει έρθει η ώρα να ξυπνήσετε στον εφιάλτη ή να πεθάνετε στον ύπνο σας! Και αν δεν το κάνετε για εσάς κάντε το για τα παιδιά σας, μην τους περάσετε τον δικό σας τρόπο σκέψης, αυτός πλέον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βρίσκεται σε διάσταση με τη λογική. Δεν θα σας σώσουν ούτε ηγέτες της αριστεράς, ούτε κυβερνήσεις της αριστεράς, ούτε η διαχείριση της φτώχειας ούτε το ΚΚΕ από μόνο του, για να σωθείτε πρέπει να ξεκινήσετε από σήμερα να αλλάζετε τρόπο ζωής, να σηκωθείτε από τους καναπέδες, να γραφτείτε στα σωματεία σας, να τρέξετε για να εξασφαλίσετε την μαζικότητα στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες, να συμπαρασταθείτε στους άλλους που αγωνίζονται(οι χαλυβουργοί απεργούσαν για σχεδόν ενα χρόνο, τους στηρίξατε ή μήπως ήσασταν από εκείνους που διαμαρτύρονταν ότι τους είχε καπελωμένους το ΠΑΜΕ;). Να γίνεται ταπεινοί εκεί που πρέπει, να καταπιείτε την ψωροπερηφάνια σας και να διεκδικήσετε την πραγματική αξιοπρέπεια, αυτή που περνά από το δρόμο της αυτογνωσίας, της υπομονετικότητας, της επιμονής, αυτή που περνά από τα λόγια στην πράξη, που περνάει από το Εγώ στο εμείς. Να αφήσετε λίγο κατά μέρος τα μεγάλα λόγια και να αφιερωθείτε στα έργα, έστω και στα μικρά, μην ανησυχείτε μέσα από τον αγώνα δίδεται στον καθένα η ευκαιρία να ξεπεράσει τον εαυτό του και να προσπεράσει τον κακό εαυτό του.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι δύσκολα και ο καθένας έχει τα προβλήματα του, πολλά από τα οποία είναι και ασήκωτα, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και έτσι απομένει να κάνει ο καθένας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προς τη σωστή όμως κατεύθυνση, και όχι να μένει στάσιμος κρίνοντας και κατακρίνοντας όλους τους άλλους επειδή δεν είναι οι υπεράνθρωποι που θα τον σώσουν ή τα τζίνι που θα του εκπληρώσουν τις ευχές.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

145 σχόλια:

  1. Ασχετο ταιριάζει ως λέξη το συνεχόμενη ή είναι λάθος; Αμα ξερει κανεις ας πει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τώρα βρε μανάρι μου και Σύντροφε ποετή καταλαβαίνεις τι γράφεις και εμείς που δεν καταλαβαίνουμε την ποίησή σου δηλαδή είμαστε τα κωθώνια ???? ρε φίλε μου και Σύντροφε ποετή μου προβληματισμένε οι προβληματισμοί του ΚΚΕ αυτοί είναι που μου λες στα ποιήματα που βάζεις ???? Συριζαίος Ανταρσίας και ότι άλλο θες αδερφέ είμαι αλλά έλα στον τόπο σου δεν πειράζει που το βλέπουμε από πίσω .... μπρούμυτα έπεσε και μας περιμένει .... θα κάνουμε τίποτα η θα μας πάρει ο διάολος ????

      Διαγραφή
    2. Και για σχολιασμους στο φβ .... πατάμε εδώ ....
      http://www.facebook.com/ChristosSioulasSfika/posts/338509742916938

      Διαγραφή
  2. Οκ θενκς αντωνη θα το αλλαξω ειναι καλυτερα ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Φχαριστω φιλε, οτι μπορω κανω και εγω ο κακομοιρης για να μεταδωσω τη μικρη μου εμπειρια και την στοιχειωδη μου γνωση.

      Διαγραφή
  4. Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά προτείνω 2η αλλαγή του τίτλου σε "Ο μύθος της γενικής απεργίας διαρκείας" καθώς αυτό ακριβώς είναι το τσιτάτο ("γενική απεργία διαρκείας") που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί που κοπανάς στο κείμενο, και το οποίο έχει γίνει παντιέρα από διάφορους χώρους (συριζα κι ανταρσυα πρώτοι στην λίστα). Μπορούν να προστεθούν και στοιχεία για το πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας που αναφέρεις, το οποίο και αγνοείται παντελώς από τους "μη δογματικούς και απολιθωμένους" (πρόχειρο παράδειγμα: ποε-οτα).

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μαλλον εχεις δικιο, αλλα δυστυχως τωρα εχουν γινει αναδημοσιευσεις οποτε δεν μπορω να το αλλαξω

      Διαγραφή
  5. Μάϊστα.
    Και για πότε το βλέπεις να γίνεται ωρε παληκάρι;
    Όταν υπουργός εργασίας θάναι ο Παναγιώταρος, ή όταν δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα εργαζόμενου νε την ως τώρα γνωστή σχέση εργασίας, αλλά ενοικιαζόμενοι τύπου cosco; Αν δεν το πήρες χαμπάρι, όποιος προσλαμβάνεται σήμερα, σε οποιοαδήποτε επιχείρηση, είναι ενοικιαζόμενος από άλλη εταιρεία, πολλές φορές δεν έχει ούτε γραφεία στην πόλη που δουλεύει.
    Τότε να σε δώ να ψάχνεις σωματεία, μέλη και παραιτημένους εργαζόμενους. Τράβα τότε να βρείς εργαζόμενους μια άλφα εταιρείας ενοικιάσεως όπου τους έχει μοιράσει άλλους σε κινητή τηλεφωνία, άλλους σαν καθαρίστριες, άλλους σαν υπάλληλους βενζινάδικων εδώ κι εκεί, άλλους σαν σεκιουριτάδες κι άλλους κι εγώ δεν ξέρω τι και πού.
    Κατά τα άλλα εξακολούθησε να κάνεις την καθιερωμένη περατζάδα λειτανεία μιας πορείας που κάθε φορά που την κάνεις, τους κάνεις τα μούτρα κρέας και το σύστημα κλάνει πατάτες.

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χώσε τεράστιε. Το κείμενο βέβαια δεν το διάβασες αλλά δεν πειράζει, ακόμη χειρότερα ούτε στην πραγματική ζωή παίζει να'χεις συναντήσει κάποιον σαν τον Poe, αλλά ούτε κι αυτό πειράζει.

      Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που κάνουν τις "περατζάδες-λιτανείες" είναι κι οι μόνοι που εργάζονται στην κατέυθυνση του να ξεβολευτεί ο άλλος και να κατέβει κάτω. Δεν τα ξέρεις φυσικά εσύ αυτά, εσύ ξέρεις τους άλλους με τους βουλευτές και τα πανώ έξω απ'την βουλή, και τους διανοούμενους σελέμπριτις που σου γράφουν για την "γενική απεργία διαρκείας", ενώ τα άτομα που κινητοποιούν οι συγκεκριμένοι δεν γεμίζουν ούτε ταξί (πιθανώς να είναι και αντικληρικαλιστές -- κάποιοι από αυτούς τέλος πάντων).

      Γι'αυτό λοιπόν ααααααααραξε εκεί που είσαι κι άσε τους άλλους να κουρεύονται. Άλλωστε τι να σου κάνουν και τα σωματεία; Αφού όλοι ενοικιαζόμενοι θα είναι σε λίγο. Αν δεν έρθει η επιφοίτηση που θα τα διοργανώσει όλα ως δια μαγείας δεν γίνεται τίποτα.

      Τώρα βέβαια προσπαθώ να στρέψω εναντίον σου τις μπαρούφες που κάθισες κι αράδιασες, κάτι που ορθώς μπορείς να πεις ότι είναι αντιδιαλεκτικό, και κυρίως, δεν έχει και σχέση με την πραγματικότητα. Καθώς γνωρίζουμε κι εσύ κι εγώ, ότι επόμενο υπουργό εργασίας δεν βλέπεις τον Παναγιώταρο, αλλά τον Παναγιωτάρα τον Λαφαζάνη. Που θα στείλει λογικά τους απολιθωμένους ιαχωβάδες σπίτια τους, ούτε φύλλο δεν θα χρειάζεται να κουνιέται με την επαναστατική αριστερά στο τιμόνι της χώρας*.

      Την επόμενη πάντως που θα έχει "λιτανεία", να κάνεις και καμιά βόλτα από καναν χώρο δουλειάς το προηγούμενο διάστημα. Έτσι για να δεις πώς λειτουργούν αυτές οι "εθιμικές" πορείες.

      *Ξέρω, ξέρω, είναι τα εξαρτημένα αντανακλαστικά μου και το ότι στήνομαι αναλόγως. Δεν είσαι συριζαίος, ούτε αντάρσυος, ούτε τίποτα ρε παιδί μου εσύ. Απλώς λες την άποψή σου (την οποία έχει ταράξει στις σφαλιάρες η πραγματικότητα, αλλά νταξ) για αυτά που βλέπεις κτλ κτλ κτλ

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    2. Για σενα παιδι μου mbiker τζαμπα καιει η λαμπα
      Καλα δεν καταλαβες τι διαβασες στο αρθρο;

      Δηλαδη το ζητημα ειναι αν πρεπει να γινει κατι η αν γινεται να γινει κατι;
      Νταξ και εγω τωρα κυρησσω 123ήμερη απεργια υπερ πιστεως και πατριδας
      Παμε αδερφια ολοι μαζι
      σημερα απεργια
      αυριο επαναστα
      μεθαυριο σοσιαλισμος και σε μια δυο μερες ακομα σοσιαλισμος

      Πες παιδι μου οτι αφορμη ψαχνεις για να πεις τις παπατζες σου για το ΚΚΕ και ασε τα υπολοιπα
      Οσο για τους εργαζομενους, πασχιζουμε απο την πλευρα μας να τους βρουμε και να τους οργανωσουμε, αλλα δυστυχως αυτοι που προσπαθουν να τους αποπροσανατολισου, ατομα δηλαδη σαν και αυτα με τα οποια συναναστρεφεσαι, ειναι περισσοτεροι

      Διαλογο με ατομα που ψευδονται και που τη μια τα λενε ετσι και την αλλη αλλιως, σαν και σενα, σου εχω ξαναπει οτι δεν θελω να κανω, εχεις δειξει ποσο χαμηλα μπορεις να πεσεις και ποιο ειναι το ποιον σου στου σελιν, πραγματικα μυο εισαι ανεπιθυμητος, το πιο ευχαριστο θα ηταν να μην με ξανα-αναγκασεις να σου απαντησω, αν και κατι μου λεει πως δεν θα ειμαι τοσο τυχερος.

      Διαγραφή
    3. σε μια δυο μερες ακομα κομμουνισμος ηθελα να πω

      Διαγραφή
    4. Ούτε μυρωδιά δεν πήρς από την ανάρτηση. Ούτε μυρωδιά μεγάλε. Κρίμα. Κάτσε πλατεία, κάνε τον "αγανακτισμένο", περίμενε ότι θα καθαρίσουν οι άλλοι για σένα. Έτσι απλά θα γίνουν όλα, με μερικές παρόλες στο ίντερνετ.

      Διαγραφή
  6. Άραγε, όλοι αυτοί, γιατί δεν το κάνουν αυτό (την απεργία διαρκείας δηλαδή) στα σωματεία που ελέγχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι αυτοι δεν περασαν εστω και μια μερα μετα την δουλεια τους απο την χαλιβουργεια....
    δεν πηγαν ενα απογευμα στο λιμανι....
    δεν εχουν παει σε ενα μπλοκο για συμπαρασταση....
    ειναι ολοι αυτοι που οταν τους ελεγες να κανουν απεργεια για τα 77 λεπτα αυξηση την μερα σου λεγαν οτι δεν χρειαζετε αλλα αμα τους κανουν μειωση θα τα σπασουν ολα.....

    οι φαμφαρες του καναπε ειναι πολυ κλισε πια....
    ας την ξεκινησουν....
    γιατι την ζητανε απο το "ξεπουλημενο" ΠΑΜΕ;;;;

    απλα να προσεχουν μην φυγει κανενας ποντος...

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Poe

    Έχουμε συνομιλήσει και ξέρεις από τι θέση μιλάω.
    Άτομα σαν και του λόγου σου τάχω γνωρίσει πολύ καλά.
    Δεν ενδιαφέρεσαι (όπως όλοι όσοι σκέφτονται και λειτουργούν σαν εσένα) για τον σοσιαλισμό ή για το λαό ή για ό,τιδήποτε μεγαλόστομο ξεστομίζεις, μα για να ακυρώσεις ότι δεν συμφωνεί μ όσα φαντασιώνεσαι.
    Λασπολογείς, διαστρεβλώνεις και βρίζεις όταν τα βρίσκεις σκούρα στο διάλογο, παριστάνεις τον ειδήμονα και δεν αντιλαμβάνεσαι το τι έρχεται.
    Χαμένη υπόθεση δλδ.
    Λες
    "... αυτού του τύπου ο συνδικαλισμός στην καλύτερη περίπτωση παίζει το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στους εργάτες και στα αφεντικά, η εργατική τάξη δεν θα οδηγηθεί ποτέ σε καμία επανάσταση και σε καμία ανατροπή με δαύτους..."
    Σου απαντώ
    "...όταν δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα εργαζόμενου νε την ως τώρα γνωστή σχέση εργασίας, αλλά ενοικιαζόμενοι τύπου cosco;..."
    Αν δεν ξέρεις τις σχέσεις εργασίας στο λιμάνι, απαγορεύσεις σωματείων, διατάξεων ΓΣΕΕ κλπ, να διαβάσεις και νανένα ριζοσπάστη που και που.
    Πάνω σ αυτό σου απάντησα στις παπαριές σου περί σωματείων και παρατάξων κλπ.
    Σε λίγο καιρό θάναι παρελθόν όλα. Θάχει γενικευτεί παντού.
    Μα για να το δείς, χρειάζεται μυαλό.
    Εδώ, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
    Όσο για το ΚΚΕ που λες, άστο εκεί που βρίσκεται. Θάταν κόμμα εξουσίας αν είχε απαλλαγεί από κάτι σαν και του λόγου σου.

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε δεν διαβασα καν το σχολιο σου
      απο ατομο σαν και σενα
      να μιλα για συνεχομενες απεργιες
      που στηριζες συριζα συνεργασιες της αριστερας και τα ρεστα
      οτι και να πει τα ακουω βερεσε
      οι συριζαιοι να σου θυμισω στα σωμματεια τους, ειναι αυτοι που λενε οτι οι απεργιες δεν εχουν αποτελεσμα και πρεπει να βρουμε εναλλακτικες μορφες παλης, και οποιος εχει ακουσει αυτες τις προτασεις τους για τις εναλλακτικες μορφες παλης εχει πραγματικα φριξει

      Απο εκει και περα τι να σου πω

      οτι μου γυριζεις τα αντερα
      στο λεω και ας μην ειναι politically correct σταση αντιπαραθεσης, δυστυχως δεν μπορω να υποκριθω τον ηρεμο συνομιλητη μαζι σου γνωριζοντας την ατιμη σταση σου στα διαφορα μπλογκς

      Διαγραφή
    2. Όλα έχουν την εξήγησή τους….
      Μέχρι χτές ο ΣΦΥΡΙΖΑ (τα μέλη και τα στελέχη του) προσπαθούσαν να πείσουν ότι «δεν υπάρχει εργατική τάξη» όπως την ανέφερε ο Μάρξ για να αποδείξουν την μη αναγκαιότητα ύπαρξης κόμματος της εργατικής τάξης, (αυτοί άλλωστε εκπροσωπούσαν τα μικροαστικά στρώματα).
      Τώρα που θέλουν (για να κυβερνήσουν) και τις ψήφους των εργατών και τον έλεγχο των συνδικάτων πάνε να βγάλουν το ταξικό κίνημα ξεπουλημένο ….οι ξεπουλημένοι «άρχοντες» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
      Red go…

      Διαγραφή
    3. @mbiker:
      Μάλιστα.
      "...όταν δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα εργαζόμενου νε την ως τώρα γνωστή σχέση εργασίας, αλλά ενοικιαζόμενοι τύπου cosco;..."
      Εσύ τι ακριβώς κάνεις για να μην υπάρξει αυτό;
      Για να δούμε δηλαδή και από ποιά θέση μιλάς. Αν ανήκεις σε κάποιο σωματείο που έχει κάνει καμμία εξάμηνη απεργία, ΟΚ να το κουβεντιάσουμε. Αλλά και αυτά τα σωματεία του ΠΑΜΕ είναι.
      Οπότε καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως είσαι ακριβώς από τους κριτικούς του καναπέ που καυτηριάζει το άρθρο.
      Από αυτήν την άποψη ορθώς θίχτηκες (η μύγα κλπ), αλλά κοίτα και να απαντάς πολιτικά αντί να αρλουμπολογείς για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ("εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για τον λαό" κλπ")

      Διαγραφή
    4. O mbiker κάνει απεργία διαρκείας απο την οργανωμένη πάλη,μεγάλος ριζοσπάστης...την ξεκίνησε απο τότε που γεννήθηκε....

      Διαγραφή
  9. Η ουσία είναι ότι το ΚΚΕ
    άφησε στο τέλος έκθετη την Χαλυβουργία παρά τον ηρωικό αγώνα των εκεί συνδικαλιστικων του στελεχών
    η ηγεσία του κοιτάει με μισό - μάτι το λιμάνι όταν ο αγώνας εκεί ξεπερνάει τα όρια
    απουσιαζε απο τις μεγάλες μάχες του συντάγματος
    κατήγγειλε τον Δεκέμβρη του 2008
    κατήγγειλε τα κινηματα τύπυ κερατέας
    κατηγγειλε τον αγώνα τον κατοίκων της Χαλκιδης εναντια στην εξορυξη Χρυσού ως προβοκατόρικο (αλήθεια στο σοσιαλισμο χωρις αγορα θα το λειτουργει το ΚΚΕ το ορυχείο???)
    άφησε χωρίς κάλυψη αγωνιστες με διαφορετική άποψη από αυτό (καταλήψεις, στέκια κλπ)
    δεν απάντησε στον Μητσοτάκη όταν του υπενθυμισε τις υπογραφες του στο συνταγμα της χώρας κ.α.
    Δεν επενέλαβε και μαζεψε όπως όπως την απόφαση του ΠΑΜΕ για απεργία χωρίς κάλυψη από την καθεστωτική ΓΣΕΕ

    Άρα επανασταση στα λόγια αλλά όχι στην πράξη. Τα υπόλοιπα είναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Νόμιμες συνδικαλιστικες απεργιες έκανε και η σοσιαλδημοκρατία των Καουτσκι Μπερντστάιν.

    Υ.Γ. Είδαμε ότι η Αλέκα μεσολάβησε για συναντηση των αγροτών με τον υπουργό. Άντε και σε ανωτερα. Στους αγώνες χαμηλης έντασης καλά τα πάτε. Τι γίνεται όταν οι αγώνες ξεπερνάνε τα όρια???

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε "Καμίλο Μπερνέρι", που γυρνάς ολημερίς στα κόκκινα μπλόγκζ για να βγάλεις παραγωγή, μη μιλάς για πράγματα που δε ξέρεις.

      Στη Χαλυβουργία απο τη πρώτη μέχρι τη τελευταία μέρα ήμασταν εκεί, και στο ξύλο με τα ΜΑΤ στο τέλος, κνίτες ήταν. Και μαζικά απαντήσαμε, και ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάναμε. Ούτε το θυμηθήκαμε ένα μήνα μετά, ούτε γίναμε λαγοί όταν ήρθαν τα δύσκολα.

      Στα λιμάνια το ίδιο, την ώρα που η ηγεσία του συνδικάτου στο μετρό εξαφανίστηκε την μέρα της επίταξης(απο κεί που ακούγαμε "ελατε να μας πάρετε νεκρούς"), στα λιμάνια κρατήθηκε(με δουλειά ΜΟΝΟ ΠΑΜΙΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, δηλαδή 2/14) 7 μέρες η απεργία και έληξε με μαζική πορεία την ημέρα που όλος ο μηχανισμός του Κράτους έβαλε τα δυνατά του για να την τσακίσει.

      Οι "μεγάλες μάχες του Συντάγματος" χάρισμα σας. Τόσο μαρξισμό κατέχετε, τέτοια πολιτική παράγετε. Αντε με το καλό να ξαναβγείτε στους δρόμους με πιο διαταξικά συνθήματα. Αν γίνεται αυτό.


      Οσο για τη Κερατέα, και επειδή είμαι λαυριώτης και τα έζησα απο την αρχή(αν κι όχι σαν κκες τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ), βγάλε το σκασμό. Απλά. Οταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ απο τη πρώτη μέρα ήταν παρούσες στον αγώνα, κρατάγαν το μπλόκο του Λαυρίου με νύχια και με δόντια, τρώγανε τα- σε επίπεδο βασανηστηρίου- άπειρα κιλά ξύλο απο τα ΜΑΤ, και κυρίως είχε την μόνη τίμια και ξεκάθαρη πολιτική θέση που δεν ήταν not in my backyard politics, οι ροζουλίδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ κτλ καναν κομπρεμί με τον απερχόμενο, νυν ΔΗΜΑΡίτη, δήμαρχο και κάναν επαναστατικό τουρισμό μια φορά το μήνα στο μπλόκο.Περιττό να ειπωθεί οτι όταν τελικά ο ίδιος παράγωντας προσπάθησε απλά να βρεί άλλον επενδυτή με καλύτερο ντιλ, μόνο το ΚΚΕ αντέδρασε.

      Απο αυτόν τον αγώνα,που σαν οργανωμένη δύναμη το ΚΚΕ έδωσε όσο κανένας άλλος, το ΚΚΕ είχε την πολιτική ωριμότητα να μην το θεοποιήσει και να αρχίσει να το πουλάει για να εισπράξει την πολιτική του υπεραξία, αλλά να τον δεί ψύχραιμα και στο πλαίσιο που του αναλογούσε. Εσείς πάλι, για άλλη μια φορά, σαν καρκίνος που είστε, προσπαθήσατε να ξεζουμίσετε κάτι που και φαιδρό ήταν, και στη τελική δεν σας άνηκε στο ελάχιστο. Μέχρι κει είστε. Μην αυταπατάστε.


      Για την απεργία του ΠΑΜΕ είσαι απλά γελοίος. Και γελοίος γιατί στο Σφυροδρέπανο την παίνευες σαν πράξη, τώρα τα γυρνάς. Εμετός. Οπως γελοίος είσαι που ταυτίζεις τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής με μια συγκεκριμένη πράξη που αν τελικά έκανε καλό ή έφερε μόνο κλιμάκωση μεταξύ των κατοίκων(αυτοί που εργάζονται και αυτοί που δεν εργάζονται έχουν χωριστεί αντιστοίχως υπέρ και κατά του λατομείου) είναι προς συζήτηση. Γιατί αν νομίζεις οτι μια ζημιά μερικών χιλλιάδων θα σταματήσει μια επένδυση εκατομυρίων, εμένα με βρίσκεις τουλάχιστον σκεπτικό. Αλλά δε βαριέσε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε βρε αδερφέ. Να "χτυπάμε το σύστημα". Ε, ζωάκια;



      metalorixos

      Διαγραφή
    2. @Καμίλο Μπερνέρι:
      Ρε φίλε υα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
      -Ποιός στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος τους Χαλυβουργούς υλικά και ηθικά; Αμα δεν ξέρεις, άντε ρώτα τους...
      (Πριν την απεργία μεταξύ των χαλυβουργών υπήρχαν μόνο ένα μέλος και ένας οπαδός του ΚΚΕ εκεί.)
      -Οταν είμαστε στο Λιμάνι το βράδυ περιφρούρηση μόνοι μας από το ΠΑΜΕ (και ενώ η ΠΝΟ που κύρηξε την απεργία δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ ως γνωστό και η ίδια ...έλειπε), εσύ που ακριβώς είσουνα;
      -Για τις "πλατείες", αφενός μεν σου απάντησε με στοιχεία ο Αντώνης, αφεταίρου η ελάχιστη τσίπα θα επέβαλε σιωπή τουλάχιστον για την εκόλαψη των (χρυσών)αυγών που γέμισαν την Ελλάδα οχιές...

      Διαγραφή
  10. Ας τα παρουμε 1-1

    "άφησε στο τέλος έκθετη την Χαλυβουργία παρά τον ηρωικό αγώνα των εκεί συνδικαλιστικων του στελεχών"

    Σοβαρα, θα ειχε κρατησει η χαλυβουργια οσο κρατησε χωρις το ΚΚΕ;
    Οτι αποφασεις παρθηκαν στην χαλυβουργια παρθηκαν απο το σωμματειο της, ας ειστε καλα εσεις και ο ρολος που παιξατε στο βολο.

    Παμε παρακατω

    λες

    "η ηγεσία του κοιτάει με μισό - μάτι το λιμάνι όταν ο αγώνας εκεί ξεπερνάει τα όρια"

    Παντως η ατακα που εχει μεινει φιλε μου ειναι "κλεινει το παμε τα λιμανια και δεν αφηνει τον τουρισμο να ανθισει".

    1/2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "απουσιαζε απο τις μεγάλες μάχες του συντάγματος"

    Ας εισασταν καλα εσεις και η Χ.Α που κατσατε στο ποδι του κινηματος και ριζοσπαστικοποιησατε συνειδησεις. Ας εισαστε καλα εσεις που, οντας κομματικοποιημενοι, διαφημιζατε το ακομματιστο και κανατε το κολπο του δουρειου ιππου και ακουμπουσατε τα μικροαστικα χαρακτηριστηκα του κοσμου, παιζατε με αυτα και τον πορωνατε εναντιον σε εκεινους πυο ειχαν τα κοτσια να τον πλησιασουν θαρραλεα και περηφανα με την ταυτοτητα τους. Το ΠΑΜΕ δηλαδη, που το γιουχαρατε και του πεταγατε καφεδες οποτε πλησιαζε, εσεις, και ο κοσμος του οποιου τη συνειδηση διαμορφωσατε ακριβως κατα τον τροπο που ηθελαν τα αφεντικα σας.
    Για Κοτζαριδι δεν λεω γιατι θα μου αναψουν τα λαμπακια και δεν θελω.

    "κατήγγειλε τον Δεκέμβρη του 2008"

    Τι ακριβως κατειγγειλε για τον Δεκεμβρη, μηπως τα εκτροπα της μαρφιν και τα παρακρατικα σκουπιδια χερι χερι με τα και καλα "αντιεξουσιαστικα" σκουπιδια που εκαιγαν χωρις λογω την αθηνα για να πυροδοτησουν την καταστολη και να δημιουργησουν εντυπωση χαους και οχι οργανωμενου λαικου αγωνα; Τολμας και μιλας και απο πανω, αυτους στηριζεις;

    "κατήγγειλε τα κινηματα τύπυ κερατέας"

    Τι ακριβως κατειγγειλε; Μηπως απλά διαπίστωσε οτι αυτα τα κινηματα δεν μπορουν να λειτουργησουν αποκομμενα και οτι πρεπει ο αγωνας να ειναι μαζικος και ενταγμενος σε ενα ευρυτερο πλαισιο, λεω μηπως;

    1,5/2(εχεις γραψει και πολλα)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν διαβάζει κανείς τέτοια οι Παναγοπουλοι τρίβουν τα χέρια τους . Διαχρονικό δεκανίκι του καπιταλισμού νεκροθαφτης των ονείρων της εργατικής τάξης ! Δεν είναι οι πρώτη φορά που βρίζετε και υποτιματε το λαό . Το κάνατε επανειλημμένα ιστορικά και το πλήρωσε η ανθρωπότητα . Άτομα επικίνδυνα , κομπλεξικα που φρικαρουν σε κάθε όνειρο σε κάθε χαμόγελο σε κάθε ανθρώπινη ανάταση . Και άμα χρειαστεί φυλάνε και τη βουλη απο ¨προβοκατορες¨ όπως αρέσκονται να λένε . (όσο για τη Χαλυβουργια ρε ξεφτίλα να σου κάτσουν στο λαιμό οι σοκολάτες του κασιδιαρη )
    ΤΖΙΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμαρα, εσενα σε τακτοποιησα στα δυο προηγουμενα αρθρα

      Οταν εσυ την εργατικη ταξη την βαζεις στο στομα σου, τριζουν πολλα μνηματα
      τον λαο δεν τον υποτιμαμε εμεις, ο ιδιος υποτιμαει τον εαυτο του με τις επιλογες του, την παθητηκοτητα του και τον αλληλοκατασπαραγμο

      ο λαος ειναι ικανος για τα καλυτερα και για τα χειροτερα

      αλλα προς το παρον τεινει προς τα χειροτερα

      εσεις τον επιβραβευετε για αυτο και ειστε ικανοποιημενοι, εμεις προσπαθουμε να του αλλαξουμε ροττα και αυτο δεν σας αρεσει γιατι σας χαλαμε την πιατσα

      φαε κανα καλτσουνι...

      Διαγραφή
    2. Βρε καλώς την ασφαλίτικη ενημέρωση από το Ιντιμίντια. Copy-paste είναι αυτό το ανθολόγιο που πόσταρες ρε τιτάνα Τζιμάρα? Μήπως θα βάλεις και link με το βιντεάκι για τις σοκολάτες?

      Άντε ρε κεφτεδάκο, τράβα στην τζιβάτη παρέα σου να το παίξεις καμπόσος για το πως την είπες πάλι στα κουμούνια. Γελοίε.

      - Άρης

      Διαγραφή
  13. "κατηγγειλε τον αγώνα τον κατοίκων της Χαλκιδης εναντια στην εξορυξη Χρυσού ως προβοκατόρικο (αλήθεια στο σοσιαλισμο χωρις αγορα θα το λειτουργει το ΚΚΕ το ορυχείο???)"

    Δεν κατειγγειλε τον αγωνα, ειπε οτι ο αγωνας δεν πρεπει να ειναι κουκουλωμενος, γιατι στον κουκουλωμενο αγωνα υπαρχουν πολλά αναπαντητα ερωτηματα, ποιος επωφελειται αραγε απο μερικα καμμενα μηχανηματα, οι κατοικοι της περιοχης η η εταιρια που βρισκει αφορμη να φερει τα μπατσονια και να σπασει τον τσαμπουκα, να τρομοκρατησει και να διαλυσει οτι οργανωμενο και στη σωστη κατευθυνση ειχε γινει μεχρι τοτε. Αυτα θα τα εκμεταλλευθει το συστημα, οπως και εκανε, για να χτυπησει στο ψαχνο. Δες τις εξελιξεις τωρα, προσαγωγες στα καλα καθουμενα, εξαφανισεις πολιτων, καταστολη και τρομοκρατια μερα νυχτα, αναδημοσιευσα και το σχετικο βιντεακι. Οποιος εχιε ματια βλεπει λοιπον. Μου φαινεται θα γραψω αυριο και σχετικο με αυτο αρθρο.

    Παμε παρακατω

    (σταματω την αριθμιση γιατι δεν μου παει οπως θελω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "άφησε χωρίς κάλυψη αγωνιστες με διαφορετική άποψη από αυτό (καταλήψεις, στέκια κλπ)
    δεν απάντησε στον Μητσοτάκη όταν του υπενθυμισε τις υπογραφες του στο συνταγμα της χώρας κ.α."


    Ποιους αυτους που μερα νυχτα μας βριζουν; Που μας λενε πουλημενους και μας πετανε κοτρωνες και χημικα...χμμμμ... για φαντασου. Αυτούς που προσπαθουν να πεισουν τον λαο οτι επανασταση ειναι το να μεινεις ταμπουρωμενος για 20 χρονια σε μια καταληψη; Αυτους που δεν ξερουν αν ο "συντροφος¨και ο καθοδηγητης τους ειναι ασφαλιτης η οχι; Αυτους λες;

    Τωρα αυτα για τον Μητσοτακη ουτε ξερω τι ειναι που λες.


    "Δεν επενέλαβε και μαζεψε όπως όπως την απόφαση του ΠΑΜΕ για απεργία χωρίς κάλυψη από την καθεστωτική ΓΣΕΕ"

    Γινε πιο επεξηγηματικος δεν καταλαβαινω τι θες να πεις ακριβως


    "Άρα επανασταση στα λόγια αλλά όχι στην πράξη. Τα υπόλοιπα είναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Νόμιμες συνδικαλιστικες απεργιες έκανε και η σοσιαλδημοκρατία των Καουτσκι Μπερντστάιν."

    Σοβαρα, δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι το ΚΚΕ στηριζει εμπρακτα ολους τους κλαδους που απεργουν, απο μια μερα ως 1 χρονο,(ξερω τωρα θα αρχισεις τις βρωμιες για την τυποεκδοτικη) ακομα και οικονομικη βοηθεια ζηταει απο τους φιλους του για να μπορουν αυτοι οι ανθρωποι να ταισουν τις οικογενειες τους οσο απεργουν. Και οχι μονο αυτο αλλα υποκινει τοσες και τοσες κινητοποιησεις σε ολη τη χωρα, ενάντια σε θεους και δαιμονες, δηλαδη ενάντια σε κυβερνητικους και συρυζαιους.


    "Υ.Γ. Είδαμε ότι η Αλέκα μεσολάβησε για συναντηση των αγροτών με τον υπουργό. Άντε και σε ανωτερα. Στους αγώνες χαμηλης έντασης καλά τα πάτε. Τι γίνεται όταν οι αγώνες ξεπερνάνε τα όρια???"

    Τι ακριβως κακό υπάρχει σε αυτό; Σε ποιον δηλαδη θα επρεπε να απευθυνθουν οι αγροτες σε αυτην την φαση, στον Ολαντ;


    Και τελος μιας και τα ειπαμε καλα και ωραια, θα μου πεις εσυ ποιο κομμα ή ποιο "¨στεκι" υποστηριζεις; Η απλα εισαι και εσυ απο τους ανενταχτους αριστερους που κανουν κριτικη σε βαθος απο μεγαλο υψος, γιατι απο τετοιους εχουμε πηξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζητω συγνωμη απο τους φιλους αναγνωστες για το ατημελητο των οσων εγραψα, αλλα οταν γραφω υπ ατμον γραφω παντα ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό το άρθρο σου Φραγκίσκο, φαίνεται άλλωστε και από το μένος των λασπολόγων.

      - Άρης

      Διαγραφή
    2. Οργιο αστυνομικής καταστολής και τρομοκρατίας
      ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

      http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7308212

      Αυτό κατά τον λοβοτομημένο από επάνω αποτελεί "καταγγελία του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής"

      Διαγραφή
  16. Καλά στην Αργεντινή, ότι πέτυχαν, το πέτυχαν κάτω από κομματικές σημαίες? οι γυναίκες τι ρόλο έπαιξαν? Φίλε μου από λαθρεπιβάτες δεν περιμένει ο λαός απολύτως τίποτε, μια ζωή φληναφήματα για οργάνωση και πάλι οργάνωση, ένα μάτσο θεωρητικολόγοι της καρπαζιάς. Κρίμα τα 35 χρόνια που έκανα δίπλα σας, δίπλα στους άθλιους λαθρεπιβάτες που σωστά ονομάτισε ο Αλέκος. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου λες, εχεις ιδεα τι ακριβως γινεται στην Αργεντινη τωρα;

      Θες να σου στειλω αρθρο η τζαμπα θα παει;

      Λαδι στο ψωμι της πλουτοκρατιας ηταν που οτι εγινε στην αργεντινη εγινε ακομματιστα

      Η διαχειρηση της φτωχειας
      και η καταληψη επιχειρησεων που εγκαταλειφθηκαν απο τα αφεντικα, απο τους εργαζομενους που ξεπληρωναν και τα χρεη των αφεντικων και μετα τις δουλευαν σαν να τανε καπιταλιστικες επιχειρησεις, δεν συνιστουν ανατροπη, ισα ισα το συστημα εκανε οτι μπορουσε για να παει το πραγμα εκει. Το συστημα το ιδιο μετα εξαγορασε ολους αυτους τους ακομματιστους που καθοδηγησαν το κινημα και τους ενεταξε στο νεο ξεπουλημενο κρατος, σε τι διαφερει αυτο απο το ΠΑΣΟΚ του 80 μου λες;


      Μελετησε και λιγο και μη μενεις στα οσα λεει ο τσιπρας και ο Γ. Παπανδρεου

      Αν θες να σου στειλω κατι αθρα που εχω γραψει, η αν εχει περισσοτερη ορεξη δες το σχετικο αρθρο στην ΚΟΜΕΠ


      Οσο για τα 35 σου χρονια ξερεις τι λενε, τα στερνα τιμουν τα πρωτα

      Διαγραφή
    2. Ενας απο τους μεγαλυτερους μου φοβους πραγματικα, ειναι να μη λυγισω και εγω και καταντησω σαν και εσας καποια στιγμη.

      Διαγραφή
    3. Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση είναι αλήθεια, άλλωστε δεν διαβάζεις δεν ακούς, έγραψα "ότι πέτυχαν". Όσο για τον ΓΑΠ λυπάμαι και που τον αναφέρεις, ο Τσιπρας τώρα, σίγουρα έχω πολλές αμφιβολίες για πάρα πολλά πράγματα γνωστά και σε σένα αλλά θα το δω το εγχείρημα με την γνώση της σημερινής κατάστασης και της δύναμης του συστήματος. Μια ζωή μελετάω με πείσμα, λυπάμαι για το ΚΚΕ που έπεσε στα χέρια όλων αυτών των λαθρεπιβατών και κακίζω τον εαυτό μου που δεν φώναξα στην εκλογή της άθλιας Αλέκας σαν ΓΓ όταν γνώριζα ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τότε συνέδριο.
      Με το κόμμα δεν έχω πρόβλημα απλά έχει πέσει στα χέρια μιας διεφθαρμένης συμμορίας, μου πήρε χρόνια να το δεχτώ αλλά όπως και εσύ λες τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

      Διαγραφή
    4. Ε μα ρε παιδί μου να μην έχει βγει γγ ο ντούρος κομμουνιστής δραγασάκης, να γράψει και στον ριζοσπάστη η χίλαρυ, να μπει και το σφυροδρέπανο σε πάνελ συνεδρίου για την υγιή επιχειρηματικότητα. Τις διαδικασίες σύντροφοι, τις διαδικασίες!

      Αν ήσουν όντως 35 χρόνια δίπλα μας, κρίμα λέμε κι εμείς. Αλλά κι ευτυχώς πλέον που βρήκες επιτέλους την θέση που έψαχνες. Πάτησε κάλους μεγάλους με το άρθρο του ο Πόε.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    5. Τι εννοεί ο Alex λέγοντας πως η Αλέκα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τότε συνέδριο; Αντικαταστατική ήταν η εκλογή της;

      Διαγραφή
    6. πρωτον ,τη μερα ποου η αρχηγαρα σας πατησε το ποδι του εκει, τον περασμενο χρονο, καπου στο Νοεμβριο αν θυμαμαι καλα, επεφταν 2 νεκροι απο πυρα της αστυνομιας οταν πληθη απο την πεινα ορμωμενα λεηλατουσαν σουπερ μαρκετ, δευτερο, η Αργεντινη σημερα εχει επισημα 25,6 πληθωρισμο, που σημαινει καθε Αργεντινος χανει το ενα τεταρτο του μισθου του εξαιτιας αυτου, εχει 17% ανεργια και 42% επισημη φτωχεια, αυτο ειναι το προτυπο σας ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, τι δεν καταλαβαινεις λοιπον?

      Διαγραφή
    7. ειχαμε εσενα στο Κομμα?Ευτυχως που πηγες στα τσακιδια νωρις.....

      Διαγραφή
    8. @Alex:
      Τι ακριβώς πέτυχαν στην Αργεντινή και δεν το μάθαμε εμείς;
      Να φρεσκάρω την μνήμη σου λίγο:
      Τί γίνεται στην Αργεντινή;
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html

      Διαγραφή
    9. Στενάζει το κόμμα κάτω απο τη μπότα της Αλέκας και του Γόντικα. Αλί αλί και τρισαλί.Γιαυτό και εμείς τι κάνουμε;

      Για αυτό και εμείς προτείνουμε να κάνουμε ότι έγινε στην Αργεντινή, που δεν κάναν και τίποτα ουσιαστικό, αλλά "ότι κάναν" το κάναν χωρίς κομματικές σημαίες. Δηλαδή, ας πάμε στην καταστροφή, αρκεί να πάμε κάπου χωρίς κομματικές σημαίες- και μετά απο προτροπή του Τζίμη Πανούση, νούμερο ένα εβραιοναζοφάγου.


      Και αν αυτό σου φαίνεται παράλογο φίλε αναγνώστα, που να δείς ότι έφαγε και 35 χρόνια για να καταλάβει οτι το κόμμα το έχουν πάρει λαθρεπιβάτες, εκ των οποίων βέβαια η "αθλια Αλέκα" είναι μόνο τα 23 στο τιμόνι, αλλά το κατάλαβε μόνο όταν ο Αλ Χαλ το ανακοίνωσε, λίγο πριν πάει στο ΣΜΤ και κάνει κονεδάκι με το ΝΑΡ.

      Πραγματικά, αν δεν υπήρχατε, το Κεφάλαιο θα έπρεπε να σας εφεύρει... Οχι τίποτα άλλο, αλλά να είσαι στην ηλικία που είσαι, με τόσα χρόνια πολιτική διαδρομή όπως λές, και να επιρεάζεσε απο άτομα σαν τον Πανούση και τον Αλ Χαλ, δείχνει οτι δεν είσαι και το πρώτο μυαλό γενικά. Να το ξέρεις.




      metalorixos

      Διαγραφή
  17. Πόε κάτσε σκέψου όσα λες
    Κανείς δεν μίλησε για τυποεκδοτική,
    Μην ανοιγεις θέμα για τα οικονομικά που κανενας δεν άνοιξε
    αν το θες δεν θα σου έλεγα για την τυποεκδοτική αλλά θα σου έλεγα ότι θα έπρεπε να προβληματιστείς πως είναι δυνατόν ένα επαναστατικό κόμμα να στέκεται οικονομικά εδώ και δεκαετίες κατά κύριο λόγο από κρατική επιχορήγηση

    οι επαγγελματίες επαναστάτες του Λενιν έκαναν με άλλιες δουλιες επαναστατικο ταμείο. Ψάξε λίγο τι έκανε ο Κόμπα στα νιάτα του. Πάντως από τον Τσάρο δεν τα έπαιρναν με την βούλα και με τον νόμο.

    2ον Όταν αναφερεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ μην αναφερεσαι σε εμένα. Καλύτερα κοίτα την ηγεσία του ΚΚΕ που κάθε χρόνο κάνει μνημόσινο στην οπορτούνα τον Φλωράκη. Αυτός δεν ήταν που έφτιαξε τον Συνασπισμό της αριστεράς μαζί με τον Κύρκο ή μηπως όχι???

    3ον Η Αργεντινή πέρα από το ότι δείχνει ότι δεν υπάρχει φιλολαική λυση στον καπιταλισμό, δείχνει επίσης ότι σε περιπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας προκύπτει επαναστατική κατάσταση. Το ΚΚΕ στις θέσεις για το συνεδριο δεν το έχει ξεκαθαρίσει αυτό όχι γιατι δυσκολεύεται στις αναλύσεις αλλά γιατι είναι καθεστωτικό και δεν θέλει να ααπαντήσει στα επίδικα.

    Όσο για το αρθρο για την Αργεντινη από την ΚΟΜΕΠ. Ξέρω ένα καλύτερο. Είναι του Crhris Harman εκδόσεις "Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο". Έτσι και αλλιως ότι καλό έχει το άρθρο της ΚΟΜΕΠ, που γενικά είναι γεμάτο αντικαπιταλιστικά μισόλογα είναι κλεμμένο από τον τον σοβαρο θεωρητικό τροτσκιστη Crish Harman.

    Στα υπόλοιπα οι απαντήσεις σου επιβεβαιώνουν τον καθεστωτικό δρόμο του ΚΚΕ

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας τρελάνεις Καμίλο; Εσύ δεν έγραψες-μεταξύ άλλων- σε σχόλιό σου "22 Φεβρουαρίου 2013 - 6:41 μ.μ." στο Leninreloaded: "Το ζήτημα είναι οι συνεπεις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις που υπάρχουν μέσα σε όλους τους χώρους κομμουνιστικής αναφοράς να ανασυγκροτηθούν σε μια νέα συνθεση που μπορεί σε συνθηκες οικονομικής κρίσης να ταράξει τα νερά για τα καλά. Το σχέδιο προγράμμτος του ΚΚΕ με κάποιες "διορθώσεις" από τα αριστερά είναι η βάση για την συσπέιρωση αυτων των δυνάμεων
      Τέτοιες δυνάμεις υπάρχουν στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γενικοτερα στο εξοκοινοβουλιο ακόμα και στον χώρο της αυτονομίας"; Και εδώ τώρα μας μιλάς για καθεστωτικό ΚΚΕ;
      Ξέρω τι περιμένεις, να σε αποκαλέσω πράκτορα. Δεν θα σου κάνω το χατήρι. Θεωρώ ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση διανοητικής σύγχισης με ενδείξης διπολικού κατατονικού υπόβαθρου. Πρόσεχε όμως, γιατί αν αρχίσεις να απαντάς με λογικά επιχειρήματα, θα το παρω πίσω...
      Και τότε τι απομένει να σαι;...

      Διαγραφή
    2. "Πόε κάτσε σκέψου όσα λες
      Κανείς δεν μίλησε για τυποεκδοτική,
      Μην ανοιγεις θέμα για τα οικονομικά που κανενας δεν άνοιξε
      αν το θες δεν θα σου έλεγα για την τυποεκδοτική αλλά θα σου έλεγα ότι θα έπρεπε να προβληματιστείς πως είναι δυνατόν ένα επαναστατικό κόμμα να στέκεται οικονομικά εδώ και δεκαετίες κατά κύριο λόγο από κρατική επιχορήγηση"

      Η τσεπη μας το ξερει πως στεκει οικονομικα το κκε, η δικη μας και ολων οσων συμμετεχουν οικονομικα στις εξορμησεις. Οσο για την τυποεκδοτικη, απλα σας προλαβα, ελα παραδεξου το.

      "οι επαγγελματίες επαναστάτες του Λενιν έκαναν με άλλιες δουλιες επαναστατικο ταμείο. Ψάξε λίγο τι έκανε ο Κόμπα στα νιάτα του. Πάντως από τον Τσάρο δεν τα έπαιρναν με την βούλα και με τον νόμο."

      Οταν θα ερθει η ωρα για να γινουν αυτα θα γινουν μη φοβασαι, προς το παρον δεν ειναι ωρα για να μπουμε μεσα στα μπουντρουμια, αυτο θελουν, να βρουν αφορμη να μας βαλουν μεσα τωρα που ειναι αδυναμο το κινημα για να μη δυναμωσει ποτε. Η μηπως θα το αφησουμε το κινημα κληρονομια σε εσας, σε αυτο βασιζεστε;

      "3ον Η Αργεντινή πέρα από το ότι δείχνει ότι δεν υπάρχει φιλολαική λυση στον καπιταλισμό, δείχνει επίσης ότι σε περιπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας προκύπτει επαναστατική κατάσταση. Το ΚΚΕ στις θέσεις για το συνεδριο δεν το έχει ξεκαθαρίσει αυτό όχι γιατι δυσκολεύεται στις αναλύσεις αλλά γιατι είναι καθεστωτικό και δεν θέλει να ααπαντήσει στα επίδικα."

      Επαναστατικη κατασταση δεν σημαινει και επανασταση, θα επρεπε να το ηξερες. Αλλα και καποιου ειδους "επανασταση" να γινει, αν ο λαος τρεφει αυταπατες, αντε το πολυ να γινει οτι εγινε στην Αιγυπτο...τοτε που βαυκαλιζοσασταν για την αραβικη την αφρικανικη η δεν ξερω και εγω την ποια ανοιξη. Μονος σου σε αλλο σχολιο λες οτι οι υποκειμενικες συνθηκες δεν ειναι ετοιμες, αλλα απο το κκε τι θες να πει; Οτι ειναι ετοιμες; Η να αγωνιζεται για να τις προετοιμασει; Απλα ρωτω....

      "Όσο για το αρθρο για την Αργεντινη από την ΚΟΜΕΠ. Ξέρω ένα καλύτερο. Είναι του Crhris Harman εκδόσεις "Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο". Έτσι και αλλιως ότι καλό έχει το άρθρο της ΚΟΜΕΠ, που γενικά είναι γεμάτο αντικαπιταλιστικά μισόλογα είναι κλεμμένο από τον τον σοβαρο θεωρητικό τροτσκιστη Crish Harman."

      Καλα κανε βιβλιοκριτικη τωρα οκ... διαφωνεις με τα οσα ειπα για αργεντινη στον φιλο σου πιο πανω ή οχι; Αμα τωρα θελεις να συγκρινουμε τις ψ...ς μας για το ποιος ξερει περισσοτερα για την αργεντινη να μου πεις να το ξερω. Αν δεν διαφωνεις ομως με κατι σχετικα με αυτα που ειπα για την Αργεντινη να το παραδεχθεις και να αφησεις τις κοκορομαχιες.

      "Στα υπόλοιπα οι απαντήσεις σου επιβεβαιώνουν τον καθεστωτικό δρόμο του ΚΚΕ"

      Η απλα δεν δυνασαι να απαντησεις...

      Διαγραφή
    3. @Καμίλο Μπερνέρι:
      -Η νοσταλγία σου για την ειρηνική συνύπαρξη με τους φασίστες στις πλατείες, τι ακριβώς φανερώνει για εσένα;
      -Όσο για το "καθεστωτικό" ΚΚΕ, που είναι τέτοιο γιατί δεν ληστεύει τρένα όπως υπονοείς, εγώ τι να πω;
      Απλά αναρωτιέμαι τι ακριβώς έχετε στο κεφάλι σας.
      Αν θεωρούσες επαναστατική πρακτική τις ληστείες, θα τις έκανες, οπότε και δεν θα μίλαγες για αυτό. Κατά συνέπεια ουδείς μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά, αφού ούτε ο ίδιος δεν πιστεύεις σε όσα λες...

      Διαγραφή
  18. Βασικά, για να μαστε και τίμιοι και ωραίοι, τα πράγματα είναι απλά.

    Οποιος πιστεύει οτι είναι το εργατικό κίνημα αυτή τη στιγμή έτοιμο για γενική απεργία διαρκείας, ας το ξεκινήσει. Και ας αποδείξει ποσο "λίγο" είναι το ΠΑΜΕ, με τον καλύτερο τρόπο: στη πράξη. Αφού είναι τόσο ώριμες οι συνθήκες που όποιος λέει οτι άλλα προέχουν, είναι ξεπουλημένος και δεκανίκι του συστήματος, go for it! Καμπάνια διαρκείας, εξορμήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας κτλ. Πεδίο δόξης λαμπρόν. Τι μαλακίζεστε στα μπλόγκζ; Εκεί έξω, γρήγορα!






    Τι; Σε πόσα σωματεία είστε; ΣΕ ΠΟΣΑ;! Δε πειράζει, μετά απο αυτό θα είστε εσείς οι πρωτοπόροι της τάξης.




    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε metalorixe! Άργησα να μπώ και μου το πήρες από το στόμα μου ..και καλά έκανες!

      Διαγραφή
    2. Η Μεγάλη διαφορά των κομμουνιστών με τους μικρο-αστούς είναι ότι στην απεργία διαρκείας όταν γίνει και εάν γίνει, οι κομμουνιστές θα είναι οι μόνοι που θα κρατήσουν μέχρι τέλους ενώ οι άλλοι ούτε θα συμμετέχουν από την αρχή.
      Και κάτι τελευταίο. Εάν το ΠΑΜΕ ή το Κομμουνιστικό κόμμα έκανε πρόταση ή αγώνα για να γίνει απεργία διαρκείας κάτι θα βρίσκαν για να χτυπήσουν το ΚΚΕ και να πουν ότι η απεργία διαρκείας δεν είναι επαρκής.

      Διαγραφή
  19. Οι παρατάξεις που μιλούν για απεργία διαρκείας, είναι αυτές που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν στους εργαζόμενους : 'Η απεργία δεν έχει κανένα νόημα, οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι, όλα τα μέτρα περνούν"..... Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν στα σωματεία από κοινού, τις αποφάσεις και τα πλαίσια 'πάλης' της δακε και πασκ...Οι ίδιοι που παροτρύνουν να δεχτούν οι εργαζόμενοι τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και ν' αποδεχτούν τα πάντα για το 'καλό' των επιχειρήσεων...Είναι οι ίδιοι που συνεργάζονται στα ψηφοδέλτια με τον σύριζα.... Και το ερώτημα είναι, πώς μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ, αφού η ΕΕ προωθεί μέσα από τους νόμους της ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ αυτά, κατά των εργαζομένων; Η υποκρισία, η ασυνέπεια λόγων και έργων και τα ψέματα είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των δυνάμεων. Το σίγουρο είναι πως θέλουν μια ώρα αρχύτερα, πριν γίνουν κυβέρνηση, να ξεμπλέκουν με τις απεργίες, γι' αυτό και παροτρύνουν τον κόσμο για τέτοιες αποφάσεις, που ούτε θέλει ούτε και είναι έτοιμος ν' ανταπεξέλθει οργανωτικά σ' αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. άν δεν κανει κάτι το κκε για να αναλάβει κάποια ηνία και να αναμειχθεί για το καλό του κράτους επί της ουσίας θα λυγίσουνε και άλλοι.. μαλάκες και οι συριζαίοι δεν λέω αλλά προκειμένου να χουμε το καρκίνωμα της 3κομματικής και κυβερνάει ανεξέλεγκτο γτ πάντα ξέρει ότι οι απο κάτω δεν θα ενωθούνε ποτέ τα πράγματα θα χειροτερέψουνε, την κάνεις τη ρημάδα τη συγκυβέρνηση .. θα αναλάβεις και κει κανα 2 υπουργεία (εργασιας πχ) θα τους γ.... το κέρατο και θα δείτε μετά πώς θα αγκαλιαστεί και απο το λαό αλλά και πως θα τρομάξουνε οι υπόλοιποι..και μην ανησυχείτε κκε σε δράση θα μαστε δεν θα χάσουμε την ταυτότητα μας και τις επιθυμίες τ μέλλοντος για κομμουνισμό απλά θα κινούμαστε επι της παρούσης και με ρεαλισμό..επδ δεν πρόκειται ποτέ να μας βγάλουνε με 40% εκτός και γίνει σε καμμια 100αριά χρόνια και αμφιβάλλω άν θα υπάρχει ελλάδα ως τότε καλό θα ναι να κινηθούμε αλλιώς μπας και περισσωθεί ότι ακόμα γίνεται γτ στο τέλος δεν θα βλέπω κάν τη δυνατότητα πάλης..ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο την ''τίμια'' αλλά σταθερή στάση? μια αδυναμία και μια άρνηση ανάμειξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είχαμε τους ενωτικούς την περασμένη εβδομάδα, τώρα πλάκωσαν οι επικριτές. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε και διαφορετικό target group, ούτε φεστιβάλ κινηματογράφου να ήμασταν.

    Προτείνω στους υπερεπαναστάτες της φακής να ξεκινήσουν τα εξής κινήματα στο Facebook:

    "Γενική απεργία διαρκείας με ένα κλικ"

    "Σπάζουμε τον καπιταλισμό με ένα κλικ"

    "Στα 100.000 κλικ φέρνουμε την ουτοπική κοινωνία"

    "Κλικάρω άρα αυτοοργανώνομαι"

    "Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ο μόνο δρόμος είναι ένα κλικ μπροστά"

    "Κλικ και ας μην ****** ποτέ"

    και τόσα άλλα καλά...

    Α και να φοράτε μόνο μασαζοκαλσόν Σλιμ! Δεν σκίζεται, δεν χάνει πόντους, ούτε τίποτα. Γελοίοι.

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απεργια διαρκείας δεν υπαρχουν προυποθέσεις να γίνει τώρα. Αυτό είναι σωστό.
    Όμως στην επόμενη φορά που δεν θα αργήσει που το κίνημα θα ξεπεράσει τα καθως πρέπει όρια και θα αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό και επικινδυνο το ΚΚΕ θα το καταγγείλει και θα αποσυρθεί.
    Από το 74 αυτό έκαναν οι γραφειοκρατες Φλωρακικοι του Περισσου. Αυτό κάνουν και τώρα. Μόνο αγώνες χαμηλής έντασης για τα λαικά προβλήματα.
    Αντε παιδια τώρα που μεσολαβησατε να μιλησουν οι αγροτες με τον υπουργό μπορεί να πάρετε και κανενα ψηφαλάκι
    (φοβερά αντικαθεστωτική κίνηση- υποδειγματική στον προσανατολισμο των αγώνων να κλείνει όλοκληρη γραμματεας κόμματος ραντεβού με τον υπουργό!!!)
    κατά τα άλλα η ΒΙΟΜΕ καλλιεργει αυταπάτες ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα στον καπιταλισμό
    Αντε και στον κοινωνικο διάλογο με τον υπουργο εργασιας αυριο

    Καμίλο Μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε "Καμίλο Μπερνερι" σε κέρασε τόση γλαρόσουπα ο metalorixos πιο πάνω και ακόμα συνεχίζεις? Τράβα ψάλε καμιά επαναστατική σούτρα αλλού και μη χαλάς το κάρμα σου με τας κομμουνιστάς.

      - Άρης

      Διαγραφή
    2. "Απεργια διαρκείας δεν υπαρχουν προυποθέσεις να γίνει τώρα. Αυτό είναι σωστό.
      Όμως στην επόμενη φορά που δεν θα αργήσει που το κίνημα θα ξεπεράσει τα καθως πρέπει όρια και θα αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό και επικινδυνο το ΚΚΕ θα το καταγγείλει και θα αποσυρθεί"

      Όπως ποτε δηλαδη; Καταρχην ποιο κινημα; Το ασφαλιτικο με τις κουκουλες, η το χρυσαυγιτικο;


      "Από το 74 αυτό έκαναν οι γραφειοκρατες Φλωρακικοι του Περισσου. Αυτό κάνουν και τώρα. Μόνο αγώνες χαμηλής έντασης για τα λαικά προβλήματα.
      Αντε παιδια τώρα που μεσολαβησατε να μιλησουν οι αγροτες με τον υπουργό μπορεί να πάρετε και κανενα ψηφαλάκι
      (φοβερά αντικαθεστωτική κίνηση- υποδειγματική στον προσανατολισμο των αγώνων να κλείνει όλοκληρη γραμματεας κόμματος ραντεβού με τον υπουργό!!!)
      κατά τα άλλα η ΒΙΟΜΕ καλλιεργει αυταπάτες ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα στον καπιταλισμό
      Αντε και στον κοινωνικο διάλογο με τον υπουργο εργασιας αυριο"

      Για Φλωρακη και τα ρεστα σου απαντησα παρακατω, δεν σε ειδα παντως να καταγγελεις ποτε τη νεα σπορα. Για τα ραντεβου με τον υπουργο και την αλεκα, εννοειται δεν θα αφησουμε τους αγροτες βορα στην κυβερνηση με εκρποσωπους απο σωματεια που οσο οι ναυτεργατες αγωνιζοταν εκεινα τους εστρεφαν εναντιον τους. Θα παει η Αλεκα να ορθωσει αναστημα απεναντι στις διεκδικησεις της κυβερνησης και στις αποπειρες για εξαγορα ή στα "ταξιματα".




      Διαγραφή
  23. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JiucqR1G6Mk#!


    Δείτε με ποιους μιλάτε, και αναρρωτηθείτε: Αξίζει?

    Μακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ΓΑΔΑ τρολς φυσικά.

      Το θέμα είναι ότι διαβάζουν και άλλοι τα σχόλια των παραπάνω καθαρόαιμων ταρτούφων οπότε για να μην πετρώσουν από τις τρολιές καλό είναι να παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει αυτά τα σχόλια.

      - Άρης

      Διαγραφή
  24. Πολλή εύστοχη ανάρτηση. Έτυχε στα πλαίσια της προσπάθειας για την οργάνωση της προχθεσινής απεργίας να βρεθώ αντιμέτωπος με εργαζόμενους (3 συγκεκριμένα) οι οποίοι μου έθεσαν το ζήτημα της πολυήμερης απεργίας. Και οι 3 δεν είναι γραμμένοι σε κανένα σωματείο γιατί δεν τους εκφράζουν και οι 2 δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία!
    Όποιος αυτή την εποχή μιλάει για δυνατότητα διεξαγωγής απεργίας διαρκείας ειναι η σαν το Πανούση ή έχει βρει μια καλή δικαιολογία να παραμυθιάζει τον ίδιο και τους γύρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Metalorixe και λοιποί

    εδώ δεν μιλάμε για ...κάποια κομμουνιστικη οργάνωση που είναι η πρωτοπορια που δεν είναι το ΚΚΕ
    αλλά για την γραμμή που πρέπει να έχει μια πρωτοπορα κομμουν. οργανωση που το ΚΚΕ ισχυριζεται ότι είναι
    Έτσι και αλλιώς οι ζυμωσεις στην κομμουνιστικη αριστερα είναι στα φορτε τους και απο ότι βλέπω στον προσυνεδριακο έχετε πολλούς μα πάρα πολλους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στο ΚΚΕ. Οπότε μην ψαχνεις τον οπορτουνισμο έξω να τον καταγγειλεις γιατι αυτος είναι μέσα.
    Εχεις την αυταπάτη ότι μπορεί να συναπάρχει η επαναστατικη με την ρεφορμιστικη πτερυγα και να μην παιρνονται συμβιβαστικες αποφασεις???
    Αυτο δεν έχει συμβει ποτε.
    Μέσα στον συμβιβασμο είναι και η καθεστωτικη συμπεριφορα του ΚΚΕ στην διαρκεια της οικονομικης κρισης
    Η οργανωση που υποστηριζω είναι αυτη που πρέπει να φτιαχτει από τα επαναστατικα στοιχεια του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του εξοκοινοβουλιου και της αυτονομίας
    Για αυτο το ΚΚΕ που είναι και το μεγαλυτερο κομμα πρέπει να πάρει πρωτοβουλια να συσπειρωσει την εξοκοινοβουλευτικη στην βαση του νεου προγραμματος του
    Αλλα για να το κανει αυτο θέλει να συγκρουστει με το παρελθον του και τον Φλωρακισμο που δεν φαινεται διαθετειμενο να το κάνει
    Καμιλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρες μου δυοτρεις καλούς λόγους να σε εμπιστευτεί κάποιος στο ότι εσύ ξέρεις ποιά πρέπει να είναι "η γραμμή που πρέπει να έχει μια πρωτοπορα κομμουν. οργανωση". Πες μας ποιά είναι τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά σου, οι αγώνες σου, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχεις ώστε να πειστεί κάποιος που θα το ήθελε, πως εσύ ο Καμίλο Μπερνέρι, ξέρεις το σωστό και το αληθινά επαναστατικό.

      Διαγραφή
    2. "Έτσι και αλλιώς οι ζυμωσεις στην κομμουνιστικη αριστερα είναι στα φορτε τους και απο ότι βλέπω στον προσυνεδριακο έχετε πολλούς μα πάρα πολλους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στο ΚΚΕ. "

      Που τους ειδες αυτους τους συριζαιους για κανε κανενα σχετικο πεηστ για να μας αποδειξεις αυτο που λες, μηπως μπερδευτηκες με τα ατομα τα οποια σναναστρεφεσαι;

      "ψαχνεις τον οπορτουνισμο έξω να τον καταγγειλεις γιατι αυτος είναι μέσα.
      Εχεις την αυταπάτη ότι μπορεί να συναπάρχει η επαναστατικη με την ρεφορμιστικη πτερυγα και να μην παιρνονται συμβιβαστικες αποφασεις???"

      Ισχυει οτι και για το απο πανω

      "Αυτο δεν έχει συμβει ποτε.
      Μέσα στον συμβιβασμο είναι και η καθεστωτικη συμπεριφορα του ΚΚΕ στην διαρκεια της οικονομικης κρισης"


      Για φαντασου, καθεστωτικη συμπεριφορα, για αυτο μας "τιμωρησε" ο λαος με την ψηφο του, επειδη ειμασταν καθεστωτικοι και του λεγαμε αυτα που ηθελε να ακουσει ή επειδη ημασταν οπορτουνιστες και σοσιαλδημοκρατες και συνεργαστηκαμε για την κυβερνηση της αριστερας.


      "Η οργανωση που υποστηριζω είναι αυτη που πρέπει να φτιαχτει από τα επαναστατικα στοιχεια του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του εξοκοινοβουλιου και της αυτονομίας"

      Ναι της Ανταρσυα που παρα τριχα γλιτωσε τη συνεργασια με το συριζα και διασπαστηκε εξαιτιας αυτου. Με την ανταρσυα που εχει μεσα το μεγαλο ιδεολογο-μπαρουφολογο ρουση, ο οποιος εχει κολλησει στην αγονη γραμμη της πενας του και τα εχει λυσει ολα μεσα στο ιδεαλιστικο του παροραμα.

      Διαγραφή
  26. Ευχαριστω για το αρθρο... Διοτι πολυ απλα διαβασα στο "ριζοσπαστη" οτι ειναι παρακαταθηκη για το εργατικο κινημα η απεργια αυτη. Και λεω, ρε γαμωτο, και οι 1000 προηγουμενες απεργιες παρακαταθηκη ηταν, αλλα για τι πραγμα? Για τις επομενες 1000 παρακαταθηκες?
    Και τσαντιζομαι συναγωνιστες, γιατι η παρακαταθηκη στην παρακαταθηκη σαν υποθηκη μου κανει..
    Και μετα σκεφτομαι τους 20 ανεργους που ξερω, που δεν εχουν να χασουν τιποτα, και ομως μονο οι τρεις κατεβηκαν στην πορεια.
    Και καπου εκει ξερεις οτι ο ποε εχει δικιο, κι οσο κι αν τσαντιζεσαι με τις "παρακαταθηκες", το θεμα ειναι οτι ο δρομος εχει κι αλλες θηκες, αλλα καποιοι δεν τις γεμισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. + ΚΚΕ και χειρα κινει
      γινε εσυ καλη πρωτη υλη για να βγαλει και το κκε τον καλυτερο του εαυτο

      Διαγραφή
  27. Ασχετο, τι νοειται ως "φλωρακισμος"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βασικα πολλα τα σχολια και θα απαντησω αυριο, ωστοσο να σταθω σε ενα κομματι μονο

    "Απεργια διαρκείας δεν υπαρχουν προυποθέσεις να γίνει τώρα. Αυτό είναι σωστό."

    Δηλαδη τωρα μου λες Καμιλο, οτι συμφωνεις με αυτα που λεω στο αρθρο, παρολα αυτα ηθελες πρωτα να κανεις τα τσαλιμακια σου και να πεις τις αντι-κκε(για να μην πω αντικομμουνιστικες) φιλοσοφιες σου να κανεις και τη χαρη στον MBiker που σε προσκαλεσε επειδη αυτουνου του τελειώσανε τα "επιχειρηματα"(παντα του τελειωνουν νωρις και μετα απλα αλλαζει τα λεγομενα του κατα πως θα τον στρεψεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια, βεβαια το αρθρο εχει μια σοβαρη ελλειψη, δεν καταπιανεται τοσο με τα "κεντρα" εκεινα που διαδιδουν ολη την μπαρουφολογια για την απεργια διαρκειας ψαρευοντας στα νερα του μικροαστισμου. Ευτυχως ομως μας δοθηκε η ευκαιρια στα σχολια, μιας και πλακωσαν αξιοι εκπρωσωποι της θωλωμενης αριστερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φλωρακισμός είναι
    να υπογράφεις ότι το ΚΚΕ θα σεβεται το συνταγμα και τους νομους για να νομιμοποιηθει
    να συνεργαζεσαι με τον Κύρκο και τους ανανεωτες το 1974 και το 1988-89
    να είσαι ο δημιουργος και ο αρχιτεκτονας του συνασπισμου της αριστερας και της προοδου
    να βαζεις τα μελη και τα στελεχη του ΚΚΕ να πηγαινουν στα γραφεια του ΠΑΣΟΚ για να πανηγυρισουν την αναδειξη του στην κυβερνηση στις εκλογες του 81
    να συμμετεχεις στις αστικες κυβερνησεις τζανετακη και ζολώτα
    να χαιρετίζεις την περεστρόικα του Γκορμπατσωφ
    να αναδεικνυεις στο ΠΓ ως νέα αστερια ανθρώπους τυπου ανδρουλακη
    να γράφεις στο 10ο συνεδριο του ΚΚΕ ότι το ΚΚΕ θα επιδιωξει ειρηνικο δρομο προς το σοσιαλισμο
    να αφηνεις τον Ζαχαριαδη να πεθανει στο Σοργκουτ
    να έχεις πετάξει την παλη για το σοσιαλισμο στον καλαθο τον αχρηστων και να βαζεις το κομμα να παλευει για "την πραγματικη αλλαγη" κατι δηλαδη σαν το "πραγματικο ΠΑΣΟΚ"
    και αφου τα κανεις όλα αυτα να τιμάσαι ως μεγας ηγετης της εργατικης τάξης

    αυτο είναι φλωρακισμός. Αλλιώς λέγεται και βαρβάτος οπορτουνισμός.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε που δειχνεις την πορεια εξελιξης του κομματος και ποσο μπροστα βρισκεται σημερα ιδεολογικα απο εκεινες τις εποχες.
      Βεβαια ολες αυτες τις "αγκυρες" στο κίνημα και στο κομμα εσεις οι οπορτουνιστες τις ριξατε, και τωρα εστιαζετε σε συγκεκριμμενα προσωπα(ΠΧ Φλωράκης) για να κρύψετε τα πραγματικα γεγονοτα απο πισω, στα οποια πρωταγωνιστουσατε. Εμεις την αυτοκριτικη μας την εχουμε κανει...

      Εσεις αντιθετα, επειδη εισαστε κενοι ιδεολογιας, το μονο που σας εχει απομεινει να κανετε ειναι να κρινεται το ΚΚΕ για τα παντα, αν πει για ΑΑΔΜ, κακο το ΑΑΔΜ, αν μετα το "αποσύρει", κακως το απεσυρε. Ο Ζαχαριαδης, αναλογα με την περισταση, τη μια σας βρωμα την αλλη τον αγαπατε, αναλογα με το πως θα διαλεξετε να εταιροκαθοριστειτε καθε φορα.

      Ε λοιπον το ΚΚΕ εξελισσεται και ξεπερνα τις "ασθενειες" του, μαζι σας αποβαλει και εσας ως καρκινικα κυτταρα που είσαστε, κολλημενοι με τον Γκορμπατσωφ και με "σοσιαλισμους της αγορας" δεν ειμαστε εμεις, εσεις εισαστε. Επειδη καποιος μιλαει για τροτσκιστες πιο πανω, τους ειδαμε που καταντησανε τους τροτσκιστες, ορτινατσες το ΠΑΣΟΚ του Συριζα και δεν συμμαζευεται ειναι, ελεος δηλαδη.

      Παρτε το αποφαση, οχι απλα σας εχουμε προσπερασει αλλα και ξεπερασει

      Λαθη κανουμε, και κολληματα εχουμε, και ατελειες, αυτο ειναι σιγουρο, ομως πια ο δρομος για εμας ειναι ξεκαθαρος, εχουμε αναγνωρισει πολλα απο τα προβληματα μας και παλευουμε να τα ξεπερασουμε, εσεις εξακολουθειτε να βολοδερνετε στα λιμναζοντα νερα του απολυτου συμβιβασμου με το αστικο συστημα, στην λατρεια του τιποτα, στον εταιροκαθορισμο μιας και ο μονος λογος υπαρξης σας ειναι να ριχνετε λασπη στο ΚΚΕ.


      Διαγραφή
    2. ακριβως, ολα αυτα τα αφησαμε πισω, "κληρονομια" στους οπορτουνιστες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, χαρισμα σας, τωρα ειμαστε ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ,ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, σας εχουμ αποβαλει μιασματα πο το σωμα μας και δεν θα επιτρεψουμε ξανα να φυτρωσουν μυκητες σαν εσας στο αγερωχο κοκκινο δεντρο μας....ουστ!!

      Διαγραφή
    3. @Καμίλο Μπερνέρι:
      Μετά από τόσο "αντιφλωρακικό μένος", θα περιμένουμε και την γνώμη σου για τα μπλογκ "νέα σπορά" και "εργατικός αγώνας", ή δεν θα μας κάνεις την χάρη να μιλήσεις για τους πούρους "φλωρακικούς";
      Εμείς ξέρεις μαρξιστές είμαστε όχι "φλωρακικοί" ή "παπαρηγικοί"...
      Οσο για τον οπορτουνισμό που λες, ο Χαρίλαος τους πολέμησε τους φασίστες 7 χρόνια με το τουφέκι στο χέρι. Δεν έπινε μαζί τους μπυρίτσες στην πλατεία συντάγματος σαν και του λόγου σας...

      Διαγραφή
  31. Α και επισης καμιλιερη
    Λες

    "2ον Όταν αναφερεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ μην αναφερεσαι σε εμένα."

    Οσο εσυ δεν ξεκαθαριζεις τι εισαι, εισαι ολα και τιποτα, εμεις τουλαχιστον τα απολιθωματα δεν φοβομαστε να πουμε που ανηκουμε, εσεις δεν λετε ή ουτε και εσεις δεν ξερετε;

    Τα υπολοιπα αυριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαίληδες ! Χαλαρωστε ! Βλέπω ζοριστηκατε πολυ . Εντάξει ! Εντάξει ! Δεν θα ξαναπεργησουν οι προβοκατορες εργάτες εάν δεν ρωτήσουν τους μετεωρολογους του περισσου . Ηρεμηστε μη μας παθετε τίποτα και εξαφανιστεί η χλωρίδα ( η πανίδα είμαστε εμείς ) . Να αλλάξουμε θέμα; Να κάνουμε κανά ιστορικό ; Τι λέτε φιλεργατες μου για την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ 8 ;
    ΤΖΙΜΑΚΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εισαι "προβοκατορας" απλα, εισαι ζωον, εισαι χαζος που συνδεεις ασχετα πραγματα μεταξυ τους, εισαι και πολιτικο κοθωνι αν νομιζεις οτι πετωντας μια μπαρουφα εδω πουλας εξυπναδα, γρηγορα στο κλουβι σοτυ "πολιτικη μαιμου", γρηγορα..

      Διαγραφή
    2. Λοιπον, χαζοβιολη, περα του οτι βαριεται κανεις να απανταει στις επαναλαμβανομενες παπαριες σας, ακριβως επειδη τα ιδια και τα ιδια λετε, ακριβως επειδη υπαρχετε μονο σε σχεση με το κκε και δεν εχετε κανενος αλλου είδους υποσταση, ιδεολογια, ή επιχειρηματολογια, περα απο αυτο λοιπον, εμενα και το αρθρο μου διαφημιζετε που σας ξεμπροστιαζει,χαρη σε σας εχει φτασει τα 1500 views και εσεις οι ιδιοι ξεφτυλιζοσαστε που πεταγεστε απο το ενα ασχετο θεμα στο αλλο αφου σας κερναμε καλτσουνακια σε οτι και αν λετε και μην μπορωντας να απαντησετε επι του θεματος για να γινει κανονικος διαλογος.

      Εδω ο αλλος ελεγε μια ωρα τις βλακειες του για να πει οτι τελικα συμφωνει με τα οσα λεω στο αρθρο

      μιας ομως και αναφερθηκες στην πανσπουδαστικη παρε να χεις

      http://erodotos.wordpress.com/2011/11/18/panspoydastiki-8/

      Διαγραφή
    3. Poe και η Θωδη έκανε πολλά views αλλα… αλλα !

      Διαγραφή
    4. Μενει λοιπον απο αυτους που μας διαβαζουν να κρινουν ποιοι εδω μεσα παιζουν το ρολο της Θωδη και ποιοι εχουν κατι να πουν.

      Διαγραφή
    5. @ΤΖΙΜΑΚΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:
      Όταν μία ανάρτηση έχει σαν θέμα το "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει/ 10 μέρες κοσκινίζει" αυτών που δεν συμμετέχουν στις απεργίες γιατί τις θεωρούν "λίγες", και αναγκάζεσαι να καταφύγεις στην "πανσπουδαστική", είναι ολοφάνερο το ποιός τραβάει τα ζόρια (δεν είστε και εφυείς ρε γαμώτο, να έχει ένα ενδιαφέρον...)
      Αλλά μία και το ανάφερες, ρίξε μία ματιά εδώ (ευκαιρία και να διαβάσεις τα κείμενα που επικαλείσαι):
      Για την "πανσπουδαστική νο8"
      http://www.scribd.com/doc/87537561/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%BF8

      Διαγραφή
  33. "οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη"...ειδαν "χωρο" να πουν τις αθλιοτητες τους και "πλακωσαν" εδω ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,ΝΑΡΙΤΕΣ, ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΙ,ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ολα τα κοπροσκυλα του συστηματος, κουραγιο Poe να τους αντεξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για την απεργία διαρκείας ο λόγος.
    Δεν είναι μέσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ η απεργία διαρκείας επειδή οι εργαζόμενοι δυστυχώς δε φαίνεται ν' ακολουθούν ούτε σε 24ωρες. Ιδιαίτερα αυτοί του Ιδιωτικού τομέα,αλλά τωρα τελευταία και του Δημοσίου.
    Όπου εγινε προσπάθεια να τραβήξουμε την απεργία πάνω από μια μέρα δεν είχαμε την αναμενόμενη επιτυχία. Επομένως σωστά βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες μορφές πάλης.
    Για να γίνει μια απεργία διαρκείας πρέπει να υπάρχει ενωμένο μαζικό κίνημα καικαλά οργανωμένο. Πρέπει η ίδια η αριστερά να διαπαιδαγωγήσει τους εργαζομένους σ' αυτή τη κατεύθυνση. Όταν λοιπόν η αριστερά εμφανίζεται πολυδιασπασμένη απέναντι σέναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, τότε πως είναι δυνατόν να δωθούν οισωστές κατευθύνσεις στο εργατικό κίνημα; Και όχι μόνο φαινεται πολυδιασπασμένη,αλλά και εχθρική μεταξύ τους. Ποιον ν'ακούσει ο κόσμος λοιπόν; Η μοναδική λύση είναι η συννενόηση της αριστεράς στους χώρους δουλειάς και στο μαζικό κίνημα. Ναι ξέρω, θα μου πειτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ή κάνει αυτό,το ΠΑΜΕ κάνει το άλλο. Πως λοιπόν ξεφεύγουμε απ'αυτή τη κατάσταση; Παρακολουθούμε οχυρωμένοι στα ιδεολογικά μας στρατόπεδα μια χώρα να καταστρέφεται ή προσπαθούμε μέσα από την ενότητα να βρούμε τη λύση; ναι αυτομάτως θα μου απαντήσετε οτι Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκείνο σέκείνο το σωματείο,θα σας ανταπαντήσει κάποιος άλλος ότι το ΠΑΜΕ έκανε το άλλο. Δε βγαίνει ετσι όμως η λύση. Αν δεν καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά και όχι με μια "γραμμή"για όλα τα σωματεία τότε θα χαθούμε. Για να το εξηγήσω δεν μπορεί δηλαδή να είσαι γενικώς υπέρ της 24ωρης για όλα τα σωματεία.Οταν βλέπεις ότι ένα σωματείο τραβάει για μεγαλύτερης διάρκειας απεργία, τότε καλό είναι να το υποστηρίξεις. Όπως έγινε στη Χαλυβουργική. Αλλά να έχεις σχεδιάσει ως το τέλος τον αγώνα. Να βγεις με κάποιο τρόπο κερδισμένος.Να μην υποχωρήσεις χωρίς ούτε ένα κέρδος. Να παρει δηλαδή δύναμη ο υπόλοιπος κόσμος από τον αγώνα σου. Αλλού θα κάνεις απεργία,αλλού κατάληψη,αλλού διαμαρτυρία,αλλού στάση. Κι όλα αυτάμε συνεννόηση και ενότητα από τα κάτω.Καμιά μορφή αγώνα δεν πρέπει να αποκλείουμε ώστε ν΄αφυπνιστεί ο κόσμος.
    Αυτό προυποθέτει πολλά πράγματα. Το κυριότερο απ'όλα είναι να προτάσσεται το συμφέρον των εργαζομένων.Τα αναθέματα για τους κακούς Συριζαίους ή τους μονολιθικούς ΚΚΕδες δε βοηθούν σ'αυτή τη κατεύθυνση. Όταν αναπαράγεται αυτή η αντιπαράθεση ο κόσμος αποπροσανατολίζεται και στρέφεται σε ελπίδες του τύπου Σαμαρά ή σε "αντισυστημικές" λύσεις τύπου Χ.Α. Φέρει μεγάλη ευθύνη η Αριστερά που δεν ανακόπτει αυτή τη κατεύθυνση. Για παράδειγμα: Δεν θα 'πρεπε σύσσωμη η αριστερά να δημιουργήσει ένα ενωτικό μέτωπο απέναντι στο φασισμό; Και εκεί ξεχωριστά; Τι μηνυμα παίρνει ο κόσμος απ' αυτή τη στάση;
    Έτσι κάποιες σκόρπιες σκέψεις που θα προωθήσουν το διάλογο.

    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας χωριζουν ετη φωτος με το Συριζα και οχι μονο αυτο αλλα η αποσταση αυξανεται μιας και ακολουθουμε αντιθετους δρομους, δεν γινεται να υπαρξει αυτο που φανταζεσαι, εκτος και αμα το κομμα αποκτησει αυτοκτονικες τασεις και θελει να πεταξει τον μαρξισμο-λενινισμο στα σκουπιδια οπως εκανε για παραδειγμα το Γαλλικο, κατ ονομα μονο, Κ.Κ

      Διαγραφή
    2. Επειδή χρησιμοποίησες τα "έτη φωτός" για να υποδείξεις την απόσταση που σας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα 'θελα να σου πω κάτι που έλεγε ο Αινστάιν... "Όταν βρίσκεσαι ένα λεπτό διπλα σε μια όμορφη γυναίκα σου φαίνεται πολύ λίγο.Οταν βρίσκεσαι ενα λεπτό δίπλα σε μια φωτιά σου φαίνεται αιώνας". Επομένως κατά την άποψή μου είναι εντελώς σχετικά τα "έτη φωτός" που σας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βάλεις δε στην θεση της "όμορφης γυναίκας" τον εργαζόμενο , τότε θα τα δεις με άλλο μάτι.

      α.

      Διαγραφή
    3. @α.:
      Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαμποτάρει όλες τις απεργίες που γίνονται με την στάση του μέσα στα συνδικάτα (εμβληματικό το παράδειγμα της Χαλυβουργίας), ενώ δεν κατεβάζει καν κόσμο στις συγκεντρώσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% δεν μπορεί να κατέβαζε περισσότερο κόσμο από αυτόν του 27%.
      Για απεργιακές περιφρουρήσεις το πρωί και άλλα τέτοια "σταλινικά", δεν το συζητάω καν...

      Διαγραφή
  35. ωραιο βιντεακι.. το photoshop δεν ξερουν ακομα καλα αλλα θα βετιωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αρχίζω να φοβάμαι πως πολιτική στο ΚΚΕ κάνουν τυπάκια σαν τον Πόε.
    όχι απλά μονολιθικά, ευνουχισμένα και άσχετα με την διεθνή και τοπική κτάσταση, μα εμφανώς άρρωστα. Εμπαθή, εχθρικά προς ό,τι δεν εκπορεύεται απ τον εαυτό τους και με τέτοιο εγωϊσμό που πουτάνα να γίνουν όλα, το δικό μου θα περάσει.
    Το κακό είναι πως τόχουν περάσει σαν δήθεν ιδεολογία (του τύπου, δεν θα εκταπούμε απ τις αρχές μας και άλλες μαλακίες), όταν είναι πια φανερό πως σε λίγο καιρό υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να σχηματίστεί κυβέρνηση με ΝΔ και χρυσή αυγή. Κι εκεί να δω αγωνιστές σαν τον πόε να ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν. Οι διώξεις θάναι επίσημες και θ αρχίσουν απ αυτούς. Θυμίζω πως στην Πολωνία, είναι παράνομο το ΚΚ και οποιαδήποτε αναφορά σ αυτό.
    Κι οι άλλοι είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα, ίσως πιο ανόμοια μεςταξύ τους, δεδομένου του ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα κεφαλαιοκρατών και υποτακτικών τους.
    Έχουν όμως ταξική συνείδηση. Την καλύτερη. Μπροστά στα συμφέροντα της τάξης τους και στον κίνδυνο να μείνουν στην απέξω, μια χαρά συνασπίζονται, παραμερίζουν τις όποιες διαφωνίες και τα βρίσκουν.
    Να καθαρίσουν πρώτα με μας λένε και μετά βγάζουμε τα μάτια μας.
    Εμείς, το αντίθετο.
    Γιατί; Γιατί υπάρχουν κάτι πυροβολημένοι που το ανέλαβαν εργολαβικά αυτό.
    Τι είπε ο πόες;
    Τους χωρίζουν έτη φωτός με τον συριζα. Σε ποιόν επετίθετο προεκλογικά η παπαρήγα; Στον συριζα.
    Γαι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ καιΔΗΜΑΡ, κουβέντα. Λες και ο συριζας ήταν η κυβέρνηση που έκανε όσα έκανε. Λες και ο συριζας είναι το πρόβλημα.
    Ή μήπως γι αυτούς που παριστάνουν τους κομμουνιστές, είναι;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και για να προλάβω την σίγουρη εξυπνάδα του οποιουδήποτε, όταν ο Λένιν κύρητε την επανάσταση και για μενσεβίκους ήξερε και για εσέρους.
    Ο εχθρός όμως, ήταν άλλος. Να ξεμπερδεύουμε πρώτα με τον τσάρο και κατόπιν χωρίζουμε την ήρα από το στάρι.
    Τι ήξερε όμως αυτός;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μιας και ανεφερες τον Λενιν

      http://poexania.wordpress.com/2012/05/23/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

      Οσο για τους εσσερους και τους μενσεβικους, οσο ειχαν επαναστατικα χαρακτηριστικα τους χρησιμοποιησε, οταν αρχισαν να δειχνουν το δρομο που ηθελαν να τραβηξουν, δηλαδη αυτους της αστικης δημοκρατιας, τους πολεμησε και τον πολεμησαν.
      Ο συριζα δεν εχει ουτενα επαναστατικο χαρακτηριστηκο(περα απο την επανασταση της σιχαμαρας και της βλακειας εναντια στη λογικη και την αξιοπρεπεια)

      Αυτα, να μας ξαναρθετε

      Διαγραφή
    2. @mbiker:
      ¨εχουμε κύνδινο να δούμε κυβέρνηση ΝΔ-ΧΑ έτσι;
      Και γιατί δεν ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (μόνο αυτός και η ΝΔ διαφωνούν) την απλή αναλογική για αποτρέψει δια παντώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
      Σκέψου με την υσηχία σου...

      Διαγραφή
  38. Καλημερα ξεφτυλα

    "Αρχίζω να φοβάμαι πως πολιτική στο ΚΚΕ κάνουν τυπάκια σαν τον Πόε."

    Οχι ευτυχως, δεν τους φτανω ουτε στο νυχακι, παρολα αυτα επειδη εσυ εχεις εντελως χαμηλο επιπεδο για αυτο εχεις αυτην την εντυπωση.

    "όχι απλά μονολιθικά, ευνουχισμένα και άσχετα με την διεθνή και τοπική κτάσταση, μα εμφανώς άρρωστα. Εμπαθή, εχθρικά προς ό,τι δεν εκπορεύεται απ τον εαυτό τους και με τέτοιο εγωϊσμό που πουτάνα να γίνουν όλα, το δικό μου θα περάσει."

    Γεια σου ρε αγαπησιαρη Mbiker

    "Το κακό είναι πως τόχουν περάσει σαν δήθεν ιδεολογία (του τύπου, δεν θα εκταπούμε απ τις αρχές μας και άλλες μαλακίες), όταν είναι πια φανερό πως σε λίγο καιρό υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να σχηματίστεί κυβέρνηση με ΝΔ και χρυσή αυγή. Κι εκεί να δω αγωνιστές σαν τον πόε να ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν."

    Εσεις θα ψαχνετε λαγουμι να κρυφτειτε που τους εκκολαψατε στις πλατειες, οχι εμεις, γιατι να κρυφτουμε εμεις; Εμεις το τι "χτιζοταν" στις πλατειες το ειπαμε απο την πρωτη μερα.

    "Οι διώξεις θάναι επίσημες και θ αρχίσουν απ αυτούς. Θυμίζω πως στην Πολωνία, είναι παράνομο το ΚΚ και οποιαδήποτε αναφορά σ αυτό."

    Δεν πειραζει, θα εχουμε εσενα τοτε να μας υπερασπιστεις

    "Κι οι άλλοι είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα, ίσως πιο ανόμοια μεςταξύ τους, δεδομένου του ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα κεφαλαιοκρατών και υποτακτικών τους."

    Αχαχαχα, που τα εμαθες και τα λες αυτα; Διαβασες κατα λαθος κανενα αρθρο του ριζοσαστη; Ειδες μηπως καμια συνεντευξη της Αλεκας; Εκτος και αν το πηρες το μυνημα απο τα κωλοτριψιματα που κανει ο αλεξης στους διαφορους αρχηγους καπιταλιστικων κρατων για να κανονισει τις συνεργασιες του.

    "Έχουν όμως ταξική συνείδηση. Την καλύτερη. Μπροστά στα συμφέροντα της τάξης τους και στον κίνδυνο να μείνουν στην απέξω, μια χαρά συνασπίζονται, παραμερίζουν τις όποιες διαφωνίες και τα βρίσκουν."

    Και εσεις μια χαρα τα βρισκετε μαζι τους επισης

    "Τους χωρίζουν έτη φωτός με τον συριζα. Σε ποιόν επετίθετο προεκλογικά η παπαρήγα; Στον συριζα.
    Γαι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ καιΔΗΜΑΡ, κουβέντα. Λες και ο συριζας ήταν η κυβέρνηση που έκανε όσα έκανε. Λες και ο συριζας είναι το πρόβλημα.
    Ή μήπως γι αυτούς που παριστάνουν τους κομμουνιστές, είναι;"

    Στηριξε το συριζα παρταλι και μετα μιλα και για απεργια διαρκειας, αυτοι εισαστε. Οσο για την κριτικη και την πολεμικη μας, την καναμε σε ολους και σε ολα εκει που επρεπε για τον καθενα, εσυ βεβαια συριζα γουσταρεις, εκει εχει κολλησει. Να στο πω και αλλιως, η ΝΔ δεν παρουσιαζεται σαν κατι αλλο απο αυτο που ειναι, ο Συριζα παρουσιαζεται σαν κατι αλλο απο αυτο που ειναι, αν και τωρα που παει να γινει το νεο πασοκ εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια και κοντευει να γινει πιο συντηρητικος και απο τη ΝΔ. Να τον εχετε να τον χαιροσαστε. Οσο για τον ρολο της σοσιαλδημοκρατιας, γνωστος ειναι για οποιον εχει, εστω και στοιχειωδως διαβασει ιστορια.









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Mbiker ξυπνα σκεψου και ξανα πεσε για υπνο
    Μολις διάβασα πως ο Λενιν κήρυττε νομιζα πως θα τον κανεις αρχιεπίσκοπο,,ευτυχώς την γλίτωσε ...
    .Αστο ρε φιλε .που τα εχεις κανει σαλατα ,μπλεκεις τα παντα με ολα μηχανιστικά ,δεν παει ετσι.....
    Και εσυ poe νομίζεις οτι θα διαβάσει τιποτα απο αυτα που του προτείνεις...? σιγα μην κανει τον κόπο
    Μπήκε σε καποιο μπλοκ ,τσίμπησε Φλωράκη και Σορκγουτ ,μετα θα σου ζητήσει τα ρεστα για το Νταχαου
    σε ενα αλλο ειδε προδομένη επανάσταση ,πρόσθεσε μπόλικη μαγιονέζα έτριψε και δυο καρότα και
    ηρθε να πει κατι.

    κουσιατε ναζνταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ποε
    1ον Όταν απευθυνεσαι σε εμένα μη μου λες για ΑΑΔΜ. Το ΚΚΕ σήμερα με άρθρα στο Ριζοσπάστη λέει ότι δεν αλλάζουμε τίποτα, απλώς βάζουμε άλλο όνομα στο μέτωπο (λαική συμαχία). Αν ρωτάςεμένα σου απαντώ : Το ΑΑΔΜ σαν επεξεργασία ήταν υπόλλειμα της στρατηγικής των σταδιών στις επεξεργασίες του ΚΚΕ, αποτέλεσμα συμβιβασμού ανάμεσα σε δύο τάσεις στο εσωτερικό του.
    2ον. Μην υποχωρείς απέναντι σε αυτους που λένε ότι ο Λένιν συνεργαζόταν με τους μενσεβικους πριν το 1917. Γιατί οι μπολσεβίκοι ήταν στο ίδιο κόμμα και στην ίδια Διεθνη με τους μενσεβίκους. Οι μενσεβίκοι δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήταν κάτι σαν τον "εργατικό αγώνα" και την "νέα σπορά" σήμερα. Η ιστορία του μπολσεβικισμού δείχνει ότι ο Λένιν όχι απλα διαχωριστηκε πολιτικά αλλά και ήρθε τελικά σε πλήρη οργανωτική ρήξη. Ο Οκτώβρης έμεινε στην ιστορία από τους σοσιαλδημοκράτες ως πραξικόπημα γιατί οι μπολσεβίκοι δεν διστασαν να ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ τους μενσεβίκους υπουργούς.
    3ον Η ιστορία του μπολσεβικισμού δείχνει επίσης ότι μέσα στην επανασταση και στην πορεία για αυτήν άλλαξε και το κόμμα των μπολσεβικων. Όχι μόνο χώρισε ολοκληρωτικά με τους μενσεβικους αλλά ενώθηκε και με το τμήμα των διεθνιστών μενσεβικων υπό την ηγεσία του Τροτσκι τον Ιούλη του 1917 και σε διεθνες επίπεδο με την νέα μαρξιστικη αριστερα που εμφανιστηκε στην διάρκεια του πολέμου (πολωνοι, ολλανδοι, γερμανοί κ.α.) Επίσης λίγο αργότερα το 1920 τράβηξε με το μέρος του σε διεθνές επίπεδο και τους επαναστατες συνδικαλιστες (WWW, CNT) αφού πρώτα τους πέρασε και σωστά ένα καντάρι κριτική.
    4ον Εσέροι δεν μπορούν να υπάρχουν σήμερα γιατί η αστικοδημοκρατική επανάσταση στο χωριό έχει τελειώσει προπολλού σε όλη την ευρώπη και γενικά σε όλο τον κόσμο.
    5ον Το συμπέρασμα είναι :
    Οι επαναστατικές δυνάμεις του ΚΚΕ πρέπει να χωρίσουν πλήρως από τις ρεφορμιστικές ("εργατικός αγώνας", "νέα σπορά") και να τραβήξουν προς την αντικαπιταιστική κοινη δράση με άλλες δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν κυριαρχούν στο κόμμα τους, με γενικοτερες δυνάμεις του εξοκοινοβουλιου και της αυτονομίας. Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κομμουνιστικης αριστερας που μπορεί να ταράξει τα νερα και να βάλει "φωτιά" στην ταξική πάλη στην Ελλάδα.
    Το ΚΚΕ ως το μεγαλύτερο κόμμα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για την νέα σύνθεση και υπολοίποι θα δείτε ότι θα ακολουθήσουν.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η ευτυχία τού να μην είσαι κομμουνιστής
    * Απαλλαγμένος από το επαχθές βάρος τού να δηλώνεις ανοιχτά την ιδεολογία σου, κυκλοφορείς άνετα σε κάθε περιβάλλον, συγχρωτιζόμενος με τους πάντες (η κοινωνικότητα έχει πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα!), και δηλώνοντας "ευαισθητοποιημένος πολίτης", "κριτικό πνεύμα", άνθρωπος "της αριστεράς", "προοδευτικός", ή τίποτε απολύτως, γιατί είναι αυταπόδεικτο ότι μιλάς από θέση ηθικής ισχύος. Στο κάτω-κάτω, δεν είσαι κομμουνιστής --ή μάλλον είσαι και αυτό, αλλά στον ιδανικό κόσμο που έχεις ήδη ολοκληρώσει μες στο μυαλό σου, εκεί που μόνο εσύ θα είσαι κομμουνιστής-- και κανείς δεν δικαιούται να σου ζητά λογαριασμό για το τι είσαι.

    * Κριτικάρεις τους πάντες και τα πάντα από μια εξαίσια θέση ατομικής ανωτερότητας, επισημαίνοντας τις αδυναμίες και αντιφάσεις τους ως πράγματα που εσένα δεν σε αφορούν, γιατί εσύ είσαι πλάσμα του εαυτού σου, παρθενογένητος, αυτοδημιούργητη συνείδηση, απελευθερωμένος από προκαταλήψεις. Γιατί; Επειδή είσαι, απλά, εξυπνότερος. Η προπαγάνδα χάνει τον χρόνο της μαζί σου. Είσαι απροσπέλαστος στη χειραγώγηση της σκέψης, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Στα κέντρα αποφάσεων προβληματίζονται ολημερίς με την περίπτωσή σου. Τέτοια σκληρά καρύδια δεν ξανάδαν!

    * Η δική σου σιωπή για ό,τι δεν νιώθεις να σε αφορά είναι πάντα έκφανση της ελευθερίας σου, απόδειξη ότι έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να παίρνεις θέση για ό,τι δε σε αγγίζει προσωπικά (γιατί έχεις ασυνήθιστες ευαισθησίες, πώς να το κάνουμε;) Εσύ δεν είσαι στρατιωτάκι σαν αυτούς, δεν είσαι ενεργούμενο. Η σιωπή τους για ό,τι νιώθεις ότι αφορά εσένα είναι, αναμφίβολα, σημάδι αδυναμίας να σε καλύψουν ή, χειρότερα, ενοχής. Το δηλώνεις δυνατά, σε όλους τους τόνους.

    * Μπορείς ελεύθερα να καλλιεργήσεις και να επιδείξεις το προσωπικό σου γούστο, ένα μνημείο εκλεπτυσμού αφιερωμένο στην ανωτερότητα της δικής σου αισθητικής, την οποία έχεις συνθέσει με υπομονή και μεράκι, από ένα τεράστιο σουπερμάρκετ ιδεών όπου σού ανήκουν όλα τα προϊόντα δικαιωματικά, ακόμα κι αν δεν δημιούργησες προσωπικά κανένα. Γιατί εσύ είσαι ο κληρονόμος των κόπων της ανθρωπότητας για τη γνώση και την ομορφιά· εσύ, που τόσα κάνεις για να τα τιμήσεις όπως τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ...συνέχεια από επάνω:
    * Η ιστορία δεν είναι φυλακή όταν δεν είσαι κομμουνιστής. Είναι ένας παιχνιδότοπος όπου κυκλοφορείς αμέριμνος παίζοντας καθημερινά τους ρόλους ανθρώπων που δεν είσαι, αλλά έχεις κάθε δικαίωμα να υποδύεσαι: τώρα Άρης Βελουχιώτης, τώρα Μίλτος Σαχτούρης, τώρα Κούνεβα, Τεμπονέρας, Πλουμπίδης, Κατσαρός, Καστοριάδης, Στίνας, Κροπότκιν, Μπακούνιν, Καβάφης, Λόρκα, και πάντα λίγο Μαρξ για επιδόρπιο. Μπορείς να φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου ως Όργουελ των πολυκατοικιών· αντιφρονούντα που υψώνει το τεράστιο ανάστημά του σε γκρίζες Κεντρικές Επιτροπές· ρομαντικό μαχητή στον ισπανικό εμφύλιο· μοναχικό, αγέρωχο αναρχικό· αθάνατο ναύτη της Κροστάνδης. Είσαι τόσο μεγάλη προσωπικότητα, τέτοιος ογκόλιθος ύπαρξης όταν δεν είσαι κομμουνιστής!

    * Αφού δεν είσαι τόσο ανόητος να πιστεύεις σε προγράμματα και στόχους, δεν θα χρειαστεί ποτέ σου να πείσεις και κανέναν για αυτά. Εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ στην εξευτελιστική θέση να χτυπήσεις την πόρτα αγνώστων με κίνδυνο να την φας στα μούτρα. Δεν είναι δουλειά σου να πείθεις· είναι δουλειά των άλλων να πείσουν εσένα. Κοπιάστε, ινστρούχτορες! Αλλά ουαί και αλλοίμονό τους! Εσύ δεν πείθεσαι εύκολα. Δεν είσαι αφελής εσύ. Θα τούς δείξεις! Θα ξεσκεπάσεις κάθε τους ανοησία, υποκρισία ή αφέλεια! Δεν χαρίζεις κάστανα εσύ!

    * Όταν αρχίσουν τα ζόρια να σε πλησιάζουν, θα γίνεις καταγγελτικός! Πού είναι η "αριστερά;" Γιατί δεν ενώνονται για να σε υπερασπιστούν; Χα! Την πάρτη τους κοιτάνε όλοι! Νομίζουν ότι θα σε κοροϊδέψουν; Δεν εξαπατάσαι εσύ! Και ποιοί είναι αυτοί που θα σε πουν "μικροαστό"; Ο μικροαστός είναι άνθρωπος δειλός, σκυμμένος. Σε κοίταξαν εσένα να δουν ανάστημα; Κορμοστασιά; Ο Τζένγκινς Χαν θα έτρεμε μπροστά σου, ο Χίτλερ θα σε παρακάλαγε να μην γράψεις επιστολή που τον κατακευρανώνει στις εφημερίδες! Ήσουν αυτό που έτρεμε σε όλη του τη ζωή ο Στάλιν, κι ας μην το γνώριζε!

    * Όταν έρθει το τέλος, η ώρα σου να συντριβείς στον γενικό πολτό, το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις είναι να αφήσεις ένα μακρόσυρτο "γιατί;", συντετριμμένος απαρηγόρητα για λογαριασμό της ανθρωπότητας, που θα σε χάσει οριστικά και αμετάκλητα, και τι θα κάνει η κακόμοιρη χωρίς εσένα;

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/01/blog-post_15.html

    Εξαιρετικά αφιερομένο στους "ανένταχτους" αφ'υψηλού κριτές των πάντων που αγωνίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υ.Γ. Και για να μαθαίνουν ιστορία όσοι μιλάνε για τους εσέρους τους λέω τα εξής

    Ο Λένιν λέει ότι οι μπολσεβίκοι συνεργάστηκαν μαζι τους, που ηταν κόμμα του επαναστατικου δημοκρατισμού όσο η επανασταση στο χωριό δεν είχε ξεπεράσει την αστικοδηοκρατική της φάση.
    Όταν την ξεπέρασε και μπήκε στη φάση της σοσιαλιστικης επανάστασης (αυτο συνέπεσε με την συναψη της συνθηκης του Μπρεστ Λιτοφσκ), οι μπολσεβικοι συγκρουστηκαν σφοδρά μαζί τους. Οι εσέροι για την ακρίβεια έγιναν ο νούμερα ένα εχθρός της επανάστασης.
    Υπενθυμίζω στους "νεοασπορίτες" ότι ο Λένιν τελικά πέθανε από τον τραύμα της αριστερής εσέρας Καπλάν, η οποία τον πυροβόλησε την χρονιά του Μπρεστ Λιτοφσκ. Από αυτο το τραύμα ο Λένιν ποτέ δεν ανάρωσε στην πραγματικότητα γιατι η πληγή στο κεφάλι συνέχεια υποτροπιαζε.
    Συμπέρασμα. Αριστεροι εσέροι σήμερα δεν υπάρχουν ούτε μπορεί να υπάρχουν γιατί δεν τιθεται ζήτημα αστικοδημοκρατικής επανάστασης. Αν υπήρχαν θα ήταν άγριοι αντεπαναστατες.
    Αυτά για αυτούς που βλέπουν την επανάσταση κοιτώντας προς τα πίσω και όχι προς τα μπροστά.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτά και για βοήθεια σου Ποε
    γιατί η ηγεσία σου δεν ανοιγει αντιπαράθεση με τον "εργατικο αγ'ωνα" και "νεα σπορα" και σε αφ'ηνει χωρίς ιδεολογικό εξοπλισμό.

    Το μόνο που σου ειπε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι : "Δεν αλλάζουμε τίποτα στο ΑΑΔΜ. Μην φοβάστε ρε παιδια θα μείνουμε οπορτουνιστες".

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην ανοιξει αντιπαραθεση με τους πουθεναδες, τι αντιπαραθεση να ανοιξει δηλαδη; Εχουν κανενα ερεισμα οι ¨νεες σπορες";

      Αν εσυ δεν εχεις καταλάβει τι αλλαζει στο Κομμα, και οτι πλεον μιλαμε για συνεργασια με λαικα κοινωνικα στρωμματα και οχι με κομματα, τοτε δεν εχεις καταλαβει τιποτα, ή κανεις οτι δεν εχεις καταλαβει τελοσπαντων.

      Διαγραφή
  45. Δεν μιλάω για εκλογική πολιτικη συνεργασία τύπου "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟΥ"
    Μιλάω για την ανάγκη συσπέιρωσης πολιτικών δυνάμεων και οργανωσεων του εξοκοινοβουλίου γύρω από το ΚΚΕ και την πολιτική του (με διορθώσεις από τα αριστερά)
    Δηλαδή για την ανάγκη να διαμορφωθεί μια πιο διευρυμένη κομμουνιστικη πρωτοπορία που θα συγκροτηθεί σε καθαρά αντικαπιταλιστικη κατεύθυνση
    Όχι σε αντιμονοπωλιακη σε συνεργασία με το μη μονοπωλιακο τμημα της αστικής τάξης όπως έκανε εως τώρα το ΚΚΕ. (πράγμα που εκφραζοταν και σε συνεργασίες με αστικα κόμματα και παραγοντες - βλέπε ΔΗΚΚΙ στις τοπικές εκλογές, Μπουτάρης και πολλοί άλλοι)
    Εγω καταλαβαίνω τι αλλάξε. (όσο μπορώ βεβαια σε μια τόσο ρευστη κατάσταση).
    Το ζήτημα είναι τι πρέπει να αλλάξει ακόμα και προς τα που πρέπει να στραφουν οι ζυμώσεις στην κομμουνιστική αριστερά. Και να είσαι σίγουρος ότι οι τομές στο κομμουνιστικό κίνημα στην χώρα αφορούν το ΜΕΛΛΟΝ και όχι το ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όχι σε αντιμονοπωλιακη σε συνεργασία με το μη μονοπωλιακο τμημα της αστικής τάξης όπως έκανε εως τώρα το ΚΚΕ. (πράγμα που εκφραζοταν και σε συνεργασίες με αστικα κόμματα και παραγοντες - βλέπε ΔΗΚΚΙ στις τοπικές εκλογές, Μπουτάρης και πολλοί άλλοι). .. τι ναρκωτικά παίρνεις? Περιμένεις να γίνει σοβαρή κουβέντα όταν αραδιαζεις πολιτικες μπαρουφες το λιγοτερο για να μην πω οτι προβοκαρεις...

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μερικοι παιζουν παιχνιδακια με τις λεξεις μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. και ξαφνικα ηρθε ο κατρινα στην μπλογκοσφαιρα και βγηκαν ολες οι πριμαντονες των οπορτουιστων στο ξεφωτο.
    καταρχην ο τρισμεγιστος σιουλας που αναμεσα στην διαφημιση του fb του και την πρωωρη καταλαβε οτι εγραψε μλκ και εκανε την παπια. ασε που εχει καλο καιρο και μπορει να πηγε παρνασσο για σκι.
    εχουμε μετα τον αλλο ογκολιθο mbiker, αληθεια με τον marmara πατε με βαρδιες ή χρεωνεστε το θεμα και το πατε σερι μετα;
    διαφορους ανωνυμους, τον alex που με 35 χρονια θητεια (μαλλον φαν του πανουση ειναι, σιγα μην ηταν 35 χρονια στο ΚΚΕ) ειδε το φως το αληθινο στον αλεκουκο...μηπως εισαι ο ιδιος ρε και αυτοδιαφημιζεσαι; και alex nickname;;;; και φυσικα η διπολικη διαταραχη Καμίλο Μπερνέρι. που εδω το παιζει επιθεση αρχικα και μετα αμυνα, με τελειως διαφορετικο υφακι απο οτι στο LR, αλλα ομως με μια φανατικη εμονη να προσπαθει να τα γυρισει στην νεα συνθεση.
    εχουμε λοιπον απο τους οπορτουνιστες και το καροτο και το μαστιγιο. γιατι εδω ομως; γιατι οχι σε καποια αλλη αναρτηση που ειναι και ποιο πολεμικη απεναντι στον τσυριζα και τα λοιμα;
    γιατι η αναρτηση τους χτυπαει εκει που πραγματικα πονανε, στο εργατικο κινημα μετα απο μια απεργια και γιατι το αρθρο τους τα χωνει ασχημα στην ποιο προβοκατορικη πτυχη της δρασης τους στο εργατικο κινημα.
    αρχιζουν λοιπον με ασυναρτησιες, ψεμματα, γκαιμπελισμους (το οτι ο λενιν συνεεγαζονταν με τους μενσεβικους οταν τους περναγε γενιες 14 και οτι θα το διαβαζα στα σοβαρα δεν ηταν κατι που το εβλεπα να ερχετε). προσπαθουν μεταφεροντας μηχανιστικα τσιτατα απο τους κλασικους να σπειρουν συγχησεις.
    αφου λοιπον τον πινουν σε ολα αυτα, γιατι να πανε να τα πουνε σε κανα 10χρονο στο δημοτικο το καταλαβαινω αλλα εδω; αρχιζουν μετα το καροτο για το οτι το ΚΚΕ πρεπει να μπει μπροστα για να μαζεψει τους "καλους".
    εχουν απαντηθει ολα ποιο πανω μην το συνεχισω.
    απλα μια παρατηρηση προς ολους τους ασπονδους φιλους.
    ΜΗΝ ΞΑΝΟΙΓΕΣΤΕ, για το δικο σας το καλο ανυσηχω. οταν θα ερθει η ωρα τους προδοτες και τους πεμπτοφαλαγγιτες θα περιποιηθουμε πρωτα για να εχουμε τις πλατες μας χωρις φοβο για πισωπλατα μαχαιροματα.
    με τους απεναντι θα αναμετρηθουμε στα ισα, ειναι κατι που τους το αναγνωριζω, δεν ηρθαν ποτε σαν φιλοι, παντα εχθροι και απεναντι ηταν, φανεροι λακεδες των πλουτοκρατων. με τους κρυφους, με αυτους που εχουν δωσεις αλλο νοημα στην λεξη "πουστια" ειναι να φυλαγεσαι.
    οταν λοιπον θα αγχωνεστε για το αν θα κανει κυβερνηση η νδ με την χ.α, να περνετε το χαπι και να μην κατεβαζετε κοινα ψ/δ με την νδ και τους φασιστες (τροφιμα-ποτα, ικαρια), να μην ειστε κωλος και βρακι (πλατειες) και να μην ψηφιζετε να παρουν προεκλογικα χωρο για να στησουν τα κιοσκια τους (περιστερι)
    και αν θελετε να κανουμε απεργια διαρκειας, ας ξεκιινησουμε πρωτα με τις μονοημερες και κατεβαστε και λιγο απο το 27% δεν θα σας το ματιασουμε, μαζεψτε τον ανεκδιηγητο εκπροσωπο τυπου που την μια λεει οτι πρεπει να σταματησουμε τις απεργιες και την αλλη οτι η αστυνομια δεν εκανε καλα την δουλια της στο πενταγωνο
    δεν κρατηθηκα.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και να συμπληρωσω μετα απο μια απεργια που δεν εκαναν τπτ για αυτη, εκτος απο εξορμησεις στο μετρο μια μερα πριν ομως σαν τσυριζα (και μετα καπελωνει το ΚΚΕ τους εργατικους αγωνες), μια μερα που το ΠΑΜΕ ειχε τεραστιο ογκο στις συγκεντρωσεις του και μαλιστα σε ολη την ελλαδα (τηρουμενων αναλογιων) και ταυτοχρονα με την μαχη στους χωρους δουλιας και την συγκεντρωση εβαλε και τα γυαλια σε διαφορους που παθαιναν ονειρωξεις με τις πλαετεις το πως οργανωνεις κινητοποιηση, σπας τον αυταρχισμο και τους σχεδιασμους του κρατους, πετυχαινεις τον σκοπο σου (κλεινεις την εθνικη) ακυρωνεις τις δυναμεις καταστολης και δεν εχεις απωλειες.
    λογικο ειναι τα παιδια να εχουν σκυλιασει.
    σου λεει 4.5, προσπαθουμε με βρωμικους τροπους να τους χτυπησουμε ("Ρ", 902, νεες σπορες, ρεταλια οπως ο αλεκουκος) και αυτοι εκει
    ψιτ παλληκαρια....ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. οχι ρε, κοψε κατι :) :) :)
    παρτο πισω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Mε τα λόγια της Αλεκάρας για το θέμα






    Άλλη ερώτηση ακροατή, γιατί δεν προχωρούν οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς σε απεργία διαρκείας;
    «Εμείς όπως ξέρετε είμαστε υπέρ των ανεβασμένων μορφών πάλης. Τι ποσοστό θεωρείτε ότι είχε η χτεσινή απεργία;».

    Νομίζω ότι είχε αρκετά υψηλό.
    «Όχι κ. Χατζηνικολάου. Έπρεπε να είχε 100% και ιδιαίτερα στους χώρους που πλήττονται σήμερα. Πόσο είχε στη ΔΕΗ, πόσο στις τράπεζες;».

    Ήταν χαμηλό λέτε.
    «Εξαιρετικά χαμηλό. Γιατί κοιτάξτε να δείτε η απεργία διαρκείας, ξέρετε τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ένα - δυο μήνες θα αντέξεις να μην έχεις μισθό, θα αντέξεις απολύσεις. Ε, πώς θα γίνει; Και θα έχεις ποσοστά 100%. Και δεν είναι αυτό. Ωραία γίνεται απεργία διαρκείας. Θα υπάρχουν αντιδράσεις. Είσαι αποφασισμένος να τις υπερνικήσεις; Δεν θα κάτσει ο αντίπαλος να περιμένει με σταυρωμένα χέρια. Θα αντιδράσει. Εδώ μιλάμε για μία διαπάλη η οποία θα είναι πολύ σκληρή. Ο λαός είναι πλειοψηφία, αλλά οι μορφές πάλης οι οποίες δεν συνδυάζονται και με ριζοσπαστικό πολιτικό περιεχόμενο, κουράζουν και φοβίζουν στο τέλος. Όταν ο λαός δεν έχει δει ποια είναι η διέξοδος ακόμα, θα το δει, είμαστε βέβαιοι, όταν όμως δεν έχει αποφασίσει ότι εδώ χρειάζεται ρήξη και ανατροπή και πιστεύει ότι με μια απεργία διαρκείας θα αλλάξει η ρότα της κυβέρνησης, έχει πέσει έξω. Επομένως παίζει ρόλο προς τα που θέλεις να πας ούτως ώστε να κάνεις σωστή κλιμάκωση των επιλογών σου και όχι τυφλά ξεσπάσματα. Είδατε και στην Αίγυπτο, πλατεία Ταχρίρ. Τέτοιες αλλαγές θέλουμε στην Ελλάδα; Αλά Αίγυπτο και Τυνησία και Λιβύη ή Συρία;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ωραίο άρθρο!εκτύπωση και μοίρασμα σε κανα 2 φιλαράκια μου..που έχουν παρόμοιες απόψεις.
    P.S.Απορώ γιατί απαντάτε σε άτομα που κάνει μπαμ οτι δεν έχουν όρεξη για σοβαρή κουβέντα και απλά πετάνε τσιτάτα...έτσι για να τα πετάξουν...
    Jack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτος ήταν ο Φλωρακισμός
    http://www.komep.gr/arxeio/2005/137-2005-3/438-2013-01-22-09-21-21
    και εσύ είσαι ένας Φοβισμένος ανθρωπάκος
    Jacinta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Jachinta
    Ο γραμματεας ενος ΚΚ κρίνεται για αυτά που έκανε ως γραμματέας.
    Ως γραμματέας ο Φλωράκης επέβαλε οπορτουνιστικη γραμμή. Επειδή ήταν στον ΔΣΕ αυτο δεν αλλάζει τα πράγματα.
    Στο ΔΣΕ ήταν και ο Παρταλίδης.
    Επίσης ο Σαντάγκο Καρίγιο πολέμησε στον Ισπανικό εμφύλιο. 'Ομως η ιστορία τον κρίνει ως γραμματέα του ΚΚ και της ευρωκομμουνιστικης κατευθυνσης που του έδωσε.
    Πες μου ως γραμματέας τι έκανε ο Χαρίλαος και την γραμμή που επέβαλε στο κόμμα. ήταν ή δεν ήταν οπορτουνιστική.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, εσυ τι νομιζεις οτι ειναι ενα κομμουνιστικο κομμα? Πασοκ να κανει ο αρχηγος οτι του καπνισει?
      Και αμα ειναι ετσι, και ηταν τοσο οπορτουναρα ο Φλωρακης, γιατι σημερα δεν εχουμε μονο Συνασπισμο?

      Διαγραφή
    2. @Καμίλο Μπερνέρι:
      Να διαβάζουμε και λίγο ιστορία. Ως ΓΓ ο Χαρίλαος 0ργάνωσε την ανάσταση του κόμματος μέσα από τις στάχτες του (οι κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα είχαν αυτοδυαλυθεί), και εν μέσω δικτατορίας.
      Αυτή την προσφορά του δεν μπορεί να την σβήσει κανείς, όσο και αν προσωπικά διαφωνώ με αρκετά πράγματα που έγιναν στα τελευταία χρόνια της, από τον ίδιο, καθοδήγησης.
      Κατά τα λοιπά, μπες στον Ριζοσπάστη, βάλε στο ψαχτήρι του τις λέξεις "νέα σπορά" και "εργατικός αγώνας", και θα λύσεις αρκετές από τις πλάνες που έχεις. (Τους ανοιχτούς χαφιέδες τους καταγγέλεις, δεν πιάνεις κουβεντούλα μαζί τους).
      Τέλος, εάν έχεις πρόβλημα με τον Χαρίλαο και τα "παιδιά" του (Λαφαζάνης, Αλαβάνος -όλο τονε ξαχνάτε τον Αλέκο-, Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, κλπ) θα απευθηνθείς σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου μεριά.

      Διαγραφή
  55. Κανείς δεν είπε ότι ήταν μόνο ο Φλωράκης. Πάνω από όλα ήταν ο Γκορμπατσώφ και λοιποί που στήριζαν ηγεσίες τύπου Φλωράκη. Επίσης υπήρχαν και εσωτερικά δυναμεις στο ΚΚΕ που υπεράσπιζαν αυτήν την γραμμή και τέτοιες δυνάμεις όπως θα έχεις διαπιστώσεις υπάρχουν ακόμα. Μάλιστα από ότι φαίνεται δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ότι μπορεί να πάρουν πάλι το πάνω χέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Β. Καλαμ. στον προσυνεδριακό λέει ότι ο Λένιν αξιοποίησε μέχρι και τον Τρότσκι.
    Γιατί το γράφει αυτό ο σταλινικός Β.Κ.???
    Γιατί λέει στους μέσα τροτσκες. Αν νικήσουμε εμείς δεν θα σας πετάξουμε. Είναι δηλαδή κάλεσμα σε ανοιχτή συνδιαλλαγη. Αυτό ας το δουν οι μέσα και ας καταλάβουν ότι ο suis generis φραξιονισμος έχεις σοβαρούς κινδυνους ενσωμάτωσης που τώρα αποκαλύτονται.
    Τελος να θυμισω ότι ο Β.Κ. που τώρα το παίζει δημοκράτης όταν ήταν γραμματεας της ΚΟΑ είχε καθαιρέσει και διαπομπέυσει όσους οικοδόμους έβαζαν ζητημα για την δημιουργία του ΠΑΜΕ στα μέσα της δεκαετίας του 90.
    Άσε λοιπόν τους ψευτοδημοκρατισμούς γραφειοκρατάκο, που ζεις δεκαετίες τώρα με την κρατική επιχορήγηση.

    Καμίλο Μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Συντομα σε τίτλους :
    1) Συσπείρωση σε αντικαπιταλιστικη γραμμη της εργατικής τάξης και του λαού.
    2) Διαμορφωση μια συγχρονης διευρυμενης κομμουνιστικης πρωτοπορίας από κατα κύριο λόγο τμήμα του ΚΚΕ, τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γενικοτερα του εξοκοινοβουλιου ακόμα και της αυτονομίας σε δεύτερο πλάνο.
    3) Στόχος η εργατικη εξουσια και όχι τα μεταβατικα προγραμματα που προβάλλει τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    4) Συμμετοχή στις συγκρούσεις και όχι καθεστωτικη συμπεριφορά όπως σε πολλές περιπτώσεις έχει επιδείξει το ΚΚΕ.

    Με αυτά μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα άνω κάτω προετοιμάζοντας την παρισινη κομμούνα του 21ου αιώνα. Αυτή είναι η νέα σύνθεση.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα πατερα..ξυπνα, ξυπνααα..

      Μαμμααααα ο μπαμπας δεν ξυπναειιι.

      Λουίζ Μπερνέρι

      Διαγραφή
  57. ε αντε ντε ξεκινατε να κανετε αυτα που λες και ερχομαστε και μεις ... αφου ξυπνηστε πρωτα.
    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. λοιπον μαλακακο γιατι ξεπερνας τα ορια με τους χαρακτηρισμους και επειδη κραταμε επιπεδο απεναντι στις καφριλες σου δεν σημαινει οτι θα γινεται συνεχεια.
    δεν εισαι ουτε τριχα απο τα $@$@#@ του χαριαλαου για να τολμησεις να τον κρινεις.
    εισαι ενας απιστευτος παπαρολογος με μοναδικη ικανοτητα και προσον να περνει κομματια απο τοποθετησεις/εκφρασεις, να απομονωνει πραξεις χωρις να εξεταζει τιποτα απο το περιβαλλον που αυτα εγιναν, ταυτιζει τους επικαφαλεις με τις αποφασεις συλλογικων οργανων και κρινει συνηθως με γνωμονα τον εαυτο του. δλδ ενα ουσιαστικα ρεταλι, με αμετρητο ναρκισισμο, ξερωλιαση του κερατα που συμβαδιζει με μια απιστευτη ημιμαθεια, αμετροεπεια και τον καθηδηγητισμο του ρουση.
    λοιπον μαλακακο τα περι κρατικοδιαιτων στους φιλους σου τους συριζαιους ξερουν αυτοι, στους φιλους σου τους ανταρσυους με τα στελεχη τους χωμενα στον κρατικο και παρακρατικο μηχανισμο της αρχουσας ταξης. αρθρογραφοι στις ναυρχιδες της αστικης ταξης, χαρουλες για να τυπωνεται και να στοιχειοθετητε το πριν. μαζεμενοι στις μεγαλες καπιταλιστικες επιχειρησεις του κατασκευαστικου κλαδου σε θεσεις κλειδια κτλ. να τα πεις στους φιλους σου του οσε/σεκ/δεα/κοκκινο κτλ που τοσα χρονια τους τα εχωνε το πασοκ, σε αλλες παραφυαδες τυπου ξεκινημα, στους κοετζηδες που για την επιχορηγηση του κεα κανανε γαργαρα το φωτοσοπ και βγαλανε την γελοια ανακοινωση για τον ανα θελουν την εξοδο απο το ευρω. να τα πεις στους φιλαρακους σου του α/α χωρου που κανουν τους μαγκες οταν κρυβονται απο την μαζα του κοσμου στις πορειες αλλα οταν κανουν μονοι τους πορειες ειναι κυριες. στου σκαραμαγκα πηγαν για μαλι και βγηκαν κουρεμενοι. να τα πεις σε αυτους που πανω απο 35 βρισκεις με το κυαλι και δεν ξερει κανεις αν ο διπλανος του ειναι δικος του ή ασφαλιτης.
    να τα πεις σε αυτους που γεμιζουν την αθηνα ανα 15 μερες με αφισες (πανακριβες, τετραχρωμιες κτλ) και δεν ξερει κανεις που στο διαλο βρισκουν τα λεφτα. κατι φημες για απειλες με το γαντι σε τυπογραφεια μικρα κρινονται ως επισφαλης.
    ασε το ΚΚΕ στην παντα λοιπον που μαζευει ευρω ευρω τα χρηματα και δεν υπαρχει περιπτωση να δωσει ουτε ενα ονομα και ας κοπει ολη η επιχορηγηση. αλλωστε επειδη κρινομαστε για τις πραξεις μας και οχι με την παπαρολογια, το ΚΚΕ εχει δεκαδες φορες καταθεσει προτασεις νομου για ολη την οικονομικη δραστηριοτητα των κομματων που απεχουν παρασσαγγας απο τον κρατικοδιαιτισμο.
    για τις αστειοτητες του Β.Κ δεν θα αναπτυχθω εδω. ομως πως απο τις παπαριες που γραφει εσυ ξεπερασες τον φοσκολο και εγραψες την καινουργια λαμψη, μονο ο ιστορικος του μελλοντος και η ψυχιατρικη επιστημη επιστημη ισως καταφερουν κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ρε ανώνυμε για ρώτα τον Modesto μήπως ξέρει τον Ιορδάνη;m

      Διαγραφή
  59. modesto

    Ο Ζαχαριαδης σε ένα από τα τελευταια γραμματα του γράφει ότι "αφήνω το κουφάρι μου στους Κολιγιάνη Φλωράκη και Σία".
    Κατάλαβες modesto. Τον αφησαν τον ανθρωπο να πεθάνει στον Σοργκούτ οι γραφειοκράτες. Στο Σοργκούτ!!!
    Και όχι μόνο αυτό αλλά έβαζαν και τον Σαρλη να γράφει βιβλία σαν και αυτο που προπαγανδιζει ο "εργατικος αγώνας" για τον μοναρχοφασισμό που κατηγορεί τον Ζαχαριάδη για ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ.
    Κατάλαβες modesto τι εστί ΦΛΩΡΑΚΗΣ.
    Αυτός (ο ζευγάς) έφυγε, η σπορά του όμως (εργατικός αγώνας-νέα σπορά-ΣΥΡΙΖΑ) έχει μείνει μωρέ.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μπαγλαμα μου θυμιζεις την παπια την αποδημητικη, πετας απο θεμα σε θεμα συνεχεια και συνεχιζεις να κανεις αυτο που σε κατηγορω. απομονωνεις φρασεις, λογια απο το γενικο συνολο, ταυτιζεις προσωπο με συλλογικες αποφασεις.
      οτι θες να μαθεις για τις θεσεις του ΚΚΕ για την εποχη που μιλας (μεχρι 68) για την αποκατασταση του ζαχαριαδη κτλ, ξεστραβωσου και διαβασε το 18ο
      ΥΓ1. αν πεθαινε στην μοσχα (αδερφες μου στην μοσχα) ή στο βλαδιβοστοκ θα σε πειραζε λιγοτερο;
      ΥΓ2. ο χαριλαος ηταν αυτος που ξε%%$##σε τους οπορτουνιστες, κρατησε το ΚΚΕ το 91 ως ιστορικος ηγετης(και μονο για αυτο αξιζει να βρισκετε στο πανθεον)και για να σε προλαβω ο χαριλαος ηταν μπροσταρης οπως παντα σε αυτο τον αγωνα μαζι με ολους οσους εδωσαν την μαχη εκεινες τις μερες και δοξα και τιμη σε αυτους που ηταν στον περισσο μερες για να εμποδισουν τα λαμογια τους οπορτουνιστες να μπουν μεσα.
      οσο για τα λιμα που αναφερεις ο χαριλαος ηξερε πολυ καλα να ξεκαθαριζει τους λογαριασμους του με τετοιους. επισης και εμεις που μαθαμε απο αυτον. αρκει να βγαλουν τις κουκουλες οι ασφαλιτες της νεας σπορας και του εργατικου αγωνα. οσο για τους τσυριζαιους δεν αργη η ωρα που θα τους παρει με τις πετρες ο λαος.

      Διαγραφή
    2. @Καμίλο Μπερνέρι:
      Τελικά εσύ τι ακριβώς είσαι; Τροτσκιστής αντισταλινικός ή Σταλινικός "Ζαχαριαδικός";
      Ή απλά στην περίπτουση σου ταιριάζει το τραγούδι;
      http://www.youtube.com/watch?v=SYlOYujwafk

      Διαγραφή
  60. συνεχεια
    1) αυτο κανουμε με την λαικη συμμαχια και καλουμε τους φτωχους αγροτες, τους αυτοαπσχολουμενους την νεολαια κτλ
    2)κομμουνιστικη πρωτοπορεια υπαρχει και λεγετε ΚΚΕ. αν δεν σου αρεσει ξυδακι. οποιος θελει μπορει να συμμετεχει στην λαικη συμμαχια αναλογα με το ποστο του, τελεια
    3)ειδες σε λιγο θα συμφωνησεις και με τις θεσεις του συνεδριου. μην σε χαλαει ομως πες το οπως πρεπει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ
    4)οταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τις επαιζαν στο λιμανι που εισασταν; οταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ττις επαιζαν στα μπλοκα που εισασταν; οταν στις 17/11 επιβαλαμε να συνεχισει η πορεια (ολοκληρη απο ολες τις γκρουπες που συμμετειχαν) που πηγατε; οταν στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ εχουν τραυματιες με σπασμενα χερια και ποδια (και γυναικων) απο περιφρουρισεις απεργιων εσεις που ειστε; οταν τα μελη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απολυονται γιατι ειναι πρωτοπορα στους εργασιακους τους χωρους και ΑΠΕΡΓΟΥΝ εσεις που ειστε;
    κανετε τους σακους του μποξ στο συνταγμα παιζοντας κρυφτο με τους μπατσους. παντα με τις πλατες του χυμα κοσμου που ηταν εκει.
    επισης συμβαλατε στην προβοκατσια του 2008
    αυτα τα ολιγα, ξεκινα και κανε απεργια πρωτα, χωρις αδεια ασθενειας, αδεια γενικα κτλ και χωρις ολιγοωρες αδειες και μετα μιλατε για επανασταση. και αντιγραφοντας απο συνθημα του α/α χωρου στα μπαρ (πληκτρολογια, αμφιθεατρα) και στην δουλια μαλακας
    Υ.Γ. για τους θαυμαστες του αλεκουκου, οσοι τον ξερετε ρωτηστε τον να σας πει ποια ειναι η δραση του εκει που δουλευει και τι ακριβως κανει οταν πηγαινει στο σωματειο του (δεν ξερω ποιος με εσωσε και δεν εχω σχεση με σωματεια που κατοικοεδρευουν οπορτουνιστες και τροτσκιστες σαλαμεμποροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οι θέσεις του συνεδριου σου ξαναείπα ότι όσον αφορά την άρνηση του ΑΑΔΜ και την άρνηση των σταδιών είναι σωστες. Δικτατορία του προλεταριάτου επίσης συμφωνώ.
    Οι θέσεις βέβαια θέλουν διορθώσεις από τα αριστερά και επίσης χρειάζεται επεξεργασία το ζήτημα του εποκοδομηματος που το ΚΚΕ δεν έχει μελετήσει ακόμα και για αυτο μπάζει γραφειοκρατικά.
    Το πρόβλημα όμως κατα κυριο λόγο δεν είναι στις θέσεις του συνεδριου παρά τα δεξία προβληματάκια τους, αλλά στο ΚΚΕ. Στο ότι αυτος ο φορρέας ό π ω ς ε ί ν α ι σ ή μ ε ρ α δεν μπορεί να τις παλέψει ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ότι ακριβώς αδυνατεί να δουλέψει στην καθημερινότητα με την στρατηγική του.
    Έτσι έχει από την μια την στρατηγικη που αφορά τα συνέδρια κλπ και από την άλλη την έμπρακτη πολιτική με την οποία δίνει εξετάσεις στο σύστημα. Έτσι η επαναστατικη πάλη για το σοσιαλισμο παραπέμπεται στο απώτερο μελλον ή το πολύ πολύ αφορά κάθε 4 χρόνια το συνέδριο

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Modesto

    Να σου θυμίσω επίσης ότι ο Κωστόπουλος και ο Θεωνας όταν έφυγαν για ΣΥΝ ζητούσαν την παρέμβαση του Χαρίλαου


    Καμίλο Μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πηραν τα απαυτα μου.
      και οι οπορτουνιστες το 68 ζητουσαν παρεμβαση του ΚΚΣΕ και πηραν επισης τα απαυτα μου... και του ΚΚΣΕ

      Διαγραφή
  63. εισαι πραγματικα τραγικος.
    στις 4 θεσεις που εβαλες στο LR σου απαντησα.
    το ΚΚΕ ειναι κομμα νεου τυπου δομημενου με τροπο ακριβως για να αντεπεξελθει σε αυτα τα καθηκοντα.
    το πως παλευει εμπρακτα σου απαντησα στο εδω 4ο ζηταμα σου. και το ΚΚΕ το παλευει πραγματικα εκει που πρεπει και οχι οπου εχει καμερες μονο. το προβλημα που δεν "ξυπναει" ο κοσμος υφισταται γιατι α) μεχρι και σημερα ο εργοδοτικος συνδικαλισμος πασκε-δακε-απ και οπως απεδειξε και στα γιαννενα και στην ικαρια και στους οτα κ.α. οι παρεμβασεις πλεον εκανε οτι μπορουσε για να διωξει τον κοσμο
    β) οι οπορτουνιστικες και α/α ομαδες που παραμυθιαζαν τον κοσμο με πυροτεχνηματα ειδικα τις εποχες που υπηρχε και η ΕΣΣΔ αλλα και ποιο δυνατο κινημα και εδω και μετα τις εστελναν σπιτι τους πανυγηρικα.
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΕΣΕΙΣ.
    ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ Ε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ, επαναστατες του πληκτρολογιου, θαυμαστες του υμνητη του χιτλερ (τροτσκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Επομένως παίζει ρόλο προς τα που θέλεις να πας ούτως ώστε να κάνεις σωστή κλιμάκωση των επιλογών σου και όχι τυφλά ξεσπάσματα. Είδατε και στην Αίγυπτο, πλατεία Ταχρίρ. Τέτοιες αλλαγές θέλουμε στην Ελλάδα; Αλά Αίγυπτο και Τυνησία και Λιβύη ή Συρία;»

    Δες π.χ.τι λέει η Αλέκα στην συνέντευξη της στον Real για Αίγυπτο κλπ Αλλού το ΚΚΕ έχει χαρακτηρίσει την Αραβικη άνοιξη ως "μαιμού εξεγέρσεις" και τα μέλη του κομματος καταλαβαίνουν "μαιμού γεγονότα.
    Τι δείχνει η Αραβική άνοιξη???
    Δείχνει κατα κύριο λόγο την μεγάλη όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων και σε δευτερο πλάνο την όξυνση των λαικών προβλημάτων. Όλα αυτα στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλίστικης κρισης και πολέμων.
    Από που προκυπτει η επαναστατικη κατάσταση???
    Από την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθεσεων, κατα δευτερο λόγο από την οξυνση των προβλημάτων. Επίσης από την δράση του υποκειμενικού παράγοντα.
    Αντι το ΚΚΕ να πει ότι οι πλατείες Τραχίρ είναι σημαδια της επερχόμενης επαναστατικης κατάστασης που τα ΚΚ πρέπει να συμβάλουν στην γονιμοποίηση τους, τις χαρακτηρίζει τυφλά ξεσπάσματα.
    Έτσι ενώ δημιουργούνται εστιες δυναμει εξεγερτικων γεγονότων στην μεσόγειο το ΚΚΕ ασχολέιται με την καταγγελία τους αντι να καταγγείλει τα ΚΚ που ήταν ουρά αυτωνων που θέλαν να εκτονωθούν οι λαικές αντιδράσεις στην αλλαγή κυβερνητικης φρουράς.
    Αν αύριο γίνει εδω της πλατείας Ταχρίρ το ΚΚΕ θα καταγγείλει το κίνημα και θα πάει σπιτι του. Το ίδιο θα κάνει αν γινει ανεξέλεγκτη χρεοκοπια. Θα καταγγειλει το κινημα ως προβοκάτσια και θα παει σπιτι περιμενοντας αγώνες χαμηλής έντασης σαν και αυτους που κάνει ο Μπούτας στην Νίκαια με αιτημα την συναντηση με τον υπουργό.
    Κατα τα άλλα στο συνεδριο θα συζητατε για την επαναστατικη κατάσταση η οποία όλος τυχαίως δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη από το 1949. (63 χρόνια). Επίσης δεν αναμένεται για τα επόμενα 50 χρόνια όποτε αν τυχει και συμβει εμείς δεν θα είμαστε στο ΚΚΕ για να έχουμε ευθύνες.
    Αλλο η στρατηγικη λοιπόν άλλο η καθημερινη δράση. Αλλο η στρατηγικη, η εκτιμηση για τον χαρακτηρα της εποχης ως εποχης των προλεταριακων επαναστασεων και άλλο η αναγνωση των καθημερινων γεγονοτων που εξελισσονται μπροστά μας.
    Επανασταση στα λόγια καθεστωτικη πρακτικη στην πράξη.

    Καμίλο Μπερνερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε βλαμενε! εχεις καμια συναισθηση τι εγινε στις αραβικες χωρες;
      αλλαγη σκυταλης, οπως σουταραν τον σανταμ που σταματησε να τους κανει τα χατηρια, οπως δεν τους βολευαν πλεον τα καθεστωτα σε τυνησια και αιγυπτο. οπως στησανε τις πορτοκαλι επαναστασεις σε ουκρανια κτλ, ετσι τα εστησαν και κατω. μονο στην συρια τα βρισκουν μπαστουνια γιατι εκει εχει συμφεροντα και αλλος καπιταλιστης (ρωσια και εν μερη κινα).
      χειροκροτητης "επαναστασεων" των μυστικων υπηρεσιων των ιμπεριαλιστων εχεις καταντησει και θες να σε παρουμε και στα σοβαρα.
      αλλα βεβαια απο ανθρωπους που προσδιοριζονται και περνουν το ονομα τους απο τον υμνητη του χιτλερ περιμενεις καλυτερα;;;

      Διαγραφή
    2. Εισαι σοβαρος? Απο τη μια λες οτι θες το πρωτοπορο τμημα του ΚΚΕ μαζι με αλλα πρωτοπορα επαναστατικα τμηματα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας για αυτο που ευαγελιζεσαι εσυ ως λυση και απο την αλλη μιλας για κομμα που θα παει σπιτι του?
      Και αυτο με αιτιολογια την πλατεια ταχριρ? Διοτι εκει τι εγινε? Σοσιαλισμος?
      Ο ιδιος σοσιαλισμος βρε ανηθικε που ηρθε και με την πλατεια? Η με την Ικαρια? Η με τον ποδηλατοδρομο του Γκορτζιδη που πλυμμηρισαμε?
      Δεν ντρεπεσαι καθολου?
      Μιλας για κινημα, αλλα κινημα δεν κανεις. Εμεις ειμαστε στο δρομο καιρο τωρα! Και η επερχομενη επαναστατικη κατασταση θα ερθει απο που? Απο τις ταχριρ? Η επαναστατικη κατασταση ειναι δεδομενη, αλλα ποιος θα την κανει και που θα την παει ειναι το θεμα.
      Μιλας για μια κατασταση λες και θα αυτοεκπληρωθει. Ε λοιπον αυτοεκπληρουμενες επαναστασεις δεν εχει. Οταν απεργησει το σωματειο σου το ξανασυζηταμε. Οταν κατεβασει και τον συνταξιουχο πατερα και ανεργο γιο το ιδιο.
      Αλλα επαναστατικες καταστασεις απο τον καναπε να τις κανετε αλλου κυριε. Που θα ξεχασουμε κι οσα ξεραμε.
      Που σου καλαρεσε η ανταρσυα, αλλα ανταρσυα ακουω και ανταρσυα δεν βλεπω. Εναν πτυχιουχο σεκιουριτα ξερω μονο που του λες απεργια και σου λεει "δεν μπορω , θα με απολυσουν". Αυτα ξερω εγω.

      Διαγραφή
  65. Για απεργίες είμαι μέσα.

    Όχι όμως μόνο νομιμες.
    Αλλα σαν και αυτην του ΠΑΜΕ πριν 1.5-2 χρόνια που δεν καλυπτοταν από την ΓΣΕΕ και την κατηγγειλε ο Παναγόπουλος.
    Αλήθεια γιατι η ηγετικη ομάδα δεν την επανέλαβε? Τα μέλη του κομματος και αλλοι αγωνιστες ανταποκρίθηκαν. Δεν την επανέλαβε γιατί υποχώρησε σε "εργατικο αγωνα" και "νεα σπορα" που υποκλίνονται στα ιερα και τα όσια του θεσμικου συνδικαλισμού.
    Να σου πω και μια ιστορικη λεπτομέρεια. Τετοιες παράνομες, αγριες απεργιες σαν του ΠΑΜΕ καi βάλε βέβαια οργάνωναν συχνα οι κατά εσένα οπαδοί του Φράνκο της CNT. Επίσης οι WWW. Βιομηχανικος συνδικαλισμος φίλε που ο Λένιν συμπαθούσε.


    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω μαζι σου. Αλλα οτι αιτημα κερδισει το ΠΑΜΕ σε απεργια, μονο τα μελη του σωματειου του θα το απολαυσουν. Γιατι δεν μπορεις να λες ηλιθιε, τραβα κανε απεργια εξω απο το συνδικατο, και να απολυθεις, αλλα αμα σου υπογραψω συλλογικη να γουσταρεις μαζι μου.

      Διαγραφή
    2. Και σε τελικη αναλυση, δουλευεις ανθρωπε μου? Εισαι γραμμενος στο σωματειο σου? Απεργεις? Ποτε κατεβηκες τελευταια φορα σε απεργια? Να ξερουμε και τι λεμε.

      Διαγραφή
    3. ρε χαμενε μονο μια εχει κυρηξει το ΠΑΜΕ; εισαι καλα;
      διαλεξε και παρε εισαι ψευτης ή απλα ασχετος
      χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα ηταν το γεγονος οτι πιεζαμε για απεργια, μας εγραφαν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ομως και μολις κηρυξε το ΠΑΜΕ μετα απο 3 μερες κηρυξε και η ΓΣΕΕ και τοτε καναμε και τις 2 κολητα
      παρε και μια για να καταλαβεις τον ρολο ολων των υπολοιπων
      http://www.pamehellas.gr/index.php/el/2012-10-02-15-07-48/1232-26626640568?highlight=YToyOntpOjA7czoxNDoizrHPgM61z4HOs86vzrEiO2k6MTtzOjg6Is%20AzrHOvM61Ijt9
      αλλο http://www.pamehellas.gr/index.php/el/2012-10-02-15-06-17/2012-10-02-15-07-49/1789-1543040164?highlight=YToyOntpOjA7czoxNDoizrHPgM61z4HOs86vzrEiO2k6MTtzOjg6Is%20AzrHOvM61Ijt9
      αυτα στα γρηγορα. επισης μην ξεχνας οτι οι περισσοτερες απεργιες που κυρηξε η γσεε εγιναν κατω απο την ασφυκτικη μας πιεση.

      Διαγραφή
    4. @Καμίλο Μπερνέρι:
      Και τι ακριβώς είχαν κάνει ΑΝΤΑΡΣΥοι αναρχοαυτόνομοι και λοιποί φαν της "γενικής απεργίας διαρκείας", στις "παράνομες" και εκτός ΓΣΕΕ απεργίες του ΠΑΜΕ;
      Α, ναι απεργοσπασία...

      Διαγραφή
  66. modesto

    Για την Ταχριρ αυτο που λες έγινε στις Αραβικες χώρες. Αλλαγη σκυτάλης. Υπερθεματιζω.
    Δεν με κατάλαβες φαίνεται τι σου είπα. Δες ξανα το σχόλιο.
    Ξανασκέψου το και πάρε θέση.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονος σου τη μια λες οτι οι υποκειμενικες συνθηκες δεν ειναι ετοιμες, και την αλλη μιλας για επαναστασεις... απο εκει και περα τι να σου πω...

      Και για να παρουμε ως παραδειγμα την ελλαδα, ποιος θα την εκανε την επανασταση; Ο Οχλος των αγανακτησμενων; Ελεος δηλαδη ελεος....


      Τωρα πραγματικα δεν ειναι δυνατον να εκτιμησεις μια κατασταση η απλα γκαιμπελιζεις ρε φιλε πες μου να χαρεις;

      Διαγραφή
  67. ρε μητσο, κανεις συνεχεια το ιδιο και το ιδιο λαθος. ας το κανουμε λιγο extreme μπας και κοψεις λιγο.
    ας υποθεσουμε λοιπον οτι ο γαυρος περνει πρωταθλημα και βγαινει ενας παιχτης του ντοπε και χανει το πρωταθλημα (δεν υπαρχει αυτος ο νομος πλεον αλλα λεμε). οι οπαδοι του λοιπον ξεχυνονται και τα σπανε και τα καινε σε ολη την ελλαδα και μιλαμε για κοντα 4 μυρια και ισως παραπανω, ειναι επαναστατικη κατασταση;
    παμε και αλλιως, υπαρχει μια πρεσβεια που χρηματοδοτει μια οργανωση και μεσω και ΜΜΕ κτλ ξεσηκωνει ενα κομματι του κοσμου εναντια στον αρχηγο. ειναι επαναστατικη κατασταση; ειδικα αν αυτη η οργανωση εκπροσωπει κατι ποιο αντιδραστικο και απο τον ιμπεριαλισμο, θρησκευτικο φονταμενταλισμο;
    συνεχιζουμε, οταν ολο αυτο το πραγμα λοιπον φουντωνει και ταυτοχρονα δεν υπαρχει καμια μορφη οργανωσης της εργατικης ταξης ποσο μαλλον οταν αυτοι (καθοδηγητες/χρηματοδοτες καιεκτελεστικα οργανα) εχθρευονται καθε μορφηεργατικης οργανωσης και παλης.
    ας το φερουμε και στα δικα μας. αντιστοιχη "ταχριρ" (μιλαμε για την ιδια και οχι με αλλα θεωρητικα σεναρια) θα συμβει στην χωρα οταν ο ιμπεριαλιστης Α με τους ντοπιους συμμαχους του εστω α, θα δυσαρεστηθει που το συνολο β θα πιεσει να παρει την δουλια ο Β και θα προσπαθησει να αποσταθεροποιησει την χωρα χρησιμοποιοντας, πορτοκαλι επαναστασεις, ανοιξεις κτλ.
    σε αυτη την περιπτωση με την εργατικη ταξη οργανωμενη στο 20% και απο αυτο να συμμετεχει το 10% ενεργα και απο ολο αυτο ενα σεβαστο ποσοστο να ανηκει στον κυβενρητικο συνδικαλισμο (πασκε-δακε-απ) και στους οπορτουνιστες τι ελπιδες εχει αυτο που οργανωσαν και καθοδηγησαν αλλοι και οχι εσυ (σαν εργατικη ταξη) να μετατραπει σε επαναστατικη πραγματικη κατασταση; ουτε μια στο εκατομμυριο
    σου ταιριαζει απολυτα αυτο

    Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
    κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
    που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
    αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
    κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
    τον έχω βαρεθεί.
    αυτα για σημερα, end of transmission, παω να ξεχασω αυτα που ειδαν τα ματακια μου σημερα και να πιω καμια μοναστηριακη, αντε ρε, καλα ονειρα
    ΥΓ. CNT εννοεις αυτους που εκαναν την ενοπλη παλη τσιρκο και οργανωναν επισκεψεις και μαχες κατα παραγγελια για τους επισκεπτες; αυτους που πολεμουσαν οποτε και οταν ηθελαν καταστρατηγοντας καθε σχεδιασμο που μπορουσε να υπαρχει; αυτους που βοηθησαν τον κασαντο στο πραξικοπημα και σκοτωσαν κομμουνιστες και πηγαν να διαπραγματευτουν με τον φρανκο; αυτο το CNT λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @TRASH
    Στην περίπτωσή του απλά ταιριάζει αυτό:
    https://www.youtube.com/watch?v=hGf8GNZB3zo
    Jacinta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. εχω την εντυπωση οτι αλλαξε θεμα και τωρα γραφει ως εργαζομενος των 600 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει (ή εννέα παραγράφους γράφει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.