19 Φεβρουαρίου 2013

Αέρας αισιοδοξίας στην Ευρώπη ...

19 Φεβρουαρίου 2013
Το 2013 η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα

Θετικά μηνύματα έρχονται από τη Γερμανία με την Deutsche Bank να εκτιμά πως η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει έστω και οριακά στην ανάπτυξη, ενώ οι εκτιμήσεις των Γερμανοί αναλυτών κάνουν λόγο πως το 2013 θα είναι και η τελευταία χρονιά ύφεσης για τη χώρα.

Παράλληλα τονίζεται πως φέτος η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 4,2%, προβλέποντας ότι η ελληνική οικονομία το 2014 θα ξεκινήσει να ανακάμπτει με ρυθμό 0,9%.

Πηγή: iefimerida.gr

15 Φεβρουαρίου 2013
Ολάντ: Η κρίση έχει τελειώσει 

«Η κρίση στην Ευρώπη έχει τελειώσει και η εμπιστοσύνη επιστρέφει», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. 

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ινδία ο Ολάντ επανέλαβε τις αισιόδοξες δηλώσεις του για την οικονομία της Ευρωζώνης. Όπως σημείωσε «η κρίση, η οποία είχε δημιουργήσει φόβους ακόμα και για διάσπαση της ένωσης, έχει τελειώσει».

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την ανησυχία του για την ενίσχυση του ευρώ το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να επιτραπεί η διακύμανση του να εξαρτάται από τη διάθεση των αγορών».

Πηγή: enikos.gr


Έγώ γιατί άραγε υποπτεύομαι, πως δεν μας λέτε την αλήθεια ? Μήπως επειδή είμαι απλά ένας κακοπροαίρετος μονολιθικός κομμουνιστής ή μήπως επειδή βλέπω τα στοιχεία ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ?

12 σχόλια:

  1. ΚΟΙΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

    Μετά τις δηλώσεις της Deutsche Bank και το Γάλλου Πρέδρου, Φρανσουά Ολάντ, η προγραμματισμένη πανελλαδική απεργία της 20 Φλεβάρη, αναβάλλεται. Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των αφεντικών του και του κράτους τους. Για να κερδίσει η εργατιά και να τα στάξει στον εργοδότη. Θα αγωνιστούμε όλοι και θα δουλέψουμε για να φέρουμε τα κέρδη στους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Παλεύουμε για την ανάπτυξη.

    Αντί της προγραμματισμένης απεργίας θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το ΔΣ του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου. Θα ακολουθήσει συναυλία του Γιώργου Νταλάρα.

    Νέα πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 30 Φλεβάρη!
    Να είμαστε όλοι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετάδοση της εκδήλωσης θα γίνει απευθείας από την ξεπουλημένη πρώην αριστερή συχνότητα του 902tv στα δεξιά του Τριανταφυλλόπουλου!Να τα λέμε όλα! marmaras

      Διαγραφή
    2. Θα ζητησουμε απο τον Αλεξη, στα πλαισια της συνεργασιας της αριστερας, να μας στειλει το CNN.

      Διαγραφή
    3. ρεεεε καλως τα παιδιααααα!!
      ο 902 δεν ειναι αριστερη συχνοτητα γενικα και αοριστα, ειναι συχνοτητα του ΚΚΕ. ανηκεις σε αυτους που την πολεμησαν με λυσα και τωρα που πιστευετε οτι πεθαινει -οσμιζομενοι αιμα- ορματε.
      προσεχε τι λεξεις χρησιμοποιεις γιατι το "ξεπουλημα" και ξεπουληταρια ταιριαζει σε αυτους που υπογραφουν μειωσεις, που κανουν διμερεις σχεσεις με τους ισραηλινους, τους αμερικανους, τους "τροικανους", που κατεβαινουν σε κοινο ψ/τιο με πασκε-δακε (βλ τροφιμα-ποτα), που απο την δικια τους συχνοτητα (με απληρωτη εργασια και φεσια κτλ εκεινη την εποχη, για τωρα δεν ξερω) καλουσε μαζι με σκαι/καθημερινη/βημα/νεα να επιτεθουν οι προβοκατορες στο συνταγμα σε εργατες με το γνωστο αποτελεσμα, ενα δολοφονημενο εργατη.
      ξεπουλημενους στους αστους ψαξε να βρεις κατα κουμουνδουρου μερια

      Διαγραφή
    4. Το παθαίνω κι εγώ
      Είναι δύσκολο στις μέρες μας να ξεχωρίσεις το τρολ από τον συριζαίο και τον συριζαίο από το τρολ χαχαχα

      Διαγραφή
  2. χαιρετισμο θα απευθυνει η κυρια Λατση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα έχουμε και διάφορα αστειάκεια και κοινωνική σάτυρα απο τον Τζιμάκο τον Πανούση,με θέμα το μονολιθικό και καχύποπτο ΚΚΕ.Στο τέλος θα βάλουμε το γνωστό τέλος που μπαίνει σε όλα τα παραμύθια...''και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααχχ
    φύσηξε αρωματικό αεράκι από τη μεριά του βιολογικού καθαρισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο θα φυσούσε καινούργιος αέρας στην Ευρώπη από την εκλογή Ολάντ (όπως έλεγε η μετασχηματισμένη οπορτουνιστική αριστερά σε νέα σοσιαλδημοκρατία Σύριζα) άλλο τόσο θα τελειώσει και φέτος η καπιταλιστική κρίση !!!!
    Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο!!
    Μόνο με μονομερή διαγράφη του χρέους κοινωνικοποίηση των με μέσων παράγωγης και λαϊκή εξουσία θα τελειώσουμε μια για πάντα με τον καπιταλισμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @asimovgr: Αν σας λείψει κανένας πολιτοφύλακας είμαι πανέτοιμος με το όπλο παραπόδα! Αλήθεια τη μονομερή διαγραφή του χρέους θα την κάνουμε πριν ή μετά την λα'ι'κή εξουσία!

      Διαγραφή
  6. τελικα θα συναντηθει με τον τσιπρα ο γαλλος; εγω θελω να συναντηθει για ενα λογο. ποιος τους ακουει να τσυριζουν αυριο για πραξικοπηματα, για παραβαση εθιμικου, ειμαστε αντιπολιτευση γιατι δεν μας παιζετε και εμας και αλλα τετοια επαναστατικα.
    μετα βεβαια θα συναντηθει με τον πρεσβη, μετα θα παει στο παρισι οπου θα μιλησει στο think tank που ειναι προεδρος ο προηγουμενος προεδρος της ντισο (ετσι δεν λεγετε αυτη που φιαχνει τα μιραζ; δεν θυμαμαι καλα) ισως κανει και μια συναντηση με τον προεδρο της elf και ολα μελι γαλα. θα μιλησει για το δυνατο ευρω (βεβαια ο ολαν παραπονιεται που το ευρω σκληρηνε αλλα δεν πειραζει) κτλ κτλ.
    αφου το εχουν ετοιμο το σεναριο δεν το τρεχουν να μην ειμαστε και με την αγωνια αν θα παραπονεθει ο παναγιωτης γιατι δεν τον επαιξε κανεις και τα μαθαινει απο τα ιντερνετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.