18 Φεβρουαρίου 2013

Η "μικροαστική καταστροφή" μόλυνε τον ίδιο της τον εμπνευστή(αναφορά στο ομώνυμο βιβλίο του "Τζιμάκου")


Τζίμη που πας, στάσου, μύγδαλα...

Αν και χρωστάω τη συνέχεια πιο σοβαρών άρθρων(όπως το τρίτο μέρος της αναφοράς μου στο "Κράτος και επανάσταση"), ύστερα από προτροπή του φίλου Θερσίτη, αποφάσισα να ασχοληθώ με την πρόσφατη συνέντευξη του Τζιμάκου(που δείχνει να έχει κερδίσει επάξια το υποκοριστικό) Πανούση.

Ο πάλαι ποτέ, και αυτό αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος, ταλαντούχος καλλιτέχνης με τα κολάν, σόουμαν ή ότι άλλο, δείχνει να έχει πάρει τον κατήφορο, καλλιτεχνικό και ιδεολογικό, όπως άλλωστε και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, μερικούς από τους οποίους ο ίδιος σατίριζε στις παραστάσεις του(βλέπε Νταλάρα).

Για να μην προτρέξουν κάποιοι, όχι, δεν θα σταθώ μόνο στο αντι-κκε παραλήρημα που βγάζει στην συνέντευξη του, αυτό έτσι και αλλιώς το έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στις εκπομπές του που άκουγα μέχρι αηδίας, ή πιο σωστά μέχρι να αηδιάσω, αν ήταν μόνο αυτό δεν θα χαράμιζα τον χρόνο μου για να γράψω το άρθρο, ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος. Αντίθετα, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο συμβιβασμένος και μικροαστός είναι ο ίδιος, ο οποίος κρίνει όλους τους άλλους αλλά ξεχνά να κριθεί και να (αυτό)λογοκριθεί, για αυτό και βγάζει απροκάλυπτα την ιδεολογική κατάντια του αποδεικνύοντας πως μπορεί στα νιάτα τους το σύστημα πολλοί να μίσησαν(ή έστω να πούλησαν αντισυστημικό μίσος) αλλά όταν βρουν το δρόμο για την κονόμα ε(ρε)θίζονται σε αυτό.



Αρκετά όμως με τα εισαγωγικά, ας περάσουμε στο ζουμί με μερικά "επίμαχα" αποσπάσματα από την συνέντευξη.

" Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Δίεση 101,3, ο «Τζιμάκος» αναφέρθηκε αρχικά στις νέες εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο: «Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες. Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Και βλέπεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, να μην κοιμούνται καθόλου, να παίρνουν 800 ευρώ και αυτά να τους τα χρωστάνε. Εκεί όμως, στον πόνο και στο θάνατο, είμαστε όλοι ίσοι. Εκεί μέσα γνώρισα κανονικούς ανθρώπους και το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολιτική ιδεολογία και είναι τόσο καθαροί για το πώς θα σου αναλύσουν τα πράγματα. Η δική μου η παρέα που είναι ΔΗΜΑΡ, με τα πέντε διδακτορικά δεν μπορεί να φτάσει εκεί το μυαλό τους»."

Όχι δεν θα το πω, δεν θα το πω, δεν θα πέσω τόσο χαμηλά...ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!

...γαμώτο το είπα.

Αλλά το κυρίαρχο στην παραπάνω δήλωση δεν είναι αυτό, είναι το γεγονός ότι ο Τζιμάκος, ο οποίος κάποτε ήξερε να κάνει υπέροχη σάτιρα πάνω στα ελαττώματα του ελληνικού λαού, τώρα του χαϊδεύει υποκριτικά τα αυτάκια. Μα την παναγία αυτή η ανακάλυψη του πραγματικού κόσμου από τον Πανούση μου θυμίζει κάτι ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1 με εξερευνητές(ντυμένους στα λευκά και με το ανάλογο καπελάκι) στα βάθη της Αφρικής που ερχόταν σε επαφή με χαμένες παρθένες φυλές ανακούμπητες από τον μοντέρνο πολιτισμό. Όντως, αυτές που περιγράφετε είναι οι συνθήκες για τον εργαζόμενο και τον ασθενούντα "ιθαγενή"(δανείζομαι από εσένα τη λέξη Τζίμη) στην Ελλάδα, όμως πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να βλέπει υψηλό ιδεολογικό επίπεδο στους συνανθρώπους μας, λυπάμαι που το λέω αλλά είναι η σκληρή αλήθεια και σας παρακαλώ μη μου ζητήσετε να σας αποδείξω κάτι αυταπόδεικτο. Όχι, δεν μπορεί ένας λαός για δεκαετίες παραδομένος σε λογικές ενός εμετού αποτελούμενου από Πασόκ, Μάαστριχτ, ανταγωνιστικότητας, άκρατου καταναλωτισμού και φτηνού θεάματος να αποκτήσει πολιτικό κριτήριο μέσα σε 2-3 χρόνια, πώς να το κάνουμε. Φαίνεται άλλωστε και στις εκλογικές μας προτιμήσεις, στην απάθεια μας απέναντι στον μπαλτά του χασάπη, στην αλληλοφαγωμάρα που υπάρχει στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που τα εμποδίζει να ενωθούν και να εναντιωθούν στους πραγματικούς φταίχτες για την κατάσταση τους, στον ραγιαδισμό κ.α. Απορώ που δεν τα βλέπετε όλα αυτά κύριε Πανούση, δεν έχουν εκλείψει, κάθε άλλο, ίσως φταίει το ότι είστε τόσο μέσα σε αυτού του είδους την κουλτούρα και εσείς ο ίδιος που αδυνατείτε. Από την άλλη μπορεί και να σας έχουν καπελώσει ιδεολογικά οι παρέες σας με τα τόσα διδακτορικά τους, ποιός ξέρει...

Πάμε παρακάτω, θα αντιπαραβάλλουμε κάποια κομμάτια της συνέντευξης, μιας και δεν είναι λίγα εκείνα τα σημεία όπου ο Τζιμάκος φάσκει και αντιφάσκει.

" Για την Αριστερά: «Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα …Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν ΕΙμαι Αριστερός.»"

Το καταλάβαμε, δεν είστε με το σύστημα ούτε με τη συμβιβασμένη αριστερά, είστε εκτός, μεγάλος ανάρχας μαζί με τον Καραμπελιά να πετάτε μολότοφ και να βαράτε αλυσίδες έξω από τη Βίλα Αμαλίας να ουμ. Όμως θα μπορούσε ποτέ ένας αντισυστημικός, αντιεξουσιαστής και δεν ξέρω τι άλλο να πει τα παρακάτω;

" Γιατί έχουμε γεμίσει καλάσνικοφ και μπαίνουν παντού και κάποιος πρέπει να κάνει μήνυση στο Σαμαρά που είχε ανοίξει τα σύνορα και γέμισε η χώρα από τους φυλακισμένους της Αλβανίας."

Αυτού του είδους η αντισυστημικότητα εμένα πάντως μου θυμίζει την Χρυσή Αυγή και τον προκάτοχο της το Λάος.Και προς επιβεβαίωση...

"Όσοι υποστηρίζουν τους φασίστες και είναι κυρίως νέοι, το κάνουν μόνο για τους μετανάστες και από αντίδραση. Και από μια πλευρά καλά κάνουν, είναι υγιής αντίδραση με λάθος τρόπο. Σου λέει ο άλλος. δεν θέλω αυτό το κοινοβούλιο, θέλω να μπεί μέσα ένας πιθηκάνθρωπος και να τους αρχίσει στα σκαμπίλια."

Μπές και εσύ στη Μεγάλη παρέα του Γαιτάνου και του Σφακιανάκη, μπορείς, άντε και κοινές περιοδείες σας εύχομαι.

Ενώ ζηλεύοντας τον Μίκυ

" Εγώ είμαι της γενιάς του Χημείου και έχω τραβήξει πολλά από την ΚΝΕ, τα ΚΝΑΤ τα λεγόμενα. Τα περιμέναμε να αντιδράσουν τώρα, μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Αν είχε χτυπήσει την κ. Κανέλλη ένας αντιεξουσιαστής, την επόμενη ημέρα θα είχαν καεί τα Εξάρχεια."

Της ανοησίας ήλιε νοητέ...προς το παρόν πάντως το θύμα τον "αντιεξουσιαστών" στην δολοφονική επίθεση των κινητοποιήσεων του Οκτωβρίου ήταν ο δικός μας Κοτζαρίδης. Και παρότι οι παρευρισκόμενοι "αντιεξουσιαστές" και επίδοξοι επιδρομείς της βουλής τις αρπάξανε στον τόπο του εγκληματος, δεν είδα να καίγονται τα Εξάρχεια. Όμως ούτε είδα και να κατακτούν την βουλή μια από τις επόμενες μέρες που δεν την φύλαγαν τα κνατ...ίσως πρόκειται για σκευωρία.

Και παρακάτω...

" «Στο πρόγραμμα δεν θέλω να κάνω κανένα αστείο με τους πολιτικούς, δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου τους αλήτες, όλη αυτή τη συμμορία, το Σαμαρά και τους άλλους. Τους σιχαίνομαι, δεν θέλω να ασχοληθώ. Ξέρετε, υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο. Ενώ εμείς σαν λαός ήμασταν τελείως ανοργάνωτοι, εκείνοι την έκαναν πάρα πολύ καλά τη δουλειά, τους βγάζω το καπέλο. Μιλάω για τους δοσίλογους του Χριστοφοράκου και των άλλων. Το έχουνε στήσει πολύ καλά το πράγμα, οι Εβραιοναζήδες."

Σοβαρά, και για ποιό πράγμα μιλάτε στο πρόγραμμα σας; Για τα τούρκικα σήριαλ; Ή μήπως για τους εβραιοναζήδες που έχουν σκοπό να κατακτήσουν τον κόσμο; Εσείς και οι φασίστες βλέπετε εβραίους παντού και ξεχνάτε να μιλήσετε για τον ίδιο τον καπιταλισμό, μα να μην του αφιερώσετε ούτε μια αράδα σε ολόκληρη τη συνέντευξη, στην παράσταση τουλάχιστον γίνεται αναφορά ή αρχίσατε τις κλανιές σαν τον Λαζόπουλο;

Α ΝΑ ΤΟΣ ΝΑ ΤΟΣ ΠΕΤΙΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ!!!

" Το κράτος αυτό πρέπει να ξεριζωθεί εκ θεμελίων. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με βία και αίμα, δεν υπάρχει εναλλακτική. Ξέρεις τι είναι να είσαι άνεργος; Να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις πού να πας; Εγώ αν ήμουν άνεργος και δεν είχα να δώσω γάλα στο παιδί μου δεν θα αυτοκτονούσα. Θα κατέβαινα κάτω, θα αγκάλιαζα δέκα γουρούνια και θα φεύγαμε όλοι μαζί."

Όμως παρακάτω:

" Η, κατέβα κάτσε μόνος σου στο Σύνταγμα. Ακίνητος! Δύο εκατομμύρια κόσμος να κατέβει στο Σύνταγμα και να καθίσει ακίνητος μέσα σε δύο μέρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θα είχαμε τελειώσει με αυτούς τους αλήτες. Και το μετά; Το μετά να χτιστεί με απλούς, τίμιους ανθρώπους όπως αυτοί που συνάντησα στο νοσοκομείο. Λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να κάνουμε δημοψηφίσματα από τα προποτζίδικα, από το ίντερνετ, απλά πράγματα. Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο»."

Αυτά είναι, γνήσια αντισυστημική αγανάκτηση, κάτσε δυο μέρες στο Σύνταγμα(καλά αυτό δεν έγινε για μήνες με τους αγανακτισμένους χωρίς να υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα;) ή σφάξε δυο τρείς πραιτωριανούς και μετά, ελληνικέ λαέ, πήγαινε στο πλησιέστερο προπατζίδικο ή ίντερνετ καφέ και ψήφισε για την αστική διακυβέρνηση της αρεσκείας σου, οι ιδιοκτήτες μέσων παραγωγής(κοινώς πλουτοκρατία) θα σεβαστούν τις επιλογές σου και θα αρχίσουν να δουλεύουν για σένα και όχι για τους εαυτούς τους, αυτό επειδή θα τους έχει αγγίξει η τιμιότητα σου και το αλάνθαστο πολιτικό σου κριτήριο.Συγνώμη κύριε Πανούση, αλλά όντας απολιθωμένος συστημικός ΚΚΕς δεν μπορώ, όπως μπορείτε εσείς, να φέρω στο μυαλό μου το είδος αυτό του καλού και ηθικού καπιταλισμού που δεν θα είνσι χυδαίο και δεν θα εξεφτελίζει τον άνθρωπο για αυτό και παλεύω για την ανατροπή του.

Και πριν κλείσω κάνω παράθεση δυο κομματιών που αναφέρονται στο θεό και γενικά τη θεία πρόνοια/τιμωρία.

" Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές"

" Για το Θεό: «Προσπαθώ να πιστέψω στο Θεό αλλά δεν τα έχω καταφέρει."

Πάντως με το θεό τιμωρό της εβραϊκής μυθολογίας και της παλαιάς διαθήκης μια χαρά τα πάτε, συνεχίσετε έτσι, φαίνεται ότι τα ράσα που φορούσατε στις παραστάσεις κάποτε, σας έγιναν δεύτερο δέρμα, συγχαρητήρια, παρόλα αυτά, αποτελείτε ακόμα μια  ζωντανή απόδειξη ότι τα (αντισυστημικά) ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Οι 7 πληγές του Περισσου


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Βέβαια τι να λέω εγω, που του απαντάνε τα ίδια του τα τραγούδια...


 Στίχοι: Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες
φουσκώνω τα βυζιά μου με ορμόνες
θέλω να γινω σαν Αμερικάνος,
μ’ αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η παπαλάμπραινα γυμνή
χαιδέυει δώρο συσκευή
σ’ ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Καιω τα δέντρα χτίζω μαιζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
σ’ ένα κλουβι γραφείο σαν αγρίμι
παιζω ατέλειωτο βουβό ταξίμι

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ’ ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ’ ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δε βγάζω άχνα.


Στίχοι:
 Η ζωή έχει μια πόρτα, μια πόρτα πονηρή
μ’ ένα κόκκινο φωτάκι και πληρώνεις για να μπεις
Έχει και υπογραφή σε ταμπέλα πλαστική

Σουζάνα, Σουζάνα, Σουζάνα η πουτάνα η ζωή

Σεξ, φαΐ, σκατά και ύπνος, εργασία και χαρά
μια ζωή να περιμένεις να γαμήσεις στην ουρά
με φαντάρους και φρικιά

Την κάνω να φύγω δειλά
Δεν έχεις να πας πουθενά
Κουφάλα χαλάς τη σειρά

Sir please, I don't want to make love
You have to go inside
μου ρίχνουν κιλίμια χαλιά

Σουζάνα, Σουζάνα, Σουζάνα η πουτάνα η ζωή

Όλα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή
σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή
μόλις είναι να μπεις, λίγο πριν την επαφή

Σουζάνα, Σουζάνα, Σουζάνα η πουτάνα η ζωή

39 σχόλια:

  1. Είναι γνωστή η φράση με την οποία περιγράφεται το ηθικό σκάνδαλο του αθεϊσμού στους Αδελφούς Καραμαζόφ του Ντοστογιέφσκι: "Μα αν δεν υπάρχει Θεός, τότε όλα επιτρέπονται!" Αυτή η φράση μπορεί να χρησιμεύσει ως το κλειδί για την μικροαστική αντίληψη για το ΚΚΕ που επικράτησε και εδραιώθηκε στην ελληνική κοινωνία από τα μέσα του 1980 και μετά, και μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: "μα, αν το ΚΚΕ είναι συστημικό, τότε όλα επιτρέπονται!"

    Η εξέλιξη των πραγμάτων από τη σκοπιά της ψυχικής ιστορίας έχει ως εξής: αρχικά, υπάρχει ο ένοπλος αγώνας, ο μοναδικός στην ιστορία της χώρας μετά την εθνική επανάσταση, και ο μοναδικός στον οποίο πρωταγωνιστεί ένα πολιτικό κόμμα. Αυτό είναι το τραύμα προς μικροαστική διαχείριση, το σκάνδαλο που ο μικροαστός προσπαθεί να εκλογικεύσει.

    Μετά, υπάρχει η ήττα του ένοπλου αγώνα. Ο μικροαστός έχει αρχικά δυο επιλογές: επιλέγει την νικήτρια πλευρά και θριαμβολογεί εκδικητικά (και εκμεταλλεύεται πρακτικά) την ήττα, ή καλλιεργεί μια εξ απαλών ονύχων "συμπάθεια" για τον ηττημένο, εφόσον βέβαια έχει βεβαιωθεί ότι είναι ηττημένος και άοπλος. Αυτή η φάση διαρκεί ως από το 1949 ως το 1981.

    Το 1981, δίνεται η ευκαιρία για άφεση αμαρτιών: οι ενοχές των "νικητών" εξαργυρώνονται και ο ηττημένος τιμάται συμβολικά, αφού βέβαια έχει αποκρυφθεί από την συζήτηση το πραγματικό επίδικο και ο αγώνας έχει αναδρομικά πλήρως ταυτιστεί είτε με την "αντίσταση κατά του κατακτητή" (μέχρι τον εμφύλιο) είτε με τις "τραγωδίες του πολύπαθου ελληνισμού" (στην περίπτωση του εμφυλίου).

    Καθώς η συμβολική αποκατάσταση ξεφορτώνεται το άχθος της ενοχής, αρχίζει, λόγω της παντοιότροπης διάβρωσης της εργατικής τάξης και της ραγδαίας μικροαστικοποίησης, η φάση του "έλα μωρέ τώρα", όπου, αρκούντως δαφνοστεφανωμένος, ο ένοπλος αγώνας και μαζί και ο κομματικός του φορέας, περνούν στη θέση του ευκατοφρόνητου μπανάλ.

    Είναι η εποχή των Πανούσηδων. Οι Πανούσηδες ανθούν στην περίοδο όπου η "κόκκινη απειλή", έχει, μέσω της διαμεσολάβησης της πολιτικής και κατόπιν συμβολικής νομιμοποίησης, μεταμορφωθεί σε αξιογέλαστη μπαναλιτέ. Ανθούν στην περίοδο όχι της άμεσης καταστολής, ούτε του ρεβανσισμού, ούτε του εξορκισμού δια του εξευμενισμού του φαντάσματος, αλλά σ' αυτή του δεύτερου εξορκισμού, δια της γελοιοποίησης.

    Από αυτή την περίοδο έλκει την καταγωγή του ένα σημαντικό και σήμερα κομμάτι του ελληνικού αντικομμουνισμού, το οποίο όμως έχει υπό τις πιέσεις της κρίσης συντηχθεί πλήρως με τον original, φασιστογενή αντικομμουνισμό της περιόδου 1944-1981.

    Ο εξορκισμός δια της γελοιοποίησης ήταν εξαιρετικά επικερδής υλικά και ψυχικά-συμβολικά για τους φορείς του: έξαφνα, ήταν εφικτό να είσαι πιο αριστερός από το ΚΚΕ και να μην κινδυνεύει η ζωή σου. Και όχι μόνο να μην κινδυνεύει, αλλά να ανταμείβεται από την αναπτυσσόμενη show biz της χώρας. Ήταν γλυκό να βγάζεις λεφτά, να κερδίζεις φήμη και να περνιέσαι για αριστερότερος των κομμουνιστών, πιο ριζοσπάστης από αυτούς, λιγότερο κομφορμιστής από αυτούς. Γλυκό και εύκολο. Όλο και πιο εύκολο.

    Ύστερα, ήρθε η στιγμή που δεν περίμενε κανείς. Και ξάφνου ανατράπηκαν τα δεδομένα, μπήκαν τα πράγματα σε μιαν άλλη προοπτική, και τώρα φαίνονται όλοι, αυτοί που θεοποίησε η μάταιη γενιά μου, μικροί, τόσο μικροί που δεν σου πάει να τους πεις με τ' όνομά τους, αυτούς που έζησαν μια ζωή πίσω απ' το μαξιλαρένιο κάστρο ενός υποκοριστικού, αυτά τα κάπως βολικά αμέριμνα "παιδιά της παρέας."

    Ε, Τζιμάκο;
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/rewind.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εξ απαλών ονύχων = από μικρό παιδί
      Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου για να (μην) το ξέρεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει. Απο τα συμφραζόμενα βγαίνει το νόημα. Ας μην γινόμαστε μπαμπινιώτηδες και εδω μέσα :-)

      ρουλις

      Διαγραφή
    3. Όχι, έχει ένα νόημα όταν ο συγκεκριμένος που έγραψε αυτό το post λέει αγράμματο το Μπιτσάκη.

      Διαγραφή
  2. "....Η, κατέβα κάτσε μόνος σου στο Σύνταγμα. Ακίνητος! Δύο εκατομμύρια κόσμος να κατέβει στο Σύνταγμα και να καθίσει ακίνητος μέσα σε δύο μέρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θα είχαμε τελειώσει με αυτούς τους αλήτες...." Έτσι κάπως δεν ξεκίνησαν όλες οι επαναστάσεις; Τουλάχιστον αυτό δε μας λένε όλοι οι δήθεν ριζοσπάστες, αντισυστημικοί; (ΣΥΡΙΖΑίοι, Λαζοπουλαίοι... και λοιποί μεγάλοι αμφισβητίες του συστήματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως η Παπαρηγα ειπε οτι στην πραγματικη επανασταση δε θα σπασει ουτε ενα τζαμι!

      Διαγραφή
    2. Κι αμα σπασει θα πλερωσει η ασφαλεια, μην κολλας!

      ΥΓ: Προσεξε εσυ μην καψεις το τελευταιο σου εγκεφαλικο κυτταρο και υστερα ισως καταλαβεις τι εννουσε η Αλεκα με αυτην την "μεταφορα". Ότι σκοπος μας δεν ειναι να καταστρεψουμε τα μεσα παραγωγης και τα οσα εχει φτιαξει ο λαος με τον ιδρωτα του αλλα να τα παρει αυτος ο λαος απο εκεινους που του τα στερουν, απο τους κεφαλαιοκρατες.

      Αλλα ο καθενας καταλαβαινει οτι θελει....πηγαινε τωρα να διαβασεις λιγο Παολο Κοελο

      Διαγραφή
  3. Τον Τζίμη τον διαβάζω,τον ακούω και πηγαίνω στις παραστάσεις του πολλά χρόνια,από τα τέλη της δεκαετίας του '80 αρχές '90.Μου είναι συμπαθής.Σε άλλα συμφωνώ που γράφει και λέει,όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της διαρκούς 12ήμερης απεργίας και σε θέματα λαικών επιτροπών,αμεσοδημοκρατίας και δημοψηφισμάτων που αναφέρει στην συγκεκριμένη συνέντευξη του και συχνά πυκνά στις ραδιοφωνικές εκπομπές του(αν και αυτή την στιγμή απ'ότι γνωρίζω δεν κάνει κάποια εκπομπή).Σε άλλα όμως διαφωνώ.Στο ΚΚΕ έκανε πάντα κριτική και σάτυρα όμως αυτή του η σάτυρα και κριτική χαρακτηριζόταν από κάτι το καλοπροαίρετο και αμιγώς χιουμοριστικό.Αυτά μέχρι το 2008 και τα γεγονότα του δεκέμβρη όπου και αρχίζω σιγά σιγά να παρατηρώ μία αλλαγή στην στάση του απέναντι στο ΚΚΕ κυρίως.Διακρίνω έκτοτε μια εμπάθεια που φτάνει στα όρια του μίσους πολλές φορές όταν αναφέρεται στο ΚΚΕ.Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί το κάνει αυτό.Ιδιαίτερα η τοποθέτησή του".....Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού.δημαρ συριζα και ΚΚΕ,όλη αυτή η συστημική Αριστερά".Ουσιαστικά,σε πρώτη ανάλυση,βάζει όλα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς στο ίδιο τσουβάλι και ακολούθως τα χαρακτηρίζει"καρκίνωμα του ελληνισμού".Τα αστικά δεξιά,σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που κυβερνούν επί δεκαετίες τον τόπο,το κεφάλαιο και οι γνήσιοι εκπρόσωποι του,φυσικοί και πολιτικοί καθώς και τα φασιστικά δεκανίκια τους, που βρίσκονται στην κριτική σου Τζίμη?ΌΧΙ έτσι βρε Τζίμη.Νομίζω εδώ είσαι πολύ φάουλ και αδικείς τον εαυτό σου πρώτα απ'όλα.Άλλο πράγμα η κριτική η οποία είναι επιβεβλημένη-ακόμα και η σκληρή κριτική-και τελείως διαφορετικό πράγμα είναι η χολή η και η εμπάθεια.Τι άλλο να πει κανείς.. 15-12-2008 http://www.youtube.com/watch?v=mfjbjNT504g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτα με τη 12ημερη απεργια καλα, αλλα ποιος θα την κανει;
      Εδω 24ωρη προκυρησεται, και ποσοι απεργουν;
      Και στο κατω κατω αν υπαρχει καποιος που αγωνιζεται για να προπαγανδισει τις απεργιες μερα νυχτα ειμαστε εμεις που τρεχουμε με τα σωματεια μας, με το παμε, με τις λαικες επιτροπες που ήδη υπαρχουν, άσχετα που ο Πανουσης μπορει να μην το γνωριζει όντας αποκομμενος εντελως απο το λαικο κινημα.

      Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου, αλλο η κριτικη αλλο η εμπαθεια.

      Διαγραφή
  4. Σας ποναεΙ ο Τζιμακος γιατι δεν ηταν ποτε ΚΚΕ!Πιανεστε απο φρασεις που οι περισσοτερες ειναι ειρωνικες(απο 1000 μετρα μακρυα φαινεται ελεος ποια με τον γκαιμπελισμο σας) για να κατηγορησετε!Ναι λοιπον μετα τους ραδιο αρβυλα βρεθηκε ο επομενος εχθρος τοου ΚΚΕ!Κοινως το μονο που λετε καθε φορα ειναι οτι οποιος μας κατηγορει να βλεπει τα μουτρα του και ποιος ειναι αυτος!Το μονο που θελετε ειναι καλιτεχνες που να λενε ζητω το ΚΚΕ αλλα τελειωσαν εδω και χρονια
    (γιατι αραγε ?ποσοι καλιτεχνες ειναι ΚΚΕ και ποσοι ηταν προ το 90?αναρωτηθηκατε που πηγαν ολοι αυτοι και γιατι ?Ισως δε φταιει το σαμαρι!)!

    Το μισος σας απεναντι σε οτδηποτε καλιτεχνικο δεν ειναι ΚΚΕ φαινεται και απο το οτι δε καλειται συγκροτηματα οπως ACTIVEMEMBER στις εκδηλωσεις σαςγιατι ξερετε οτι ειναι απο αλλο χωρο ,ενω ειναι απο τα λιγα συγκροτηματα με τοσο πολιτικο στιχο!
    Φυσικα εσεις προτιματε συγκροτηματα που λενε ποσο μαλακας εισαι!Ετσι δωσε Βουρλιωτη στο λαο σου να χαρει!
    Ποσο θα φτασει ο κατηφορος σας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελες να ειναι ειρωνικα, αλλα δυστυχως για σενα και για τον Τζιμακο δεν ειναι, μπορεις να πιστευεις οτι θελεις εσυ δεν πειραζει.
      Οσο για τον εχθρο που βρήκαμε, δεν τον βρηκαμε εμεις, αυτος μας βρηκε, το κομμα ουτε καν εχει αναφερθει στον Πανουση ποτε, αυτος αντιθετα επειδη εταιροκαθοριζεται αφιερωνε το μισο χρονο των εκπομπων του στο Ραδιο 9 για να το κατηγορει.
      Τωρα βεβαια τι να σου λεω που γουσταρεις και ραδιο ποδαριλα...

      Δεν μου λες ρε φιλε, μηπως οταν ο Τζιμακος αναφεροταν στον "ακροατη του" εννούσε εσενα;

      Ανοιξε τα ματια και δες αυτο που φωναζει απο μακρυα, που δεν σχετιζεται με το τι ειναι το ΚΚΕ αλλα με το τι ειναι ο Πανουσης.

      Οσο για τον Πανουση καλλιτεχνη, εχει χαθει πλεον στα βαθη του χρονου και μεσα στο λιπωμα του μικροαστισμου του, τωρα ασχολειται με πιο οικολογικα σπορ οπως ειναι για παραδειγμα η ανακυκλωση.

      Α ναι, και επελεξε ενα νικνεημ(παπαλαμπραινα ας πουμε)

      Διαγραφή
    2. Ο δικός μας κατήφορος η του Πανουση από που ξεκίνησε και που κατέληξε ? εγώ θα πω πως αυτη είναι η στάνταρ πορεία τον περισσοτέρων αντι%#$%#... για τους καλλιτέχνες ευτυχώς ξεχώρισε η ήρα από το σιτάρι μετά το 90 και όχι μόνο στους καλλιτέχνες ξαναλέω ευτυχώς. Άλλα τώρα κάθομαι και απαντάω σε κάποιον που πιάνετε από την κριτική του Πανουση για να βγάλει τον αντικομμουνισμο του γιατί όλες οι κριτικές εκεί καταλήγουν στη λογική των πλατειών ''αυθόρμητη'' μικροαστική αντι$#@#$@ οργή που νίβει το χέρι το φασισμού ...

      GIORGIO LAZER

      Διαγραφή
    3. Ο Τζιμακος είναι αντιΚΚΕ μια ζωή. Αν ήταν αυτο το προβλημα, τώρα θα τον θυμομασταν; Επειδή επιλέγεις να αντιπαρατεθεις πολιτικά με βάση καλλιτέχνες (τόσο σε παίρνει απ ότι φαίνεται) να σου θυμίσω τον κατήφορο τον TXC και ποσο θυμίζει τις θέσεις περί εβραιοναζιδων του Τζιμακου. Για τους Active Member αυτο που ξέρω είναι ότι έχουν καλεστει σε φεστιβάλ αλλα δε θέλουν οι ίδιοι να συμμετάσχουν. Ούτως ή άλλως τραγούδια τους παίζει η ΚΝΕ σε διάφορες περιστάσεις.

      Βάνδαλος

      Διαγραφή
  5. "Ανοιξε τα ματια και δες αυτο που φωναζει απο μακρυα, "

    Τι ειπα ο θεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σορυ Poe,
    που μπαίνω στο τσαρδί σου με σχόλια που κάνουμε αλλού(αντώνης) αλλά σέβομαι πολύ την δουλειά σου και δεν θέλω να πιστέψεις πως σε αγνόησα.
    Εκκρεμούν τουλάχιστον δύο απαντήσεις μου σε σένα εκεί (μοδερεσιον Αντώνη που έχει πάει για ξεκούραση).
    Λοιπόν νομίζω πως άκουγες και ακούς τζιμάκο αλλά στο θεατρικό του σε πιάνω αδιάβαστο. Ο πανούσης υποδύεται αυτό που μισεί ή ακόμη χειρότερα αυτό που εσύ ή εγώ μισούμε.
    Για να στο ψιθυρίσω όπως η Κανέλλη, υποδύεται ακόμη καλύτερα αυτό που μισούν εκείνοι.
    Εκείνοι που τα παιδιά τους γίνανε αυτοί που τους έλεγαν να μην κάνουν παρέα;
    Ναι, υπάρχει και εικαστικό κριτήριο:
    Α) προτιμάς τον χατζηγιάννη να σκύβει στην συγκέντρωση του σαμαρά και εχθές στον αναστασιάδη; ή
    Β) τον τζιμάκο να τσιμπουκώνεται με τον φαλλό βραβείο στις τηλεοράσεις;
    Το βήτα με χίλια.

    CU εκεί ή αλλού

    ΥΓ. Παρακαλώ τον βίδεο του Χατζηδάκη με τα καλά λόγια για τον τζιμάκο να εμφανιστεί πάλι.
    Το αληθινά θλιβερό είναι πως μας καταντήσανε να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε την σάτιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παλι δεν θεωρω οτι ειναι σατυρα, και αν ειναι, τοτε αμα ειναι για να την καταλαβουν 3 μυημενοι και οι αλλοι να την παρεξηγησουν , την βρισκω ιδιαιτερα ελιτιστικη.

    Τον μικροαστισμο του τον εχω εντοπισει και στην εκπομπη του απο καιρο, απλα ηταν πιο υποβοσκων και οχι αυτο το τερας.

    Δηλαδη τι το σατυρικο υπαρχει σε αυτό;

    "Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο»."

    Η στο να κατσουμε ολοι 2 μερες στο συνταγμα
    ή στο να κανουμε μια 12ημερη απεργια, λες και οι απεργιες γινονται κατ ευχην, και απο τη στιγμη που δεν στεριωνει καν η 48ρη
    ποιος θα κατεβασει τον κοσμο σε 12ημερη;
    Η απλα εμεις οι 50 του κκε σε καθε νομο θα λειπουμε 12 μερες απο τις δουλειες μας μπας και ακολουθησουν και οι αλλοι το παραδειγμα μας;
    Στο κατω κατω τους ειδαμε τους αλλους και στους Χαλυβουργους...τι περιμενανε τοτε;

    Ευκολες να τις λες οι 12μερες απεργιες αλλα δυσκολες να τις κανεις
    και στο λεω εγω που εχω τρεξει και λιγακι για τις 24ωρες και τις 48ωρες που εγιναν τα τελευταιτα 3 χρονια, ενω αλλοι συντροφοι κυριολεκτικα εχουν λιωσει παπουτσια.

    Εδω δεν βγαινουν να πανε στις απεργιακες κινητοποιησεις τις μιας μερας ουτε οι ανεργοι, στην 12μερη θα πανε, απο αυτο και μονο βλεπεις ποσο αποκομμενος απο την πραγματικοτητα ειναι ο πανουσης, και αυτο ειναι το καλο σεναριο.

    Για καθε εναν που συμμετεχει στην απεργια εχει χυθει ιδρωτας απο το κομμα, και ειναι πολυ ακυρος ο Πανουσης και ο καθε Πανουσης για να μηδενιζει αυτην την προσπαθεια.

    Μπορει να σου αρεσει, μπορει να τον ακους, και εγω τον ακουγα και τον ακουω, αλλα δεν μπορει να του τα συγχωρεις ολα αυτα και να κανεις τα στραβα ματια, ειναι καιροι που απαιτουν απο τους ανθρωπους, και οσοι δεν εχουν η δεν θελουν να "δωσουν" ωφειλουμε να τους κρίνουμε.

    Και τις παραστασεις τις εχω δει τις περισσοτερες απο του γιουτουμπ:)

    Αντε τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεταφορά από Αντώνη μεριά:
      Αγαπητέ Poe,
      ναις 2 CU
      ξέρω πολύ καλά πως η "αστική δημοκρατία" είναι χυδαία βρισιά για τον τζιμάκο και άρα το "...ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία..." είναι καθαρή - καθαρή ειρωνεία. Πόσο ποιο καθαρά να στο πω;

      Ο φαήλος επειδή είναι του διχτύου 21 και όχι της ΜΑΒΙ είναι άμοιρος ευθυνών που κάνει πως δεν ξέρει τον αντωνάκη που άνοιξε τα σύνορα; Αν μιλήσουν για λάθρο τους πετάς τις δικές τους πράξεις. Γιατί άνοιξες την πόρτα; ε;

      Έχω προκαλέσει δημόσια τον μιχαλολιάκο να δείξει το πόδι του για να φανεί αν το δεύτερο δάχτυλο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο ώστε να δείξει την φυλετική του καταγωγή. (βλέπε "ελληνικό πόδι" στην εγκυρότατη wikipedia)
      Με κάνει ρατσιστή η πρόκληση;
      Χαλαρά ρε παιδιά.

      Έχει πει κάτι ο πανούσης που μπορεί να αγγίξει το ΚΚΕ την τελευταία πενταετία;
      Κάποτε με τον γκόρμπυ και το σημάδι του αντίχριστου ίσως και να γινόταν δηκτικός, σήμερα με τι;
      Με τις απεργίες; θα συμφωνήσει κανείς πως το ΚΚΕ οργανώνει απεργίες;
      Χαλαρά.

      Ψιθυριστά η Κανέλλη μου είπε "πουλάκι μου μην ασχολείσαι με τον τζιμάκο, κοίτα να γεμίσει το Κόμμα εργάτες και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα."

      CU

      Διαγραφή
    2. "Με τις απεργίες; θα συμφωνήσει κανείς πως το ΚΚΕ οργανώνει απεργίες; "

      Και τι οργανωνει δηλαδη; Ρωμαικα οργια;

      Διαγραφή
    3. Υποστηρίζει απεργίες, δείχνει έμπρακτη και σταθερή αλληλεγγύη σε απεργούς κτλ κτλ.
      ΟΧΙ, δεν οργανώνει απεργίες όπως δεν οργανώνει τριήμερες ή πενταήμερες εκδρομές.
      Τις απεργίες τις οργανώνουν οι εργαζόμενοι και τις εκδρομές οι μαθητές.

      Σορυ και πάλι αλλά δεν θα παίξω το παιχνίδι τους οργανωτής το ΚΚΕ γιατί όχι και παραγωγός θεάματος...

      CU

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη εγω που μοιραζω φυλλαδια και φτιαχνω πανο για την 24 ωρη εδω και μερες ζω σε παραλληλο συμπαν και δεν το εχω καταλαβει; Η μηπως θα προκηρυσσοταν απεργιες, εστω και αυτες που γινονται για τα ματια του κοσμου, αν δεν υπηρχε το ΠΑΜΕ; Το ΠΑΜΕ ειναι που στην ουσια αναγκαζει την ΓΕΣΕΕ να την προκυρηξει, και οι εργαζομενοι βεβαια, αλλα και στο ΠΑΜΕ εργαζομενοι συμμετεχουν δεν συμμετεχουν βρυλ.

      Διαγραφή
    5. "εργαζομενοι συμμετεχουν στο ΠΑΜΕ" εσύ λες και γω συμφωνώ α- πο- λύ- τως.
      Όχι το Κόμμα δεν οργανώνει απεργίες όπως δεν οργανώνει και επαναστάσεις διάολε.
      Η Εργατική τάξη θα κάνει την επανάσταση και όχι η Παπαρήγα.

      Καθαρό μυαλό, μονάχα να έχουμε.

      Διαγραφή
    6. Η εργατικη ταξη χωρις κομμα νεου τυπου ειναι ακεφαλη
      δηλαδη ακομα και αν δεν υπηρχε, θα επρεπε να το εφευρει:)

      Διαγραφή
    7. συνάντησε λέει κατι δουλευτάρικα παληκάρια στο νοσοκομείο και διαπίστωσε πράγματα που ως τώρα αγνούσε.
      Αλλά, καμιά δεκαριά με τις πορείες που μπορεί να είναι τα συγκεκριμένα παληκάρια φταίνε που κλείνουν τα μαγαζιά με τις απεργίες(Κάνουν κάτι εθιμοτυπικές απεργίες χωρίς λόγο ταλαιπωρώντας και κλείνοντας μαγαζιά,)
      βέβαια τη δεκαετία 80-90 αυτός με τον Νιόνιο διασκέδαζαν τους Δαπίτες με πολύ δόση αντι ΚΚΕ
      και ειδικά μετά τις ανατροπές, ουεέ τοις ηττημενοις

      Διαγραφή
  8. Τωρα αυτο με το Χατζηγιαννη τι θες ακριβως να απαντησω; Αναφερθηκα εγω πουθενα σε αυτον; Δεν μου αρεσει η μουσικη του, αλλα τουλαχιστον αυτουνου του αναγνωριζω ενα πραγμα, δεν πλασσαρεται ως υπεραναρχας αντισυστημικος. Ο Χατζιγιαννης χαζοβιολια, νεανικο ερωτα και twilight καταστασεις διαφημιζει, και αυτο ακριβως δινει.

    Να μου λεγες για τον Δεληβορια μπαρεμου να το συζηταγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πιο είναι το μπέρδεμα. ο χαζηγιάννης που το παίζει δίπορτο εδω ψηφίζω σαμαρά και στην Κύπρο αναστασιάδη δεν είναι για σάτιρα έστω από τον σάτυρο τζιμάκο;

      τέσπα. άμα ξεκινήσουμε ο Αλκίνοος θα βγει γλυκανάλατος, ο Φοίβος παιδικός,
      και οι Ενδελέχεια αναρχικοί.
      Η εικόνα μια χαρά εμφανίζεται αλλά για λόγους τάξης απέφυγε άλλη φορά τα ελληνικά στο όνομα αρχείου.
      CU

      Διαγραφή
    2. Λιγα για τον Φοιβο, ετσι και υποψιαστω οτι ο Φοιβος κατηγορησει το κινημα θα πεθανω

      αχαχαχα

      Διαγραφή
  9. Και κατι ασχετο, την εικονα στην αρχη του αρθρου εσας σας την εμφανιζει, γιατι σε εμενα η εικονα απεργει και δεν εμφανιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω λοιπον, κοντολογης, πιστευω οτι η συνειδηση του Πανουση εχει καταντησει πολτος, οχι πως ήταν ποτε "μάρμαρο" απλά παλιότερα ίσως είχε και κάποια αγνά κίνητρα τα οποια άφησε πίσω, όπως και τόσοι άλλοι, μεγαλώνωντας.

    Τώρα προσπαθει να βγάλει επανάσταση, αλλά τον έχει τυφλώσει τόσο ο μικροαστισμός, εχει εθιστεί τόσο πολύ στο σύστημα, που το βγαίνει λίγο πολύ σαν την κουτσή μαρία, δες και τον χαρυ κλυν, κατάντια και αυτος. Και μεσα σε ολη αυτη την κατασταση, του βγαινουν και ολα τα μικροαστικα, που περιλαμβανουν αντανακλαστικα του στυλ "οι εβραιοι φταίνε", "αντε ολοι μαζι να φωναξουμε", "αντε να διωξουμε τα γουρουνια να αρχισουμε να διοικουμε την ελλάδα με συνελεύσεις", "αντε να κανουμε απεργια για 40 μερες και 40 νύχτες, να μαζευτούμε να πατε" και άλλα τέτοια εκτος πραγματικοτητας, το εξηγησε καλα ο Αντωνης, στο ψυχογραφημα του συμφωνω 100/100 εστω και αν διαφωνουμε σε σχεση με τον καλλιτεχνη πανουση.

    Ομως εχει χασει και την καλλιτεχνικη του αξια, θες τα γεράμματα, θες ο νεοσυντηρητισμος(που λεει και ο Τσοχατζόπουλος), θες η απόσταση του απο τον υπολοιπο "λαουτζίκο"(το να βλεπεις να σε χειροκροτουν πανω σε μια σκηνη δεν ειναι πραγματικη επαφή με τον κοσμο και δημιουργει πολλές αυταπατες να ξερεις), θες το ενα θες το αλλο, πάντως εχει βαλτωσει, το εβλεπα και στην εκπομπη του.

    Αυτα τα ολίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Re φίλε,
      καμία ηθική και αγνότητα στον τζιμάκο. Ηδονιστής, αναρχικός μηδενιστής ήτανε, είναι και θα παραμείνει μην τα κάνουμε όλα αχταρμά.
      Απλά, α μην α-λιώνουμε τις θέσεις του και λέμε έγινε θιασώτης αστικής δημοκρατίας και βου δεν μας φτάναν όσα έχουμε ζητάμε και τα ρέστα από καλλιτέχνες;

      CU

      Αλλού είναι η δουλειά μας! .-

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο
      τι σημαινει καλλιτεχνες;
      σημαινει οτι εχουν το ακαταλογιστο;
      ε οχι βεβαια
      ισα ισα, εχουν ευθυνη με το οποιο ταλεντο τους να εξυψωσουν τις μαζες
      οχι να τις βυθησουν στην τιποτολαγνεια
      τι σημαινει δηλαδη μηδενιστης;
      οχι κυριε, να παρεις θεση
      το πιο ευκολο ειναι να εισαι μηδενιστης
      αν και ο πανουσης δεν ειναι μηδενιστης
      ουτε ο νιτσε ηταν κατα βαση
      απευθυνονται στα μικροαστικα αντανακλαστικα του κοσμου
      τα γαργαλανε
      κι ας πλασσαρουν αποδομηση και "ασκητισμο"
      αξια εχει εκεινος που αποδομει για να χτισει κατι καλυτερο
      οχι εκεινος που αποδομει στα λογια για να πλανεψει τις μαζες, και στην ουσια η αποδομηση του απειλει το συστημα οσο το απειλει ενα παιδικο παραμμυθι
      οσα κολαν και να φορεσουν
      οσα γεννια και αν αφησουν αξυριστα
      αυτα που λενε ειναι για τα σαλονια
      μικροαστικου τυπου εξπρεσιονισμος
      που καυτηριαζει δηθεν τον μικροαστισμο
      για να προχωρησει σε μια νεα εικονα
      παλι μικροαστικη
      αλλα πιο φρεσκα
      φτιαγμενη ομως απο τα ιδια "αγνα" υλικα
      που δεν εχει να προσφερει τιποτα περισσοτερο απο ενα ντεζαβου

      Διαγραφή
    3. Χώσε, χώσε κι άλλο,
      ένα άλλοθι για να πάμε την γκόμενα αφού δεν μας άρεσαν τα μπουζούκια ήταν.
      Μια φορά το μπουκάλι των μπουζουκίων το είχε, την γυμνή χορεύτρια επίσης, την λαική φωνάρα τότε ακόμη, αλλά εκείνο το στρίγγλισμα των φρένων στο "κάνε κάτι να χάσω το τρένο" το ‘χασε νωρίς αφού έφυγε ο Γιάννης Δρόλαπας από το συγκρότημα.

      Διαγραφή
  11. Κοίταξε να δεις, μιαν ισοπέδωση ο Πανούσης πάντα και για τα πάντα την έβγαζε. Και στα τραγούδια του και στις παραστάσεις του -στο ράδιο δεν άκουγα, δε ξέρω. Αυτός ήταν και αυτός θα είναι, δεν αλλάζει σε αυτή την ηλικία ο άνθρωπος και δεν έχει και αντικειμενικούς λόγους να κάνει κάτι τέτοιο. Η εν λόγω συνέντευξη δεν υπονοεί κάτι τέτοιο. Δε νομίζω ποτέ του να εξέφρασε ή να θέλησε να εκφράσει κάτι επαναστατικό - ριζοσπαστικό σε κοινωνικό επίπεδο πέρα από μία κριτική των πάντων από τη σκοπιά ενός μεγάλου Εγώ, το οποίο συντονιζόταν με το Εγώ του κοινού του τα χρόνια του '80 κι '90 και μετά. Δε ξέρω κατά πόσο συνέβαλε στην εκτροφή αυτού του μικροαστισμού, όπως θες πες το Εγώ του κοινού του, ή απλώς το εκμεταλλεύτηκε οικονομικά για την πάρτι του. Δε γνωρίζω στα σίγουρα. Πάντως σίγουρα δεν ήταν ποτέ ανακόλουθος με τον εαυτό του, την εποχή του και το κοινό του. Τώρα, εάν οι εποχές αλλάξανε, μεγάλο μέρος από το κοινό του εξέπεσε του μεγάλου του Εγώ και πέφτει από τα σύννεφα με τα παλιά του ινδάλματα, σίγουρα δε φταίνε τα ινδάλματα. Και αυτό μας λέει κατάμουτρα ο Τζιμάκος, και αυτό μας τονίζει με αυτή του τη συνέντευξη. Όσοι εξακολουθούν να πέφτουν ακόμα από τα σύννεφα, ας το προσέξουν γιατί θα ακολουθήσουν ακόμα χειρότερες αποκαθηλώσεις ινδαλμάτων. Ευτυχώς κάποιοι πρόλαβαν και πέθαναν νωρίς και παραμένουν ψηλά στα μάτια μας. Ονόματα δε λέω, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι... Οι λοιποί νεκροζώντανοι επιχειρηματίες της διανόησης, τέχνης κλπ των νεανικών μας χρόνων, είναι απλώς η νόρμα. Δράκουλες των Εξαρχείων ένα πράμα, γουάου… Ας εκτιμήσουμε λοιπόν την ειλικρίνεια των αστών που μας ανοίγουν τα μάτια σαν τον Τζιμάκο, αλλά ας μην χαλάμε περισσότερο χρόνο με τις εγωπάθειες τους. Έχουμε περισσότερα και σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε.

    subutai red

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. IQ ραδικιου!Αφου δε μπορειτε να καταλαβετε ποτε καποιος κανει χιουμορ - σατιρα
    τι να πω μαλλον σας ενοχλει που λεει αληθεες που πονανε για το ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταντατε γελοιοι στην προσπαθεια σας να υπερασπιστειτε τον Πανουση στο μικροαστικο του παραληρημα.
      Δεν ξερω αν καταλαβαινουμε ποτε καποιος κανει χιουμορ ή σατυρα, καταλαβαινουμε παντως ποτε γελοιοποιειται.
      Οταν ξεπερασεις φιλε μου με το υψηλο iq το σταδιο της αρνησης τα ξαναλεμε.

      Και αν αποφασισεις να ξαναγραψεις βαλε ενα νικνεημ αλλιως το σχολιο σου θα παει εκει που βρισκεται η αντισυστημικοτητα του Πανουση, δηλαδη στον καλαθο των αχρηστων.

      Διαγραφή
  13. Τα ομορφα ανωνυμα σχολια ομορφα καιγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο γι'αυτό που γράφεις Poe σχετικά με την καλλιτεχνική αξία του Τζίμη του Πανούση μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου.Σαν να έχει λίγο βαλτώσει μου φαίνεται και επαναλαμβάνεται.Ίσως είναι και η ηλικία(ας μην ξεχνάμε ότι κοντεύει τα 60 συν το ότι έχει περάσει και διάφορες σοβαρές περιπέτειες υγείας).Χωρίς βέβαια αυτά να αποτελούν δικαιολογίες για τα απαξιωτικά και γεμάτα δηλητήριο σχόλια που έχει κάνει.Τέλος πάντων.Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα εμενα τα παλια του τραγουδια μου αρεσουν
      αλλα τωρα εχει παρει μεγαλο γενικο κατηφορο

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.