8 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Τσίπρα

Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.

Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα – πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:

Με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Παρόλα αυτά παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.

Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια.

Οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.

Η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της. Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ’ όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο.
Η μάχη κρίνεται πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία.

18 σχόλια:

  1. το κκε πότε θα καλέσει τον κόσμο του να κατέβει στον δρόμο με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους;

    ο παφίλης είπε ότι στις 7 μαίου πάλι καπιταλισμό θα έχουμε και καλούμε τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο

    πότε θα γίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, έχεις κάποια αγωνία πως δεν θα καλέσουν ? Για πες μας ..

      Το ερώτημα όμως δεν είναι πότε θα καλέσει το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις, διότι αυτό θα συμβεί, και άμεσα ...
      αλλά εαν εσύ θες να κατέβεις στους δρόμους και ρωτάς
      ή απλά θες να παίξεις παιχνίδι εντυπώσεων ... !

      Διαγραφή
    2. δηλαδη τι εννοεις?Να κανουμε "επανασταση" εδω και τωρα?Κατσε να την παραγγειλουμε πρωτα...

      Διαγραφή
  2. REDFLY ΜΙΑ ΧΑΡΗ εαν ειναι ευκολο? γινεται να ανεβασεις δηλωσεις του τσιπρα ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ 2με3 μηνες πριν τις εκλογες ,1 μηνα πριν και ΤΩΡΑ γιατι νομιζω το ΤΩΡΑ θα εχει πολυ κυβιστυση ...! ευχαριστω Κ/Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μια καλή ιδέα, αλλά θέλει λίγο προετοιμασία ...
      Δεν τα έχουμε και έτοιμα. ;-)

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
    Πρέπει όμως τώρα το ΚΚΕ να επανέλθει δυναμικότερα με την πρόταση εξουσίας του, σε όλους τους τόνους, να τραβήξει το βαρόμετρο αριστερά!
    Όχι σε ρόλο σνάιπερ-σχολιάζω τους άλλους.

    Δεν είναι ανάγκη μόνο αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στις ΟΒ και τις ΚΟΒ, αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς.

    Αντεπίθεση, κάθε μέρα που περνάει μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις συζητησεις στις ΟΒ και ΚΟΒ καλεστε και κανενα φιλο του κομματος,για τα συλλαλητηρια καλοι ειμαστε,στις συζητησεις μας ξεχνατε.

      Διαγραφή
    2. εδω εισαι φαουλ ανωνυμε.
      Εγω μελος δεν ειμαι, αλλα εχω παρει μερος σε ανοιχτες συζητησεις.
      Κανουν πολλες μαζωξεις για τους φιλους του κομματος, στις οποιες εχεις φυσικα την δυνατοτητα οχι μονο να ρωτησεις ο,τι θες αλλα και να κανεις κανονικη τοποθετηση.

      Διαγραφή
    3. Ποιός σε ξεχνάει φίλε μου.
      Μάθε που είναι τα τοπικά γραφεία, ρώτα πότε θα έχει συζήτηση και πήγαινε ... Οι πόρτες όπως θα δεις, δεν θα είναι κλειστές !

      Διαγραφή
    4. Ούτε εγώ είμαι μέλος. Επειδή όμως έχω υπάρξει, αντιλαμβάνομαι και τον τρόπο λειτουργίας. Όποιος θέλεο μπορεί να ζητήσει να πάει. Γίνονται ανοιχτές συζητήσεις και είναι ΠΟΛΥ καλές.

      Αλλά τώρα το παιχνίδι είναι τηλεοπτικόοοοοοοοοοοοοοοοοοο (για λίγες μέρες)

      Διαγραφή
  4. MikeB

    συνεχίζεις να είσαι αλητήριος και οι βρωμιές σου ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Μην μας τα ζαλίζεις και πήγαινε εκεί αγόρι μου να βρεις στέγη.

    Μην αγχώνεσαι, καλά θα τα πας ...
    απλά θα εγείρεσαι όταν θα μπαίνει ο φύρερ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΔΕΡΦΙΑ. Ο ΛΕΝΙΝ Ο ΚΑΣΤΡΟ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ Η ΤΡΙΧΑ ΤΟΥ.Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΩΦΕΛΛΕΙ.ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ,ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ. ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.ΕΦ ΟΣΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν συνεχισουμε την αντιπαραθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοσο ψηλους τονους,χασαμε.Η παρουσια της Μπαλου χθες ,που ξεπερασε τον Βαρβιτσιωτη στην επιθεση κατα του συριζαιου ηταν φαουλ.Δε θα ξεχωρισουμε ετσι,τα μουτρα μας θα φαμε.

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλή η Μπαλού χτες. Με απλά λόγια έβρισκε κατευθείαν στόχο. Έτσι επιθετικά θέλει τώρα κι όχι να απολογούμαστε στις τρικλοποδιές των Τσιπραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα κάποιο σχόλιο για την πρόταση του Τσίπρα για την Απλή Αναλογική, τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, όπως και για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πυροτεχνήματα ...

      Ή όπως γράφω εδώ
      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html

      "... χρησιμοποιώντας για το αριστερό κοινό, μερικές σκόρπιες προτάσεις του ΚΚΕ ως δόλωμα ! ..."

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα με προσοχή.
      Αλλά οι Συλλογικές Συμβάσεις δεν αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των θέσεων του Κόμματος; (αγώνες, απεργίες κλπ), όπως επίσης και η Απλή Αναλογική. Οσο θυμάμαι τον ευατό μου -είμαι 54 ετών- ήταν πάγια αιτήματα...
      Κι εσύ το γράφεις "...να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως η επίθεση δεν προέρχεται μόνο απ'εξω, αλλά και απο τα κυρίαρχα τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό σε διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχει διέξοδος απο την καπιταλιστική κρίση, για όλες τις κοινωνικές τάξεις ταυτόχρονα ... ή θα χρεωκοπήσουν τα μονοπώλια, ή θα χρεωκοπήσουν οι εργαζόμενοι"

      Διαγραφή
  8. Ο λαός με την ψήφο του έδειξε πως θέλει να γίνει κάτι και γρήγορα. Υποφέρει και υποφέρουμε . Τα ημίμετρα σίγουρα δεν θα τον σώσουν ούτε θα τον οδηγήσουν σε μια καλύτερη και σταθερή κατάσταση όπως θα θέλαμε όλοι να γινόταν. Το "καλύτερη και σταθερή κατάσταση" όπως ορίζεται στον κουμμουνισμό και εγώ προσωπικά θα ήθελα. Ίσως δεν είναι ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας η λύση, αλλά αυτήν την φορά δεν είναι το πρόβλημα. Η αντιπαράθεση με ένα αριστερό κόμμα θα μας οδηγεί σε απομόνωση από τον κόσμο, ΝΑΙ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν τέτοιου είδος πολιτικές , αλλά δοκιμάστηκαν τέτοιου είδος πολιτικές όπως και του κουμουνισμού όμως, <> και απέτυχαν. Πρέπει να είμαστε αντίθετοι γιατί τα ξέρουμε και τα έχουμε δει όλα εμείς αλλά όχι όλοι οι άλλοι; θα ακούγεται ο λαός και αν έχει και δίκιο και άδικο αν υπάρξει κουμμουνισμός; Αν ναι τότε τώρα δεν τον σεβόμαστε αν όχι δεν ακούγεται έτσι η θέληση του λαού.
    Αν ο Τσίπρας αποτύχει και γίνουν όλα όσα λέει το ΚΚΕ αυτό θα είναι κάτι που θα φέρει τον λαό πιο κοντά στο ΚΚΕ γιατί κράτησε αυτήν την στάση;
    Η εξουσία στον λαό θα έρθει μόνο με κυβέρνηση ΚΚΕ και εφαρμογή του προγράμματος του. Αυτό θα σώσει την χώρα και τίποτα άλλο. Ο λαός τότε θα δει την αλήθεια με πράξεις και όχι με λόγια. Πως θα γίνει κυβέρνηση ; Λέγοντας το πρόγραμμα του και μόνο αυτό φτάνει.
    Η σημερινή ηγεσία δεν κατάφερε να πείσει τον λαό. Είναι κουρασμένη και απαισιόδοξη χρειάζεται ανανέωση. Η πείνα και ο φόβος που θα ακολουθήσει δεν θα ξεκαθαρήσει τίποτα στον κόσμο αλλά ίσα ίσα θα τον μπερδέψει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.