24 Μαΐου 2012

Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Γ. Ρούση

Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) χύνει δάκρυα - τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του - γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη. Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα. Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή».


Τι λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «αρνείται το διάλογο με την αριστερά» και «οδηγείται σε απομονωτισμό». Δηλαδή, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν αναζητά συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ του ευρωμονόδρομου, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, του ρεαλισμού της διαπραγμάτευσης του πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, της στήριξης του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού; `Η μήπως ότι το ΚΚΕ δεν τα βρίσκει με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναπαράγουν τα περί «ενότητας της αριστεράς» (δηλαδή ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ), που βαφτίζουν την αστική αντιμνημονιακή γραμμή (στην οποία συμφωνεί μέχρι και ο Καμμένος) ως αντικαπιταλιστική, που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά σωματεία και εργασιακούς χώρους, που πρωτοστατούν στην αντι-ΠΑΜΕ γραμμή; Ο κ. Ρούσης, με τον τρόπο του, ασκεί και αυτός πίεση στο ΚΚΕ να πάρει μέρος στην επιχείρηση αναστήλωσης της σοσιαλδημοκρατίας, να συμμετάσχει ή να στηρίξει μια «αριστερή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση» διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τι άλλο λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «παραπέμπει τη σωτηρία του λαού στο απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον». Ο κ. καθηγητής φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο λαός να σωθεί, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έξω από την πάλη για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Αυτήν την πάλη θεωρούν «δευτέρα παρουσία» όσοι παρουσιάζουν την εργατική τάξη ανίκανη να χειραφετηθεί, να αποκτήσει πίστη στη δύναμή της να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτές οι έξαλλες φωνές στο όνομα της σωτηρίας του λαού σπέρνουν αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και απογοήτευση, ηττοπάθεια και συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τα ίδια, άλλωστε, λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει την επιλογή του ευρωμονόδρομου ως ρεαλιστική. Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο κατηγορεί το ΚΚΕ ο κ. Ρούσης είναι για το ότι δε σπέρνει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για φιλολαϊκές λύσεις στο έδαφος του συστήματος.

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγει ο κ. Ρούσης; Οτι οι αδυναμίες που χρεώνει ο ίδιος στο ΚΚΕ οφείλονται στο ότι, λέει, το ΚΚΕ έχει «καταχωνιάσει» το Πρόγραμμά του!! Ενας ακόμα όψιμος και παράξενος «φίλος» του Προγράμματος του ΚΚΕ μετά τον κ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω από τη σημαία της δήθεν υπεράσπισης του Προγράμματος του ΚΚΕ, επιχειρεί να κρύψει το «κάλεσμά» του να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, να «βάλει νερό στο κρασί του», να αλλάξει μετερίζι, διαστρεβλώνοντας το ίδιο το Πρόγραμμά του, στο οποίο δε χωράνε ούτε οι κεντροαριστερές σούπες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ιδέες του «μοντέρνου» ρεφορμισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ. Ρούσης, στο κείμενό του, δεν πρωτοτυπεί. Συστρατεύεται και αυτός με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Προσπάθεια που έχει στόχο είτε με «φιλικά λόγια» να το συνετίσουν, για να μετατραπεί σε ακίνδυνο τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε με την ανοιχτή επίθεση, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση να το βάλουν στη γωνία.

Ενα έχουμε να διαβεβαιώσουμε: Και αυτή η προσπάθεια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη θέληση και απόφαση των στελεχών, των μελών, των φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κ. Ρούσης έχουν επιλέξει να γίνουν η 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δείχνει η κινητικότητα στελεχών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο και το ΚΚΕ.

Από τον Ριζοσπάστη

36 σχόλια:

  1. Για το ίδιο θέμα από τον Trash

    http://fadomduck2.blogspot.com/2012/05/blog-post_1120.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ενημερωση..
    http://antarsya-aigialeias.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε φιλε ασε τα λινκ και πες με δυο λογια (ή και περισσοτερα) τη θεση σου. Γιατι ειμαι υποχρεωμενη να ακολουθησω αυτο το λινκ?
      Πες οτι δεν το κανω. Αρα τι καταλαβα απο την παρεμβαση σου? Τιποτα.

      Διαγραφή
    2. Είπα ότι είναι προς ενημέρωση..Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ..Άρα γιατί να επιχειρηματολογίσω για κάτι που δεν συμφωνώ??

      Διαγραφή
  3. Ο Ρούσης κατηγορούσε το ΚΚΕ για σεχταρισμό και έχει δημιουργήσει ο ίδιος την σέχτα του τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    Κρίμα ρε Ρούση το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα δεν σου φταίει παρά μόνο επίθεση το ΚΚΕ επειδή εσύ έχεις προσωπικές πικρίες και βάζεις και τους υπολοίπους να σε ακολουθούν?
    Λοιπόν δάσκαλε θα πρέπει, να γίνει σαφές σε όσους τρέφουν αυταπάτες όπως εσύ, αλλά και στους φίλους σου στο ΝΑΡ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τώρα μεταπηδάτε στο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι «αριστεροί» ρεφορμιστές σου, που ακολουθούν τη σέχτα σου και είναι θιασώτες του Ευρωπαϊκού μοντέλου αριστεράς και Ευρωπαϊκής «ανάπτυξης», ότι συνηθίζεται, σε τέτοιες σοβαρές στιγμές ανανέωσης της πολιτικής καριέρας ορισμένων όπως εσένα να επαναλαμβάνετε τον όρκο πίστης σας δίπλα στα άλλα αστικά ιδεώδη. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στην διαδικασία ανανέωσης της δήλωσης νομιμοφροσύνης σου στους αστούς ηγέτες και τις αξίες τους χτυπώντας το ΚΚΕ.

    Σαμουήλ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιες σκέψεις σε σημεία της επιστολής
    1. Επιστολή Ρούση:"την άρνηση ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς, η οποία το οδηγεί και σε ένα απομονωτισμό ο οποίος και του στερεί την κύρια πηγή άντλησης δυνάμεων,". Ο κος καθηγητής έχει χάσει προ καιρού τα ταξικά γυαλιά του, αφού θεωρεί ότι οι μελλοντικές δυνάμεις του κόμματος θα προέρχονται όχι από την εργατική τάξη και κάποια σύμμαχα μ' αυτήν στρώματα, αλλά από το "γεωγραφικό" χώρο της αριστεράς! Άραγε αυτοί οι άνθρωποι ταξική θέση δεν έχουν; γιατί "αριστεροί" αυτοπροσδιορίζονται και αστοί (με την ταξική έννοια)και σ' αυτούς είναι ιδιαιτέρως εύκολη η προσχώρηση σ'αυτήν την αποστεωμένη και αφυδατωμένη χώρα της "αριστεράς"... Ιδιαίτερα και σε κάποια μικροαστικά στρώματα που έμαθαν για χρόνια να τρώνε με τον ένα ή άλλο τρόπο απ' το ΠΑΣΟΚ κι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο, γιατί θεωρούν ότι ακόμα ο καπιταλισμός έχει χώρο γι' αυτούς...
    2. "δίχως να συμπληρώνεται από μια άμεσα υλοποιήσιμη, θετική πρόταση, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας". Η λαϊκή συνειδητότητα τόσα χρόνια επέλεγε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η λαϊκή συνειδητότητα έχει αφήσει τη μεγαλύτερη μάζα των εργαζομένων έξω από τα σωματεία, το επίπεδό της λαϊκής συνειδητότητας την οδήγησε σε αποχή από μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την ανακοίνωση της διενέργειας εκλογών κιέπειτα. Μάλλον ο κ. Ρούσης θέλει και το ΚΚΕ να κάνει κωλοτούμπες για να πάρει ψηφαλάκια... Η εντιμότητα του να μην υποχωρείς από τις (σωστές σου) θέσεις και να μη χρυσώνεις το χάπι, προκειμένου να τσιμπήσεις ποσοστά ή υπουργικούς θώκους, θεωρεί ότι προκαλεί "αποστροφή". Μπορεί όντως να την προκαλεί στον ίδιο...
    Προσπαθεί ακόμη να μας πείσει ότι η ορθότητα των θέσεων κρίνεται από τα εκλογικά ποσοστά! Δηλ. τα μέχρι πρότινος ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποδείκνυαν πόσο σωστές θέσεις για το λαό είχαν οι φορείς τους... Ενώ, αντίθετα, το 5% του ΚΚΕ όταν καταδικαζε τη συνθήκη του Μάαστριχτ αποδείκνυε πόσο λάθος κι έξω απ' την πραγματικότητα ήταν...Σωστά, κε. καθηγητή;
    3. από το πρόγραμμα: «το ΚΚΕ επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα πολυεθνικά μονοπώλια". Είδατε καμιά τέτοια δύναμη εσείς; Ο ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει τη λατρεία του στην Ε.Ε., αυτόν τον ισχυρότατο ιμπεριαλιστικό σχηματισμό και καλεί τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές (όχι μόνο τα γερμανικά) να κάνουν επενδύδεις στην Ελλάδα... Πώς δηλ. επιτυγχάνεται ο στόχος του προγράμματος του ΚΚΕ μέσα από μια τέτοια συνεργασία; Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μιλάω, έχω την αίσθηση πως μετά απ' αυτές τις εκλογές μπορεί να μην ξαναχρειαστεί να μιλήσουμε γι' αυτήν, αφού ήδη τα ετερόκλητα εξ ων συνετέθη (π.χ. ΣΕΚ) κλίνουνε προς την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του Αλέξη, που θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε μαλακία, όπως εκείνη την αφίσα-κακό σπυρί της ΚΟΕ, ξέρετε εσείς...
    4. "στόχοι πάλης, μεταξύ των οποίων πρώτος και καλύτερος είναι η «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση". Επαναλαμβάνω τα προηγούμενα...
    5. "να σπρώχνεται στην αγκαλιά του υπό διαμόρφωση αριστερού αναχώματος του συστήματος". Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάχωμα; Σοβαρά; Κι όταν τον αβαντάρετε σ' όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, ψηφίζοντας του υποψηφίους του (δεν αναφέρω το προσωπικό μου παράδειγμα για ευνόητους λόγους)τότε είναι "μοχλός ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων"; Αποφασίστε, κε. καθηγητή... Μπορεί ήδη να φτύνετε εκεί που γλύφατε (για το ΚΚΕ μιλάω), αλλά μπορεί σύντομα να γλύφετε εκεί που φτύνατε...("φτύνατε"; -λέμε τώρα...)

    Με μεγάλη δόση κακίας, αλλά τί να κάνω; μου βγήκε!

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε ρόλο 13ης συνιστώσας... http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/5/2012&id=14050&pageNo=32&direction=1 Λοιπόν για να τελειώνουμε όλες οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις δημιουργούν 1 πόλο με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ (ο δεύτερος με κέντρο την ΝΔ). Αυτό το παιχνίδι κενροδεξιάς-κεντροαριστεράς ο Λαός δε θα το παίξει, όσες "φιλικές" επιθέσεις κι αν δέχεται το ΚΚΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο μέρες συνέχεια ο "Ριζοσπάστης" επιτίθεται και σφυροκοπεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εμένα όμως μού έκανε εντύπωση σήμερα το εξής απόσπασμα: "Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ." Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον ο αρθρογράφος να εξηγήσει γιατί προεκλογικά επιλέχθηκε η τακτική της "μη ανοιχτής αντιπαράθεσης" και γιατί τώρα αλλάζει;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον:δεν αλλάζει, ό,τι έλεγε το ΚΚΕ για τα διάφορα κομματίδια-σχηματισμούς, που μπάζουν την αστική ιδεολογία στο εργατικό κίνημα από την πίσω πόρτα, τα ίδια λέει: ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.
      2ον:όταν αλλάζει τακτική η ΟΠΟΙΑ Ανταρσυα και πάει να γίνει ΕΝΑ με τους "οπορτουνιτές των κινημάτων",όπως έλεγε, εννοείται ότι θα τους ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙΣ στον Λαό με οποιδήποτε τρόπο (βλ. τι έλεγε και τι λέει το ΚΚΕ για τους διάφορους οπορτουνιστές της "Αριστεράς")
      3ον:πάρ'το απόφαση: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η 13η συνιστώσα (μπες και δες στο site της τι προβάλλει...ένωση της "Αριστεράς"...όπως λέμε κεντροαριστερός πόλος..........)

      Διαγραφή
  7. Γιατι προεκλογικα ειχες στοχο την αποδυναμωση του δικομματισμου και την ενισχυση του ΚΚΕ. Προφανως οι στοχοι αυτοι παραμενουν, απλα τοτε δεν μπορουσες να ασχολεισαι και με τους πολυ μικρους. Πλεον ο δικομματισμος οπως τον ξεραμε εχει αλλαξει, και οπως ορθα λεει το κομμα, γινεται προσπαθεια αναμορφωσης του με το διπολο δεξια/αριστερα.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετσι οπως ερμηνευεται η θεση της αλλα και οι πραξεις της, προφανως παιρνει θεση σε αυτο, οχι απαραιτητα συνολικα αλλα σιγουρα οπως διαφαινεται βρισκεται σε μια διαδικασια αναμορφωσης.
    Τακτικα λοιπον, περα απο την ιδεολογικη αντιπαραθεση, ειναι λογικο το ΚΚΕ να προετοιμαζεται απεναντι στους ενδεχομενους αριστερουληδες της ευρωστρουγκας και να απευθυνεται σε οσους απογοητευτουν απο μια πιο καραμπινατη πολιτικη στροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα, η διέξοδος από την σκοπιά των εργαζομένων περνά από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για μια άμεση απάντηση με τη διαγραφή του χρέους, την παύση πληρωμών, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Σε αυτή τη βάση μπορούν να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση σε όλη την γραμμή του μετώπου, στην ΕΕ, στον ιμπεριαλισμό, στη διαχείριση, στην ενσωμάτωση, αλλά και στην περιχαράκωση.

    αυτα λεει η ανταρσυα και η ανακοινωση της αιγιαλιας. γιατι τις τραπεζες μονο ρε παλληκαρια; και ο ελεγχος αυτων των τραπεζων (κρατικων πλεον) να γινεται απο τους εργατες, καλα μεχρι εδω, ελεγχο απο ποια σκοπια; δλδ να δινουν δανεια με 6% αντι για 12 που δινουν τωρα; με τι κριτιρια; σκοπιμη θολουρα ή οχι;
    παμε ποιο κατω, με τα συγκεντρωμενα μεσα παραγωγης; ορυχεια κτλ; μεγαλες βιομηχανικες μοναδες; στην αγροτικη παραγωγη; θα την οργανωσουμε με κεντρικο σχεδιασμο για να αναπτυχθει και η μεταποιηση ή οτι να ναι οποιος να ναι και με οποια τιμη, δλδ καπιταλισμος.
    δεκανικια
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @greg
    Για τα ζητήματα που θέτεις, διεξάγεται ήδη... "επίσημος διάλογος" (ενημερωτικά δες και την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αρθρογραφία του "Ριζοσπάστη": http://antarsya.gr/node/442).
    Δεν αναρωτήθηκα όμως ως προς αυτά. Αυτά είναι γνωστά και υπαγορεύονται από τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό που με απασχόλησε ήταν η... τακτική της "ανοιχτής ή μη αντιπαράθεσης" με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σ' αυτό, συγνώμη, δεν μου απαντάς. Αν θες τη γνώμη μου, είναι ότι η συγκεκριμένη φράση που αναφέρω υποκρύπτει μια σκοπιμότητα, άγνωστη βέβαια σε μένα και πιθανόν σε σένα, αλλά που κάποια έστω στιγμή εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να αποκαλυφθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τασουλη
    δεν οξυναμε οσο επρεπε απεναντι στην ανταρσυα ειναι αληθεια. επρεπε να σας τα χωνουμε περισσοτερο. οριστε καναμε την αυτοκριτικη μας. θα βελτιωθουμε να ειστε σιγουροι.
    αληθεια ρε "επαναστατες" οταν μπουκαρανε τα αυγα στο περιστερι ο εκπροσωπος σας γιατι λουφαξε;;;;ενταξει αυτος δεν συμφωνησε να παρουν χωρο οπως εκανε ο συριζα, αλλα γιατι λουφαξε;
    στην ποε-οτα γιατι τα κανατε πλακακια με πασοκ και συριζα και αποκλειστικαν τα σωματεια που ειχε πλειοψηφια το παμε και περασαν τα δικα σας;γιατι αρνηθηκατε να παρετε αποφαση για απεργια, στο ΣΜΤ, μαζι με τον υπολοιπο κατασκευαστικο κλαδο; α ναι ειναι κομματικη απεργια...καποτε μας τα χωνατε για το ΠΑΜΕ οτι παει κολαουζος στις απεργιες της γσεε και παραδιπλα γιατι δεν κανει απεργιες μονο του. σας εχω νεα, την πρωτη 48ωρη μετα απο δεκαετιες το ΠΑΜΕ την εκανε, και τοτε τι λεγατε παλι στο εν λογω σωματειο; δεν παιρνουμε αποφαση για απεργια αλλα οποιος απεργησει θα τον καληψουμε, οποροτυνιστες του κερατα. που τα ξερω ολα αυτα; υπαρχουν σ/φοι που τα μεταφερουν και ισχυουν 1000% ολα
    και ας το χοντρυνουμε λιγο, σε ανθρωπους που φωναζαν καφτε τους (20/11) ναι λιγη κριτικη καναμε.
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και επειδη σε κοβω οτι θα αρχισεις το καλαματιανο, ξανα
    δεν οξυναμε την κριτικη γιατι α)ειχαμε και σοβαροτερα πραγματα να κανουμε και Β) πρεπει να ξερουμε σε τι θα κανουμε πολιτικη κριτικη. αποφασιστε πρωτα εκει με τις συνιστωσες/τασεις κτλ και μετα τα ξαναλεμε.
    εδω ρε οργια, βαλατε την ανασυνθεση στην ανταρσυα και το πρωτο αρθρο του εκπροσωπου της αμα την ενταξη ηταν να παμε ολοι στον συριζα.
    η τζιαντζη αναρωτιοτανε με αρθρο την κυριακη αν πρεπει να κατεβουμε στις εκλογες και να διακυνδινεψουμε να χασουμε το 1,2 που πηραμε
    σοβαρευτητε
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μόνο τις βασικές πολιτικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαβάσεις θα καταλάβεις ότι σκέφτονται πρόχειρα και με τηλεοπτική λογική. Επιγραμματικά αναφέρει ότι αγωνίζονται για:
    #Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.# (δηλαδή δεχόμαστε το κεφάλαιο και θα συζητήσουμε μαζί του για την κλίμακα φορολόγησης!!!)
    #Πάγωμα και μειώσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης. Για να σταματήσει ο ληστρικός ρόλος των τραπεζών#
    ( ακαταλαβίστικο..δεξιά ρεφορμιστική άποψη...δηλαδή υπέρ του κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα και όχι εργατικός έλεγχος σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες? Δηλαδή θα υπάρχουν και πολλές ΔΕΚΟ και πολλές τράπεζες? Ε...αυτό και εάν είναι σοσιαλισμός!

    Μέτα το ξανασκέφτεται και λέει:#Δημόσιο τραπεζικό σύστημα με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, ενάντια στον αντιλαϊκό ρόλο ιδιωτικών και «κρατικών» τραπεζών. Πάγωμα των επιτοκίων και των χρεών για στεγαστικά δάνεια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών#(δηλαδή σύμφωνα με τα παραπάνω ο εργατικός έλεγχος θα δίνει δάνεια με επιτόκια!)

    Εδώ πάλι ξαναθυμάτε την αστική τάξη και ξαναφέρνει τις ιδιωτικές τράπεζες, λέγοντας :#Να αυξηθεί η φορολογία των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που θησαύρισαν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων#

    Αδυνατώ να προχωρήσω παραπέρα γιατί υπάρχει τέτοια σύγχυση σε αυτά που γράφει που είναι σαν να πήρανε τίτλους από εφημερίδες και τα κάνανε πρόγραμμα χωρίς καν να τα διαβάσουν

    παιδιά μην ασχολείστε φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος τους.

    Σαμουήλ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι με αυτούς τους χαρακτηρισμούς και τα μειωτικά σχόλια είναι αδύνατον να διεξαχθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος... Με συγχωρείτε λοιπόν που... τόλμησα να θέσω ένα ερώτημα. Ελπίζοντας σε νηφαλιότερες προσεγγίσεις και απαντήσεις, χαιρετώ και ευχαριστώ για τη... φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δημοσιευμα το Ριζοσπαστη, δυστυχως, δεν επιχειρει να ανασκευασει τα δυο επιχειρηματα του Ρουση (των οποιων την ορθοτητα δεν θα κρινω εδω). 1) Οτι η πολιτικη στρατηγικη του κομματος σχετικα με τις συμμαχιες τα τελευταια χρονια βρισκεται σε αντιθεση αν οχι σε αρνηση του προγραμματος του το οποιο ειναι ακομα σε ισχυ και 2) οτι το ΚΚΕ εχει στην πραξη ταυτισει τους στρατηγικους στοχους με τους τακτικους με λογικη συνεπεια να απωλεσει την αντικειμενικη δυνατοτητα προσεγγισης με ευρυτερα στρωματα της κοινωνιας που αποτελουνται οχι κατ'αναγκη απο πεισμενους, μοιρολατρες, φοβισμενους και αμετακινητους στην πολιτικη της εφικτης μεταρρυθμισης, αλλα και απο τιμιους αγωνιστες οι οποιοι επιζητουν την ανατροπη του καπιταλισμου.

    Για τους παραπανω λογους θεωρω οτι η παρουσα απαντηση του αρθρογραφου του Ρ/στη ειναι εκτος θεματος. Επισης ειναι απογοητευτικη απο αποψη υφους (δεικτικο, κακοτεχνο και ατοπο), οπως, αλλωστε τον τελευταιο καιρο, μας εχει συνηθισει ο Ρ/στη σε παρομοιες διαμαχες.

    Οι εκφρασεις πολεμικης ειναι αναμενομενες στην πολιτικη διαπαλη, αλλα πρεπει να γινονται με φειδω, με συνεση και προπαντος με τιμιοτητα στα επιχειρηματα και στη σταση του αντιπαλου (συντροφου στην προκειμενη περιπτωση) και με σκοπο τη διαφωτιση και οχι την οπαδοποιητικη πολωση.

    Επιτελους, ας μην φαντασιωνονται καποιοι στο Ρ. οτι παιζουν το ρολο του Λενιν και του Τροτσκι στη διαμαχη με τον Καουτσκι. Τουλαχιστον, ο Ρουσης δεν ειναι Καουτσκι ... Χωρις τιμια αναλυση και διαθεση αντιπαραθεσης στα καυτα προβληματα που τιθενται στην ημερησια διαταξη απο την ιδια τη ζωη, και μαλιστα τετοια, των οποιων ο χαρακτηρας και η φυση να μην μπορουν να τον επιλεγουν ή να τον αλλαχθουν απο τα ατομα που περιδινιζονται στον πολιτικο χωροχρονο, η πολεμικη και οι πολιτικοι διαξιφισμοι μεταξυ πολιτικων εκπροσωπων μεταπιπτουν γρηγορα στο θεαμα ενος θλιβερου και κουραστικου, μα την αληθεια, ξεκατινιασματος.

    Τελειωνοντας θελω επιγραμματικα να τονισω οτι οι κοινωνικες-εργατικες-πολιτικες συμμαχιες ειναι ορος εκ των ων ουκ ανευ για ενα κομμουνιστικο κομμα. Συμμαχος δεν ειναι ο συντροφος σου στο κομμα ουτε η "επιρροη", ουτε ο εκλογικος φιλος, αλλα εκεινος (ατομο, ομαδες, κινηματα, κομματα) που θελει να αγωνιστει μαζι σου και εσυ μαζι του, ο καθενας στο χωρο του και με τον τροπο του αλλα σε συντεταγμενη πορεια, οχι κατ'αναγκη ταυτοσημη, για την εξασφαλιση μινιμουμ αλλα καιριων κατακτησεων.

    Ειναι αδιανοητο να γινεται πιστευτο οτι δεν υπαρχουν τετοιοι συμμαχοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώστε αρθρογραφούσε σε αστική εφημερίδα ε? Μήπως υπήρχαν και άλλες? Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε εκδοτικά μεγαθήρια βλέπεις.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι νέο και μικρό κόμμα, είναι φυσιολογικό και αντιφάσεις να βρεις και λάθη και ότι θες. Ο πυρήνας της ηγεσίας της είναι που δίνει το βηματισμό και το στίγμα της πολιτικής της. Εκεί να μου πεις τι βρίσκεις.

    Δεν ωφελεί να πιάνεις ακραία και μεμονωμένα περιστατικά μικρών και άπειρων στελεχών εδώ και εκεί, να τα μεγεθύνεις και να προσπαθείς να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση με αυτά. Θα τον βρει τον βηματισμό της όσο και να λυσσομανάνε κάποιοι.

    Είναι προφανές ότι στο ΚΚΕ ο ταξικός εχθρός τους είναι τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα κόμματα της αστικής τάξης όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πώς να εξηγήσει αλλιώς κανείς τους ΤΟΝΟΥΣ από μελάνι και χολή που εκτοξεύονται κάθε πέντε λεπτά από κάθε ΚΚΕ χώρο εναντίων τους.

    Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μαζί πολύ περισσότερα πράγματα για να απαλύνουμε και να βοηθήσουμε την καθημερινότητα πολλών εργατών!

    Όπως έγραφε και η Έλλη, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Αλέκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΑΝΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ 'Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ...
      ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΩΝΥΜΗΣ" Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΞΕΜΑΣΚΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ..":
      Ανώνυμος24 Μαΐου 2012 1:41 μ.μ.
      Κάποιες σκέψεις σε σημεία της επιστολής
      1. Επιστολή Ρούση:"την άρνηση ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς, η οποία το οδηγεί και σε ένα απομονωτισμό ο οποίος και του στερεί την κύρια πηγή άντλησης δυνάμεων,".
      Ο κος καθηγητής έχει χάσει προ καιρού τα ταξικά γυαλιά του, αφού θεωρεί ότι οι μελλοντικές δυνάμεις του κόμματος θα προέρχονται όχι από την εργατική τάξη και κάποια σύμμαχα μ' αυτήν στρώματα, αλλά από το "γεωγραφικό" χώρο της αριστεράς!
      TOPAZ PATRA

      Διαγραφή
    3. * ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ = Η ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ..

      Διαγραφή
    4. σωπα ρε θανουλη, δεν υπαρχουν αλλες εφημεριδες ε; και τι πρεπει σωνει και ντε να γραφει; ας αμολαει τον εμμετο του στο ιντερνετ οπως τοσοι αλλοι. ας παει στο πριν ή μηπως δεν ειναι "αριστερη" εφημεριδα;
      δλδ η χαφιεδοτυπια δεν ηταν μεγαθηριο;
      τι ειναι μικρο και απειρο κομμα;;;; ρε συ ολες οι συνιστωσες μας τα πρηζανε οτι οι κνιτες δεν ειναι εμπειροι γιατι δεν κανουν καταληψεις κτλ. ομως οι κνιτες ειναι αυτοι που εκει που μετραει δεν κανουν πισω (βλ. απεργιες) και οταν χρειαζεται δεν γινονται μπουχος με το πρωτο σαματα. σε αντιθεση με τους "εμπειρους" που στην δουλια ειναι κοτες για να μην αναφερω τωρα και πραγματα που τα εχω δει με τα ματια μου.
      αν ειναι μικρο (και χαριτωμενο)και εχει τωρα αντιφασεις λαθη κτλ, αν μεγαλωσετε τοτε τι θα γινετε; ασε ξερω δες μια τι κανουν τωρα στον συριζα και βγαλε συμπερασμα. αν δεν μπορειτε να οργανωθειτε τωρα που ειστε three and the koukos band, φαντασου μετα.
      και δεν καταλαβα, ολοι οι υπολοιποι στηνεστε μπας και βαλει κανενα (,) λαθος κανενας σ/φος για να τον κατηγορησετε για αποκλιση και οταν κανετε καραμπινατες #%#%@ θα σας την χαριζουμε;
      καπως ετσι απαντησε και ο χωρις τσιπ(ρ)α οταν τον ρωτησανε για τις μειωσεις που υπογεαψανε στους εμπ/λους και για να το εμπεδωσουνε καλυτερα υπογραψανε με 35% μειωση στην ΔΕΗ. καλα σαραντα και χαιρετισματα στον πλατανο.
      οσο και για τον πυρηνα της, εννοεις τον δελαστικ; τους παπασπυριδιδες, την μιση αραν που εφυγε; την αρασ που δεν κατεβαινει να ψηφισει καν (μονο σφαζει τους αρανιτες για μια εδρα στο δσ, οπως στην πατρα) ή για την ανανεωση, α για την οκδε. η σκετη ή ο σπαρτακος ειναι στην ανταρσυα και τι διαφορες εχουν αυτοι ειπαμε;;;; ειστε η χαρα του δελφιναριου.
      οσο για το ποιος ειναι εχθρος ποιου.
      μαστορα εμεις κανουμε πολιτικη κριτικη ειτε συμφωνεις με αυτη ειτε οχι.
      για να βρεις αυτους που βλεπουν εχθρους και συμπεριφερονται ετσι κοιτα στον καθρεφτη.
      εμεις δεν εχουμε βελισαρατους που στο πολυτεχνειο το 95 σαν αλλος αρτεμης ματσας εδινε τους σ/φους στους βλασοπουλους με αποτελεσμα 1 σ/φο μηνες στο νοσοκομειο με εγκαυματα και αλλους πολλους με σπασιματα κτλ.
      εμεις δεν καναμε τους τσιλιαδορους στην νομικη για να μπουκαρουν παλι οι ιδιοι με τσεκουρια και απο θαυμα να μην εχουμε νεκρους, εμεις δεν την πεφτουμε στις σχολες που νοιωθουμε να απειλειτε η οποια πρωτια με τραμπουκικους τροπους 20/3 με σ/φους να κινδυνευουν να χασουν το ματι τους και με σπασιματα κτλ.(μεταλειολογους).
      εμεις δεν κατεβαζουμε τις πλακετες δολοφονημενων αγωνιστριων και τελος δεν κανουμε τις πλατες στους παρακρατικους οταν δολοφονουσαν εργατη και μονο γιατι το κομμα εχει τα συγκεκριμενα χαρακηριστικα καταφερε και απεκρουσε την επιθεση δεν εφυγε απο το συνταγμα και δεν θρηνησαμε παραπανω θυματα.
      και να μακαριζετε την τυχη σας που υπαρχει αυτη η ηγεσια γιατι αν γινοταν επιλογη να ανακοινωθει η δολοφονια στο συνταγμα, με τοσους τραυματιες και απο γυναικοπεδα με ανοιγμενα κεφαλια και τις μολοτοφ που σκαγανε πισω απο την περιφρουριση, τοτε να δω που θα κρυβοσασταν για την σταση που κρατηστε και αναφερομαι στις κραυγες καυτε τους που ακουγοντουσαν απο σας και τους συριζαιους.
      οσο για τον τασουλη, πειραχτηκες οπως ο παγκαλος για τους χαρακτηρισμους ε; οταν τραμπουκιζεις κνιτες με το παρεακι σου ειναι καλα; εδω το παιζεις ιστορια και καλα πολιτισμενος;
      modesto

      τουλαχιστον οι υπολοιποι του συναφιου σου τρολαρουν χωρις το κανονικο τους ονομα, δεν φοβασαι οτι θα πεσεις σε τυπους που ξερουν το πιος εισαι;

      Διαγραφή
    5. Αυτά που λες δεν τα ξέρω και τα ακούω πρώτη φορά. Προσωπικά δε σε πιστεύω. Ούτε με ενδιαφέρει πως μια χούφτα φοιτητές αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία με την όποια «δράση» του στα πανεπιστήμια και τις σχολές. Εγώ ζω στην παραγωγή και εκεί ο κόσμος δε συμπεριφέρεται όπως μας τα περιγράφεις τουλάχιστον εσύ και οι «εμπειρίες» σου.

      Πάντως ότι θα δεχόμουν και απειλές από τέτοιο μπλοκ και από υποτιθέμενους κομμουνιστές ούτε που το είχα φανταστεί. Μήπως να προσέχω κιόλας ανώνυμε?

      Διαγραφή
    6. καταρχην δεν ειμαι ανωνυμος, μπορει να βγήκε λίγο ποιο πάνω το νικνειμ αλλά υπάρχει.
      οι καταγγελίες υπάρχουν, είναι αλήθεια ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ και υπάρχουν και αλλά πολλά.
      modesto

      Διαγραφή
    7. στην vodafone σε απεργία της ΓΣΕΕ όχι του παμε, συνδικαλιστής εκλεγμένος στο δσ της ανταρσυα πήγε να σπάσει την απεργιακή περιφρούρηση για να πάει για δουλια, πέφτοντας με την μηχανή του πάνω στους απεργούς.
      στο σωματείο μισθωτών τεχνικών η πλειοψηφία (ναρ-συσπειρώσεις-συν κτλ) αρνείται πεισματικά να πάρει απόφαση για απεργία, όχι όταν γίνεται απεργία της ΓΣΕΕ κατεβαίνοντας ουρά της γσεε, αλλά και όταν το παμε προκηρύσσει απεργίες αρνείται πεισματικά.
      ας το ξαναπάμε. στην ποε-οτα όλοι μαζί κανανε κομπρεμι να αποκλείσουν σωματεία με συμβασιούχους που έχει πλειοψηφία το παμε, ενώ πέρασαν όλα τα αλλά με συμβασιούχους που έχουν δυνάμεις ανταρσυα και κυρίως συριζα.
      σήμερα το πρωί στην νετ ο μόνιμος συνδετιμονας δελεαστικ έκανε άλλο ένα γλείψιμο στον συριζα και όποιος ξέρει και μπορεί ας το ανεβάσει.
      στην 48ωρη πριν τα γεγονότα του οκτωμβρη, το απόγευμα που προσπάθησε το παμε να έρθει στο σύνταγμα, από την μια προπηλάκιζαν οι ακροδεξιοί και από την άλλη μέλη της εξωκοινοβουλευτικής και κάνε τον κόπο να δεις το βίντεο θα γνωρίσεις ανθρώπους, αλλά και στα "ακροαριστερά" μπλογκ θα διαβάσεις αποκαλυπτικά πράγματα.
      όσο για το όνειδος που θα βαρύνεστε για όσο υπάρχει η γκρουπα είναι η δολοφονία του κοτζαριδη.
      επειδή εκεί ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.
      αυτοί που κανανε την επίθεση φτασανε μέχρι την εθνική τράπεζα με την κάλυψη του συριζα και της ανταρσία και πριν το τελικό πέσιμο πίσω από το δεν πληρώνω.
      όταν τους διώξαμε την πρώτη φορά, καταφύγιο βρήκαν μπαίνοντας μέσα στα μπλοκ τα δικά σας και του συριζα. ΜΑΖΙ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΚΑΦΤΕ ΤΟΥΣ.
      λοιπόν κομμένο το παραμυθάκι για τα δεν ξέρω δεν γνώριζα. να μάθεις.

      Διαγραφή
    8. και δεν κατάλαβα, ο φοιτητής δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις του;
      αν δλδ μαθητής κνιτης έκανε ένα λάθος, δεν θα βγαίνατε να τον ξεσκίσετε όλοι μαζί; για αυτό αφήστε την παπατζα και γίνετε για μια φορά άνθρωποι και απαντήστε στα ισα και σταράτα.
      στις εκλογές του 09 αυτοί που πήγαν (καμιά 30αρια) και σακάτεψαν 5 κνιτες 3 γυναίκες και 2 άντρες κάπου στην Ηλιούπολη το έκαναν για να τους πείσουν για την ενότητα ε;
      τα παραδείγματα αυτά τα λέω για ένα και μόνο λόγο.
      για να δείξω ποσό ψεύτικα είναι τα λόγια για την δήθεν ενότητα και ότι έρχεστε καλοπροαίρετα για να συνεργαστούμε.
      ΨΕΜΑΤΑ, ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.
      ααα, και ρώτα κάνα παλιότερο "σύντροφο" σου πως βγήκε το "πίσω από τα παιδιά" και το τραγουδάκι που ξεκινά με το "τα παλιόπαιδα οι κνιτες με πειράζουν" και τελειώνει με το " μια φορά πήγα μπροστά και χεστηκα".
      αλήθεια ρε παλληκάρια, στην απεργία στο λιμάνι τότε που απειλούσε το πασοκ ότι τα πλοία θα φύγουν, δεν λεγάτε συμπαράσταση, να βοηθήσουμε τους ναυτεργάτες και άλλα βερμπαλιστικά;
      που ήσασταν;;; άλλα ξέχασα να είσαι το πρωί στο λιμάνι είναι δύσκολο, κινητοποίηση πριν τις 11 δύσκολο να κανείς, που να ξυπνάς τώρα!!!!
      και επειδή τα γραφώ τα θυμάμαι και φορτώνω. ακόμα και να δεχτώ ότι τα παιδιά είναι μικρά και άπειρα και δεν ξέρουν καλά τις θέσεις και μερικοί παρασύρονται και προσπαθούν να πείσουν ιδεολογικά με το ξύλο, είδες πουθενά καμιά ανακοίνωση που να λέει ότι "ρε παιδιά, γράψτε λάθος, ο μικρος δεν το κατάλαβε καλά και ψήφιζε ότι νάνε" ή ότι εντάξει παρεκτράπηκαν και γράψε λάθος και να στείλουν και ένα λουλούδι ρε παιδί μου στο νοσοκομείο που κινδύνευε να χάσει το μάτι του ένας εν δύναμη σύντροφος.

      ας γυρίσουμε στην παράγωγη λοιπόν. ο χωρος παράγει μαζικά απεργοσπάστες που κατεβαίνουν στις πορείες (απεργίας) με άδεια λίγων ωρών και ξαναγυρνάμε και κάθονται και παραπάνω για να καλύψουν το δίωρο που χάθηκε, ως επικεφαλής συνεργείου, όχι απλά δεν απεργούν, άλλα πιέζουν και τους υπόλοιπους να έρθουν και ακόμα όταν οι εργαζόμενοι κατέβαιναν στην απεργία τους έσπαγαν τα τηλεφωνά για ερωτήσεις και πιέσεις για να γυρίσουν πίσω.
      τα ονόματα υπαρχουν, αλλα αν υπαρχει τσιπα βγειτε μονοι σας και πειτε «ναι δεν εχω τα %$%$# να κανω απεργια, χεζομαι, θα το καταλαβουν ολοι, οι αδυναμιες ανθρωπινες είναι να βοηθησουμε να τις περασετε, για αυτό λοιπόν πριν μιλάς, να μαθαίνεις και αφού θες να μείνεις σε αυτό τον χώρο, τουλάχιστον ρώτα να σου δώσουν γραμμή ποια πράγματα να αποφεύγεις στις συζητήσεις για να μην απαντάς με το τουλάχιστον προβληματικό "δεν τα ξέρω αυτά", ΜΑΘΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.
      modesto

      Διαγραφή
    9. Δεν έχω πάει πανεπιστήμιο και δεν ξέρω το τι γίνετε στις φοιτητικές οργανώσεις.

      Πάντως αν αυτά που λέτε είναι αλήθεια, τότε περιγράφετε τέρατα όχι ανθρώπους.

      Διαγραφή
    10. Αυτό για το Δελαστίκ θα ήθελα να το δω.. αν έχει κανείς κανα link θα βοηθούσε πολύ.

      Διαγραφή
    11. αυτα που σου λεω τα κανουν οχι μονο οι φοιτητες αλλα και οι μεγαλυτεροι, τωρα για τον δελαστικ δεν ειμαι ο καταλληλος (τεχνολογια)
      Modesto

      Διαγραφή
  16. Το κείμενο του Ρούση δεν νομίζω πως χρίζει σχολιασμού και αν είχα κάτι να πω με κάλυψαν άλλοι σχολιαστές , εγώ θέλω να μείνω ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ και στο εθνικό σπορ της Ελλάδας που έχει μεγάλη άνθιση το τελευταίο καιρό την ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ .

    ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που έφυγε από το ΚΚΕ το 1989 γιατί ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της αριστεράς ?

    ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που δήλωνε σε συνέντευξη του στο TVX στις 30 Απρ 2012 (Απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ του οποίου από τη μια ο ηγετικός του πυρήνας, και δη ο πρόεδρος του, στην κυριολεξία οπορτουνιστικά, υιοθετεί μια δίχως αρχές ετερόκλητη συνεργασία με τους πάντες-προχθές ακόμη και με τον Καμμένο- φτάνει να γευτεί λίγη κυβερνητική εξουσία) ?

    ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που το 2008, κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, διαφώνησε δημόσια και άσκησε ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ του κόμματος και σεχταριστική τακτική. ?

    ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που δημοσίευσε άρθρο στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία στις 20/3/2011 με τίτλο «Πισώπλατο χτύπημα κατά του φοιτητικού κινήματος» κατηγορώντας ΔΗΜΟΣΙΑ για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το ΚΚΕ που τόσο πολύ «πονά» ?

    ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που μόλις πριν λίγες μέρες ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ?

    ο ΡΟΥΣΗΣ δήλωσε για τις εκλογές -(Οι δεκάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κόντρα στη μονοδιάστατη σκέψη, ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που με αυταπάρνηση έδωσαν την εκλογική μάχη, αποτελούν ανεκτίμητη επένδυση για το μέλλον του λαϊκού κινήματος.) και έρχομαι και χρησιμοποιώ την ίδια λογική του Ρουση και ρωτώ . Ας μας εξηγήσει ο κ.Ρουσης γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ έχει σωστές θέσεις κατά αυτόν πήρε μόλις 1,19% ???

    Η κριτική είναι εύκολη και κυρίως όταν είναι TV persona και κυρίως δημόσια όταν ξέρεις ότι η φωνή σου θα ακουστεί περισσότερο από του ΚΚΕ που κρίνεις . ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?
    Δικαίωμα να κάνει κριτική έχει όση θέλει αυτός και ο οποιοσδήποτε , το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κριτική θα πρέπει να δίνεις την ευκαιρία και σε αυτόν που κριτικάρεις να έχει το ίδιο δικαίωμα με σένα να απαντήσει , να υπερασπιστεί τις όποιες θέσεις κρίνεις , αυτό δεν το κάνει ο κ.Ρούσης , απεναντίας τώρα που γερνά θέλει να βάλει στις εμπειρίες του και την κοινοβουλευτική εμπειρία ,ποιος ξέρει πια ματαιοδοξία τον σπρώχνει προς τα εκεί , γιατί πόνος για το ΚΚΕ δεν είναι απλά βλέπει ότι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα καταφέρει ποτέ να είναι βουλευτής μιας και στις εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ρουφήξει σχεδόν όλη την ΑΝΤΑΡΣΙΑ όποτε ψάχνει στέγη για να μπει στην βουλή , αλλά το ΚΚΕ δεν του κάθετε και αν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ολυμπιακών διαστάσεων (εγώ δεν αποκλείω τίποτα).


    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ γιατί όταν πονάς κάποιον δεν του κάνεις κακό αλλά προσπαθείς για το καλύτερο , οπότε ας αφήσει ο Ρούσης τα περί πόνου και οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί αυτήν την ηλίθια και ΑΝΗΘΙΚΗ δικαιολογία .


    Η εποχή είναι δύσκολη και το ξέρουμε όλοι οι κομμουνιστές αυτό , ξέρουμε επίσης διδασκόμενοι από την ιστορία πως μια τέτοια εποχή η κοινωνία θα στραφεί προς τον συντηρητισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει το σημαντικότερο ρόλο της στροφής του κόσμου προς τα δεξιά μετά τις εκλογές και το κυβερνητικό ρόλο που θα παίξει .

    Επίσης ξέρουμε ότι το ΚΚΕ στις εκλογές το πιθανότερο είναι να χάσει πολλούς ψηφοφόρους του γιατί απλά ο κόσμος ψάχνει για μεσσίες να τον σώσει , ψάχνει ηγέτες , σίγουρα θα έχετε δει πολλά σχόλια σε διάφορα μπλογκ "αριστερά" ακόμα και εδώ , μιλούν για πρόσωπα και όχι για ιδεολογίες .

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν όσα χρόνια και να έχει κάποιος στο ΚΚΕ ,ή πόσο έχει προσφέρει υποτίθεται στο λαϊκό κίνημα κλπ κλπ παράσημα που μπορεί να έχει , η παροιμία λέει «ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙΣ 1,19 ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1/7 ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΜΕΛΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 6,7 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ).ΜΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 16,3% ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΜΙΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ 5ο ΚΟΜΜΑ ΜΕ 8,4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ 5%

      Διαγραφή
    2. το ποσοστο του κκε για τις 17 Ιουνη απο που προκυπτει? Απο τις δημοσκοπησεις? Απο που και ως που τις περνουμε υποψιν μας σαν εργαλειο για σοβαρη πολιτικη αναλυση?
      Δεν ξερω ποιο θα ειναι το νουμερο. Αλλα αυτη η σιγουρια που εχετε μερικοι κοιτωντας τις δημοσκοπησεις με αφηνει εκπληκτη.
      Λες και δεν εχουν πεσει παταγωδως εξω ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!! Λες και δεν ξερουμε ολοι, απο ποιους γινονται και με ποιον τροπο και με ποια πολιτικη στοχευση.
      Ελεος

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά , το ανέφερα στο σχόλιο μου γιατί ο Ρούσης πάνω στον "πονο" του αναφέρει την πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ και απαντώ με τον ίδιο τρόπο και βέβαια εσύ μόνο εκεί πιάστηκες , είδες λοιπόν ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ είναι ο Ρουσης και πόσο υποκριτής και πόσο ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ κρύβεται πίσω από το "πονεμένο" γραμμα του

      Διαγραφή
  17. Μερικές φορές με εντυπωσιάζει το θράσος ορισμένων! Εμ τόσα χρόνια σε βρίζουν, εμ παντού πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμ δεν χάνουν ευκαιρία να σε λοιδωρήσουν, κι από την άλλη "ανησυχούν" για την πορεία σου! Όχι άλλη αγάπη και φιλία ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. XAΛΑΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΗ. ΑΣ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ (ΑΡΑΝ , ΑΡΑΣ, ΝΑΡ, ΣΕΚ κ.λ.π)ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΡΡΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΛΩΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.