12 Νοεμβρίου 2010

Ήρθε η ώρα της Ιρλανδίας, για Μνημόνιο και ΔΝΤ !

Από την Ελευθεροτυπία

Όργιο φημών σχετικά με την ενεργοποίηση ή όχι του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. για την Ιρλανδία ξετυλίγεται την Παρασκευή. Αρχικά ήρθε η διάψευση από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, για να ακολουθήσει αινιγματική δήλωση από τον πρόεδρο του Eurogroup και ολοκληρώθηκε με δημοσίευμα του Ρόιτερς που έκανε λόγο για ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό.

Η Ιρλανδία μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις ανάγκες της μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και δεν θα είχε νόημα να απευθυνθεί για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν.


"Το κράτος έχει επαρκή χρηματοδότηση ως τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου, έχουμε σημαντικά αποθέματα, έτσι αυτή η χώρα δεν βρίσκεται σε κατάσταση να χρειάζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο να προσφύγει στο μηχανισμό", ανέφερε ο Λένιχαν σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.


Όπως πρόσθεσε "γιατί να προσφύγουμε στο μηχανισμό στις συνθήκες αυτές; Δεν θα είχε νόημα. Θα στέλναμε σήμα στις αγορές ότι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε οι ίδιοι τις υποθέσεις μας".

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Zαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει κατά πόσον έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης. "Εξαρτάται από την κυβέρνηση της χώρας για να αιτηθεί βοήθειας" δήλωσε.

Λίγο αργότερα, δημοσίευμα του Ρόιτερς το οποίο επικαλείτο ανώνυμες πηγές, ανέφερε πως οι συζητήσεις για την ένταξη της Ιρλάνδίας στο νέο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, έχουν ήδη ξεκινήσει.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.