26 Νοεμβρίου 2010

Οι ναυτεργάτες απαντούν με νέα 48ωρη απεργία ...

Με νέα 48ωρη απεργία που αρχίζει να μετρά από σήμερα Παρασκευή τα ξημερώματα, οι ναυτεργάτες παραμένουν αταλάντευτα στους καταπέλτες των πλοίων, δίνοντας, με τη δύναμη της έμπρακτης αλληλεγγύης των εργατών της στεριάς, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ, των γυναικών, που ενισχύουν τις απεργιακές ναυτεργατικές φρουρές σε όλα τα λιμάνια, έναν αποφασιστικό αγώνα για να αποκρούσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο για την αύξηση της κερδοφορίας του επιδιώκει πλέον να σαρώσει το σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Οι ναυτεργάτες, με το βάρος της οργάνωσης του αγώνα να έχουν αναλάβει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, παλεύουν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μπάρκο, διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 
«Με την αποφασιστική καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών και την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους, των ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και της νεολαίας, συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία η απεργία των ναυτεργατών», τονίζουν με ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και έμπρακτη απάντηση των ναυτεργατών «στα χοντροειδή ψεύδη, τις συκοφαντίες και την κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΕΕΝ Α. Βεντούρης», βρίσκοντας βήμα στα ΜΜΕ των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων.


Τονίζουν ότι η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, που την αντλούν από την αντιλαϊκή πολιτική, η απαίτησή τους για πλήρη, χωρίς κανένα περιορισμό ελευθερία δράσης, η μέχρι τώρα κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στην ακτοπλοΐα, πανάκριβα εισιτήρια, νησιά στην απομόνωση, «δημιουργούν συνθήκες ερήμωσης» και «διευκολύνουν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια, διατηρώντας αυτοί τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως κυνικά έχουν δηλώσει (σ.σ. δήλωση Βεντούρη 3 Νοέμβρη 2010)».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία χτες αναγκάστηκε κάτω από τη θέληση των ναυτεργατών να πάρει απόφαση για τη νέα 48ωρη απεργία, τα σωματεία σημειώνουν: «Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί περιορίζει το πλαίσιο αιτημάτων μόνο στο ζήτημα της ανανέωσης της ΣΣΕ και με ευτελή αύξηση του ποσοστού» σε σχέση με την τεράστια απώλεια του ναυτεργατικού, όπως συνολικά του εργατικού, εισοδήματος. Ετσι, σύμφωνα με τα σωματεία, η πλειοψηφία εξαιρεί τμήματα των ναυτεργατών, όπως τα πληρώματα των κρουαζιεροπλοίων, των πορθμείων που δε συμπεριλαμβάνονται στην απεργία, τους ανέργους, όταν η επίθεση των εφοπλιστών είναι σφοδρή και ενιαία.

Από τον Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.