26 Νοεμβρίου 2016

Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο


Το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, σε ηλικία 90 χρονών, ανακοίνωσε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο αδερφός του και πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.

Οπως μεταδίδει η «Γκράνμα», με επιθυμία του ίδιου η σωρός του θα αποτεφρωθεί και τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος που θα γίνει η κηδεία.

Ο Φιντέλ Κάστρο είχε γεννηθεί στο Μπιράν της Κούβας στις 13 Αυγούστου 1926 και είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Από φοιτητής συμμετείχε στο επαναστατικό κίνημα ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα στην Κούβα που είχε την ανοιχτή στήριξη και των ΗΠΑ.

Στις 26 Ιούλη του 1953, επικεφαλής ομάδας επαναστατών επιτέθηκε στους στρατώνες της Μονκάδα, με σκοπό να ξεσηκώσει το λαό του νησιού ενάντια στη δικτατορία. Η απόπειρα αποτυγχάνει και ο ίδιος μαζί με συντρόφους του συλλαμβάνεται, όμως η 26η του Ιούλη σηματοδοτεί την απαρχή της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα.

Μπροστά στους κατηγόρους του, στις 6 Οκτώβρη του 1953, στο δικαστήριο του Σαντιάγκο της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο λέει: «Οσο για μένα, ξέρω πως η φυλακή θα 'ναι σκληρή όσο δεν ήτανε ποτέ για κανένα, πως θα βρω μπροστά μου απειλές, παγίδες και άτιμες βιαιότητες. Μα δεν τις φοβούμαι, όπως δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου που πήρε τη ζωή εβδομήντα αδελφών μου. Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η Ιστορία θα με δικαιώσει».

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 χρόνια φυλάκιση στο σωφρονιστήριο του Λος Πίνος που σήμερα ονομάζεται Ισλα δε Χουβεντούδα.

Το 1955, στις 15 του Μάη, ο Κάστρο αποφυλακίστηκε και στις αρχές Ιούλη αναχώρησε για το Μεξικό, όπου οργάνωσε και εκπαίδευσε στρατιωτικά μια ομάδα επαναστατών, από τις τάξεις της οποίας βγήκαν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της Κουβανέζικης Επανάστασης, όπως ο Καμίλο Σιενφουέγος, ο Χουάν Αλμέιδα και φυσικά o Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Οι επαναστάτες ξεκίνησαν το αντάρτικο στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα και ο επαναστατικός στρατός που συγκροτήθηκε «ακούμπησε» στη συστηματική πολιτικοστρατιωτική προετοιμασία που είχε ξεκινήσει το κίνημα της 26ης Ιούλη με επικεφαλής τον Φ. Παις, το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Κούβας όπως είχε ονομαστεί το ΚΚ Κούβας και το Επαναστατικό Διευθυντήριο που απαρτίζοταν από επαναστάτες φοιτητές. Βασίστηκε στη δράση των οργανωμένων δυνάμεων στις πόλεις, στην παράνομη δουλειά που ανέπτυσσαν οι κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στην αγροτιά και τη νεολαία. Αυτή η προετοιμασία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της επαναστατικής πάλης. Αυτές ήταν και οι κύριες δυνάμεις που προχώρησαν στην ενοποίηση τους στις Ενωμένες επαναστατικές δυνάμεις που οδήγησαν στην επανασύσταση του ΚΚ Κούβας το 1965.

Την 1η Γενάρη του 1959 ο λαϊκός αντάρτικος στρατός της Κούβας μπαίνει θριαμβευτικά στην Αβάνα, μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα του λαού της Κούβας ενάντια στη δικτατορία του Φλουχένσιο Μπατίστα που στήριζε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Η Κουβανική Επανάσταση απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και βρήκε αμέσως την αμέριστη στήριξη της Σοβιετικής Ενωσης και των τότε σοσιαλιστικών χωρών.

Δυο χρόνια και 4 μήνες μετά την Επανάσταση , ο κουβανικός λαός, με την καθοδήγηση της ηγεσίας του και του ίδιου του Κάστρο, αναχαιτίζει στον Κόλπο των Χοίρων στην παραλία Χιρόν, την εισβολή και απόβαση 1.400 μισθοφόρων που έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση.

Στη μεγάλη διαδήλωση της 16ης του Απρίλη του 1961, στις κηδείες των σκοτωμένων από τις αεροπορικές επιδρομές (λίγο πριν την απόβαση των μισθοφόρων της CIA), ο Φιντέλ Κάστρο, ανακηρύσσει για πρώτη φορά το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Επανάστασης. Για δεκαετίες ο Φιντέλ Κάστρο, από τη θέση του προέδρου της Κούβας και ως επικεφαλής του ΚΚ Κούβας καθοδήγησε την πάλη του λαού της χώρας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στις δύσκολες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και περικύκλωσης και ιδιαίτερα μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες στο 1989-1991.

902.gr

58 σχόλια:

  1. Adiós comandante.... Από τους μεγαλύτερους επαναστάτες. Μεγαλύτερος από τον Τσε
    Και ένα βιβλίο από στέλεχος του Τμήματος Ασφάλειας της Κούβας. 634 μέχρι το 2000!

    https://www.scribd.com/document/169084284/634-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF

    Ελάτε που είναι αλήθεια. «Σταλινολογίες» θα είναι

    Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διαφωνία μόνο. Ισάξιος με τον ΤΣΕ κατα την γνώμη μου πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώτερος. Έμεινε εκεί να χτίσει όσο μπορούσε τον σοσιαλισμό. Με εμπάργκο με ανατροπές στην ΕΣΣΔ. Και με υποστήριξη με στρατό στο Αντάρτικο της Αγκόλας ενατίον της εισβολής του απαρχάιντ της Ν.Αφρικής.

      Παρόλο που δεν ήταν θερμός υποστηρικτής του Στάλιν όπως ήταν ο Τσε. Πως φαίνεται ό,τι δεν διάβασες το βιβλίο; Ήξεραν ποιον να χτυπήσουν. 634 φορές αλλά δεν τα κατάφεραν. Το γιατί απέτυχαν το αναλύσει ο αξιωματικός ασφάλειας της Κούβας

      Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

      Διαγραφή
  2. Σιωνιστής Εβραίος και δικτάτορας ο Φιντέλ Κάστρο
    Ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο έχει ομολογήσει στα απομνημονεύματά του και σε πολλές συνεντεύξεις του το εξής: Όταν πήγαινε σχολείο στην Αβάνα, οι συμμαθητές του τον φωνάζανε «Εβραίο»!..
    Ο πατέρας του, Άγγελος Κάστρο, είχε έλθει στην Κούβα ως μετανάστης από την βορειοδυτική Ισπανία και σύντομα πλούτισε από τα ζαχαροκάλαμα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πατέρας του Φιντέλ ήταν Μαρράνος, δηλαδή Ιουδαίος της Ισπανίας που εκχριστιανίστηκε για να γλυτώσει από την Ιερά Εξέτασι. Αυτό το λένε οι ίδιοι οι έγκυροι Εβραίοι. Για παράδειγμα, ο κορυφαίος Γαλλοεβραίος συγγραφέας Εντγκάρ Μορέν, στο βιβλίο του «Ο νεωτερικός κόσμος και το εβραϊκό ζήτημα», εκδόσεις του «Εικοστού Πρώτου», που έχει μεταφράσει στα ελληνικά ο διαβόητος Εβραίος ηγέτης του Ελληνικού Τροτσκισμού Σάββας Μιχαήλ, αναφέρει επί λέξει στην σελίδα 128:
    «Δεν απομένει τίποτα από τον λατινοαμερικανικό Μαρρανισμό έξω από μερικά ονόματα που προδίδουν την καταγωγή, όπως Καρντόσο ή Κάστρο»!..
    Πώς μού ήλθε σήμερα να ασχοληθώ με την φυλετική καταγωγή του Φιντέλ Κάστρο; Απλούστατα, σε προ ημερών συνέντευξή του σε 9 ξένους δημοσιογράφους, ο Ηγέτης της Κουβανικής Επαναστάσεως τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ στην διαμάχη του με το Ιράν. Είπε επί λέξει ο Κάστρο: «Για το Ισραήλ είναι φριχτό να βρίσκεται το Ιράν τόσο κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου, αδιάφορο το πότε θα γίνει αυτό. Ακόμη και αν χρειαστούν τρία χρόνια. Είναι ανυπόφορο για τους Ισραηλινούς και αποτελεί λόγο να επιτεθούν εάν δεν επιτεθούν οι Αμερικανοί»!!!
    Την είδατε πουθενά αυτή την δήλωσι στα αριστεροκρατούμενα ελληνικά ΜΜΕ; Όχι, βέβαια, διότι ο Φιντέλ είναι η ιερή αγελάδα του Παγκόσμιου Σοσιαλισμού και επί μισό αιώνα αποτελεί την σεξουαλική ονείρωξι όλων των Ελλήνων Αριστερών.
    Θυμίζω απλώς ότι και ο Ιδρυτής του ΚΚΕ, Εβραίος δημοδιδάσκαλος Αβραάμ Μπεναρόγια, πέθανε 92 ετών το 1979 στο Ισραήλ σαν φανατικός Σιωνιστής, ενώ σε όλη την ζωή του ήταν Διεθνιστής. Μακάρι να δούμε κάτι τέτοιο και με τον Φιντέλ Κάστρο, μπάς και ξεφτιλιστεί οριστικά ο εβραιοκινούμενος Σοσιαλκομμουνισμός…
    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2010/08/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασίστα εκαψες κανένα εβραίο σήμερα;

      Διαγραφή
    2. Στα παπαρια μας ποια ήταν ή εθνικότητα του κάστρο...ας ήταν και εβραίος. Τον άνθρωπο δεν τον κάνει ή εθνικότητα του ή ή ράτσα του...απόδειξη ότι σκατοφασιστες υπάρχουν από κάθε ράτσα..μαύροι άσπροι σαν του λογου σου κιτρινοι και μελαμψοι...πήγαινε τώρα να χαιδεψεις το πουλάκι σου μπροστά σε καμία εικόνα του φύρερ και άδειασε μας τη γωνιά βρωμιαρη

      Διαγραφή

    3. Έχω διαβάσει τα απομνημονεύματα από τα παιδικά χρόνια του Φιντέλ σε ελληνική μετάφραση με τίτλο "Εκείνα τα χρόνια".
      http://www.politeianet.gr/books/9789606760280-castro-fidel-topos-motibo-ekdotiki-ekeina-ta-chronia-88739

      Γιος Ισπανού στρατιώτη που πολέμησε στην Κούβα την εποχή της επέμβασης των ΗΠΑ όταν η Κούβα ήταν αποικία της Ισπανίας στα τέλη του 19ου αιώνα που ξαναγύρισε στην Κούβα. Η μητέρα του, θρησκευόμενη Καθολική.

      Ναι όλοι ήταν "Εβραίοι στο μυαλό" με τον ίδιο ακριβως τρόπο που ο Καπμοτζιανός φίλος του Ρέιγκαν και της Θάτσερ γνωστός ως Πολ-Ποτ βάπτιζε τους Καμποτζιανούς Κομμουνιστές ή αυτούς που βοηθούσαν το Βιετνάμ , "Βιετναμέζους στην ψυχή".

      Όλοι οι Εβραίοι δεν είναι Εθνικιστές δηλαδή Σιωνιστές(*). Εβραίκής καταγωγής ήταν και η Χάνα Αρέντ η μαθήτρια του φασίστα Χάιντεγκερ

      Ότι οι φασιστοακροδεξιές φυλλάδες και τα μεντιά τους θαυμάζουν το κράτος του Ισραήλ και προτείνουν συμμαχία του κατά της Τουρκίας αυτό δεν τους κάνει Φιλοσιωνιστές;

      Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»
      (*) Σιωνισμός = Εβραικός Εθνικισμός

      Διαγραφή
  3. The tyrant is dead and on his way to Hell!
    http://www.therealcuba.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΕΡΝΑΩ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ....ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ...

      Διαγραφή

  4. Castro’s Gulag

    The only new construction in Cuba since Castro came to power has been for prisons. More than 300 of them are now all over the island.

    Can you see the difference?
    Here are two mug shots and another photo of Fidel Castro after his arrest in 1953, for leading an assault against a military garrison that resulted in the death of more than two dozen people, between attackers and government soldiers.

    http://www.therealcuba.com/?page_id=117

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΒΛΑΧΕ;;;;;

      Διαγραφή
  5. Racism in Cuba (foto)

    Contrary to what the Castro regime and its foreign apologists say, there is more racism in Cuba than ever before.

    So called ‘Black leaders’ like Harry Belafonte, Danny Glover, Maxine Waters, Jesse Jackson and many more have had a love affair with the Castro brothers for 56 years.

    They go to Cuba and are wined and dined by the regime and they repeat all the lies and propaganda that are fed to them.

    Not one word about the abuses against Black Cubans, specially the young; not a word about the fact that there are no Afro-Cubans in any position of power in the Cuban regime.

    Here are some photos that show how Afro-Cubans are treated by the police in Castroland:http://www.therealcuba.com/?page_id=279

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πάρεις σήμερα από την πρεσβεία ή ανοίγει τη δευτέρα;

      Διαγραφή
    2. Και τον θείο του κιμ τον φαγαν οι σκυλοι

      Διαγραφή
    3. Μεταφράσεις
      http://www.skai.gr/news/world/article/332018/trab-o-kastro-itan-ktinos-kai-diktatoras/#ixzz4RCvor5qN


      «το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία» = Ταξίδι των Κουβανών του Μαϊάμι με one way ticket για την Αβάνα .

      «regime - καθεστώς» = Η χώρα που είναι αντίθετη στα συμφέροντα των ΗΠΑ

      «tyrant, δικτάτορας» = Ο ηγέτης της χώρας που είναι και αντίθετη στα συμφέροντα των ΗΠΑ

      «τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα» = Η χώρα η οποία η φυλακίζει ή απελαύνει σαμποτέρ ή «φίλους των ΗΠΑ».

      «ελευθερία» «πλουσιοπάροχα» = Τέρμα τα δωρεάν: στέγη, παιδεία, υγεία π.χ. το φάρμακο για πολλές μορφές καρκίνου και εργασία και κοινωνική κάλυψη . Κάποιοι θα τα εμπορευτούν και θα πλουτίσουν. Οι περισσότεροι θα χάσουν.

      Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

      Υ.Γ. Τα σκυλιά ήταν Δαλματίας; Άλλαξε χτένισμα ο Κιμ; Πόσες γκόμενες έχει; Πως πάει η δίαιτα του; Αυτά και άλλα πολλά στις εφημερίδες τύπου «Sun»

      Διαγραφή
  6. Υπάρχει και αυτή η Αμερική. Ομιλία του Φιντέλ στο Χάρλεμ. Τον προλογίζει Αφροαμερικάνος.
    Εκδηλώνει αλληλεγγύη του στην επανάσταση της Κούβας για το σύστημα υγείας που βοηθάει κόσμο και παιδιά από όλο τον κόσμο, για την αλληλεγγύη στους αφρικανούς, για την Αγκόλα κ.α.
    Fidel Castro Speaks to Harlem 1995
    https://www.youtube.com/watch?v=eNW9ibGXhEk

    Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ (ΦΩΤΟ)
    H μοναδική νέα κατασκευή του Κάστρο όταν ανέλαβε την εξουσία.. ηταν 300 στρατόπεδα συγκέντρωσης και βρίσκονται διασκορπισμένα στην Κούβα.
    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2016/11/blog-post_33.html

    δειτε αν ειναι αληθεια η ψεμα. Και βαλτε ενα link για να τους απαντησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τριτο απο δεξια ειναι στην πραγματικοτητα πιο κατω στο χαρτη
      α επισης το πεμπτο απο κατω ειναι στην πραγματικοτητα αναψυκτηριο

      ρε δεν παμε καλα...

      Διαγραφή
    2. στεκεις καλα στα μυαλα σου φιλε και μικρε προβοκατορα;
      η φρουρα στην οποια ετυχε να επιτεθει ο καστρο που αναφερεται ηταν ολως τυχαιος η φρουρα ενος δικτατορα
      οσο για το χαρτη
      παιρνω και εγω ενα χαρτη και βαζω πανο κουκκιδες, μπορω να βαλω και 4000 και 5000 ορεξη να χω

      και μονο μικρε προβοκατορο που λεει οτι το μονο που εφτιαξε ειναι φυλακες θα επρεπε ο αλλος προβοκατορας που εφτιαξε το σαιτ να το σκεφτει και να μην το βαλει για να υπαρχει περιπτωση εστω και ΕΝΑ ατομο να το πιστεψει(του εγκεφαλικου επιπεδου του γιωργου παπανδρεου). Εκτος και αν τα σχολεια τα νοσοκομεια τα δημοσια κτηρια γηπεδα χωροι αθλησης θεατρα ειναι κουβανικη προπαγανδα και στνη πραγματικοτητα δεν υπαρχουν.

      Παρε λοιπον τα μπογαλακια σου και το λινκ για το φασιστικο σαιτ που μας εστειλες που διαφημιζει το μακελιο και παρτα και καντα μασουρι και βαλτα σε μια βαλιτσα και πηγαινε για διακοπες στο γκουανταναμο. αν δεν ξερεις που ειναι πες μου να σου βαλω εγω μια τελιτσα στο χαρτη

      Διαγραφή
    3. Συμπέρασμα λοιπόν σύμφωνα με τις Ορντινάτζες του Καπιταλισμού Οταν ο συσχετισμός είναι υπερ των Αφεντικών τους το να τσακίζουνε τους λαούς και τους Κομμουνιστές αποτελεί ...δημοκρατία..... Οταν όμως ...κούφια η ώρα.... ο συσχετισμός αλλάξει υπερ του λαού τότε Απαπαπαπα.... δεν πρέπει να πειράξεις τους εχθρούς σου με τίποτα. Πρέπει για όλα τα εγκλήματα τους να τους δίνεις παράσημα..... ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέρει:

      «Η Κούβα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τα επιτεύγματά της στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας (…) Από την Κουβανική Επανάσταση το 1959 και μέχρι σήμερα, η χώρα έχει δημιουργήσει ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που εγγυάται την δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών της στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη (…). Άλλο επίτευγμα του νησιού είναι η εξάλειψη ορισμένων ασθενειών, η προσφορά ασφαλούς νερού και διάφορα άλλα βασικά για τη δημόσια υγεία. Η Κούβα έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες σε ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στην περιοχή και έναν από τους μεγαλύτερους σε προσδόκιμο ζωής» («Καθημερινή», 16/11/2014).
      ΔΣΕ

      Διαγραφή
  8. Πέρα από τους «ψεκασμένους» έχουμε και τους «αριστερούς».
    Η πρωθυπουργάρα πηγαίνει προς την Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ. Πολλοί από τους «αριστερούς» συμπαθούν τον Τσε, δεν συμπαθούν και τόσο τον Φιντέλ, και σχεδόν καθόλου τον Στάλιν.

    Όλα ανατρέπονται με μία παράγραφος από παλαιό γράμμα του Γκεβάρα:

    «Περνώντας από τις απέραντες εκτάσεις της United Fruit, πείστηκα για μία ακόμα φορά για το πόσο τρομερά είναι αυτά τα πλοκάμια του Καπιταλισμού. Ορκίστηκα μπροστά στην εικόνα του ΠΑΛΙΟΥ και ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ [που είχε πεθάνει στις 5 Μαρτίου εκείνου του χρόνου] πως θα ησυχάσω μόνο όταν τα δω να εξαφανίζονται»

    Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. Γράμμα προς την θεία του Μπεατρίς από το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα το 1953

    Σταλινικός ο Τσε

    Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

    Υ.γ.Πηγή:
    Ερνέστο Τσε Γκεβάρα του Κάρλο Μπάτα. Επιστημονική Επιμέλεια: Έννιο ντι Νόλο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας, Μασσιμιλιάνο Γκουδέρζο Πανεπιστήμιο Ούρμπινο και Λεοπόλδο Νούτι Πανεπιστήμιο της Ρώμης
    Στα Ελληνικά: Εκδόσεις Καστανιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαν..... τι έκανες τώρα Σύντροφε. Μα Σταλινικός ο ΤΣΕ. Γιατί είσαι τόσο σκληρός με τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ας δείξουμε λίγο ...έλεος..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Quizάκι για ΚΝιτες:Βρες τις διαφορες!
    Εδω ο πραγματικος επαναστατης Φιντελ Καστρο σε ομιλια υπο κατταρρακτωδη βροχη,χωρις ουτε καν ενα καπελακι static.in.gr/webstatic/FBD1AB435CC036D1A1A556FFDBA46A92.jpg
    Κι εδω ο επαγγελματιας "κομμουνιστης" που χθες στην εκδηλωση των 98 χρονων του "λαοφιλους" Κομματος του (με τα πολυτελεστατα γραφεια) που μιλησε για "καταναγκαστικη συμμετοχη του ΚΚΕ στη διαδικασια των αστικων εκλογων" με ομπρελα που του κρατουν σε ενα ψιλοβροχο,σαν αλλος ηγετης της μετασταλινικης περιοδου Μητσος Κουτσουμπας..
    www.newsbeast.gr/files/1/2015/02/27/kke6.jpg
    Προβοκάτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γουαου
      αν την ειχα δει νωριτερα αυτη τη φωτο δεν θα ψηφιζα κκε
      γιατι δεν μου τη δειξατε βρωμοκνιτες;
      ε;
      γιατι;
      εεεεεεε;
      θα σβησω ολα μου τα αρθρα και θα αποσυρω την στηριξη μου στο κομμα

      οχι τωρα ΤΩΡΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Παλιό το κόλπο δεν πιάνει. Τιμάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους Ζωντανούς. Εγω λέω να πεις ξεκάθαρα αυτό που σε πονάει.... Ελα πάρε κουράγιο. ΠΕΡΙΜΕΝΩ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. δυστυχως καποιοι οταν εβρεχε μυαλα κρατουσαν ομπρελα...

      Διαγραφή
    4. Αλλο τον πονάει Φραγκίσκο αλλα δεν μας το λέει. Είναι Ντροπαλός...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΑΖΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ....ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
    6. http://cdn.newsday.com/polopoly_fs/1.9723560.1418847109!/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/display_960/image.jpg

      ΩΠ!!!! δεν μας τα ειπες αυτα καστρο
      και εσυ ομπρελα!!!!!????

      ρε οπορτουνι καστρο ομπρελα ρε;
      καλα σα δε ντρεπεσε;
      θα τριζουν τα κοκκαλα του λενιν ρεεεε
      και του τσε!!!


      ρε ομπρελα ρε!!!
      οχι ρε καστρο οχι! γιατι το εκανες αυτο στον προβοκατορ ο οποιος πιστευει στον ανομπρελιαστο κομμουνισμο;

      Διαγραφή
    7. ευχαριστο προβοκατωρ που μας ανοιξες τα ματια
      τι φιδι κρυβαμε στον κορφο μας
      ομπρελα ρε;
      πωπω
      σκεψου οτι μπορει να εχει και αδιαβροχο!!!

      Διαγραφή
    8. Είσαι όμως Φραγκίσκο άλλο πράγμα. Μη δεις ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ να πέφτει εκει να τον αποτελειώσεις..... Κρίμα είναι...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. εγω δεν ξερω που βρισκουν το δρομο για το blog ολοι αυτοι οι τελειωμενοι παναγιωτη

      Διαγραφή
    10. Είναι απλό Φραγκίσκο. Δεν είναι μόνο εδώ Γίνεται και αλλού. Τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια και τον ύπνο απο το πως αντιμετωπίζουμε τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις αποχρώσεις και την άρνηση συμμετοχής σε κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό. Ειναι κόκαλο στο λαιμό τους. Δεν πειράζει. Μας ταλαιπωρήσανε .....χρόνια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. Γελαω με την καταντια σας ΚΚΕδες.Αλλη φορα κανετε να δημοσιευσετε σχολιο δυο εικοσιτετραωρα και τωρα το περασατε αμεσως.Και ψαξατε και βρηκατε και φωτο του Καστρο ετοιμη..Και ο Παναγιωτακης το τσιτατο του ετοιμο..Ψςς σε αυτα πρωτοι ειστε ΚΝιτακια.
      Τελικα για πειτε,αφου δια στοματος Γ.Γ. "οι εκλογες ειναι αστικη διαδικασια και το ΚΚΕ εστω και ετσι παιρνει μερος" γιατι συμμετεχετε σταλινες μου; Γιατι;
      Και αφου η Κ.Ο Αττικης ειναι πρωτη με διαφορα σε αριθμο μελων,γιατι βγαζετε κατι πιτσιρικακια που δε ξερουν ουτε τα στοιχειωση,στο πεζοδρομιο να "μας πουλησουν κουπονακι ενισχυσης"; Τα χιλιαδες μελη της Κ.Ο. δε συμβαλλουν αρκετα;
      Και τα τζαμακια της Περισσος Α.Ε. ομως γυαλι ετσι..Να φανταστω,τα καθαριζουν μελη του Κομματος αφιλοκερδως.
      Δινετε και λαχνους για ταμπλετ (αυτα μωρε των καπιταλιστικων εταιρειων) εμαθα..Μπραβο,να φανταστω τα πηρατε τωρα με τις εκπτωσεις που κοροιδευατε ε; Αλλα θα μου πεις,τι ειναι ενα ταμπλετ,οταν ο αρχηγος φοραει γραβατα και ρολεξ (ναι ναι,ξερω απομιμιση θα πειτε) και η πρωην αρχηγεσα εχει την κορη της στην Αμερικη.
      Να που δε διαφερετε με τους Χρυσαυγιτες.Και ο Μιχαλολιακος ρολεξ φοραει,και την κορη του εξω την ειχε στειλει να σπουδασει.Και στις ομιλιες του,ομπρελα του κρατανε.Μιλαμε για απολυτη ισορροπια.Και μετα παρεξηγηθηκατε απο το τραγουδι Αγγελακα-Πανουση ξεφτιλες.
      Προβοκατωρ

      Διαγραφή
    12. οταν λεμε ψυχ εννοουμε ψυχ
      το ρολεξ του κουτσουμπα(των 5 ευρω ρολεξ απο τα lidl)
      και το κοτερο του γιου του φλωρακη(τι και αν ο φλωρακης δεν ειχε γιο)
      Και η κορη της αλεκας σπουδαζει στην αμερικη(Βεβαια δεν εχει πατησει το ποδι τη στην αμερικη ουτε μια ωρα, αλλα αφου ετσι το λες ετσι θα ειναι)

      βρωμαει πρωματιλα ο αντικομμουνισμος σου
      ριξε λιγο γυψο

      Διαγραφή
    13. Το γνωρίζουμε οτι είσαστε ξεφτίλες μη το λες συνέχεια. Στις Αστικές εκλογές συμμετέχουμε για την προβολή των θέσεων μας και τα οικονομικά απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης. Ο Λαός θα πάρει την εξουσία μέσα απο την Λαική Συμμαχία με ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τσακίζοντας τον Οπορτουνισμό όλων των αποχρώσεων. Περαστικά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΝΤΙΑ" ΜΑΣ....ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕΣ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣ....
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΔΕΡΦΕ...
    Α ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΛΙΚΙ(ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ) ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ....ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΣΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ...
    ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ...!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπουτωμενος Γατος29 Νοεμβρίου 2016 στις 1:55 μ.μ.

    «Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστός μου, αυτός που με συμβούλευε, που μου τηλεφωνούσε οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσουμε για πολιτική, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, αυτός που μου είπε πως όταν θα έφευγε ο Κλίντον, αυτός που θα ερχόταν, θα ήταν χειρότερος, ήταν ο Μπους. Καθώς δεν έσφαλλε ποτέ, για μένα ο Φιντέλ είναι, ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο πιο μεγάλος. Πονάει η καρδιά μου γιατί ο κόσμος χάνει τον πιο σοφό από όλους.

    Δεν ανατρέπει ο καθένας μια δικτατορία με είκοσι άνδρες, προκαλώντας τη βορειοαμερικάνικη αυτοκρατορία.

    Δεν εξαλείφει ο καθένας τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.

    Δεν μειώνει ο καθένας την παιδική θνησιμότητα από το 42% στο 4%.

    Δεν δημιουργεί οποιοσδήποτε πάνω από 130.000 γιατρούς, εξασφαλίζοντας ένα γιατρό για κάθε 130 άτομα, τον υψηλότερο δείκτη-ποσοστό γιατρού κατά κεφαλήν στον κόσμο.

    Δεν δημιουργεί ο καθένας τη μεγαλύτερη Σχολή Ιατρικής στον κόσμο, δίνοντας κάθε χρόνο πτυχίο σε 1.500 γιατρούς από το εξωτερικό, με 25.000 γιατρούς απόφοιτους σε 84 χώρες.

    Δεν στέλνει οποιοσδήποτε περισσότερο από 30.000 γιατρούς να εργαστούν σε περισσότερες από 68 χώρες του κόσμου, σχεδόν σε 600.000 αποστολές συνολικά.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε να είναι το μοναδικό έθνος της Λατινικής Αμερικής χωρίς παιδικό υποσιτισμό.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε να είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής χωρίς πρόβλημα ναρκωτικών.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε 100% σχολικής εκπαίδευσης.

    Δεν μπορεί ο καθένας να κυκλοφορεί στην πατρίδα του χωρίς να βλέπει ούτε ένα παιδί να κοιμάται στο δρόμο.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που εκπληρώνει την οικολογική βιωσιμότητα.

    Δεν καταφέρνει ο καθένας να έχει ο πληθυσμός του προσδόκιμο ζωής στα 79 χρόνια όταν γεννιέται.

    Δεν δημιουργεί ο καθένας εμβόλια κόντρα στον καρκίνο.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε να είναι η μοναδική χώρα που εξαλείφει τη μετάδοση του ιού του AIDS από τη μητέρα στο παιδί.

    Δεν καταφέρνει οποιοσδήποτε να έχει τη μεγαλύτερη ποσότητα ολυμπιακών μεταλλίων στη Λατινική Αμερική.

    Δεν επιβιώνει ο καθένας από 600 και πλέον απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και 11 προέδρους των ΗΠΑ που προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν.

    Δεν επιβιώνει ο καθένας από 50 χρόνια εμπάργκο και οικονομικού πολέμου.


    Δεν φτάνει ο καθένας τα 90 χρόνια, με τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία.

    Αγαπητός σε εκατομμύρια, ακατανόητος για άλλους τόσους. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να κάνει είναι να τον αγνοήσει.

    Αναπαύσου εν ειρήνη Φιντέλ Κάστρο».

    Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

    Τι ειπε ο παικταρας;
    Ενα δακρυ κυλησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γκαρσία γεννήθηκε στην Αβάνα και όταν ήταν πέντε ετών η οικογένειά του έφυγε για το Μαϊάμι. «Οι υποσχέσεις της λεγόμενης επανάστασής του για πλουραλισμό και δημοκρατία ήταν και παραμένουν ψεύτικες υποσχέσεις και μία προδοσία όλων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ακόμη.

    «Οι εκτελέσεις, οι διώξεις και οι φυλακίσεις, πολιτικών αντιφρονούντων και της κοινότητας ΛΟΑΤ, η άρνηση της ελευθερίας του Τύπου, των εκλογών

    Πηγή: Ο Αντι Γκαρσία για τον Κάστρο: Λυπάμαι τον λαό της Κούβας που υπέφερε από τις θηριωδίες του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/304124/o-anti-gkarsia-gia-ton-kastro-lypamai-ton-lao-tis-koyvas-poy-ypefere-apo-tis-thiriodies#ixzz4RQkmbzmK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες Γεννήθηκε στην Αβάνα. η Οικογένειά του απο την Αστική Τάξη έφυγε στο Μαιάμι γιατί πλεον δεν μπορούσε να ζει σε βάρος του λαού με την Δικτακτορία της Αστικής Τάξης. Εγινε Δικτακτορία του Προλεταριάτου που σκοπό έχει το Τσάκισμα της Αστικής τάξης και τις Ορντινάτζες της. Η Δημοκρατία είναι ΤΑΞΙΚΗ. Αντε στο καλό...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΡΕ "ΤΡΑΜΠ" ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ(Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ) ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

      Διαγραφή

    3. ΑΥΤΟ ΕΡΝΕΣΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ..
      ΟΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ «ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ» ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ.. ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ..
      ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΤΡΩΣ ..ΚΟΙΜΑΣΑΙ … ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ..
      ΣΩΣΤΑ;; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ!!!! ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ Η ΚΙΝΑ ;

      Διαγραφή
    4. Ρε τι ακούμε σήμερα. Κομμουνισμό στην Κίνα.... Κόψε τα ληγμένα σε χαλάνε. Ο Λαός τρώει καλά για τους πρώην καπιταλιστές έχεις δίκιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΣ 500 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΡΕ ΚΑΥΜΕΝΕ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 500....ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ...ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΕΛΙΩΣΕ.

      Υ.Γ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΑ ΕΣΒΗΣΕΣ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Η ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ;

      Διαγραφή
    6. Με συγχωρείς Παναγιώτη δεν ήξερα οτι άλλαξε όνομα το ΚΚΚ
      Νόμιζα οτι αυτοαποκαλούνται Κομμουνιστές!
      Προφανώς η γνώμη σου μετραει και στην Κινα.

      Διαγραφή
    7. Αφου το ξέρεις Κύριε πρέσβη οτι σημασία δεν έχει μόνο το όνομα αλλά η ουσία γιατί ταλαιπωρείς τον ευατό σου. Τα φώτα κλείσε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  13. Ρε Πόε, προς τιμήν του Φιντέλ και της Κούβας που, πέρα από όοοολα τα άλλα, τόσο προώθησαν την Ιατρική επιστήμη, πάρε μια σφουγγαρίστρα και κάντο λίγο Υγειονομική Ζώνη το άρθρο. Αμάν πια με την κάθε σκατοσακούλα που αφήνει την δυσωδία της απ' όπου και αν περάσει...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μην του απαντατε αφηστε το να λεει τις παπαριες του
    εγω ουτε που τα διαβαζω πια

    δηλαδη υπαρχει περιπτωση να τον παρει καποιος στα σοβαρα
    μην του απαντατε το να τα βαζετε με τη βλακεια ειναι ματαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να γελάσουμε και λίγο. Κάπου μέσα σε αυτο το ορυμαγδό αυτές τις μέρες διάβασα ένα σχόλιο του τύπου...να ένας δικτάτορας που το έπαιζε κομμουνιστής καπνίζοντας πούρα...πρέπει να είσαι τελείος βλαμμένος να γράψεις τέτοια @@@@@@@. Για αυτόν είναι φυσιολογικό να παράγει η Κούβα τα καλύτερα πούρα..εκτός αν έχει μαύρα μεσσάνυχτα.. και να τα καπνίζουν μόνο η τραπεζίτες και όλη η υπόλοιπη σαβούρα της δύσης. Κόντεψα να πέσω κάτω απο τα γέλια. Το τί βλακείες διαβάζουμε αυτές, και όχι μόνο, τις μέρες είναι παρ΄τον έναν και χτύπα τον άλλον.

    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με ποιά αιτιολογία το ΚΚΕ δεν ψήφισε (μαζί με ΧΑ,ΑΝΕΛ) το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων στο χώρο της εργασίας; Αυτό είναι "αντικομμουνισμός" αγαπητοί...
    Θυμάμαι το '75 έναν Γερμανό ακτιβιστή που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα για να γλυτώσει στρατοδικείο στη Β.Γερμανία όπου όταν είχε ρωτηθεί απο τους Αεροπαγίτες,τι κονκάρδες είναι αυτές στο πέτο του,είχε πει: "Έχω δύο κονκάρδες,μια με το Σφυροδρέπανο και μία με το σήμα των ομοφυλόφιλων.Για όποιο κι αν από τα δύο δικαστώ ή πεθάνω,για μένα θα είναι σαν να υπηρετώ την ίδια την επανάσταση..".
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΙΣΤΑ. Ο Σύριζα σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι Διαχειρηστής του Καπιταλισμού μαζί με τους ΑΝΕΛ γιατί αυτός είναι ο ρόλος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η Χρυσή Αυγή όπως και ο Οπορτουνισμός είναι δίδυμα αδέρφια παιδιά του Καπιταλισμού και τα δύο. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ δηλαδή. Το ΚΚΕ νομοσχέδια που ανοίγουνε παράθυρο για παιδιά σε δυο άντρες η δυο γυναίκες δεν ψηφίζει. Τα παιδιά θα έχουνε πατέρα μητέρα Αντρα και Γυναίκα ΟΒΕΡ............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  17. Επίσης αντι να πετάς την μπάλα στην εξέδρα καλό θα είναι να μας πεις κάτι για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ανεργία Φτώχια εξαθλίωση κομμένες συντάξεις μισθοί παιδιά να καταρρέουνε στα σχολεία να δέχεσαι τον ΟΜΠΑΜΑ να συμμετέχεις σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ και απο την άλλη να καταθέτεις στεφάνι στην Καισαριανή και να πηγαίνεις στην ΑΒΑΝΑ να τιμήσεις τάχα τον ΦΙΝΤΕΛ ενώ συμμετέχεις με το ΚΕΑ στο Εμπάργκο και έχεις δώσει το βραβείο ...Ζαχάρωφ... σε Κουβανούς πράκτορες τις Σία. Θα μας πεις κάτι για αυτά αν έχεις το κουράγιο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα ανίψια μου ένα σάντουιτς μοιράζονται στο σχολείο.Και θέρμανση δεν έχω στο σπίτι..Κι άλλα πολλά.Και ειλικρινά χέστηκα για τα κόκκινα χαλιά του Τσίπρα στον σφαγοΟμπάμα και τα ψεύτικα στεφάνια στη Καισαριανή.Αλλά δεν παύω να'μαι άνθρωπος και να νοιάζομαι για τα δικαιώματα των ελεύθερων ανθρώπων.Δηλαδή τα παιδιά που έχουν ομόφυλους γονείς είναι κάτι άλλο; Διακατέχονται από κάποια παραξενιά/ανωμαλία κλπ;
      Νομοσχέδιο που άνοιγε αυτό το παράθυρο που λες,ήταν αυτό που ψηφίστηκε πέρσυ το χειμώνα.Το σημερινό προέβλεπε άλλα.Για το πώς θα αντιμετωπίζονται ασπούμε οι εργαζόμενοι με μια κάποια διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας τους από τα αφεντικά τους.Κι άλλα θέματα.Αν δε συμφωνείτε ούτε μ'αυτό,πάω πάσσο.
      Υ.Γ.: Δε νομίζω ότι αυτός είναι "ο ρόλος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. παντως, επειδη η κουβεντα εδω ειναι για την κουβα(βεβαια για καποιο λογο παντα καποιος πρεπει να πεταγεται και να λεει "ναι αλλα και το κκε")
      στην κουβα η εγχειριση αλλαγης φυλου για παραδειγμα προσφερεται απο το κρατος.

      http://www.travelyourstories.gr/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9/

      Διαγραφή
    3. Πάντα ότι νομοσχέδιο έχει έρθει απο Αστική κυβέρνηση και προσφέρει και την παραμικρή ανακούφιση στον λαό ψηφίζουμε παρων γιατί διαφωνούμε στο γενικότερο πλαίσιο. Δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό στους Ανθρώπους ούτε Σεξουαλικό. Τα παιδιά πάντως επειδή γεννιούνται απο άντρα και γυναίκα λέμε οτι πρέπει να έχει αυτούς για γονείς και οταν γίνει 18 χρονών να διαλέξει μόνο του. Δεν νομίζω να είναι αντικομμουνισμός αυτό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. «Αλλά δεν παύω να'μαι άνθρωπος και να νοιάζομαι για τα δικαιώματα των ελεύθερων ανθρώπων»

      Για να μην αναμασάμε αυτά που άλλοι έχουν γράψει και τα πλασάρουμε ως «ελευθερία της γνώμης»

      Την ώρα που γίνονταν ο κακός χαμός στην Ευρώπη, που υπήρξε η νίκη στο Στάλινγκραντ, ένας φιλόσοφος στην Ν.Ζηλανδία δεν είχε τι να κάνει και γράφει ένα πολύ «ωραίο» βιβλίο προσφορά στον αντικομουνισμό. Τίτλος: «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ» του Καρλ Πόπερ

      Νο1 εχθρός της «ανοικτής κοινωνίας» κατά τον Πόπερ για να μαντέψουμε ο ΜΑΡΞ! Ο Καρλ Πόπερ έβαλε και κάποιους άλλους φιλόσοφους μέσα στο βιβλίο του μπροστά για «ξεκάρφωμα».

      Θαυμαστής του Πόπερ και της ανοικτής κοινωνίας, ο Σόρος.
      Να ας πούμε τι έκανε ο κύριος.
      http://www.theatlantic.com/magazine/archive/1993/07/finance-the-unifying-theme/305148/

      Για το blog «Κόκκινος Πλανήτης»

      Υ.Γ. Και ο αρχηγός των S.A. ήταν ανοικτά δηλωμένος ομοφυλόφιλος. Λιγάκι δύσκολο να μιλήσεις για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» του Χίτλερ.

      Διαγραφή
  18. Έσκασαν μύτη οι πουθενάδες, τα απόλυτα τίποτα για να πιάσουν στο στόμα τους τον Φιντέλ. Σκατά στον τάφο σας μουνόπανα, έτσι απλά.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.