29 Φεβρουαρίου 2016

9/3/2016: Στάση εργασίας στον Μαρινόπουλο

  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

  • ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων που υπογράφουμε την ανακοίνωση μετά την πραγματοποίηση  Διοικητικών Συμβουλίων  με θέμα τις εξελίξεις στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και παρουσία εργαζομένων από τον όμιλο πήραμε την απόφαση για κήρυξη 2ωρης  πανελλαδικής στάσης εργασίας στα καταστήματα και τις αποθήκες της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας , στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την  ανασφάλεια και το φόβο  για το τι θα γίνει.

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την  εργοδοσία η οποία προχωρά σε κλεισίματα δεκάδων καταστημάτων, σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή και της οικειοθελούς αποχώρησης, σε μειώσεις μισθών και περικοπή των επιδομάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα πάνε στη δουλειά με την αγωνία αν θα είναι  οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα που εργάζονται  είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα υποστούν νέες μειώσεις.
Εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους και προστέθηκαν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Η εταιρεία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους τα ολοκληρωμένα σχέδια της παρά το ντόρο που έχει κάνει η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρείας με τα 33 υπερμάρκετ.  Κουβέντα  δεν έχει πει  για τους εργαζόμενους τις θέσεις εργασίας  και τα δικαιώματα τους.

ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ  ως θετική  για την εταιρεία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και συνολικά για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η πείρα μας από τέτοιου είδους συμφωνίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις  λέει ότι το μάρμαρο πάντα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ποτέ δεν γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι η εξασφάλιση της κερδοφορία τους, η οποία επιτυγχάνεται πάνω στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων.

Τα παρακάτω κλαδικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά
 στη 2ωρη στάση εργασίας, να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Απαντάμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά με ενότητα απέναντι στην εργοδοσία και τα  σχέδια της .
Σπάμε το φόβο με συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις σε κάθε  κατάστημα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Δεν παρασυρόμαστε από τα διάφορα τσιράκια της εργοδοσίας που θέλουν να μας καθησυχάσουν.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας .
  
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
  • Καμμία μείωση μισθών.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. 
  • Η κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους». 
Τα κλαδικά
  • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων  Αθήνας
  • Σωματείο Ιδ. Υπαλ/ων & Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
  • Σωματείο Ιδ. Υπαλ/ων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  • Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων  Λαυρεωτικής
Πηγή: ΣΕΑ

3 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντική εξέλιξη με γεωπολιτικές προεκτάσεις που μάλλον καταδεικνύει την ανάγκη μέρους του ντόπιου βασικού παραδοσιακού κεφαλαίου να σπάσει τα αποκλειστικά υπερατλαντικά δεσμά με τα οποία συνδέονταν ιστορικά μέχρι σήμερα και τα οποία απο οτι φαίνεται οχι μόνο δεν εξασφαλίζουν αλλά φτάνουν στο σημείο να υπονομεύουν ως ενα βαθμό πλέον τα οικονομικά συμφέροντα του, ακόμα και την κυρίαρχη θέση του στο εσωτερικό.

    Λάτσης: Επιχείρηση προσέγγισης των Pώσων
    http://www.dealnews.gr/roi/item/76345-%CE%9B%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-P%CF%8E%CF%83%CF%89%CE%BD#.VtS1rUDdV9k

    Αυτό για όσους του δήθεν αριστερού και Κομμουνιστικού χώρου υποστηρίζουν την θεωρία της πλήρους εξάρτησης της ντόπιας άρχουσας τάξης απο τα γνωστά καπιταλιστικά κέντρα με τα οποία συνδέεται παραδοσιακά και την την μη αποδοχή της Ελλάδας ως ιμπεριαλιστική χώρα.Πως έρχονται πάλι η εξελίξεις και τα γεγονότα να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ και την καταλυτική απο οτι φαίνεται θέση του ΚΚΕ στο 19ο Συνέδριο για ανισότιμη αλληλεξάρτηση.

    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κ.Ο:
      Για το πρώτο σου κομμάτι μόνο, είναι άλλο πράγμα το να θέλουν οι έλληνες αστοί περισσότερες μπίζνες (και)με τους Ρώσους, και άλλο οι διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες της Ελληνικής αστικής τάξης, οι οποίες είναι για πρακτικούς και ιστορικούς λόγους, απόλυτα στραμένες στον ευρωατλαντικό άξονα και χωρίς καμμία αφμφισβήτηση επ'αυτού.

      Διαγραφή
  2. @K.O.
    Και με τη Σοβιετική Ένωση είχε πάρε δώσε το ελληνικό κεφάλαιο (εφοπλιστικό και αγροτοβιομηχανικό), αυτό τι σημαίνει, ότι ήθελαν να γίνει η Ελλάδα Σοβιετία; Είμαστε στο ΝΑΤΟ γιατί αυτό εξασφαλίζει σίγουρα μακροπρόθεσμα το κεφαλαίο της χώρας και γιατί το ΝΑΤΟ θέλει τη χώρα μας, όπως την ήθελε η Αγγλική Αυτοκρατορία. Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της Ελλάδας ολοκληρώνεται μέσα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μιας και αυτά είναι που εξασφαλίζουν και την κυριαρχία του κεφαλαίου της χώρας ειδικά του εφοπλιστικού όπως φαίνεται και από την κατάληψη του Αιγαίου. Για αυτό και η ήττα της ελληνικής αστικής τάξης έρχεται μέσα από την ήττα του βορειοατλαντικού ιμπεριαλισμού. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.