30 Νοεμβρίου 2015

Spot για την απεργία στις 3 Δεκέμβρη

9 σχόλια:

  1. Ποιοί είναι οι δείκτες επιτυχίας μιας απεργίας; Πότε θεωρούμε οτι "έπιασε τόπο"; Στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε τι ευελπιστούν οι συμμετέχοντες; Τι θεωρούν οτι θα αποκομίσουν, οι ίδιοι ή το κόμμα τους; Πώς ελπίζουν οτι θα κάνει καλό η ενέργειά τους; Θα ενισχύσει ή θα αποδυναμώσει την κυβέρνησή που πολλοί απ' αυτούς στήριξαν και στηρίζουν; Ποιές είναι οι συνθήκες στις οποίες μια απεργία μπορεί να ωφελήσει την κυβέρνηση, ποιές πρέπει να είναι οι θέσεις της, και ποιά τα συνθήματά της;

    Ναι, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ερευνητικής μελέτης. Ίσως να την χρηματοδοτούσε και το Horizon 2020. Οι ιστορικοί του μέλλοντος ίσως να το εξετάζουν μανιωδώς, ίσως να δημιουργηθούν νέες πολιτικές σχολές που θα βασίζονται αποκλειστικά σε αυτό το concept.

    Ίσως, αν δεν ήταν μια μαλακία και μισή. Άλλο ένα δείγμα του πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είμαστε ΣΑΝ ΛΑΟΣ, που έχουμε επιτρέψει να μας κυβερνούν αυτοί που κάνουν απεργία ενάντια στα μέτρα που αυτοί παίρνουν. Να μας χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσυ θα ερθεις στην απεργια αυριο??

      Διαγραφή
    2. Αμα η απεργια ειχε εξαγγελθει για κανα μηνα πρωτος θα ητανε στο "να μαζευτουμε να πατε"
      Τωρα για μια μερα σιγα μη σηκωθει απο τον καναπε του

      Διαγραφή
  2. Εχουν πλακα παντως αυτοι που περιμενουν απο τους αλλους να τα κανουν ολα, και απο πανω τους κανουν και κριτικη...
    ...προπονητες επαναστατων του καναπε
    περιμενουν απο καποιους αλλους να κανουν γενικη συνεχομενη απεργια-ποιους αληθεια; Να πετυχουν κιολας, να αποσπασουν κατακτησεις και για τους ιδιους, και μετα, χωρις οι ιδιοι να εχουν ρισκαρει τιποτα-ισως-λεμε ισως, να δωσουν την ευλογια τους. Η μηπως νομιζουν οτι εμεις οι κκεδες εχουμε αναλαβει-η εστω μπορουμε- να κανουμε την ανατροπη για αυτους χωρις αυτους; Η μηπως νομιζουν οι η απεργια ειναι κατι μαγικο που αμα την εξαγγειλεις θα γινει κιολας και θα υπαρχει και συμμετοχη, ετσι χωρις να κουνησεις το δαχτυλακι σου....και οχι μονο για 24 ωρες...αλλα και για βδομαδες

    εδω 48ωρη κανεις, και την πρωτη μερα για τα ματια υπαρχει μια καποια συμμετοχη
    τη δευτερη ειμαστε εμεις και εμεις και ο χατζηπετρης ενω οι ιδιοι πυο σου ζητανε την ατερμονη απεργια ερχονται μετα και σου λενε οτι οι απεργιες φταινε που κλεινουν οι επιχειρησεις στην ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Το τραγικό λάθος σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο μιας δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική»
      Δ. Μάρδας υφυπουργός των εξωτερικών της κυβερνησης Συριζα-Ανελ
      Βουλευτης του Συριζα (εξωτερικου)

      Να οι θαρραλέοι που θα αλλάξουν τον κόσμο! Ο Συριζα θα εξηγησει στα αλλα πολιτικα "γατακια" της αστικης ταξης τι θα πει σοσιαλδημοκρατια.

      Ο αλλος Συριζα (ο εσωτερικου) καλουσε σε συμμετοχη στην απεργια. Που εκανε γνωστους τηλεπαρουσιαστες να τους ειρωνευτουν ¨"Αυτα τα ελεγε και το ΠΑΣΟΚ του 80 ή " Οταν ηταν κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστικες του οργανωσεις καλουσαν τον κοσμο στις απεργιες"

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. Εχει δικιο ο Μαρδας, αμα σου ξεκολλανε τη γαζα σιγα σιγα πονας για πολυ ωρα, αμα της παιξουν μια και την ξεκολλησουν στα γρηγορα πονας μονο ενα δεπτερολεπτο...
      το ιδιο και με την γκιλοτινα, αλλιως να σου κοβουν το λαιμο με το πριονι, ξερεις τι βασσανο ειναι και για σενα και για αυτον που στο κοβει, αλλιως να πεφτει αποφασιστικα η λεπιδα της γκιλοτινας και να κανει τη δουλεια σε κλασματα!!
      Εχουνε ευαισθησιες ρεεεε εχουν ηθος!!! Αμεσως να τους κατηγορησεις

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλα πηγε η απεργια η σημερινη!!! ειδα φωτογραφιες της σημερινης συγκεντρωσης και ειδα ποιο πολυ κοσμο απο την απεργια στις 12 Νοεμβρη!!! Και να θυμισω οτι δεν ειχαμε και πολυ χρονο για να ενημερωθει ο κοσμος σε σχεση με προηγουμενη απεργια στις 12 Νοεμβρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω κάτω τα ίδια ήταν από κόσμο αλλά λιγότερο από μια εβδομάδα προετοιμασίας..

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.