20 Νοεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Δηλώνει έτοιμη για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για στήριξη του κεφαλαίου, ανάπτυξη και επενδύσεις

Για την ετοιμότητα της Χρυσής Αυγής για συμμετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού ενημερώνει ανακοίνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στο περιοδικό CRASH.

«Έτοιμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού εμφανίσθηκε ο Γενι­κός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νί­κος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο CRASH, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανοικτός σε συνεργασία με άλλα κόμματα -ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία - αρκεί οι ηγεσίες τους να καταγγείλουν τα μνημόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής επικαλούμενη τις απαντήσεις του αρχηγού της στη συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν «υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχετε σε κά­ποιου είδους συγκυβέρνηση», ο Ν. Μιχαλολιάκος απαντάει: «Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, το θεω­ρώ εξαιρετικά δύσκολο και μάλλον αδύνατον. Θα μπορούσε να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή, σε μια κατάσταση ανάγκης και με μοναδικό στόχο την καταγγελία των μνημονίων».


Μάλιστα δηλώνει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί, τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη ΝΔ. Στην ερώτηση «ακόμη και σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα δίνατε την ψήφο σας;» ο Ν. Μιχαλολιάκος απαντάει: «Ναι,  δεν μας ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, μπορεί αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού να είναι και δεξιά. Εάν, για παράδειγμα, η ΝΔ με τη νέα της ηγε­σία αλλάξει γραμμή πλεύσης, καταδικάσει τα μνη­μόνια και πει ότι ήταν λάθος που τα ακολούθησε, τό­τε δεν θα είχαμε αντίρρηση να συμβάλουμε με την ψήφο μας».

Η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τον αρχηγό της μπορεί να συγκυβερνήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αφού αυτό που τους συνδέει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου με στήριξη των επενδύσεων. Άλλωστε δηλώνει ότι είναι υπέρ της ελεύθερης (καπιταλιστικής) οικονομίας και της εκμετάλλευσης του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι από Έλληνες καπιταλιστές!

Δηλώνει συγκεκριμένα: «Δεν είμαστε μαρξιστές για να αρνούμαστε την ελεύθερη οικονομία. Είμαστε, όμως υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και όχι υπέρ της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, υπάρχει διαφορά» και στην ερώτηση «για μια πραγματική ανάπτυξη θα απαιτηθούν και επενδύσεις από το εξωτερικό, θα πρέπει ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα...» απαντάει πως «δεν χρειάζεται αυτό. Εάν είχαμε ένα τίμιο κρά­τος και υπήρχαν πραγματικά κίνητρα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες πλούσιοι που θα επένδυαν στη χώρα μας». Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής έστειλε το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, ειδικά σε μια περίοδο που αχνοφαίνεται μια συζήτηση περί «οικουμενικής κυβέρνησης».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι «εγώ όταν μίλησα σε αυτήν τη συνέντευξη, για πολιτική ευθύνη, εννοούσα το πολιτικό κόστος που υποστήκαμε από αυτήν την υπόθεση. Από το γεγονός πως ένας οπαδός της Χρυσής Αυγής έκανε αυτό το έγκλημα».

902

10 σχόλια:

  1. Θριαμβος. Ολα ειναι απολυτα Φυσιολογικα. Δεν υπαρχει τιποτα παραξενο. Σωστα δηλωνει δεν ειμαστε Μαρξιστες και οτι ειναι υπερ της Ελευθερης Οικονομιας. Ανετα λοιπον σε ενα τετοιο σχημα χωρανε ολοι. Χρυση αυγη συριζα Λαε ανταρσυα οι Κυριοι Πετροπουλος Καλτσωνης Λιοσης. Με αλλαγη Νομίσματος ακομα και εξοδο απο την Ε.Ε και σχεσεις με τις Ιμπεριαλιστικες Ρωσια Κινα. Ηρθε πραγματικα η ωρα της Αριστρας. Τους ενωνει το Μίσος τους για τους Μπολσεβικους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δηλώνει συγκεκριμένα: «Δεν είμαστε μαρξιστές για να αρνούμαστε την ελεύθερη οικονομία. Είμαστε, όμως υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και όχι υπέρ της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, υπάρχει διαφορά» "

    Το βαζω επειδη αυτα τα περι καλης ελευθερης κακης φιλελευθερης οικονομιας τα λενε και καποιοι πυο θεωρουν τον εαυτο τους αριστερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe

      Το σχολιο μου στο 2:13 μ.μ.

      + “«δεν χρειάζεται αυτό. Εάν είχαμε ένα τίμιο κρά­τος και υπήρχαν πραγματικά κίνητρα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες πλούσιοι που θα επένδυαν στη χώρα μας». ”

      Υπερ της τιμιας επιχειρηματικοτητας ηταν και ο..Μουσολινι.
      Στο fadomduck2 το "ο συντροφος μου ο Μουσολινι" ενος Ιταλου που εζησε την ιδια περιοδο με τον ιδρυτη του φασισμου.
      Καποιες απο τις ενεργειες ή τοποθετησεις του Μουσολινι ως αρχηγου του τοτε νεου φασιστικου κομματος εμοιαζαν σαν αναρχο-αριστεριστικες

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. Η "Τριτη φορα Αριστερα" μαζι με ολη την Ευρωπαικη Ενωση, το "κοινο μας σπιτι", διαλεξε την αποχη απο την καταδικη της ηρωοποιησης του φασισμου


      ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 20 Νοέμβρη/TASS/. H τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε την Τρίτη ψήφισμα που περιλαμβάνει μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.

      Συνολικά 126 κράτη-μέλη του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα και τέσσερις χώρες- Καναδάς, Παλάου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία- ψήφισαν κατά.

      Άλλες 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απείχαν από την ψηφοφορία.

      115 χώρες ψήφισαν ένα παρόμοιο ψήφισμα πέρυσι όταν (και πάλι) τρεις χώρες- Καναδάς, Ουκρανία και ΗΠΑ - το είχαν καταψηφίσει.

      Το ψήφισμα καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος και εκφράζει ανησυχία για οποιαδήποτε μορφή ηρωοποίησης (απότησης φόρου τιμής) στο Ναζισμό, σε πρώην μέλη των SS, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μνημείων γι' αυτούς, όπως επίσης και "ατελείωτες προσπάθειες βανδαλισμού ή καταστροφής μνημείων όσων πολέμησαν το Ναζισμό κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου".

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  3. η ιστορία επαναλαμβάνεται. να θυμιθούμε την γερμανία του μεσοπολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ιστορία επαναλαμβάνεται. να θυμιθούμε την γερμανία του μεσοπολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Δεν είμαστε μαρξιστές για να αρνούμαστε την ελεύθερη οικονομία. Είμαστε, όμως υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και όχι υπέρ της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, υπάρχει διαφορά» Μιχαλολιακος

    «μπορεί να αποτελέσει πεδίο πάλης για την Αριστερά», αφού «είναι άλλο πράγμα να αποδέχεται κανείς το νεοφιλελευθερισμό ως στρατηγικό ορίζοντα (...) και είναι άλλο πράγμα να αναγνωρίζει ότι (...) οφείλει να κάνει έναν τακτικό και πρόσκαιρο συμβιβασμό, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να αγωνίζεται, διατηρώντας ζωντανό το στρατηγικό στόχο της κοινωνικής χειραφέτησης». Νεολαια του Συριζα

    «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει ένα διαφορετικό δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης, προκάλεσε ρωγμές στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, διαμορφώνοντας στο εσωτερικό της δύο διαφορετικές στρατηγικές. Από τη μία η εμμονή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, από την άλλη η προσπάθεια ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας που προσβλέπει να ενσωματωθεί στο μπλοκ της αντιλιτότητας...». Νεολαια του Συριζα

    Υπαρχουν διαφορες;

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι καθολου "ευκολακι" .....δεν νομιζω το Κεφαλαιο να καψει τοσο στεγνα το κεφαλαιο φασισμος ...
    Προσοχη μην το περιμενουμε απο αλλου και μας ερθει απο αλλου ..Οι εθνικιστικες ,ρατσιστικες ,αντικομμουνιστικες (κυριως) αποψεις ,που ειναι οι πυλωνες του Φασισμου υπαρχουν σε πολυ κοσμο που και λουμπεν ειναι και απελπισμενος λογω της λαιλαπας ...αμυραδες να φαν κι οι κοτες ...

    Ολα τουτα αντιμετωπιζονται μονο με την ανοδο του ταξικου εργατικου κινηματος ....κι εκει χρειαζομαστε να υπαρξουν καποιες νικες (μικρες ή μεγαλες ) που θα αναθαρισουν τον λαο .Μην υποτιμαμε τετοιες σαν της "ανακυκλωσης" στα Γιαννενα ή του "ΖΟΡΑ" .... σταγονες θα πει καποιος που εχουν ομως την αξια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσα στο 2017 θα μπει σε κυβερνησει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κρατω το αυτο που σου λεω γιατι θα το ζητησει η τροικα να μπει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να κυνηγαει εμας τους κουμουνιστες!!

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.