12 Νοεμβρίου 2015

Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

15 σχόλια:

  1. οτι διαβαζω για την απεργια μιλανε απο αρκετο εως πολυ κοσμο.
    Εχετε εκτιμησεις για τι κοσμο μιλαμε?
    Και για το ΠΑΜΕ και γενικα μιλαω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για 20000 κανουν λογο τα ΜΜΕ για την την συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθηνα, και για 4-5000 για ΓΣΕΕΔΕΣ-ΑΔΕΔΥΔΕΣ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ολους μαζι αυτους
      Στου ΠΑΜΕ πιστευω αγγιζαν τις 25-30000

      Ταξικος

      Διαγραφή
  2. Αμα τα ΜΜΕ λενε για 20,000 τοτε ειναι Χ 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθείς.. στην Θεσσαλονίκη μύρισε Μάης του 2010 .
    ΠΑΜΕ για ανασύνταξη του ταξικού κινήματος,ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα έλεγα και εγώ.

      Άρωμα 2010 είχαν σήμερα όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, το οποίο είναι μια ελπιδοφορα αρχή και ένα θετικότατο ψυχολογικό boost, μετά από τις πρασινοροζουλί καρπαζιές που έχει δεχθεί το κίνημα τα τελευταία χρόνια. Κι εάν το συνδυάσουμε με την αδυναμία των διαφόρων εργοδοτικών εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ) και των οπορτουνιστών, να δημιουργήσουν νέο συνδικαλιστικό παραπέτασμα ... μόνο βήματα εμπρός μπορεί να κάνει το ταξικό κίνημα τους ερχόμενους μήνες.

      Διαγραφή
  4. καπου διαβασα για πορεια ανεργων μεσα στον Δεκεμβριο ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα, μεγαλειωδη δεν τη λες, λαμβανοντας υποψη ομως το κλειστο μετρο, η συμμετοχη ηταν μεγαλυτερη απο καθε προσδοκια. Υπολογιστε απο τα μεσα του τετραγωνου μεταξυ Οθωνος και Ξενοφωντος μεχρι και λιγο μετα την Βουκουρεστιου, μονο επι της Αμαλιας/Πανεπιστημιου, με πολυ πυκνη διαταξη ακριβως μπροστα απο την Βουλη (και επι του πεζοδρομιου), χωρις σοβαρη παρουσια στους πλευρικους δρομους/στενα παρα σκορπιες παρεες και τα γεροντακια φυσικα που ψαχνουν να κατσουν καπου, εκτος απο την βασιλισσης Σοφιας μεχρι τις κλουβες, πυκνη διαταξη με περιφρουρηση εκει για τους γνωστους μπαχαλακηδες.

    Η συγκεντρωση της ΓΣΕΕ ειχε εμφανως λιγοτερο κοσμο και ηταν πολυ σκορποχωρι. Ενδεικτικα επι της Σταδιου απο την Κλαυθμωνος, με κενα αναμεσα στα μπλοκ, μεχρι το πολυ λιγο μετα την Αρσακη, και οχι σε πυκνη διαταξη οπως το ΠΑΜΕ.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχετε υποψη σας ποσο κοσμο χρειαζεται για να γεμισει το συνταγμα και μαλιστα με διαταξη να πιασουμε κοριους;;;; εγω ξερω παντως οτι ειμασταν συνταγμα με πολυ κοσμο ηδη υπηρχαν μπλοκ στην ομονοια με τηλεφωνικη επιβεβαιωση! αν αυτο φαινεται λιγο και μαλιστα στις εποχες τις ροζ χουντας τι να πω; επισης ξερω οτι πολλοι ηταν στο ποδι απο τις 4 το πρωι, σε αντιθεση με αλλους που τρεχανε αισθμαινοντας να προλαβουν πριν παει μεσημερι για να καταβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικονα που δινω αφορα κατα τις 11:20+, οποτε και ολα τα μπλοκ ειχαν φτασει στην πλατεια και ειχαν συνταχθει, μην αναφερομαστε σε συνθηκες κατα τις οποιοες βρισκομασταν σε κινηση και πηγαινανε οι περισσοτεροι δεξια να πιασουνε σκια. Επισης δεν γεμισε το Συνταγμα κατω απο τα σκαλακια, ηταν αδειο, ηταν ασφυκτικα γεματο στην πανω μερια.
      Ειναι αλλο το λιγο, αλλο το "μεγαλυτερη απο καθε προσδοκια", και αλλο το "μεγαλειωδης".
      Εγω προσωπικα δεν απογοητευτηκα καθολου απο τον ογκο της πορειας, αντιθετως, αλλα δεν χρειαζεται να βαυκαλιζομαστε με εικονες συμμετοχης μεγαλειου οταν κατι τετοιο δεν υπηρξε.
      Η εικονα που δινω παραπανω ειναι ακριβης.

      Κοστας

      Διαγραφή
    2. Εντάξη τώρα δεν θα παίξουμε και με τις λέξεις. Δεν είναι ότι υπάρχει αριθμός που αντιστοιχεί στο μεγαλιόδης...
      Αυτά είναι σίγουρα κατα προσέγγιση, και σίγουρα σχετικά.
      Για αυτήν την περίοδο και για την πρώτη απεργία σε ένα χρόνο αυταπατών, ανάθεσης και άλλων οραίων, εγώ δεν πιστεύω ότι το μεγαλειώδεις είναι υπερβολή.

      Κώστας

      Διαγραφή
  7. ισχυει παιδια και πατρα παιζει να ειχε τριπλασιο κοσμο απο ολους τους υπολοιπους μαζι.καλη δυναμη και καλη αρχη :)

    achaios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν τελειωσε η πορεια του ΠΑΜΕ,εμεινα Συνταγμα επιτηδες για να δω τους αλλους..Η πορεια ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ,ΜΕΤΑ ηταν με το ζορι 3000..
    Η αλλη πορεια (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕΝ,ΚΚΕμλ,ΕΕΚ) μπορω να πω οτι ειχε παραπανω αποτι τους εχουμε συνηθισει...Δηλαδη οταν η κεφαλη με το τσιρκο-μπλοκ του Λαφαζα ηταν στην Αμαλιας,το τελευταιο μπλοκ που ηταν της Ανταρσυας ηταν στην Κολοκοτρωνη.Το ξερω επειδη γυρισα απο Σταδιου..πρεπει να ειχαν 5000.
    Αρα μαζι με ΓΣΣΕ κλπ 8000..ουτε το μπλοκ των οικοδομων και των φοιτητων στην πορεια του Παμε χτες δηλαδη!
    Το ανησυχητικο ειναι οτι τα ασφαλιτακια χτες ηταν πολλα..Τους ειδα να πεταγονται απο ενα στενο στη Σταδιου..ηταν πανω απο 400 και οργανωμενα(παλουκια,μασκες,σφυρια μεχρι και σφεντονες..).Δε τόλμησαν φυσικά να προσεγγίσουν την μεγαλειώδη πορεία του ΠΑΜΕ !
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λιγο προσοχη με τα νουμερα παλληκαρια.
    400 δεν ηταν ουτε με πολλαπλασιασμο!
    δεν μπορεις να συγκρινεις τα μπλοκ του ΠΑΜΕ με τους αλλους με εκταση γιατι η πυκνοτητα ειναι τελειως διαφορετικη για να κανεις συγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει οταν βλεπεις σε ενα μικρο στενο οπως ειναι η Χ.Λαδα στη Σταδιου,εναν "μαυρο" ογκο με κουκουλες δεν μπορεις να καταλαβεις ακριβως ποσοι ειναι,παντως αν οχι 400,ηταν σιγουρα 250-300 και οπως εγραψα πιο πανω οργανωμενοι...Δεν εκανα συγκριση,απλα σου ειπα οτι επιτηδες εκατσα Συνταγμα για να δω κ τους αλλους!
      ΓΚ

      Διαγραφή
  10. δεν ειναι καλο να λες που ησουν και ποτε, δεν ειναι καλο αν δεν εισαι σιγουρος να μεταφερεις νουμερα, μανι μανι κατεβηκες 100 το οποιο ειναι 25% σε σχεση με το αρχικο, το οποιο ειναι πολυ ως αποκλιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.