10 Νοεμβρίου 2015

Προκλητική επίθεση στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο



Απροκάλυπτα ενάντια στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (ΠΕΚ) και τα σωματεία του στράφηκε σήμερα ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αλληλέγγυων», που από το πρωί του Σαββάτου είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του παλιού του κτιρίου, με πρόσχημα τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε αυτό.

Αργά σήμερα το απόγευμα, ενώ η ευθύνη του κτιρίου είχε επανέλθει στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με στόχο να παρασχεθεί κάθε βοήθεια και φροντίδα στους πρόσφυγες που είχαν καταλύσει εκεί, οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» απάντησαν με ανοιχτή επίθεση στους συνδικαλιστές.

Συνολικά η στάση τους, το γεγονός ότι στο χώρο που ήταν «κατειλημμένος» με ευθύνη τους σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές μέσα σε μόλις τρεις μέρες και κυρίως το γεγονός ότι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία του νησιού, προκαλούν μια σειρά ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις και το ποιους υπηρετούν.

Πολύ περισσότερο που ο συγκεκριμένος χώρος αποτελούσε με ευθύνη της διοίκησης του ΠΕΚ κέντρο οργάνωσης πολύμορφων παρεμβάσεων για όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες, κινητοποιήσεων και δράσεων αλληλεγγύης για τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα την άμεση ανάγκη για στέγαση των προσφύγων μπροστά στο χειμώνα, ενώ είναι προφανές ότι το κτίριο δεν παρέχει συνθήκες ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαμονής στους φιλοξενούμενους.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι από τη στιγμή που το Εργατικό Κέντρο επανήλθε στο κτίριο, αναλαμβάνοντας το ίδιο τη φροντίδα για τους πρόσφυγες - μετανάστες που βρίσκονται εκεί, δηλώνοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι, οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και καλούσαν τον κόσμο να στραφεί ενάντια στα μέλη των συνδικάτων!

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΕΚ δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι θα συνεχίσει «σταθερά και με συνέπεια την οργάνωση της πολύμορφης εργατικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν όποιον παίζει παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών και θέτει στο στόχαστρο το ταξικό εργατικό κίνημα».
 

213 σχόλια:

  1. επειδη δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει,μπορω να κανω καποια ερωτηματα?
    Θα ηθελα να απαντησει και ο "προβοκατωρ" μπας και καταλαβω(και νομιζω οτι δεν ειμαι ο μονος) τι εχει γινει
    Επειδη ειχαμε μια τεταμενη "σχεση" με το modesto σε αλλο ποστ,αν γινεται να κανουμε εδω μια νορμαλ κουβεντα..
    Μπορουμε?
    Οι ερωτησεις ειναι
    1) μεχρι χτες το Εργ.κεντρο υποστηριζε την καταληψη(με τροφιμα κουβερτες κλπ)? Αν ναι,τι αλλαξε?

    2) Η ανακοινωση λεει οτι το μερος ειναι ακαταλληλο (δεν εχει θερμανση μαλλον εννοουν αφου κανουν αναφορα για χειμωνα).
    Τωρα θα λυθει το προβλημα? Αν ναι,δεν μπορουσε να λυθει οντας υπο "καταληψη" απο τους αλληλεγγυους?
    Επρεπε να αλλαξει η διαχειριση για να λυθουν τα προβληματα?

    3)Οι μεταναστες ειναι ευπροσδεκτοι λεει η ανακοινωση τωρα που "το Εργατικο Κεντρο επανηλθε στο κτιριο"
    Πριν δεν ηταν? Υπηρχαν προβληματα με τους αλληλεγγυους? Αν ηταν και πριν οκ γιατι δεν συνεχιζουν με το να βοηθανε την διαχειριση που υπαρχει και να μην αναλαβουν αυτοι?
    Οι αλληλεγγυοι εκαναν κακη δουλεια?

    4)Γινεται λογος για ζημιες στην ανακοινωση που διαβασα(σε προηγουμενο σχολιο)..Υπαρχουν φωτο απο αυτες τις ζημιες?
    Ηταν τοσο σημαντικες που απαιτουσαν "εξωση" της προηγουμενης διαχειριστικης αρχης(αλληλεγγυων)?

    5) το κεντρο ""αποτελουσε με ευθύνη της διοίκησης του ΠΕΚ κέντρο οργάνωσης πολύμορφων παρεμβάσεων για όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες, κινητοποιήσεων και δράσεων αλληλεγγύης για τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους""
    Αυτο δεν μπορουσε να γινει με τους αλληλεγγυους εκει? Εμποδιζαν τις αλλες δρασεις?

    αυτα απο μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)το ΕργΚεντρο εχει εγκαταληφθει δυο χρονια απ την εργατικη εστια κ τωρα ειναι υπολειτουργημα του ΟΑΕΔ..Το χρησιμοποιουν οι τοπικοι κνιτες για στεκι (χωρις αδεια?) αλλα εχουν να πατησουν κανα διμηνο και εχει πιασει αραχνες
      2)να βγαλουν φωτο τα μελη σας,να δουμε τις "ζημιες"
      3)οι τοπικοι ΚΚΕδες τις πρωτες δυο μερες στηριξαν την καταληψη με τροφιμα κλπ..ξαφνικα τι αλλαξε?
      4)και τελος παντων,αφου ηθελαν να βγαλουν τους καταληψιες τα μελη του ΠΕΚ,δε μπορουσαν με διαλογο κ ηρεμο τροπο..γιατι αυτοι πηγαν 30-40 ατομα μπουλουκι και καναδυο κραταγαν κονταρια κ βαραγαν την πορτα!
      Προβοκατωρ

      Διαγραφή
    2. προβοκατωρ
      το να κρατανε 1-2 κονταρια σε 40 ατομα δεν ειναι δειγμα επιθεσης!
      Αν το υποστηριζαν πριν ειναι ενα ερωτημα το τι αλλαξε και σταματησαν..

      Οσον αφορα τα τοπικα(αν ηταν κατειλημενο,αν το χρησιμοποιουσαν καποιοι κλπ) μονο ατομα που εχουν γνωση απο τον χωρο μπορουν να μας πουν
      Αν υπαρχει καποιος απο εκει(Μυτιληνη) ισως βγαλουμε ακρη..

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ λέω από αύριο να μπουκάρει το ΠΑΜΕ σε όλες τις καταλήψεις-στέκια κτλ των αναρχικών, να τα καταλάβει και να στεγάσει μέσα πρόσφυγες. Και άμα αντιδράσει κανείς, βρωμόξυλο και κράξιμο στον ρατσιστή!
    -Ρε, πάτε καλά κάποιοι;
    Το Κτίριο ούτε εγκαταλελημένο ήταν για να κάνει κανείς κατάληψη, ούτε κρατικό για να δικαιολογείται αυτή από πολιτικούς λόγους!

    Και όλο αυτό εντελώς συμπτωματικά δυό μέρες πριν την απεργία. Την πρώτη απεργία στην "πρώτη φορά αριστερά"... Τα σώβρακα έχουν πέσει νομίζω. Η κίνηση ήταν εντελώς συντεταγμένη, και φυσικά ομολογημένος στόχος της ήταν ο όξυνση των αντικομμουνιστικών αντανακλαστικών (πιάσαν δουλειά στο τουΐτερ από νωρίς) του λούμπεν απολιτίκ φασισταριού που αυτοαποκαλείται πλέον "αντιεξουσιαστικός χώρος" (δεν ήταν πάντα έτσι και δεν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτό δίνει πλέον το στίγμα). Μήπως και επαναληφθεί ο Οχτώβρης του '11 και γλυτώσει ο Τσιπράκος την πολιτική ευθήνη της καταστολής των απεργών μεθαύριο.

    Υ.Γ.
    Κάποιος που πάει να καταλάβει εργατικό χώρο δύο μέρες πριν από γενική απεργία, τί άλλο μπορεί να είναι εκτός από φασίστας και λακές της εργοδοσίας;
    Υ.Γ.2
    Πως θα χαρακτηρίζατε αυτόν που κάνει το παραπάνω εάν δεν ξέρατε το πως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται;
    Υ.Γ.3
    Για τις "αθώες περιστερές" δυστυχώς υπάρχουν προηγούμενα που αποκλείουν κάθε περίπτωση σύμπτωσης:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3027.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τι άλλαξε" και απο κει που στηρίζαν σας διώξαν; Μήπως ρημάξατε το κτήριο και έπρεπε να παρέμβουν πριν του γαμήσετε τα πρέκια; Άλλωστε η σχέση που έχει η αναρχία με ένα εργατικό κέντρο είναι τέτοια που στα παπάρια σας αντικειμενικά αν θα υπήρχε κτήριο την επόμενη.

    Θα ήταν μια λογική εξήγηση, και με βάση την ανακοίνωση "προβοκατορ" ε; Μήπως μεταξύ αυτής της εξήγησης και του να πεις οτι το ΚΚΕ έχει πρόβλημα με τους μετανάστες είναι πιο πιθανό το πρώτο; Το ξυράφι του Occam αυτό θα έλεγε πάντως.



    Deftonist


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι οπαδος του occam`s rezor αλλα μονο οταν εχω ολα τα στοιχεια!
      ΑΝ πχ αυριο βγει καποιος και παρουσιασει ενα χωρο κατεστραμενο(αμφιβαλω απλα υποθεσεις κανω) τοτε δεν θα εχεις νεα δεδομενα για να κρινεις?
      Το κακο ειναι ομως οτι ακομα δεν εχουμε ουτε ολα τα στοιχεια ουτε ολες τις αποψεις
      Πχ διαβασα καπου οτι το κτηριο δεν το χρησιμοποιουσε το παμε.
      Αρα καλα εκανα και το κατελεβαν..
      ΑΝ ομως το κτηριο δεν εχει κατι σοβαρο περα απο τις νορμαλ φθορες οταν μενουν ανθρωποι εκει,τι θα πουμε μετα?
      Αρα κραταω οτι ακομα δεν ξερουμε ολα τα στοιχεια για να εφαρμοσουμε το Ξυραφι και με σχεδον απολυτη σιγουρια οτι το κκε δεν εχει κατι εναντιον των μεταναστων!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Το κτηριο δεν ηταν εγκαταλελειμενο οπως διαδιδουν οι βαλτοι. Χρησιμοποιουνταν απο το ΠΑΜΕ, απο σωματεια του Εργατικου Κεντρου για πολυμορφες δραστηριοτητες πολιτικες και πολιτιστικες.
      Αν αυριο το ΚΚΕ καταλαβει τις καταληψεις των αναρχικων και πει οτι εκει θα στεγασει μεταναστες φανταζομαι οι αναρχικοι δε θα χουν θεμα ε? Χωρια οτι το ΠΑΜΕ δεν εδιωξε τους μεταναστες αλλα τα μαλακιστηρια που ειδαν τον χωρο που ανηκει στο ταξικο κινημα ως τσιφλικι τους.

      ratm

      Διαγραφή
    4. απ`οτι λενε ομως μεχρι πριν δυο μερες μαζευαν τροφιμα και ρουχα για τη καταληψη!!
      Αυτο γιατι αλλαξε?
      Το οτι δεν εδιωξε τους μεταστες προφανως και δεν το πιστευει κανεις με ελαχιστο μυαλο..

      Διαγραφή
    5. απ`οτι λενε ομως μεχρι πριν δυο μερες μαζευαν τροφιμα και ρουχα για τη καταληψη!!
      Αυτο γιατι αλλαξε?
      Το οτι δεν εδιωξε τους μεταστες προφανως και δεν το πιστευει κανεις με ελαχιστο μυαλο..

      Διαγραφή
    6. "απ`οτι λενε ομως μεχρι πριν δυο μερες μαζευαν τροφιμα και ρουχα για τη καταληψη!!
      Αυτο γιατι αλλαξε?"


      Αυτο το λεει ο προβοκατορας
      ειναι δυνατον οι εκπροσωποι του εργατικου κεντρου να αποδεχονταν καταληψη στο εργατικο κεντρο απο αναρχομπαχαλα; Μπορει να μαζευαν ρουχα και τροφιμα για τους μεταναστες γενικως, αυτο δεν σημαινει οτι αποδεχονταν και την καταληψη των αναρχομπαχαλων...

      Διαγραφή
    7. @DimK.:
      "Το οτι δεν εδιωξε τους μεταστες προφανως και δεν το πιστευει κανεις με ελαχιστο μυαλο.." Εσύ δηλδή πιστεύεις πωε τους έδιωξε... Ασχολίαστο...

      -Το να χρειάζονταν ο χώρος του εργατικού κέντρου δύο ημέρες πριν την γενική απεργία για την προετοιμασία της, αντί να γίνει παιδότοπος των "αλληλέγγυων" δεν σου πέρασε καθόλου από το μυαλό;

      -Περί φθορών, υπάρχουν προηγούμενα. Όπως ας πούμε ο βανδαλισμός των γραφείων του ΠΑΜΕ και η κλοπή σκληρών δίσκων από τα γραφεία του (μόνο εκεί-και πάλι τυχαία) στην τελευταία κατάληψη της ΓΣΕΕ.
      Υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες με τις καμαριέρες (συγνώμη τους καταληψίες) των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ πριν λόγους μήνες, που τα άφησαν πιο καθαρά από ότι τα βρήκαν και αυτοφωτογραφήθηκαν και στην λάτζα. (http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/03/blog-post_62.html)
      Σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύονται;

      Διαγραφή
    8. Αυτο ακριβως Ποε αλλο τα ρουχα και τα τροφιμα για τους προσφυγες αλλο να κανουν καταληψη οι αναρχικοι σε χωρο αλλου μαζικου φορεα και να το παιζουν και τσιφλικαδες! Σημειοτεον απο κοντα τους σιγονταρουν στο διαδικτιο και κατι καρακολια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ... η αντικκεδιλα ενωνει ξανα...

      ratm

      Διαγραφή
  5. Για ποιο λογο επρεπε να γινει καταληψη?Αυτο μπορει να μας το εξηγησει καποιος?Δηλαδη οι χιλιδες ανθρωποι που βοηθανε στην Λεσβο τους προσφυγες εχουν κανει καταληψη?Εκτος αν το μιγμα φραπες-επανασταση εκτονωνεται με χαβαλε καταληψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κανενα πραξικοπημα οι χρυσαυγητες σε ενα κτηριο τοτε θα ηταν νομιμο ετσι? Αλλα επειδη κανει καταληψεις το ΚΚΕ κανει χαβαλε καταληψεις ετσι??

      Διαγραφή
    2. Η αμα εκανε ο Λαφαζανης την καταληψη τοτε θα ηταν τι?? Επαναστατικη πραξη μηπως??

      Διαγραφή
    3. Μιλαω για την καταληψη των μπαχαλακηδων

      Διαγραφή
    4. A συγνωμη λαθος νομιζα λες για το ΚΚΕ !!!

      Διαγραφή
  6. ρε ΝτιμΚ μας δουλευεις κι εσυ ?
    Αυτος που θελει "διαλογους" και μπλα μπλα παει και κλειδωνει την πορτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφεις στο αλλο ποστ :" Αν τους ειδαν να ερχονται και ηξεραν οτι θα τους εδιωχναν(τους αλληλεγγυους,οχι τους μεταναστες φυσικα) προφανως και θα κλειδωναν!"

      και εδω σου λεει το ασφαλητοπουλο οτι ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ !!!!!
      (4)και τελος παντων,αφου ηθελαν να βγαλουν τους καταληψιες τα μελη του ΠΕΚ,δε μπορουσαν με διαλογο κ ηρεμο τροπο.)


      και δεν του απαντας ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΔΩΣΑΤΕ αφου .......ειστε των διαλογων ??? παρα καθεσαι και αναλωνεσαι σε μαλκιες και ζητας φωτο απο φθορες και λεπτομερειες κλπ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ εχει προειδοποιησει για την Πεμπτη :

      " και σας προτεινω την Πεμπτη να εχετε καλες αλυσιδες γιατι ποτε δεν ξερεις!"

      Διαγραφή
  7. Λιγότερο από δύο μέρες πριν τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη ορισμένοι τύποι σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Φορούν τη μάσκα του "αλληλέγγυου" (θυμάστε τους "αγανακτισμένους" τραμπούκους τον Οκτώβρη του '11 στο Σύνταγμα;) και επιτίθεται στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου, παίζοντας άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των προσφύγων και των μεταναστών.

    Αφού έκαναν ένα σωρό ζημιές σε έναν χώρο που δεν τους ανήκει - σε ένα χώρο που ανήκει στην εργατική τάξη της Λέσβου και όχι στους κάθε λογής μπαχαλάκηδες - τώρα εξαπολύουν τις γνωστές, προβοκατόρικες επιθέσεις για ΚΝΑΤ και "εργατοπατέρες". Ποιοί; Αυτοί που δεν οργανώθηκαν ποτέ τους στο εργατικό κίνημα. Οι ίδιοι που δεν πήραν μέρος ούτε σε μια απεργία, που δεν προσπάθησαν ποτέ να διεκδικήσουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

    Οι τραμπούκοι αυτοί- είτε αυτοαποκαλούνται "αλληλέγγυοι", είτε "αγανακτισμένοι", είτε "αντιεξουσιαστές", είτε "ρομπέν των δασών" - να ξέρουν πως το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Οι προβοκάτσιες τους θα πέσουν στο κενό και, για μια ακόμη φορά, θα αποδειχθεί ότι αποτελούν μακρύ χέρι του συστήματος. Ειδικά αυτού του συστήματος που έχει προσωρινό διοικητή την "πρώτη φορά αριστερά" του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω τα "συνεργεία καθαρισμού" έπιασαν δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπαρχει η εξης καταγγελια απο το indymedia που μιλαει συγκεκριμενα τι εγινε!
    https://athens.indymedia.org/post/1551194/
    Δε λεω οτι ειναι αληθεια αλλα αν δεν απαντηθει σημειο προς σημειο απο καποιον απο το ΚΚΕ που ηταν μπροστα σε ολα αυτα που εγιναν μαλλον το ΚΚΕ ειναι εκτιθειμενο.
    Πχ ισχυει οτι μετα την καταληψη πειραν την μικροφονικη τους απο κει αρα αποδειχτηκαν καποιοα πραγματα?
    Ισχυει οτι βοηθησαν?
    Ισχυει οτι εσπασαν τζαμι?
    Και τι ακριβως ζημιες εκαναν οι αλληλεγγυοι?
    Επαναλαμβανω οτι ολα αυτα πρεπει να τα απαντησει καποιος που ειναι στο ΚΚΕ εκει η καποιος που εχει αμεση ενημερωση και οχι απο την ελλιπεστατη ανακοινωση.
    Poe οταν καταγγελεις οτι ενας χωρος ειναι ακαταλληλος και δε κανει πρεπει να προτεινεις κατι αλλο, γιατι ετσι οπως τα λες τωρα το ΚΚΕ αφηνει προσφυγες να μενουν σε ακαταλληλο χωρο κατι που ηταν κατακριτεο για σενα πριν αλλα τωρα δεν ειναι?

    Σενιορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σενιορ:
      Γιατί ρε φίλε είναι "υποχρεωμένο" να απαντήσει το ΚΚΕ (κιόλας!) στην κάθε παππάτζα;
      Αυτοί πρέπει να απαντήσουν γιατί προχώρησαν σε κατάληψη εργατικού κέντρου λίγες πριν την γενική απεργία, να απαντήσουν ποιόν ακριβώς ρώτησαν για να μπούνε μέσα (δεν είναι δημόσιος ή κρατικός χώρος, εργατικό κτήριο είναι), γιατί καλούσαν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν μαζί τους (αν σκοπός ήταν η στέγαση των προσφύγων), και ποια θα ήταν η αντίδραση τους στην περίπτωση που το ΠΑΜΕ είχε χιούμορ και άρχιζε από αύριο να καταλαμβάνει όλα τα στέκια-καταλήψεις τους για να στεγάσει πρόσφυγες.

      Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί το ΚΚΕ για τις κινήσεις του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Δεν ταυτίζονται ξέρεις. Αυτά....

      Διαγραφή
    2. Για να είμαστε ξεκάθαροι! Οι δήθεν αλληλέγγυοι (όλοι έχουμε αρκετή πείρα για το ποιόν τους) κατέλαβαν κτίριο που ανήκει και χρησιμοποιεί το Εργατικό Κέντρο του νομού, δηλαδή τα εργατικά συνδικάτα της Λέσβου. Δεν έγινε κάτι με το ΚΚΕ. Γιατί κάποιοι προσπαθούν να την αναγορεύσουν σε κόντρα ΚΚΕ-ψεφτο αλληλέγγυων; Απλούστατα γιατί οι ενέργειες των ψεφτο αλληλέγγυων έχουν μοναδικό σκοπό το χτύπημα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ! Και αυτή η ομάδα είναι ακόμα πιο προκλητική γιατί επειτέιθεται στο Εργατικό Κέντρο που έχει ταξικό προσανατολισμό και δίνει τα πάντα για τους πρόσφυγες.
      Και επειδή εγώ είμαι πιο πονηρεμένος, η ενέργειά τους μου θυμίζει εκείνο που έλεγαν παλιότερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σήμερα η Χρυσή Αυγή: "αφού θέλετε τους πρόσφυγες, να τους πάρει το ΚΚΕ στα κτίριά του και εσείς στα σπίτια σας". Ή αυτό που διέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα: "το ΚΚΕ όλο καταγγελίες κάνει αλλά δεν κάνει τίποτα στην πράξη για τους πρόσφυγες"!
      Για όποιον θέλει να καταλάβει, ο προβοκάτωρ υπονόησε την ουσία:"το ΕργΚεντρο εχει εγκαταληφθει δυο χρονια απ την εργατικη εστια κ τωρα ειναι υπολειτουργημα του ΟΑΕΔ". Τι λέει επί της ουσίας; Απλά: το εγκατέλειψαν οι κρατικοί οργανισμοί και επειδή άρχισε να το χρησιμοποιεί το Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση της ταξικής πάλης ενοχλήθηκαν οι διάφοροι μηχανισμοί του αστικού κράτους...Άρα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι αυτές οι ομάδες έχουν δίαυλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριζαν στις εκλογές. Η δράση του Εργατικού Κέντρου ενοχλεί.Περσινά ξυνά σταφύλια από την οκταετία ΠΑΣΟΚ!
      Καλά ρε "παλικάρια" δεν έχετε τα κότσια να κάνετε κατάληψη σε κάποιο κλειστό ξενοδοχείο ή άλλο κτίριο; Μια ζωή τζάμπα μάγκες με τις πλάτες της αστυνομίας; Αφήστε γιατί τα έχουμε ξαναδεί την ιστορία με τις καταλήψεις κτιρίων και ποιούςς εξυπηρετούν!
      Υ.Γ. Τελικά ορισμένοι από το 2011 δεν θέλετε να βγάλετε τις μάσκες! Και τότε είσασταν τόσο επαναστάτες που σας πήρε υπό την προστασία της η Χρυσή Αυγή!
      Υ.Γ.2, @DimK., δεν βαρέθηκες την παραμύθα του καλοπροέραιτου συνομιλητή; Στημένος είσαι, εκλεπτυσμένο αντικομμουνισμό κάνεις και αλληλοσυμπληρώνεστε με τους άλλους που προβοκάρουν. Δεν μασάμε.
      kk-1

      Διαγραφή
  10. "" Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας στόχος της κατάληψης «είναι να γίνει χώρος στέγασης των προσφύγων μιας και τα κέντρα κράτησης προσφύγων στο νησί της Λέσβου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν προσφέρονται για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αλλά και για να γίνει ένας χώρος όπου αλληλέγγυος κόσμος θα μπορεί να οργανώνει τις δράσεις του για την στήριξη προσφύγων και μεταναστών.» Παράλληλα τονίζουν ότι το κτίριο είναι άδειο και όλο αυτό το καιρό δεν είχε αξιοποιηθεί.""

    Ποιο ιντιμιντια ρε πατε καλα. Με επιχειρηματα ο μεθυσμενος που με επιασε απο το λαιμο και μετα απο 3 μερες ηταν με το ΠΑΜΕ που ομως δεν εχει ονομα λες και η Λεσβος ειναι Νεα Υορκη και δεν γνωριζονται ολοι μεταξυ τους...
    Σε αυτα θες απαντηση? Μας κοροιδευεις?

    Εδω στην ανακοινωση τους λενε ψεματα και στο οτι το κτηριο ηταν εγκαταλελειμενο και δεν λενε. Το κτηριο ειναι σε θεση να καλυψει αυτες τις αναγκες? Αν και το ζουμι ειναι αλλου.
    Στο να γινει το κτηριο "ενας χωρος οπου αλληλεγγυος κοσμος(αυτοι δηλαδη) θα οργανωνει τις δρασεις του για τη στηριξη των προσφυγων" δηλαδη μια ομαδα αναρχικων κατελαβε κτηριο του ταξικου κινηματος για να το κανει ουσιαστικα δικο του αυτοδιαχειριζομενο στεκι! Και αυτο επρεπε να το δεχτει το ΕΚ ως ντεφακτο αφου ηταν ηδη 2 μερες κατελειμενο!
    Αν δε κρινω τη λασπη που εφαγε ο χωρος απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που το θεωρουσε ως χωρο ανταγωνοστικο ως προς την δικη της "εργατικη λεσχη" καταλαβαινουμε ποια ηταν η επιδιωξη με προφαση τους προσφυγες!
    ΕΚ μαλιστα τους προσφυγες τους φροντισε και δεν τους εδιωξε και καλεσε μαλιστα και τους αλληλεγγυους σε συνεργασια γι'αυτο το ζητημα αλλα υπο τη δικη του εποπτοια το κτηριο. Η απαντηση ηταν να επιτεθουν στα μελη του ΕΚ και να προσπαθησουν να στρεψουν και τους προσφυγες εναντια ενω τους καλεσαν να φυγουν απο το χωρο οι ιδιοι οι "αλληλεγγυοι" που εκριναν 3 μερες πριν απαραιτητη την εγκατασταση τους εκει!

    Η στοχευση απο τους πεμπτοφαλαγγιτες ειναι προφανης ενοψει απεργιας. Η οργανωση τους αλωστε μεσω κοινωνικων δικτιων, μπλογκ κλπ που αστραπιαια διεδωσαν τα ψεματα οτι δηθεν το ΚΚΕ εδιωξε τους προσφυγες το μαρτυρουν. Επισης προφανης και ο καημος τους να χτυπησουν τις ταξικες δυναμεις του νησιου.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ακόμα παράδειγμα. Πριν λίγα χρόνια, 4 ή 5, μου περιέγραφε ένας φίλος μια κατάληψη που είχαν κάνει αναρχοαυτόνομοι σε ένα εγκατελειμένο δημόσιο κτίριο στην πόλη της Πάτρας. Έκπληκτος είχε διαβάσει τότε σε φιλονεοδημοκράτικη εφημερίδα της πόλης θετικό άρθρο για τις καταλήψεις αυτές, άρθρο ενός αρχιτέκτονα, ο οποίος λιγό πολύ έλεγε ότι οι καταλήψεις μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργική αξιοποίηση αυτών των κτιρίων. Δηλαδή μπίσνα...
      kk-1

      Διαγραφή
  11. Senior " ...μαλλον το ΚΚΕ ειναι [[[εκτιθειμενο |]]]] ...."
    Tsipras "Δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν την χώρα."

    ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίος ο DimK.
    Χρειάζεται ακράδαντες αποδείξεις οτι οι αναρχικοί προκαλέσαν φθορές στο χώρο για να εφαρμόσει το ξυράφι του Occam, αλλά έχει σαν δεδομένο συμπέρασμα εκ των προτέρων οτι η κίνηση του ΠΑΜΕ είχε σαν στόχο να διωχθούν οι μετανάστες. "Λίγο" προκατελειμένος θα έλεγε κάποιος που έχει και την ελάχιστη σχέση με την ελληνική πραγματικότητα...



    Deftonist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως καταλαβες εσυ οτι εγω δεχτηκα πως το ΠΑΜΕ ειχε σκοπο να διωχθουν οι μεταναστες ρε συ Deftonist?
      Αφενος αυτο το απεκλεισα (με μια ελαχιστη επιφυλαξη προφανως που την κρατω για τα παντα) και αφετερου το μονο που ζητησα ειναι να ξερω ολα τα δεδομενα
      Εσυ γιατι πχ πιστευεις οτι εχουν γινει τοσο μεγαλες καταστροφες στον χωρο?
      Εχεις δει καποιες φωτο?
      ΑΝ υπαρχουν και ειναι ετσι τοτε εχεις δικιο
      Απο ανακοινωσεις εγω τελικη γνωμη,δεν σχηματιζω!

      Ξυραφι του Οκαμ δεν ειναι για οποια αποψη σου φαινεται εσενα λογικκοτερη,αλλα πια ειναι λογικοτερη/απλουστερη ξερωντας ΟΛΑ(τα περισοτερα δυνατον) δεδομενα.
      Εσυ περιοριζεσαι σε ανακοινωσεις απο το ΠΑΜΕ
      ενας απο τον α/α χωρο σε ανακοινωσεις απο το Ιντυμεδια
      Εγω ειμαι σκεφτικος και δεν δεχομαι/αποριπτω καμια μεχρι να βγαλω ακρη

      Δεν ειναι πολυ δυσκολο να το κατλαβεις αυτο ε?

      Διαγραφή
    2. Ξεφτιληστηκες στην αλλη αναρτηση και ηρθες και εδω να πεταξεις την Αντικομμουνιστικη χολη σου. Δεν σου εφτανε το ξεβρακωμα που επαθες και εκει...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Γράφεις πιο πάνω: "Το οτι δεν εδιωξε τους μεταστες προφανως και δεν το πιστευει κανεις με ελαχιστο μυαλο.."

      Δηλαδή, το ΠΑΜΕ έδιωξε τους μετανάστες. Αρα μη μας λες άλλα τώρα...


      Deftonist

      Διαγραφή
  13. Απο το σφυροδρεπανο.

    Ακολουθεί μεγάλο κείμενο για τα γεγονότα της Μυτιλήνης. Από φίλο που βρίσκεται στο Νησί. Όποιος θέλει να μάθει τι πραγματικά έγινε ας το διαβάσει και αν συμφωνεί ας το κοινοποιήσει
    <<ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ
    Θα το ακούσατε όλοι και τώρα πια με ιδιαίτερα γραφικά χρώματα:
    Επιτροπή αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έναν «άδειο χώρο», ένα «κλειστό κτίριο» που «τυχαίνει» να είναι το παλιό κτίριο του ΠΕΚ (Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο). Όπως γράφτηκε, ο χώρος καταλήφθηκε για να χρησιμοποιηθεί «ΚΑΤΑΡΧΗΝ» (ας το τονίσουμε αυτό) για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων αλλά και σαν χώρος οργάνωσης των δράσεων αλληλεγγύης κτλ.
    Και ω της συμφοράς, εμφανίστηκε ο «δράκος», σήμερα, τα βλοσυρά ΚΝΑΤ που πέταξαν έξω πρόσφυγες και αλληλέγγυους επικαλούμενοι ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον χώρο. Τέτοια αναισθησία. Κάπου εδώ ο καθένας προσθέτει και κάποια ακόμα γλαφυρή περιγραφή του «δράκου», τα προαιώνια αντι-ΚΚΕ αντανακλαστικά να ‘ναι καλά.
    Ας πιάσουμε τα ψέματα ένα-ένα
    ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
    Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες, χοντρικά το ιστορικό του διώροφου κτιρίου έχει ως εξής.
    Ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στέγαζε μέχρι το 2008 (νομίζω από τη δεκαετία του ’70) το ΠΕΚ και κάποιες υπηρεσίες του ΟΕΚ ίσως. Λόγω της μεγάλης του αίθουσας στον δεύτερο όροφο ήταν κατάλληλο για τον σκοπό αυτό, όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία έκαναν εκεί τις συνελεύσεις τους. Έχει στεγάσει επίσης πάρα πολλές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Ωστόσο το ΠΕΚ δεχόταν πιέσεις από τον ΟΕΚ λόγω των στατικών προβλημάτων του κτιρίου να το εγκαταλείψει προσωρινά για να γίνει πλήρης ανακαίνιση. Αρχές του 2009 νομίζω, το ΠΕΚ ενέδωσε τελικά κι αφού εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν ΑΜΕΣΩΣ, μετακόμισε σε μισθωμένα γραφεία εκτός κέντρου της Μυτιλήνης, χωρίς αίθουσα και που φυσικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες του (ένα τριάρι διαμέρισμα).
    Υπενθυμίζω ότι τα λειτουργικά έξοδα εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών καλύπτονται από εισφορές των εργαζόμενων στην αμαρτωλή Εργατική Εστία, που τα χειρίζεται επί δεκαετίες υπέρ εργατοπατέρων και των περίφημων «ταμείων» τους και το μόνο πράγμα που ουσιαστικά καταλήγει σε όφελος των εργατοϋπαλλήλων είναι η ύπαρξη και διατήρηση κτιρίων για τα συνδικάτα τους.
    Τα έργα δεν ξεκίνησαν ή σταμάτησαν αμέσως, γραφειοκρατικά προβλήματα άρχισαν να προβάλλονται. Ήρθε μετά και η κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και το πέρασμα όλης της περιουσίας τους στον ΟΑΕΔ. Νέα γραφειοκρατικά προσκόμματα μέχρι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση και φυσικά άρχιζε να δρομολογείται η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια στιγμή έργα δεν γίνονταν στο κτίριο, με πρόσχημα τα στατικά προβλήματα, είχε αρχίσει να ερειπώνεται και να αποτελεί εστία μόλυνσης στη γειτονιά.
    Πέρασαν δύο-τρία χρόνια και είχε αρχίσει να γίνεται φανερό ότι η εγκατάλειψη του κτιρίου δεν ήταν απλά τύχη ή ανικανότητα αλλά είχε σκοπό το ΠΕΚ να πάψει να ενδιαφέρεται για τον χώρο, να τον θεωρήσει ακατάλληλο, να γίνει ντε φάκτο ακατάλληλος και να πάρει την άγουσα για «αξιοποίηση». Αυτή η προοπτική θα άφηνε τη Μυτιλήνη μόνιμα χωρίς έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει πραγματικά τις δραστηριότητες των εργατικών σωματείων.
    Το ΠΕΚ αντέδρασε, γνωστοποίησε στον ΟΑΕΔ ότι έχει σκοπό να κάνει το ίδιο βελτιώσεις στο κτίριο και με ίδια έξοδα και δουλειά εργαζόμενων από τα σωματεία, κυρίως των οικοδόμων σοβάτισε, έβαψε, το καθάρισε ολόκληρο, το εξόπλισε με κάποια υλικά και το έκανε απλώς ανθρώπινο, χωρίς φυσικά να παρέμβει στη δομή του. Έτσι το κτίριο, κάπου στις αρχές του 2012 (αν δεν απατώμαι) άρχισε δειλά-δειλά να ξαναλειτουργεί, κυρίως για εκδηλώσεις και συνελεύσεις. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με γεννήτρια που μετά βίας έφτανε. Και άλλες αυτοσχέδιες λύσεις, όχι μόνιμες, για νερό στις τουαλέτες. Να μετακομίσει εκεί το ΠΕΚ και πάλι δεν γινόταν, αυτό όμως ήταν μια έμπρακτη διεκδίκηση για επιστροφή του κτιρίου στους φυσικούς του χρήστες, στους εργαζόμενους.



    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκαστικά, λόγω των συνθηκών, η λειτουργία του χώρου δεν είναι λοιπόν έκτοτε η κανονική, τα σωματεία όμως έκαναν πολλά για να τον ζωντανέψουν. Έγινε προσπάθεια να οργανώνονται εκδηλώσεις μια φορά τον μήνα, να γίνονται εκεί συσκέψεις σωματείων. Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα για εκδηλώσεις του Στεκιού εργαζομένων, ανέργων, σπουδαστών που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΕΚ (πολλοί πήγαιναν εκεί για Σαββατιάτικα δωρεάν μαθήματα τάγκο) και για κινηματογραφικές προβολές. Δεν παρουσιάζει βέβαια κανείς κάποιον «δημιουργικό οργασμό», κούτσα-κούτσα πήγαιναν οι προσπάθειες. Αλλά ποιος θα τολμούσε να το πει «άδειο»;
      Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το ψέμα του παραμυθιού, περί «άδειου» και μη χρησιμοποιούμενου κτιρίου. Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό να καταλαμβάνεται κτίριο που τελεί –τεχνικά μιλώντας- υπό «λειτουργική κατάληψη» των συνδικάτων προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μείνουν μόνιμα χωρίς στέγη τα σωματεία στη Μυτιλήνη, και να πάψουν φυσικά να πληρώνονται χρήματα από το υστέρημα των εργαζόμενων για το νοίκι του ΠΕΚ στον ακατάλληλο μικρό χώρο που το στεγάζει τώρα.
      Καταλαμβάνεται λοιπόν ένα κτίριο που αν υπάρχει όρθιο και δεν είναι γεμάτο ποντίκια οφείλεται στους προηγούμενους «καταληψίες» του, εργάτες και στην προσωπική τους εργασία… Κατά τα άλλα ήταν άδειο κι εγκαταλελειμμένο.
      Τα λέω αναλυτικά με το ιστορικό και γιατί είδα απίστευτα πράγματα απόψε. Υπήρχαν καταρχάς τα φαιδρώς εξοργιστικά: πχ. γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου που σε μια κρίση «μικρομεγαλισμού» ενημέρωνε (σε «στατους» που μετατράπηκε πρόθυμα σε «είδηση» σε τοπικά σάιτ), ότι το ΠΕΚ είχε εγκαταλείψει τον χώρο και αποφάσισε να τον ξανανοίξει για να κάνει αντίπραξη στην φοβερή και τρομερή Εργατική Λέσχη που έχει στήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων…
      Τα άλλα όμως δεν είναι ακριβώς φαιδρά, είναι σοβαρότατα. Δεν είναι να γελάς που «αντιεξουσιαστές» ωρύονται ότι το κτίριο δεν ανήκει στο ΠΕΚ αλλά στον ΟΑΕΔ, ή ακόμη χειρότερα στο …ΤΑΙΠΕΔ (!). Άρα όχι μόνο ήξεραν ότι το κτίριο το διεκδικεί το εργατικό κίνημα έμπρακτα από τις αρπακτικές διαθέσεις του κράτους, αλλά παίρνουν και τη θέση του κράτους στη διαμάχη για να θεμελιώσουν το «δικαίωμα» να το καταλάβουν. Αναρωτιέται κανείς, αν είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι εργασίες που είχαν γίνει ήταν αυθαίρετες τι θα έκαναν; Θα φώναζαν την …Πολεοδομία;
      Πέρα από την πλάκα, το ζουμί είναι ότι κάποιοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι, γι’ αυτή την σημαντική διάσταση του χώρου για το ΠΕΚ συνδικάτα, και παρ’ όλα αυτά τον έβαλαν στο στόχαστρό τους.

      ratm

      Διαγραφή
    2. Επίσης, κι αυτό είναι σημαντικό, καταλήφθηκε ένα κτίριο που ήδη χρησιμοποιείται σαν χώρος οργάνωσης της βοήθειας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ειρωνεία είναι ότι την Παρασκευή το μεσημέρι από το κτίριο αυτό ετοιμάστηκαν και ξεκίνησαν για το λιμάνι (ο χώρος προσφέρεται γιατί είναι κοντά) το τσάι, τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα από το ΠΕΚ και στο οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί.
      Ειρωνικώς πως, την Παρασκευή έγινε η πιο επιτυχημένη και οργανωμένη μέχρι τώρα προσπάθεια που έγινε από το εργατικό κίνημα για συγκέντρωση και διανομή βοήθειας που κράτησε για ώρες στο λιμάνι και στην οποία συνέδραμαν μετανάστες εργαζόμενοι που μιλούν φαρσί και αραβικά.
      Όχι ότι κοκορευόμαστε λες και είναι «κατόρθωμα» εμείς που συμμετείχαμε σε αυτό. Λίγα κάναμε και το ξέρουμε. Ξέρουμε τις αδυναμίες και την καθυστέρησή μας, και τώρα μαθαίνουμε κι εμείς να ανταποκρινόμαστε –έστω με απειρία- σιγά-σιγά σε αυτό το διαρκές απ’ ό,τι φαίνεται καθήκον της εργατικής τάξης, να σταθεί δίπλα στους ξεριζωμένους
      Και αυτό φυσικά –την σημαντική προσπάθεια αλληλεγγύης του ΠΕΚ το ήξεραν κάποιοι που υπέδειξαν τον χώρο σαν κατάλληλο για κατάληψη κι έσπευσαν το ίδιο βράδυ να την υλοποιήσουν λες και το ΠΕΚ ήταν στόχος. (Το παλιό Δημαρχείο που είχαν καταλάβει το πρωί της επίσκεψης Τσίπρα-Σουλτς τους έπεφτε ίσως άβολο, δεν είχε τον συμβολισμό που επιθυμούσαν…)
      Φυσικά θα πει κάποιος καλοπροαίρετα: βρε παιδιά για τέτοια θα μιλάμε; Το θέμα είναι, θα μπορούσε αυτό το κτίριο να ανακουφίσει κάποιους πρόσφυγες έστω προσωρινά;
      Καταρχάς, το ποιος και πώς υπέδειξε έναν χώρο που χρησιμοποιείται και μάλιστα από το εργατικό κίνημα είναι σοβαρότατο ζήτημα και δεν μπορεί κανείς να το κρύβει με ψευτοψυχοπονιάρικα για τους πρόσφυγες. Ποιος προέτρεψε ανθρώπους να πάνε εκεί χωρίς να ρωτήσουν καν τους χρήστες και διαχειριστές του χώρου;
      Αν ρωτούσαν πάντως, ίσως μάθαιναν ότι το ΠΕΚ, εκτός από την οργάνωση της βοήθειας στο λιμάνι και στη Μόρια είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ο χώρος και για στέγαση προσφύγων, μετά την τραγική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη μεγάλη βροχή. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση είχαν μάλιστα βρει πρόσκαιρο απάγγειο στο ισόγειο του κτιρίου μερικοί πρόσφυγες που ήταν εκεί.

      ratm

      Διαγραφή
    3. Κι επειδή όταν συζητάς σοβαρά μια δυνατότητα τα δεδομένα μπαίνουν κάτω, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο χώρος δεν μπορούσε να φιλοξενήσει κόσμο σε ανθρώπινες συνθήκες –γιατί οι ανθρώπινες συνθήκες έχουν αξία όταν βοηθάς, όχι να πετάς ανθρώπους σε «χώρους» που σου φαίνονται άδειοι. Συζητιόντουσαν εντούτοις ακόμα τρόποι και υποδομές ώστε να παρέχεται τουλάχιστον προσωρινό καταφύγιο σε ανθρώπους όταν βρέχει. Κι αυτό βέβαια θα γινόταν με προετοιμασία και ευθύνη του ίδιου του ΠΕΚ και των συνδικάτων, όχι με κρυψίματα πίσω από τους μετανάστες και πρόσφυγες τους οποίους τους βαφτίζουμε «καταληψίες», άρα τους ρίχνουμε την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί… αυτό οφείλει να κάνει το ταξικό εργατικό κίνημα: να μπαίνει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας στους μετανάστες, όχι το αντίθετο!
      Τα ξημερώματα Σαββάτου που ξεκίνησε η «κατάληψη», το προεδρείο του ΠΕΚ που μέχρι τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ήταν στη διανομή στο λιμάνι έμαθε το νέο σχετικά γρήγορα κι έσπευσε. Παρά το ότι ο σκοπός και η λογική της κατάληψης έκανε «νιάου νιάου» (και ήταν και στα κεραμίδια), δεν υπήρξε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, ειδικά εφόσον υπήρχε ζήτημα προσφύγων και κάμποσες οικογένειες είχαν μπει μέσα. Στη συνομιλία που έγινε ο αγωνιστικών περγαμηνών Σύρος που εμφανιζόταν να εκπροσωπεί την κατάληψη δήλωσε παντελή άγνοια για ποιον χώρο επρόκειτο, νόμιζε ότι είναι άδειο είπε. Του είπαν ότι δεν είναι άδειο, δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει.
      Το ΠΕΚ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση αν το προσέξατε, δεν ήθελε να δημιουργηθεί αντιπαράθεση για το ζήτημα, περίμενε μάλλον να φανούν και οι προθέσεις.
      Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στα δημοσιεύματα ότι η κατάληψη γινόταν δήθεν με πρωτοβουλία των ίδιων των μεταναστών-προσφύγων (είδαν φως και μπήκαν περίπου…) και ότι θα μετατρεπόταν σε χώρο αλληλεγγύης κτλ κτλ. Η γάτα νιαούρισε δυνατότερα. Κουβέντα για την συζήτηση με το εργατικό κέντρο παρά τη διάθεση συνεννόησης και το γεγονός ότι διέθεσε όση από τη βοήθεια είχε απομείνει στους μετανάστες που είχαν καταλύσει εκεί. Ήταν φανερό ότι κάποιοι απλώς είχαν αποφασίσει να παίξουν το βρώμικο παιχνιδάκι τους, να βγάλουν απωθημένα στο εργατικό κίνημα και απωθημένες επιθυμίες για τον χώρο που εκείνο έμπρακτα επί χρόνια διεκδικεί. Κι όλα αυτά στην πλάτη των προσφύγων.
      Το ότι η στέγαση των προσφύγων ήταν απλά ένα πρόσχημα άρχισε να φαίνεται από τη δεύτερη μέρα όταν χωρίς προφανή λόγο η επιτροπή του ΠΕΚ που πήγε στον χώρο τον βρήκε γεμάτο νερά και κατεστραμμένες τις πρόχειρες σωληνώσεις. Χωρίς καμιά ένδειξη ότι είχε κανείς “αλληλέγγυος” καμιά πρόθεση να οργανώσει τον χώρο ανθρώπινα και να τον προστατέψει προστατεύοντας και όσους διαβιώνουν εκεί. Οι ζημιές και τα προβλήματα βγαίνουν άλλωστε φυσιολογικά όταν ένας χώρος ακατάλληλος χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους… Οι οικογένειες των προσφύγων –που άλλαζαν έφευγαν κάθε μέρα φυσικά για Αθήνα- είχαν λιγοστέψει και θα λιγόστευαν σίγουρα ακόμη πιο πολύ, γιατί από έναν κλειστό χώρο που είναι αφόρητος συχνά προτιμάς την ύπαιθρο, ακόμη και με κρύο.

      ratm

      Διαγραφή
    4. Σήμερα το ΠΕΚ απλώς έδωσε τέλος σε αυτό το παιχνιδάκι που ξεκίνησαν κάποιοι στην πλάτη των προσφύγων. Ήσυχα και χωρίς να ανοίξει μύτη απομάκρυνε –ω ναι, καροτσάκι, τι τρομερό!- τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα από τον χώρο. Κανένας πρόσφυγας δεν διώχτηκε, όλοι καθησυχάστηκαν ότι ήταν ευπρόσδεκτοι να μείνουν. Απλά ο εν λόγω, έχοντας το πλεονέκτημα της γλώσσας κατάφερε με τις φωνές του να φοβίσει και να πείσει τους ανθρώπους ότι απειλούνταν καθώς επίμονα και για ώρα τους καλούσε να βγουν. Για το τι ήταν ο συγκεκριμένος χώρος συνέχισε να παριστάνει τον ανήξερο.
      Σκοπός του ήτανε απλά να βγει η φωτογραφία και να μπορούν κάποιοι να λένε ότι «διώξανε τους πρόσφυγες». Ένα χοντρό ψέμα δηλαδή…
      Το ΠΕΚ από την πλευρά του είχε σκοπό θέτοντας τέρμα στο παιχνιδάκι να συνεχίσει τη στέγαση των προσφύγων που έστω κι έτσι, ντε φάκτο είχε πραγματοποιηθεί, κάνοντας ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί όσο έμεναν, έστω σε αυτό τον ακατάλληλο χώρο. Αλλά με ευθύνη δική του. Όχι εγωιστικά, ούτε εκδικητικά. Δεν είναι «διελκυστίνδα», δεν είναι «τρόπαιο», είναι απλώς μια ευθύνη που την έχει το ταξικό εργατικό κίνημα γιατί ο χώρος με δική του ευθύνη είναι ό,τι είναι σήμερα, δηλαδή ακόμη ζωντανός κι όχι σπίτι των τρωκτικών. Άγνωστη λεξούλα βέβαια η ευθύνη κι αλλεργιογόνος… για μερικούς που εύκολα κι απερίσκεπτα χρησιμοποιούν τις λέξεις «μετανάστης και πρόσφυγας» απλά σαν δικαιολογίες ώστε να κάνουν ό,τι έκαναν πάντα.
      Το ταξικό εργατικό κίνημα και στη Λέσβο έχει δείξει ότι στέκεται ξεκάθαρα και με συνέπεια στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών στο δράμα που ζουν. Απαιτεί όποιος έχει προτάσεις και σκέψεις για το πώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικότερα να τις κάνει κι όχι φυσικά να οργανώνει προβοκάτσιες που ξεκάθαρα όπως είδαμε στρέφονται προς όφελος του κράτους.
      Όσοι το ξεκίνησαν αυτό το παραμύθι, αν έχουν το παραμικρό νοιάξιμο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα το λήξουν εδώ. Αυτό ήταν και το νόημα της παρέμβασης του ΠΕΚ σήμερα, όχι να ανοίξει καμιά βεντέτα.
      Την περιφρόνησή ορισμένων για το ταξικό εργατικό κίνημα την ξέρουμε, δεν θα τη μάθουμε τώρα. Αμοιβαία τα αισθήματα για τις φαντασιώσεις τους περί διεύρυνσης του κοινωνικού χώρου της «ελευθερίας» μέσω κατειλημμένων χώρων. Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην τους ανακατεύουν όμως και να μην τους χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα σε τέτοιες αντιπαραθέσεις! Αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που είναι στο στόχαστρο κυβερνήσεων και φασιστών.

      ratm

      Διαγραφή
    5. Όσο για τον δράκο του παραμυθιού, είναι αυτός που είδατε όλοι: τα τρομερά «ΚΝΑΤ» στην αρρωστημένη ορολογία πολλών, είναι αυτοί που είδατε όλοι όταν βρίζατε χυδαία και τους πετούσατε αβγά: είναι άντρες και γυναίκες, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές άνεργοι και συνταξιούχοι, αχαμνοί και ψωμωμένοι, που τους ξέρει όλος ο κόσμος στην πόλη και στα χωριά. Πολεμικές τέχνες δεν σκαμπάζουν, ούτε από αυτοσχέδιες στρακαστρούκες, ζήτημα είναι οι περισσότεροι να έχουν σηκώσει ποτέ τους χέρι σε άνθρωπο. Μόνη τους δύναμη είναι αυτό που τους έμαθε η ζωή και ο αγώνας: να στέκεσαι οργανωμένα, αλυσίδα με τον διπλανό σου και να μην κάνεις πίσω από αυτό που δικαιούται η τάξη σου. Μόνη τους δύναμη ότι ξέρουν ότι αύριο θα απεργήσουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, βρέξει χιονίσει...
      Δείτε όσους δράκους θέλετε, ανυπεράσπιστο το εργατικό κίνημα από τις κάθε λογής επιθέσεις δεν θα το αφήσουμε. Ούτε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα αφήσουμε στην τύχη τους. Βεντέτες δεν ανοίγουμε, αλλά πίσω από την αλήθεια και το δίκιο δεν θα κάνουμε

      ratm

      Διαγραφή
    6. Τώρα εμένα γιατί η υπόθεση "Συρος" μου βρωμάει για καρατικός μηχανισμός και μυστικές υπηρεσίες; Άλλωστε είναι γνωστή η στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΣΕΚ-Αναρχικών στους υποκεινούμενους από ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ Σύρους αντικαθεστωτικούς που τους παροσυσίαζαν σαν συριακή επανάσταση. Ναι αυτούς τους τζιχαντιστές που σφάζουν το Συριακό λαό για τα πετρέλαια και τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
      Κατά τα άλλα οι αναρτήσεις του RATM επιβεβαιώνουν τις σκέψεις μου!
      kk-1

      Διαγραφή
    7. O άλλος χτες έλεγε ότι ο χώρος είχε καταληφθεί εδώ και 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά! Ότι νάνε! Η μήπως όχι...
      Το λέγανε οι υπόλοιποι εδώ ότι ήταν στάνταρ ασφαλίτης, και έλεγα ότι υπερέβαλαν. Τελικά είχαν δίκιο, αν όχι ασφαλίτης ήταν στάνταρ προβοκάτορας και μας το έπαιζε και καλά τίμιος...
      Ξεφτίλα έχουν γίνει οι "αναρχικοί", ούτε την κληρονομιά τους δεν τιμάν! Δεν μιλάω καν για όλα τα άλλα...

      Κώστας

      Διαγραφή
    8. http://musaferat.espivblogs.net/2015/11/11/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%8D%CE%B3%CF%89%CE%BD/

      Εδώ πλέον αποκαλύπτεται όλο το παραμύθι. '''Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA.''''

      Μονό που δεν μας είπαν ''ζήτω οι τζιχαντιστές''. Οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θα έλεγαν τέτοια για τον Ασσάντ. Η χυδαιότητα αυτού του κειμένου είναι ανεπανάλειπτη, ειδικα΄απ τη στιγμή που είναι καθαρά γραμμένο από α/α και όχι πρόσφυγες. Γιατί ήξερε ο πρόσφυγας εκεί στα Λατάκια μπου μόλις ήρθε με την βάρκα να χαρακτηρισει το κκε σταλινικό που καπελώνει και άλλα συνηθισμένα και ήξερε και τις θέσεις που είχε εδώ και χρόνια το ΚΚΕ, όπως λεγεται στο κειμενο. Σιγα μην διαβαζε και Κομεπ.

      Διαγραφή
    9. Το δε φοβερότερο είναι ότι λέει ''στην πορεία που κάναμε στην Αθήνα''. Κάτσε αυτοί υποτίθεται είναι πρόσφυγες που έφτασαν λεσβο και έψαχναν κάπου να μείνουν. Ποια Αθήνα;; Ολοι οι πρόσφυγες προσπαθούν να φύγουν από τα νησια΄για να παν στερεα ελλαδα και αυτοι καταφεραν πήγαν αθήνα και μετά ήρθαν πίσω Λέσβο; Μας κοροιδευετε;

      Διαγραφή
    10. Κατσε δεν καταλαβες Συντροφε. Μιλαει για προσφυγες απο την Αθηνα που πηγανε στο νησι για να φυγουνε με Βαρκες.................χαχχαχαχαχαχαχ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. 1)Οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θα έλεγαν τέτοια για τον Ασσάντ...φαινεται οτι τους γνωριζεις καλα.Αλλωστε 300.000 μεταναστες που εχουν περασει τους τελευταιους μηνες απο την λεσβο δεν εφευγαν γιατι περιμεναν να πιουν ενα τσαι ταξικης αλληλεγγυης που καταφερε να μοιρασει το κκε και να δουν μετα την φατσα τους στα καναλια.
      2) Γιατί ήξερε ο πρόσφυγας εκεί στα Λατάκια μπου μόλις ήρθε με την βάρκα να χαρακτηρισει το κκε σταλινικό που καπελώνει και άλλα συνηθισμένα και ήξερε και τις θέσεις που είχε εδώ και χρόνια το ΚΚΕ, όπως λεγεται στο κειμενο. Σιγα μην διαβαζε και Κομεπ...Το δε φοβερότερο είναι ότι λέει ''στην πορεία που κάναμε στην Αθήνα''. Κάτσε αυτοί υποτίθεται είναι πρόσφυγες που έφτασαν λεσβο και έψαχναν κάπου να μείνουν: Καλο ειναι να διαβαζεις τις υπογραφες καθε κειμενου για να ξερεις για ποιον μιλας.Θα ξερεις φανταζομαι οτι υπαρχουν καποιοι μεταναστες που ζουν χρονια στη χωρα μας και εχουν βιωσει την ταξικη παλη του κκε (πχ χαμηλοτερα μεροκαματα στη μανωλαδα απο οτι για τον ελληνα, χαριεντισματα με την χ.α. στην χαλυβουργικη κτλ).
      Επισης, ναι παρα ολη την εκπληξη σου ξερουν και να διαβαζουν, απλα δεν εχουν ολοι την πολιτικη οξυδερκεια του "μια η ντουντουκα τεσσερις εμεις".....

      Διαγραφή
    12. 1) απλα αστειος
      2) και αυτοι οι μεταναστες ειναι στη λεσβο και γραφουν ανακοινωσεις;;;;;
      μανωλαδα; το ΚΚΕ χαμηλοτερα μεροκαματα απο τους ελληνες; ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ; το ΚΚΕ εχει τραυματιες, μυνησεις απο τους τσιφλικαδες εκει απειλες για αυτους και την οικογενια τους και τολμας να λες ψεμματα; ΑΛΗΤΗ Ε ΑΛΗΤΗ. οταν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ηταν εκει και εκανε ρεπορταζ δεν ηξερες καν οτι η μανωλαδα ειναι περιοχη ΑΛΗΤΗ!
      οσο για τη χαλυβουργια εχει απαντηθει να μην επανελθω.
      απλα για τους χαριεντισμους, μηνες ησασταν παρεα στις πλατεις και τολμας να μιλας;;;;;;

      Διαγραφή
    13. Δεν ειπα κατι για ξυλο και μυνησεις, για το 25 ευρω μεροκαματο ειπα....
      Για ποιες πλατειες μιλας αυτες που φυλαγατε παρεα με τους μπατσους?Λες να ειμαι αγανακτισμενος, μαλλον εσυ εισαι απο οτι βλεπω?

      Διαγραφή
    14. Α ξεχασα καλυτερα αστειος παρα πουθενας

      Διαγραφή
  14. Πανικος και απογνωση απ την υπαρξει και δραση του ΚΚΕ απαλλαγμενου απο την Οπορτουνιστικη σκουρια που δεν συμμετέχει σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλίσμο κα η δραση του ειναι προσανατολισμενη στους Οπορτουνιστες Κανιβαλους. Οπως επισης πανικος απο τη υπαρξει της Λαικης Συμμαχιας που παλευουμε μαζι και με αλλους ανθρωπους που δεν ειναι κομμουνιστες σε ταξικη βαση για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Αφηνουμε τους Οπορτουνιστες Τσιρακια του Καπιταλισμου να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. προχωραμε αταλαντευτα μπροστα και θυμομαστε παντα τα λογια του Λενιν. Βασικη προυποθεση για την νικη της Προλεταριακης Επαναστασης ειναι η Συντριβει του Οπορτουνισμου σε ολες του τις Αποχρωσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://musaferat.espivblogs.net/2015/11/11/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%8D%CE%B3%CF%89%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια
      μερικοι ρουφιανοι εγραψαν μια ανακοινωση
      ποιος ξερει τι θα λενε και στους προσφυγες για το παμε και τι θα τους βαζουν στο μυαλο τους...
      ...τραγικοι!

      Διαγραφή
  16. Μουσαφεράτ....Και μόνο οι ανακοινώσεις τους φανερώνουν ποιοι είναι από πίσω τους. Στην τελευταία ανακοινωση τους αυτοαποκαλύπτονται από αβλεψία τους. Γράφουν αμέσως από την πρώτη παράγραφο: "Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA. Ούτε τυχαίο ήταν ότι η εμφάνιση των τραμπούκων του λεγόμενου εργατικού κέντρου μας θύμισε στους περισσότερους τις οικογένειες των Σαμπίχα του Ασάντ". Καλά πέρα από τα ψέματα για τη στάση του ΚΚΕ, λένε ότι τους κατηγορει για προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τα ζώα πάνω στη βιασύνη τους να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ φανερώνουν τους πατρώνες τους. Τελικά μοναδικός στόχος τους ήταν το χτύπημα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, η συκοφάντηση τους στα μάτια των προσφύγων. Για να μη σχολιάσω για τις γελοιότητες που γράφουν για τα γεγονότα στη Μυτιλήνη! Πραγματικά, υπάρχουν σοβαροί αναρχικοί και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υιοθετούν τέτοιες ανοησίες και αντικομμουνιστικούς οχετούς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε; Οι γνώριμοι δήθεν προβληματισμένοι, δήθεν καλοπροέραιτοι και πάντα επικριτικοί για το ΚΚΕ, εξαφανίστηκαν; Δεν ξέρουν τι να απαντήσουν;
      kk-1

      Διαγραφή
  17. Ρε παιδια καποιος να μου λυσει μια απορια. Τελικα το ΚΚΕ ποιους υπστηριζει το Ασαντ και τους Ρωσους Ιμπεριαλίστες η την Ε.Ε και τις ΗΠΑ που ειναι και αυτοι Ιμπεριαλιστες. Τη συγχηση ειναι αυτη. Πειτε μας να καταλαβουμε ΡΕ Σοσιαλφασιστες χοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλήθεια, δεν ήταν αυτοί της musaferat που το καλοκαίρι στη Μυτιλήνη καπέλωναν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των προσφύγων και τους είχαν φτιάξει πλακάτ που έγραφε "θα κάψουμε το νησι"; Προβοκάτορες ολκής!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από την φράση "το ΚΚΕ υποστηρίζει τον Ασσαντ" σταμάτησα να διαβάζω.
    Απίστευτες χαζομάρες που είναι γραμμένα από ελληναρες υπερεπαναστατες και ΟΧΙ πρόσφυγες.
    Τώρα είμαι εκτός, αλλά επιφυλάσσομαι να διαβάσω ολόκληρο το κείμενο αργά το βράδυ

    Παραμένει η παρατήρηση μου ότι το πάμε έπρεπε να πάει μετά την απεργία στον χώρο.

    (.. νόμιζα ότι είχα μόνο έναν να "παλεύω" αλλά φευ, έχει και άλλον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω λεω να μας πεις κατι για την Χουντα στην Κορεα και για τον Σοιαλισμο με τα μεσα παραγωγης στους Καπιταλιστες. Ελα πες μας να γελάσουμε λιγο χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εδω το βιντεο :

    http://www.provo.gr/video-kke-lesbos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. http://musaferat.espivblogs.net

    % This is the RIPE Database query service.
    % The objects are in RPSL format.
    %
    % The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
    % See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

    % Note: this output has been filtered.
    % To receive output for a database update, use the "-B" flag.

    % Information related to '194.177.218.0 - 194.177.223.255'

    % Abuse contact for '194.177.218.0 - 194.177.223.255' is 'abuse@grnet.gr'

    inetnum: 194.177.218.0 - 194.177.223.255
    netname: PANTEION
    descr: Panteion University of Political & Social Sciences
    descr: Athens
    country: GR
    admin-c: PU344-RIPE
    tech-c: PU344-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: GRNET-NOC
    mnt-domains: MNT-GRNET-DNS
    created: 1970-01-01T00:00:00Z
    last-modified: 2009-01-22T10:47:17Z
    source: RIPE # Filtered

    role: Panteion University-NOC
    address: 136 Sygrou Ave
    address: 176 71 - Kalithea
    address: Athens
    address: GREECE (GR)
    phone: +30-1-9233476
    fax-no: +30-1-9201470
    admin-c: KK388-RIPE
    tech-c: MF8074-RIPE
    tech-c: EE260-RIPE
    tech-c: EK268-RIPE
    remarks: --------------------------------------
    remarks: For complains about abuse, spam etc:
    abuse-mailbox: abuse@panteion.gr
    remarks: --------------------------------------
    mnt-by: GRNET-NOC
    nic-hdl: PU344-RIPE
    created: 2009-01-22T10:21:48Z
    last-modified: 2009-01-22T10:29:42Z
    source: RIPE # Filtered

    % Information related to '194.177.218.0/23AS5408'

    route: 194.177.218.0/23
    descr: PANTEION
    origin: AS5408
    mnt-by: GRNET-NOC
    created: 1970-01-01T00:00:00Z
    last-modified: 2001-09-22T09:32:25Z
    source: RIPE # Filtered

    % This query was served by the RIPE Database Query Service version 1.82 (DB-3)




    ===================================================
    netname: PANTEION
    descr: Panteion University of Political & Social Sciences
    ===================================================
    αυτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανε το λιγο πιο λιανα και για μας τους μη σχετικους...

      ratm

      Διαγραφή
    2. Αυτοί που εμφανίζονται ως πρόσφυγες και έχουν και...σελίδα με άρθρα από το 2013,το Σερβερ τους εδρεύει στην....Καλλιθέα στην Παντειο.

      (για το κατάπτυστο ψέμα μιλάω παραπάνω, μάρτυρας το ίδιο τους το βίντεο http://www.provo.gr/video-kke-lesbos/ ,αυτοί τραμπουκιζουν κατι δικούς μας "μπαρμπάδες")

      http://musaferat.espivblogs.net
      ole: Panteion University-NOC
      address: 136 Sygrou Ave
      address: 176 71 - Kalithea
      address: Athens
      address: GREECE (GR)
      phone: +30-1-9233476
      fax-no: +30-1-9201470


      Αλλά εντάξει είπαμε,παραμονή απεργίας είναι. Αύριο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

      Διαγραφή
    3. και ο σερβερ της google που χρησιμοποιειται εδω που εδρευει?Φανταζομαι στον περισσο?

      Διαγραφή
  23. Ωραία ημέρα στην Πάτρα. Το πλήθος των εργαζόμενων, των άνεργων των μαθητών και φοιτητών που απέργησαν και πορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ την έκαναν και αισιόδοξη. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε πραγματικά πάρα πολύ κόσμο. Και με παλμό. Οι μαθητές έδειναν όμορφο τόνο. Ο κόσμος ξανασκέφτεται τι έκανε το προηγούμενο διάστημα και τι του κάνουν τώρα. Και δεν κάθεται στο σπίτι. Ξαναβγαίνει στους δρόμους. Και τώρα ξέρει καλύτερα με ποιους να πάει!
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και ο σερβερ της google που χρησιμοποιειται εδω που εδρευει?Στη λεσβο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι "αδερφε".Εδω ομως δεν λεμε οτι γραφει ο ιδιος ο Λενιν. Ουτε πρόσφυγες δυσαρεστημένοι με τους..."αλληλέγγυους" ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΡΌΣΩΠΟ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.

      Διαγραφή
    2. Οι μεταναστες προφανως γραφουν σε οποιο μεσω βρισκουν κοντα τους αρα οχι εδω.Επισης μαλλον με κουκουλα γραφεις οταν "δινεις " ενα κινηματικο σερβερ

      Διαγραφή
    3. κινηματικος σερβερ!!!! χα χα χαχαχαχαχαχα!
      αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου ο μεταναστης με το που ηρθε, αναγνωρισε στο ΚΚΕ τον εχθρο του και το πρωτο μεσο που βρηκε να γραψει ηταν αυτο!!!!
      ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      πολυ καλο! μου εφιαξες την μερα, να εισαι καλα βρε

      Διαγραφή
  25. Ρε παιδιά ας συνέλθουμε λίγο. είμαι μέλος της νεολαίας στο νησί και πραγματικά μόνο απογοήτευση μου έχει δημιουργήσει το γεγονός αυτό. πολύ φοβάμαι ότι προχτές έγινε μία κίνηση που δεν αντιστοιχεί στα τοπικά μας δεδομένα και τους συσχετισμούς. σίγουρα ήταν απαράδεκτη η κίνηση κατάληψης του πρώην εργατικού κέντρου γιατί έστω και λίγο αν και όχι τόσο συχνά συνέχιζε να καλύπτει ανάγκες του εργατικού κινήματος στο νησί. να φτάσουμε όμως στο σημείο να λέμε ότι η κίνηση έγινε από τους γνωστούς α.α του νησιού είναι σοβαρότατη ανακρίβεια που δεν αντιστοιχεί να βγαίνει από τα στόματα μελών του κόμματος. η κατάληψη πράγματι συνέβηκε από μετανάστες κάτι που το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια όποτε επισκεφθήκαμε το χώρο για να δούμε σε τι κατάσταση ήταν. οι γνωστοί αλληλέγγυοι βρέθηκαν εκεί και την ενίσχυσαν αλλά επουδενί δεν θα πεις ότι κάναν κουμάντο. να λέμε ότι η καταληψη ήταν μόνο για τη στέγαση σύριων αποτελεί τεράστιο ψέμα που δεν μου επιτρέπει η κομμουνιστική μου συνείδηση να το δεχτώ. μέσα είδαμε με τα μάτια μας κόσμο από πολλές διαφορετικές εθνικότητες. τέλος να αρχίσουμε να αποκαλούμε αυτούς τους ανθρώπους ως προβοκάτορες είναι σαν να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. η μυτιλήνη δεν είναι αθήνα. αποτέλεσμα αυτού είναι τον περισσότερο αυτό κόσμο να τον ξέρουμε προσωπικά. με πολλούς μάλιστα υπάρχουν και προσωπικές σχέσεις ενώ με άλλους δουλεύουμε και μαζί. δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους έτσι όσες πολιτικές διαφωνίες και να υπάρχουν. αυτά από κάποιο στη μυτιλήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως και τις 2 επιμαχες ανακοινωσεις των "προσφυγων" τις εγραψαν οντως προσφυγες που ηρθαν διαδηλωσαν στην Αθηνα και γυρισαν στη Λεσβο! Ενω ξερουν οτι το ΚΚΕ στηριζει τον Ασαντ.
      ..

      Δεν πειραζει η απαντηση δωθηκε σημερα απο τον κοσμο που κατεβηκε με το ΠΑΜΕ.
      Που θα επικαλεστεις κομμουνιστικη συνειδηση γελοιε.
      Εχεις ιδεα τι ειναι αυτο ρε χαφιε?
      Μελος της νεολαιας ΣΥΡΙΖΑ να φανταστω ε?

      ratm

      Διαγραφή
    2. εισαι μελος της νεολαιας που ουτε το ονομα της δεν μπορεις να γραψεις; ρε δεν πατε πουθενα αλλου να τα πειτε;
      γελοιοι κουκουλοφοροι γνησια παιδια των χαμενων του β' παγκοσμιου πολεμου. ειτε το παιζετε αναρχικοι ειτε χρυσαυγητες!
      ποσο ξεφτιλες; μια φορα να δοκιμασετε αντιπαραθεση με τις θεσεις και τι στον κοσμο! μια ζωη με τις πουστιες και δηθεν μελη και φιλοι και οπαδοι! ρε αι στο γεροδιαολο!

      Διαγραφή
    3. 5.25 Είσαι μελος της νεολαιας της Χρυσής αυγης το καταλαβαμε Φασιστάκο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  26. Μιλας για το Παρακρατος και τους Ασφαλιτες στην λυσσασμενη Αντικομμουνιστικη σας επιθεση στο ΚΚΕ επειδη δεν συμμετεχει σε κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Εμεις αυτο θα συνεχισουμε να κανουμε οσο και να Σκουζεις. Οσο για την Κομμουνιστικη σου συνειδηση ασε δεν τσιμπαμε. Την Οπορτουνιστικη σου ηθελες να πεις και μπερδευτηκες. Εχει στην Λευκαδα Μυτιληνη χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "δήθεν αλληλέγγυος" από μυτιλήνη13 Νοεμβρίου 2015 στις 12:38 π.μ.

    ρε τι δεν καταλαβαίνεται; πόσο ξεφτίλα μπορεί να παίζει; στελνετε διάφορα γνήσια κομματοσκύλα ότι σας κατέβει χωρίς να έχετε καμία εικόνα από μυτιλήνη. τα ίδια σας τα μέλη (είναι δεν είναι δεν μας νοιάζει) σας στέλνουν εικόνα από τι έχει συμβεί και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βλέπετε προβοκάτορες πάλι και σκοτεινούς κύκλους! εκεί όλοι στο κοπάδι και ότι πει ο τσοπάνης. την πεσατε σε μετανάστες και αυτοί που γράφετε δεν έχετε την ελάχιστη τσίπα να αναρωτηθείτε για το σωστό της απόφασης. πουθενάδες όλο το καλοκαίρι που γινόταν χαμός, πουθενάδες και τώρα. πουθενάδες σε ότι συμβαίνει στο νησί. πορείες - παρελάσεις και το βαφτίζετε και ταξικό αγώνα. σας φτύνει όλη η λέσβος και τουμπεκί. βγαίνουν πρόεδροι που εκλέξατε και ποζάρουν δίπλα στους χρυσαυγίτες και βγάζετε ανακοινώσεις για επιστροφή εδρών και όταν σας απαντάνε "Μολών Λαβέ!!!" εξαφανίζεστε. τουλάχιστον κάποιοι δεν κρυφτήκαμε ποτέ, ούτε από τα γεγονότα, όσο και να μας ξεπερνούσαν, αλλά ούτε και από τις αντιφάσεις μας. συνεχίζουμε μαζί με τους μετανάστες και όχι από πάνω. μαζί τους θα δώσουμε τους αγώνες που έρχονται και σας για ακόμη μία φορά θα σας ξεράσει η ιστορία.

    και τώρα συνεχίστε τα ξερατά σας ζώα. μόνο προσπαθήστε να βγάλετε τη ματσίλα σας χωρίς παραπάνω σεξιστικά γιατί πούστηδες, γκέι και λεσβίες μπορείτε να είμαστε, σταλινομούλαρα όμως δεν θα γίνουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου να δεις ρε καρακολι. Οταν εσεις πηγαινατε ειχαμε παει και γυριζαμε. Απο χθες που ποσταρα εγω και αλλοι το κειμενο απο φιλο που ειναι κατοικος του νησιου γινατε μπουχος και επειδη ξεφτιλιστηκατε και με τη δηθεν ανακοινωση των προσφυγων απο το Παντειο ειπατε να στειλετε ως μελη του ΚΚΕ δυσαρεστημενα μπας και...
      Λοιπον αφου θες να μιλισουμε ετσι ακου το
      Τραβα και γαμησου ρουφιανε.
      Εσυ που δεν εισαι πουθενας δεν σε ειδαμε ποτε σε καμια απεργια ναυτεργατων, εσυ που δεν εισαι πουθενας σημερα ειχες 1000 ατομα στη Αθηνα και το ΠΑΜΕ 15πλασιους. Ποιος φτυνει ποιον λοιπον χαφιε? Καταληψη και τετελεσμενα να κανετε εκει που σας παιρνει. Στο ταξικο κινηνα δε σας παιρνει. Κανατε κατσληψη στην Κουμουνδουρου περισυβκαι κανατε και φασινα και μετα στη ΓΣΕΕ κλεβατε σκληρους δισκους απο τα γραφεια του ΠΑΜΕ. Ασφαλιτες.
      Εχεις να απαντησεις κατι στο μακροσκελεστατο κειμενο που ποσταρα απο το fb? Αν ναι κανε το αν οχι μπουκωνε.

      ratm

      Διαγραφή
    2. δεν ξέρουμε την σεξουαλική σας προτίμηση. Το "πούστηδες" φανερώνει μπαμπέσικη συμπεριφορά.Και αυτήν έχετε.

      λες: "α ίδια σας τα μέλη (είναι δεν είναι δεν μας νοιάζει) σας στέλνουν εικόνα από τι έχει συμβεί και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βλέπετε προβοκάτορες πάλι και σκοτεινούς κύκλους!"

      μια προταση που δεν βγαζει νοημα Δηλ.: "τα ιδια σας τα μελη" "ειναι δεν ειναι δεν μας νοιαζει" "τους βλεπουμε προβοκατορες"

      Για πες ποιοι?
      αντιφάσεις και παραλήρημα...ολο το ποσταρισμα σου

      λες "βγαίνουν πρόεδροι που εκλέξατε και ποζάρουν δίπλα στους χρυσαυγίτες και βγάζετε ανακοινώσεις για επιστροφή εδρών και όταν σας απαντάνε "Μολών Λαβέ!!!" ...."

      εδω εχουμε ενα κοπι πεηστ ,ελα πες εσυ για να μην σε ξευτιλισω: πιανου "πολιτικα επιχειρηματα" ειναι τουτα? ε?? ειναι απο μια "ανθολογια" γκεμπελισμου που ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΏ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΤΩ 1 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
      αλλιως θα ερθει εδω γραμμένη η αλλη "κόπια"



      Για πες μας ρε παλικαρε ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΑΣ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ Βγαίνεις ΕΣΥ ΝΑ Κρίνεις ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ? ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,Ξέρεις ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΕ?

      ΑΡΧΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙΣ.
      παπαρια ειστε.
      Στο λεω με ονομα και επιθετο.

      Διαγραφή
    3. η επισημη ανακοινωση του ΕΚ
      Το κτίριο όπου στεγαζόταν παλιά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο παρέμεινε υποχρεωτικά κλειστό για κάποια χρόνια, εξαιτίας σοβαρών φθορών που είχε υποστεί λόγω παλαιότητας.

      Προκειμένου το κτίριο αυτό να ξαναπάρει ζωή, τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να το επισκευάσουν και να το κάνουν λειτουργικό, προσφέροντας το μεράκι και την προσωπική τους εργασία.

      Από τότε, το κτίριο αυτό αξιοποιήθηκε για να στεγάσει πολύμορφες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, για τις συνελεύσεις εργατικών σωματείων, γυναικείων και πολιτιστικών συλλόγων, για τη διενέργεια επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων και συνδικαλιστικών μαθημάτων. Λειτουργούσε επίσης ως κέντρο όπου σχεδιαζόταν η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως επίσης και η ποικιλόμορφη βοήθεια προς εργαζόμενους και άνεργους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

      Ήταν το κέντρο όπου σχεδιαζόταν η ανάπτυξη της πάλης απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών με στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

      Αυτό το κτίριο επέλεξε να καταλάβει η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα αλληλέγγυων». Ένα κτίριο που δεν έχει ρεύμα, αλλά λειτουργεί στοιχειωδώς με γεννήτρια που πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη, δεν έχει θέρμανση, ούτε χώρους για να πλυθούν άνθρωποι, ενώ μόλις που λειτουργούν οι τουαλέτες στον ένα όροφο, με λίγα λόγια, είναι ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ πίσω από τις διεκδικήσεις του κινήματος για αξιοπρεπή και ανθρώπινη φιλοξενία και διαβίωση των μεταναστών.
      Στην παραπάνω ενέργεια προχώρησαν οι «αλληλέγγυοι» χωρίς να συζητήσουν, αλλά αντίθετα αγνοώντας πλήρως τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
      Όλες τις τελευταίες μέρες, μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονταν καθημερινά τους πρόσφυγες που κατέλυαν στο χώρο, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

      Έτσι διαπιστώθηκε κιόλας ότι στο χώρο λειτουργούσε ένας ιδιότυπος ρατσισμός από όσους πρωτοστατούσαν στην κατάληψη, αποκλείοντας από το χώρο Ιρανούς και Αφγανούς, επιτρέποντας την παραμονή μόνο σε Σύριους. Κατά τη γνώμη μας μια τέτοια στάση δε διαφέρει καθόλου από τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής που δήθεν παρέχει βοήθεια μόνο σε ομοεθνείς. Κάτι τέτοιο είναι μακριά από κάθε έννοια αλληλεγγύης. Διαπιστώθηκαν επίσης και σημαντικές ζημιές σε τζάμια και σωληνώσεις ενώ οι συνθήκες υγιεινής ήταν ιδιαιτέρα άσχημες.

      Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη του κτιρίου του παλιού Εργατικού Κέντρου, προσπαθώντας να εξασφαλίσει κατά το δυνατό τους καλύτερους όρους διαμονής των μεταναστών που θα ήθελαν να βρουν εκεί κατάλυμα. Αυτό όμως δεν επετράπη από τους «αλληλέγγυους», οι οποίοι έσπειραν τον πανικό στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο χώρο, καλώντας τους να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πετροβόλησαν το κτίριο σπάζοντας περιμετρικά τα τζάμια, τρομοκρατώντας όσους πρόσφυγες είχαν απομείνει και αποκλείοντας ταυτόχρονα μέσα σ’ αυτό μέλη των σωματείων, γυναίκες και συνταξιούχους που είχαν βρεθεί εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Έκαναν έτσι πλέον ξεκάθαρο, ποιοί τελικά ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν και ποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του δράματος των μεταναστών.

      Ρόλο πρωταίτιου στα γεγονότα αυτά έπαιξαν μέλη του αναρχικού χώρου της Μυτιλήνης, επώνυμοι του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Λέσχης. Όλους αυτούς τους παραδίδουμε στη χλεύη των προοδευτικών ανθρώπων του νησιού.

      Κόντρα στις προσπάθειές τους αυτές να προβοκάρουν τη δράση αλληλεγγύης που αναπτύσσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια την οργάνωση της πολύμορφης εργατικής αλληλεγγύης σε όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, όπου κι αν βρίσκονται, από κοινού με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που ξεδιπλώνεται άγρια σε βάρος τους από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο.

      ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11/11/2015
      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
      αυτα ειναι τα γεγονοτα και επιβεβαιωμενα και οχι μονο απο μελη του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    4. το "πουστια" πηγαινε στις τακτικες και ειναι εκφραση που τη λεει το 99% του λαου για τετοιες καταστασεις και ηταν και μαλακος χαρακτηρισμος!
      για τον τυπο στο μολυβο το κομμα εχει παρει θεση ξεκαθαρα και αυτο δειχνει οτι πρεπει να προσεχουμε τους συνεργαζομενους μας καλυτερα! αν αυτος ειπε μολων λαβε θα ερθει η ωρα που θα παρει και αυτος την απαντηση του!
      για το υπολοιπο παραληρημα σου τι να πει κανεις.
      προφανως εχουμε διαφορερικη αντιληψη για το τι ειναι βοηθεια ταξικη, που την δυνουμε και σε αλλων εθνικοτητων προσφυγες και οχι μονο με επιλεκτικη συμπαθεια σε συρους αντικαθεστωτικους. εχουμε αλλη αντιληψη για την ταξικη παλη για την απεργια (που ως γνησιες κοτες στο αφεντικο) στην απεργια οσοι δουλευετε (αεργια και αγιος ο θεος) δηλωνετε αδεια/ασθενεια κτλ κτλ, ασε που η χλωριδα αναρχικος πανω απο τα 30 ειναι στα ηδη προς εξαφανιση.
      για αυτο "φιλαρακι" ασε τα σαπια!
      απο τοτε που ο μπακουνιν προσπαθουσε με ψεμματα, ασφαλιτες και φραξιες να βαλει χερι στης σοσσιαλιστικη διεθνη, ιδιοι ειστε! με ψεμματα, ασφαλιτες, λασπη, τραμπουκισμους (οπου σας περνει) κτλ!
      το ποιος κοσμος μας φτυνει αστο ρε "φιλαρακι"! εγω σαν ΚΚΕς με τη φατσα μου (ασχημη ομορφη αυτη εχω αλλα τη δειχνω) ειμαι περηφανος και περπαταω παντου με αυτη.
      δεν φοραω κουκουλες και δεν αποκαλυπτω τα πιστευω μου μονο σε ιν στεκια του χωρου και οπου αλλου κουκουλα! πολυ ταυτιση με τα αυγα ρε γαμωτο εχετε, κουκουκλα ντροπη να βγειτε ανοιχτα στον κοσμο και να παραδεχτειτε τι ειστε και πολυ πολεμικη τεχνη! στα ιδια γυμναστηρια πατε;

      Διαγραφή
    5. 12.38 Παρακρατικε Χαφιεδακο βαλτο καλα μεσα στο μυαλο σου. ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει θελεις δεν θελεις Δεν θα φτιαξουμε κανενα Πολιτικο Μετωπο με τον Οπορτουνισμο δεν θα μπουμε σε καμμια κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Οσο για τον Στάλιν που σας εσκισε τα Βαρδουλα Περαστικα σου Χαφιεδακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Φιλε modesto μετα τους συνεργατες σας καλο ειναι να προσεξετε και τους ψηφοφορους σας, η τι τους λετε τουλαχιστον, γιατι στη λεσβο λακισαν προς την Χ,Α,

      Διαγραφή
    7. Αρα θα πρεπει να εισαι χαρουμενος και να μην εχεις αγχος χοχοχοχοχο. Επαναλαμβάνω Παρακρατικε Χαφιεδακο. Δεν θα φτιαξουμε Μετωπο με τον Οπορτουνισμο δεν θα μπουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Το Γλεντι Συνεχιζεται χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Οσο συνεχιζεται η Αντικομμουνιστικη λυσσα και ο Οχετος ειναι πολυ καλο σημαδι και ειμαστε ησυχοι. Οταν σταματησει θα ψαξουμε τη λαθος εχουμε κανει χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Αμα δεν σε ενοχλει που θρεφεις τη χ.α. παω πασο.Λογικο ειναι αμα σκεφτει κανεις την αντιφασιστικη δραση του κκε στη λεσβο.Επισης μια ερωτηση σε λενε χοχοχο παναγιωτη η απλα χαζογελας?

      Διαγραφή
    10. εμεις ρε ανεγκεφαλε τροφοδοτουμε τα αυγα;;; κουκουτσι μυαλο; οταν προσπαθουσατε να εξωθησετε τους μεταναστες το καλοκαιρι σε επεισοδια και με τα πανο για το καψιμο του νησιου ποιος ετρεφε τη μισαλοδοξια και τον φασισμο; η φρασεολογια σας τι κανει;
      η αντιφασιστικη δραση του ΚΚΕ παντου ειναι ιδια, η μονη που τον χτυπαει στη ριζα του και πληροφοριακα "αδερφε" ο μονος χωρος που τις εχει "παιξει" με τα αυγα ειναι το ταξικο κινημα (δεν μιλαω για τα hit and run τα δικα σας).
      και κατι αλλο! εμεις δεν ειμαστε παιδια των social media και δεν "διαφημιζουμε" ακομα και την κλανια μας στο ιντερνετ.
      για αυτο να εισαι σεμνος γιατι δεν σε παιρνει.
      ουτε για το σημερα, ουτε για το παρελθον και στην ελλαδα και παγκοσμια!
      και τελειως φιλικα, γιατι αυτη η δραση δυσκολευει τους παντες στο κινημα, η σταση σας και η φρασεολογια σας σπρωχνει τον απλο κοσμο που δεν διαβαζει ΜΑΡΞ και μπακουνιν στο πρωινο του, μακρια απο το κινημα και στην αγκαλια των αυγων.
      τον κοσμο δεν τον κερδιζεις με το να τον βριζεις για την αγνοια του, δεν τον κερδιζεις με τη βρωμια και τη μπιχλα, ουτε με τους μπαφους και τη γενικοτερη λουμπεν συμπεριφορα σας, πανω στο αγχος να μην σας χαρακτηρισουν οι κολητοι σας μικροαστους που κανετε μπανιο και φορατε καθαρα ρουχα, που καμια φορα μπορει να ειναι και διασημη μαρκα!!!!!

      δεν σου εχει προξενησει ποτε την περιεργια γιατι "αναρχικοι" πανω απο 30 δεν υπαρχουν;;;;; στα λεω φιλικα για να μην ξυπνησεις οταν κλεισεις τα 30 και βριζεις που χαραμισες τα νιατα ακολουθωντας στη καλυτερη ασχετους, στη χειροτερη ασφαλιτες!!!!

      κινηματικος σερβερ.......χα χα χαχαχαχα! το θυμηθηκα και ξαναελιωσα στο γελιο.
      να σου πω, φανταζομαι οτι εσπρεσιερα δεν εχετε γιατι ειναι μικροαστικο, το γκαζακι που ψηνετε τον ελληνικο, το λετε κινηματικο γκαζακι;;;;;;;;;
      να εισαι καλα βρε!!!! μετα το ξενυχτι της περιφρουρησης της απεργιας και την κουραση ηταν οτι επρεπε!
      εδωσες χαρα σε 15 ατομα με το ποστ σου! ΜΠΡΑΒΟ! οχι σοβαρα! ΜΠΡΑΒΟ!

      Διαγραφή
  28. Τον ελεινο πρακτορα του ΝΑΤΟ
    εχουν για αρχηγο τα ρεμαλια της ΕΥΠ

    https://youtu.be/9KeLnr594vQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, δεν το είχα δεί, αλλά το είδα σήμερα! Και η "Εφ. των Συν." στο κόλπο. Ναι, ναι, το ανεπίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και θιασώτης της παναριστεράς με τους δημοσιογράφους-θεωρητικούς του παλαί ποτέ ΠΑΣΟΚ (βλέπε Παππάς).
      Διαβάστε και θαυμάστε:"Υπό τον έλεγχο του ΚΚΕ, κτήριο για τη στέγαση προσφύγων
      Μυτιλήνη - κατάληψη ΕΦ.ΣΥΝ / Ανθή Παζιάνου
      Συντάκτης:
      Ανθή Παζιάνου
      Τον έλεγχο της κατάληψης του χώρου όπου στεγάζονταν παλιά το Εργατικό Κέντρο στη Μυτιλήνη, θέλησε, σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα, να «ανακτήσει» το ΚΚΕ, το οποίο είχε καταληφθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου από αλληλέγγυους και πρόσφυγες για τη στέγαση των τελευταίων.
      Μάλιστα λίγες ώρες αργότερα, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ) είχε μοιράσει τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες στις οικογένειες προσφύγων που διέμεναν και δεν φαίνονταν ότι θα προχωρήσουν στην εν λόγω κίνηση.
      Το κτήριο είχε εγκαταλειφθεί επειδή ήταν ακατάλληλο και η Εργατική Εστία (πλέον το υπουργείο Εργασίας) εξακολουθεί να νοικιάζει για το Εργατικό Κέντρο ένα άλλο κτήριο. Ωστόσο, πριν από περίπου δύο χρόνια μέλη του Εργατικού Κέντρου και της ΚΝΕ με δικά τους έξοδα έφτιαξαν το χώρο και έκτοτε τον χρησιμοποιούν ως πολιτιστικό χώρο, αλλά και για κομματικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ...
      Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από την εκκένωση της κατάληψης προσφύγων/μεταναστών από το ΚΚΕ στη Λέσβο".
      Να ποιπόν ποιοί κάνουν πλάτες σε όλο το αναρχοασφαλιταριό!
      @adroid.
      Είσαι χρυσαυγίτης ναζιστής ή αναρχοφασίστας;
      Γιατί σίγουρα ο συγκεκριμένος που επικαλείσαι στη Λέσβο έκανε πράξη αυτο που λένε η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Να θυμίσω μόνο ότι ασκείται δίωξη στον Δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη γιατί αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε παροχή στη Χρυσή Αυγή και στον βουλευτή της. Και ο βουλευτή της καταγγέλλει τον κομμουνιστή δήμαρχο επικαλούμενος τοποθέτηση του Ν. Βούτση! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου!!!!
      Για αυτό σταμάτα να προκαλείς με σαχλαμαρίτσες για τους ηλιθιους που έχετε μαζέψει!
      kk-1

      Διαγραφή
    2. Δεν με νοιαζει τι εκανε πραξη, δεν τον στηριξα εγω ουτε τον ψηφισα εγω το κομμα σου το εκανε...

      Διαγραφή
    3. Ασφαλως και ειναι στο κολπο και η κωλοφυλαδα με τον Πετροπουλο και την συμμορια του. Ολα τα Σκυλια στην Πιστα. Μα για το Μετωπο βεβαιως Βεβαιως χοχχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αντε κανε καμμια βολτα αλλου Φασιστακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Για αυτό και το κόμμα μου τον κατήγγειλε! ;Oπως καταγγέλει και όλους σαν εσένα που κάνουν πράξη ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κεφάλαιο! Γιατί κάτι τέτοιοι τύποι θεωρούν μέρος του κινήματος και θέλουν συνεργασίες με παρέες σαν τις δικές σου.
      Για την Πάτρα, όμως δεν μας λές τίποτα! Για τον δήμαρχο-στέλεχος του ΚΚΕ! Πονάει,εεε!!!!
      Τελικά δεν απαντάς,είσαι χρυσαυγίτης ή αναρχοφασίστας;
      kk-1

      Διαγραφή
  29. Πάντως η υπόθεση στη Λέσβο τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ. ΄Εχουν εκτεθεί και αποκαλυφθεί. Πήγαν για μαλί και βγήκαν κουρεμένοι. Για αυτό το λόγο τύποι σαν τον adroid το έριξαν στο τσάμικο. Πάντως το καλύτερο που έχουν να μας απαντήσουν είναι γιατί ο αντικομμουνισμός τους είναι ο ίδιος με αυτόν των χρυσαυγιτών. Ούτε σε ένα κόμμα δεν διαφέρουν στη φρασεολογία....
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ευκολη απαντηση. Γιατι ειναι Σοσιαλφασιστες διαχρονικα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  30. καταρχήν ρε βλάκα είναι κόμα και όχι κόμμα. το μόνο ΚΟΜΜΑ που υπάρχει είναι ένα και τρανο. για την υπόθεση της Κάπης δεν λες κουβέντα όμως ε? ας πετάξουμε τη μπάλα στην πάτρα μήπως και σώσουμε την παρτίδα. ο κασιδιάρης πλάκα πλάκα ψάχνει να μοιράσει τρόφιμα, είδατε πουθενά το σιφωνιό να τα παραλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονάει το Κωλαράκι σου απο βτο Τσούξιμο και Σκούζεις. Φωναξε όσο θέλεις ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει αντιμετωπίζοντας τον ΟΠορτουνισμό σαν καρκίνωμα και 5η Φάλαγγα. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Σϋντροφε χάνεις την ψυχραιμία σου...

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δεν ήμουνα σύντροφος με Παρακρατικούς και ποτέ δεν χάνω την ψυχραιμια μου αντιμετωπίζοντας τα Σκουλήκια της 5ης Φάλαγγας. Είσαστε χειρότεροι και απο τους Φασίστες και αυτό έχει αποδειχθεί διαχρονικά. ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον ΟΠορτουνισμό όλων των Αποχρώσεων ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ.

      Διαγραφή
    4. τι να σου πει ρε μπετοβλακα για την καπη; ολοκληρη ανακοινωση εβγαλε το ΚΚΕ!
      ο τυπος ειναι εκτος απο παντου σε οτι εχει σχεση με ΚΚΕ!
      απαντα και εσυ για τον κον μπετιτ, για τον οικονομεα και ενα καρο φυντανια αναρχικους μεχρι τα 30!!!

      Διαγραφή
  31. Ξεφτιλισμένε μικροαστε το σιφωνιο μην τον πιάνεις στο στομα σου , εχετε αναγάγει τα ξυλικια με τ αυγα σαν τη μεγαλυτερη επαναστατικη πράξη ,χουλιγκανια αμορφωτα τον δικο σας φασισμό σε σχέση με τον αυγων ενα "αντι" τ χωρίζει.

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο σίγουρα μας χωρίζει το αντί. για σας που απλώς προσθέτετε το σταλινο- μπροστά και βρίσκετε τον εαυτό σας;

      Διαγραφή
    2. Ασφαλως και μας χωριζουνε τα παντα γιατι εισαστε παρακρατος και Αντικομμουνιστες. Οσο για τους Μπολσεβικους και τον Σταλιν που σας ποναει περαστικα σου. Δεν το ξεραμε να δωσουμε στην 5η Φαλαγγα που συνομώτησε μαζι με τον Χιτλερ παρασημα. Πηρανε αυτο που τους αξιζε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ο σ. Καππος που σας πηρε χαμπαρι πολυ εγκαιρα ελεγε. Ο Αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος Αντικομμουνισμος. Σας εφτυσε στο προσωπο και εφυγε το 1992. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Μικροαστε "αντι" φασιστα τιμη μου και καμάρι μου ο σταλιν και η περιοδος που ηταν γγ γραμματεας του κκσε. Εσυ αναπαραγωντας τις ατικομουνιστικες ρητορείες περι σταλινισμου σιγουρα βρίσκεις τον μικροαστικο σου εαυτούληκαι ρεπεις προς τον φασισμό..

      Giorgio Lazer

      Διαγραφή
  32. @ανώνυμε,
    Μα για την Κάπη απάντησα. Απάντησαν και άλλοι και το ΚΚΕ. Και ξαναλέω: ο τύπος στην Κάπη, που ούτε καν μέλος του ΚΚΕ δεν ήταν, έκανε πράξη αυτό που λέει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα στελέχη του στους δήμους.
    Αλλά τι ωραία; Η Κάπη,ένα μικρο χωριό,μπορεί να συγκριθεί με τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας με τον κομμονιστή δήμαρχο στελέχους του ΚΚΕ!
    Όσο για την Χαλυβουργία, οι εργάτες ξέρουν τι έγινε! Το συνάφι σου ήταν ενάντια στους απεργούς. Μας παπαγαλίζεις τα ίδια που έλεγε ο Πάγκαλος. :Oσο για τον Κασιδιλάρη εσεις τον αναγορεύετε ότι πήγε να εκφράσει αλληλεγγύη, δηλαδή τα ίδια που λέει και η Χ.Α. Ο Σιφωνιός και το σωματείο τους κατήγγελε με ανακοίνωση.
    Αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με τις αποκαλυπτικές αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ προβοκάτσιες που στήσατε στην Λέσβο;
    Υ.Γ. Πρόσεχε, γιατί ο αντικκομμουνισμός τυφλώνει...όπως και κάτι άλλο που το ξέρεις από πρώτο χέρι!!!!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ανώνυμε,
    Όσο για το "κόμμα", παραδέξου το,πρέπει να είσαι εντελώς αγράμματος. Λειτουργικός αναλφαβητισμός λέγεται. Αλλά τύποι που το μυαλό τους είναι σε κώμα, που να ξέρουν πως γράφεται το "κόμμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεξε μη πεσεις και σκισεις κανενα ποντο χοχοχοχοχοχοχοχοχο

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμα που πραγματικά είναι εκπληκτικό. Τον τύπο στην Κάπη που σαν πρόεδρος συναντήθηκε με την χ.α. δεν τον καταγγέλετε, ούτε του σέρνετε τα εξαμάξης. Αντίθετα, μόνο το ΚΚΕ συκοφαντείτε. Ούτε σας είδα να καταγγέλετε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλους δημάρχους που δίνουν χώρο και ανοχή στη Χ.Α. Μόνο το ΚΚΕ σας ενοχλεί τελικά...Εσάς και τους χρυσαυγίτες!
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Μα δεν υπαρχει κατι παραξενο σε αυτην την συμπεριφορα των Παρακρατικων του ανταριζα. Το ΚΚΕ ειναι που τους ποναει και τους τσουζει γιατι χαλαει την μοστρα στην Αριστερη κυβερνηση και στους κολαουζους της Λαφαζανη Χαγιο Πετροπουλο και ολο αυτον τον βοθρο. Τα Σκατα βγηκανε στον Αφρο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  34. Οτι και να κανει το Παρακρατος του Ανταριζα ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει. Παλευουμε μεσα απο την Λαικη Συμμαχια για εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης μακρια απο οποιαδηποτε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Αφηνουμε τον Παραγρατικο μηχανισμο του Χαγιου και του Δελαστικ στην μοιρα τους. Ας Γαυγιζουνε οσο θελουνε. Τα κολπα που ξερανε τελειωσανε το 1991 χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παντως φαινεται πολυ καθαρα ποιον εχει τσουξει περισσοτερο η υποθεση. και καθε φορα που δεν συμμαζευεται παραληρειτε για ασφαλιτες κτλ.παντα αυτο κανατε κ παντα αυτο θα κανετε.οσο κ να κοπιαζετε μονο εσεις θα τα πιστευετε. γελαει ο κοσμος μαζι σας. και αυτο που προσφερετε στη ιστορια εδω κ πολλα χρονια ειναι προδοσιες κ προβκατσια γνησιων ακηδεμονευτων αγωνων. η ιστορια σας ειναι μια προδοσια. αν λοιπον απο την μεταπολιτευση κ μετα ασφαλιτες ειναι αυτοι που σαπιζουν στα μπουντροουμια, ασφαλιτες αυτοι που τρεχουν στα δικαστηρια γιατι απλα ηταν στο δρομο, η καταστολη στις καταληψεις γιατι εχεουν ασφαλτες και αλλα πολλα ε τοτε μπραβο σας. ξερετε πολυ καλα τι γινετε. κ δεν σας χρειαζεται να ειστε με την κυβερνηση γιατι δεν θελετε να εστε κυβερνηση αλλα ουτε κ την εξουσια να παρει ο λαος γιατι αλλιως δεν θα ησασταν νομιμοι για να μην πω κομμα. μια καρικατουρα ειστε της "δημοκρατιας" κ παιρνετε ενα κομματι απο την πιτα για ν υπαρχεται. κ με το που ειδατε μια προσπαθεια απο τα κατω ποσο μαλλν απο μετανασες ναα σηκωναουν κεφαλι(κατι που σασς ξεπερναει) το κατασειλατε. μπραβο επανασταση. σας λυπαμε που περασατε και αυτους πο θα περασουν απο την κιμαδομηχανη του κκε γιατι τετοια προβατα πανε την ιστορια 70 χρονια πισω. ειστε προδοτες τις ιστοριας κ του εαυτου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κάψει εγκεφαλικά κύτταρα...Καλά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον πρόσφυγες από τη Συρία να έχουν απόψεις και να γράφουν ανακοινώσεις, ειδικά για το ΚΚΕ, σαν αυτές που ασπάζεσαι;
      Πάντως το σχόλιο σου κάλλιστα εκτιμάται ως χρυσαυγίτικο."με το που ειδατε μια προσπαθεια απο τα κατω ποσο μαλλν απο μετανασες ναα σηκωναουν κεφαλι(κατι που σασς ξεπερναει) το κατασειλατε". Τελικά έχεις πολλή πλάκα!!!! Πάντως πρσέχτε και τις ανακοινώσεις που βγάζετε γιατί σας εκθέτουν!
      Υ.Γ. Ίδια επιχειρηματολογία με της Χρυσής Αυγής από τον ανώνυμο. Ας τα βλέπουν όσοι ακολουθούν τέτοιες ομάδες.
      kk-1

      Διαγραφή
  36. Σε νιωθω απολυτα Φουκαριαρη. Σε εχουνε κανει και παραμιλας και προσπαθεις να πεισεις τον ευατο σου. Ειπαμε λοιπον Το ΚΚΕ δεν συμμετεχει στο νεο ΟΠορτουνιστικο Αναχωμα δεν μπαινει σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Οτι σε τσουζεςι μας αφηνει αδιαφορους. Το οτι εισαστε χειροτεροι απο τους Φασιστες ειναι ξεκαθαρο διαχρονικα. Συνεχισε να Σκουζεις ειμαστε σε καλο δρομο Παρακρατικε ΧΑφιε. Οταν σταματησεις τοτε θα ανυσηχησουμε. Εγω παντως δεν σας λυπαμε καθολου. Εχεις Χαιρετισμους απο τον σ.ΣΤΑΛΙΝ. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εξουσια σημαινει εχω τα Μεσα παραγωγης στα χερια μου. Οταν το ΚΚΕ πολεμησε στην ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ οι προγονοι σου μιλαγανε για Τυχοδιωκτισμο γιατι ητανε αυτοι που ειχανε πουλησει τα παντα. Μουγκα λοιπον Σοσιαλφασιστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στην αρχή η ασφάλεια μάζεψε το χώρο κι έκαναν κατάληψη στο Εργατικό κέντρο, παραμονή απεργίας
    Στη συνέχεια η ασφάλεια είπε πως φταίει το ΚΚΕ γιατί δεν ελέγχεται κι αυτό από τους ασφαλίτες, που κάνουν το χώρο ότι αυτοί θέλουν.
    Στο τέλος η ασφάλεια άρχισε να δονείται με το κόμμα "του χαφιέ", να ηδονίζεται με προδοσίες, να αναρωτιέται σαν καλή ασφάλεια που είναι, γιατί το ΚΚΕ και η ταξική πάλη δεν είναι παράνομη και δεν διώκεται όπως "τις παλιές καλές εποχές".
    Και στον ύπνο τους οι υπερεπαναστάτες, φαντάζονται κρεμάλες για τους προδότες του ΚΚΕ, αφού η ασφάλεια δεν τους έδωσε κανένα άλλο δρόμο να σκεφτούν.

    Αν δεν ήταν ασφάλεια όμως, θα σκέφτονταν και κάτι άλλο, ειδικά αφού τις ανακοινώσεις των "μεταναστών" της Λέσβου, τις γράφουν από την Πάντειο στην Αθήνα.

    Βρόμισε πολύ ρε παιδιά ο χώρος σας, όχι γιατί υπάρχουν και ασφαλίτες, αλλά γιατί πλέον δεν ξεχωρίζεται ποιος είναι και ποιος δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καταρχην λιγα πραγματααπο υπολογιστες γιατι θα ξεχασουμε αυτα που ξερουμε!Μπορει ο σερβερ να δειχνει παντειο αλλα μπορει να γραφεται απο οποιο σημειο του πλανητη θες! πχ.Στο εξωτερικο ελληνες πρωην φοιτητες που εχουν κωδικους κατεβαζουν ταινιες και χρησιμοποιουν τους σερβερ των πανεπιστήμιων για να μη φαινεται απο που κατεβαζουν και τους κοψουν προστιμο!Ειναι πολυ απλο και ειδικα για πτυχιουχους σχολων υπολογιστικης η αν ξερουν πολυ καλα απο υπολογιστες καποιοι!Αρα μην επαναλαμβανεται ενα επιχειρημα που δεν ισχυει απλα για εντυπωσεις!Επαναλαμβανω δε χρειαζεται να εισαι κανας τρελος χακερ για νατο κανεις αυτο! Καλο ειναι καποιος απο το ΚΚΕ που ξερει υπολογιστες να παρεμβει και να διορθωσει τις ανακριβειες που λετε!
    Η/Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εχεις απολυτο δικιο. Δειχνει Παντειο και είναι απο την Ασφαλεια και την ΕΥΠ Συμφωνουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παρακολουθώντας το διάλογο που διεξάγεται εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάποιες ανακρίβειες που έχουν γραφεί και αφορούν την ομάδα musaferat.

    1. Το περίφημο πλακάτ με το οποίο οι μετανάστες απειλούσαν ότι θα "κάψουν το νησί". Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει ότι αυτό είναι δική μας "δουλειά". Από ποιούς εκπορεύεται μια τέτοια πληροφορία και γιατί αφομοιώνεται και επαναλαμβάνεται με τέτοια τραγική ευκολία χωρίς να τεκμηριώνεται πουθενά; Αυτό που κάναμε εκείνες τις μέρες των γεγονότων του λιμανιού απέχει πάρα πολύ από το βλακώδες πλακάτ "we will burn the island". Αν θέλετε να δείτε τί λόγο βγάζαμε τότε, σας παραπέμπω στο κείμενο που μοιράζαμε στους μετανάστες στα Αγγλικά, Αραβικά και Φαρσί:http://musaferat.espivblogs.net/2015/08/16/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/. Κάντε ένα κόπο να το διαβάσετε. Ούτε φωτιές, ούτε απειλές, ούτε τίποτα τέτοιο. Διεθνιστικός/ταξικός λόγος. Τις ίδιες μέρες μοιράζαμε πόρτα-πόρτα κείμενο στην τοπική κοινωνία:http://musaferat.espivblogs.net/2015/08/16/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/. Στα δύο χρόνια που εξετάζουμε και δρούμε για το ζήτημα των μεταναστών έχουμε προχωρήσει επίσης σε εκδηλώσεις, πορείες, παρεμβάσεις Eυπρόσωπα. Να σας θυμίσω επίσης ότι εκείνες τις μέρες ο νυν ντόπιος βουλευτής της αριστεροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης είχε προχωρήσει κι αυτός σε καταγγελίες για "υποκινητές" των επεισοδίων εννοώντας ανθρώπους που σχετίζονται με το "χωριό όλοι μαζί". Όσον αφορά δε τους musaferat είχαμε την τιμητική μας (λόγω του γράμματος στους μετανάστες) χαρακτηριζόμενοι ως "ανθέλληνες ύποπτοι υποκινητές" από το τοπικό blog της Χ.Α., του στόχου και άλλων φασιστικών site. Τα τεκμήρια υπάρχουν, όπως υπάρχει και κόσμος που μας ξέρει. Ανάμεσα τους και άνθρωποι του ΚΚΕ στο νησί με τους οποίους γνωριζόμαστε χρόνια και αδυνατώ να πιστέψω πως εγκολπώνουν ανυπόστατες κατηγορίες τέτοιου τύπου. Και εδώ προσοχή: τα παραδείγματα που παρέθεσα (βουλευτής, χ.α., στόχος) δεν επισημαίνουν καμία ταύτιση μεταξύ κκε-χα. Δεν μπαίνω στη λογική που έχουν υποπέσει πάρα πολλοί στον εδώ διάλογο όπου κονταροχτυπιούνται για το ποιός είναι πιο φασίστας από τον άλλο. Απλά, η τακτική των ανυπόστατων κατηγοριών καταδείχνει ένδεια. Απ' όλες τις μπάντες.

    2. Το κείμενο που αναφέρεται στο διάλογο ως δικό μας είναι κείμενο γραμμένο από τους μετανάστες. Eδώ έχετε υποπέσει σ' ένα (κατ' εμέ) τραγικό λάθος. Αντί να κάνετε κριτική επί του περιεχομένου ξεκινάτε με τη θέση ότι οι μετανάστες είναι a priori ανίκανοι να σκεφτούν και αποτυπώσουν αυτά που έχουν στο κεφάλι τους. Σε διάφορα σημεία του διαλόγου και σε όλους τους τόνους αρνείστε τη δυνατότητα τους να αρθρώσουν λόγο ή να πράξουν χωρίς υποκινητές. Αυτή η λογική τους αντιμετωπίζει σαν ηλίθιους ή σαν παιδάκια που άγονται και φέρονται. Γι αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε το γεγονός πως η κατάληψη ήταν απόφασή τους, μέσα από δικές τους διαδικασίες. Επιπλέον, τις μέρες των καθημερινών συγκρούσεων που είχαν οι μετανάστες με τα ΜΑΤ όλοι έψαχναν ποιοί τους ωθούν σε επεισόδια.Αν όλοι οι προβοκαταρολόγοι είχαν κάνει τον κόπο να πάνε μια βόλτα στη Μόρια, τον Καρά Τεπέ και το λιμάνι θα βλέπανε ότι αυτό που κινούσε τους μετανάστες σε καθιστικές διαμαρτυρίες, πορείες και αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ και το λιμενικό εδράζεται στην ίδια τη συνθήκη εξευτελισμού την οποία βίωναν και στην ανάγκη! Δεν είναι οι συνθήκες και οι ανάγκες που κινούν τους ανθρώπους; Χρειάζονται σώνει και ντε κάποιους περίεργους να τους "υποκινήσουν"; Δεν καταλαβαίνετε ότι όλη αυτή η θεωρία των "υποκινητών" είναι πρώτα απ' όλα υποτιμητική για το ίδιο το υποκείμενο; Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι αντιδραστικό να τους θέτεις ως de facto ανίκανους να οργανωθούν και να αυτενεργήσουν; Επαναλαμβάνω: είναι άλλο πράγμα να κάνεις κριτική επί του περιεχομένου μιας πράξης ή λόγου και άλλο να την καταργείς ως τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 3. Σε σχέση με τον server που εμφανίζεται εδώ ως μέγα σκάνδαλο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το blog μας (όπως και πολλά άλλα) φιλοξενείται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα (όπως το blogspot.com του παρόντος ιστολογίου) της οποίας ο server βρίσκεται στην Αθήνα (όπως του blogspot κάπου αλλού). Από πού κι ως πού αυτό σημαίνει ότι τα γραφτά μας προέρχονται από εκεί. Αυτή η κατηγορία είναι επιεικώς αστεία. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82

    4. Θεώρησα απαραίτητο να κάνω αυτές τις διευκρινήσεις ξέροντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τα γνωστά μπινελίκια περί αναρχοφασιστών, πρακτόρων και άλλων κοσμητικών. Θα παρακαλούσα να μας κατηγορείτε για πράγματα που έχουμε κάνει (σαν αυτά που παρέθεσα) και όχι στη βάση σεναρίων.

    ένας από την ομάδα των musaferat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η Προβοκατσια στο ΠΑΜς οργανωμενη απο Παρακρατικους δεν επιασε. Τα υπολοιπα ειναι λογια του Αερα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σου κοπηκε το χοχοχο η εισαι σκετος παναγιωτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα Κόλπα τελειώσανε. Η Προβοκάτσια στην Λέσβο απο Παρακρατικούς Χαφιέδες μαζί και με Χρυσαυγίτες απέτυχε. ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να υπάρχει που θα παλεύει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής όσο και να Σκούζουνε οι Σοσιαλφασιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εχεις δικιο μαγκα. Οι προσφυγες εμαθαν σε 2 ωρες ελληνικα, οτι το ΚΚΕ στηριζει τον Ασαντ, πηγαν Αθηνα εκαναν διαδηλωση στην οποια το ΚΚΕ ηταν εναντια και γυρισαν Λεσβο και κατηγγειλαν το ΚΚΕ!
    Πρεπει να ειναι επιπλεον συνδρομητες της ΚΟΜΕΠ και της Σ. Ε. αφου ξερουν οτι το ΚΚΕ ειναι και Σταλινικο!
    Ποιος υποτιμα ποιον νομιζω ειναι περιτο...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm
      Λες και το πηρες απο το μυαλό μου! σχολιαζεις το 2. Να προσθεσω

      Οι προσφυγες κουρασμενοι απο τις κακουχιες εκαναν γενικη συνελευση και εβγαλαν αντιπροσωπεια. Εμαθαν πως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ διαθεσιμο κτηριο ΠΟΥ ΠΛΗΡΕΙ τις Αναγκες τους ειναι του Εργατικου Κεντρου. Ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο ο,τι η Λεσβος δεν εχει αλλα κτηρια.

      Το χωρις ρευμα απο την ΔΕΗ με προβληματα στα υδραυλικα και τις ελαχιστες τουαλετες αλλα με μικρη γεννητρια κτηριο ηταν “κριθηκε”(απο ποιους;) καταλληλο για στεγαση τοσων anurvpvn.
      To “εγκαταλελειμμένο” χρησιμοποιειται απο τα σωματεια για μικρες αναγκες οπως πολιτιστικες εκδηλωσεις και συζητησεις. Την μια “βαπτιζεται” εγκαταλελειμενο την αλλη "καταλληλο για διαμονη" τοσων κουρασμενων και πεινασμενων ανθρωπων.

      Ποτε και με ποιους συναντηθηκε η αντιπροσωπεια των μεταναστων(οχι οι "αλληλεγγυοι" που "δεν καπελωνουν") συναντηθηκε με το ΔΣ του Εργατικου Κεντρου, ζητησε το κτηριο, το Εργατικο κεντρο αρνηθηκε για να προχωρησουν σε καταληψη;

      Ποιος υποτιμα ποιον νομιζω ειναι περιττο

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. Για τα υπολοιπα ασυμαζευτα που επιχειρει να συμμαζεψουν μουσαφιρης και λοιποι

      1 Τον ρολο που εχει η καθενας τον κατανοουμε απο την θεση του σε συγκεκριμενα γεγονοτα της ταξικης παλης ειναι, δεν ειναι γνωστος στο νησι. Επιθεση σε κτηριο εργατικου κεντρου ειδικα παραμονη απεργιας ειναι επιθεση στην εργατικη ταξη.

      “ Δεν ταυτιζεται το ΚΚΕ με τους φασιστες ” γραφει ενας μουσαφιρης. Δεν διαβασε την ανακοινωση πριν σχολιασει
      "Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ υποστήριζε και υποστηρίζει το καθεστώς Ασάντ, ούτε τυχαίο ότι όποτε κάναμε πορεία στην Αθήνα κατά του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της Συρίας μας κατηγόρησαν ως προβοκάτορες της Μοσάντ και της CIA. Ούτε τυχαίο ήταν ότι η εμφάνιση των τραμπούκων του λεγόμενου εργατικού κέντρου μας θύμισε στους περισσότερους τις οικογένειες των Σαμπίχα του Ασάντ".

      Το 2 σχολιαστηκε παραπανω

      3 Διαφορα του google (blogspot) με Παντειο για δυο λογους.
      Η Παντειος ειναι
      1 κρατικο κτηριο
      2 παρεχει ασυλο και σε περιπτωση μηνυσεων.

      Το αστικο κρατος ειναι ηλιθιο, φιλοξενει εναντια στα συμφεροντα του “κινηματικες” σελιδες “αλληλεγγυων” και καταληψεων. Η Πρυτανεια του Παντειου η δεν ξερει τι της γινεται, η ειναι και αυτη “αντισυστημικη”. Σαν τον Σκαι. Ο σκουρλευτης ειχε βαπτισει το Σκαι “αντισυστημικο καναλι”. Οι αλλοι “κινηματικο” τον server απο το Παντειο.

      Ποιος υποτιμα ποιον νομιζω ειναι περιττο.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. Διορθωσεις

      1 ανθρωπων αντι anurvpvn.

      2 Επιθεση σε εργατικο κεντρο ειδικα παραμονη απεργιας ειναι επιθεση στην εργατικη ταξη.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  47. Οι πρόσφυγες ΔΕΝ έμαθαν σε δυο ώρες Ελληνικά. Συμβαίνει συχνά να γίνονται μεταφράσεις ή επιμέλεια σε κείμενα που είναι γραμμένα σε κουτσερεμένα Ελληνικά και γράφονται από ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όπως ο Σύρος της συνέλευσης ο οποίος μιλάει Ελληνικά φυσικά.

    ΔΕΝ έκαναν σήμερα διαδήλωση για τη Συρία. Επειδή αυτό το απόσπασμα μου έκανε εντύπωση, ρώτησα και μου εξηγήθηκε ότι αναφέρονται σε παλιότερες διαδηλώσεις στην Αθήνα όπου έπαιρναν θέση τόσο ενάντια στο καθεστώς Άσαντ όσο και στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους ισλαμοφασίστες τους κι εκεί είχαν τη διένεξη που περιγράφουν. Πριν αρκετό καιρό δηλαδή.
    Εμείς δεν γνωρίζουμε Αραβικά ή Φαρσί αλλά υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να έχεις σχέσεις και να κάνουν αυτό το πράγμα που λέγεται μετάφραση. Κάπως έτσι. Τίποτα ύποπτο, απλές σχέσεις.

    ένας από την ομάδα musaferat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η Προβοκατσια που πηγατε να κανετε σαν παρακρατικος μηχανισμος στο ΠΑΜΕ δεν επιασε. Ολα αποκαλυφθηκανε. Ο Χωρος ανηκει στο Ε.Κ ανακτηθηκε ο ελεγχος και χρησιμοποιητε για βοηθεια σε Προσφυγες και Ελληνες. Λοιπον δεν συμμετεχουμε στην δημιουργια του νεου Οπορτουνιστικου Αναχωματος δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. χαιρετισμους στο ταξικο ναυαγιο τον Χαγιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αληθεια τωρα αυτα που λες τα πιστευεις εστω εσυ? Γιατι αλλος δεν τα πιστευει...
    Δεν ξερω αν σκεφτηκατε μονοι σας ή κατ εντολη απο αλλου αυτη την ηλιθια προβοκατσια στη Λεσβο αλλα οπως και να εχει θα πρεπε να ξερετε οτι στο 98χρονο ΚΚΕ την εχουν πεσει πριν απο σας εξυπνοτεροι και ικανοτεροι απο σας. Η επαρση, σας προδωσε αυτη τη φορα. Αλλη φορα λοιπον πιο οργανωμενοι και χωρις τσαπατσουλιες μπας και...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5 Σχολιο του μουσαφιρη 9:33 μ.μ.

      "όσο και στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους ισλαμοφασίστες τους"

      Ποιοι χρησιμοποιουν τη λεξη "ισλαμοφασιστες";
      Πρωτοσελιδα απο στοχο ελευθερη ωρα και λοιπους “αντισυστημικους”;?

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  50. Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013
    Σαν….καινούρια η πρόσοψη του κτηρίου του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Φώτο)
    http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/07/blog-post_17.html



    Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015
    «Τη δεύτερη μέρα της κατάληψης του κτιρίου από τη δήθεν "Επιτροπή Προσφύγων" η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, που ζήτησε να του ξαναστείλει την αίτηση, που παλαιότερα του είχε υποβάλει για να επαναφέρει το ρεύμα στο κτίριο, καθώς και μια σειρά αιτημάτων. Είναι καθαρό ότι σε εκείνη τη φάση η Διοίκηση του ΟΑΕΔ συζητούσε να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο για τις δραστηριότητες που θα γίνονταν εκεί.

    Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έστειλε e-mail στο Εργατικό Κέντρο και του ζήτησε "να παραδώσει τα κλειδιά και να σφραγίσει το κτίριο" γιατί, μετά την κατάργηση του ΟΕΕ, είναι η ίδια υπεύθυνη γι’ αυτό.


    Γίνεται ξεκάθαρο πως έχουν αρχίσει πολλοί να ανησυχούν για τις δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου σαν οργανωτής της πάλης των εργαζομένων στη Λέσβο, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έτσι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αποσπάσουν το κτίριο από τους εργαζόμενους, πιστεύοντας ότι έτσι θα δυσκολέψουν τη δράση τους.
    http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα απο την πρωτη ανακοινωση των "αλληλεγγυων" φανηκε ξεκαθαρα η στοχευση. Οταν εγραφαν οτι ο χωρος να χρησιμοποιηθει ΚΑΤΑΡΧΗΝ για στεγαση προσφυγων και ΣΑΝ ΧΩΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ κλπ κλπ
      Σε αυτο ας κολλησουμε και την πρωτη τοποθετηση στελεχων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εγραφαν οτι το παλιο κτηριο του ΠΕΚ εγινε στεκι ως ανταγωνιστικο στην εργατικη λεσχη τους και ας κολλησουμε την πρεμουρα των "αλληλεγγυων" για το σε ποιον ανηκει το κτηριο και γιατι το χρησιμοποιει το ΠΕΚ και το ΠΑΜΕ..

      ratm

      Διαγραφή
  51. Δηλαδή αυτό που βρήκες να κάνεις είναι να με ταυτίσεις με την ελεύθερη ώρα. Μα καλά τώρα,σοβαρά, την ελεύθερη ώρα; Έλεος. Αν ο όρος ισλαμοφασίστες (ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί από ευρύ φάσμα της αριστεράς - στην οποία δεν ανήκω να εξηγούμαστε -) σου φαίνεται ύποπτος, ζητάω συγνώμη για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας. Ο όρος τζιχαντιστές σου κάνει;

    Καλή συνέχεια,
    ο ίδιος μουσαφίρης




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν υπαρχει καμμια αριστερα. Υπαρχει ΚΚΕ και Οπορτουνισμος σε πολλες Αποχρωσεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οπορτουνισμός: Η αγαπημένη λέξη του ΚΚΕ με την οποία λύνονται όλα τα προβλήματα.
    οπορτουνισμός αρσενικό:
    συμμόρφωση προς την αστική νομιμότητα (με μαρξιστικούς όρους), άρα η εγκατάλειψη της επανάστασης (με μαρξιστικούς όρους).Αυτο καπου πριν το κκε γινει αστικο κομμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπορτουνισμος. Ενα απο τα μεγαλυτερα καρκινωματα για το Εργατικο και Κομμουνιστικο κινημα. Ειναι αυτοι σαν τα γνησια Καρακολια του Καπιταλισμου πνιξανε στο Αιμα ολες τις Επαναστασεις στην Ευρωπη το 1918 εκτος απο την Ρωσικη το 1917 που οι Μπολσεβικοι τους περιποιηθηκανε καταληλα........ Ειναι οι Ιδιοι που συνωμοτησαν στον Κοκκινο Στρατο για την Ανατροπη των Μπολσεβικων σε συνεργασια με τον Χιτλερ. Ειναι αυτοι που στον 2ο Π.Π Θεωριτικοποιήσανε τον ελιγμο των Λαικων Μετώπων με Αποτελεσμα πουθενα η Εργατικη Ταξη να μην παρει την Εξουσια. Ειναι αυτοι που με το 20ο Συνεδριο το 1956 ξεκινησανε την εφαρμογη νόμων του καπιταλισμου με αποτελεσμα την ανατροπη του Σοσιαλισμου και την Ζουγκλα που ζουμε σημερα. Μιλαμε για Πραγματικα δολοφονοπυς. Επαναλαμβανω λοιπον. Το ΚΚΕ δεν θα συμμετεχει στο Νεο Οπορτουνιστικο Αναχωμα δεν θα μπει σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. Αφηνουμε τους Οπορτουνιστες να Σκουζουνε. Ειναι απολαυση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ψιτ @android, κινηματικέ Sερβερ....ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ 4. Κανε ένα "whois" αγοράκι μου σε δημόσιο Σερβερ του παν/μιου. ΔΗΜΟΣΙΟ.

      Σας πήραν χαμπάρι και τα "σύρματα" και πάλλονται από τα γέλια..

      Διαγραφή
    3. Καποιος ανοιξε το manual (εχει να ενημερωθει απο το 1956,φρεσκα πραγματα):"Ειναι αυτοι που με το 20ο Συνεδριο το 1956 ξεκινησανε την εφαρμογη νόμων του καπιταλισμου με αποτελεσμα την ανατροπη του Σοσιαλισμου και την Ζουγκλα που ζουμε σημερα".Ειναι και αυτοι που εκαναν συγκυβερνηση με τη δεξια (ναι αυτη τη δεξια που εσφαζε τους παππουδες τους 50 χρονια) το 1990 ή η ιστορια τελειωνει το 56?
      Οι απολυσεις στον 902 με τι νομους εγιναν?Σοσιαλιστικου μνημονιου?

      Σταματη ρουφιανακο τα συρματα παλλονται απο τις πληροφοριες που θα ηθελες να δωσεις αλλα δεν ξερεις, μην πας να τα μπαλωσεις,Αλλωστε την βλακεια που ειπες την εφερες ως αποδειξη εδω μεσα για το απο που ηρθαν αυτα τα κειμενα,πραγμα εξαιρετικα ανοητο.Προφανως και πολιτικα και πρακτικα σου ταιριαζει περισσοτερο
      η διαχειρηση προσωπικων δεδομενων της google....αλλα μην το αναπαραγεις τουλαχιστον

      Διαγραφή
    4. Να σε ενημερωσω Οπορτουνα οτι τους Παππουδες μας δεν τους Εσφαξε η Δεξια. Τους Σφαξανε οι Εγκληματικες Συμφωνιες που υπόγραψε το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Μέτωπο ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ που δεν διεκδίκησε την εξουσια τον Οκτώβρη του 1944 και εδωσε την δυνατοτητα στον Παπατζη που δεν ητανε Δεξιος να σφαξει τον λαό. Πειραξε το ναυαγιο τον Χαγιο το 1989 με τις 2 κυβερνήσεις μεσα στον Καπιταλισμο. ΜΑΛΙΣΤΑ...... Τον Συνασπισμο βεβαια τον ξεχασες. Οπως ξέχασες και οτι στρίζετε με χερια και με ποδια την ΑΣτικη κυβερνηση Συριζα. Αρα δεν σε πειραζει το τοτε. Σας πειραζει και σας καιει οτι απο το 1996 εχουμε καταργησει πολιτικά μέτωπα και σταδια. Περαστικα σου. Στον Μηχανισμο προπαγανδας του ΚΚΕ υπαρχουνε Επαγγελματικα στελεχη που περνουνε 800 ευρω οπως οι βουλευτες και η ηγεσια του ΚΚΕ. Επ[αναλαμβανω λοιπον. Δεν συμμετεχουμε στο Νεο Αναχωμα δεν μπαίνουμε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστές στην εξουσια. Συνεχισε να Σκουζεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Θυμισε μου κατι Οπορτουνα. Ο Καππος γιατι σας ειπε Αντικομμουνιστες νωρις νωρις απο το 1992 σας εφτυσε στο προσωπο και εφυγε. Ρε τη θυμηθηκα τωρα........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Και επειδη δεν Γεννηθηκαμε χτες και μερικους τους πειραξε το 1989 λες και εγινε ξαφνικα παμε απο την αρχη. Το 1974 εμφανιστηκε νομιμο το ΚΚΕ Χωρις Κ.Ο απο το 1958. Ολα χυμα μεσα στο Μπαχαλο της ΕΔΑ. Και στο Προγραμμα τα Πολιτικα Μετωπα και Σταδια του 20ου Συνεδριου οταν υποχρεωσανε τον Ζαχαριαδη να αποσυρει αυτο με την Δικτακτορια του Προλεταριατου με το Πογκρομ στν Τσκενδη σε εξελιξη το 1955. Ετσι λοιπον το 1974 ξεκιναμε με νεα αναδειξη Στελεχων παραθετω Ονοματα απο το Πανθεον. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΧΑΓΙΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΡΑΨΑΣ ΡΟΥΣΗΣ ΦΑΡΑΚΟΣ. και πολλα αλλα λουλουδια με αποτελεσμα βαση και του Προγραμματος. Συμμαχια με το Εσωτερικο το 1974 Ανοχη στο ΠΑΣΟΚ σε ολη την μεταπολιτευση 17% το 1981 Σαρτζετακης το 1985. Δε θυμαμαι ποτε μεχρι τοτε να εβγαλε Κιχ κανενας Χαγιος. Ολα γινανε ξαφνικα το 1989...................25 ΧΡΟΝΙΑ μετα ολα τα λουλουδια αγκαλια στον σύριζα. Απατεωνες δεν γεννηθηκαμε χτες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Δεν μιλας με το ναρ και την ανταρσυα οποτε μη μου λες για τις διασπασεις σας και τον συριζα βρειτε τα μεταξυ σας...
      Μην κρυβεσαι πισω απο τον συνασπισμο του οποιου ησασταν το κυριο μερος ομως(κοινως κανατε κουμαντο) γιατι το βαρελι δεν εχει πατο απ'οτι βλεπω.
      Οσο για το τι εκανε η δεξια στους κομμουνιστες (και οχι μονο) στην ελλαδα μετα τα δεκεμβριανα που αναφερεσαι ρωτα αυτους που βιωσαν το δογμα τρουμαν σε ολο του το ευρος καλυτερα.

      Διαγραφή
    9. Οτι το Βαρελι σας δεν εχει πατο το γνωριζω.Στον Συνασπισμο εκανε κουμαντο το Εσωτερικο και η Φραξια του Φαρακου δεν τσιμπαμε. Οσο για το 1940 44 τα ειπαμε. Το ΕΑΜ πολιτικο μετωπο με τις εγκληματικες συμφωνιες παρεδωσε τον λαο στον Παπατζη που δεν ητανε Δεξιος. Αρα λοιπον τους ενοχους θα τους βρεις στο Οπορτουνιστικο βοθρο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Αποφασιστε τελικα ενας ανθρωπος κουμανταρει τα παντα η οχι σε ενα κκ γιατι απο κατω αλλα λεει ο παναγιωτης.Οσο για το οτι το κκε εσωτερικου σας καπελωσε και συνεργαστηκατε με τη νδ τι να πω "Στον Μηχανισμο προπαγανδας του ΚΚΕ υπαρχουνε Επαγγελματικα στελεχη που περνουνε 800 ευρω" δωστε κανα φραγκο παραπανω.Περαστικα!

      Διαγραφή
    11. Περαστικα σου ευχομαι και να κανεις κουραγιο. Η ηγεσιες στα Κ.Κ ειναι παντα Συλλογικες. Το Εσωτερικο μαζι με την Φραξια του Φαρακου. Το ποσο θα παρουνε τα Επαγγελματικα Στελεχη δεν σε αφορα. ΠΟτε δεν ρωταμε Οπορτουνιστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @adroid ρουφιανους να πεις το σοι σου.ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΑΛΏΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ.H εντολη whois,πανιβλακα, ειναι μια απλη νετ εντολη ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ, που μπορει να κανει και ο τελευταίος που εχει ποντικι στο χερι. Εσυ μαλλον ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ, δεν μπορεις, εχεις αλλα πραγματα στο χερι σου....

      γιατι το ειδαμε κι αυτο,Πρωτα δεν το αρνηθηκες(λέγοντας μας οτι και εδω σε καποιον σερβερ είμαστε) και μετα μας το παίζεις θυμα(μα.... εισαι θυμα και μαλιστα μεγαλο) που και καλα "σου προδώσαμε την επαναστα, σε σερβερ της παντιου με επιδότηση ΕΣΠΑ.

      Χεσε μας ρε ασφαλητορουφιανε που θα μας πεις Ρουφιανους ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ,ΠΑΠΑΡΑ Ε ΠΑΠΑΡΑ.


      υ.γ.: ΤΡΕΞΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΙΣ, ΠΑΠΑΡΑ, ΕΛΑ,ΤΙ ΟΧΙ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ο ΙΣΙΣ? ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ?

      Διαγραφή
    13. Ξεβρακωτος ειναι και τρεχει να κρυφτει. χοχοχοχοχοχοχοχο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. εγω εχω μια απορια..: αυτοι που ηταν να μας δείρουν χθες,αλλα τελικα εδειραν κατι δικους τους(μπερδεψανε το σφυροδρεπανο επειδη ειναι αυτο που μισουν πιο πολυ. Τον αγκυλωτό,πολυ λιγοτερο) γιατι ρε ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ, ,ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΑΥΡΙΟ στην ποριεα του πολυτεχνιου.....ε? θελατε να μας βρειτε λιγους για το πεσιμο ε? ΚΟΤΕΣ οπως λεμε χρυσαυγητες!

      Διαγραφή
    15. Σταματη μην τσαντιζεσαι παιδακι μου θα παθεις τιποτα,ρουφιανο σε ειπαμε οχι χακερα για να μας εξηγεις τι ειναι το whois.Αλλα δεν απαντησες σε αυτο που σε ρωτησα,αλλο που νομιζεις οτι ειναι οσερβερ της espiv και το φωναζεις και αλλο το γιατι μας το λες δλδ τι σημασια εχει.Μην πετας το μπαλακι στη συρια δεν την εχω αναφερει καν (παντως για τον ασαντ γαργαρα βλεπω σου θιξαμε τον ηγετη?)

      Διαγραφή
    16. Ασε τις Προβοκατσιες Παρακρατικε. Δεν τσιμπαμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. λοιπον ,ο χαρακτηρισμος σου επιστρέφετε ακεραιος.Σημασια εχει τι υποτίθεται οτι "ρουφιάνεψα"? αυτο που μπορει να δει ολος ο κοσμος? Δεν χρειαζετε να ειναι καποιος χακερας.Απαγορευετε να κανουμε διαπιστώσεις? οτι τι? αυτο που βλεπει ολος ο κοσμος το θεωρείς ρουφιανεμα? ή ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ(ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ή ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΔΙΑΛΕΞΤΕ)Δεν ειπες για τον ασαντ,ουτε για την Συρια. Ειπαν τα συντρόφια σου. Γαργαρες κανεις εσυ το θεμα το πραγματικο. Το εχεις ριξει στην εξεδρα εδω και κατι μερες,και επειδη είσαστε ασφαλίτες,και επειδη ειστε ρουφιάνοι,κανατε καταληψη σε εργατικο κεντρο παραμονές απεργίας,κανατε διαχωρισμό προσφύγων ανα εθνικοτητα,κανατε καταστροφες,διαμαρτυρεστε οτι σας τραμπουκισαν και στο μοναδικο βιντεο που ανεβάσατε,τραμπουκιζεται εσείς!!! Και απο οοοοοοοολα αυτα, εγω ο "ρουφιανος", εγω ο "χακερας" με απλο ψαξιμο για το ποιος γραφει την ανακοινωση(γιατι επιμενετε ακομα οτι την έγραψαν προσφυγες) σου εκανε τοοοοοοοσο κλικ,σου έφυγε το σκ@το...αλήθεια απο τι? Δεν την ανεμιζες οτι θα συμβει? οτι εχετε τσιφλίκια τους Σερβερς των Σχολων στην Αθηνα? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ?

      ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΗΛΙΚΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΕΣΥ ΤΗΝ ΦΟΡΑΣ.

      --------ΓΑΡΓΑΡΑ!

      Διαγραφή
    18. Ειναι Παρακρατος και Αντικομμουνιστες.Τους ποναει και τους τσουζει η υπαρξη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.Δεν μπορουνε να χωνεψουνε οτι δεν γιναμε σαν τα μουτρα τους τσιρακια του καπιταλισμου και του συριζα. Ας τους να Σκουζουνε. Ειναι απολαυση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    19. Σταματη σταματα δεν με ενδιαφερει το θεσμικο σου παρον και παρελθον,και οι χιτες αυτο ελεγαν δεν ρουφιανεψα κατι αυτος ηταν κομμουνιστης και το ξεραν ολοι.Απο την αλλη αν διαβαζες τι λεω(οχι μονο εγω αλλα και αλλοι εδω) θα απαντουσες σε αυτο που σε ρωταω οπως και ολοι εδω μεσα.
      Κανε λοιπον κανα φροντιστηριο εκει που εισαι και μιλα μετα για το τι ειναι ΔΗΜΟΣΙΟ

      Διαγραφή
    20. Το γνωριζουμε οτι εισαι παρακρατικος Χιτης δεν χρειαζεται να το επαναλαμβανεις συνεχεια. ΠΑΜΕ θα συνεχισει να υπαρχει θελεις δεν θελεις. Πηγαινε να κανεις την Ορντινατζα του Καπιταλισμου και Αστα Χαφιεδακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  54. Ο Μαχμούτ από την Ράκα ήτανε15 Νοεμβρίου 2015 στις 10:14 μ.μ.

    @"ένας από την ομάδα musaferat"
    Εχω σώσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο το τι έχει γραφτεί για το θέμα στο blog http://musaferat.espivblogs.net.
    Ούτε μνημείο, ούτε μνημειώδες θα ονομάσω το περιεχόμενο.
    Μόνο μία ερώτηση πρώτα: Είσαι πραγματικά ένας από την ομάδα; δηλ. έχεις πρόσβαση στην εμφάνιση σχολίων εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΧΑΓΙΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΡΑΨΑΣ ΡΟΥΣΗΣ ΦΑΡΑΚΟΣ ειχε ματι ο Φλωρακης δε μπορεις να πεις Παναγιωτη! Φαντασου ποσο ασχετος ηταν για να στρατολογησει ολους αυτους και να του κανει πρωτα ονοματα!Επισης για τον Καππο που αναφερεις συνεχεια διαβασε κανενα βιβλιο να δεις τι ελεγε για την Παπαρηγα και το ΚΚΕ και για την ΕΣΣΔ πριν το 1953 για να καταλαβεις! Επειδη δε γεννηθηκες χτες!!!

    ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Καππος ελεγε οτι ο Αντισταλινισμος ειναι ντριοπαλος Αντικομμουνισμος σας εφτυσε στο Πρόσωπο το 1992 και ηρθε παλι διπλα στο ΚΚΕ. Οσο για τον Καπεταν Γιωτη εισαι ατυχος. Απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξορια. Ολα ειχανε φροντισει μεσα στην ΕΔΑ μεχρι το 1974 να γινουνε Οπορτουνιστικο Μπαχαλο. Αρα η εξυπναδα οτι ενας ανθρωπος κουμανταρει τα παντα σε ενα ΚΚ ειναι ανεκδοτο. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. διαβασε το Κριτική του σοβιετικού σχηματισμού γραφτηκε μετα το 1992!Μηπως και ξεστραβωθεις.
    ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στο ειπα ξανα. Τον εχω γνωρισει. Ο Αντισταλινισμος ελεγε ειναι ντροπαλος Αντικομμουνισμός. Αστο δεν πιανει. Δεν Γεννηθηκα χτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Α αυτα που εγραφε δεν μετράνε ε!!
    Σου έχω και άλλα αυτά που έλεγαν τα φυντάνια που έχετε τώρα μέσα στο ΚΚΕ.
    Μάκης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Προσυνεδριακός Διάλογος 13ου Συνεδρίου- ΚΟΜΕΠ, τ. 12, Δεκέμβρης 1990, σελ. 45-48): «Μια πρώτη λοιπόν ανάγκη στο πολιτικό επίπεδο, είναι η σαφής διάκριση που πρέπει να γίνει ανάμεσα στη σωστή επιλογή μιας τακτικής συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ, για μια άμεση προοδευτική διέξοδο του τόπου και στη λαθεμένη επιλογή, για στρατηγική σύγκλιση της Αριστεράς με τη σοσιαλδημοκρατία… Μια σειρά σύντροφοι της πλευράς αυτής, εξακολουθούν να θεωρούν σαν σοσιαλιστικές τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, πριν το 1989 και να αποδίδουν σήμερα την πιθανότητα καπιταλιστικής παλινόρθωσής τους κυρίως στην πολιτική Γκορμπατσόφ. Αρνούνται πεισματικά να εξετάσουν τα θεωρητικά κενά και λάθη που οδήγησαν στην αποτυχία του εγχειρήματος και τονίζουν είτε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν είτε τα υποκειμενικά λάθη των ηγεσιών στην εφαρμογή της θεωρίας. Όμως πώς εξηγούν το ότι δεκάδες ηγεσίες έκαναν τα ίδια λάθη, στηριγμένες σε μια θεωρία, που δεν παρουσιάζει, κατά τη γνώμη τους, σημαντικά κενά;… Αν οι γενικές αρχές του σοσιαλισμού είναι η εξουσία της αυτοδιεύθυνσης της εργατικής τάξης, η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο κοινωνικός χαρακτήρας της διαχείρισης απ' την κολεκτίβα ως τη γενική οικονομική λειτουργία n μετάβαση προς μια κοινωνία ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών, τότε οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ουδέποτε υπήρξαν σοσιαλιστικές…. Αναγκαίο όμως συμπλήρωμα μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής πρέπει να είναι η ταυτόχρονη διατύπωση μιας εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης στα πλαίσια της ΕΟΚ, με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό μιας ελληνικής αμυντικής τεχνολογικής στρατηγικής. Σ' αυτό το σημείο υπάρχει ένα προνομιακό πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».

    Συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ ζηταγαν και οχι οι Ανδρουλακηδες κτλ αλλα τα μελη της ΚΕ σας μηπως θελεις και αλλα μελη να δεις τι ελεγαν!!!!

    ΥΓ ναι αλλα γιαυτα πες φταιει η ΕΔΑ.
    ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαινω απολυτα τον πανικο σου αλλα ειναι παρα πολυ αργα για εσενα και τα υπολοιπα Βαριδια. Το ΚΚΕ απο το 1996 στο 15ο Συνεδριο εχει αλλάξει το προγραμμα του 20ου Συνεδρίου με τα ΠΟλιτικά Μετωπα και τα Ενδιαμεσα Σταδια Εξουσιας του 20ου Συνεδριου Παλευουμε μεσα απο την ΚΟινωνικη Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μεσων Παραγωγής. Δεν θα συμμετέχουμε στο νεο ΟΠορτουνιστικο Αναχωμα δεν θα μπουμε σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Μεσα στο 2016 έρχεται ο 1ος Τόμος και ακολουθεί ο 3ος. Αφήνουμε τα ΒΑΡΙΔΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ασφαλως και η Καταστροφη του ΚΚΕ ητανε το ΟΠορτουνιστικο Μπαχαλο της ΕΔΑ. Τα Πολιτικα Μετωπα ειναι ο καλυτερος τροπος για να αυτοκτονηση ενα Κ.Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μεσα στο 2016 έρχεται ο 1ος Τόμος και ακολουθεί ο 3ος ο 2ος? που πηγε?
      Επισης με το να μην απαντας απλα δεχεσαι οτι εχω δικιο! ευχαριστω λοιπον που παραδεχεσαι αυτα που λεω!

      ΣΚ

      ΥΓ Μηπως εισαι τρολ της ασφαλειας αλλιως τι να πω κατι πρεπει να κοιταξει το ΚΚΕ στα μελη του

      Διαγραφή
  60. Ο 2ος είναι ηδη ετοιμος απο το 2011 χαχαχα. Επαναλαμβανω λοιπον. Ειναι παρα πολυ αργα για τα βαριδια του 20υ Συνεδριου. Το να τους βλεπεις να Σκουζουνε ειναι απολαυση. Το γλεντι Συνεχιζεται χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσος κοπος τοση προσπαθεια και να πανε ολα χαμενα χοχοχοχο. Χαιρετισμους στον ΥΕΝΕΔ. χαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  61. Oρισμενα ΤΕΛΙΚΑ συμπερασματα :
    1) Το κτιριο ανηκε και ΑΝΗΚΕΙ στο ΠΕΚ .Ειχε παραχωρηθει στον ΟΕΚ να το επισκευασει ,ο ΟΕΚ διαλυθηκε και ανελαβε ο ΟΑΕΔ ! Η επισκευη βαλτωνε -λογω μνημονιων κλπ- και ανελαβαν οι ιδιοι οι εργατες των συνδικατων της δυναμης του ΠΕΚ να το προχειροεπισκευασουν για να γινονται καποιες εκδηλωσεις και δραστηριοτητες του ΠΕΚ (και οχι μονο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ) .Εκει περιλαμβανονταν και ο συντονισμος δρασεων σε ολο το νησι για το μεγαλο προβλημα που προκυψε με τους προσφυγες ,δλδ σαν επιτελικο Κεντρο . Ερχεται η "αυθορμητη καταληψη" και δημιουργειται το γνωστο σκηνικο ...και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ....προβαλλει το ...ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ !!! Καπου εκει αρχιζει να αχνοφαινεται και το ΤΑΙΠΕΔ !!!! πισω απο ΟΑΕΔ Υπουργεια κλπ .... Σιγονταρουν και οι "αλληλεγγυοι" (το κτιριο ειναι παρατημενο¨"...."δεν ανηκει πλεον στο ΠΕΚ" κλπ) .Πισω λοιπον απο "ευαισθησιες για τους καυμμενους προσφυγες " κλπ ΠΑΙΧΤΗΚΕ -ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ- χοντρο παιχνιδι ενταγμενο στις αποκρατικοποιησεις της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και την πωληση κτιριων !!!!
    2) Ο Συρος τζιχ...(συγγνωμη "προσφυγας" -ο χρονια στην Ελλαδα ) εχει ψαχτει ρε μαγκες αν εχει παρει-δωσε με την μαφια των κλανιδιαρηδων ? Γιατι δεν αφηνε αλλους προσφυγες να μπουν στο κτιριο (Αφγανους ,Ιρακινους κλπ) και ορυοταν οποτε πλησιαζε κανεις τους "ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΟΙ ΕΔΩ !!! ????? τι σκατα αλληλεγγυοι σε ρατσιστες και φασιστες ειστε -και καμωνεστε και τους αριστερους αντιεξουσιαστες ...τρομαρα σας - δεν μπορω να καταλαβω ,,, Το deal να γινει - να στοχοποιησουμε και το ΚΚΕ μ ενα σμπαρο δυο τριγωνια - και ας βασιστουμε και σε ρατσιστες -φασιστες σ αυτο ...δεν τρεχει καστανο ! Θα μου πεις οι ασφαλιτες και οι χαχολοι που σαν προβαυα τσιμπανε και τους ακολουθουν ειχαν ποτε νιονιο να σκεφτουν περα απο την αντικκεδιλα που σας εχουν ποτισει μονιμα και οικογενειακως απο την εποχη του Πλαστηρα ?
    3) Η Ανακοινωση σας - που την παρουσιασατε σαν των προσφυγων και καλα - ηταν το μεγαλυτερο ΑΥΤΟΞΕΒΡΑΚΩΜΑ και ΣΤΡΙΠΤΙΖ ....το ωραιοτερο αυτογκολ στην ολη παραμυθα που πηγατε να στεισετε ! Γελαει το πανελληνιο και καταλαβε ο καθε πικραμενος το στημμενο σκηνικο σας στο νησι .Δεν περιμενα ευαισθησιες ΠΟΤΕ απο την Ασφαλεια (να χρησιμοποιει δλδ ακομα και εξαθλειωμενους ανθρωπους για να στεινει σκηνικα ) απλα εχω μεινει ΑΝΑΥΔΟΣ με την βλακεια των "σχεδιαστων" της τελευταια ...που απο "πατατα" σε πατατα πεφτει .. και πο ξεβρακωμα σε ξεβρακωμα ( οπως πχ η Στουρναρη) .Το εχω ξαναπει : "Ρουμπατη ολη τη σαββουρα μαζεψες !!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. σορυ φιλε αλλα η οικογενεια μου κκε ειναι κ χαιρομαι που δεν βελαζω σαν αυτους. 40-50 και 60 χρονια κκε.κ δυσκολα παραδεχεται ο ανθρωπος οτι τοσα χρονια κοιμαται ορθιος.βοβουνται μην τους πουν προδωτες και προδωσανε την ταξη τους και την νοημοσυνη τους. αδιεξοδο.εχετε βαθυ προβλημα. σας λυπαμαι. κ επειδη ειχα την τυχη να παω στη καταληψη προσφυγων-μεταναστων(δεν με νοιαζει ποιος την εκανε) για να αφησω πραγματα ειχε κ αφγανους μεσα. τωρα το οτι οι αλληλεγγυοι (πολυ απο αυτους αναρχικοι) παιζουν αποκρατικοποιηση... ε ρε φιλε σορυ αλλα πεσ μου ποιος θα σε πιστεψει ρε συ? κ ποσο αφελης μπορει να εισαι λεγοντας τον συρο τζιχ. λενε οτι τους τχιζ τους ταιζουν ναρκωτικα αλλα να κανει κ καταληψη κ να χει κ αφγανους?ε! εγω νομιζω οτι οργη δωσατε αντι αλληλεγγυη φιλε.δεν λεω... εχουν οι αναρχικοι τις αντιφασεις τους αλλα μ αυτα που κανετε κ μετα αυτα που διαβαζω εδω εσεις δεν παιζεστε. λυπαμαι.αντιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφελης και βλακας εισαι εσυ που σε βαλαν να βριζεις (προβατα) την μανα και τον πατερα σου (η οικογενεια μου κκε ειναι κ χαιρομαι που δεν βελαζω σαν αυτους) για να περασει η προπαγανδα που σε βαλαν να κανεις ...αποτυχημενο τρολ

      Διαγραφή
  63. Στο καλό να πας. Οχι μόνο Βελάζεις αλλά Σκούζεις απο τον πόνο. ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει δεν θα συμμετέχει στο νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα δεν θα μπει σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία. Μπορείς να συνεχίσεις να Σκούζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ευτηχως φτανουν τα 200 σχολια και τελιωνει η ξεφτιλα σας εδω μεσα! εχουν βγει ατομα που ηταν εκει και λενε τι εγινε και ουτε ενας ΚΚΕς που να λεει οτι ηταν εκει για να τα διαψευσει.
    Μονο τι εχετε ακουσει απο εναν φιλο σας κτλ και τις επισημες ανακοινωσεις του ΠΑΜΕ!Παλι ρεζιλι γινατε.
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015

      «Τη δεύτερη μέρα της κατάληψης του κτιρίου από τη δήθεν "Επιτροπή Προσφύγων" η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, που ζήτησε να του ξαναστείλει την αίτηση, που παλαιότερα του είχε υποβάλει για να επαναφέρει το ρεύμα στο κτίριο, καθώς και μια σειρά αιτημάτων. Είναι καθαρό ότι σε εκείνη τη φάση η Διοίκηση του ΟΑΕΔ συζητούσε να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο για τις δραστηριότητες που θα γίνονταν εκεί.

      Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έστειλε e-mail στο Εργατικό Κέντρο και του ζήτησε "να παραδώσει τα κλειδιά και να σφραγίσει το κτίριο" γιατί, μετά την κατάργηση του ΟΕΕ, είναι η ίδια υπεύθυνη γι’ αυτό.

      Γίνεται ξεκάθαρο πως έχουν αρχίσει πολλοί να ανησυχούν για τις δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου σαν οργανωτής της πάλης των εργαζομένων στη Λέσβο, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έτσι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αποσπάσουν το κτίριο από τους εργαζόμενους, πιστεύοντας ότι έτσι θα δυσκολέψουν τη δράση τους.

      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_15.html

      Αυτη η ανακοινωση του εργατικου κεντρου σου κανει;

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαινουμε ολοι τον πονο σου απο την ξεφτιλα που επαθες Παρακρατικε Χαφιεδακο. Επαναλαμβανω λοπον. Δεν θα συμμετεχουμε στο νεο Οπορτουνιστικο Αναχωμα δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Μπορεις να συνεχισεις να Σκουζεις Χαφιε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. "ρεζιλια" γινατε εσεις που στησατε παιχνιδακια εναντια στο ΚΚΕ στις πλατες εξαθλιωμενων ανθρωπων και γελαει μαζι σας το πανελληνιο

      α και το καινουργιο σας το πανε ? Δεν σας πεταξανν εξω ΚΝιτες αλλα ΠΑΣΟΚΟΙ και Δεξιοι ,κι αυτοι στην δυναμη του ΕΚ ανηκουν

      Διαγραφή
  65. Ανωνυμε
    μια ερωτηση αυτη την στιγμη στεγαζονται προσφυγες εκει(δεν ξερω ρωταω)?
    Το οτι αν ισχυουν αυτα (μεχρι να εχουμε επιβαιβεωση της πληροφοριας από τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ γιατι το τηλεφωνημα δεν ειναι κατι) εκει που ηταν ετοιμοι να δωσουν ρευμα για τους προσφυγες και μετα τον χαμο που κανατε ζητησαν να παραδωσετε τα κλειδια σου λεει κατι? Γιατι εσυ μπορει να λες οτι ηταν οργανωμενο σχεδιο η καταληψη για να παρουν τα κλειδια εγω λεω οτι μετα απο τα αισχη που κανατε να διωξετε τον κοσμο απο κει οπως λενε αυτοι που ηταν μπροστα δωσατε πατημα να πουνε οτι δημιουργουνται φασαριες και πρεπει να κλειδωσουν το κτηριο!Αρα συμφωνα με την ανακοινωση που ανεβαζεις ηταν ετοιμοι να δωσουν ρευμα εκει που μενουν προσφυγες αλλα μετα την παρεμβαση του ΚΚΕ θελουν να το σφραγισουν.Συγχαρητηρια το ρεζιλι σας συνεχιζεται αλλα 25 σχολια εμειναν!
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητησες ανακοινωση "διαφορετικη" απο ΠΑΜΕ και φιλο του ΠΑΜΕ. Τα Εργατικα κεντρα δεν ειναι του ΠΑΜΕ. Δεν διαβασες ολη την ανακοινωση. Εχει Συνεχεια
      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_15.html

      Μπορεις να τοποθετηθεις στην ανακοινωση του Εργατικου Κεντρου;

      Διαγραφή
    2. Συνεχισε το παραληρημα σου παρακρατικε Χαφιεδακο. Δεν ειναι βροχη σας φτυνουμε. Συνεχισε να κανεις τον αβανταδορο του Καπιταλίσμου. Και ειπαμε δεν συμμετεχουμε στο νεο Οπορτουνιστικο αναχωμα δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. Συνεχισε να ΣΚΟΥΖΕΙΣ. Εισαστε η πυξιδα οτι βαδιζουμε σωστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε
      προφανως και το ΕΚ δεν ειναι του ΠΑΜΕ αλλα μαλλον εδω το ΠΑΜΕ και το ΕΚ συνφωνει πληρως καποιος κακεντρεχης θα ελεγε οτι οι ανακοινωσεις γραφονται απο τα ιδια ατομα(δεν ειμαστε απο το διαστημα)! Επαναλαμβανω οτι ενας που ηταν μπροστα στα γεγονοτα μπορει να τοποθετηθει γιατι οι ανακοινωσεις τα λενε ωραια και στρογγυλεμενα!Επαναλαμβανω το πατημα να σας ζητησουν τα κλειδια 13 του μηνα το δωσατε εσεις!!!! Και εσεις τι λετε οτι ηταν σχεδιο κατευθηνομενο απο σκοτεινα κεντρα να γινει καταληψη του κτηριου!Επισης το εγγραφο που λες λεει οτι το κτηριο δεν ειναι ακαταλληλο(Είναι άξιο
      απορίας η απόφαση του ΟΑΕΔ με Αρ. Πρωτ. 11059 / 10-12-
      2014 για εγκατάλειψη του κτιρίου με την δικαιολογία ότι
      είναι επικίνδυνο για τους ευρισκομένους σε αυτό, από την
      στιγμή που την ημέρα που διενεργήθηκε ο «έλεγχος» (1
      μήνα πριν) τα λεγόμενα των παρευρισκομένων που τον
      διενήργησαν καθώς επίσης και το κλιμάκιο του τοπικού
      ΟΑΕΔ, ανάφεραν στα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. του
      Π.Ε.Κ. για την καλή κατάσταση του κτιρίου, καθώς επίσης
      για τη καλή δουλειά που έγινε από τα μέλη – σωματεία του
      Π.Ε.Κ. )

      αλλα πανω στον πανικο σας εδω μεσα να καλυψετε τα ρεζιλια σας αλλα λεγατε

      Κι επειδή όταν συζητάς σοβαρά μια δυνατότητα τα δεδομένα μπαίνουν κάτω, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο χώρος δεν μπορούσε να φιλοξενήσει κόσμο σε ανθρώπινες συνθήκες – ratm
      Εχετε πει τοσα εδω μεσα και τα εχετε αναιρεσετε ολα ξανα και ξανα!

      Ανωνυμε εγω να πιστεψω τον ratm που λεει ο χωρος ειναι ακαταλληλος η το ΕΚ?

      ΞΕΦΤΙΛΑ διχως τελος

      ΧΧΧ

      Διαγραφή
    4. Πολυ σωστα Ξεφτιλισμενοι εισαστε μεχρι τελος Σκουληκια

      Διαγραφή
    5. Φωτογραφία με το κτήριο όπως επισκεάστηκε με κόπο εργατών το 2013

      Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013
      Σαν….καινούρια η πρόσοψη του κτηρίου του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Φώτο)
      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/07/blog-post_17.html

      Αυτό σου κάνει;

      Διαγραφή
    6. ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ανακοίνωση για τα γεγονότα γύρω από το παλιό κτίριο του Εργατικού Κέντρου

      «Το κτίριο όπου στεγαζόταν παλιά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο παρέμεινε υποχρεωτικά κλειστό για κάποια χρόνια, εξαιτίας σοβαρών φθορών που είχε υποστεί λόγω παλαιότητας. Προκειμένου το κτίριο αυτό να ξαναπάρει ζωή, τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να το επισκευάσουν και να το κάνουν λειτουργικό, προσφέροντας το μεράκι και την προσωπική τους εργασία -δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση Σαν….καινούρια η πρόσοψη του κτηρίου του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Φώτο).

      Από τότε, το κτίριο αυτό αξιοποιήθηκε για να στεγάσει πολύμορφες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, για τις συνελεύσεις εργατικών σωματείων, γυναικείων και πολιτιστικών συλλόγων, για τη διενέργεια επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων και συνδικαλιστικών μαθημάτων. Λειτουργούσε επίσης ως κέντρο όπου σχεδιαζόταν η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως επίσης και η ποικιλόμορφη βοήθεια προς εργαζόμενους και άνεργους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Ήταν το κέντρο όπου σχεδιαζόταν η ανάπτυξη της πάλης απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών με στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.


      Αυτό το κτίριο επέλεξε να καταλάβει η αυτοαποκαλούμενη "ομάδα αλληλέγγυων". Ένα κτίριο που δεν έχει ρεύμα, αλλά λειτουργεί στοιχειωδώς με γεννήτρια που πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη, δεν έχει θέρμανση, ούτε χώρους για να πλυθούν άνθρωποι, ενώ μόλις που λειτουργούν οι τουαλέτες στον ένα όροφο, με λίγα λόγια, είναι ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ πίσω από τις διεκδικήσεις του κινήματος για αξιοπρεπή και ανθρώπινη φιλοξενία και διαβίωση των μεταναστών.

      Στην παραπάνω ενέργεια προχώρησαν οι "αλληλέγγυοι" χωρίς να συζητήσουν, αλλά αντίθετα αγνοώντας πλήρως τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

      Ολες τις τελευταίες μέρες, μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονταν καθημερινά τους πρόσφυγες που κατέλυαν στο χώρο, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_13.html

      Αυτό σου κάνει;

      Διαγραφή
    7. Για να συνεχχισουμε λοιπον τα αλλοπροσαλα που λεγατε τοσε μερες εδω!
      Ολες τις τελευταίες μέρες, μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονταν καθημερινά τους πρόσφυγες που κατέλυαν στο χώρο, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

      Poe11 Νοεμβρίου 2015 - 1:18 π.μ.
      "απ`οτι λενε ομως μεχρι πριν δυο μερες μαζευαν τροφιμα και ρουχα για τη καταληψη!!
      Αυτο γιατι αλλαξε?"


      Αυτο το λεει ο προβοκατορας
      ειναι δυνατον οι εκπροσωποι του εργατικου κεντρου να αποδεχονταν καταληψη στο εργατικο κεντρο απο αναρχομπαχαλα; Μπορει να μαζευαν ρουχα και τροφιμα για τους μεταναστες γενικως, αυτο δεν σημαινει οτι αποδεχονταν και την καταληψη των αναρχομπαχαλων...

      την αποδεχοταν την καταληψη και τους πηγαιναν τροφιμα αλλα λεει ο poe αλλα το ΕΚ
      Τρυκιμια εχτε ετσι αντ Παναγιωτη αλλα 10 σχολια βαλε μπρος και τραβα παρε 15 νθημερο απο τον Περισσο 17 ο μηνας σημερα αργησες μια μερα.
      ΧΧΧ

      Διαγραφή
    8. Ζήτησες τοποθετήσεις εκτός ΠΑΜΕ και ΚΚΕ και από το ίδιο το νησι
      Τις έχεις

      Περιμένουμε τις τοποθετησείς σου στις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου που δεν ειναι του ΠΑΜΕ. Θα τις κάνεις;

      Εσύ με σχολιασμό αλλα χρυσΑυγήτικα " βαλε μπρος και τραβα παρε 15 νθημερο απο τον Περισσο";

      Διαγραφή
    9. Συνεχισε Ρουφιανε Παρακρατικε. ΚΚΕ Θα συνεχισει να υπαρχει θελεις δεν θελεις. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης Συνεχισε να Σκουζεις Φασιστακο χοχοχοχοχοχοχοοχοχοχχο

      Διαγραφή
  66. α και το καινουργιο σας το πανε ? Δεν σας πεταξανν εξω ΚΝιτες αλλα ΠΑΣΟΚΟΙ και Δεξιοι ,κι αυτοι στην δυναμη του ΕΚ ανηκουν
    Με αυτούς πατε πλεον με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ? Επισης διαχωρίζεις του ΠΑΣΟΚΟΥΣ απο τους δεξιους ενδιαφέρων!

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τιποτα ροχαλες ειναι χοχοχοχοχοχο

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει καμμια αριστερα μη παραμυθιαζεις τον ευατο σου Φασιστακο ΚΚΕ υπαρχει και Οπορτουνισμος η 5η Φαλαγγα του Καπιταλισμου....

      Διαγραφή
    3. Για τους διαχωρισμους

      Το Πασοκ εκανε μεταφορα στο διπλα μαγαζακι του Συριζα αρχες 2012. Εκει που τωρα βρισκονται πολλοι και διαφοροι γιατι ο Συριζα δεν ζητουσε "πιστοποιητικο κομματικων φρονηματων". Μαζι με τους φασιστες, στις πλατειες, στους αγανακτισμενους, στο οχι του δημοψηφισματος, και στον αντικομμουνισμο.

      Στο fadomduck2 μπορεις να διαβασεις το "ο συντροφος μου ο Μουσολινι" ενος Ιταλου που εζησε την ιδια περιοδο με τον ιδρυτη του φασισμου. Θα εκπλαγεις οταν διαβασεις οτι μετα το ιταλικο σοσιαλιστικο κομμα του 1918 καποιες απο τις ενεργειες του σε αρκετα ηταν σαν αναρχο-αριστεριστικες

      Νικ. -π

      υ.γ. Επιθεση σε Εργατικο Κεντρο παραμονη Γενικης Απεργιας ειναι επιθεση στην Εργατικη Ταξη.
      Eχετε καταστεί ανθυπουπαλληλισκοι της αστικης ταξης. Σοβαροι και σκεπτομενοι αναρχικοι δεν νομιζω να σας παιρνουν στα σοβαρα

      Διαγραφή
  67. Παναγιωτη στα copy paste ξεχνας το ονομα σου
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως σωστη η πρακτικη σας για να φτασετε στα 200 σχολια και να ληξετε τις 'άβολες' συζητησεις βαζετε τον Παναγιωτη να γραφει 50 ασχετα σχολια
      ΧΧΧ

      Διαγραφή
    2. Παρακρατικε Χαφιεδακο ξεφτιλιστηκες. Ειπαμε δεν θα συμμετεχουμε στο νεο Οπορτουνιστικο Αναχωμα δεν θα μπουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Δεν υπαρχει καμμια αριστερα ΚΚΕ και Οπορτουνισμος 5η Φαλαγγα του Καπιταλισμου υπαρχει. Συνεχισε σου αρεσοπυνε οι Ροχαλες. χοχοχοχοχχο

      Διαγραφή
    3. Άλλος φεύγει από άβολες συζητήσεις ΧΧΧ

      Οι ανακοινώσεις του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_13.html

      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2015/11/blog-post_15.html

      Άσε το ΠΑΜΕ. Εσύ ένας που δεν πιάνεσαι κορόιδο από το ΠΑΜΕ θα σχολιάσεις τις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου της Λέσβου; Είναι εκτός ΚΚΕ, εκτός ΠΑΜΕ, και από τους ντόπιους. όπως ακριβώς τις ζήτησες.

      Διαγραφή
    4. Μη του βάζεις δύσκολα αφου βλέπεις οτι παραμιλάει ο Χαφιές. Αυτά του δώσανε απο την Ασφάλεια αυτά λεει. Δείξε λίγο έλεος στον Φουκαριάρη χοχοχοχοχοχοχοχο

      Διαγραφή
  68. οσο και να Σκουζουνε τα οπορτουνιστικα σκυλια το γλεντι συνεχιζεται. Καταληψη σε Ε.Κ παραμονες απεργιας... ΡΕ ΟΥΣΤ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αντε να βοηθησουμε λιγο να πιασετε τα 200 γιατι το πολυ copy paste κατανταει γελοιο.
    Αφιερωμενο εξαιρετικα
    https://www.youtube.com/watch?v=zObmNhruGE8
    αστε το lada στη λεωφορο να γλυστρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΝΩΝΥΜΕ
    Εσύ με σχολιασμό αλλα χρυσΑυγήτικα " βαλε μπρος και τραβα παρε 15 νθημερο απο τον Περισσο";
    A συγνωμη νομιζα οτι το σαιτ ηταν φιλικα προσκειμενα στο ΚΚΕ που εχει 500 επαγγελματικα στελεχη που πληρωνονται απο το ΚΚΕ για να κανουν κομματικη δουλεια.Αν αυτα τα σχολια ειναι χρυσαυγιτικα αρα καταλαβαινω απο που παιρνεται τις εκφρασεις και καθεναν που σας λεει κατι του λετε να παει να παρει μισθο απο ασφαλεια Κουμουνδουρου κτλΧρησιμοποιειται χρυσαυγιτικες μεθοδους?
    Απο οτι καταλαβα επειδη πλεον κανενας σας δε θελει να απαντησει με το ψευδωνυμο του βαζετε πλεον ανωνυμα σχολια γιατι εχετε καταλαβει ποσο εχετε γελοιοποιειθει ακομα και εδω μεσα που το μπλογκ ειναι ΚΚΕ.Και προφανως δε νοιαζει κανεναν απο τους και καλα νομιμοφρονες διαχειρηστες σε αντίστοιχα σχολια που ειναι κατα του ΚΚΕ τα σβηνουν χωρις κανενα προβλημα.
    Μεχρι και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ντρεπεται και δε βαζει το ονομα του πλεον

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσο για τις ανακοινωσεις του εργατικου κεντρου σου δειχνω οτι τις εχετε αναιρεσει εδω μεσα αν και σου επαναλαμβανω μαλλον μελη του ΠΑΜΕ(δε κατεβηκαμε απο το διαστημα) τις εχουν γραψει.Εκτος αν πηγατε οπως λες με ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ μαζι οπως μας ειπατε εδω μεσα

      ΧΧΧ

      Διαγραφή
    2. Σε καταλαβαίνω απόλυτα Φουκαριάρη για την ξεφτίλα που επαθες απο τις Ροχάλες στο πρόσωπο. 97 Χρόνια ΚΚΕ εχουμε αντιμετωπίσει χειρότερα Σκουλήκια απ εσένα. Δεν μπαίνουμε σε Κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία. Συνέχιζε να Σκούζεις Φασίστα χοχοχοχοχοχοχοχοχο

      Διαγραφή
    3. Τρέχα να μαζέψεις τα Βρακιά που σου φύγανε απ[ο την ξεφτίλα χοχοχοχοχο

      Διαγραφή
  71. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο Σοσιαλφασίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Οπορτούνα πες Αλεύρι.......................................χοχοχοχοχοχοχοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.