27 Νοεμβρίου 2015

71 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44

Με αφορμή τα 71 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, το ΚΚΕ ετοίμασε και έδωσε στην δημοσιότητα ιστορικό βίντεο.



Οι μαχητές του ΕΛΑΣ στην Αθήνα και το Πειραιά έδωσαν τη μάχη για 33 μέρες ενάντια στην αστική τάξη και τους μηχανισμούς της.Στις δολοφονικές ομάδες των Ταγμάτων Ασφαλείας και άλλων παρόμοιων σωμάτων, ενάντια στα πάνοπλα βρετανικά στρατεύματα. Στο πλάι του ΕΛΑΣ πολεμούσε ολόκληρος ο λαός.


Αυτή η αθέατη πλευρά είναι πολύ σημαντική για το ρόλο που έπαιξαν σε κρίσιμες ώρες η οργάνωση του λαού, οι λαϊκές εργατικές οργανώσεις που είχαν φτιαχτεί, οι οργανώσεις του ΚΚΕ του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ.

Εκτός από τα πολύτιμα ιστορικά διδάγματα και πολιτικά συμπεράσματα στο βίντεο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ αλλά και χαρακτηριστικά πλάνα της περιόδου που απεικονίζουν την σφοδρότητα αυτής της ένοπλης ταξικής σύγκρουσης.

24 σχόλια:

  1. Μια πολυ σημαντικη επετειος απο τον Αγωνα του λαου σε Αθηνα Πειραια που για 33 μερες θυσιαστηκε σε αυτον τον αγώνα. Τον απολυτο σεβασμο μου σε αυτον τον λαο. Αυτο ομως σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να μας θολωνει την σκεψη για να αφομιωσουμε τα συμπερασματα που το ΚΚΕ έχει βγαλει απο την ιστορια του. Δυστυχως το ΚΚΕ βγηκε σοβαρα χτυπημενο απο την Δικτακτορια του Μεταξα και με τον Γ.Γ σ. Ζαχαριαδη να παραδινεται στους Γερμανους που τον μεταφερανε στο Νταχαου. Ολα αυτα παιξανε δυστυχως καθοριστικο ρολο στην πορεια του Κομματος. Παρα το οτι ο λαος συσπειρωθηκε στο ΕΑΜ σε ποσοστο 75% δεν καταφεραμε να παρουμε την εξουσια γιατι απλα δεν την διεκδικησαμε.Και εξηγω. Απο το 1937 συμφωνα με τα λογια του Καπεταν Γιωτη η ηγεσια του ΚΚΕ Παρτσαλιδης Σιαντος Νεφελουδης κανανε Κουρελοχαρτο το προγραμμα της 6ης ΟΛομελειας το 1934 Θεωριτικοποιόντας τον ελιγμο των Λαικών μετώπων. Με αποτελεμα την υπαγωγή του ΕΛΑΣ κατω απο την Σημαια της Αστικης Ταξης και των Αγγλων. Τις εγκληματικες συμφωνιες Λιβανος Καζερτα με αποτελεσμα στις 12 Οκτωβρη του 1944 να μην παρουμε την Εξουσια. Ετσι δοθηκε χρονος στην ΑΣτικη Ταξη και τους Συμμαχους της να φερει Στρατο και στις 30 Νοεμβρη να βγαλει διαταγη για διαλλυση του ΕΛΑΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπροστα σε αυτη την Προκληση αντι εστω και τοτε να χτυπησουμε κατευθειαν καναμε διαδηλωση.... Το αποτελεμα νεκροι και τραυματιες. Και ποια ητανε η απαντηση μας ξανα διαδηλωση και γενικη απεργια με την Συμμετοχη του ΕΛΑΣ αοπλου........ Ξανα νεκροι και τραυματιες. Οταν επιτελους 4 δεκεμβρη ξεκινησε η συγκρουση πηγαμε να χτυπησουμε τα αστυνομικα τμηματα .....Δωσαμε αυτην τη μαχη μονο με το Εφεδρικο ΕΛΑΣ... στις πρωτες μερες οι εντολες λεγανε να μην πυροβολουμε τους Αγγλους γιατι ειναι Συμμαχοι.....Στην Ακροπολη υπηρχανε δυναμεις του ΕΛΑΣ καναμε συμφωνια για μην καταστραφουνε τα αρχαια μολις φυγαμε ανεβηκανε οι Αγγλοι. Περασε Ταξιαρχια απο την Καζα με προσωπικη διαταγη του Σιαντου.....μπηκε στην Αθηνα και μας χτυπησε. Και πολλα αλλα τετοια. Και κατοπιν το εγκλημα στην Βαρκιζα. Το συμπερασμα καταπελτης απο ολα αυτα και απο οτι γραφουνε οι Οπορτουνιστες στην γιορτη για τα 40 χρονια του Εσωτερικου το 2008 ειχανε ετοιμη την διαλυση του ΚΚΕ απο το 1943 δηλαδη τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο ετοιμο. Προσπαθουσανε για καλυτερους ορους συμμετοχης στον Αστικο πολιτικο παιχνιδι και παραδωσανε τον λαο δεμενο χειροποδαρα στον καπ[ιταλισμο. Και παλι συμφωνα με τα λογια τους ηρθε ο Ζαχαριαδης και μας τα χαλασε ολα. Και εχουνε το Θρασος και την Αλητεια να καλουνε το ΚΚΕ σημερα να φτιαξει μαζι τους Μετωπο για να κανουνε ξανα τα ιδια..... Ρε Ουστ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήτημα είναι, για ποιό λόγο η απόφαση της Κομμ.Διεθ. ήταν η δημιουργία λαϊκών μετώπων (άρα θεωρία σταδίων κλπ...), και όχι το άμεσο χτύπημα του ναζισμού (βλέπε καπιταλισμό) με στόχο την εξουσία και τον σοσιαλισμό. Αφού υπήρχε & η εμπειρία της Οκτωβριανής Επανανάστασης, (ο Λένιν δεν μπήκε σε καμία λογική σταδίων). Να προσθέσω και την εμπειρία του Ισπανικού Εμφυλίου καθώς και το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία.
    Η απάντηση που έχω λάβει είναι, ότι εκείνη την εποχή, η προτεραιότητα ήταν να μείνουν όρθια τα κομμουνιστικά κόμματα από την λαίλαπα του ναζισμού στην ευρώπη και να σωθεί η ΕΣΣΔ. Υπό αυτό το πνεύμα πάρθηκε και η απόφαση για την δημιουργία των λαϊκων μετώπων.
    Άλλα όπως και να έχει, το "γιατί " μέσα μου, παραμένει.
    Αυτό που έχει δείξει η ιστορία είναι ότι οι καπιταλιστές σε κρίσιμες στιγμές δεν κάνουν πίσω, αλλά συγκρούονται ανοικτά προκειμένουν να διαφυλάξουν τα ταξικά τους συμφέροντα. Τα παραδείγματα πολλά, εκστρατεία στην Ουκρανία, Ισπανικός Εμφύλιος, Δεκέμβρης του 44.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω το βίντεο το λέει καθαρά στο τέλος.
      Το πρόβλημα ήταν ότι το μέτωπο περιορίστηκε στην πάλη με τον κατακτητή, και ότι δεν πήγε τον λαό ένα βήμα παραπέρα στην κατάκτηση της εξουσίας.
      Υπήρχε η επιτακτική ανάγκη της προστασίας της ΕΣΣΔ, και αυτό νομίζω άφησε έξω από τον σχεδιασμό, την τακτική και την στρατηγική για την σοσιαλιστική επανάσταση στις χώρες που είχαν κυριαρχήσει τα αντιστασιακά κινήματα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. Το ΚΚΕ δεν λεει τετοιο πραγμα. Μιλαει οτι τα Κ.Κ επρεπε να ειχανε στρατηγικη τετοια ωστε την ωρα που αποχωρουσανε οι Γερμανοι απο την καθε χωρα να παρουνε την εξουσια. Επισης λεει οτι τα Λαικά Μετωπα δεν βοηθησανε καθολου την ΕΣΣΔ. Σωθηκε μονο χαρη στο Μολοτοφ Ριμπεντροπ. Διαβασε τη ρολο επαιξε το Λαικο Μετωπο της Γαλλιας στην Ισπανια το 1936 στο Μοναχο το 1938 και στηριξε την Φιλανδια οταν χτυπησε την ΕΣΣΔ το 1939. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Αν απαντάς σε εμένα πάντως δεν βλέπω που διαφωνούμε...
      Πέρα από αυτό, εγώ θεωρώ ότι τα μαζικά αντιστασιακά κινήματα στα πλαίσια των μετώπων, βοήθησαν έμμεσα την ΕΣΣΔ, καθώς απασχολούσαν έστω κάποιες δυνάμεις, κάνανε σαμποτάζ κλπ.
      Από την άλλη θα μπορούσες να μου πεις ότι αυτά μπορούσαν να τα κάνουνε μόνα τους τα ΚΚ, αλλά δεν το νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Σε καμμια περιπτωση δεν ειπα για μονα τους τα Κ.Κ. Πολυ ποιο καλυτερα απο εμενα τα λεει ο Ζαχαριαδης στο 2ο και 3ο Γραμμα του και η 6η Ολομελεια του 1934. Επρεπε να το δουνε αποκλειστικα σαν Ελιγμο που σημαινει οτι στην πορεια του πολεμου προς το τελος αφου ειχανε τον λαο μαζι τους να παραμερισουνε αυτους που επρεπε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Συμφωνούμε τότε!

      Κώστας

      Διαγραφή
  4. Χρήστος.Πρεπει να δουμε ολοκληρη την εικονα για να βγαλουμε συμπερασμα. Καταρχην διαστρεβλωθηκε η Στρατηγικη του ΛΕΝΙΝ με την Φεουδαρχια με την Στρατηγικη επι Καπιταλισμου και οι θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ με τις οποιες ανετρεψε την Αριστερη κυβερνηση Κερενσκι γινανε Λαστιχο. Δεν ειναι μονο η Ισπανια ειναι και το Λαικο Μετωπο στην Γαλλια και ο ρολος του απο το 1935 μέχρι το 1940. Η Κ.Δ επέλεξε τα λαικα μετωπα σαν Ελιγμο για την προστασια της ΕΣΣΔ και το τραβηγμα των Εργατων απο τον Οπορτουνισμο. Ταυτοχρονα μεσα στην Κ.Δ γινότανε διαπαλη με Οπορτουνιστικα στοιχεια. Αυτο ειναι για μελετη απο το ΚΚΕ. Εκμεταλευτηκανε λοιπον τον ελιγμό τον κανανε θεωρια και για αυτο πουθενα στην Δ.Ευρωπη ετοιμασανε τον Ευρωκομμουνισμο απο το 1944. Το 1934 με την δολοφονια του Κιροφ αποκαλυφθηκε συνωμοσια στον Κοκκινο Στρατο απο τους Μπουχαριν Ζηνοβιεφ Καμενεφ με τα νηματα να φθανουνε μεχρι τον Χιτλερ για την ανατροπ'η των Μπολσεβικων. Ταυτοχρονα οι Δυτικοί ενισχυανε τον Χιτλερ. Το 1938 στο Μοναχο παραδωσανε την Τσεχοσλοβακια για να χτυπήση την ΕΣΣΔ. Επίσης η Ιαπωνια χτυπησε την ΕΣΣΔ στην Μογγολια με τον Τσουχατσεφσκι να προχωραει σε προδοσια. Το 1939 η Φιλανδια χτυπησε την ΕΣΣΔ σε αυτες τις συνθηκες γινανε τα Λαικα Μετωπα που μας καταστρεψανε. Χωρις το Μολοτοφ Ριμπεντροπ θα ειχε δεχθει την ενιαια επιθεση των Καπιταλιστικων χωρων. Αν σε κουρασα σορυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για αυτο πουθενα στην Δ.Ευρωπη δεν πηραμε την εξουσια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η τακτικη των Λαικων Μετωπων ηταν αποφαση της ΚΕ και του Σταλιν και με αυτη την τακτικη η ΕΣΣΔ ενισχυσε την επιρροη της, εξαπλωθηκε στην μιση ευρωπη και σταθεροποιησε την ισχυ της. Η τακτικη αυτη κατω απο τις περιστασεις και τους συσχετισμους δυναμεων ηταν η πιο σωστη στην συγκεκριμενη κατασταση. Εαν καποιοι παραποίησαν τα Λαικα Μετωπα προς τον οπορτουνισμο, δεν σημαινει οτι η δημιουργία τους ήταν εξ ολοκληρου αρνητικη. Σε αντιθετη περιπτωση, μια ολομετωπη επιθεση στους Δυτικους την ωρα που ακονιζαν τα μαχαιρια τους και ψαχναν προφαση για να επιτεθουν στον Κοκκινο στρατο, ποσο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ηταν πραγματικα η καταστροφη σε σχεση με τα Λαικα Μετωπα; Θα ελεγα να μην κανουμε ευκολα αποκηρυξεις για τα Μετωπα εκ του ασφαλους, κυριως οταν τα βιβλια και μια ιστορικη περιγραφη δεν μπορει να αποδωσει επακριβως ολες τις διαστασεις ενος θεματος.

      Αντώνοφ

      Διαγραφή
    3. @Αντωνοφ,
      "Θα ελεγα να μην κανουμε ευκολα αποκηρυξεις για τα Μετωπα εκ του ασφαλους, κυριως οταν τα βιβλια και μια ιστορικη περιγραφη δεν μπορει να αποδωσει επακριβως ολες τις διαστασεις ενος θεματος".
      Το ίδιο ισχύεικαι για εσένα και για όσους εύκολα γίνονται υπέρμαχοι των μετωπιάδων (δεν αναφέρομαι στη συζήτηση για τα λαϊκά μέτωπα) διαστρεβλώνοντας την κριτικη προσέγγιση που αναπτύσσει το ΚΚΕ γύρω από την στρατηγική της ΚΔ.
      Επίσης ο τρόποςπου προσεγγίζεις το ζήτημα π.χ. "Η τακτικη των Λαικων Μετωπων ηταν αποφαση της ΚΕ και του Σταλιν και με αυτη την τακτικη η ΕΣΣΔ ενισχυσε την επιρροη της, εξαπλωθηκε στην μιση ευρωπη και σταθεροποιησε την ισχυ της", δεν δείχνει να έχεις και πολύ επαφή με το κομμουνιστικό κίνημα ή πιο συγκεκριμένα με το ΚΚΕ, πόσο μάλλον με τα ιστορικά γεγονότα.
      Και ανεξάρτητα από τις συνηθισμένες υπερβολές του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με τις προβληματικές απλουστεύσεις του, δεν μπορούμε να παίρνουμε μονοδιάστατα τα αποτελέσματα μετά από το 1945 και μάλιστα περιορισμένα και εντελώς απονευρωμένα από την πορεία της ταξικής πάλης σε κάθε χώρα, πρίν και μετά!
      Γιατί αν κάτσουμε και συνυπολογίσουμεόλες τις παραμέτρους θα δούμε και τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές και πολλά άλλα. Κανείς δεν μιλά προφανώς για μειωμένη επαναστατικότητα στη δράσητων ΚΚ .Μιλάμε για τα μακροχρόνια ζημιογόνα αποτελέσματα μιας προβληματικής στρατηγικής που διαμορφώθηκε υπό την πίεση πολύ αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων, ανεξάρτητα από προθέσεις. Εκτος αν θεωρείς ότι η νίκη για ένα ΚΚ ήταν να πάρει ένα 30% στις εκλογές και να συμμετάσχει σεμια κυβέρνηση με τα αστικά κόμματα!!!
      Και όποιος αναφέρεται στην ΚΔ, παρακαλώ να παίρνει υπόψην του τη διαμόρφωση της στρατηγικής της σε όλο τομεσοπόλεμο συνυπολογίζοντας και τη διαπάλη στο εσωτερικό της. Όχι ο καθέναςνα παίρνει ό,τι γουστάρει για να δικαιολογεί τον οπορτουνισμό και την υποταγή σήμερα!
      Σε κάθε περίπτωση:τα μέτωπα και το ΕΑΜ φτιάχτηκαν γιατί υπήρχαν ΚΚ και ΚΚΕ. Η χωρις αμφιβολία ασυζητητηή ηρωική επαναστατική δράση των ΚΚ και του ΚΚΕ θα υπήρχε και ανεξάρτητα από αυτά ή χωρίς αυτά. Η ψυχή τους ήταν τα ΚΚ και το ΚΚΕ. Χωρις αυτήν το ΕΑΜ θα ήταν μια καρικατούρα ή κάποια ομάδα παραγόντων που έκαναν απλά μια εναλλαγή!
      kk-1

      Διαγραφή
    4. Τα λαικα μετωπα ητανε ελιγμός την 3ης Κ.Δ και οχι του Σταλιν αποκλειστια. Τα οποια εγκλωβισανε τα ΚΚ γιατι θεωριτικοποιηθηκανε. Το αποτελεσμα ητανε πουθενα να μη παρουνε την εξουσια με αυτόν τον τροπο οι λαοι. Μόνο στην ΑΝ.Ευρώπη ο Κόκκινος στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομησουνε Σοσιαλισμο αποτρεποντας την αντεπανασταση απο το να πνιξει τα παντα στο αιμα οπως το 1918. Η ΕΣΣΔ κατάφερε να διασπασει τους καπιταλιστες αποκλειστικα και μονο χαρη στο Μολοτοφ Ριμπεντροπ. Η Δυτικοί βοηθουσανε τον Χιτλερ μεχρι την συντριβει σε Σταλιγκραντ Κουρσκ το 1943 Απο εκει και περα ανοιξε μετωπο στην Νορμανδια το καλοκαιρι του 1944 και ετρεχε για το Βερολινο να σωσει οτι προλαβει για τον Καπιταλισμο. Σε αυτες τις συνθηκες τα Κ.Κ στην δύση έπρεπε να μετατρεψουνε τον πολεμο σε Ταξικο την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι. Δεν εγινε πουθενα λογο λαικων μετωπων εχοντας τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο ετοιμο. Οποιαδηποτε συνεργασια με τον οπορτουνισμο παντα θα σε οδηγησει στην ηττα. Μονο ελιγμους Μολοτοφ Ριμπεντροπ μπορεις να κανεις. Ο Οπορτουνισμος ειναι ο ταξικος αντιπαλος μεταμφιεσμενος σε δηθεν φιλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. το βιντεο εσας σας το εμφανιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To κατέβασαν και το ανέβασαν πάλι, δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει ακόμα πάντως. https://www.youtube.com/watch?v=lJY3Q_KDRo8

      Κώστας

      Διαγραφή
  6. Οχι γραφει οτι έχει αφαιρεθεί ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιώτη ευχαριστώ για την απάντηση, αύτη την μελέτη σχετικά με τον οπορτουνισμό μέσα στην Κ.Δ. την περιμένω και εγώ. Συμφωνώ μαζί σου ότι το πρόβλημα υπήρχε στην Κ.Δ. & όχι στον Στάλιν.
    Καλά τα μέτωπα αρκεί να μην χάνετε ο στόχος (βλέπε εξουσία). Απ'ό,τι φαίνεται, στο δρόμο χάθηκε ο στόχος με τη βοήθεια του οπορτουνισμού. Μόνο και μόνο από τη σύνθεση της ΠΕΕΑ αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπήρχε πρόβλημα. Μεχρι & πρόταση στον Γ.Παπανδρέου είχε γίνει για να μπει ως πρόεδρος της ΠΕΕΑ, την οποία πρόταση αρνήθηκε.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω μόνο ότι δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ θέμα μόνο του Στάλιν ή κάποιου άλλου ηγέτη. Κανείς ποτέ στο ΚΚ δεν μπορούσε να επιβάλει την θέληση του όπως μας έχουν μάθει οι αστοί. Όλες οι αποφάσεις ήταν συλλογικές και σχετικές με τους συσχετισμούς και την εποχή.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Χρήστος. Αυτο που λες για τον Παπατζη ειναι σωστο απλα δεν δεχθηκε. Το 1944 μας εσφαξε και το 1964 η ΕΔΑ τον εκανε γερο της δημοκρατιας. Για τα πολιτικα μετωπα που λες η αποψη μου που ειναι και του ΚΚΕ βεβαια και βγαινει απο την εμπειρια και τα συμπερασματα μετα το 1991 ειναι οτι παντα οταν θα κανεις πολιτικο μετωπο αυτοματα μετα λειτουργει η θεωρια των συγγενων χωρων με τον οπορτουνισμο και ειναι νομοτελεια οτι θα σε διαλυσουνε. Ο Μοναδικος τροπος αμυνας ειναι η Κοινωνικη συμμαχια που λεμε απο το 1996 και σημερα Λαικη Συμμαχια. Και μετωπο το ΠΑΜΕ μονο μεταξυ διαφορετικων ανθρωπων σε ταξικη βαση ποτε με κομματα. Η Μελετη για την διεθνη οπως και ο 1ος και 3ος τομος εχουνε καθυστερηση γιατι το 1994 τον οκτωβρη καταστραφηκε το αρχειο και αυτο μας εφερε πολυ πισω. Και να ξερεις οτι τα γεγονοτα του 1989 1991 τα εχω ζησει. Για αυτο και πολλες φορες μπορει να φτανω στα ακρα. Καλο Σαββατοκυριακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Χρήστος. Αν διαβασεις την 3η Συνδιασκεψη του 1950 με τον Απολογισμο ολης της Δεκαετιας με την εισηγηση Ζαχαριαδη και τις υπολοιπες ομιλιες ειναι ολα τα λεφτα. Επισης θα δεις την Ομιλια του Παρτσαλιδη και θα καταλαβεις ποσο απατεωνες ειναι. Συμφωνουσε ταχα διαφωνοντας στην ουσια χωρις να πει τιποτα για αυτα που μας καταστρεψανε. Χαιρετω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Κώστας. Αυτο ειναι σωστο με μια μονο εξαιρεση και το εξηγω αμεσως. Την περιπτωση του ΚΚΕ απο το 1936 και μετα λογο παρανομιας με την Δικτακτορια Μεταξα και τις τρομερες διωξεις που ακολουθησανε. Εδω οι ευθυνες ανηκουνε στους Σιαντο Νεφελουδη Παρτσαλιδη για οτι ακολουθησε. Και επισης ο ΔΣΕ εγινε βεβαια λογο των διωξεων και της θελησης του λαου αλλα χωρις Ζαχαριαδη δεν ξεκιναγε. Και δεν τα λεω εγω αυτα. Ειναι λογια των Οπορτουνιστων σε εκδηλωση τους το 2008 για τα 40 χρονια του Εσωτερικου. Και βεβαια του Ζαχαριαδη στην 3η Συνδιασκεψη του 1950 για το τη κατασταση βρηκε και το οτι καθυστερουσανε σκοπιμα αυτοι που ξερουμε.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Λογικό είναι σε κάποιες περιπτώσεις ο ατομικός παράγοντας να είναι ισχυρός, όπως π.χ. και στην Οκτωβριανή επανάσταση, όπου χωρίς τον Λένιν μάλλον δεν θα είχαν επαναστατικό πρόγραμμα (θέσεις του Απρίλη) οι Μπολσεβίκοι.
      Παρόλα αυτά όμως, αυτές οι ατομικές πινελιές δεν μπορούν ποτέ να γίνουν κάτι περισσότερο, αν δεν είναι έτοιμες οι συνθήκες, γι'αυτό είπα ότι όλα γίνονται και στα πλαίσια του συσχετισμού και της εποχής!
      Και οι άνθρωποι αυτοί στο κάτω κάτω μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες μεγαλώνουν και γαλουχούνται, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζαχαριάδης ήταν ΓΓ, ούτε ότι πχ. όσοι στηρίξανε τα μέτωπα το κάνανε με αυτόν τον τρόπο που ξέρουμε.

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. Ασφαλως και αν δεν υπηρχε ο Λενιν δεν θα ειχε γινει Επανασταση το 1917 αλλα αυτο αποτελει την εξαιρεση στον κανονα γιατι μονο εκει επικρατησε η Επανασταση γιατι ειχε εγκαιρα απο το 1913 φτιαξει Κ.Κ. Αντιθετα η περιπτωση σε εμας ειναι ο Κανονας γιατι ακριβως το ιδιο συνεβη παντου και δεν πηραμε την εξουσια πουθενα την στιγμη που ο Συσχετισμος ητανε υπερ μας με τον Κόκκινο Στρατο στα Βαλκανια και τους ΑγγλοΑμερικανους να τρεχουνε να σωσουνε οτι προλαβουνε για τον Καπιταλισμο στο Βερολινο. Και αυτο συνεβη να θεωριτικοποιηθει ο Ελιγμος επειδη τα Κ.Κ αντιμετωπισανε διωξεις και παρανομια με αποτελεσμα να μεινει χωρος στον Οπορτουνισμο. Το Ονομα Σοσιαφασισμος δειχνει ακριβως την πραγματικοτητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Και ο Ζαχαριαδης αποτελει εξαιρεση γιατι μονο στην Ελλαδα ειχαμε Ταξικο πολεμο με τον ΔΣΕ. Πουθενα αλλου δεν συνεβη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.