27 Νοεμβρίου 2015

«Αγωνιστικό Μέτωπο» ΟΤΟΕ: Χάλασε τη «σούπα» της συναίνεσης για το Ασφαλιστικό


Με τα συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», οι ταξικές δυνάμεις του «Αγωνιστικού Μετώπου» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις τράπεζες χάλασαν τη «σούπα» της «συναίνεσης και του διαλόγου», προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη διάρκεια του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, την ώρα που στο βήμα του Συνεδρίου βρισκόταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, γγ του υπουργείου Εργασίας.


Παράλληλα με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ανδρέα Νεφελούδη, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων ανέβηκε στο βήμα, δίνοντάς του συμβολικά ένα χάρτινο μαύρο κοράκι που είχαν φτιάξει, λέγοντάς του, αφού έχετε διαλέξει ως κυβέρνηση να γίνεται ο «νεκροθάφτης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, σας χαρίζουμε ένα κοράκι. Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις ανάρτησαν πανό που ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση - Κλιμακώνουμε την πάλη».

Στο Συνέδριο μίλησε και ο Γρηγόρης Λιονής, στέλεχος του ΚΚΕ.


139 σχόλια:

  1. για να καταλάβω, το ΚΚΕ είναι υπέρ του να κλείσουν οι τράπεζες αλλά στηρίζει τραπεζοϋπαλλήλους; Δηλαδή αν κλείσουν οι τράπεζες που θα δουλέψουν οι τραπεζοϋπάλληλοι; Επίσης τι εννοεί ο τραπεζοϋπάλληλος όταν λέει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη; :smt005
    Ρωτάω γιατί ο τραπεζοϋπάλληλος το τοκογλυφικό σύστημα των τραπεζών εξυπηρετεί και είναι βασικό γρανάζι του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ....ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ 5χ5 ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΗΓΜΕΝΟ....ΒΛΑΞ

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβω, το ΚΚΕ είναι υπέρ του να μην υπάρχουν ναρκωτικά αλλά στηρίζει τους αγρότες; Δηλαδή αν δεν καλλιεργούνται ναρκωτικά που θα δουλέψουν αυτοί οι αγρότες;

      Ρωτάω γιατί ο αγρότης που καλλιεργεί (και) ναρκωτικά εξυπηρετεί και είναι βασικό γρανάζι του συστήματος.

      Πως σου φαίνεται ένα τέτοιο ερώτημα, Pap;

      Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή σου φαίνεται κι αυτό δύσκολο;

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχ πολλά like στο σχόλιο! !!!!! Κορυφή! !!

      Διαγραφή
    4. Εχεις παρει σβαρνα τα αριστερα site και γραφεις παντου την ιδια προβοκατορικη ανοησια. Δηλαδη μεχρι να ριξουμε τις τραπεζες να μην υπερασπιστουμε τα δικαιωματα των εργαζομενων εκει?!!! Στον καιαδα ο τραπεζουπαλληλος σα να ηταν ο τραπεζιτης. Στο καιαδα οι βιομηχανικοι εργατες που υπηρετουν το κεφαλαιο. Και οι ναυτικοι που υπηρετουν τους εφοπλιστες. Τρικυμια εν κρανιω ή εσκεμμενο??? Αχθος

      Διαγραφή
    5. Pap, ξέχασες να μας πεις ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι βγάζουν πιο πολλά από εσένα, και ότι άρα πρέπει να απολυθούν όλοι ή να τους μειώσουν 90% τους μισθούς!
      Τι σκατά Ελληνάρας της ξεφτίλας είσαι, αν δεν παρακαλάς κάθε μέρα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. Τι ανοησιες ειναι αυτες που λες?? Ποιος σου ειπε εσενα οτι με το ΚΚΕ στην εξουσια οτι δεν θα υπαρχουν τραπεζες καταρχην?? Πας καλα μεθυσμενος εισαι?? Αυτες τις χαζομαρες που λες τις λεει ο Λαφαζανης οτι δεν θα υπαρχουν τραπεζες μην λετε βλακειες!!

      Διαγραφή
    7. Ο Pap βιαζετε για την εργατικη λαικη εξουσια

      Την επομενη ημερα της εργατικης λαϊκης εξουσιας θα υπαρχει εκδοτικη τραπεζα για το νομισμα. Με κεντρικο σχεδιασμο για την ικανοποιηση των ανθρωπινων λαικων αναγκων. Κυριλε Μπουζουκια και λουλουδια στον Σφακιανακη δεν θα υπαρχουν

      Οσο για εσενα pap θα δουλεψεις ή στα εργοστασια ή στα γραφεια ή στα χωραφια ή στα γιαπια μαζι με εμενα και χιλιαδες αλλους απλους ανθρωπους.. Η παραγωγη θα χρειαζεται χερια και δικαιολογιες για την τεμπελια καμουφλαρισμενες με αστικη ιδεολογια δεν θα υπαρχουν.

      @Αχθος. Ειναι πολυ απλο. Μισουν την εργατικη ταξη. Ξεφτυλιστηκαν ολοι τους στο δημοψηφισμα και αναμασουν κατι απο τον Μαη του 1968.(συμβιβαμενοι εργατες )

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    8. Kαι αμα pap οι υπαλληλοι των τραπεζων ηταν οπως λες γραναζι του καπιταλισμου τοτε γιατι τους κανουν ενα σωρο μειωσεις στους μισθους και στις συνταξεις?? Κανονικα οι εργαζομενοι αμα ηταν ετσι οπως τα λες επρεπε να τους δινουν μονο αυξησεις...

      Διαγραφή
  2. ..νομιζω παντως,πως οι τραπεζοϋπαληλλοι ειναι στην τριαδα με τα πιο ξεπουλημενα-εργοδοτικα σωματεια τα τελευταια χρονια.
    Το "βαθρο" συμπληρωνουν οι εργαζομενοι στα Μεταλλεια Χαλκιδικης(Σκουριες) και οι εργαζομενοι στο εργοστασιο του Μανεση στον Βολο.
    Οχι φυσικα ολοι και οχι χωρις εξαιρεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι λες???? για ποιο σωματειο τραπεζουπαληλλων του ΠΑΜΕ λες??

      Διαγραφή
    2. για τα επισημα σωματεια λεω.
      Ειδικα στις τραπεζες κανε ενα κοπο να δεις τι λενε και ποσες απεργιες εχουν κυρηξει τα τελευταια χρονια
      (δες εδω ενδεικτικα μια ανακοινωση:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/971673/otoe-na-lifthoun-ola-ta-metra-gia-tin-omali-leitourgia-ton-trapezon)
      Αντιστοιχα η διοικηση των μεταλλειων εχει περασει την γραμη της στο σωματειο εκει.
      Οσο για το σωματειο στο Βολο του Μανεση,νομιζω ολοι θυμομαστε τι σταση κρατησε στην απεργια των συναδελφων του της Αθηνας.

      Διαγραφή
    3. Στις τράπεζες παίζει μαύρη μαυρίλα, και αυτό δικαιολογείται καθώς οι μισθοί είναι μεγάλοι, και εύκολα παίρνουν τα μυαλά τους αέρα.
      Βέβαια τώρα πια που παίρνουν αβέρτα ενοικιαζόμενους στις τράπεζες, αρχίζουν και αλλάζουν τα πράγματα...
      Όσο για τα άλλα σωματεία που λες, δεν έχεις άδικο, αλλά βλέπεις ότι τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια (στον Βόλο τώρα διεκδικούν και απεργούν π.χ.), και το ίδιο θα γίνεται σιγά σιγά σε όλα τα εργοδοτικά σωματεία, καθώς οι άνθρωποι βλέπουν τι παίζεται και αντιδρούν (π.χ. δες την άνοδο του ΠΑΜΕ στους δασκάλους που είχαμε πρόσφατα).

      Εδώ σε επαναστατικές συνθήκες έχεις ταλαντεύσεις, δεν θα έχουμε εμείς σε περίοδο κυριαρχίας των αστών;

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. προφανως..
      Και για να πω την αμαρτια μου,"χαρηκα" λιγο οταν αναγκαστηκαν να κανουν απεργια στον Βολο,σημαδι οτι το να εισαι το "καλο παιδι" των αφεντικων,δεν σε γλυτωνει σχεδον ποτε!!
      Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης.
      Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα.
      Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους.
      Καθαρα και ξαστερα, ξεπουλημενοι

      Διαγραφή
    5. "Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα."
      Αυτες τις προτασεις και τη λογικη τους θα τις ζηλευαν ο Στουρναρας και το Capital.gr. Να απολυθουν;; Να μειωθουν οι μισθοι τους;;
      Το "καλα να παθουν" ταιριαζει σε μικροαστους και οχι σε εργατες εργατουπαλληλους

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    6. το καλα να παθουν δεν ηταν σοβαρο,ακομα και για τα 3 δευτερολεπτα που το σκεφτηκα..
      Προφανως και πρεπει να ειμαστε διπλα τους!
      Αλλα οσο για το τι ειναι η μισθοι τους,επιμενω οτι ειναι ακριβως αυτο που ειπα.
      Ειναι το ιδιο με τα επιδοματα* του Ανδρεα Πανανδρεου στους δημοσιους υπαλληλους την δεκαετια του 80.
      Οι, ελαχιστα μειωμενοι, μισθοι των τραπεζοϋπαλληλων ειναι η προσπαθεια της εργοδοσιας να κατευνασει τα "παθη" και να τους εχει στο πλευρο τους.
      Πιστευεις εσυ δεν θα ηθελαν να εχουν ακομα περισοτερα κερδη ο Σαλας,ο Λατσης,μειωνοντας τους μισθους?
      Απλα δεν ηθελαν να ανοιξουν ενα εσωτερικο μετωπο και ηξεραν οτι θα χρησιμοποιουσαν την ΟΤΟΕ (και) προς δικο τους οφελος.

      *Τα επιδοματα ΔΕΝ ειναι στην ιδια λογικη με τον μισθο

      Διαγραφή
    7. οι " μεγάλοι μισθοι"των τραπεζουπαλληλων ειναι τα 800-900€. Δεν θα μιλησουμε για την εντατικοποιηση εργασιας και στις τραπεζες η τις συμβασεις που υπογραψαν επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με παροτρυνσεις ΚΑΙ των συνδικαλιστων του Συριζα.

      Οσοι βαζουν στο ιδιο τσουβαλι τα μεγαλοστελεχη με τον ταμια της τραπεζας παιζουν το παιχνιδι της αστικης ταξης και εκφασισμου της κοινωνιας ("ολα τα κομματα το ιδιο" "ολοι το ιδιο" "καλα να παθουν οι τεμπεληδες"). Αν γινουν απολυσεις στις τραπεζες λογω συγχωνεψεων να τους πουν "καλα να παθετε";

      Αυτοι που παρακαλουν να ""ψοφησει η κατσικα του γειτονα", που μιλουν για δικαιοσυνη οταν μειωνουν μισθους συνταξεις δεν λενε κουβεντα για τα 150δις (600 δις κατα αλλους) καταθεσεων στην Ελβετια.

      Η αποψη τους για το τι νομιζουν πως ειναι δεν αναιρει την αντικειμενικη.τους θεση στην παραγωγη. Αλλο τι νομιζουν πως ειναι, επειδη δεν ειναι στο γιαπι η στη φαμπρικα, και άλλο τι ειναι. Το ειναι το καθοριζει η ιδια η αντικειμενικη θεση του καθενος μας στην παραγωγη, στις καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης.
      "Η Μεγαλη Πρωτοβουλια" του Λενιν ή τον προλογο στην κριτικη της Πολιτικης Οικονομιας του Μαρξ

      Αλλο το σωματειο και αλλο ο εργοδοτικος συνδικαλισμος. Αλλο εργοδοτικος, αλλο ταξικος συνδικαλισμος. Καιρος να τα ξεχωρισετε, εκτος αν επιτηδες τα βαζετε ολα στο ιδιο τσουβαλι

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    8. ρε συ Νικ. -π , με δουλευεις?
      Το πρωτο πραγμα που ειπα ειναι οτι προκειται για ενα εγοδοτικο σωμτατειο(ΟΤΟΕ) και ως τετοιο εξυπηρετει (κυριως/και) τα εργοδοτικα συμφεροντα.
      Μην προσπαθεις να διυλισεις το κουνουπι μπας και βρεις "κατι".
      ΔΕΝ ειπα οτι ειναι ολοι ιδιοι,ουτε οτι ολοι ειναι τσιρακια των αφεντικων.
      Ειδικα αυτα τα "Αλλο το σωματειο και αλλο ο εργοδοτικος συνδικαλισμος. Αλλο εργοδοτικος, αλλο ταξικος συνδικαλισμος", γιατι τα λες?
      Γιατι ψαχνεις να βρεις λαθος σε οτι εχω πει,ενω λες αυτα που ειπα ηδη απο το πρωτο σχολιο?
      Μιλαω για ενα εργοδοτικο σωματειο..Απο το πρωτο σχολιο κιολας!!
      Ξερεις τι σημαινει αυτο,ξερεις που να κοιταξεις(επισημες ανακοινωσεις,αριθμος απεργιων,αλληλεγγυη σε αλλα σωματεια) αν θες να δεις την πρακτικη ενος σωματειου και αν αυτη ειναι εργοδοτικη.
      Καντο και πες μου οτι δεν ειναι εργοδοτικο σωματειο η ΟΤΟΕ..
      ΑΝ μπορεσεις να το πεις αυτο,τοτε εγω θα ανακαλεσω.

      Ολα τα υπολοιπα δεν με αφορουν

      Διαγραφή
    9. Έγραψες ¨
      "Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης"
      Υπαρχει πουθενα η συνδικαλιστικη ηγεσια της OTOE; Αντιθετα ολοι οι τραπεζουπαλληλοι
      Το τσουβαλιασμα ειναι ολο δικο σου.
      Το ποιος δουλευει ποιον φαινεται.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  3. "για τα επισημα σωματεια λεω."

    "Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης"

    "Ειναι το ιδιο με τα επιδοματα* του Ανδρεα Πανανδρεου στους δημοσιους υπαλληλους την δεκαετια του 80. "

    " Οι, ελαχιστα μειωμενοι, μισθοι των τραπεζοϋπαλληλων ειναι η προσπαθεια της εργοδοσιας να κατευνασει τα "παθη" και να τους εχει στο πλευρο τους."

    Μετα στη Χαλυβουργεια Μανεση και Σκουριες. Ποιος δουλευει ποιον;

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θες να πεις οτι η ΟΤΟΕ δεν εχει επιλεξει μερια?
      Δεν εχει αποφασισει και οι ανακοινωσεις της ειναι copy- paste με αυτα που λεει ο Σαλας και ο Λατσης?
      Ψαξε λιγο ή απλα διαβασε αυτη που εβαλα το λινκ..

      Ξερεις την λειτουργια και την φιλοσοφια των επιδοματων?
      Αν ναι,πες μου που διαφωνεις..Αν οχι, θεωρω αδικο να βαζεις αυτο που λεω τελειως εκτος κειμενου.
      Αν θες το συζηταμε ..φοβαμαι ομως οτι ειναι εκτος θεματος

      Πως κρινεις εσυ αυτο που λεω?
      Παιρνουν σχετικα καλους μισθους γιατι ειναι καλοι εργαζομενοι? εχουν καλη εργοδοσια? ο κλαδος τους δεν εχει προβληματα,αρα καλα κανουν και παιρνουν υψηλους(για τα δεδομενα της κρισης) μισθους?
      Δωσε μου μια εξηγηση..

      Χαλυβουργια Μανεση στον ΒΟΛΟ..Μεγαλη διαφορα απο τον Ασπροπυργο!!
      Σκουριες αν δεν το θεωρεις εργοδοτικο,ας (μην) το συζητησουμε εδω

      Αν δεν θεωρεις τα παραπανω παραδειγματα εργοδοτικων σωματειων,τοτε περιμενω να μου το αιτιολογησεις και να μου δωσεις καποιο παραδειγμα πως εσυ θεωρεις ενα εργοδοτικο σωματειο..

      Διαγραφή
    2. Για την Χαλυβουργεια Μανεση και τις Σκουριες

      Ο καπιταλισμος τοποθετει ενα διλλημα στους εργατες των Σκουριων. Ή να φυτοζωουν απο την ανεργια, να πεθανουν απο την πεινα, ή να φυγουν σιγα-σιγα απο τις ουσιες κατα την επεξεργασια του χρυσου. Αντι για καταγγελια αυτου του αθλιου οικονομικου συστηματος που λεγεται καπιταλισμος, ριχνουν τα βαρη στους εργατες. Η προσεκτικη θεση του ΚΚΕ για τις Σκουριες αξιεζει να διαβαστει

      Το ιδιο διλλημα εβαλαν σε εργατες και σε καποια διυληστηρια. Ή φυτοζωει απο την ανεργια η μπορει να δουλεψει 1Οωρο-12ωρο χωρις πολλα μετρα προστασιας και να τραυματιστει ή να πεθανει απο καποια "εργατικα ατυχηματα".

      Κανενας δεν χαιρεται για την κατασταση στου Μανεση στο Βολο. Τα ιδια ελεγαν και για τη Χαλυβουργια Μανεση στον Ασπροπυργο μετα την προβοκατσια των φασιστων. Τι και αν εβγαλε το σωματειο ανακοινωση καταδικης της επισκεψης τους;
      Πριν την ανακοινωση τα εργατικα σωματεια εχουν ΔΣ και ή συνελευση. Δεν ειναι "αλληλεγγυοι" της Μυτιληνης για να βγαζουν ανακοινωσεις σε δευτερολεπτα Καθε ηττα εργατων σε εργοστασιο ειναι υποχωρηση της εργατικης ταξης.
      Και αντιθετα καθε νικη μας γεμιζει με κουραγιο την εργατικη ταξη(εργοστασιο ανακυκλωσης)

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. Για τραπεζουπαλληλους

      "Παιρνουν σχετικα καλους μισθους γιατι ειναι καλοι εργαζομενοι? εχουν καλη εργοδοσια? "
      Ωραια ποιοι ειναι αυτοι οι "καλοι μισθοι"; Τα 800-900€;

      Εναεριτες στη ΔΕΗ παιρνουν μεγαλυτερο μισθο απο υπαλληλους γραφειου. Τους θεωρεις προνομιουχους;
      Εργατες στην Αττικη οδο επισης περισσοτερα απο "γραβατες και ταγιερ" του γραφειου. Να μειωθουν και εκει οι μισθοι;
      Εργατες στις στοες με 35ετια Βαρεα και ανθυγιεινα παιρνουν συνταξη 1600€. Να τους την μειωσουμε κατω απο τα 1000€ οπως θα ηθελαν κυβερνηση-λεβεντης; Ολα προς τα κατω αρκει να "ψοφησει η κατσικα του γειτονα";

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  4. ρε συ πας καλα?
    ΔΕΝ ζητησα να μειωθουν οι μισθοι τους!! ΔΕΝ θελω να μειωθουν οπως και σε κανεναν!!
    Δεν εκανα καν νυξη για αυτο..
    Αναφερα τους μισθους τους για να σου πω οτι ειναι μια συνειδητη αποφαση της εργοδοσιας, οσο τους εχει αναγκη, να κρατησει ενα ΣΧΕΤΙΚΑ καλο επιπεδο.
    (δες εδω:
    http://www.capital.gr/tax/1844565/sullogiki-sumbasi-ergasias-trapezon-o-t-o-e-gia-ta-eti-2013-2015
    και συνεκρινε με εδω:
    http://www.money-money.gr/news/dite-poso-prepi-na-ine-o-misthos-sas-ke-pos-allazi-me-vasi-ta-epidomata/321 )
    Αυτες οι διαφορες δεν ειναι επειδη ειναι καλος ο Σαλας και ο Λατσης,αλλα επειδη "χρειαζονται"¨την συναινεση της ΟΤΟΕ.
    Γιατι μιλας για μειωσεις,για εργατες στις στοες, εναεριτες κλπ?
    Εργοδοτικα σωματεια ειναι το θεμα μας..και ΜΟΝΟ αυτο!
    Ξαναρωταω:
    πιστευεις οτι η ΟΤΟΕ ειναι ή οχι ενα εργοδοτικο σωματειο?
    Η σταση της,οι ανακοινωσεις της,οι απεργιες της για εσενα τι δειχνουν?
    Αυτο και ΜΟΝΟ αυτο, ειναι το θεμα.

    Τα υπολοιπα με τις" κατσικες του γειτονα","ολα προς τα κατω" , δεν μπαινω καν στον κοπο να τα απαντησω,γιατι ΔΕΝ τα υπονοησα καν
    Ειναι αλλο θεμα και αν θες ,αφου κλεισουμε με την γνωμη σου για την ΟΤΟΕ ή για το Μανεση(Βολο), τα συζηταμε.
    Περιμενω την γνωμη σου λοιπον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ηθελα να ανακατευτω αλλα δεν γινεται
      ο dimk φωναζει καθε φορα που πιανεται με τις κοτες στο κοτετσι του γειτονα!
      αν δεν τα εννοεις οπως τα γραφεις, να προσεχεις πως τα γραφεις, γιατι ολος ο κοσμος οπως τα καταλαβε ο Νικ. -π τα καταλαβε!
      θα σου βαλω ενα ερωτημα (οχι υποθετικο, ξερω πολλες περιπτωσεις τετοιες), τραπεζουπαλληλος, απο τους τιμιους, αλλα ειχει κανει το λαθος να μπει σε τραπεζα με γνωστο του πασοκο, τωρα εκβιαζεται για να μπει και υποψηφιος σε δημοτικες (τιμιους με την εννοια οτι καταλαβε εστω και αργα τι γινεται) και τουλαχιστον φανερα να στηριζει πασοκ, με την απειλη οτι απο τα νοτια προαστια που ζει και εργαζεται θα παει σε υποκαστημα στη δυτικη αττικη (μανδρα/ασπροπυργο κτλ), ποσο ευκολο ειναι για αυτον που δεν ειναι και το παραδειγμα του πρωτοπωρου εργατη, ενα πραγμα σαν και εσενα δηλαδη, να κανει την υπερβαση και να μην ψηφιζει τους ξεπουλημενους της ηγεσιας;;;;;

      εχεις δει πουθενα ανακοινωση του ΠΑΜΕ που να τσουβαλιαζει ολο τον κλαδο εξαιτιας της ηγεσιας του;
      οχι; γιατι; αλλη λογικη, αλλη φιλοσοφια, αλλη δικαιολογια!
      το ιδιο ακριβως με την χαλυβουργια του βολου, αλλα και στα μεταλλεια. δεν τις ανακοινωσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και βρες τις διαφορες με την ελιτιστικη, σνομπ συμπεριφορα σου, που επειδη πιστευεις (πιστευεις οχι οτι τα εχεις κιολας) λυμενα, περιμενεις οτι ολοι ειναι το ιδιο και οσοι δεν ειναι, στο πυρ το εξωτερο.......ακριβως η λογικη της μαρφιν απο τα "παιδια", σπεργοσπατες;;; να καουν.
      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

      Υ.Γ. εμαθα οτι αρχες δεκεμβρη θα γινει πορεια ανεργων ισχυει;;;;;

      Διαγραφή
    2. οχι; γιατι; αλλη λογικη, αλλη φιλοσοφια, αλλη δικαιολογια!
      οχι; γιατι; αλλη λογικη, αλλη φιλοσοφια, αλλη ιδιεολογια!

      Διαγραφή
    3. modesto
      απο που καταλαβες στο σχολιο μου οτι δεν υπαρχουν αντιροπες δυναμεις μεσα σε καθε σωματειο,οποιουδηποτε βαθμου?
      Τονισα οτι δεν ειναι εκει ολοι ιδιοι,πως θα μπορουσε αλλωστε?
      Αλλα:
      Τους τραπεζοϋπαλληλους τους "εκπροσωπει" η ΟΤΟΕ,οπως τους δημοσιους η ΑΔΕΔΥ,οπους τους εργατες η ΓΣΕΕ
      Νομιζω εδω δεν διαφωνει κανενας,σωστα?

      Ποια η θεση του κκε αλλα και η δικια σου για την ΑΔΕΔΥ?
      Υπονομευει η οχι τους αγωνες?Ειναι με το μερος της εκαστοτε εξουσιας ή οχι
      Εναι η οχι ξεπουλημενη και εργοδοτικη?
      Η ΓΣΕΕ ειναι η πρωτο στηριγμα της εκαστοτε κυβερνησης η οχι?
      Δεχτηκε πχ αυξησεις 0,30e και το πουλησε σαν επιτυχια ή οχι?
      Σαμποταρει απεργιες,κινησεις οπου και οπως μπορει ή οχι?
      Ειναι προβλημα η σταση της για το εργατικο κινημα ή οχι?
      Πρεπει να την κανουμε περα και να φτιαξουμε κατι αλλο ή λαθος κανει το κκε τοσα χρονια που την κατηγορει για ξεπουλημενη?

      Νομιζω στην προσπαθεια σας να βρειτε κατι να διαφωνησετε τα εχετε χασει..
      ΑΝ κατηγορησω την ΓΣΕΕ για ξεπουλημα στα αφεντικα και στο αστικο κρατος,αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι οι εργατες ειναι ξεπουλημενοι
      ΑΝ την κατηγορησω οτι ειναι εμποδιο και οχι αρωγος των εργαζομενων,αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι ολοι οι εργατες και οι δ.υπαλληλοι ειναι ξεπουλημενοι.
      Ετσι,ΑΝ κατηγορησω την ΟΤΟΕ για εργοδοτικο σωματειο ΔΕΝ σημαινει οτι ολοι στις τραπεζες ειναι τσιρακια των αφεντικων(οπως οι εργατοπατερες)
      Γιατι προσπαθειτε να μην το καταλαβετε?

      Αυτο νομιζω οτι κανει το κκε σε καθε ευκαιρια..
      Κατηγορει και σωστα την ΓΣΕΕ για συμπορευση με τα αφεντικα
      Να εδω μια ανακοινωση
      http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/70776/pame-i-gsee-enishyei-ti-grammi-tis-ypotagis-tis-ergatikis-taxis-sto-fovo
      Λες εδω το κκε οταν λεει την ΓΣΕΕ "εβαλε πλατη στα αντεργατικα νομοσχεδια",να κατηγορει τους εργατες??

      Ρε πατε καλα,εχετε χαζεψει?
      (εσυ modesto μην απαντας..ναι, εχεις χαζεψει)

      Τι γενικευσεις αστοχες αλλα και anecdotal fallacy χρησιμοπειται για να πειτε απλα κατι "αντιθετο" απο οσα λεω?
      Οσο ξεπουλημενη μπορει να ειναι η ΓΣΕΕ αλλο τοσο μπορει να ειναι και η ΟΤΟΕ και καθε σωματειο!!
      Δεν υπαρχουν ΜΟΝΟ καλοι εργατες,καλοι υπαλληλοι,καλοι αγροτες..
      Η θεση του καθενος στην παραγωγη ΔΕΝ σημαινει αυτοματα και σωστη ταξικη συνειδηση,οπως σωστα τονισε και ο Νικ. π. πιο πανω.

      modesto,οσον αφορα αυτο με την γιδα στην πλατη..
      Τα εχουμε ξαναπει..
      Εισαι ηλιθιος επιπεδου καποιου αλλου εδω μεσα,ΧΩΡΙΣ την δικαιολογια της περασμενης ηλικιας!

      Διαγραφή
    4. Μη χανεις την ψυχραιμια σου οταν σε περνουνε χαμπαρι τη παιχνιδι παιζεις. Πες μας καλυτερα για τις 57 Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστων και γενικα τα προνομια τις Αστικης ταξης. Οσο για το ηλιθιος προς τον Μοντεστο γυρναει στον ευατοσου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Μπορεις να βρισεις οοοοοσο θελεις! επι προσωπικου σε γραφω κανονικα, αλλωστε εχω την ιδια γνωμη για σενα με τους "φιλους" σου, οποτε....

      επι πολιτικου ομως αλλαζει!
      οπως σου ειπα και ποιο πανω το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ μιλαει για ξεπουλημενη ηγεσια και ΔΕΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ!
      εσυ τσουβαλιασες και μετα το κραξιμο απο τον Νικ. -π προσπαθησες να το μαζεψεις αλλα δεν μαζευετε. βρες τα κακαλα να παραδεχτεις εστω για μια φορα, οτι αλλο εννοουσες -λεμε τωρα- και αλλιως σου βγηκε, ενα πραγμα σαν τον τσακαλωτο, δεν ειναι κακο.
      ριξε λιγο την αυθεντια σου χαμηλα, να φτασεις εμας τους ταπεινους.
      παραδεξου οτι σου ξεφυγε στην αρχη η πραγματικη σου αποψη και τωρα προσπαθεις να το μαζεψεις και λιγουν ολα!

      Υ.Γ. ισχυει οτι θα γινει πορεια ανεργων;

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη οταν ειπα ΟΤΟΕ εννουσα ολα τα συνδικαλιστικα σχηματα μεσα στην ΟΤΟΕ?
      (παρολο που τονισα οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι)
      διαβασε λιγο αυτο
      "Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια και δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν."
      Το ΠΑΜΕ μιλαει για πλειοψηφια της ΓΣΕΕ.. Σημαινει αυτο πλειοψηφια των εργατων?
      Συμφωνα με εσενα τι επρεπε να πει?
      Να προσθεσει "ναλλα εξαιρουμε ονομαστικα τους κατωθι:...." και να αραδιασει μερικες εκατονταδες χιλιαδες ονοματα ή μερικες εκατονταδες σωματεια??
      Αν ειναι ετσι,τοτε εχουμε και οι δυο προβλημα που δεν εξηγουμε τα αυτονοητα.
      Το ΠΑΜΕ λεει οτι η πλειοψηφια των εργατων εβαλε πλατη και εγω οταν λεω για ΟΤΟΕ/τραπεζοϋπαληλλους μιλαω για το συνολο των δεκαδων χιλιαδων εργαζομενων του κλαδου(!)

      Προσπαθεις να πιαστεις απο καπου απλα για να πεις κατι.
      Περιμενε, σε λιγο που θα ερθει ο γνωστος κλακαδορος να συμφωνησει τι ωραια που τα λες και να προσθεσει κατι ασχετο.

      Διαγραφή
    7. παραμυθια τουμπανα, αντε περαστικα!

      πορεια ανεργων θα γινει;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    8. παραμυθια ειναι αυτα που λεει το ΠΑΜΕ,οταν κανει λογο για πλειοψηφιες?
      Γιατι ρε φιλε ετσι?
      Γιατι δεν κανει ξεχωριστη αναφορα στα σωματεια που δεν ειναι πλειοψηφια?
      Γιατι δεν αναφερει ονομαστικα τους εργατες που δεν "βαζουν πλατη"?

      Κανονικα συμφωνα με εσενα ετσι θα επρεπε να γινει,μην τυχον μπερδευτει κανενας και τους κατηγορησει οτι τσουβαλιαζουν ολο τον κλαδο, ε?

      Υπομονη, σε λιγο σκαει ο "γνωστος" να σου πει ποσο δικιο εχεις!!
      Λιγο ακομα και θα βρεις το δικιο σου..

      Το κακο ειναι οτι εισαι και πιτσιρικας και δεν εχεις αλλη δικαιολογια περα απο την .... που σε δερνει.

      Διαγραφή
    9. Τωρα που πιαστηκες στα πρασα βριζεις. Απολυτα φυσιολογικο μεσα στην ξεφτιλα που επαθες. Σε ρωταει ο ανθρωπος πορεια ανεργων ποτε θα γινει. Μουγκα.........Σε εχω ρωτησει να πεις κατι για τις 57 Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστων Μουγκα............Λογικο τα αφεντικα σου ειναι θα σου βαλουνε πιπερι στο στομα. Και μολις μπορεσεις πες μας κατι και για την χουντα στην Κορεα. Μη σε χασουμε για Κλοουν εισαι πρωτος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Και σου έχω και μια επετειο σημερα. Δολοφονηθηκε ο Συντροφος μου Κιροφ το 1934 στο Λενιγκραντ απο Τροτσκιστες στα πλαισια της Συνομωσιας στον Κοκκινο Στρατο για την ανατροπη των Μπολσεβικων σε συνεργασια με τον Χίτλερ. Και ενω ολα αποδειχτηκανε στις δικες της Μοσχας το βεβαιωνει και ο Αμερικανος πρεσβης που τις παρακολουθησε αυτος ο ατιμος ο νΣΤΑΛΙΝ αντι να τους παρασημοφορηση τους εκτελεσε ο Ατιμος...........Ακου πραγματα. Οσο για τον Πρεσβη αυτος πρεπει να ητανε Κομμουνιστης.........χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. αφου ειναι πραγματα που η αυθεντια σου δεν τα καταλαβαινει....μην αγχωνουν το υπερτατο μυαλο σου, ασχολησου με ποιο μεγαλα πραγματα.
      πως θα φερεις την ενοτητα της αριστερας, πως θα βρεις τροπους να εξφανισεις το ΚΚΕ, αστα τα αλλα τα ποταπα για εμας την πλεμπα.
      κοιταξε να τελειοποιησεις την λογικη μαρφιν που εχεις και αστα τα αλλα, αν δουλεψεις ποτε στη ζωη σου, αν βγεις απο την γυαλα σου ποτε και τριφτεις με τον κοσμο της δουλειας ισως καταλαβεις 5 πραγματα καποια στιγμη.
      μεχρι τοτε περαστικα σου

      Διαγραφή
    12. Ελεος Μοντεστο μη του βαζεις δυσκολα του Φουκαριαρη. Αυτα του εχουνε γραψει στην κασετα να λεει αυτο κανει. Τωρα το αλλο πως θα εξαφανισει το ΚΚΕ γιατι του το κανεις αυτο. Ειναι καημος 97 χρονων για τους Ιδεολογικους του προγονους. Οσο και να προσπαθησανε σπασανε τα μουτρα τους...................και τωρα σπαει τα δικα του. Παντως για τους Εφοπλιστες δεν βγαζει αχνα η Οπορτουνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. Ελα πες μας μη μας αφηνεις σε αγωνια ποτε θα γινει πορεια ανεργων. χοχοχοχοχοχο. Πες κατι και για την επετειο της Δολοφονιας του Κιροφ απο τροτσκιστη. Πως εγινε αυτο ητανε μηπως στα πλαισια της ενοτητας της αριστερας............χαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. Μην βιαζεσαι...προς το παρων μαλλον μελεταει το σποτακι του ΠΑΜΕ για την απεργια για να κανει την περισπουδαστη κριτικη του παλι και να μας τα κανει ζεπελιν, οχι led zeppelin, απλα ζεπελιν.

      Διαγραφή
    15. @ modesto.

      Απο την δικη μου πλευρα δεν υπαρχει κραξιμο. Μονο επιχειρηματα απο αυτα που γραφει Πεντακαθαρα.
      Αν υπηρχε απο την πλευρα του η στοιχειωδη ευθυτητα θα εγραφε οτι εκανε λαθος, ή το εγραψε λαθος. Αυτα συμβαινουν στο internet και καμια φορα γινονται παρεξηγησεις χωρις λογο. Δεν θα υπηρχε εκταση απο τη δικη μου πλευρα.

      Περα απο τους τραπεζουπαλληλους επεκταθηκε στους εργατες στη Χαλυβουργεια του Μανεση στο Βολο.
      + Παραμονη απεργιας, σχολιαζει παρεμβαση του ΠΑΜΕ σε σωματειο τραπεζουπαλληλων σε φιλοκομμουνιστικο μπλοκ και βαζει στο τσουβαλι ολους τους τραπεζουπαλληλους. Ολοι μαζι "καλα να παθουν".

      Εκει υποψιαστηκα πως μπορει να υπαρχει κατι αλλο απο "λαθος"
      Μολις του ζητησα να τοποθετηθει στο τι εννοει συγκεκριμενα με Χαλυβουργιες τραπεζουπαλληλους. Στη Χαλυβουργεια του Μανεση στον Ασπροπυργο ειχαμε ακουσει σε "ιδιο μηκος κυματος" επιχειρηματα μετα την προβοκατσια των φασιστων

      Απαιτησε να ερμηνευσουμε με αλλο σκεπτικο αυτα που γραφει Πεντακαθαρα. Και να τοποθετηθουμε σε νεα Ερωτηματα δικης του κοπης. Αντι να γραψει πως εκανε λαθος. Πολλοι πονηρια εχει μαζευτει στο internet.

      Σε μια τραπεζα επι ΠΑΣΟΚΟ ΔΗΜΑΡΟ ΝΔ με πλατες συνδικαλιστων του ΣΥΡΙΖΑ υπογραφηκε συνβαση με πλατες και του Συριζα,
      η διοικηση μπορει εχει το δικαιωμα και με λιγες προϋποθεσεις να μεταθεσει υπαλληλο απο Αθηνα σε ..Αλεξανδρουπολη. Δηλαδη εμμεσος εξαναγκασμος ακομα και σε παραιτηση
      Καλα να παθουν κατα τον Dimk αφου "Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα.";

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    16. Αυτα που του γραφω για την Κορεα οτι εχει Χουντα για τον τροτσκι κ.α τα εχει πει ξεκαθαρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. @παναγιωτης

      Στο fadomduck2
      Λ.Δ. Κορέας: Με ποινή του θανάτου απαγορεύεται πλέον η φράση «Κιμ Πάτα Το Κουμπί»

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    18. Το εχω δει εχω βαλει και σχολιο.Ευχαριστώ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Και μολις βρεις καμμια ευκαιρια πες μας κατι για την δικτακτορια στην Λ.Δ Κορεας και για τον Ανθρώπινο καπιταλισμο........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Ειδικα στις τραπεζες κανε ενα κοπο να δεις τι λενε και ποσες απεργιες εχουν κυρηξει τα τελευταια χρονια."
    Αν εννοεις τα χρονια της φανερης κρισης(απο το 2010 και μετα), επισημα οσες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ + Κλαδικες της ΟΤΟΕ.

    " Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης."
    Τσουβαλιασμα. Σωματεια, τραπεζουπαλληλοι. Ολα τα μωρα στην πιστα. Το συμπερασμα ποιο ειναι; Να απολυθουν; Να μειωθουν οι μισθοι τους;

    " Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα. "
    Μνημεια νεοφιλελευθερισμου. Δεν τολμουν να τα γραψουν στον (capital.gr) τοσο χυμα. Τους ξεπερασες. Αρα αν τους απολυσουν ή τους μειωσουν μισθο ή τους εξαναγκασουν σε παραιτηση καλα να παθουν γιατι "δωροδοκηθηκαν απο τα αφεντικα". Αυτο αφηνεις να εννοηθει

    " Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους.
    Καθαρα και ξαστερα, ξεπουλημενοι" "

    Τις ανακοινωσεις γραφουν οι ηγεσιες των σωματειων. Φταινε ολοι. Σωματεια, εργαζομενοι, παραταξεις που αντιδρουν στο εργοδοτικο συνδικαλισμο. Νεο Τσουβαλιασμα.
    Ο τσιπρας συνεφαγε με τον Στουρναρα με τον τελευταιο να επιμενει για ευρυτερες συνεναινεσεις.
    Ας ειναι και με τον Λεβεντη. Πως σου φαινεται;
    Τελειως τυχαια λιγες ημερες πριν, ο Μιχαλολιακος δινει κατι σαν συναινεση με "ορους". Οι δικοι του ψηφισαν περιπου μνημονιο στην Ευρωβουλη.

    " Δεν υπαρχουν ΜΟΝΟ καλοι εργατες,καλοι υπαλληλοι,καλοι αγροτες.."
    Υπαρχουν ΣΚΕΤΑ και αντικειμενικα μεγαλοαγροτες και φτωχη μεσαια αγροτια. Που κανει και αλλες δουλειες για να τα βγαλει περα (μεροκαματα σε οικοδομες τεχνικα )
    Υπαρχουν υπαλληλοι στην χαμηλοτερη βαθμιδα και μεγαλοστελεχη.
    Υπαρχει εργατικη ταξη και συμμαχοι της και αστικη ταξη με τα μεσοαστικα στρωματα που την στηριζουν.
    Το "καλοι" πως το ερμηνευεις; Θεολογικα; Οπως το ερμηνευουν τα αφεντικα; Οπως στην καθημερινη ζωη; Π.χ. Ο Κωστας ειναι ενταξει με εμενα και κακος με εσενα. Τι ειναι ο Κωστας; Καλος ή Κακός;

    Το ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του ΠΑΣΟΚ το μαγαζι αλλοι τα λένε στα Συνθηματα τους. Οχι το ΠΑΜΕ
    Υπάρχουν περιπτωσεις πολλων εντιμων ανθρωπων που ψηφιζουν ή ψηφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συριζα.
    Που πριν κατεβαιναν με την ΓΣΕΕ και που μεσα απο τις απεργιες συμπλεουν με το ΠΑΜΕ.

    Αν υπηρχε απο την πλευρα σου η στοιχειωδη ευθυτητα θα εγραφες οτι εκανες λαθος, ή το εγραψες λαθος. Χωρις κουτοπονηριες. Περα απο τους τραπεζουπαλληλους επεκταθηκες στους εργατες στη Χαλυβουργεια του Μανεση στο Βολο + εργατες στις Σκουριες. Εκει υποψιαστηκα πως δεν υπαρχει "λαθος"

    Αν με 3 μνημονια δεν εχεις καταλαβει, προετοιμασου και για το 4ο που οπως λενε οτι εχει ετοιμο στο συρταρι τους Σοϊμπλε-Ντοιτσε Μπανκ. Ισως τοτε να καταλαβεις. Ισως πριν ή λιγο μετα απο μια οχι τοσο απιθανη ( μετα τις εξελιξεις Ρωσιας-Τουρκιας ) ΑΜΕΣΗ πλεον "εμπλοκη" εε-νατο στη Ν.Α.Μεσογειο - Συρια.

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μιλησουμε λιγο για τι ειπα και επιχειρηματα
      ξεκινησα λεγοντας:
      -->DimK.28 Νοεμβρίου 2015 - 5:41 μ.μ.
      ..νομιζω παντως,πως οι τραπεζοϋπαληλλοι ειναι στην τριαδα με τα πιο ξεπουλημενα-εργοδοτικα σωματεια τα τελευταια χρονια.

      Με ρωτησες ΕΣΥ τι εννοω και διευκρινησα:
      -->DimK.28 Νοεμβρίου 2015 - 7:14 μ.μ.
      για τα επισημα σωματεια λεω.
      Ειδικα στις τραπεζες κανε ενα κοπο να δεις τι λενε και ποσες απεργιες εχουν κυρηξει τα τελευταια χρονια
      Μετα απο αυτο νομιζω οτι ειναι προφανες οτι μιλαω για τα επισημα σωματεια που τους
      εκπροσωπουν.

      Με ξαναρωτας να το διεκρινισω και το ξαναλεω
      -->DimK.30 Νοεμβρίου 2015 - 2:34 μ.μ.
      ρε συ Νικ. -π , με δουλευεις?
      Το πρωτο πραγμα που ειπα ειναι οτι προκειται για ενα εγοδοτικο σωμτατειο(ΟΤΟΕ) και ως τετοιο εξυπηρετει (κυριως/και) τα εργοδοτικα συμφεροντα.

      Καπου εκει επεμβαινει ο "Κωστας" και καταλαβαινει μια χαρα τι εννοω και παραθετει το σχολιο του
      Διαβασε αυτο το σχολιο:
      -->Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2015 - 7:32 μ.μ.

      Αρα δεν ειναι προβλημα εκφρασης (πλεον) αλλα ηθελημενης προσπαθειας να ΜΗΝ καταλαβουν καποιοι.
      Συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις και πλεον δεν ξερω τι αλλο να πω,για να το κανω πιο προφανη!!
      Με κατηγορουν οτι γενικευω και παραθετω το παρακατω λινκ
      (ΔΙΑΒΑΣΕ τον τιτλο που εχει ο 902):
      http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/70776/pame-i-gsee-enishyei-ti-grammi-tis-ypotagis-tis-ergatikis-taxis-sto-fovo
      Να το κανω απλουστερο, τι λεει ο 902,ΟΧΙ εγω:
      -->Η ΓΣΕΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΦΟΒΟ<--
      Για πες μου,τσουβαλιαζει εδω ο 902?
      Μεσα η ανακοινωση μιλαει για την πλειοψηφια της ΓΣΕΕ..τσουβαλιαζει και αυτη?

      Καπου εδω θα επρεπε να ειναι ξεκαθαρο τι και πως το εννοω..προφανως ισχυει οτι καταβαλουν προσπαθεια modesto και σια να μην καταλαβουν.

      Αν θες να μιλησουμε τι σημαινει επιδοματα και πως εφτιαξαν μια εργατικη αριστοκρατια και πως οδηγησαν σε διασπαση το εργατικο κινημα απο την εποχη του Ανδρεα Π. ευχαριστως να το κανουμε.
      Εγω βρισκω παραλληλισμους.
      Γενικα καποια στιγμη να πουμε τι ειναι εργοδοτικος συνδικαλισμος και γιατι εξυπηρετει τα συμφεροντα των αφεντικων.
      Εκτος και αν εσυ πιστευεις οτι η ΟΤΟΕ ειναι εργοδοτικο σωματειο επειδη ειναι ομορφαντρας ο Λατσης και σεβασμιος γεροντας ο Σαλας.
      Λες να το κανει χωρις ανταλαγματα?

      Το σωματειο του Βολου(Μανεση) τι σταση κυρηξε στην απεργια των συναδελφων τους?
      Βοηθησε τον Μανεση να μεινει ορθιος και να περιμενει,αφου δεν ειχε προβλημα παραγωγης?
      Βοηθησε ετσι να μην κερδισουν οι συναδελφοι τους εργατες στον Ασπροπυργο?
      Τι ειναι αυτο αν δεν ειναι ξεπουλημα?
      (ασχετα που σαν παραδειγμα κερδισαν οι εργατες του Ασπροπυργου και οχι ο Μανεσης)

      Τελειωνοντας, θες και αλλα παραδειγματα εργοδοτικων σωματειων?
      Διαβασε εδω
      "Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές για τους εργαζόμενους, στις οποίες αναφερθήκαμε προηγούμενα."
      http://www.komep.gr/2012-teyxos-3/ideologikh-politikh-palh-me-ton-ergodotiko-kybernhtiko-syndikalismo
      Kοιτα να δεις!!!
      Μετα απο τον 902,το ΠΑΜΕ και η ΚομΕπ τσουβαλιαζει..
      Παλι καλα που εχει το κκε τον modesto και σια να κρατανε την αναλυση σε τοσο υψηλα επιπεδα

      υγ: διαβασε τα λινκ ΟΧΙ το κειμενο..Το κειμενο ειναι "δικο" μου και προφανως θα διαφωνησεις εκ των προτερων!
      Τα λινκ ομως ειναι "δικα" σας...
      Πες μου ομως, ΑΝ το κανεις, τι συμπερασμα θα βγαλεις ,οκ?

      Διαγραφή
    2. Πληρης συγχηση πανικος προσπαθεια τσουβαλιασματος κοινωνικος αυτοματισμος και για τις 57 Φοροαπαλλαγες των εφοπλιστών Μούγκα. Σπιλωση και κατασυκοφαντηση του καθε εργαζομενου επειδη εχει ενα μισθο μεχρι στιγμης. Πορεια ανεργων [ποτε θα γινει.........................................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστουμε που επιτελους μας λες πως δεν εισαι απο την δικη μας πλευρα .
    Τα "δικα" μας λινκ που γραφεις
    Ξερω τι διαβαζω.
    Ολοκληρο το σκεπτικο μου εγραψα πανω στα δικα σου λογια.


    το "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού" της ΚΟΜΕΠ
    ειναι αυτο που γραφει
    Οχι ολες οι παραταξεις, ολα τα συνδικατα, τα σωματεια ολοι οι εργατες, ολοι οι εργαζομενοι. Η κυριαρχια γραφει. Ομως εσυ ΟΛΑ τα τσουβαλιαζεις
    ο modesto σου εγραψε ενα παραδειγμα παραπανω σε πραγματικες συνθηκες ζωης.Εγω για την συμβαση με πιθανη αποσπαση τραπεζουπαλληλου ακομα και ...Αλεξανδρουπολη
    Μην συνεχιζεις.
    Ολοι σχεδον πλην ΚΚΕ και ΠΑΜΕ εχουν ξεφτιλιστει
    Το ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ του ΠΑΣΟΚ το μαγαζι ελεγαν αλλοΙ. Οχι το ΠΑΜΕ
    Μαντεψε. Αυτοι που το ελεγαν ως συνθημα ειναι ΤΩΡΑ ουρες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
    Πως τα φερνει η ζωη και εκει που πριν εφτυναν τωρα Γλυφουν!

    4 τα κριτηρια του Λενιν ( μεγαλη πρωτοβουλια ) για την ταξικη σου θεση λοιπον.
    Με πολυ απλα λογια μηπως και καποιος αλλος το καταλαβει.
    1 Αν εχεις η δεν εχεις μεσα παραγωγης και η εκταση τους
    2 Η θεση σου στην παραγωγη
    3 Ο ρολο σου στην παραγωγη
    4 Το εισοδημα σου

    Ενα χοντροκομμενο παραδειγμα
    Αν π.χ. εισαι γιατρος και εργαζεσαι σε κλινικη( μεσα παραγωγης) με χαμηλο βαθμο και ρολο ανηκεις στην εργατικη ταξη
    Αν εχεις την κλινικη εισαι καπιταλιστης
    Αν εχεις δικο σου ιατρειο και δουλευεις μονο εσυ ανηκεις σε μικροαστικα στρωματα πιο κοντα στην εργατικη ταξη.
    Σε αλλα μικροαστικα - ή και μεσοαστικα στρωματα αν ο ρολος σου ειναι διευθυντικος εχεις συγκεκριμενο βαθμο ή θεση

    Αυτο δεν κανει ολους τους γιατρους το ιδιο. Ολοι που κανουν ενα επαγγελμα δεν ειναι το ιδιο.
    Δεν τα "πιανουν χονδρα" ολοι οι γιατροι. Ουτε ολοι οι γιατροι εχουν ικανοποιητικες απολαβες. Ειδικα αν υπολογισεις πως μεχρι τα 35 τους ουσιαστικα συντηρουνται απο την οικογενεια τους. Κα υπαρχει πληθωρισμος του επαγγελματος (παρα πολλοι γιατροι με τα καπιταλιστικα κριτηρια)

    Μην στεναχωριεσαι που δεν καταλαβαινεις. Θα καταλαβεις.απο την οχι και τοσο απιθανη ευρυτερη εμπλοκη ΕΕ-ΝΑΤΟ στη Ν.Α Μεσογειο - Συρια. Μετα τα τελευταια Ρωσιας - Τουρκιας η κατασταση κλιμακωνεται.
    Αρματα απο Τουρκια στη συνοριακη γραμμη - S400 απο τη αλλη + καταδιωκτικα
    Συν τα χθεσινα 3+ δις € προικα της ΕΕ στην Τουρκια και καλα για το "μεταναστευτικο". Σαν γυφτικο σκερπανι χαμογελουσε ο Νταβουντογλου.
    " Απο βαθους καρδιας μου λεω οτι η θεση μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ειναι αδιαπραγματευτη " ειχε πει προεκλογικα ο Τσιπρας.
    Μακαρι να κανω λαθος εκτιμησεις

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε Νικ. -π(ναι ξερω δεν ειμαστε φιλοι) στο λεω απλα και σταματαω εδω:
    Εχεις προβλημα κατανοησης κειμενου!!

    Κανε μια αναλυση για το υποκειμενο ρημα αντικειμενο και ισως σε βοηθησει.
    Δυστυχως εγω δεν μπορω να κανω κατι.
    Αν υπηρχε ενας εδω μεσα που να ηταν σχετικα αντικειμενικος(Poe Κωστας ) ισως θα μπορουσε να μας βοηθησει τι λεει το αποσπασμα.
    Αλλα δεν εκανες τον κοπο να το διαβασεις ολο το κειμενο ε?
    Εμεινες στο αποσπασμα και πας να βγαλεις συμπερασματα,τα οποια, λογω ασχετου συντακτικου και προβληματα κατανοησης,ειναι λαθος!

    Καλο βραδυ απο μενα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ματσο εγινες. Πηγαινε να παρεις οδηγιες και ελα παλι. Πορεια Ανεργων ποτε θα γινει......χοχοχοχοοχοχοοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Νικ. -π
    με τον συγκεκριμενο τα "εχουμε πει" και αλλου που χρησιμοποιησε παλι τετοιες κουτοπονηριες.
    νομιζει οτι μιλαει σε χαπατα, δεν πειραζει, εχει γελιο παντως που εκνευριζεται και βριζει κανει χαρακτηρισμους κτλ κτλ κτλ
    παντως μου κανει μεγαλη χαρη γιατι τις "στιχομυθιες" μας τις βαζω και τις βλεπουν συναδελφοι για να καταλαβουν γιατι κουμασια μιλαμε εχει ο χωρος τους

    να συμπληρωσω οτι εκτος απο τη β. κορεα και τον τροτσκι, ο συγκεκριμενος εχει κοληματα με τα βιντεακια του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και με την πορεια ανεργων.
    επισης αφηνει επιμελως ατιμελητα αναπαντητα ερωτηματα και νομιζει οτι τα ξεχναμε και εμεις, αλλα δεν πειραζει.
    απορω που δεν εχει σχολιασει το απεργιακο σποτ ακομα! τρομαζω στη σκεψη οτι μπορει να του αρεσει, κατι θα κανουμε λαθος!
    ψιτ dimακο σε καλη μερια βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto

      Καλωσορίζοντας τον Αλ. Τσίπρα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Ρίβλιν, δήλωσε:

      «Η Δημοκρατία σήμερα, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ολοκληρωτική Δημοκρατία", έχει ένα μειονέκτημα: Για να μπορέσει κάποιος να ηγηθεί ενός λαού, πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Γι' αυτό κάθε πολιτικός κοιτάζει τα γκάλοπ, κοιτάζει τις κοινωνικές τάσεις και βάσει αυτών υπόσχεται στο λαό του αυτό που ο λαός θέλει »

      « Αν, ως πρωθυπουργός, κάποιος κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ο λαός του, υπάρχει ο φόβος να οδηγήσει τον λαό του σε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται. Και αν ο πρωθυπουργός κάνει αυτό το οποίο χρειάζεται, τότε ο λαός πολλές φορές θυμώνει και αντιτίθεται στον πρωθυπουργό. Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, έχετε γίνει πλέον σημαία της σημερινής Δημοκρατίας. Κάνατε ακριβώς αυτό το οποίο χρειαζόταν ο λαός και όχι αυτό που ήθελε...».

      ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!
      Κανενας "προθυμος" να μιλησει για "ολοκληρωτισμο" υπονοοωντας την ΕΣΣΔ;

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  12. Το απεργιακο σποτ το κοιταει τωρα μαζι με τον Χαγιο και περιμενει να του πει το Ναυαγιο . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε που ειναι αυτος χαθηκε. Ποτε θα γινει πορεια ανεργων δεν μας ειπες.......................... Πες μας κατι και για τα Αφεντικα σου τους Εφοπλιστες με τις 57 Φοροαπαλλαγες............... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι καταπληκτικο αυτο που γινεται εδω!Εχετε 2 βλακες σαν τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και τον modesto που εκθετουν το κομμα και δε λεει κανενας τιποτα. Οι 2 κυριοι θα επρεπε να ειχαν διαγραφει τα σχολια τους εδω και πολυ καιρο και σεις τους αφηνετε να μιλανε στο ονομα του ΚΚΕ χωρις να λεει κανενας τιποτα απλα οταν διαφωνειτε με τις βλακειες τους δεν σχολιαζεται τιποτα!Δε βλεπει κανενας οτι δημιουργουν προβλημα και οτι και να θελει καποιος να προσεγγισει το ΚΚΕ απο αντιδραση και μονο δε θα θελει να το βλεπει ουτε ζωγραφιστο!Ελεος με τους βλακες που το παιζουν κομμουνιστες.
    Ντομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να εισαι καλα ρε Ντομ!
      δηλαδη εγω ο βλακας εμποδιζω τυπους σαν το παραπανω ξεπουλημενο οπορτουνιστικο απολειφαδι να πλησιασει το κομμα;
      εγω που τρολαρω τον αποτυχημενο δηθεν φιλοΚΚΕ που οτι λεει το λεει για το καλο του ΚΚΕ;
      επειδη τα χωνω στον απογονο του μανιαδακη που με δηθεν καλοπιστα σχολια, οπως για το σποτ ή τις μπουρδες για κορεα κτλ;
      στο συγκεκριμενο τον ξεσκεπασε πολυ ευκολα ο Νικ.π και αρχισε τα μπινελικια κτλ
      για να το ξαναπω.
      με τετοιους τυπους ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, τρολαρισμα στο τρολαρισμα τους και ξεσκισμα οπου σηκωσουν μυτη (πληκτρολογιο δηλαδη γιατι στη πραγματικη ζωη τυπακια σαν και αυτα δεν φτουρανε λεπτο).

      ο τυπος μου κανει την καλυτερη διαφημιση για το κομμα γιατι εχω τους συναδελφους μου να περιμενουν με αγωνια το επομενο παραληρημα του. δεν εχει σημασια που το "καρφωνω" γιατι καποιος καινουργιος αστερας θα φανει να παρει την θεση του!
      αιντε περαστικα σας

      Διαγραφή
    2. Κατανοητος ο εκνευρισμος σου στον πανικο που βρισκεσαι. Μην αγαπας τοσο πολυ το ΚΚΕ θα πάθεις τίποτα. Ειχαμε πολλους τετοιους σαν εσενα στο παρελθον .........αλλα ευτυχως μας τελειωσανε. Μπορεις να συνεχισεις. Δεν φτιαχνουμε πολιτικο μετωπο με τον ΟΠορτουνισμο δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Βρισιες απο την 5η Φαλαγγα ειναι τιτλος τιμης για τους Κομμουνιστες Το γλεντι συνεχιζεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  15. (..μολις επιασα βαρδια στα υπογεια της Κουμουνδουρου)
    @ντομ
    δεν εχει πραγματικα νοημα,το να παιρνεις το μερος μου σημαινει οτι αυτοματα οτι εισαι λαθος,ακομα και αν πεις οτι ο ουρανος ειναι μπλε!

    Εγω συνεχιζω να "ζηταω"εναν διαχειριστη του μπλογκ,εναν αναγνωρισμενο οπαδο του κκε,καποιον που να δεχεται ο modesto οτι ΔΕΝ ειναι πρακτορας/προβοκατορας, να διαβασει το τελευταιο σχολιο(με το αποσπασμα απο την ΚΟΜΕΠ) και να μας πει αν καταλαβαινει το ιδιο με τον "Νικ. -π"
    Εγω πιστευω οτι ΔΕΝ καταλαβαν (Νικ.-π και modesto) τι λεει.
    Και αυτο το κανουν (μαλλον) επιτηδες,μονο και μονο επειδη το ποσταρα εγω.
    Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι λεει ενα αποσπασμα 5 σειρων,πολλω μαλλον να διαβασεις ολοκληρο το αρθρο,τοτε ξαναλεω και ειναι ακρως πολιτικο:
    modesto εισαι βλακας ρε φιλε..
    Δυστυχως δεν εχει αλλο χαρακτηρισμο

    Οσο για το αν κανουν κακο ή οχι,νομιζω πως ναι.
    Οσο καποιος ειναι πρωτα οπαδος κομματος και μετα κομμουνιστης μονο κακο κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει εγω ειμαι βλακας, εσυ μπορεις να σταματησεις τις τρολιες στο ΚΚΕ;
      μπορεις να καταστρεψεις το πληκτρολογιο σου (γιατι το στοματακι σου να τα πεις διαζωσης σε ΚΚΕδες δεν το ανοιγεις) και να σταματησεις να γραφεις για το ΚΚΕ;
      σε βαρεθηκαμε ως σωτηρα του ΚΚΕ απο τους κακους του οπαδους και την ηγεσια του, σε βαρεθηκαμε ως υπερανω κριτη των σποτακιων, σε βαρεθηκαμε ως μεγαλο ινστρουκτουρα για την β. κορεα, σε βαρεθηκαμε ως ανησυχουντα για το ποτε θα γινει πορεια για τους ανεργους και για το ποτε θα απαντησεις αν απεργεις και τι κανεις τις ημερες των απεργιων.

      αντιθετως μας προξενεις εκπληξη που δεν εχεις σχολιασει ακομα το καινουριο σποτ, δεν σε εχουμε βαρεθει ακομα να κανεις κριτικη στη πρωτοδευτερη φορα αριστερη κυβερνηση, δεν σε εχουμε βαρεθει να κανεις κριτικη στο συστημα, σε αντιθεση με την β. κορεα.

      θα μιλησουμε σοβαρα, οταν παραδεχτεις τι σκατα εισαι, οταν παραδεχτεις απο ποια ακριβως βαση γραφεις για να ξερουμε σε ποιον απανταμε και οχι σε ενα απλο γυμνοσαλιαγκα. μεχρι τοτε παρε τα "καλα να παθουν", τα "χαρηκα που αναγκαστηκαν να κανουν απεργια", δηλαδη τους ρεβανσισμους σου, το ελιτισμο σου, τη λογικη μαρφιν που σε διακρινει και ξανα στην τρυπα σου.
      ασε εμας τους βλακες να οργανωνουμε τις απεργιες (και στις τραπεζες) και την αντισταση απεναντι στο συστημα και τις κυβερνησεις του, για τις οποιες ΡΟΥΦΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΧΝΑ

      καλημερα απο τον βλακα που σε εχει κανει ρομπα σε ολολκηρη εταιρεια!

      Διαγραφή
    2. και κατι για την τελευταια "αθωα" προτασουλα σου
      οι κομμουνιστες στην ελλαδα ειναι μελη ή οπαδοι του ΚΚΕ!
      για τους υπολοιπους σου αναλυω οτι θες οποτε θες ή απλως και για το χιουμοριστικο διαβασε τι γραφει το λαικο στρωμα

      Διαγραφή
    3. Πες μας κατι για την Δολοφονια του Κιροφ απο τροτσκιστη. Πες μας για την συνομωσια στον Κοκκινο Στρατο για την Ανατροπη των Μπολσεβικων σε συνεργασια με τον Χιτλερ. Πες μας κατι για τον Αμερικανο πρεσβη Κομμουνιστης ητανε....χοχοχοοχοχο αντι να τους δωσει παρασημο ο ΣΤΑΛΙΝ τους εκτελεσε ο Ατιμος........ χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  16. ΟΙ Κομμουνιστες ειναι στο ΚΚΕ και πουθενα αλλου. Αντιθετα οι Οπορτουνιστες ειναι πολλων αποχρωσεων για να θολωνουνε τα νερα. Στο θεμα μας τωρα. Πορεια ανεργων ποτε θα γινει...........Πες μας κατι για την χουντα στην Κορεα. Οσο για το ΚΚΕ δεν σου πεφτει κανενας λογος. Ασχολεισου με τον Μανιαδακη. Για τα Αφεντικα σου με τις 57 φοροαπαλλαγες Μούγκα......Πιπερι στο Στομα....χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @modesto(και κλακαδορο)
    να παρακαλεσω κατι?
    Αν γνωριζεις τον Poe ή καποιον αλλον απο εδω μεσα που "εμπιστευεσαι" σαν κριση και σαν πολιτικη τοποθετηση,ζητησε τους να διαβασουν το αποσπασμα της ΚΟΜΕΠ και ρωτα τον τι καταλαβαινει
    Μετα δειξτου τι καταλαβες εσυ και ο "Νικ. -π" και ρωτα τον "ειναι σωστο ετσι που καταλαβαμε εμεις?"
    Πιθανον να βοηθησει στην κατανοηση η γνωση υποκειμενου/αντικειμενου/κατηγορουμενου και πως τα βρισκουμε σε μια προταση.
    Αν υπαρχει ανθρωπος που μιλαει ελληνικα(και ειναι πανω απο 5η Δημοτικου) και καταλαβε οτι και εσεις τοτε πασο!
    Θα πω οτι εκανα λαθος στην οποια αναλυση μου..οκ?

    Απο μενα τελος μεχρι να εχουμε την γνωμη καποιου σχετικα με αυτο!

    υγ:κανε και ενα κοπο να διαβασεις ολοκληρο το κειμενο της ΚΟΜΕΠ..να (σου) μεινει και κατι απο αυτην την κουβεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σε χασουμε...................Για κλοουν εισαι εξαιρετικος. Προσφερεις αφθονο γελιο. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  18. Παλι μουγκα για τα αφεντικα σου. Οσο και να συνεχιζεις το Ζαβαρακατρανεμια ρομπα εχεις γινει. Με την χουντα στην Κορεα τη εγινε χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικα ποτε θα γινει αυτη η ρημαδα η πορεια ανεργων με επικεφαλης τον Μανιαδακη. χοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @DimK.
    Συνεχίζεις το παιχνιδάκι των βολικών διαστρεβλώσεων με φθηνά κόλπα. Σου έμεινε το κουσούρι από τη γνωστη αντιΚΚΕ κοπτοραπτική όλων των οπορτουνιστικών ομάδων. Και σε εμένα τουλάχιστον να κόψεις τις φτηνές συνδικαλιές-ερωτήματα του τύπου "σας αρέσω δεν σας αρέσω, πέστε μου, γιατί είμαι ο πιο ωραίος;".
    Να τι αναφέρει όλη η παράγραφος από το άρθρο της ΚΟΜΕΠ που αναφέρεται στην διαπάλη με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό (όχι γενικά με τους εργαζόμενους) και το οποίο επικαλείσαι:
    "Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός μέσα στους χώρους δουλειάς ήταν φορέας του «πνεύματος ταξικής συνεργασίας», ακολουθώντας τη γραμμή που χαράσσονταν από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στη διαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ. Στην περίοδο της οικονομικής ανόδου το άλλοθι του ταξικού συμβιβασμού ήταν η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου για το «άνοιγμα του δρόμου της λαϊκής ευημερίας». Αυτό σε κάποιους κλάδους και μεμονωμένες επιχειρήσεις υψηλής κερδοφορίας δεν είχε άμεσα αρνητική αντανάκλαση στο επίπεδο μισθών και γενικότερα στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές για τους εργαζόμενους, στις οποίες αναφερθήκαμε προηγούμενα. Σε κάθε περίπτωση οι «ικανοποιητικές» αυτές αμοιβές και οι άλλες παροχές ήταν κάτω από τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και πολύ περισσότερο δεν καταργούσαν την εκμετάλλευση. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δε μειωνόταν ο βαθμός εκμετάλλευσης, με δεδομένο ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις η παραγωγικότητα της εργασίας ήταν πολύ πάνω από το γενικό μέσο όρο, τόσο του συγκεκριμένου κλάδου όσο και γενικά της ελληνικής οικονομίας".
    Είναι καθαρό το τι λέει και σίγουρα είναι εντελώς αντίθετο από αυτά που ισχυρίζεσαι.Οπότε ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή δεν διαβάζεις καθόλου (μάλλον δεν καταλαβαίνεις το νόημα της συνοχής των παραγράφων, των κεφαλαίων και των κειμένων γενικότερα) ή κάνεις επιστημονική κοπτοραπτική. Πάντως σίγουρα συνειδητά διαστρεβλώνεις τα κείμενα του ΚΚΕ.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @κκ-1
    θες πριν παμε στο κειμενο,να δουμε λιγο το αποσπασμα?
    Αυτο που παρεθεσα εγω και δεν καταλαβε ο modesto/Νικ.-π ..

    "Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές ...(κοκ) "

    Θες να μου πεις ΕΣΥ τι καταλαβαινεις απο αυτο το αποσπασμα?
    Απο αυτο μονο και μετα αναλυουμε οτι θες...


    υγ:ΔΕΝ υπαρχει διαστρεβλωση οταν παραθετεις την πηγη και μπορει να ελεγχθει απο τον καθενα!
    Ρωτα το να δεις,εχω δικιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θεμα μας. Πορεια των ανεργων ποτε θα γινει....... Για τα αφεντικά σου τους Εφοπλιστες και τις Φοροαπαλλαγες τους Μούγκα. Σε έχουνε κάνει και παραμιλάς και νομίζεις οτι βρέχει........χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο Μανιαδάκη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @DimK
      Συνεχίζεις να κάνεις τον πονηρό και να αποκόβεις προτάσεις. Γιατί αποκόβεις το ασυγκεκριμένο απόσπασμα από τα προηγούμενα και τα επόμενα; Γιατί η παράγραφος αναφέρεται στην κυριαρχία του εργοδοτικού συνδικαλισμού και στο πως βρήκε πιο πρόσφορο έδαφος σε ορισμένους κλάδους. Μήπως όμως τελικά είναι άλλο το προβλημα σου; Μήπως σου θίξαμε όλο το συμφερτό, που σε αυτούς τους κλάδους παρουσίαζε σαν "νίκες" κάποιες αυξήσεις στους μισθούς; Κάποιες δυνάμεις που καλλιεργούσαν αυταπάτες βολικές για την εργοδοσία, παρουσιάζοντας σαν "ταξική πάλη" και "ταξικές νικές", σαν "σκληροί αγωνιστές",κάποιες παροχές για να κρύψουν την επίθεση στα δικαιώματα συνολικά των εργατών;
      Μήπως τελικά σου θίξαμε την εργατική αριστοκρατία που στηρίζε ΠΑΣΚΕ και σήμερα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ; Μήπως θες να σου πώ για τον αντικομμουνισμό που καλλιεργούσαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές των Ιατρικών επισκεπτών, βασισμένοι στη συντεχνιακή λογική και στους πιο υψηλούς μισθούς που είχαν οι υπάλληλοι σε αυτόν τον τομέα; Για ψάξε πόσους τέτοιους "ταξικούς συνδικαλιστές" θα βρείς σημερα στη ΛΑΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πουλούν "ταξικά" παραμύθια,ενώ καλλιεργούν το πιο αισχρό συντεχνιασμό με αγωνιστικό περίβλημα!
      Και ναι! Η εργατική αριστοκρατία αποτελεί καρκίνο και πεμπτη φάλλαγγα για την εργατική τάξη και την ταξική χειραφέτηση της από την αστική τάξη!
      Για να μιλήσουμε επί της ουσίας...
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδια δειχτε λιγο ελεος. Ετσι του ειπε ο Μανιαδακης ετσι λεει. Ροχαλες του ερχονται και ο Φουκαριαρης νομιζει οτι βρεχει. Το μεροκαματο να παρει χαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  22. @kk-1
    αφου θες να συζητησεις ας το δουμε λοιπον!

    Αποσπασμα:
    -->Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές ... "

    Νικ.-π(εξηγηση)
    -->Οχι ολες οι παραταξεις, ολα τα συνδικατα, τα σωματεια ολοι οι εργατες, ολοι οι εργαζομενοι. Η κυριαρχια γραφει. Ομως εσυ ΟΛΑ τα τσουβαλιαζεις

    Εγω (εξηγηση):
    Οτι υπαρχουν παραδειγματα σωματειων(εκει που εχει επικρατησει ο εργοδοτικος συνδικαλισμος) που οι εργαζομενοι εχουν "καλυτερους" μισθους απο το συνολο,επιτηδες.
    Η εργοδοσια θελει την συναινεση των σωματειων και αναγκαστικα τους δινει "καλυτερους" σχετικα μισθους απο το γενικο συνολο.
    (εβαλα και συγκριτικους πινακες απο πολυ νωρις στα σχολια)


    Ξαναλεω..
    πες μου,εχουν δικιο οι modesto/Νικ.-π?
    Το αποσπασμα λεει αυτο που λεω εγω ή λεει οτι υποστηριζουν οι modesto/Νικ.-π?
    Διαφωνεις? Αν ναι,που?
    Τι ειπα λαθος/δεν καταλαβα που καταλαβαν οι modesto/Νικ,-π ?
    Χρησιμοποιησε οσο εκτεταμενα αποσπασματα θες. Δεν αλλαζει η εξηγηση που δινω.

    Μολις λυσουμε αυτο,θα συζητησουμε οτι θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το γραφεις ολοκληρο το σχολιο μου. Οχι κουτοπονηριες

      το "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού" της ΚΟΜΕΠ
      ειναι αυτο που γραφει
      Οχι ολες οι παραταξεις, ολα τα συνδικατα, τα σωματεια ολοι οι εργατες, ολοι οι εργαζομενοι. Η κυριαρχια γραφει. Ομως εσυ ΟΛΑ τα τσουβαλιαζεις

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    2. Επισης
      Δεν θα χρησιμοποιειες τα δικα μου σχολια για να ερθεις σε αντιπαραθεση με αλλους οπως π.χ. τον kk-1
      Οταν αναφερεσαι σε ενα σχολιαστη θα αναφερεσαι στα δικα του σχολια για να σου πει πως τα ερμηνευει η τι εννοει.

      Ο καθε σχολιαστης εκπροσωπει μονοτον εαυτο του. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εχουν επισημα οργανα και οι ανακοινωσεις που ισχυουν στο ακεραιο.
      Αρα το να ζητας σχολιαστη "επισημο" του ΚΚΕ για να σχολιασει αλλους ΄ή την αφεντια σου μονο ως προβοκατορικο μπορει να ληφθεί

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  23. Εχει λυθει το ζητημα σε ξεφτιλισανε ολοι. Απλα εσυ νομιζεις οτι βρεχει. Στο θεμα μας. Πες μας κατι για την Χούντα στην Κορεα. Πες μας για τους Συνομωτες στην Μόσχα που εκτελεστηκανε ενω επρεπε να παρουνε παρασημα........Πορεια ανεργων π[οτε θα γινει χοχοοχοχοχο. Πες μας κατι και για τα αφεντικα σου τους Εφοπλιστες με τις 57 Φοροαπαλλαγες. Μη φοβασαι απλα βρεχει Φουκαριαρη χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @DimK.
    Τα πολλά κουτάκια στο κεφάλι σου,έκαψαν τον εγκεφαλό σου! Αν διαβάζεις όπως γράφεις,είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν ανοίγεις βιβλίο ή εφημερίδα,αλλά παπαγαλίζεις τσιτάτα που χρησιμοποιείς μετά από οδηγίες!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ηταν?
      Αυτη ειναι η θεση σου απεναντι στην συγκεκριμενη διαφωνια ?
      Οκ,μαλλον δεν εχουμε να πουμε κατι παραπανω..

      υγ:παρε θεση επι του ερωτηματος,ευκολο ειναι!
      Με επιχειρηματα(εννοιολογικα,συντακτικα,ο,τι νομιζεις).
      Χρησιμοποιησε οσο μεγαλα αποσπασματα θες..χρησιμοποιησε και αλλα κειμενα!
      Αλλα παρε θεση ΜΕ επιχειρηματα..οχι με αφορισμους,κριμα ειναι.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά είναι κριμα να νομιζεις οτι βρεχει χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  25. Ετοιμα του τα τα δινουνε και απλα τα γραφει. Φτανει να ειναι Αντικομμουνιστικα. Απο εκει και μετα δεν εχει κανενα προβλημα. Εχει γινει τσιρκο και αλλου δεν ειναι πρωτη φορα...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. για να το ληγουμε γιατι γινεσαι βαρετος.
    το ΚΚΕ σε ολες τις αναλυσεις του ξεχωριζει τον κυβερνητικο/εργοδοτικο συνδικαλισμο με τους εργατες, ασχετα αν τους στηριζουν αυτους την δεδομενη χρονικη στιγμη (ψηφοφοριες) γιατι υπαρχουν τα "δωρα" και οι απειλες σε αυτους και δεν ειναι ευκολο να εχει κανεις αντιστασεις οταν πειναει και δεν ειναι "μπαρουτοκαπνισμενος".
    για αυτο λοιπον το ΚΚΕ απεχει απο τα τσουβαλιασματα σου και δεν χαριζει εργατη ακομα και αν στη δεδομενη στιγμη ανηκει σε αυτους που ειναι σε καλυτερη μοιρα απο αλλους για διαφορους λογους ή εχουν θολα στο μυαλο τους πραγματα και αυτο λεει και η κοπεπ.
    προφανως και δεν το καταλαβαινεις, αν το καταλαβαινες θα ησουν ΚΚΕ και οχι οπορτουνα.
    την κοπτοραπτικη σου αλλου, οπως και τις "αθωες" προτασουλες, γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε να δουμε και σενα
      Πες μας τι λεει το συγκεκριμενο αποσπασμα..Οχι γενικολογες τοποθετησεις,για να την σκαπουλαρεις!
      Κανε οτι αναλυση θες,αλλα δωσε μας το νοημα του αποσπασματος.
      Αντε να σε δουμε παλικαρι μου!

      Διαγραφή
    2. Ξεφτίλα εγινες Ροχαλες ειναι δεν βρεχει χαχαχαχαχαχαχχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. βρε παπαρα!!!!!! τι να σου αναλυσω απο το κειμενο; δεν θελω να σε πω βλαμενο (μια που ειμαι εγω), ποσο απλα να γραφτουν; τι να σου αναλυσω στο αυτονοητο; μπορω να σου αναλυσω οτι ανατελει ο ηλιος;

      ΥΓ περιτο να σου πω οτι προκαλεσες ατελειωτα γελια με το τελευταιο σου ποστ

      Διαγραφή

    4. Δωσε μας το νοημα της προτασης..
      Απλο ειναι..Μεχρι τωρα το εχουν αποφυγει και ο kk-1 και ο Νικ.-π
      Τοσο απλο.
      Τι λεει το αποσπασμα?
      Μιλαει για τους μισθους που παιρνουν καποιοι εκει που κυριαρχουν τα εργοδοτικα σωματεια ή λεει κατι αλλο?
      Εξηγησε μας.

      Μπορεις?
      Αν εχω αδικο, εχω δηλωσει οτι θα παραδεχτω την λαθος αναλυση μου
      Υπαρχει καποιος να κανει την εννοιολογικη αναλυση του αποσπασματος?
      Αντε να σας δω!

      (προφανως δεν αφορα τον κλακαδορο ε?)

      Διαγραφή
    5. Ελα αηδια καταντησες. Ολοι σου απαντησαμε και ηδη εχεις γινει ξεφτιλα. Αποφευγεις ολες τις ερωτησεις. Πορεια ανεργων ποτε θα γινει χοχοχοχοχοχοχο. Για τα Αφεντικα σου μιλιά δεν βγαζεις. Αντε το Κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια Μανιαδακη. Εχουνε περασει καλυτεροι απο εσενα και σπασανε τα Μουτρα τους. Αντε στον ΒΟΘΡΟ ΣΟΥ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  27. Πορεια ανεργων ποτε θα γινει ρε Παιδια χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικα δεν μας ειπες. Με τον Μανιαδακη τη Συγγενεια εχεις............................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υποτιθεται οτι εχεις κλεισει την συζητηση μαζι μου αλλα με χρησιμοποιεις.ως παραδειγμα

    Απλη συγκριση

    "Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές για τους εργαζόμενους, στις οποίες αναφερθήκαμε προηγούμενα." ΚΟΜΕΠ

    Σε ποιο σημειο η Κομεπ αναφερεται σε σωματεια, συνδικατα, εργατες, εργαζομενους;
    Γραφει καθαρα
    "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού "

    Επιπλεον δεν ξερεις ουτε απο χρονους. Ενεστωτα και αοριστο τα εχεις κανει ενα και το αυτο
    " συνδυαζόταν " -παλια- γραφει η ΚΟΜΕΠ οχι συνδυαζεται. -τωρα-

    Εσυ τη δουλεια σου το Τσουβαλιασμα Οπως
    " Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης."

    " Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα. "

    " Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους.
    Καθαρα και ξαστερα, ξεπουλημενοι"

    " Και για να πω την αμαρτια μου,"χαρηκα" λιγο οταν αναγκαστηκαν να κανουν απεργια στον Βολο,σημαδι οτι το να εισαι το "καλο παιδι" των αφεντικων,δεν σε γλυτωνει σχεδον ποτε!! "

    Ξεκαθαρα τα σχολια σου δειχνουν απεχθεια για την εργατικη ταξη.
    Μην μας θεωρεις ηλιθιους. Αυτα απο ενα που δεν ξερει απο συντακτικο ( αντικειμενο ρημα υποκειμενο ) οπως με χαρακτηριζεις

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργατες και εργαζομενους ξερει να βριζει ανετα στα πλαισια του Κοινωνικου αυτοματισμου. Οταν ειναι ομως για Εφοπλιστες και Βιομηχανους και τα προνομια τους εκει Μουγκα. Απο εκει τρωει ψωμι φοβαται μη του βαλουνε πιπερι στο Στομα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ο dimk ζητησε αναλυση.

      Παραθεση των σχολιων του και του μισου που τσιμπησε από την ΚΟΜΕΠ
      "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού " γραφει η ΚΟΜΕΠ

      και τα δικα του
      " Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα. "
      " Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης."

      Απλα Ελληνικα

      Νικ, -π

      Διαγραφή
    3. @Νικ.-π
      χαιρομαι που επανηλθες..σαν παραδειγμα χρησιμοποιηθηκες γιατι ΔΕΝ ηταν μονο ο modesto που δεν καταλαβαινει τι διαβαζει..
      Δυστυχως δεν φταιω εγω,αλλα αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι,εσυ εισαι ο πρωτος "χωρις" συντακτικο.
      Αυτα γενικα,αλλα για να δουμε τι γραφεις παρακατω

      Αυτο ειναι η αναλυση σου?
      Ξαναγραφω τι σημαινει για μενα το αποσπασμα(copy paste απο πριν)
      ""Εγω (εξηγηση):
      Οτι υπαρχουν παραδειγματα σωματειων(εκει που εχει επικρατησει ο εργοδοτικος συνδικαλισμος) που οι εργαζομενοι εχουν "καλυτερους" μισθους απο το συνολο,επιτηδες.
      Η εργοδοσια θελει την συναινεση των σωματειων και αναγκαστικα τους δινει "καλυτερους" σχετικα μισθους απο το γενικο συνολο.
      (εβαλα και συγκριτικους πινακες απο πολυ νωρις στα σχολια) ''''
      Συνεχιζεις να λες οτι ΔΕΝ λεει αυτο?
      Τοτε συγνωμη αλλα ναι,ουτε συντακτικο δεν ξερεις!
      (σου εξηγησα πως βρισκεις υποκειμενο/αντικειμενο..Καντο και θα ειναι πιο ευκολη η αναλυση του αποσπασματος)
      Ακομα δεν εχεις κανει μια αναλυση με δικα σου λογια τι λεει το αποσπασμα,αλλα οκ..σιγα σιγα!
      Θα σε περιμενω οταν τολμησεις ναι?
      Ο χρονος του ρηματος ..
      Τι σημαινει αυτο?
      Οτι η ΚομΕπ αφου χρησιμοποιει παρελθοντικο χρονο ΔΕΝ γινεται πλεον τωρα?
      `ΔΕΝ υπαρχει τωρα εργοδοτικος συνδικαλισμος,αυτο θες να πεις?
      Η αναλυση της ΚομΕπ ειχε ημερομηνια ληξης ή οτι πλεον ζουμε στην μονη χωρα του πλανητη που ΔΕΝ εχει εργοδοτικο συνδικαλισμο?
      Αν εννοεις κατι απο τα δυο τοτε οκ,εχεις σοβαροτερο προβλημα απο την αγνοια του συντακτικου!

      Ολα αυτα τα παραδειγματα απο τον λογο μου σημαινουν το ιδιο και το αυτο:
      Τα σωματεια που εκπρσωπουν τους εκαστοτε εργαζομενους[ΟΤΟΕ,Μανεσης(Βολο),ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ]
      Στο εχω ξεκαθαρισει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε σενα..
      δες εδω το δευτερο κιολας σχολιο μου(ξανα copy paste)
      -->DimK. 28 Νοεμβρίου 2015 - 7:14 μ.μ.
      για τα επισημα σωματεια λεω.
      Ειδικα στις τραπεζες κανε ενα κοπο να δεις τι λενε και ποσες απεργιες εχουν κυρηξει τα τελευταια χρονια

      Αλλα εσυ επιμενεις να θες να ταυτισω εργαζομενους με επισημα σωματεια(ΟΤΟΕ) οποτε σε ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σου ξαναλεω(copy paste παλι)
      -->DimK. 30 Νοεμβρίου 2015 - 2:34 μ.μ.
      ρε συ Νικ. -π , με δουλευεις?
      Το πρωτο πραγμα που ειπα ειναι οτι προκειται για ενα εγοδοτικο σωμτατειο(ΟΤΟΕ) και ως τετοιο εξυπηρετει (κυριως/και) τα εργοδοτικα συμφεροντα.

      Κανω ΣΥΝΕΧΕΙΑ σαφες οτι αναφερομαι ΠΑΝΤΑ στην επισημη εκπροσωπηση τους,εξου και τα παραδειγματα απο 902(μιλαει γενικα για ΓΣΕΕ,οπως μιλαω εγω για ΟΤΟΕ/σωματειο Μανεση(Βολο).

      Αλλα να δουμε και την λαθροχειρια σου ε?
      Λεω(και βαζεις εδω σαν αποδειξη εσυ)
      --> "Και για να πω την αμαρτια μου,"χαρηκα" λιγο οταν αναγκαστηκαν να κανουν απεργια στον Βολο,σημαδι οτι το να εισαι το "καλο παιδι" των αφεντικων,δεν σε γλυτωνει σχεδον ποτε!! "

      Εδω προφανως αγνοεις τα " "(εισαγωγικα).
      Εκτος και αν θεωρεις οτι ενα σωματειο μπορει εκτος απο μια ομαδα ανθρωπων ταυτοχρονα να ειναι και ανθρωπινο παιδι και μαλιστα ..καλο!
      Αφου λοιπον δεν το μπερδευεις αυτο(προφανως ενα σωματειο ΔΕΝ ειναι ανθρωπινη υπαρξη),γιατι παιρνεις κυριολεκτικα το "χαρηκα" ???
      Αλλα οκ,σε κατηγορω οτι δεν ξερεις συντακτικο,οποτε θα ηταν περιεργο να ξερεις την χρηση των εισαγωγικων ε?
      Ας δουμε τι απανταω ,μαντεψε,ΣΕ ΣΕΝΑ,ξανα(copυ paste,ξανα)
      -->DimK.30 Νοεμβρίου 2015 - 1:52 μ.μ.
      το καλα να παθουν δεν ηταν σοβαρο,ακομα και για τα 3 δευτερολεπτα που το σκεφτηκα..
      Προφανως και πρεπει να ειμαστε διπλα τους!"

      Αυτο γιατι το αφησες απεξω απο οσα βαζεις εδω?
      Αφου οσα λεω ειναι ενδεικτικα τι σκεφτομαι,γιατι διαλεγεις ΜΟΝΟ αυτα που σε συμφερουν και οχι ολα που ειναι και η αληθεια??

      Για αυτο λεω οτι εισαι "μικρος"(εισαγωγικα..δεν εισαι μικρος,σχημα λογου ειναι,το `χουμε?)
      Αντι να κανεις μια συνολικη κριτικη,απομονωνεις οσα σε συμφερουν και τα παρουσιαζεις.

      υγ: περιμενω ΑΚΟΜΑ την συνολικη αναλυση σου τι λεει το ρημαδι το αποσπασμα.
      Αφιερωσε 5 γραμμες μονο σε αυτο και ολα θα ληξουν!
      Αποδειξε σε ολους οτι δεν καταλαβαινω τι λεει η ΚομΕπ.
      (το ιδιο ισχυει για κκ-1,modesto).
      Ενας? 5 γραμμες αναλυση και ισως λεω πολλες..
      Καποιος?

      Διαγραφή
    4. Κοινος προβοκατορας ειναι σε υπηρασια. Το καλο ειναι οτι προσφερει αφθονο γελιο...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Λυπαμαι με τιο συντακτικο μου οπως θα λυπασαι και εσυ με τους χρονους.
      Θα στα πω με απλα λογια
      Ειναι ξεκαθαρο το αποσπασμα που γραφει η ΚΟΜΕΠ
      Κυριαρχια των δυναμεων του Εργοδοτικου και Κυβερνητικου Συνδικαλισμου.

      Οπως ξεκαθαρα και τα σχολια που γραφεις.
      " Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης."
      " Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα. "
      Τοσο χυμα ουτε στο capital.gr. Ο Σκαι χρειαζεται τετοιες αναλυσεις

      Η ΟΤΟΕ που την εβαλες στο στοχαστρο
      (γιατι εκανε παρεμβαση το ΠΑΜΕ; και χαλασε την φιεστα με τον Νεφελουδη; ) εχει κανει σε αριθμο τοσες απεργιες οσες οι επισημες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ + τις Κλαδικες της. Αλλα μαλλον δεν ειναι αρκετα "επαναστατικη" για τα γουστα σου να κανει απεργιες διαρκειας.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  30. Ρε ξεκολλατε. 88 σχολια για κατι που απαντηθηκε απο τα πρωτα 10!
    Εγω πιστευω οτι ο DimK παρολο που τον θεωρω ρεφορμιστη και σε καποιες περιπτωσεις εχει βγαλει αντι-κκε συνδρομα αυτη τη φορα εγινε δεκτης κριτικης για αλλο λογο.
    Δεν νομιζω να εννοουσε τα περι "καλα να παθουν" απλα εκτεθηκε απο τον ιντερνετικο λογο που αν και στη μορφη ειναι γραπτος και μενει στο περιεχομενο συχνα ειναι προφορικος με οτι αυτο συνεπαγεται.
    Το κακο βεβαια με τον DimK ειναι οτι αντι να δεχτει οτι ετσι οπως εκφραστηκε ευλογα εβγαινε το συμπερασμα που εβγαλαν οι υπολοιποι επεμεινε και προσπαθησε πλαγιως να το υπερασπιστει.
    Τελος παντων εχω διαφωνησει απειρες φορες και σε αλλο μπλογκ με τον DimK αλλα δε θελω να πιστευω εστω και αν κινδυνεψω να γινω αφελης οτι η αποψη του ειναι οτι οι τραπεζουπαλληλοι ειναι συληβδην ξεπουλημενοι ολοι.
    Περα απο αυτα συντροφοι εγω γραφοντας τα τελευταια χρονια και διαβαζοντας στα μπλογκ θεωρω οτι μπορουμε να απανταμε με επιχειρηματα πολιτικα. Δε λεω οτι το καταφερνω παντα. Τα χω ριξει τα μπινελικια μου καθως πολλες φορες το επιπεδο του αντιλογου αυτο καταλαβαινει μονο. Οπως και γω νευριαζω οταν με καλοπροαιρετο φερετζε γινεται σπεκουλα αλλα νομιζω οτι το να βριζουμε ή να κοροιδευουμε κατω απο καθε ποστ δεν ειναι κατι που προσφερει.
    Δεν θεωρω οτι ο Παναγιωτης το κανει σκοπιμα καθως παρολες τις διαφωνιες μου με τον αυθορμητισμο και την απλουστευση που κανει τις εχω ουτε φυσικα μεμφομαι το modesto απαντησεις του οποιου κατακαιρους τις εχω θεωρησει υποδειγμα διαβαζοντας τες. Σεβομαι απολυτα οποιον παρολες τις ιδιαιτερες αποψεις του που τετοιες εχω και εγω εξαλλου στεκεται αταλαντευτα με την εργατικη ταξη και το κομμα της απλα αυτο δημιουργει απαιτησεις καθως καλοθελητες που ακομα και μισο σχολιο το ταυτιζουν με το ΚΚΕ λες και ειμαστε το γραφειο τυπου του οσοι αφηνουμε 2 σχολια σε μπλογκ...

    Υγ. DimK τα σχολια σου εβγαζαν αυτο που σου προσαψαν. Δεν ειναι ολοι βλακες και συ ο εξυπνος. Απλα παρατολμω να σου προσαψω μια καλη δικη προθεσεων οχι γιατι την εχεις κερδισειβεδω ή σε αλλα νηματα αλλα γιατι εχω πεσει και γω θυμα της ιδιαιτεροτητας του ιντερνετικου λογου και γιατι θεωρω οτι εγινε στο νημα πολυ κακο γιατι εδωσες τεραστια σημασια και τσουβαλιασες επι δικαιων και αδικων ενα ομως υπαρκτο ζητημα που εχει να κανει με το πως μαεστρικα η αστικη ταξη παρεμβαινει και βαζει την ιδεολογια της ή εξαγωραζει τμηματα της εργατικης.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να τολμησω να πω κατι,χωρις να νομισουν οι καλοθελητες οτι βρηκα "σανιδα σωτηριας"?

      ΑΝ δεν ειχα κανει την εξηγησην ΗΔΗ απο το δευτερο μου σχολιο,στον "Νικ.-π" θα το πιστευα και εγω αυτο για παρεξηγηση.
      Πραγματικα στο πρωτο σχολιο μιλησα γενικα για τ/υπαληλλους αλλα επειδη με ρωτησε ο Νικ.-π το ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ
      Και συνεχισα να το διευκρινιζω..δες απλα τα σχολια (δεν ειναι μονο ενα)

      Οποτε ratm, δεν εχω προβλημα να παρεδεχτω οτι ηταν παρεξηγηση ρε συ..
      Αλλα ΔΕΝ ηταν(ΟΧΙ μετα το ΔΕΥΤΕΡΟ μου σχολιο)
      Προσπαθουν να πουν οτι ειμαι εναντιον υπαλληλων,εργατων και ΟΧΙ εναντιον των ξεπουλημενων εργοδοτικων σωματειων που τους αντιπροσωπευουν.
      Μου μιλανε οτι γενικευω οταν ο 902 εχει λινκ "Η ΓΣΕΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ"
      Και λεω/εννοω το απλο:
      "παιδια,ετσι ειναι το 99,9% του δημοσιου λογου..οταν μιλας για εργαζομενους,αναφερεσαι σε ποιος τους εκπροσωπει..δεν κανεις λογο ονομαστικα σε ΚΑΘΕ σωματειο,αλλα στην ΕΠΙΣΗΜΗ εκπροσωπηση τους και αντιστροφα"

      Κλεινοντας
      Ασε με να ειμαι προβοκατορας ρε συ..
      Οσο αυτοι διαστρεβλωνουν ηθελημενα οσα λεω(εκτος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ..αυτον τον εχω εξαιρεσει για αλλο λογο..οχι κολακευτικο),θελω να μεινω απεναντι τους.
      Οσο εγω βαζω ολοκληρα κειμενα απο ΚομΕπ και οχι μονο δεν τα διαβαζουν(Νικ-π) αλλα δεν καταλαβαινουν τι λεει ενα αποσπασμα(επιτηδες θεωρω) ,ΘΕΛΩ να ειμαι προβοκατορας για αυτους!

      Αν ΕΝΑΣ ελεγε τι στο καλο εννοει το ρημαδι το αποσπασμα ή εστω ΕΝΑΣ παραδεχοταν "δεν καταλαβαινω τι λεει/καταλαβα αυτο αλλα ειναι λαθος",θα σταματαγε η κουβεντα!

      Καταλαβες τι με πειραζει περισοτερο?
      Προσπαθουν να εχουν δικιο,ΑΣΧΕΤΑ με την Λογικη ή την Διαλεκτικη
      Ο Νικ.-π ειπε οτι η ΚομΕπ χρησιμοποιει παρελθοντικο χρονο στο ρημα,ΑΡΑ αυτα γινοταν στο παρελθον!!!!!!!!!!!!!
      ΑΡΑ ,τον ρωταω, "δεν εχουμε πλεον εργοδοτικο συνδικαλισμο στην Ελλαδα? "
      Ακομα περιμενω απαντηση...

      ΔΕΝ ψηφιζω κκε εδω και λιγα χρονια(κατα το ημισυ αναγκαστικα,κατα το ημισυ επιλογη),αλλα ρε συ κομμουνιστης παραμενω!
      (προφανως δεν το πιστευει ισως ουτε εσυ,αλλα οκ..το καταθετω για να υπαρχει στα "πρακτικα")

      υγ: ασε που αν ολοι αυτοι ειναι κατω των 30,ακομα και ετσι περισοτερες φορες εχω ψηφισει κκε και περισοτερα λεφτα(σε νορμαλ συνθηκες) εχω πληρωσει για κουπονια!
      (το τελευταιο γραφεται με χαμογελο..δεν θελω να μειωσω τον αγωνα κανενος)

      Διαγραφή
    2. Σχολιαζω αυτα που γραφει. ratm
      Οχι αυτα που θα ενοουεσε
      Η απαντηση απλων ερωτηματων που γεννιουνται με βαση αυτα που γραφει ο κ.Dimk δεν ειναι το φορτε του

      Μετα τους τραπεζουπαλληλους επεκταθηκε στους εργατες στις σκουριες κσι στους εργατες στη Χαλυβουργεια Μανεση στον Βολο
      Σε καθε σχολιο του για να καλυψει το ενα λαθος του κανει ενα νεο(αν το θεωρησουμε "λαθος")

      Αν ειχε καλη προθεση, θα εγραφε "κανω διορθωση εδω", η "θα το ξαναγραψω σωστα". Στο ιντερνετ μπορει να γινουν παρεξηγησεις οπως του εγραψα ΚΑΙ χθες.
      Το μεγαλο ΕΓΩ του κ.Dimk(δειγμα μικροαστισμου) δεν αντεχει να το παραδεχθει
      + η κουτοπονηρες προθεσεις του να ανακατεψει αλλους για σχολια αλλων + να ζητα "επισημο" σχολιαστη

      Τα ερωτηματα ειναι.
      Αν μας θεωρει καποιους εχολιαστες "ηλιθιους" τοτε γιατι σχολιαζει σε ενα μπλοκ "ηλιθιων" σχολιαστων;
      Αυτο δεν κανει και αυτον ηλιθιο αφου χανει τον χρονο του απαντωντας σε σχολια "ηλιθιων";

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    3. ντροπη ρε.. Νικ.-π

      -->DimK. 1 Δεκεμβρίου 2015 - 5:58 μ.μ.
      Το σωματειο του Βολου(Μανεση) τι σταση κυρηξε στην απεργια των συναδελφων τους?
      Βοηθησε τον Μανεση να μεινει ορθιος και να περιμενει,αφου δεν ειχε προβλημα παραγωγης?
      Βοηθησε ετσι να μην κερδισουν οι συναδελφοι τους εργατες στον Ασπροπυργο?
      Τι ειναι αυτο αν δεν ειναι ξεπουλημα?
      (ασχετα που σαν παραδειγμα κερδισαν οι εργατες του Ασπροπυργου και οχι ο Μανεσης)

      Απλα λιγο ντροπη ρε...

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια ratm. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. " Ο Νικ.-π ειπε οτι η ΚομΕπ χρησιμοποιει παρελθοντικο χρονο στο ρημα,ΑΡΑ αυτα γινοταν στο παρελθον!!!!!!!!!!!!!" "

      Το "συνδυαζόταν" του κειμενου της ΚΟΜΕΠ τι χρονος ειναι; Ενεστωτας;

      Τα αλλα που υποθετεις για οσα υπονοω τα κατεβαζεις απο το μυαλο σου
      Το πιο απλο: Θα μπορουσες να παραθεσεις και τη συνεχεια του κειμενου της ΚΟΜΕΠ

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    6. Ρε πες μας κατι για τους Εφοπλιστες με τις 57 Φοροαπαλλαγες. Απλα λιγο ντροπη Ρε.....ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. " Και για να πω την αμαρτια μου,"χαρηκα" λιγο οταν αναγκαστηκαν να κανουν απεργια στον Βολο,σημαδι οτι το να εισαι το "καλο παιδι" των αφεντικων,δεν σε γλυτωνει σχεδον ποτε!! "

      Μονο μικροαστοι στο μυαλο χαιρονται απο ηττες της εργατικης ταξης ,
      Για χαλυβουργεια του Μανεση να θυμισω οως καποιοι χαρηκαν απο την ηττα στον ασπροπυργο μετα την προβοκατσια των φασιστων. Και τοτε ειπαν τοτε το "καλα να παθουν"

      Νικ. -π

      Διαγραφή
    8. ρε στο ξαναλεω ..ΝΤΡΟΠΗ

      -->DimK.30 Νοεμβρίου 2015 - 1:52 μ.μ.
      το καλα να παθουν δεν ηταν σοβαρο,ακομα και για τα 3 δευτερολεπτα που το σκεφτηκα..
      Προφανως και πρεπει να ειμαστε διπλα τους!"

      ρε ΝΤΡΟΠΗ ρε..
      ΜΗΝ βαζεις τα μισα..βαλε ΟΛΑ οσα γραφω.
      ΟΛΑ σε σενα εινα απαντησεις..ΟΛΑ σε σενα ,δεν γινεται να τα μπερδευεις!

      Και μετα μου λες ratm οτι ειναι ολα μια παρεξηγηση ε?

      καλυτερα πρακτορας/προβοκατορας/μανιαδακης ρε συ..
      Απεναντι σε τετοιες πρακτικες,καλυτερα να μην τα "βρουμε" ποτε!

      Διαγραφή
    9. Αρε Γελια. Ειναι λεει Κομμουνιστης αλλα με το ΚΚΕ δεν ειναι στην Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ έχουνε λεει χουντα και ο ΣΤΑΛΙΝ δεν έπρεπε να εκτελεσει τους προδοτες αλλα να τους δοσει παρασημο.χαχαχαχαχαχαχαχα Ο Κατηφορος δεν εχει πατο συνεχισε........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. ΡΕ τη να βρουμε οταν εχεις περασει με τον Ταξικο αντιπαλο. Καλυτερα να τα βρω με τον Χαρο παρα με Μανιαδακηδες. Κρατα τις πρακτικες σου για τον ευατο σου Προβοκατορα. Δεν θα φτιαξουμε πολιτικο μετωπο με τον οπορτουνισμο δεν θα μπουμε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Λυσαξτε.... Το γλεντι συνεχιζεται χαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  31. Βρισιες απο οπορτουνιστες οργανα του Μανιαδακη ειναι τιτλος τιμης για εμενα. Θα εψαχνα για λάθος αν λεγανε καλα λογια. Πορεια ανεργων ποτε θα γινει .................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Ανώνυμος2 (Νικ.-π ) Δεκεμβρίου 2015 - 8:12 μ.μ.

    το συνδυαζοταν ειναι παρελθον..συμφωνω
    Εξηγησε μου τι σημαινε αυτο..
    Σε ρωτησα
    Σημαινει οτι αφου το ρημα δειχνει παρελθον
    α) Αυτα γινοταν ΜΟΝΟ στο παρελθον?
    β)η αναλυση της ΚΟΜΕΠ εχει ημερομηνια ληξης?
    γ) ειμαστε πλεον η μονη χωρα στον πλανητη χωρις εργοδοτικο συνδικαλισμο??

    Εξηγησε μας τι σημαινει ο παρελθοντικος χρονος του ρηματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ratm
    εχουμε διαφορες πολιτικες,ακομα και αν καποιες φορες γινομαι αντικκες συμπλεγματικος οπως λες(νομιζω οχι αλλα οκ),ακομα και αν ειμαι ρεφορμιστης ή οτιδηποτε,ΠΑΝΤΑ προσπαθω να κρατησω τον λογο μου σε πολιτικο και μονο επιπεδο.

    ΑΝ ποτε κανω τετοια πραγματα,παραφραζω ,επιλεγω λογια,μενω στο μερικο και οχι στο νοημα οσων λες,αποφευγω να απαντησω γιατι δεν με συμφερει,ΑΝ ποτε ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ετσι,εχεις το ελευθερο να με βρισεις οσο παει και να με κανεις ρομπα οπου με πετυχαινεις!!

    Ντροπη ρε ..απλα ντροπη

    τελος για σημερα
    (αναλαμβανει αλλος στα υπογεια της κουμουνδουρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολυ σωστα ΡΕ απλα ντροπη. Αντικομμουνιστης εισαι και τιποτα αλλο. ΟΙ Εχθρι ηρθανε ντυμενοι φιλοι..................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kριτικη στα σχολια του επωνυμου κ.Dimk σε αυτη την αναρτηση

    1 Παραμονες απεργιας για το ασφαλιστικο, που συνταξεις συνολικα 900ε μπορει και να μειωθουν, ο κ.Dimk σκεφτηκε να γραψει κατι για τους Τραπεζουπαλληλους.
    Σε αναρτηση που σχολιαζει την παρεμβαση στους Τραπεζουπαλληλους.

    2 Εβαλε σε ενα τσουβαλι στελεχη και ταμιες εργοδοτικο και ταξικο συνδικαλισμο.
    Τους μισθους τους σχετικα "καλους". Χωρις να το διευκρινιζει τι σημαινει "σχετικα καλους".
    Σε σχεση με το εμπορουπαλληλο σε καταστημα ρουχων;
    Η αυξηση που ειχαν παρει προ φανερης κρισης τη θεωρησε "δωροδοκια".
    Οι μεγαλυτεροι μισθοι η και αυξησεις σε αλλους κλαδους ειναι κατα τον κ.Dimk και αυτο "δωροδοκια"; Π.χ. εναεριτες της Δεη;
    Δεν γνωριζουμε αν ηξερε για την πιεση που ασκησε και το ταξικο συνδικαλιστικο κινημα για αυτες τις αυξησεις
    Τι "κυριαρχια του εργοδοτικου και κυβερνητικου συνδικαλισμου" τι Ολοι μα ολοι στο τσουβαλι. Ολα χυμα. Σχολια του 28 Νοεμβρίου 2015 - 8:06 μ.μ. και 30 Νοεμβρίου 2015 - 1:52 μ.μ.

    3 o κ.Dimk στεναχωρηθηκε απο σχολιο που εβγαζε στην σεντρα το δικα του γραφομενα. Και το πιθανο σκεπτικο τους. Ετυχε να ειναι το δικο μου σχολιο.
    Προηγουμενως ειχε προχωρησει προς τους εργατες της Χαλυβουργειας του Μανεση στο Βολο και προς τους εργατες στις Σκουριες
    Δεν ξερουμε αν καταλαβε πως σχολια του οπως τα 2 προηγουμενο εδιναν τροφη για σπεκουλα σε αλλα ποιο "alternative" blog: Οπως
    " Φιλος του ΚΚΕ θεωρει τους τραπεζουπαλληλους ετσι"
    " Σχολιαστης σε φιλοκομμουνιστικο μπλοκ λενε αυτα και αυτα για εργατες της Χαλυβουργιας στο Βολο και για εργατες στις Σκουριες". Ολα τα προηγουμενα παραμονη απεργιας

    4 Μολις διατυπωθηκαν επιχειρηματα σε αυτα που γραφει, αρχισε να διαμαρτυρεται
    Πιαστηκε με την "γιδα στην πλατη". Και τι κανει; "Φωναζει ο κλεφτηςνα φοβηθει ο νοικοκυρης" λεει ο λαος
    " Σχολιαστε τα του Α που ειπε ο Β και μπορει να συμφωνει ο Γ και ειναι εκτος γραμμης ενω ο Δ ειναι ηλιθιος και δεν σχολιαζω τον Ε που ειναι κλακαδορος.". Μυλος!
    Αδυνατω να καταλαβω τις προθεσεις του κ.Dimk περα του συνεχως τρολλαρισματος, επικεντρου της προσοχης και καλυψης της κοτσανας του.

    5 Λαθος; Καμια φορα στο internet αλλα θελεις να πεις και αλλα γραφεις. Συμβαινει.
    Τι ποιο εντιμο απο το να πει "Παιδια ετσι ηθελα να το γραψω" η "εγινε ενα λαθος, εννοουσα αυτο". ή να προσεχει το πως το διατυπωνει. Ολα αυτα του προταθηκαν απο πολλους σχολιαστες πριν 2 ημερες.
    ο κ.Dimk εχει αποψη. Μονο που δεν αντεχει σε απλη κριτικη.
    Σαν να λεει: " Για κοπιαστε "ινστρουκτορες" να με πεισετε"
    o κ.Dimk να ερμηνευσει τα Καθαρα γραφομενα του; Οι σκεψεις ενος ελευθερου πνευματος;
    Λαθος Εμεις ΠΡΕΠΕΙ να μπουμε στο μυαλο του και να τις ερμηνευσουμε. Με τον τροπο που ο ιδιος επιθυμει. Τολμω να υποθεσω πως μετα απο 70 σχολια καπως αρχισε να τα "γυριζει".

    6 Μπορει να αναφερεται σε "δικα σας"(κατα εκφραση του) λινκ (σχολιο 1 Δεκεμβρίου 2015 - 5:58 μ.μ.). Αρα οχι και "δικα του". Εμμεσα νας λεει πως ειναι απο αλλη πλευρα.
    Ταυτοχρονα αυτο δεν τον εμποδιζει να εχει και τον ρολο του φιλου του ΚΚΕ ή του κομμουνιστη ή καποιου που -οπως γραφει λεφτα για κουπονια
    Κανενας φιλος η οπαδος του ΚΚΕ δεν θα χαρακτηριζε "δικα σας link" του Ριζοσπαστη ή της ΚΟΜΕΠ. Δεν καταλαβαινει και αυτη τη φανερη του αντιφαση;

    7 Δεν παρεμβαινει και κανενα μελος οπως επιζητουσε o κ.Dimk
    Φυσικα ουτε μελος ουτε φιλος ουτε οπαδος του ΚΚΕ θα εκανε παρομοιο να το πουμε "αιτημα" σε οποιοδηποτε site. Το redflyplanet δεν ειναι ουτε επισημο ουτε ανεπισημο blog του KKE. ο καθενας γραφει και κρινεται για τα γραφομενα του. To KKE και το ΠΑΜΕ εχουν τα δικα τους οργανα.

    Το κλεινω εδω. To φτωχο μυαλο μου εξανληθηκε στην αντιπαραθεση του με το μεγαλειο σκεψης και λογικης του κ.Dimk.

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 σημεια ?
      Με τιμαει το κλεισιμο σου..Απο μενα μονο ενα.
      Ντροπη ρε.Απλα ντροπη.

      Ντροπη οταν με ρωτας και ξεκαθαριζω απο το 2 σχολιο οτι οταν μιλαω για υπαλληλους αναφερομαι στην επισημο συνδικαλιστικο τους οργανο(ΟΤΟΕ)
      Ντροπη γιατι δεν τα ειπα σε αλλον..Σε ΣΕΝΑ το ειπα.
      Σε ΣΕΝΑ το ξεκαθαρισα.

      Προφανως αν θες να μιλησουμε για εργοδοτικο συνδικαλισμο,επιδοματα μισθου επι Παπανδρεου,τι σημαινουν και πως λειτουργουν το συζηταμε
      ΑΦΟΥ διαβασεις το κειμενο της "δικια σας" ΚΟΜΕΠ,προφανως
      Ασε με μενα να ειμαι "αλλου".. να μην εχω την ΚΟΜΕΠ "δικια μου"
      Δικος σου ο ρολος του κομμουνισταρα..ασε με εμενα προβοκατορα στα υπογεια της Κουμουνδουρου

      Ακομα ζηταω καποιον που να εμπιτευεσαι (ratm,Poe) να ξαναδιαβασει το αποσπασμα και να πει την γνωμη του, τι λεει
      Εγω πιστευω οτι επιτηδες το κανουν να μην παιρνουν θεση.
      Εισαι "συντροφος" τους και δεν θελουν να σε κανουν ρομπα σε οσους,ελαχιστους πλεον,διαβαζουν.
      Αλλα καντο εσυ απο μονος σου..
      Το λινκ υπαρχει δειξτο σε καποιους που εμπιστευεσαι την κριση τους και πες τους "τι εννοει το αποσπασμα?"
      ΑΚΟΜΑ και ενας να βρεθει που λεει οτι και εσυ για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αποσπασμα,ακομα και ετσι εγω θα το δεχτω.
      Προφανως μπορει να διαβασει και το υπολοιπο,ακομα και αλλα κειμενα αν τους βοηθησει.
      Μην μεινει στο αποσπασμα!

      και τωρα κλακαδοροι και νενεκοι προς υπερασπιση σε 4..3...2..1

      Διαγραφή
    2. Eπιβεβαιωνεται το νο 5 στο σχολιο μου 3 Δεκεμβρίου 2015 - 4:29 μ.μ

      Ξερουμε να διαβαζουμε κ.Dimk.
      Και ενα προς ενα τα 7 σημεια με αφορμη δικα σας σχολια.
      Το σχολιο μου δεν χρειαζεται υπερασπιση.
      Επισης δεν ανηκω στην εργατικη αριστερα του ΠΑΣΟΚ για να μην γνωριζω τα περι "εργατικης αριστοκρατιας". Οχι ομως το δικο σας ολα χυμα στο τσουβαλι.
      .
      Μπορειτε να συζητησετε με οσους εσεις θελετε. κ.Dimk.
      Ενα τοσο μεγαλο και ελευθερο πνευμα, δεν μπορει να εγκλωβιστει σε στερεοτυπα
      Επισης μπορειται να κανετε δικη προθεσεων προς τους αλλους. Οι υπολοιποι ειμαστε κλακαδοροι, νενενεκοι, ηλιθιοι, κ.α.

      To φτωχο μυαλο μου εξανληθηκε στην αντιπαραθεση του με το μεγαλειο σκεψης και λογικης σας κ.Dimk.

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  36. Ρε σεις...γινεται να μη γαμαμε με τετοιου ειδους παιδιαρισματα καθε δημοσιευση;
    Εγω εχω ξενερωσει και δεν εχω πια ορεξη να μπω σε διαλογο γιατι ολοι καταληγουν καπως ετσι.
    Εδω μεσα ολοι μας μπορουμε να τιθασευσουμε τα νευρα μας... ειναι γραπτος λογος, ας το κανουμε και ας παραμεινουμε σε ανταλλαγη επιχειρηματων, οχι να καταληγουμε να προκαλει ο ενας τον αλλο και στο τελος να γινεται μπαχαλο.

    Ο Dimk λογω βεβαρημενου ιστορικου εχει γινει κοκκινο πανι
    Προσωπικα εχω καταληξει οτι εχει πολυ ελευθερο χρονο, εχει ορεξη για κουβεντα, και εχει μικρη κινηματικη εμπειρια, με αποτελεσμα να "μπαζει" ιδεολογικα και να επηρρεαζεται τη μια απο "αριστεριστικες" λογικες, την αλλη απο γενικοτερες "μικροαστικες" κλπ.
    Εγω προσωπικα αποφευγω να μπω σε διαλογο μαζι του επειδη συνηθως μοιαζει να μην εχει τελος και αυτο με κουραζει... καλες οι "αμπελοφιλοσοφιες", το εχω βαλει και ονομα στο προσωπικο μου blog, αλλα απο ενα σημειο και περα σε πιανει και τενοντιτιδα στο πληκτρολογιο.

    Απο την αλλη δεν βοηθαμε ενα διαλογο ουτε την εικονα ενος blog ουτε την επιχειρηματολογια μας οταν, αφου εχουμε πει οτι ηταν να ειπωθει, μπλεκουμε σε μια ατερμονη κουβεντα(εστω των 200 σχολιων) περιστρεφομενοι γυρω απο τα ιδια και τα ιδια, πασπαλιζοντας επιπλεον τα σχολια μας με χαρακτηρισμους, αφορισμους, και γενικα ριχνουμε το επιπεδο επιστρεφοντας στην εποχη που ειμασταν 10 και τσακωνομασταν για το αν ειναι πιο δυνατος ο σουπερμαν απο τον μπατμαν. Δεν λεω οτι δεν εχω πεσει και εγω σε αυτην την λουμπα.... απλα οσο μπορω προσπαθω να το αποφευγω εχοντας διαπιστωσει οτι κατανταει αηδια. Σας παρακαλω προσπαθηστε να κανετε το ιδιο και εσεις ...
    ... προσωπικα, και δεν κανω πλακα, θεωρω οτι χρειαζεται απεναντι στον dimk να δειξουμε υπομονη και κατανοηση... δεν το λεω για να υποβιβασω τη νοημοσυνη του, αλλα τα εχει πολυ μπερδεμενα στο μυαλο του, πολλες φορες δεν θελει να το παραδεχθει, αλλα ακομα και στο βαθμο που το καταλαβαινει λογικο ειναι να εχει καποιες αμυνες, οι οποιες ενισχυονται και βγαινουν επιθετικα οταν ειμαστε και εμεις επιθετικοι απεναντι του... και ημουν και εγω πολλες φορες επιθετικος απεναντι του, εχει τον τροπο του να σε διαολιζει(ξερολισμος που πηγαζει απο ημιμαθεια, παντα κατι σε σχεση με το κκε να μην του καθεται, βρισκει τροπο να κανει παντα το δικηγορο του καθενος που ερχεται εδω μεσα και μας λεει την αποψαρα του).

    Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μαλλον δεν ειναι επι τουτου προβοκατορας ... αλλα και με τη δικη μας συνδρομη εχει καταφερει να τα γαμησει ολα...και με τη δικη μας συνδρομη εχει χαλασει η εικονα του blog.

    Επ αυτου... παρακαλω προσπαθηστε να συκγρατηθειτε, να απαντατε με επιχειρηματα και οχι με χαρακτηρισμους και οταν αρχιζει να "το κουραζει" καλυτερα να σταματησει ο διαλογος παρα να καταληξει μπατμαν εναντιον σουπερμαν. Δηλαδη καλως του εξηγησατε σεις που ειχατε την υπομονη να του εξηγησετε γιατι ηταν "μικροαστικα" αυτα που ελεγε για τους εργαζομενους στις τραπεζες, γιατι προωθουν τον κοινωνικο αυτοματισμο, και ποιο ειναι το δεντρο και ποιο το δασος ... ομως απο ενα σημειο και περα, στο διαλογο τουλαχιστον, χαθηκε το δασος γενικως, και γινεται αυτο συνεχεια σε δημοσιευσεις τελευταια

    παρακαλω αμφοτεροι λιγο προσοχη με τους χαρακτηρισμους
    dimk συμβουλη προς εσενα, αν θες την ακολουθας, ανοιξε περισσοτερο τα ματια και τα αυτια σου, δουλεψε στην πραξη μεσα στο κινημα, διαβασε καποια παραπανω πραγματα, και υστερα θα δεις οτι καποια απο αυτα που λες μεχρι σημερα θα τα θεωρησεις και ο ιδιος παιδαριωδη και χοντροκομμενα ... εγω τουλαχιστον προσπαθω να τον εχω αυτον τον κανονα για τον εαυτο μου, και κοιτωντας πισω παρατηρω οτι πολλα απο αυτα που πιστευα, εγραφα και ελεγα ηταν ανωριμα, παιδαριωδη και χοντροκομμενα και αποτελεσμα ημιμαθειας και μη επαρκους τριβης και εμπειριας... και για να μην στο παιζω εξυπνος, ενας απο τους μεγαλυτερους μου φοβους ακομη και σημερα ειναι η ημιμαθεια και παντα φοβαμαι μην πεσω σε μεγαλο βαθμο θυμα της γιατι οταν νομιζεις οτι εχεις γινει μεγαλος μαγκας εκει ειναι που την πατας.

    Τεσπα αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω με τον χρονο..ναι εχω(δυστυχως)
      συμφωνω περι ημιμαθειας..ακομα μαθαινω και δεν νομιζω να τα καταφερω να μαθω οσα θελω

      Μια μονο παρατηρηση:
      Αν ειμαι ημιμαθης,γιατι καποιος δεν διαβαζει το ρημαδι το αποσπασμα να πει τι λεει?
      Να μου πει "ρε ημιμαθη βλακα..εδω ΔΕΝ λεει οτι εσυ νομιζεις,αλλα οτι ο Νικ.-π ή κατι ασχετο που και οι δυο δεν καταλαβατε"

      Θεωρω οτι το κακο με την ημιμαθια μου ειναι οτι ξεκιναει απο διαφορετικη αφετηρια..
      Η (οποια) ημιμαθια του Νικ.-π ειναι "οκ μωρε..δικος μας ειναι"
      Η (σιγουρη) δικια μου ημιμαθια, ειναι κοκκινο πανι που δημιουργει προβληματα.

      Σεβαστη η γνωμη σου.
      Ασε με ομως να πιστευω οτι στο συγκεκριμενο ειναι επι τουτου διαστρεβλωση οσων ειπα.


      υγ: βαριεμαι και εγω τα τοσα σχολια,αλλα με πειραζει η διαστρεβλωση οσων λεω.
      Δεν θελω να το αφησω,οχι γιατι με προσβαλει στην ημιμαθια μου
      Προσβαλει την πνευματικη μου συγκροτηση σαν ανθρωπο,αριστερο(αφηνω το κομμουνιστη),σαν χτυπημενο απο την κριση οπως ολοι.

      Αυτος και ΜΟΝΟ αυτος ειναι ο λογος που συνεχιζω να απανταω.

      Διαγραφή
    2. Εγω δεν καθομαι να διαβασω 100 σχολια και τις παραπομπες τους και να κανω τον κριτη
      τη γενικη μου αποψη την ειπα ...
      Απο εκει και περα, ο modesto για παραδειγμα, που και εγω θα τον προτιμουσα πιο ηρεμο, εχει ρε φιλε μια εμπειρια απο τα ενδοτερα του εργ. κινηματος που εγω τη θαυμαζω τι να κανουμε...την αποψη του δεν θα τη βαλω ισα και ομοια με τη δικη σου γιατι και πιο ωριμη ειναι και υποψιασμενος ειναι, και πολλες απο τις αποψεις που υιοθετεις τις εχει φαει στη μαπα απο διαφορους "πονηρακηδες" για αυτο και τσιναει. Εσυ μπορει να τις αναπαραγεις καλοπροαιρετα, αυτες ομως καθολου καλοπροαιρετες δεν ειναι ...

      Για τις τραπεζες τωρα
      οι τραπεζικοι υπαλληλοι μπορει να παιρνουν 800-900 ευρω(και σιγα το μισθο δηλαδη) η και 1000 και παραπανω αν ειναι σε διευθυντικες θεσεις, αλλα και στα ωραρια τους γαμανε και τρελο στρες υπαρχει
      και υπαρχει συντονισμενη τρομοκρατια προκειμενου να μην τους αφησουν να φτιαξουν ταξικες οργανωσεις, τους τα λενε εξω απο τα δοντια τα ανωτερα στελεχη!
      και τεραστια εργασιακη ανασφαλεια τωρα με την κριση εχουν γιατι ειδικα οι συναιτεριστικες τραπεζες πιεζονται πολυ, και οπως ειναι λογικο ολη αυτη την πιεση την φορτωνουν στις πλατες των εργαζομενων

      Διαγραφή
  37. το ο,τι δεν θα κατσει κανεις να διαβασει 100 σχολια πονταρει και ο Νικ.-π για να διεστρεβλωνει οσα λεω!
    Για αυτο κοβει σχολια,απομωνωνει προτασεις και τις παρουσιαζει σαν την γνωμη μου
    Αλλα..
    2 σχολια ειναι και αν θες να παρεις θεση στα κανω copy paste.
    Εγω το ζηταω εδω και μερες.
    Ενας "αντικειμενικος" κριτης να δει τι λεμε για το συγκεκριμενο αποσπασμα.
    Εγω θελω την κριση σου..
    Αν θες να καταλαβεις ποιος ειναι ο ημιμαθης (στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και μονο),απλα να δεις τα δυο σχολια και το αποσπασμα.
    Αν εχω κανει λαθος θα το παραδεχτω,ακομα και αν εσυ εισαι πιο φιλικα προσκειμενος στην ιδεολογικη σκοπια του Νικ.-π ή του modesto

    ΔΕΝ (και ξανα ΔΕΝ) θελω να εχεις την γνωμη μου ισα και ομοια με τα ατομα που σεβεσαι και εχεις τσεκαρει την ιστορια και τους αγωνες τους.
    ΔΕΝ με ενδιαφερει να παρεις το μερος μου,εναντιον καποιου αλλου συντροφου σου εδω μεσα.
    Αντικειμενικος μπορει να εισαι?
    Εγω λεω ναι και υποβαλω οτι εχω πει στην κριση σου.
    Αυτο που λεω ειναι οτι γινεται μια παραχαραξη οσων λεω..
    ΑΝ θες να δεις τι εννοω,ειναι απλα 2-3 σχολια.Μπορω να στα παραθεσω.

    Στο εχω ξαναπει τι πιστευω(αν θυμασαι σε μια κουβεντα που καναμε και ηταν και ο Παναγιωτης παρων-απων).
    Θες να εχουν δικιο ο Νικ.-π και ο modesto(τυχαια παραδειγματα εδω) ΑΣΧΕΤΑ απο οτι λενε.Προφανως εισαι σιγουρος οτι δεν θα λενε ασυναρτησιες.
    Ειναι λογικο και ετσι λειτουργει η λογικη της ομαδας και του "ανηκειν".
    Αν δεχτεις πχ οτι ο Νικ.-π εχει πει κατι λαθος,θα το σκεφτεις 2 φορες πριν του το πεις.
    Σε εμενα αντιθετα,εισαι σιγουρος οτι κανω λαθος,αφου o modesto ειναι εναντιον μου.
    Το καταλαβαινω αυτο και παρολα αυτα ζηταω την γνωμη σου,του ratm και οποιου αλλου θελει να δει τι λεμε στο περιφημο αποσπασμα.

    Εγω ζηταω την κριση σας και ο συντροφος σας Νικ.-π,λεει οτι αυτο ειναι τεχνασμα("κοπιαστε ιντρουχτορες να με πεισετε" ειναι τα λογια του)
    Αλλα εγω εχω το προβλημα σε οσα λεω,οχι αυτος που αποφευγει αυτη την "κριση" (!)

    Το μονο που εχω να παραθεσω ειναι 2-3 σχολια,την αποψη μου και εναν που να θελει/μπορει να ειναι σχετικα αντικειμενικος.
    Αν νομιζεις οτι θες/μπορεις,απλα πες μου

    Δεν λεω κατι για τις τραπεζες παραπανω.. θα επαναλαβω οσα ειπα πριν και για τα οποια εχεις "παρει ηδη θεση" (εφοσον εχεις δεχτει οτι ο Νικ.π και ο εχουν modesto δικιο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΙ Βρισιες απο εσενα ειναι τιτλος τιμης για εμενα. Ολα απαντηθηκανε. Προσπαθεις παντα να κανεις την τριχα τριχια για να διαφωνησεις με το ΚΚΕ κανοντας δηθεν τον φιλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εχω προσπαθησει να το "ληξω" πολλες φορες,
    ο τυπος ομως επιμενει οτι δεν το αφηνει γιατι τον προσβαλει λεει για το επιπεδο του και αλλα τετοια, να μην καταλαβαινουμε τι λεει.
    την ιδια αποψη για τα λεγομενα του εχουμε εγω, ο νικπ, ο ratm, ο παναγιωτης και δεν ξερω αν ξεχναω καποιον αλλο.
    εμενα με εχει πει βλακα (προφανως γιατι του τα χωνω ποιο πολυ και εκενευριζεται και βριζει) τον αλλο κλακαδορο κτλ κτλ.
    εχει πιαστει οχι μια οχι δυο φορες να λεει διαφορα τα οποια οχι καλοπιστη κριτικη, ουτε καν κριτικη απο τη σκοπια του πολιτικου αντιπαλου δεν ειναι, αλλα 5η φαλαγγα καραμπινατη.
    κανει κοπτοραπτικη, απανταει αμα θελει οποτε θελει σε οσα ερωτηματα του μπαινουν (προφανως αφου οπως παραδεχεται το χαψνει, μαλλον οταν ρωταει για να μαθει τι θα απαντησει σε κρισιμα ερωτηματα).
    ο το ψαχνω ακομα, εχει ξεψαχνισει την κομεπ και ξερει και ποιο αποσπασμα να απομονωσει, του ξεφευγει για τα δικα μας λινκ και προσπαθει μετα να το μαζεψει με την κομεπ του, αλλα ρε φιλε μαζευονται πολλα για να ειναι συμπτωσεις και ευτυχως ή δυστηχως εχω φαει στη μαπα πολλες "περιπτωσεις" σαν την δικη σου. κανει μπαμ απο χιλιομετρα.
    δεν εχω διαθεση και δεν προκειται ποτε να κανω "συζητηση" μαζι σου σοβαρη, εκτος και αν παραδεχτεις τι πραγματικα εισαι για να ξερουμε σε ποια βαση μιλαμε.
    εγω μπορει να ειμαι βλακας αλλα ειμαι βλακας απο συγκεκριμενη αποψη και θεση, ο αλλος κλακαδορος αλλα επισης.
    εσυ εισαι ενα τιποτα που προσπαθει να γινει κατι με το μονο μεσο που εχουν τα τιποτα, κλεβοντας φως απο αυτο που προσπαθουν να αποδομισουν γιατι ποτε δεν θα γινουν ικανοι, οχι να γινουν μελη του, αλλα ουτε καν συνοδοιποροι του.
    η αληθεια ειναι οτι στον χωρο εργασιας μου, μου εχεις κανει καλο, γιατι σε καποιο κοσμο που ταλαντευονταν, που πιστευε διαφορα για τους "αριστερους" και ειχε αποψη οτι φταει το ΚΚΕ που δεν συνεργαζεται, τους εσπασες τις αυταπατες πολυ ποιο γρηγορα απο οτι θα μπορουσα να το κανω εγω με ωρες κουβεντας, για αυτο σε ευχαριστω πραγματικα απο τα βαθη της βλαμενης ψυχης μου!

    εγω παντως υποσχομαι στους διαχειριστες οτι δεν θα σε ξανατρολαρω, αυτο που ηθελα το πετυχα με το παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. χαιρομαι που δεν θα ξανατρολαρεις!

      Θες μηπως να δουμε και την ΚΟΜΕΠ τωρα?

      Θες να συζητησουμε τι λεει το αποσπασμα?
      Τι λεει ΟΛΟ το κειμενο?
      Τι λενε αλλα κειμενα για τον εργοδοτικο συνδικαλισμο?

      Για αυτο σε λεω λειψο ρε φιλε!
      Προτιμας το τρολαρισμα αντι να ξεκαθαρισεις σε 5 λεπτα,ποσο ανιδεος ειμαι!
      Συμφωνα με τον Poe και πειρα εχεις και ιδεολογικη συγκροτηση
      Αποδειξε το!

      Το λινκ της ΚΟΜΕΠ ειναι εκει

      Δεχεται η οχι οτι στα πλαισια του εργοδοτικου συνδικαλισμου σε καποιες εταιρειες οι εργαζομενοι σε αυτες τις εταιρειες, παιρνουν "ικανοποιητικους" μισθους σαν ανταλαγμα της φιλοερργοδοτικης συμπεριφορας των επισημων σωματειων τους?

      Ο ΝΙκ.-π πιστευει οτι λεει κατι αλλο
      (το οποιο το θεωρω επιτηδες αλλοπροσαλο μπας και αποδειξει οτι εχω αδικο)

      Για να σε δω εσενα τωρα που εκοψες το τρολαρισμα
      Αποσπασμα:
      "Υπάρχουν παραδείγματα ορισμένων μεγάλων επιχειρήσεων σε κλάδους, όπως στα Τρόφιμα, την Ενέργεια, το Φάρμακο, τις Τράπεζες, όπου η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνδυαζόταν με «ικανοποιητικές αμοιβές» και άλλες παροχές για τους εργαζόμενους, στις οποίες αναφερθήκαμε προηγούμενα."

      Λινκ με ολο το κειμενο
      http://www.komep.gr/2012-teyxos-3/ideologikh-politikh-palh-me-ton-ergodotiko-kybernhtiko-syndikalismo

      Ιδου πεδιον δοξης λαμπρο!
      Αντε να σε δω..
      (ναι ξερω.,.δεν θες/δεν συζητας με μενα/ειμαι προβοκατορας κλπ)

      Για αυτο λοιπον το βλακας ειναι και παραμενει πολιτικος σου προσδιορισμος.
      Οπως και το λειψος που χρησιμοποιω εδω!

      Διαγραφή
    3. Συνεχιζεις να βριζεις την στιγμη που εχουνε απαντηθει ολα και αποδειχτηκες λαθος. Αν δεν το Καταλαβαινεις ειναι δικο σου προβλημα και οχι δικο μας. Συνεχιζεις να τσουβαλιαζεις και να βριζεις Εργαζομενους και για τις 57 Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστων μουγκα. Συνεχισε ο κατηφορος μεσα στον Βουρκο δεν εχει πατο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ρε DimK ειλικρινά γιατί συνεχίζεις και προκαλείς; Τα είπατε, 120+ φτάσανε τα σχόλια, βριστήκατε, τέρμα, τώρα τι νόημα έχουν αυτά τα μηνύματα; Τι προσπαθείς να πετύχεις; Να πεις ότι ο μοντέστο και ο οποιοσδήποτε είναι βλάκας, το είπες ήδη 50 φορές σε αυτό το ποστ. Είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή συζήτηση πάνω σε οτιδήποτε με κάποιον που τον λες βλάκα και λειψό;

      Διαγραφή
    5. το μονο που θελω ειναι να παρει θεση!!!!
      Να διαβασει ενα αποσπασμα 5 γραμμων (και το κειμενο αν θελει) και να παρει ΘΕΣΗ

      Δεν κανει αυτο ομως
      Προσπαθει να με βγαλει προβοκατορα/υπαλληλο της κομουνδουρου και οτι λλο κρινει αναγκαιο αναλογα τυην στιγμη

      Οσο λοιπον αντι να παρει θεση,αλλα διεστρεβλωνει οσα λεω,τον "προκαλω" λεγοντας τον λειψο.
      Γιατι τι αλλο ειναι καποιος που ενω εχει την "ευκαιρια" να αποδειξει και σε μενα τον ιδιο,ποσο λαθος κανει,το αποφευγει ??

      Λειψος λοιπον!
      (ειναι πολιτικος χαρακτηρισμος οσο και το "υπαλληλος της Κομονδουρου" )


      Μια γενικη παρατηρηση (προς ολους)
      Κανεις δεν μπηκε στον κοπο να διαβασει το αποσπασμα?
      Κανεις δεν θελησε να δει τι λεει?
      Ο Νικ π δεν θελει να το κανετε..ειπε οτι προσκαλω "ινστρουχτουρες να με πεισουν"

      Δεν θελω κατι τετοιο
      Απλα εχω πιστη οτι ειπε συνειδητα ψεμματα(αν οντως δεν το καταλαβε)..
      Δεν θελει καποιος να μαθει την αληθεια?

      Διαγραφή
    6. Συνεχισε την Κατρακυλα σου μεσα στον Οπορτουνιστικο Βοθρο. Συνεχιζεις τα Ψεμματα βριζοντας και εμας και τους εργαζομενους. Και για τις 57 Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστων μουγκα. Και δεν υπαρχει Κομμουνιστης που να λεει την Κορεα Χουντα και οτι επρεπε να παρασημοφορηθουνε αυτοι που συνομωτησανε για την ανατροπη των Μπολσεβικων μαζι με τον Χιτλερ. Συνεχιζε τον κατηφορο μεσα στον Οπορτουνιστικο Βοθρο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  40. Συμφωνω απολυτα με τον Μοντεστο. Ουτε εγω θα τον τρολαρω ξανα αποκαλυφθηκε ποιος ακριβως ειναι. Τις βρισιες τις ξεκινησε πρωτος. Παντα σεβομαι τον Ιδεολογικο αντιπαλο. Εδω εχουμε την γνωστη περιπτωση του Οπορτουνιστη που φοραει την προβια του φιλου και κανει Αντικομμουνισμο. Εχει μιλησει για Χουντα στην Κορεα. Για τις δικες της Μοσχας οτι οι συνομωτες επρεπε να παρασημοφορηθουνε. Δικαιωμα του να τα λεει. Κομμουνιστης ομως δεν ειναι. Λοιπονβ Πολιτικες απ[αντησεις απο εδω και περα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Dimk
    καποιος δεν θυμαμαι ποιος και βαριεμαι να ξανακοιταω τα σχολια σου μιλησε περι εργοδοτικης αριστοκρατιας
    αυτους περιγραφει το ασποσπασμα που παραθετεις απο κομεπ
    αλλα δεν ειναι εργατικη αριστοκρατια ουτε ο εργαζομενος που δεν απεργει, ουτε αυτος που ψηφιζει για τον α η β λογο την εργοδοτικη παραταξη στο σωματειο του, οπως δεν ειναι αστικη ταξη ο ψηφοφορος που ψηφιζει αστικο κομμα στις εκλογες

    Εσυ στο παραθεμα απο τα λεγομενα σου που βαζω παρακατω παρακατω τσουβαλιαζεις ολους τους τραπεζουπαλληλους μιλωντας για δωροδοκιες κλπ... η κομεπ δεν κανει κατι τετοιο και δεν δικαιωνει την αποψη σου οπως αυτη εκφραζεται σε αυτο που αντιγραφω απο εσενα παρακατω. Η ενσταση λοιπον στην οποια αναφερεσαι, τελοσπαντων μια απο τις εναστασεις αφορα το συγκεκριμενο παραθεμα, και δικαιως σου κανουν κριτικη γιατι αλλα λεει η κομεπ αλλα εσυ καταλαβαινεις(ή τελοσπαντων κανεις πως καταλαβαινεις)

    "Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης.
    Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα.
    Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο εδω και περα εγω δεν εχω να πω κατι αλλο επι του διαλογου αυτου, απο την αρχη δεν ηθελα να μπω στο σβουρο, μπηκα τελικα, αλλα δεν θα κανω το λαθος να παρασυρθω σε μια ατερμονη κουβεντα.

      Διαγραφή
    2. *εργατικης αριστοκρατιας ηθελα να πω

      Διαγραφή
    3. και ενα αρθρο αν πραγματικα θελεις να μαθεις τα περι εργατικης αριστοκρατιας
      http://www.komep.gr/2008-teyxos-1/h-koinonikh-riza-toy-oportoynismoy-ergatikh-aristokratia-diaspash-ths-ergatikhs-enothtas

      Διαγραφή
    4. δεκτη τοποθετηση
      Λεω αυτα και κλεινω

      Δες λιγο τι γραφω στα αμεσως προηγουμενα και αμεσως επομενα απο οσα παρεθεσες

      Πρωτο-πρωτο σχολιο μου
      DimK.28 Νοεμβρίου 2015 - 5:41 μ.μ.
      ..νομιζω παντως,πως οι τραπεζοϋπαληλλοι ειναι στην τριαδα με τα πιο ξεπουλημενα-εργοδοτικα σωματεια τα τελευταια χρονια.
      Το "βαθρο" συμπληρωνουν οι εργαζομενοι στα Μεταλλεια Χαλκιδικης(Σκουριες) και οι εργαζομενοι στο εργοστασιο του Μανεση στον Βολο.
      Οχι φυσικα ολοι και οχι χωρις εξαιρεσεις.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις

      [[[μεχρι εδω υπαρχει λογος να με κατηγορησει καποιος οτι δεν τα λεω καλα..Εχει και συνεχεια ομως..]]]

      vagelis89128 Νοεμβρίου 2015 - 6:20 μ.μ.
      Tι λες???? για ποιο σωματειο τραπεζουπαληλλων του ΠΑΜΕ λες??

      β)DimK.28 Νοεμβρίου 2015 - 7:14 μ.μ.
      για τα επισημα σωματεια λεω.
      Ειδικα στις τραπεζες κανε ενα κοπο να δεις τι λενε και ποσες απεργιες εχουν κυρηξει τα τελευταια χρονια
      (δες εδω ενδεικτικα μια ανακοινωση:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/971673/otoe-na-lifthoun-ola-ta-metra-gia-tin-omali-leitourgia-ton-trapezon)
      Αντιστοιχα η διοικηση των μεταλλειων εχει περασει την γραμη της στο σωματειο εκει.
      Οσο για το σωματειο στο Βολο του Μανεση,νομιζω ολοι θυμομαστε τι σταση κρατησε στην απεργια των συναδελφων του της Αθηνας.

      Γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβασε αυτα? Γιατι ΟΛΟΙ τα προσπερασαν??

      θες συνεχεια?

      DimK.30 Νοεμβρίου 2015 - 2:34 μ.μ.
      ρε συ Νικ. -π , με δουλευεις?
      Το πρωτο πραγμα που ειπα ειναι οτι προκειται για ενα εγοδοτικο σωμτατειο(ΟΤΟΕ) και ως τετοιο εξυπηρετει (κυριως/και) τα εργοδοτικα συμφεροντα.
      Μην προσπαθεις να διυλισεις το κουνουπι μπας και βρεις "κατι".
      ΔΕΝ ειπα οτι ειναι ολοι ιδιοι,ουτε οτι ολοι ειναι τσιρακια των αφεντικων.
      Ειδικα αυτα τα "Αλλο το σωματειο και αλλο ο εργοδοτικος συνδικαλισμος. Αλλο εργοδοτικος, αλλο ταξικος συνδικαλισμος", γιατι τα λες?
      Γιατι ψαχνεις να βρεις λαθος σε οτι εχω πει,ενω λες αυτα που ειπα ηδη απο το πρωτο σχολιο?
      Μιλαω για ενα εργοδοτικο σωματειο..Απο το πρωτο σχολιο κιολας!!

      Ερωτηση(και) προς εσενα:
      Πως γινεται να προσπερασεις τα προηγουμενα μου σχολια..Να διαβασεις και να παραθεσεις αυτο που εβαλες..
      και μετα να ξανααγνοησεις το αμεσως επομενο??

      Δηλαδη δεν επεσε το ματι σου ουτε στο αμεσως προηγουμενο ,αλλα ουτε στο αμεσως επομενο σχολιο μου?
      Αυτα για οσα παραθεσες..

      (συνεχειζεται..)

      Διαγραφή
    5. (συνεχεια και τελος)
      Θες να σου πω τι πιστευω εγω τι λεει το αποσπασμα(αλλα και το κειμενο της ΚΟΜΕΠ)
      Το εχω κανει ηδη..Οριστε:

      (απαντηση προς modesto)
      "" Δεχεται η οχι οτι στα πλαισια του εργοδοτικου συνδικαλισμου σε καποιες εταιρειες οι εργαζομενοι σε αυτες τις εταιρειες, παιρνουν "ικανοποιητικους" μισθους σαν ανταλαγμα της φιλοερργοδοτικης συμπεριφορας των επισημων σωματειων τους? ""

      απαντηση προς Νικ-π
      ""Εγω (εξηγηση):
      Οτι υπαρχουν παραδειγματα σωματειων(εκει που εχει επικρατησει ο εργοδοτικος συνδικαλισμος) που οι εργαζομενοι εχουν "καλυτερους" μισθους απο το συνολο,επιτηδες.
      Η εργοδοσια θελει την συναινεση των σωματειων και αναγκαστικα τους δινει "καλυτερους" σχετικα μισθους απο το γενικο συνολο.
      (εβαλα και συγκριτικους πινακες απο πολυ νωρις στα σχολια) ''''

      θες να δει τι πιστευει ο Νικ-π τι λεει το αποσπασμα..οριστε:

      ερμηνεια νο1
      "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού" της ΚΟΜΕΠ
      ειναι αυτο που γραφει
      Οχι ολες οι παραταξεις, ολα τα συνδικατα, τα σωματεια ολοι οι εργατες, ολοι οι εργαζομενοι. Η κυριαρχια γραφει. Ομως εσυ ΟΛΑ τα τσουβαλιαζεις"

      ερμηνεια νο 2
      "Σε ποιο σημειο η Κομεπ αναφερεται σε σωματεια, συνδικατα, εργατες, εργαζομενους;
      Γραφει καθαρα
      "η κυριαρχία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού "
      Επιπλεον δεν ξερεις ουτε απο χρονους. Ενεστωτα και αοριστο τα εχεις κανει ενα και το αυτο
      " συνδυαζόταν " -παλια- γραφει η ΚΟΜΕΠ οχι συνδυαζεται. -τωρα- "

      [[αρα τον ρωτησα,τωρα πλεον δεν εχουμε εργοδοτικο συνδικαλισμο στην ελλαδα ε?
      Ακομα περιμενω να απαντησει]]

      Αυτα και τελος..
      Εγω θεωρω οτι οποιος κανει αυτην την αναλυση στο συγκεκριμενο ειτε ειναι ηθελημενα ψευτης για να μην αποκαλυφθει,ειτε δεν μπορει να κανει εννοιολογικη αναλυση(το νοημα που λεγαμε στο Δημοτικο) 5 προτασεων

      Εγω τα παραθετω εδω,αφου βαριεστε να ψαχνετε
      Ας αποφασισει ο καθενας τι ειναι ο Νικ-π,ο modesto και οποιος αλλος συμφωνει με την αναλυση τους .

      Καλο βραδυ
      (τελειωσε η βαρδια μου στα υπογεια της Κουμουνδουρου)

      Διαγραφή
    6. ΤΟ Παραληρημα συνεχιζεται. Εξακολουθεις να βριζεις και εμας και τους εργαζομενους. Ολα απαντηθηκανε και εισαι λαθος. Για τους Εφοπλιστες και τις 57 Φοροαπαλλαγες Μουγκα. Και μετα μας το παιζεις κομμουνιστης βριζοντας την Κορεα για Χουντα και τον ΣΤΑΛΙΝ γιατι εκτελεσε τους προδοτες. Οπορτουνιστης Καραμπινατος εισαι που προσπαθεις να διαστρεβλωσεις το ΚΚΕ με την Προβια του δηθεν φιλου. ΟΙ Φασιστες μπροστα σου ειναι Αγγελουδια. Συνεχισε τον Κατηφοριο στον Βουρκο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Στο καλο..............................Εμεις ειμαστε Κομμουνιστες και εσυ Σοσιαλφασιστας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Λοιπον εκανα λαθος στη βιασυνη μου και συγνωμη
      για αυτο ξαναγραφω
      για εργοδοτικο συνδικαλισμο μιλαει η κομεπ και οχι για εργατικη αριστοκρατια

      και οσον αφορα το αποσπασμα

      "
      "Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης.
      Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα.
      Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους."

      Οι ανακοινωσεις ενος εργοδοτικου σωματειου και γενικα των ξεπουλημενων εκπροσωπων ενος κλαδου δεν εκπροσωπουν το συνολο των εργαζομενων του κλαδου αυτου, ουτε τα συμφεροντα τους, ουτε τις αντιληψεις τους. Το οτι οι εργοδοτικοι χρησιμοποιουν ως τυρακι το "κοιταχτε εσεις ειστε καλα παιρνετε 200 ευρω παραπανω απο τον κατωτατο μισθο" για να συμβιβασουν τους εργαζομενους με τους εργοδοτες αυτο δεν σημαινει οτι και οι εργαζομενοι ειναι ξεπουλημενοι. Παγιδευμενοι ναι, φοβισμενοι ναι... βολεμενοι παντως δεν ειναι. Και εξηγω οσον αφορα στον τραπεζικο κλαδο που αναφερθηκες.
      Οι μισθοι των περισσοτερων υπαλληλων πρεπει να ειναι κατω απο χιλιαρικο
      Το ωραριο των περισσοτερων υπαλληλων ειναι λαστιχο και σε 2 τουλαχιστον τραπεζες που ξερω απο μεσα τι παιζει δεν παιρνουν υπερωριες
      Η εργοδοτικη και η στελεχικη τρομοκρατια ειναι απιστευτη(ρητα σε πολλες τραπεζες τους λενε οτι αν συνδικαλιστουν θα τους απολυσουν), το εργασιακο στρες πολυ υψηλο...τα 200-250 ευρω παραπανω που παιρνουν(η που επαιρναν γιατι δεν ξερω τι γινεται με τις νεες συμβασεις) απο τον βασικο τα πληρωνουν ακριβα οι τραπεζουπαλληλοι.
      Συχνα καλουνται στη δουλεια σαββατοκυριακα η αναγκαζονται να πανε για να βγαλουν την δουλεια που τους εχουν αναθεσει
      κλπκλπκλπ

      Οσον αφορα το αρθρο της κομεπ τωρα που παραθετεις dimk
      δωσε βαση στα παρακατω αποσπασματα

      "με «ικανοποιητικές αμοιβές»"

      Προσεχε, το ικανοποιητικες αμοιβες το εχει σε εισαγωγικα, και αυτο γιατι παρακατω οπως γραφει:

      "Σε κάθε περίπτωση οι «ικανοποιητικές» αυτές αμοιβές και οι άλλες παροχές ήταν κάτω από τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και πολύ περισσότερο δεν καταργούσαν την εκμετάλλευση. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δε μειωνόταν ο βαθμός εκμετάλλευσης, με δεδομένο ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις η παραγωγικότητα της εργασίας ήταν πολύ πάνω από το γενικό μέσο όρο, τόσο του συγκεκριμένου κλάδου όσο και γενικά της ελληνικής οικονομίας."

      Η Κομεπ αμα δεις αυτο που λεει ειναι οτι οι ξεπουλημενοι συνδικαλιστες χρησιμοποιουν σαν καραμελα απεναντι στους εργαζομενους το "κοιταχτε εσεις ειστε καλυτερα απο τους αλλους οποτε κατσετε στα αυγα σας", ενω στην πραγματικοτητα καθε αλλο παρα καλα ειναι τα πραγματα. Διαφορετικα θα ηταν ξεπουλημενος και δωροδοκουμενος καθενας που παιρνει 50-100 200 ευρω απο τον βασικο μισθο, αυτο ομως δεν ισχυει... τα αφεντικα βεβαια και τα τσιρακια τους στον συνδικαλισμο, οι εργατοπατερες, το χρησιμοποιουν αυτο ως επιχειρημα οπως ειναι λογικο, αλλα δωρο αδωρο.

      Τα ιδια μας ελεγαν και εμας οταν δουλευα σε μια εταιρια και επαιρνα γυρω στα 900 ευρω και γενικα οι μισθοι ηταν αρκετα ψηλοτεροι απο τον κατωτερο. Ημουν/ημασταν ξεπουλημενοι επειδη δεχομασταν να δουλεψουμε εκει; Επισης αυτα που σου εδιναν τα παραπανω, στα ξαναπαιρναν με απληρωτες υπερωριες, μα σαββατιατικη εργασια 6ημερο ενω σε δηλωναν 5ημερο, και καποιες φορες και κυριακατικη εργασια πληρωμενη σαν καθημερινη κλπκλπ.

      Αυτο που θελει να πει η κομεπ ειναι, οτι οι εργαζομενοι να μην πεφτουν στην παγιδα των εργοδοτικων σωματειων που προσπαθουν να του ςπεισουν οτι τα αφεντικα τους ειναι καλα, η καλυτερα τελοσπαντων απο καποια αλλα. Αυτο που εκανες εσυ ηταν ενα τσουβαλιασμα των ξεπουλημενων συνδικαλιστικων στελεχων(δηλαδη ενος μερους της εργατικης αριστοκρατιας) με τους τραπεζικους υπαλληλους εν γενει


      Διαγραφή
    9. το ικανοποιητικες αμοιβες εγω το εχω πει ηδη "σχετικα" ικανοποιητικες
      (δηλαδη μεσα στις μειωσεις λογω κριση,κρατανε λιγο καλυτερους μισθους)
      Εχω βαλει ηδη και λινκ ρε φιλε για να κανουμε συγκρισεις για αυτο

      Δες εδω:
      (σχολιο μου ηδη απο χτες)
      Αναφερα τους μισθους τους για να σου πω οτι ειναι μια συνειδητη αποφαση της εργοδοσιας, οσο τους εχει αναγκη, να κρατησει ενα ΣΧΕΤΙΚΑ καλο επιπεδο.
      (δες εδω:
      http://www.capital.gr/tax/1844565/sullogiki-sumbasi-ergasias-trapezon-o-t-o-e-gia-ta-eti-2013-2015
      και συνεκρινε με εδω:
      http://www.money-money.gr/news/dite-poso-prepi-na-ine-o-misthos-sas-ke-pos-allazi-me-vasi-ta-epidomata/321 )
      Αυτες οι διαφορες δεν ειναι επειδη ειναι καλος ο Σαλας και ο Λατσης,αλλα επειδη "χρειαζονται"¨την συναινεση της ΟΤΟΕ."""

      Δεν ειναι προφανες οτι λεμε τα ιδια?
      Σαν ανταλαγμα την εργασιακη ειρηνη που εξασφαλιζει η ΟΤΟΕ
      (=ελαχιστες απεργιες,μονο οι επισημες των επισης ξεπουλημενων ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ,ισως και την εχεμυθεια τους για τα οσα ξερουν για τον ρολο των τραπεζων στην κριση), εχει "ΣΧΕΤΙΚΑ" (=λιγο καλυτερους απο το συνολο) μισθους
      Αυτο ειναι το Α και το Ω ενος εργοδοτικου σωματειου.
      Αλλιως γιατι να υπαρχει?
      Χαζος ειναι ο Λατσης να δινει παραπανω μισθους?
      Χαζος ειναι ο Μανεσης στον Βολο να ταζει "΄δωρακια" αλλα και μη-απολυσεις?

      (δες τι λέει ο Νικ-π και πες μου οτι δεν το παραφραζει επιτηδες για να ΜΗΝ μου δωσει δικιο,λεω εγω)

      Διαγραφή
    10. Μου αρεσει που ειπα οτι δεν θελω να μπλεχτω...

      αυτο που γραφεις εδω ειναι γενικευση

      "
      "Οι τραπεζοϋπαλληλοι ειχαν διαλεξει μερια και το ειχαν κανει απο την πρωτη μερα της κρισης.
      Οι μισθοι τους ειναι αποτελεσμα "δωροδοκιας" των αφεντικων τους,με δικα μας λεφτα.
      Αν διαβασεις ανακοινωσεις τους,δεις συνεντευξεις τους,δεν εχουν καμια διαφορα με οσα λενε οι ανακοινωσεις των Ιδιοκτητων τραπεζων και οσα λεει ο Στουρναρας στις συνεντευξεις τους."

      Μπορει να ηθελες να γραψει "οι συνδικαλιστικοι εκρποσωποι των τραπεζουπαλληλων" αλλα δεν εγραψες αυτο, εγραψες οι τραπεζουπαλληλοι
      και σου ξαναλεω
      εγω που ημουν σε κεντρικη αποθηκη υπαλληλος
      και επαιρνα 900
      και μας λεγαν τα αφεντικα και τα τσιρακια τους ειστε καλα εσεις οι αλλοι παιρνουν 700
      ημουν ξεπουλημενος;

      Διαγραφή
    11. και εδω ειναι η ερωτηση του 1εκ
      Στο πρωτο σχολιο το ειχα γραψει οπως το λες
      Γιατι συνεχιζει το ατομο στο οποιο το ξεκαθαρισα να κανει οτι δεν καταλαβαινει???

      Μετα το ξεκαθαρισα..
      Μιλαω μονο για τα επισημα σωματεια(ΟΤΟΕ ΓΣΣΕ) και τις πολιτικες τους.
      Ο υπαλληλος δεν τις ξερει καν αυτες..στην συνδιαλαγη πχ μεταξυ Παναγοπουλου και ΣΕΒ (αυτος δεν ηταν με τα 0,κατι ευρω/μερα αυξηση?),ο υπαλληλος οχι μονο συμφωνουσε αλλα ηταν αντιθετος!!!
      Το θεμα ειναι οτι η ΟΤΟΕ η ΓΣΕΕ ,το επισημο σωματειο στον Βολο(ΜΑΝΕΣΗ) κανει συμφωνιες..
      Σε αυτες, ο εργοδοτης παιρνει/εξασφαλιζει την μεριδα του λεοντος,οι εργατοπατερες κανα κοκαλακι και εσυ ο υπαλληλος την σιγουρια οτι δεν θα απολυθεις(τωρα,γιατι μετα θα δουμε),αλλα και τις τυψεις "και πολλα παιρνεις..δες τους αλλους" (!!)

      Αυτο το πραμα το λεω απο το δευτερο σχολιο μου και συνεχεια..
      Παραθετω λινκ,το τονιζω ξανα και ξανα και μεχρι τωρα κανεις δεν εχει κανει αυτο που λες
      Ρε να δουμε το γ@μωλινκ και αποσπασμα που παραθετει, τι λενε?
      Συμφωνουμε ή διαφωνουμε?

      Λες να ειμαι τοσο ηλιθιος να μιλαω για 100χιλ εργαζομενους στις τραπεζες γενικα?
      Οταν πχ ο 902 κανει λογο για υποδουλωμενη ΓΣΕΕ κανει λογο για κατι εκατομυρια εργαζομενους?
      Για τον Παναγοπουλο..τον Πρωτοπαπα(απο ΟΤΟΕ αυτος) ..για τον Κανελοπουλο μιλαει
      Και ΦΥΣΙΚΑ για Πασκε,Δακε και δεν θυμαμαι πως λεγανε τις αλλες.

      Δες τωρα τι λεει ο Νικ-π για το αποσπασμα.
      Εγω θεωρω οτι διεστρεβλωνει επιτηδες το νοημα(ΕΚΤΟΣ και αν οντως δεν το καταλαβαινει)

      Διαγραφή
    12. Ειπες φευγεις και συνεχίζεις να βριζεις τους εργαζομενους και εμας την στιγμη που αποδειχτηκανε ολα. Συνέχισε τον Κατηφορο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  42. Παναγιωτη, ειχες πει οτι θα προσεχες με τους χαρακτηρισμους αλλα σε βλεπω τους εχει πολυ ευκολους
    σε παρακαλω μην εκφραζεσαι ετσι, ειναι γραπτος λογος αν πραγματικα νευριαζεις τοσο καλμαρε πρωτα και μετα γραφε.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε ευχαριστω Συντροφε. Ολοι ειναι χαραχτηρισμοι σε πολιτικη βαση. Κρινω αυτα που λεει τωρα και αυτα που εχει πει κατα καιρους, Ασφαλως και ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του. Αυτο που ειναι απαραδεκτο ειναι να λες οτι εισαι Κομμουνιστης να βριζεις τον ΣΤΑΛΙΝ και μιλας για χουντα στην Κορεα. Αν ξεφυγα ζητω συγνωμη απο εσενα. Παντως την γνωμη οτι ο Οπορτουνισμος ειναι χειροτερος απο τον Φασισμο το πιστευω βαθια. Εχω ζησει απο το 1974 ολη την πορεια του κομματος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.