24 Μαρτίου 2015

Πίεση, τρομοκρατία και εκβιασμοί στις αποθήκες της "Διακίνηση"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ


Η εργοδοσία στις αποθήκες ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ (θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ) έχει μετατρέψει την εντατικοποίηση μέσα στο χώρο εργασίας, σε επιστήμη.
Μέσα στο χώρο εργασίας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα, το ωράριο εργασίας σε ημέρες πολλής δουλειάς αρχίζει από τις 4 το χάραμα μέχρι όσο αντέξει ο εργάτης.
Η εργοδοσία στις αποθήκες ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ (κύριος τροφοδότης των Σ.Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) απέλυσε στις 20/3/2015 τον εργαζόμενο Γκιουλάκη Γιάννη που δούλευε 12 χρόνια, γιατί  "περίσσευε".

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ υπερασπιζόμενοι τη θέση εργασίας, προχώρησαν με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης σε στάση εργασίας στις 20/3/2015, σε 24ωρη απεργία στις 21/3/2015 και 24ωρη απεργία στις 23/3/2015, με μοναδικό αίτημα την ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου, γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις και η εντατικοποίηση θα ενταθεί σε τέτοιο βαθμό που θα αφήνουν τα κόκκαλα τους στο χώρο εργασίας.

Η εργοδοσία προσπάθησε από την πρώτη μέρα του αγώνα να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει, να διασπάσει τους εργάτες και να σπάσει την απεργία.
Σε αυτή της την προσπάθεια η εργοδοσία χρησιμοποίησε όλα τα εκβιαστικά διλλήματα.
"Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ θα σπάσει το συμβόλαιο και θα κλείσουν οι αποθήκες."
 "Η απεργία σας δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας στην εταιρεία και θα αναγκαστεί να σας διώξει όλους."
 "Ας μπουν 10 εργαζόμενοι να βγάλουν την παραγωγή για να μην εκτεθεί η εταιρεία, οι υπόλοιποι συνεχίστε την απεργία."
Η απεργία έληξε τη Δευτέρα το βράδυ και η εργοδοσία υποχρέωσε πιεστικά τους εργαζόμενους να πάνε στις αποθήκες την Τρίτη το πρωί 24/3/2015 δυο ώρες πριν αρχίσει το ωράριο (4 τα χαράματα) για να βγει η παραγωγή, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ότι αν δεν έρθουν με τα λεωφορεία της εταιρείας στις 4 τα χαράματα, να έρθουν μόνοι τους στις αποθήκες στο ΜΕΝΙΔΙ με όποιο μέσο βρουν.


Η πίεση, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία της εργοδοσίας είχε το εξής αποτέλεσμα σε συναδέλφους.
Ο απολυμένος Γκιουλάκης Γιάννης στις 23/3/2015, ενώ ήταν στην απεργία με τους συναδέλφους, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας είχε λιποθυμικό σύμπτωμα και μετεφέρθη με ασθενοφόρο που καλέστηκε από τους συναδέλφους στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
Ο συνάδελφος Πολυμερόπουλος Βασίλης στις 24/3/2015 την ώρα που ανέβηκε στο λεωφορείο της εταιρείας στις 4 το χάραμα, νιώθοντας πίεση από τον εκβιασμό της εργοδοσίας υπέστη εγκεφαλικό και βρίσκεται στο νοσοκομείο στη Νίκαια σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, και δεν είναι τα μόνα επεισόδια.
Ο εργαζόμενος στην αποθήκη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, Καλαμπόκης Βασίλης, έχασε τη ζωή του το 2014, αποτέλεσμα της φοβερής πίεσης και εντατικοποίησης.

Για αυτά τα εγκλήματα ηθικός αυτουργός είναι η εργοδοσία και όλα αυτά τα υψηλά στελέχη της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ που έχοντας ως μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας δεν υπολογίζουν τη ζωή του εργάτη.
Είναι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος η εργοδοσία στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ και ο
  • Αντωνιάδης Αντώνιος – Γενικός Διευ/της αποθηκών ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
  • Μισαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
  • Ντιντής Λάμπρος προσωπάρχης στο λογιστήριο στις αποθήκες ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
  • Στρεμμένος Γιώργος προϊστάμενος αποθηκών.
Όλοι αυτοί είχαν συσκέψεις επί συσκέψεων όσο διαρκούσε η απεργία και αποφάσιζαν με ποιους τρόπους θα εκβιάσουν τους εργάτες και ο Κουλτούκης Γρηγόρης προϊστάμενος αποθήκης υλοποιώντας τις εντολές της εργοδοσίας , μετέφερε στους εργαζόμενους κατά γράμμα τις εντολές της εργοδοσίας, πιάνοντας έναν ένα εργαζόμενο από το χέρι για να τον οδηγήσει μέσα στις αποθήκες, για να δουλέψει σπάζοντας την απεργία.
Δεν γνωρίζει κανένας εργαζόμενος για τον Γιατρό Εργασίας που βρίσκεται στις αποθήκες μία φορά το μήνα, εάν υπάρχει έστω και μία γραπτή αναφορά προς την εργοδοσία που να περιγράφει τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και την εντατικοποίηση.
  • Εργάτες-εργάτριες στην αποθήκη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, αυτά τα εγκλήματα η εργοδοσία πρέπει να τα πληρώσει.
  • Η Σωματειακή Επιτροπή στο χώρο πρέπει να πολλαπλασιαστεί, όλοι οι εργάτες μια σωματειακή επιτροπή.
  • Να ισχυροποιήσουμε και να δυναμώσουμε το κλαδικό μας σωματείο τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
  • Τώρα ως μια γροθιά να απαιτήσουμε από την εργοδοσία την ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου Γκιουλάκη Γιάννη.
  • Συλλογική αγωνιστική απάντηση, χέρι με χέρι η ανακοίνωση αυτή σε κάθε εργάτη, και σε καταστήματα στην περιοχή ΜΕΝΙΔΙ που είναι αποθήκες ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
  • Απομονώστε τους παρατρεχάμενους της εργοδοσίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Σωματειακή Επιτροπή χαιρετά αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία και να γνωρίζουν οι συνάδελφοι μας ότι ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος, ήταν μάθημα αξιοπρέπειας για όλους τους συναδέλφους στον κλάδο.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού Κυριακή 5 Απρίλη, πανελλαδική απεργία για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. Οπως ακριβως τα περιγραφεις ειναι και ακομα χειροτερα δεν υπαρχει κανενα ελεος δουλεια μεχρι τελικης πτωσης. Και εχεις και τα Οπορτουνια να σου λενε πρωτη φορα ΑΡΗΣΤΑΙΡΑ ανθρωπινος καπιταλισμος και αλλα τετοια κουραφεξαλα. Με το πιστολι στον Κροταφο. η θα σκασεις η θα πεθανεις στην πεινα. Χτες στην Δραπετσωνα ειχαμε Εφοπλιστικο εγκλημα. Μετασκευη καραβιου με 6 συνεργεια επανω λαμπαδα εγινε Πυροσβεστικο μεσο επανω ουτε για δειγμα. Και βεβαια τα χαρτια με την υπογραφη του λιμεναρχειου λεγανε ολα ενταξει. ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Πιστεύω πως δεν χρειάζεται καν να λαδωθούν Παναγιώτη.
      Περισσότερο λειτουργεί η λογική "που να τα βάζεις τώρα με τους εφοπλιστάδες;".
      Εδώ μιλάμε για μαφία...

      Διαγραφή
  2. TRASH. Εχει βαση αυτο που λες αλλα και αυτο που λεω μεγαλυτερη. Εχω 18 χρονια υπηρεσια στο Ναυτικο Φυλαδιο στην Ακτοπλοια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.