1 Μαρτίου 2015

Μια προεκλογική αλήθεια


Οι εκπρόσωποι των δανειστών καρφώνουν την κυβέρνηση και διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα για το δήθεν τέλος του μνημονίου, που είναι ένα ψεύτικο και πλαστό προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης ... . Αυτό που ισχύει και καλλιεργείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στο παρασκήνιο είναι ότι ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει και το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και φυσικά νέο μνημόνιο, που θα βαφτιστεί αλλιώς. Το μόνο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και δανειστές είναι η αλλαγή της συσκευασίας, να μην ονομαστεί μνημόνιο, αλλά κάπως αλλιώς και να αλλάξει και το σχήμα της τρόικας παραμένοντας όμως η αυστηρή επιτήρηση, ενδεχομένως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. 

Δημήτρης Παπαδημούλης
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
10 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΓ.
Το γεγονός πως ο Δ. Παπαδημούλης μιλούσε για την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε τελικά καμία σημασία. Μάλιστα το παραπάνω σχέδιο εκτελείται καλύτερα όπως φαίνεται, από αριστερή κυβέρνηση.

2 σχόλια:

 1. Ο Παπαδημούλης γνώριζε άριστα πως το μοναδικό που θα μπορούσε να κάνει μια αστική (και μάλιστα δεσμευμένη σε ΕΕ-Ευρώ) κυβέρνηση σε αυτή την φάση ήταν αυτό.
  Να συνεχίσει δηλαδή ακριβώς την ίδια πολιτική και να παίξει με τις λέξεις.
  Μόνο που ο Σαμαράς τους την έφερε και δεν έκανε τις εκλογές Φλεβάρη-Μάρτη που υπολόγιζαν αυτοί, μετά δηλαδή και αυτή την "διαπραγμάτευση", αλλά νωρίτερα και την πάτησαν.

  Τώρα την ξεφτίλα πρέπει να την φάνε όλη αυτοί.
  Με τις υγείες σας παιδιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά