17 Μαρτίου 2015

Συνδικαλιστικές ομορφιές: Ομοσπονδία Τυφλών, ΕΛΜΕ

Απέκλεισαν την ΕΣΚ από τις εκλογές στην Ομοσπονδία Τυφλών οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ

Την προκλητική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, που αποτελείται από τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών (ΕΣΚ) από τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, στις 28 Μάρτη, καταγγέλλει η Κίνηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ Τυφλών αναφέρει:


«Η απόφαση ελήφθη με πρόσχημα ότι η διάταξη του νέου καταστατικού -που εμφάνισαν ότι ψηφίστηκε πριν 5 χρόνια- επιβάλλει κατώτερο όριο υποψηφίων 16 για τη συγκρότηση συνδυασμού, την ίδια στιγμή που στο καταστατικό προβλέπεται σαν εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική. Ενώ το πλαφόν που κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή του επιβάλλει αριθμό υποψηφίων που με βάση το εκλογικό σώμα του Συνεδρίου αντιστοιχεί με τουλάχιστον 4 έδρες. Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ που έχει κατατεθεί είναι με 11 υποψηφίους, που μόνο με τον αριθμό των υποψηφίων αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 3 έδρες. Η διάταξη αυτή πρακτικά, που κανείς δεν ξέρει πώς παρεισέφρησε στο δικαστικά εγκεκριμένο καταστατικό, ακυρώνει την απλή αναλογική.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι κακόγουστη αντιγραφή από άλλες οργανώσεις μέλη της ΕΣΑΜΕΑ στη λογική να εξοστρακιστεί κάθε φωνή που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Την πολιτική εμπορευματοποίησης της ίδιας της αναπηρίας και των αναγκών των αναπήρων. Θυμίζουμε ότι ανάλογος αποκλεισμός έγινε πρόσφατα από το συνέδριο της ΕΟΚΑ. Θυμίζουμε επίσης ότι το καταστατικό της ΕΣΑΜΕΑ της τριτοβάθμιας οργάνωσης όχι μόνο δεν έχει την απλή αναλογική, αλλά αποκλείει κάθε δυνατότητα να εκφραστεί κάθε διαφορετική φωνή. Μετατρέπει τις αναπηρικές οργανώσεις και την ΕΣΑΜΕΑ σε επιχείρηση.
Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το ότι πρόεδρος στο συγκεκριμένο καταστατικό συνέδριο της ΕΟΤ ήταν ο γνωστός αριστοτέχνης των πραξικοπημάτων κύριος Γιάννης Βαρδακαστάνης.
Επειδή μια σειρά στελέχη της ΕΟΤ εμφανίζονται να διαφωνούν με το συγκεκριμένο αποκλεισμό, τους καλούμε να αφήσουν την παρελκυστική τακτική και να προχωρήσουν τώρα σε άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας για να αναγνωρίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ για το συνέδριο της ΕΟΤ. Και επειδή κάποιοι προφασίζονται την ύπαρξη της καταστατικής διάταξης, μπορούν να συγκαλέσουν καταστατικό Συνέδριο λίγη ώρα πριν το εκλογοαπολογιστικό, ούτως ώστε να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να ισχύσει άμεσα.
Η ΕΣΚ σε κάθε περίπτωση καλεί τους τυφλούς και τους ανάπηρους με αγωνιστική τους συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συνέδριου, να στηρίξουν την απαίτησή της για νομιμοποίηση του ψηφοδελτίου. Το Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 28 Μάρτη στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".
Οι αγωνιστές τυφλοί, ανάπηροι θα είναι εκεί. Ο καθένας θα κριθεί με τη συγκεκριμένη του στάση μέσα στο Συνέδριο».

Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ: Για τη στάση των άλλων δυνάμεων στην ΕΛΜΕ απέναντι στην πρόταση για κατάργηση των μνημονίων


Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση των άλλων δυνάμεων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας απέναντι στην πρόταση για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Συγκεκριμένα εξηγεί ότι την Πέμπτη 12 Μάρτη, έγινε ανοιχτό ΔΣ της ΕΛΜΕ για να συζητήσει το πρόγραμμα δράσης του σωματείου, όπου προτάθηκε από τις δυνάμεις ΠΑΜΕ να υιοθετηθεί πρόταση «σύμφωνα με την οποία, το ΔΣ θα απηύθυνε κάλεσμα προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, μιας και αυτή ήταν η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης».
Και συνεχίζει το ΠΑΜΕ:
«Η συγκεκριμένη πρόταση, αυτό το διάστημα κατατίθεται προς ψήφιση στα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα.
Μέχρι χθες, και πριν τις βουλευτικές εκλογές, με βάση τα λεγόμενα των ίδιων των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων στο ΔΣ και ειδικά του σημερινού προεδρείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ), "Αδέσμευτοι" και πρώην ΠΑΣΚ δεν είχαν αντίρρηση ως προς αυτό. Μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ υπερθεμάτιζαν στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια.
Αντί λοιπόν να υπάρξει υπερψήφιση του δίκαιου αιτήματος, για κατάργηση των μνημονίων και των νόμων που τα συνοδεύουν, εισπράξαμε την καταψήφιση αυτής της πρότασης. Όλοι μαζί προεδρείο και ΔΑΚΕ συνασπίστηκαν υπέρ των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της χώρας.
Είναι φανερό και αποτελεί κοινό μυστικό πλέον, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα στρίβει. Δεν τα στρίβει όμως από τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο. Εκεί δείχνει συνέπεια και σταθερότητα. Τα στρίβει ακόμα και από τα ψίχουλα που υποσχέθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τονίζει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το ρόλο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και σημειώνοντας ότι «όσες φορές το κίνημα μπήκε κάτω από την ομπρέλα της κυβέρνησης, το πλήρωσαν ακριβά και οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα».
Και απευθυνόμενο στους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ καταλήγει: «Η δυνατότητα να ζήσουμε σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές μας, οι μαθητές μας στο σχολείο, χωρίς άδικα μέτρα, αντιλαϊκούς νόμους και μνημόνια, είναι και ρεαλιστική και αναγκαία.
Απαιτεί την πίστη στην δύναμή μας, την οργάνωση της πάλης μας, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με "ματωμένες" δεσμεύσεις, την πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Το ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για αυτόν τον σκοπό».
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.