21 Μαρτίου 2015

Οι εργάτες ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού


Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού (21η Μάρτη):
 
«Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Φυλετικών διακρίσεων, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους Ελληνες εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, που η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ανάγκασε να πάρουν ξανά το δρόμο της ξενιτιάς, αντιμετωπίζοντας και στις χώρες υποδοχής σοβαρά προβλήματα και διακρίσεις, σε όλα τα θύματα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μετανάστες εργάτες, που βιώνουν τη στυγνή εργοδοτική εκμετάλλευση, στους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που ζουν ξεριζωμένοι στη χώρα μας, σε άθλιες συνθήκες.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά τη σφαγή των φοιτητών στο Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματα του μαύρου πληθυσμού από το καθεστώς του απαρτχάιντ, η ρατσιστική βία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο. Στην ίδια τη μητρόπολή του, τις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία, που μένουν μάλιστα ατιμώρητες από τη Δικαιοσύνη, αναβιώνει η δράση εγκληματικών ρατσιστικών οργανώσεων, όπως της γνωστής "Κου-Κλουξ-Κλαν" και άλλων. Αλλά και στην ΕΕ, που υποκριτικά και στα λόγια καταδικάζει το ρατσισμό, ο ρατσισμός δηλώνει "παρών", με το κυνηγητό ή τη στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων, τις γειτονιές - γκέτο των μεγαλουπόλεων, όπου ζουν απομονωμένοι ακόμη και οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Τα φαινόμενα αυτά συνοδεύονται με την ενίσχυση εθνικιστικών, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, με τη στήριξη, από κοινού με τις ΗΠΑ, κυβερνήσεων στις οποίες συμμετέχουν ναζιστές, όπως στην Ουκρανία, με την ένταση του αντικομμουνισμού και της "θεωρίας των δύο άκρων".

Για τη δημιουργία αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κλίματος, αξιοποιείται από τις κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος και η δολοφονική δράση των λεγόμενων "τζιχαντιστών", τις οργανώσεις των οποίων οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο στήριξαν, ενίσχυσαν και εξόπλισαν για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους στη Μ. Ανατολή και την Αφρική πρόσφατα, στο Αφγανιστάν παλαιότερα.


Στη χώρα μας, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα, όχι μόνο στα χωράφια - γκέτο της Μανωλάδας και άλλων περιοχών, αλλά και στα φασονάδικα, στα σπίτια, στις πιο σκληρές και κακοπληρωμένες εργασίες. Είναι τα πρώτα θύματα των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, της κρατικής καταστολής αλλά και εγκληματικών κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους.
Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς έχουν τελικό προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, εξαιτίας της Συνθήκης Σένγκεν και του κανονισμού του Δουβλίνου της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να εξωραΐζει και να δηλώνει την πίστη της στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, να περιμένει λύση του μεταναστευτικού ζητήματος από την "αλληλεγγύη" της ΕΕ, να δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Η αποσυμφόρηση των άθλιων κέντρων κράτησης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την απελευθέρωση μέρους των άδικα φυλακισμένων μεταναστών, χωρίς καμία μέριμνα για την παραπέρα τύχη τους, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις πιστής τήρησης των Οδηγιών, Κανονισμών και αποφάσεων της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Απλώς το ανακυκλώνει.
Δεν αρκεί η δικαστική διερεύνηση των εγκλημάτων της ναζιστικής - ρατσιστικής Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη της είναι υπόδικα, ούτε και η ψήφιση του λεγόμενου "αντιρατσιστικού" νόμου, που δεν οδήγησε και δεν θα μπορούσε να οδηγήσει, μέσα στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος, στο να σταματήσουν η ρατσιστική ρητορική και οι επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων.

Οπως έχει επιβεβαιωθεί και ιστορικά, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός αποτελούν πάντοτε την "πρώτη ύλη" για την προώθηση του φασισμού και του ναζισμού, δηλαδή ό,τι πιο αντιδραστικού και βάρβαρου έχει γεννήσει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η κοινωνική τους βάση βρίσκεται στην ίδια την καπιταλιστική σχέση ιδιοκτησίας. Είναι πολιτικό ρεύμα που εντάσσεται και εξυπηρετεί την κυρίαρχη ιδεολογία. Καλλιεργείται και αξιοποιείται για τη διάσπαση της εργατικής τάξης, το χτύπημα του εργατικού κινήματος και κυρίως της πρωτοπορίας του, των κομμουνιστών, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εγχώριων αστικών τάξεων στον ανταγωνισμό τους με τις υπόλοιπες. Αποτελεί την άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, συνυπάρχει και εναλλάσσεται με αυτόν. Γι' αυτό και είναι επικίνδυνα αποπροσανατολιστική και αναποτελεσματική η αταξική και επιφανειακή προσέγγιση και αντιμετώπιση του ρατσιστικού φαινομένου, η απόδοσή του απλώς σε θέμα εκπαίδευσης, κουλτούρας κ.λπ., η διοργάνωση θολών αντιρατσιστικών μετώπων. Μόνο μέσα από την πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, που θα οδηγήσουν σε ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα περιορίζονται δραστικά μέχρι να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά κάθε είδους ρατσιστικές, εθνικιστικές, φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, Ελληνες και ξένους, να αγωνιστούν ενωμένοι, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, που το σύστημα της εκμετάλλευσης τους στερεί. Να διεκδικήσουν ανοιχτά και ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας για τους μετανάστες, χορήγηση ασύλου και διεθνούς προστασίας στα θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ. Νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στη χώρα μας.

Να καταδικάσουν και να απομονώσουν αποφασιστικά κάθε ρατσιστική προπαγάνδα και συμπεριφορά, να υψώσουν τείχος απέναντι στην ύπουλη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας και τη δίκη των στελεχών της που ξεκινάει στις 20 Απρίλη. Να βάλουν φραγμό σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού και του ναζισμού, του αντικομμουνισμού και της θεωρίας "των δύο άκρων", που ο ελληνικός και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν πληρώσει με εκατόμβες θυμάτων. Κάθε ανοχή είναι συνενοχή!»
Πηγή: Ριζοσπάστης

18 σχόλια:

  1. "Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, Ελληνες και ξένους, να αγωνιστούν ενωμένοι"...αλλα δεν συμμετεχει σε αντιρατσιστικες διαδηλωσεις που γινονται σολη τη χωρα,ουτε εστω καλει το ιδιο σε δικες του συγκεντρωσεις..
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γ.κ.:
      Είναι προφανές πως το ΚΚΕ δεν έχει καμμία δουλειά να κάνει τον μαϊντανό σε αυτούς που οι πολιτικές τους προωθούν και προάγουν τον ρατσισμό.
      Ούτε φυσικά και να υποβιβάσει τον αντιρατσισμό και τον διεθνισμό του σε φιέστα για χαχόλους αποκομένη από τα ταξικά της συμφραζόμενα.
      Το ΚΚΕ ήταν (μόνο του για καιρό) στην Μανωλάδα δίπλα στους μετανάστες, ήταν δίπλα στους ιχθυεργάτες της Θεσσαλονίκης, ήταν όπου χρειάστηκε να σπάσει ο ρατσισμός στην πράξη.
      Και φυσικά ούτε την αντιρατσιστική πολιτική ζύμωση έχει αφήσει πίσω.
      http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/63581/ylika-tis-kne-gia-tin-pagkosmia-mera-kata-toy-ratsismoy#/0

      Διαγραφή
    2. Δε νομιζω οτι με τα φυλλαδιακια της ΚΝΕ και τις ανακοινωσεις καταπολεμαται ο ρατσισμος.Επισης δε νομιζω οτι με το να διοργανωνε το ΚΚΕ μια δικη του μεγαλη συγκεντρωση σημερα στην Αθηνα θα το καθιστουσε μαϊντανο του τσυριζα κλπ ασε που ο Συριζα δεν συμμετειχε καν στις διαδηλωσεις σημερα,μονο η Ανταρσυα,οργανωσεις ,μεταναστων κ φοιτητες συμμετειχαν κ ειχαν και πολυ κοσμο...
      γ.κ.

      Διαγραφή
    3. Tην Παρασκευή το ΠΑΜΕ έτρεχε από το ξημέρωμα να μοιράζει πολύγλωσσες ανακοινώσεις στην διεύθυνση αλλοδαπών,μέχρι το απόγευμα που διάφορες ομοσπονδίες στις οποίες εργάζονται αρκετοί μετανάστες, έκαναν παρέμβαση στην αρμόδια υφυπουργό.Να μην πολυλογώ:Οι ειδήσεις για τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι προσβάσιμες.
      Στενοχωριέμαι πάντως όταν κάποιος μιλώντας για το ΚΚΕ,πετάει ένα χλωμό
      'ναι μεν' για να περάσει γρήγορα σε ένα μίζερα επιθετικό 'αλλά'.
      Ψάξτε το λίγο και κυρίως, αναγνωρίστε ότι εμείς οι φίλοι του στηρίζουμε αυτό το ΚΚΕ με αυτές τις θέσεις και θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτού του δρόμου.
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    4. Eπιτρέψτε μου να πω και κάτι άλλο: Αν έστω και μια φορά,από έναν ΚΚΕ ακούσατε
      'κάτω ο ρατσισμός', είναι σαν να το φωνάζουν χιλιάδες. Δεστε το σαν διαδήλωση!
      Ινδιάνα

      Διαγραφή
    5. @γ.κ.
      Καλοπροαίρετα στο λέω ότι μπορείς να μπαίνεις στον 902 και στη στήλη Εργατική Τάξη και να ενημερώνεσαι.Και όταν πηγαίνεις από σελίδα σε σελίδα να σκέφτεσαι πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί εμείς για το γιατί δεν ενισχύετε ταξικούς αγώνες και δε δείχνετε την αλληλεγγύη σας σε συγκεντρώσεις μας.
      Θάνος

      Διαγραφή
    6. πριν 2 χρονια σε ενα εργοστασιο εδω στην πολη μου, απολυσαν ενα εργατη απο το Σουδαν που δουλευε με 480 ευρω 9 ωρες την μερα, μεσα σε 2 μερες με παρεμβαση των κομμουνιστων ξεκινησε απεργια για να παρει η εργοδοσια πισω την απολυση, και το πετυχαν, συμμετειχαν ολοι οι εργατες εκτος απο ενα δηλωμενο χρυσαυγιτη, ετσι λοιπον αγαπητε τσακιζεται ο ρατσισμος και ο φασισμος, στους χωρους δουλειας, εκει που και οι δυο-φασισμος και ρατσισμος-ειναι τα μαντροσκυλα της εργοδοσιας, ετσι δημιουργειται η ταξικη συνειδηση, ετσι δυναμωνει η προλεταριακη αλληλεγγυη.

      Ταξικος

      Διαγραφή
  2. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Μαρτίου 2015 στις 7:36 μ.μ.

    Είναι στα πλαίσια του Μεταβατικού Προγράμματος:
    Πριν πάρουμε την εξουσία,
    θάχουμε βγεί από το Ευρώ, με τη δραχμή μας,
    θάχουμε εθνικοποιήσει τις Τράπεζες,
    οι Καπιταλιστές μας θάχουν υποχρεωθεί να ανοιχτούν σε επενδύσεις συντρίβοντας την μισή ανεργία,
    η άλλη μισή θα έχει ήδη διοριστεί στις επανακρατικοποιημένες επιχειρήσεις,
    θάχουμε σκοτώσει τον Ρατσισμό,
    πιθανόν νάχουμε απελευθερώσει και την Σμύρνη ξαναστέλνοντας τους Τουρκαλάδες πίσω στο Σαγγάριο,
    εννείται η Σούδα θα είναι ήδη κρατικό θέρετρο εργαζομένων,
    και με τεράστιες διαδηλώσεις αγανακτισμένων, καταλήψεις κλπ.
    θα καλούμε την Αριστερή Διακυβέρνηση να δημοσιεύσει επί τέλους το Διάταγμα για την κρατικοποίηση της γής και την απαγόρευση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, για να τελειώνουμε!
    Φιλάρα γ.κ., το αντικομμουνιστικό κίνημα θερεύει κάθε, που ο μικροαστός νοιώθει ότι οι τριγμοί του συστήματος κατεβάζουν το Φάντασμα πιο κοντά στη Γή.
    Οσο οι "αγανάκτικος" ακύρωσαν τα "μνημόνια" και τις τρόϊκες, άλλο τόσο τα "αντιρατσιστικά" συλλαλητήρια των "αντιρατσιστών" πολεμούν τον Ρατσισμό.
    Αντικομμουνιστικά εμβόλια είναι όλα αυτά.
    Η αντιρατσιστική πάλη, η πάλη για τα δικαιώματα της Γυναίκας, ο αγώνας κατά της ανεργίας, της φτώχειας, η αντιϊμπεριαλιστική πάλη, η αντιφασιστική πάλη, το φιλειρηνικό κίνημα κλπ., είναι μορφές της Ταξικής Πάλης και ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ από αυτήν.
    Και κύρια δεν εκφυλίζονται σε φκειασιδώματα του "δημοκρατικού" προσωπείου του Καπιταλισμού, και των (πρώτη φορά) "αριστερών" του καντηλανάφτηδων.
    Ταξική πάλη στην Ελλάδα κάνει μόνο το ΚΚΕ.
    Αει, στο καλό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια λεξη ειπα 101 ειπες εσυ...αει στο καλο σου και σενα
      γ.κ.

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Μαρτίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

      Και για να είμαι συνεπής με την άποψή μου, μπορεί οι "αγανακτισμένοι" και οι συνοδοιπόροι του τΣύριζα πράγματι να μην πέτυχαν τους κατ' επίφαση στόχους τους, "μνημόνια" κλπ, πέτυχαν όμως τους ανομολόγητους, δηλαδή την θωράκιση μεγάλων λαϊκών μαζών από την επιρροή του ΚΚΕ και την εκλογική συρρίκνωση του.
      Γι αυτό και τώρα περιμένουν την ανταμοιβή τους από τους κεφαλαιοκράτες...
      Που έρχεται οσονούπω!

      Διαγραφή
    3. ειπες μια απαξιωτικη λεξη για το ΚΚΕ, τα μελη του, τους οπαδους του και την δραση τους, οχι μονο σημερα αλλα και για τις υπολοιπες 364 μερες του χρονου.
      το ΚΚΕ, τα μελη του και οι οπαδοι του, κανουν δραση ολα αυτα τα "αντι" καθε μερα στους χωρους δουλιας και ολα αυτα τα "αντι" τα ενωνουν σε ενα υπερ, αυτο του σοσσιαλιασμου και της εξουσιας της εργατικης ταξης ως μονης λυσης για να ξεριζωθει μια και καλη αυτο το καρκινωμα απο την ανθρωποτητα.
      το ΚΚΕ -μεσω του ΠΑΜΕ- καλεσε τον λαο να συμμετασχει ας πουμε σημερα στην δυτικη αθηνα για το συλλαλητηριο για την υγεια και απλωσε και την πολιτικη του για τους μεταναστες. το εκανε στο περιστερι και σε αλλες πολεις στην ελλαδα.
      το να συμμετασχουμε με γκρουπες σαν και αυτο που λεει ο τρας ποιο κατω, ναι δεν θα παρουμε, να συμμετασχουμε μαζι με ομαδουλες που στις πικετες εχουν συνθημα "να διωξουμε ρατσισμο τροικα και μνημονια" ναι δεν θα παρουμε.
      Υ.Γ. ναι ειναι αληθεια ο τσυριζα επισημα δεν ηρθε, δεν ειχε αναγκη, ειχε τα δεκανικια του!!!

      Διαγραφή
  3. @γ.κ.:
    "ο Συριζα δεν συμμετειχε καν στις διαδηλωσεις σημερα,μονο η Ανταρσυα,οργανωσεις ,μεταναστων κ φοιτητες συμμετειχαν κ ειχαν και πολυ κοσμο..."
    Σαν το ΚΕΕΡΦΑ ας πούμε που στέλεχος του (και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καλούσε για επέμβαση στην Συρία κατά της κυβέρνησης Άσαντ;
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/1632013.html

    Ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατα της κυβερνησης Ασαντ,οχι κατα του συριακου λαου -παραπληροφορηση στο φουλ μιλαμε
      γ.κ.

      Διαγραφή
    2. ναι ξεχνας κατι αγαπητε!
      αυτους τους οποιους εκανε αδελφους η ανταριζα, ηταν μισθοφοροι. ελαχιστοι ειναι οι συριοι που πολεμανε απεναντι στο καθεστως ασαντ.
      εκτος απο την συρια μηπως να θυμηθουμε τι λεγατε για την αιγυπτο και την τυνησια;;;; επικα fail, στην πρεμουρα οτι κινηται να το οικιοποιηθειτε αγκαλιαζετε τις καθε χρωματος "επαναστασεις" που καθοδησει η γνωστη εταιρεια.
      πιονια ή απλα χρησιμοι ηλιθιοι;
      ναι λοιπον φιλαρακο κομπρεμι με αυτους που βαφτιζουν το μετωπο αλ νουσρα (το μπραντς της αλκαιντα στην συρια, αλκαιντα= οργνωση μπιν λαντεν=πρακοτρας της εταιρειας) επαναστατες απεναντι στο "στυγνο" καθεστως ασαντ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!
      αν ξερανε και οσοι δολιοι μεταναστες απο την μεση ανατολη και την μεσοποταμια γενικα που σας ακολουθησαν τι μερους του λογου ειστε......

      Διαγραφή
    3. @γ.κ.:
      Που είναι η παραπληροφόρηση. "Κατά της κυβέρνησης Άσαντ" έγραψα κατά γράμμα.
      Τώρα πως είναι δυνατό να καλείς τους ιμπεριαλιστές να ανατρέψουν (με πόλεμο) την κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης χώρας, να υποστηρίζεις φανατικούς ισλαμιστές μισθοφόρους που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ και πληρώνονται από το Κατάρ, να έχεις κάνει μια ολόκληρη χώρα οικόπεδο, και ...να μην στρέφεσαι κατά του λαού της (!!!!!!!!!!), πρέπει να μας το εξηγήσεις αναλυτικότερα.

      Διαγραφή
  4. κατα της κυβερνησης ασαντ με αμερικανικα οπλα και με πρακτορες των αμερικανων το ανταρτικο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεχτάρ ο Τρομερός22 Μαρτίου 2015 στις 8:59 μ.μ.

    Χα, χα!
    Η "εξέγερση" π.χ. της Λιβύης, από εκείνα τα λουλούδια, που επικράτησαν χάρη και στους βομβαρδισμούς των εξαγωγέων "δημοκρατίας"....
    ...εναντίον τίνος ήταν τελικά;
    Εναντίον του Καντάφι η μήπως ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ;
    Εδώ σας θέλω (ψευτο-) "αριστερά" (ψευτο-) "δημοκρατόπουλα"!
    Ρεμπεσκέδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιφαστικος Αγωνας χωρις την παραμικρη κουβεντα για το συστημα που τον Γενναει και ειναι ο καπιταλισμος ειναι η καλυτερη υπηρεσια στην Αστικη ταξη ωστε να εγκλοβισει τον λαο στα δοκανα της με οχημα τον Οπορτουνισμο. Οσο για τα ναυαγια της Ανταρσυα που γινανε τακιμια με τον Αλεκο του Μααστριχτ η αθλιοτητα σπαει τα κοντερ. Ενω το 1989 ταχα μου διαφωνησανε με την δημιουργια του Συνασπισμου και τις 2 αστικες κυβερνησεις σημερα κανουνε ακριβως οτι κατηγορουσανε τοτε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.