12 Μαρτίου 2015

Αξιοπρέπεια στο τετράγωνο... οι επίμονοι λακέδες


Η αλλαγή στα καλύτερα της! Αυτοί που εκδιώχθηκαν κακήν κακώς - γιατί "this is Sparta" - τελικά επέστρεψαν... ετοιμάστε παρθενοραφή(ή βαρουφοραφή) [ξανά] για την αξιοπρέπεια μας.



Στην Αθήνα την Πέμπτη η πρώτη τεχνική ομάδα των θεσμών

Αθήνα

Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη η τεχνική ομάδα των θεσμών που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, όπως επιβεβαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης του Brussels Group, την Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικούς κύκλους, τη Δευτέρα θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία, καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά στις πρώτες τεχνικές συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών στις Βρυξέλλες, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αυτή είναι η εξής:

Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

«Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας» ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές στις Βρυξέλλες, εκτός από το ελληνικό κλιμάκιο, μετείχαν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM/EFSM.

Το νέο αυτό σχήμα διαπραγμάτευσης ονομάζεται Brussels Group (BG).
Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Από την πλευρά των θεσμών, οι πληροφορίες θέλουν να συμμετέχουν ως εκπρόσωπος της Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο, ως εκπρόσωπος της ΕΚΤ ο Ράσμους Ρίφερ (ο οποίος αντικατέστησε τον Κλάους Μαζούχ) και το ΔΝΤ να εκπροσωπεί ο Ρίσι Γκογιάλ.

Στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων θα βρεθούν αρχικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.

5 σχόλια:

  1.  Καλέ μου φίλε poe, για όνομα του θεού, σταματήστε πια να κατακρίνεται την αριστερή μας κυβέρνηση που κάνει ότι μπορεί και που ποτέ μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν έκανε, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό του λαού και να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του.
    Να σκεφτείς ότι η κυβέρνηση μας κατανοεί το μέγεθος της ξεφτίλας που υπέστη ο Ελληνικός λαός το προηγούμενο διάστημα, που απλόχερα σε όποιον ανακτά μία αξιοπρέπεια δίνει και μία δώρο.
    Προτείνω να μαζέψουμε όσες περισσότερες αξιοπρέπειες μπορούμε να τις έχουμε καβάτζα για τα δύσκολα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα εχει γεμισει το σπιτι, εχω πεταξει τα επιπλα, τα ηλεκτρικα, για να βαλω τις αξιοπρεπειες. Εντομεταξυ ζευγαρωνουν μεταξυ τους και γενανε και αλλες, τωρα εχω δυο καφετιες με βουλες που τις χαριζω, οποιος τις θελει να μου το πει, εχουν κανει και τα εμβολια.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με λαό χαχόλο. Τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι βρέχει. RED

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ "ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ"
      Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ. "ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ" ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΒΟΛΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

      ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ TO ΚΟΥΤΣΟΒΟΛΕMA,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ;
      ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΛΟΓΑ" ΕΝΩ ΤΑ 50+ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ "ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ";

      Διαγραφή
    2. Εν γενει συμφωνω με τα οσα λες, απλα αυτο το κουτσοβολεμα, δεν ειναι κουτσοβολεμα, ειναι -με το συμπαθειο- πουτσοβολεμα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.