7 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

Στις 13 Νοέμβρη 2013, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσιεύει άρθρα των Κυρίτση και Ανανδρανιστάκη κατά του σκιτσογράφου των "Νέων" Χαντζόπουλου, για σκίτσο (πάνω) που σατίριζε την τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον εμφανή συντονισμό της στάσης τους στην περίοδο διαμαρτυριών για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


- Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ' την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

- Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση --περί μεθόδευσης-- χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.

- Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για "πολιτειακή εκτροπή". Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.


- Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).
- Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του "Ελεύθερου Τύπου" Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α "βάζει αθώους στη φυλακή." Αλλά ο "Ε.Τ" δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους" (και του "Βήματος") τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο "Ε.Τ", κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση "φασίστες", όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.
- Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη ("Ιός") που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ --και της ίδιας της Αυγής-- να είπε.
- Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον "μετανοημένο" βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.
- Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση "δεν έχουν καμία τύχη" στο δικαστήριο.
- Την επόμενη μέρα, στις 9 Μάη 2014, η Χρυσή Αυγή προβάλλει την στήριξη Βούτση στην υπόθεσή της.
- Στις 19 Μάη 2014, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης δηλώνει, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ότι "ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων."

- Στις 19 Μάη 2014, την ίδια δηλαδή μέρα, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, τα ακόλουθα: "δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;"

- Στις 21 Μάη 2014, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η σύγκρουση του κόμματός του δεν είναι "με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους" της Χρυσής Αυγής. Επί λέξη: "η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με την μαύρη ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού, η μετωπική μας σύγκρουση με τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους." Στις 25 Μάρτη του ίδιου έτους έχει αποκαλυφθεί, σε ντοκυμαντέρ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψη που πυροδοτεί οργισμένη αντίδραση από την βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στις 22 Μάη 2014, η νικήτρια για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφαίνεται, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, ότι είναι "φασιστικό" το "τσουβάλιασμα" των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: "Ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης." Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (Ιούνης 2012) είχε γίνει, θυμίζουμε, όταν αυτή αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης άδειασε ένα ποτήρι νερό πάνω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

- Στις 20 Οκτώβρη 2014, η ανεξαρτητοποιημένη πλέον από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή δηλώνει την πλήρη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

- Στις 30 Δεκέμβρη 2014, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρί Λεπέν συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για την κοινή τους στάση ενάντια στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ' το τότε κοινοβούλιο.

- Στις 14 Γενάρη 2015, η Αυγή δημοσιεύει συνέντευξη με την Ραχήλ Μακρή, που έχει στο μεταξύ ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

- Αργά την νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πρώτος την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρχηγός του πρώτου κόμματος των εκλογών Αλέξης Τσίπρας.
- Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

- Στις 24 Φλεβάρη 2015, δημιουργείται κομφούζιο στη Βουλή όταν η νέα πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέβαλλε την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν επιτράπηκε στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.

- Στις 5 Μάρτη 2015, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής για όσο διάστημα δεν επιτρέπεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή να είναι παρόντες. Η Χρυσή Αυγή "επικροτεί πανηγυρικά" τις δηλώσεις της. Το ΚΚΕ, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για τοποθέτηση που δημιουργεί "πολλά ερωτηματικά" και που "καλλιεργεί ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση."
- Το βράδι της 5ης Μαρτίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή,  η οποία στο μεταξύ έχει προωθηθεί από το κανάλι "youtube" της εφημερίδας Αυγή σε συκοφαντική επίθεσή της κατά του ΚΚΕ για δήθεν προδοσία των εργαζομένων της Κόκα Κόλα (το βίντεο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, κατά την προσφιλή τακτική της εφημερίδας), φωτογραφίζεται δίπλα στον αποπεμφθέντα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α Τάκη Μπαλτάκο, καθώς παρακολουθούν αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

- Στις 6 Μάρτη 2015, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του Ιούνη του 2012 στη Λιάνα Κανέλλη, αποφαινόμενο ότι "ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»", το οποίο και δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία δήλωση ως κόμμα για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ προσπάθησε να υπερασπιστεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίστηκε στην απλή καταγραφή της δήλωσης του ΚΚΕ στην Αυγή, ενώ η ίδια η Ρένα Δούρου απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για την ελληνική δικαιοσύνη, περιοριζόμενη στις εξής δηλώσεις: "Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ. Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις."
Πηγή: Lenin reloaded

100 σχόλια:

  1. Αν και δεν είναι εδώ η ουσία, θα γράψω την πρώτη, αυθόρμητη σκέψη-κακία που μου ήρθε:
    Είχα χάσει το γεγονός ότι ο Γλέζος είχε ψηφίσει κατά της άρσης χρηματοδώτησης της ΧΑ. Χωρίς, λοιπόν, να θέλω να ανοίξω την όποια συζήτηση πάνω σε αυτό, και χωρίς να κρίνω τι έγινε πριν από 70 χρόνια με τα δεδομένα του σήμερα, η πρώτη σκέψη που έκανα διαβάζοντας πως αυτός που κατέβασε την σβάστικα από την Ακρόπολη ψήφισε στη βουλή υπέρ των ναζιστών ήταν: "Μήπως τελικά ήθελε να την πάρει σπίτι του???"

    Ιάκωβος Δανιηλίδης (με περίσσια δόση ειρωνείας και -όσο μπορεί κανείς με τέτοια σκηνικά-αστειευόμενος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρηματοδότησης ...

      Ιάκωβος Δαν

      Διαγραφή
    2. Ελεος!Μιλάνε τώρα και τα ΚΝΑΤ!βρέ σταλινικα διποδα βουλώστε το πια!

      Διαγραφή
  2. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ, κι ως τέτοιο, εξαιρετικά χρήσιμο.

    Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον Οκτώβριο του 2013 το ΚΚΕ καταψήφισε (με την ΖΚ και τον αντιφασίστα ήρωα Μανώλη Γλέζο, που πραγματικά ρε παιδιά έλεος, μόνο η ΧΑ τον χτυπάει έτσι χυδαία, εσείς τι λόγο έχετε, το 68 ? σοβαρευτείτε) την άρση χρηματοδότησης βάσει τρομονόμου. Η ΖΚ και ο Γλέζος να εξηγήσουν γιατί είχαν την ίδια στάση 2 μήνες μετά, ή το ΚΚΕ γιατί άλλαξε ?

    τον Μάρτιο του 14 δεν ξέρω τι έγινε, σύμφωνα με το Link υπήρξε άρση ασυλίας με μόνη δικαιολογία το ότι είναι βουλευτές της ΧΑ. Θέλει μεγάλη φιλοσοφία να το καταλάβει κανείς τι προηγούμενο είναι αυτό ?

    Επίσης η ΖΚ δεν είπε ότι δεν είναι νόμιμη η δράση της Βουλής, μίλησε για ονομαστικές ψηφοφορίες. Δηλ αν δεν έπαιρναν άδεια για τον ΠτΔ, να πήγαινε το όριο ξέρω γω 176 ? Θα συμφωνούσε το ΚΚΕ ? Όποιος το κατήγγειλε θα είχε περίοπτη θέση στο site των ναζήδων, αλλά και τι να γίνει ? Είναι αντιμετώπιση της ΧΑ να μην λειτουργεί κανονικά η (αστική) Βουλή ? Είναι πολιτική που βλέπει μακρυά να μην σκέφτεσαι ποτέ κάτι άλλο από το "αμάν μην έχω φραστική σύμπτωση με την ΧΑ ?"

    γενικά το κράτος, πάνω στην λαική οργή για την δολοφονία Φύσσα έκανε την επιλογή για ένα κύμα κρατικού "αντιφασισμού" για την δημιουργία κεκτημένων ελέγχου της κομματικής και πολιτικής ζωής, ποινικοποίησης των άκρων, ένταξης της αριστεράς στο "συνταγματικό τόξο", στους όρκους πίστης στον καπιταλισμό κλπ.

    το γεγονός ότι οι ναζήδες θα πάρουν μια τέτοια τοποθέτηση που λέει ότι το κράτος αξιοποιεί τους ναζήδες για την απαξίωση της (αστικής) δημοκρατίας, ότι αυτό είναι βασικά σέντρα και γκολ, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, και θα το παρουσιάσουν οτι η αριστερά αθωώνει τους ναζήδες, δεν είναι λόγος για την αριστερά να μην υποστηρίζει πως πάντα πρέπει να πληρούνται δικονομικές και δημοκρατικές αρχές. Αντίθετα είναι κομμάτι του ρόλου του ναζισμού και του παρακράτους να σέρνουν την αριστερά σε συνταγματικά τόξα και καταδίκες των άκρων.

    Να μην ξεχνάμε ποτέ πως ο πραγματικός στόχος του κράτους είναι το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα και η αριστερά.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΤοΚΚΕφταίει" λέμε, πάλι κάτι λάθος έκανε.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά "κάποιε σύντροφε", πρώτη φορά διαβάζω τόσο μεγάλη μπορδολογία για να δικαιολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ!
      -"Τον Οκτώβριο του 2013 το ΚΚΕ καταψήφισε (με την ΖΚ και τον αντιφασίστα ήρωα Μανώλη Γλέζο, που πραγματικά ρε παιδιά έλεος, μόνο η ΧΑ τον χτυπάει έτσι χυδαία, εσείς τι λόγο έχετε, το 68 ? σοβαρευτείτε) την άρση χρηματοδότησης βάσει τρομονόμου".
      Προφανώς σε αυτό τοεπίπεδογίνεσαι οπαδός του "κρατικού αντιφασισμού"...
      Ψηφίστηκε η τροπολογία που βασίζεται στον «τρομονόμο»
      Και επιδή το ψέμα έχει κοντα ποδάρια... από τον "Ρ" 23/10/2013:
      "Με ονομαστική ψηφοφορία που έγινε χτες τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» και για «τρομοκρατικές πράξεις», με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν στο γνωστό «τρομονόμο».
      Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ «παρών» ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Την τροπολογία ψήφισαν τελικά και οι βουλευτές που ανήκουν στην «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αρχικές δηλώσεις τους για «παρών».
      Οπως είναι ήδη γνωστό, το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει «παρών». Αιτιολογώντας αυτήν τη θέση η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, τόνισε σε παρέμβασή της στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη πως το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πρέπει να διωχθεί, να διακοπεί η κρατική χρηματοδότησή της και να καταδικαστεί πάνω από όλα από τον ίδιο το λαό, αλλά ότι παράλληλα «δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε το νομικό σας οπλοστάσιο, το οποίο είναι ήδη ενισχυμένο με τον "τρομονόμο". Το νομικό σας οπλοστάσιο βάσει του οποίου και αδυνατίζει ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του εθνικοσοσιαλισμού, του φασισμού κ.τ.λ. και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ίδια αυτή η τροπολογία, που θα γίνει νόμος, να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος».
      Ξεκαθάρισε δε ότι οι όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν καθησυχάζουν και κατήγγειλε πως στόχος είναι να εξισωθεί η κρατική καταστολή, η βία, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, αλλά ακόμη και η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, με την ταξική πάλη, με τη γενική πολιτική απεργία, με τις καταλήψεις, με τη λαϊκή εξέγερση ή με την κοινωνική επανάσταση και προειδοποίησε: «Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας»".
      Για αυτότολόγοναλείπουν τα ψέματα!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Τελικά η ρητορική του "κάποιου συντρόφου" είναι ταυτόσημη με την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. Μήπως είναι και χρυσαυγίτης;;;;
      kk-1

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς kk-1 σ ευχαριστώ για το απόσπασμα, το έψαχνα αλλά δεν το έβρισκα.. Αν 2 μήνες μετά ψήφισε με βάση τον τρομονόμο, με βάση κάτι που 2 μήνες πριν ψήφισε να μην γίνει νόμος, υπάρχει θέμα, πως μια στάση αντίστασης στον εκβιασμό του κράτους για συνταγματικά τόξα και όποιος δεν είναι με την κυβέρνηση είναι με την ΧΑ, δεν τηρήθηκε τελικά.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    5. Έτσι! Έτσι! Όλο δικαιώνεστε!

      "τοΚΚΕείναιασυνεπέςταδιπλώνεικοιτάειτομαγαζάκιτουκαλάναπάθειγίνεταινατιςτρώεισυνέχειακαιμετάναδιαλυθείμόνοτου;ΌλαλάθοςτακάνειτοΚΚΕΤοΚΚΕφταίειγιαόλαγιαόλαγιαόλαμόνοτοΚΚΕκανείςάλλος."

      Μια χαρά...

      Διαγραφή
    6. δεν σε καταλαβαινω ρε "καποιε"
      α)ψεγεις το ΚΚΕ γιατι δεν νομιμοποιησε τον τρομονομο (κατι που εσεις το κανατε μετα βαιων και κλαδων)
      β) υιθετεις την αποψη οτι τα αυγα διωχθηκαν απλα για το οτι ειναι αυγα και δεν υπηρχε βαση για τις διωξεις;;;;; εισαι θεοπαλαβος ή απλα σοσιαλφασιστας;;;;
      γ) η ζωιτσα δλδ για να καταργησει τους νομους πρεπει να βρει νομικα παραθυρα για να τους ακυρωσει για τυπικους λογους; γιατι δεν κατεβαζεται νομο που να τους ακυρωνει ολους αυτους;;;;ΟΥΠΣ!!!! τομπολα, το εχει κανει ηδη το ΚΚΕ!
      ΞΕΦΤΙΛΕΣ

      Διαγραφή
    7. εμείς ποιοι είμαστε που νομιμοποιήσαμε τον τρομονόμο ? ¨Όποιον νομιμοποίησε τον τρομονόμο (είτε μόνο Δεκέμβρη 13 είτε και Οκτώβρη και Δεκέμβρη 13 που είναι χειρότερο) τον καταγγέλλω, τι θες να κάνω δηλ ?

      δεν είναι στην Βουλή κάτι στο οποίο εγώ να ανήκω για να καταθέτει προτάσεις νόμου να ψηφίζει και να καταψηφίζει πράγματα, θα μπορούσε να στηριχτεί η πρόταση του ΚΚΕ αν και δεν είναι σοβαρή, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει γραμμή για κατάργηση μνημονίων, συμβάσεων, την συνακόλουθη παύση πληρωμών στο χρέος κλπ. Τώρα να κατεβάζει κάτι που δεν πιστεύει για να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, θεμιτό τρολλάρισμα είναι, αλλά γενικά μια κοινοβουλευτική αντίληψη της πολιτικής δεν με γεμίζει.

      στο β που λες ρε modesto τι να απαντήσω ακριβώς ? Από που βγήκε αυτό ? Πιστεύω ότι στοιχεία υπάρχουν άπειρα, και αν δεν έχουν δεθεί είναι σκόπιμο και όχι λόγω του ότι δεν υπάρχουν. Επίσης πιστεύω ότι παρά το ότι επιμένω πως κοινοβουλευτικά η αριστερά δεν έπρεπε να νομιμοποιήσει τίποτα που να έχει σχέση με το 187 και 187Α, νομικά και δικαστικά μπορεί και πρέπει να κάνει την δίκη της ΧΑ πάνω σε αυτά επίδικο κινήματος, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, κλπ κλπ. Να μην ξεχνάει όμως πως τα βασικά επίδικα είναι στο αντιφασιστικό κίνημα.

      Από το οποίο το ΚΚΕ απέχει, ακόμα και μετά τις 2 δολοφονικές επιθέσεις του φθινοπώρου του 13, αυτή στο ΠΑΜΕ ευτυχώς αποτυχημένη. Με μια ανάλυση ότι δεν υπάρχει αντιφασιστικό κίνημα, γιατί κάθε τι τέτοιο είναι ενσωμάτωση σε μια ρεφορμιστική λογική συνταγματικού τόξου, ενώ μόνο μια γραμμή αντικαπιταλιστικής επανάστασης είναι αντιφασιστική.

      Την ίδια ώρα όμως που δεν αναγνωρίζετε κανέναν αντιφασίστα στον δρόμο και στο κίνημα, που δεν είναι με την στρατηγική του ΚΚΕ, τον Δεκέμβρη του 13 κάνατε κάτι στην Βουλή που το θεωρώ κρίσημη έκπτωση αναγνώρισης του κρατικού αντιφασισμού και ένταξης στο συνταγματικό τόξο. Και ενώ το κάνατε αγκαλιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, λες εμένα ... συριζαίο που σας καταγγέλλω.

      Δεν πάει έτσι ρε συ

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    8. "Αυτό ακριβώς kk-1 σ ευχαριστώ για το απόσπασμα, το έψαχνα αλλά δεν το έβρισκα.. Αν 2 μήνες μετά ψήφισε με βάση τον τρομονόμο, με βάση κάτι που 2 μήνες πριν ψήφισε να μην γίνει νόμος, υπάρχει θέμα, πως μια στάση αντίστασης στον εκβιασμό του κράτους για συνταγματικά τόξα και όποιος δεν είναι με την κυβέρνηση είναι με την ΧΑ, δεν τηρήθηκε τελικά".
      Επειδή "κάποιε σύντροφε" γράφεις ασυνάρτητες συκοφαντίες:
      -Από το παραπάνω απόσπασμα είναι καθαρό ότι το ΚΚΕ δεν "καταψήφισε" όπως γράφεις πρωτύτερα, αλλά δεν στήριξε όλο το σκεπτικό στη βάση του αντιτρομοκρατικού.
      Για τα υπόλοιπα που γράφεις για το τι ψήφισε μετά από 2 μήνες μόνο τα αφεντικά σου γνωρίζουν...
      Αν εννοείς για την άρση της ασυλίας, σε πληροφορώ ότι αυτές έγιναν για τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών σε ξεκάθαρες εγκληματικές ενέργειες που έγιναν με την καθοδήγηση της ηγεσίας της Χ.Α. Η Χ.Α.αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχει την κάλυψη των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων για ό,τι κάνει.
      -"Κάποιε σύντροφε" είσαι Χρυσαυγίτης. Βγάλε λοιπόν την μάσκα και ...σε άλλη παραλία. Εσείς οι φασίστες ουτε παντελόνια δεν φοράτε. Θρασύδειλοι ακόμα και στο ιντερνετ.Κατίνες του κερατά!!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    9. το παρόν μετράει στα όχι, δεν φτιάχνει πλειοψηφία, σε ονομαστική ψηφοφορία με πες όλους παρόντες 150 ναι και ένα παρόν, δεν γίνεται νόμος του κράτους.

      κατά τα λοιπά δεν είσαι χρυσαυγίτης, δεν θα πέσω τόσο κάτω να σε φτάσω, δεν πειράζει. Βγες (σαν άτομο και χώρος) επιτέλους στο αντιφασιστικό κίνημα, και άσε με μένα.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    10. ποιοι ειστε; συριζα
      το ΚΚΕ δεν εχει γραμμη για την καταργηση των μνημονιων;;;; ρε φιλε, πραγματικα θες και τα λες ή σου ξεφευγουν; εμεις ειμαστε εναντια στο μνημονιο των μνημονιων, στην συνθηκη του μααστριχτ. δεν το πιστευουμε;;; πραγματικα επιπεδου σεφερλη
      βγηκε απο τις δηλωσεις βουτση βασικα και αλλων τσυριζαιων και απο την σταση της ζωιτσας και στην συνεχεια απο τα τακιμιασματα τα εκλογικα.
      παρασταση πολιτικης αγωγης για ποιο λογο;;;;; επειδη αυτοι εκτος απο φασιστες ειναι μαχαιροβγαλτες, δολοφονοι κτλ κτλ να κανει τι το ΚΚΕ;;; εισαι τελειως καμενος ετσι;
      στο ποιο αντιφασιστικο κινημα ακριβως; αυτο που κανατε συγκεντρωσεις με τον τζημερο; τα κομπρεμι στις πλατειες ή οτι προσπαθησατε να κανετε τον φυσα, μαγαζακι για να προμοταρετε τις γκρουπες σας; ευχαριστουμε δεν θα παρουμε!
      για το 13 κανεις οτιδεν καταλαβαινεις ή απλα τοσο;;;;;
      Υ.Γ. τι ακριβως θες να κανουμε για τον γλεζο; εκανε ΜΙΑ πραξη τοτε και απο τοτε ζει με αυτη για να προμοταρει τον εαυτο του και ειναι στην τελικη ποιο πασοκ και απο τον αντρεα

      Διαγραφή
    11. εισαι πολυ καλος :) :)
      απο την μια κατηγορεις το ΚΚΕ για κοινοβουλευτισμο και απο την αλλη με νομικα κοινοβουλευτικα τερτιπια. υποκλινομαι πραγματικα!!!!!
      οχι στο χαριζουμε το αντιφασιστικο με τον τζημερο :) :) :)

      Διαγραφή
    12. τι να κάνουμε λέει για τον Γλέζο.

      να μην τον λέτε χρυσαυγίτη.

      για την δίκη δεν κατάλαβα τι λες, διαφωνείς με την προσπάθεια να καταδικαστούν ?

      για κάθε έναν που δεν είναι.

      για σου μεγάλο modesto της Αριστεράς και της Προόδου, του Κοινού πορίσματος, της κάθαρσης και της Ευρώπης των λαών, των συγκυβερνήσεων με τον Μητσοτάκη, που όποιος δεν ήταν με αυτά είναι ... ΣΥΡΙΖΑ.

      το κκε θεωρεί καταστροφή την παύση πληρωμών, τα ενδεχόμενα εξόδου από ευρώ και ΕΕ χωρίς εργατική εξουσία. Όχι ? Γι αυτό συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει πλιάτσικο όπου βρει για να πληρώσει το χρέος.

      Θες αλήθεια να ψάξω για link που ο Κουτσούμπας τα λέει αυτά, για τυχοδιωκτισμούς κλπ ?

      Αν βέβαια διαφωνείς με το ΚΚΕ καλό είναι, πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλο τμήμα του ΚΚΕ που διαφωνεί με αυτά, με την αποδοχή του Μάασριχτ ουσιαστικά.

      Δηλ τι ρε σύντροφε, μόνο το 92 ? Άπαξ και πέρασε, μόνο στην εργατική εξουσία ?

      Υπεριμπεριαλισμός του Κάουτσκι είναι αυτό σαν αντίληψη, για να το βάλουμε ιστορικά και ιδεολογικά.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    13. σε ένα σημείο τα μπέρδεψα, κανέναν που δεν είναι χρυσαυγίτη, να μην τον λέτε οπως κάνει το post.

      που δεν είναι και θέση του ΚΚΕ καν, είναι προσεχτικό σε αυτά, αλλά εδώ μόνο εμένα ενόχλησε αυτή η χοντράδα.

      άντε γεια σας.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    14. τι να κανουμε αφου λειτουργει ετσι;
      πηρε τηλεφωνο την κανελη μετα το ξυλο της κασιδος, οχι για να συμπαρασταθει, αλλα να την παρακαλεσει να μην το "εκμεταλευτει"!!!! εισαι σοβαρος;;;; κανει το αριστερο αντιβαρο στους πουλημενους μια ζωη

      εισαι απλα αλλου!

      εισαι πραγματικα πολυ αλλου!

      εισαι πραγματικα σε αλλο γαλαξια! που συμφωνουμε ρε ..... (δεν βρισκω λεξεις) με τον τσυριζα; τι δεν καταλαβαινεις οτι ειτε με ευρω/δραχμη/ελεφαντα/μνες καταστροφη θα ειναι για τον λαο;
      αυτο καταλαβες; οτι απο το 92 και μετα τιποτα;;; ποσο .....(παλι δεν βρισκω λεξεις) ποια;; τα συντροφε οχι σε εμενα. δεν ειμαστε συντροφοι φασιστακο.
      υπεριμπεριαλισμος ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, πολυ καλο, καλυτερο απο επιπεδο σεφερλη οντως
      στο καλο φασιστακο

      Διαγραφή
    15. @"κάποιος σύντροφος"
      Εκτός από Χρυσαυγίτης,συγκαταλέγεσαι επάξια στην κατηγορία πανίβλακας ηλίθιος!
      Τα σχόλια σου μου θυμίζουν ΔΑΠιτες και ΠΑΣΠιτες στο πανεπιστήμιο πριν πάρα πολλά χρόνια που ισχυρίζονταν σοβαρά ότι τα λευκά ψηφοδέλτια προσμετρούνταν στις ψήφους της πρώτης παράταξης!
      Με τις υγείες σου!!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    16. @"κάποιος σύντροφος":
      " Δηλ αν δεν έπαιρναν άδεια για τον ΠτΔ, να πήγαινε το όριο ξέρω γω 176 ? Θα συμφωνούσε το ΚΚΕ ? Όποιος το κατήγγειλε θα είχε περίοπτη θέση στο site των ναζήδων, αλλά και τι να γίνει ? Είναι αντιμετώπιση της ΧΑ να μην λειτουργεί κανονικά η (αστική) Βουλή ? "
      Υπάρχει και κάποια διάταξη που μιλάει για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε κατηγορούμενους για κακουργήματα και δη πολιτικά.
      Γιατί δεν εφαρμόστηκε; Γιατί δεν εφαρμόζεται τώρα;

      Διαγραφή
  4. Καιρό είχε να εμφανιστεί το "κάποιο παρτάλι"...

    ΡΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφυγαν τα "παιδια" απο την κουμουνδουρου και πιασαν δουλια ξανα τα τρολ

      Διαγραφή
    2. Ναι, όλο σχολιάζει για τελευταία φορά και δεν επανέρχεται, σαν τις αποχαιρετιστήριες περιοδείες των Scorpions ας πούμε.

      Διαγραφή
    3. και ελαφρως ποιο γελιοι απο τους scorpions

      Διαγραφή
    4. μπερδεύεις τα blog και με ξέρεις από κάποιο blog που ο άνθρωπος που το διαχειρίζεται δεν επιτρέπει να γράφεις αν δεν είσαι ΚΚΕ, δεν χαιρέτισα, μου είπε ότι θα πατάει delete γιατί το blog είναι ΚΚΕ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    5. εισαι απατεωνας, τρως μπαν, οταν ψευδολογεις, τρολαρεις, πετας λασπη κτλ κτλ κτλ

      Διαγραφή
    6. @"κάποιος σύντροφος":
      H όλη επιχειρηματολογία σου περί ταύτισης του ΚΚΕ με το "συνταγματικό τόξο" βρίσκεται στον αέρα γιατί πολύ απλά το ΚΚΕ καταψήφιση την άρση χρηματοδότησης σύμφωνα με τον "τρομονόμο" (αρνήθηκε δηλαδή να τον νομιμοποιήσει), αλλά αυτό με την Χ.Α. καμμία σχέση δεν έχει, αφού η ΧΑ δεν διώκεται (για κάποιο περίεργο λόγο) με βάση τον τρομονόμο.
      http://mao.gr/xa-diki/

      Και φυσικά έχουμε και το ζήτημα της σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ σε πληθώρα ζητημάτων (να ήταν μόνο αυτό να το καταπίναμε), εκ των οποίων μέρος μόνο καταγράφεται στο πιο πάνω ιστορικό.
      Υ.Γ.
      Μια και κατά καιρούς έχεις γράψει και στο δικό μου μπλογκ, ελπίζω να μην αυτό στο τελευταίο σου σχόλιο...

      Διαγραφή
    7. @"κάποιος σύντροφος":
      Τις υπόλοιπες μπούρδες πως όποιος μιλάει για λαϊκή εξουσία είναι υπέρ του ...Μάαστριχτ, τις αφήνω αναπάντητες για να δείξουν την κατρακύλα κάποιου που έχει το θράσος να μας αποκαλεί και "συντρόφους".
      Όταν έχεις στηρίξει με τα μπούνια τη πιο φιλό-ΕΕ πολιτική παράταξη της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ) θέλει μεγάλο θράσος να πιάνεις στο στόμα σου το ΚΚΕ που είναι ενάντια στην ΕΕ από τότε που αυτή ήταν "ένωση άνθρακα-χάλυβα" και το ίδιο εκτός νόμου.
      Από ότι θυμάμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωνες, οπότε ορθά σε αντιμετωπίζουν τα συντρόφια ως ΣΥΡΙΖΑίο. Έστω και με πολιτικά...

      Διαγραφή
    8. ΚΚΕ και ΣΥΝ (τότε) διαφωνούσαν και με το 187, το 2001, το οποίο τότε ονομάστηκε "τρομονόμος". Σε αυτά τα θέματα, και πολλά άλλα, εμένα με καλύπτει ο Μπελαντής. Ο Παπαδάκης καλά κάνει και επισημαίνει πως από τους 2 τρομονόμους, για τα χρυσάυγουλα διάλεξαν τον πρώτο και πιο μαλακό.

      http://rproject.gr/article/i-ypothesi-hrysi-aygi-kai-fasistiko-fainomeno-apories-anisyhies-diexodoi-se-dekatreis

      Όχι δεν εννοώ εσένα, εννοώ άλλον που δεν τον έχω βρίσει ποτέ αυτόν ή άλλον, που έβριζαν μέχρι τους γονείς μου και τους κάλυπτε και τελικά το θεώρησε "μαγκιά" να μην δημοσιεύει τα σχόλια, γιατί μέχρι εκεί φτάνει η συγκρότηση του και η πολιτική του εντιμότητα. Που ας κάνει οτι θέλει δηλ σε ένα blog, απλά αυτά είναι ενδεικτικά γενικά μιας νοοτροπίας.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    9. φασίστα με λένε trash, όχι συριζαίο. Ήταν ένας, τώρα είναι 2. Και το χρεώνεται σαν πολιτική αντίληψη και το blog, μέχρι στιγμής. ¨Αντε είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ανένταχτος με καταγωγή τα ΕΑΑΚ και λίγο ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είμαι φασίστας ? Σε ποιον χώρο και με ποιους τρόπους το ΚΚΕ παλεύει την γραμμή ότι εμείς είμαστε φασίστες ? Γιατί αυτά είναι σοβαρά πράγματα, δεν είναι να πετάμε κουβέντες

      τράτζικ

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    10. @"κάποιος σύντροφος"
      Δηλαδή τι θες να μας πείς; Ότι οι φασίστες της Χ.Α. δεν διαπράττουν συνεχώς εγκληματικές ενέργειες με την καθοδήγηση των ηγετών της; Μας μιλάς σαν τον ενεκδιήγητο εισαγγελέα και το γελοίο διακστήριο που απάλλαξαν τον Κασιδιάρη για την υπόθεση με την Κανέλη . Η ουσία είναι μια:αστικός κράτος-καπιταλιστές-Χρυση Αυγή, το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο και τα δύο το πρόσωπο!
      kk-1

      Διαγραφή
    11. @"κάποιος σύντροφος":
      Το μπλογκ μπορεί να χρεώνεται τις απόψεις των άλλων σχολιαστών του, όσο μπορεί να χρεώνεται και τις δικές σου. Αυτό νομίζω πως το καταλαβαίνεις χωρίς άλλη εξήγηση.

      Από εκεί και πέρα τώρα, η σταδιακή φασιστικοποίηση της σοσιαλδημοκρατίας και μέρους του οπορτουνισμού είναι ένα πράγμα που οφείλουμε χωρίς ντροπές να το κοιτάξουμε στα μάτια, όσο και αν τρομάζει.
      Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτι του εξωκοινοβούλιου έχουν εγκαταλείψει κάθε ταξική αναφορά για χάρην της ιοθέτησης ενός ακραία εθνικιστικού λόγου που μιλάει για αταξικούς "δωσίλογους" και "προδότες" και "λαμόγια" και "κλέφτες", το μόνο που μένεο να τον διαφοροποιεί ιδεολογικά από την ΧΑ είναι οι αριστερές ιστορικές του αναφορές (και αυτές όχι πάντα) και ο αντιρατσισμός του.
      Μόνο που και ο πρωτογενής Μουσολινικός φασισμός (ο γερμανικός εμφανίστηκε αργότερα ως κακή του ιδεολογική απομίμηση) επικαλούνταν επίσης αριστερές και δη επαναστατικές ιστορικές αναφορές, και κάθε άλλο παρά ρατσιστικός ήταν.
      Δεν ήταν λιγότερο φασισμός λόγω των παραπάνω, αλλά ούτε και το αριστερό επαναστατικό παρελθόν του Ντούτσε είχε να ζηλέψει σε τίποτε (το αντίθετο μάλιστα) αυτό των σημερινών κυβερνόντων μας.
      Εάν νομίζετε πως το βασικό γνώρισμα του φασισμού είναι πέντε καραφλοί που βαράνε σκούρους, τότε ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός....

      Διαγραφή
    12. την περίφημη σχέση του Μουσολίνι με το σκ, (και του Χίτλερ) την κοπανάει το σύστημα (το μη φασιστικό) στην αριστερά. Σιγά τον επαναστάτη, ούτε με την έννοια ότι επικαλούνταν κάποιο επαναστατικό παρελθόν, ένας μαλάκας του σοσιαλιστικού κόμματος ήταν, ένας καριερίστας, ένα λαμόγιο, ένα αυταρχικό τομάρι προσκολλημένο στο εργατικό κίνημα, ο κατάλληλος άνθρωπος για να πιάσει την ανάγκη μικροαστικών και αστικών μερίδων για την ανάπτυξη του φασιστικού δηλητηρίου και σφαγείου. Ποτέ ο φασισμός και ο ναζισμός δεν κέρδισαν την εργατική τάξη, ούτε σαν επίφαση και απάτη, ούτε σαν οριστικά εμπεδωμένη καταστολή.

      μια ακόμη θεωρία των άκρων. Οι κομμουνιστές δεν έχουν λόγο να τσιμπάνε, απαντάνε επιθετικά ότι πάντα εχθρός του φασισμού και του ναζισμού ήταν το εργατικό κίνημα.

      η δε ταύτιση της εθνικής αναφοράς ή του λαϊκού αισθήματος ηθικής ακύρωσης της αστικής πολιτικής και οικονομικής τάξης πραγμάτων με την ΧΑ, πάλι είναι μορφή των 2 άκρων. "Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και παναθρώπινη την λευτεριά", τίποτε το ακροδεξιό δεν έχει αυτό, και τίποτε θετικό για την αστική τάξη. Η θεωρία του ΚΚΕ ότι αυτό είναι συμμαχία με την αστική τάξη, ή και ... φασιστικό είναι σκουπίδια, είναι προσβολή των νεκρών του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Πρέπει κάποτε να συντονιστείτε από άποψη πολιτικής εντιμότητας ότι έχετε κοντά 2 χρόνια που είπατε οτι η θεωρία περί εξάρτησης (που εγώ δεν την αποδέχομαι, ούτε απορρίπτω με δήθεν ταξικό πάθος) είναι μια προδοτική θεωρία.

      Δεν είστε ΚΚΕ με αυτά, είστε κάτι που ιδρύθηκε το 2013. Αυτό είναι και πίσω από τα προβλήματα με τις ομάδες εντός και εκτός του ΚΚΕ, αν είναι δυνατόν να πετάτε τα πάντα στα σκουπίδια, αυτά δεν έχουν σχέση με προλεταριακή πολιτική ηθική.

      φαντάσου να έγραφα εγώ ότι ο Μουσολίνι είχε επαναστατικό παρελθόν, ντροπή σου. Εκεί έφτασες για να αναπαράγεις τα δηλητήρια περί σοσιαλφασισμού ? Τα οποία δηλητήρια δεν έχουν να κάνουν με τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας που ήταν μεγαλύτερες από του KPD αλλά με την ανάλυση "μετά τον Χίτλερ εμείς" που είχε η ΚΔ μέχρι το 34, μέχρι να κάνει την διόρθωση με το Λαικά Μέτωπα. Που το παραέκανε στην άλλη μπάντα, αλλά τέλος πάντων έσωσε το κομμουνιστικό κίνημα και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

      Πάλι δηλ κάνω διαχωρισμό ότι έχεις καλή πρόθεση, δεν σε λέω φασίστα αλλά η ηθική πολιτική σου σύγχυση είναι μεγάλη. Περιμένω αντίδραση από το kk-1 και τον modesto

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    13. ΜΕΤΑΞΥ Α ΚΑΙ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

      ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣIAΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ SPD ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

      ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( SPD ).
      ΠΡΩΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ(ΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΓΗ, ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ(ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ) ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ (ΦΟΝ ΠΑΠΕΝ-ΚΡΟΥΠ)

      Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΝΤΙΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

      ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΤΥΠΙΚΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ) ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
      ΜΕ ΤΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ TON ΚΕΡΑΣΕ ΚΑΦΕ - ΜΠΙΣΚΟΤΑ.


      ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο TRASH. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ (ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΕΞΩ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ)

      Διαγραφή
    14. @"κάποιος σύντροφος":
      -Είναι προφανές πως δεν γνωρίζεις την ιστορία, ούτε του Μουσολίνι, ούτε και του φασισμού.
      Ο ίδιος ο Μουσολίνι ειχε όντως επαναστατικό παρελθόν, και μάλιστα και με διώξεις για την δράση του σε αρκετές χώρες. Αυτό τώρα τι δουλειά έχει με τις θεωρείες των "άκρων" που μου τσαμπουνάς εσύ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και πρέπει να το εξηγήσεις εσύ.
      Εκτός εάν το γεγονός πως ο φασισμός καπηλεύτηκε την επαναστατική φρασεολογία και το επαναστικό παρελθόν του ηγέτη του (που φυσικά πουλήθηκε στους αστούς στην συνέχεια) λέει κάτι περί "άκρων"...
      Εμένα εκείνο που με λέει είναι πως το παρελθόν και οι επαναστατικές φανφάρες από μόνες τους δεν λένε τίποτε για την πραγματική φύση ενός πολιτικού σχηματισμού. Μόνο η ταξική του ανάλυση λέει.

      -Πρέπει να μας εξηγήσεις ποιό ακριβώς σημείο της φρασεολογίας περί "προδοτών" και "λαμόγιων" (πάγια φασιστική σπέκουλα) έχει οποιαδήποτε σχέση με την " ακύρωση της αστικής πολιτικής και οικονομικής τάξης πραγμάτων" που μας λες;
      -Που ακριβώς την αμφισβητεί;
      Το πρόβλημα είναι δηλαδή είναι πως οι καπιταλιστές είναι "προδότες" και "λαμόγια" και όχι πως είναι καπιταλιστές; Αν είναι "εθνικιστές" και "έντιμοι" όλα Ο.Κ.;
      Βγήκαμε από το τέλμα;

      -Τα περί ΕΑΜ θα σε παρακαλούσα να τα αφήσεις στην πάντα. ¨Οχι μόνο γιατί τότε είχαμε κατοχή, όχι μόνο γιατί είναι ζητούμενο το συγκριτικό επίπεδο του ελληνικού καπιταλισμού σε σχέση με το σημερινό που έχει περάσει στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο (με όσα μια τέτοια παραδοχή συνεπάγεται), αλλά και γιατί το ΕΑΜ "είχε πρόγραμμα Λαοκρατία", πράγμα που βολικότα ξεχνάς. Δεν ήταν εθνικιστικό κίνημα το ΕΑΜ, λαϊκοδημοκρατικό ήταν.

      Και ναι φυσικά, όταν διαχωρίζεις την αστική τάξη σε "λαμόγια" και "έντιμους" ή "δωσίλογους" και "πατριώτες", και στρέφεσαι μόνο εναντίον των πρώτων, φυσικά προσβλέπεις σε συμμαχία με το "πατριωτικό" και "έντιμο" κομμάτι της αστικής τάξης, λες και είναι δυνατόν να υπάρξει τέτοιο.
      Αγανάκτιση+ηθικολογία+εθνικισμός+λαϊκισμός= φασισμός από την πίσω πόρτα, και δεν κατάλαβες για πότε μπήκες "αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου"

      Όσο για τα περί "σοσιαλφασιμού", να θυμίσω τους δολοφόνους της Λούξεμπουργκ ή ενάντια σε ποιά ακριβώς κυβέρνηση επαναστάτησαν οι μπολσεβίκοι; Το σοσιαλιστικό πρόγραμμα του ΕΔΕΣ του κομμουνιστοφάγου Ζέρβα μήπως;

      Οι κοινές ταξικές-ιδεολογικές ρίζες της σοσιαλδημοκρατίας με τον φασισμό είναι πολύ βαθειές. Και οι δύο πρεσβεύουν την ταξική συμφιλίωση και απευθήνονται ιδεολογικά στα μεσοστρώματα.
      Η ιστορική τους διαφορά είναι πως για τον κοινό παραπάνω σκοπό (την άμβλυνση δηλαδή της ταξικής πάλης από μεριάς της εργατικής τάξης) οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν πολυ καρότο και λίγο μαστίγιο, ενώ οι φασίστες το αντίστροφο.
      -Τι γίνεται όμως όταν -καλή ώρα- τελειώσουν τα καρότα;
      Τότε καταλήγεις στο χαντάκι σαν την Λούξεμμπουργκ...
      Υ.Γ.
      Κάτι λένε για αυτόν που θυμάται το παρελθόν και καταδικάζεται να το ξαναζήσει....

      Διαγραφή
    15. @"κάποιος σύντροφος":
      Ο Χίτλερ ουδέποτε είχε κάποια σχέση με το SPD ή το εργατικό κίνημα, και η θεωρεία του (σε αντίθεση με τον ιταλικό φασισμό) βασίζονταν σε μαγάλο βαθμό στην μεταφυσική.
      Δεν καταλαβαίνω γιατί τον μπλέκεις στην κουβέντα.
      Συνειδητά ανέφερα τον Μουσολίνι, καθώς ο Ιταλικός φασισμός όχι μόνο δεν έχει στάλα μεταφυσικής, αλλά άμα δεις τι έλεγε (και τι έκανε) όταν πρωτοεμφανίστηκε, με τα δικά σου κριτήρια θα ήταν ρεύμα "αριστερίστικο" κιόλας...

      Μάλιστα πολύ επαναστικά τα έλεγαν οι Ιταλοί φασίστες από κάποιους σημερινούς έλληνες "αριστερούς"...
      Μέχρι και για "αυτοδιαχείρηση των εργοστασίων" μίλαγαν τότε οι φασίστες.
      Για τέτοιες ομοιότητες μιλάμε....

      Διαγραφή
    16. @"κάποιος σύντροφος":
      Υ.Γ.3
      Ρίξε μια ματιά εδώ http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_96.html , και αν βρεις αγόρασε και το βιβλίο. Θα καταλάβεις τότε τι λέω.

      Διαγραφή
    17. δεν έχεις καταλάβει, είναι όλοι λαμόγια και μη πατριώτες, αυτή η φύση της αστικής τάξης προσδιορίζει την μη δυνατότητα συμμαχίας μαζί της. Είναι μια αστική τάξη που έχει παίξει εθνικό ρόλο σαν "εθνική αστική τάξη" για μικρά διαστήματα, και σίγουρα κάνει συστηματικά το αντίθετο την τελευταία πενταετία που το πρόγραμμα της για την επίθεση στην εργατική τάξη και την σταθεροποίηση των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και εξουσίας, είναι η κατακόρυφη υποβάθμιση στον διεθνή καταμερισμό.

      το ΚΚΕ όσο υπήρχε καπιταλιστική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός έλεγε την Ελλάδα εξαρτημένη, τώρα που υπάρχει ελεύθερη πτώση την λέει ... ιμπεριαλιστική. Πάντα με αστικά αταξικά αντιμαρξιστικά εργαλεία ανάλυσης είτε της χώρας "μέσου επιπέδου" όπως έλεγε ή την ισχυρή Ελλάδα σήμερα. Αλήθεια, είναι χώρα κυρίαρχη αυτός ο περιγελος ? Και ... ιμπεριαλιστική ?

      δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τα θέματα για τα οποία μιλάς. Δεν υπάρχουν μεσοστρώματα είναι μπαρούφα της αστικής κοινωνιολογίας, και δεν ήταν καθόλου αυτό η σοσιαλδημοκρατία, δεν ήταν μικροαστικό ρεύμα, γιατί δεν υπάρχουν μικροαστικά ρεύματα (εξουσίας). Ήταν αστικό ρεύμα με εργατική βάση, παλαιότερα, αν μιλάμε για το SPD πχ πριν την απάλειψη κάθε αντικαπιταλιστικής καουτσικής αναφοράς ήταν εργατικό ρεύμα υπό αστική ηγεμονία.

      να διαβάζεις περισότερο, λες βλακείες.

      Αντίο.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    18. Άντε στο καλό, ευχαριστούμε για τη "true" προσφορά σου (χαθήκατε τελευταία). Μέχρι να σχολιάσεις ξανά για τελευταία φορά.

      Διαγραφή
    19. "Καποιε"
      Εχεις παντελη αγνοια και των θεσεων του ΚΚΕ καθως και στο παλιο του προγραμμα ελεγε οτι στην Ελλαδα ο καπιταλισμος ειναι στο μονοπωλιακο του σταδιο και στο σημερινο τπυ προγραμμα το ΚΚΕ το επαναλαμβανει οπως και λεει για τις ισχυρες ανισοτιμες εξαρτησεις απο ΗΠΑ και ΕΕ.
      Ωστοσο εσυ μαλλον το ιμπεριαλισμο τον αντιλαμβανεσαι ακρως αντιμαρξιστικα και αντιλενινιστικα μαλλον υοθετεις τη θεωρηση του Καουτσκι και οχι του Λενιν. Ο ιμπεριαλισμος ειναι ο μονοπωλιακος καπιταλισμος και εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.

      ratm

      Διαγραφή
    20. @"κάποιος σύντροφος":
      -Βλακείες προφανώς και λες εσύ. Πουθενά δεν είπε το ΚΚΕ πως η Ελλάδα πέρασε στο ιμπεριαλιστικό της στάδιο μετά το ...2009 όπως υπονοείς, αλλά και το πέρασμα ενός καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο δεν έχει σχέση με την προσωρινή του κατάσταση (κρίση-ύφεση-ανάκαμψη), αλλά με εντελώς διαφορετικά κριτήρια που καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στον Λένιν μήπως και τα μάθεις, και αν θέλεις μετά το συζητάμε.
      Λες και η κρίση έκανε λιγότερο ιμπεριαλιστική την Αμερική ας πούμε...
      -Εγώ πουθενά δεν είπα πως "δεν υπάρχουν καθόλου μεσοστρώματα", είπα αντίθετα πως η φασιστική ιδεολογία απευθήνεται κυρίως σε αυτά. Γιατί διαστρεβλώνεις ότι λέω;
      Δεν μπορείς να διαβάσεις αυτό που βλέπεις μπροστά σου ή είναι το τελευταίο σου καταφύγιο;

      Το γεγονός πως κόμματα όπως το SPD είχαν όντως εργατική βάση και αστική πρακτική, δεν αναιρεί αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει την μικροαστική ιδεολογία τους όσο αφορά την έννοια του σταματήματος της ταξικής πάλης. Ήμουν πολύ συγκεκριμένος.
      Και ναι, φυσικά τα μικροαστικά πολιτικά ρεύματα μόνο στην συνέχιση της αστικής εξουσίας μπορούν να καταλήξουν εφόσον οι μικροαστοί πράγματι δεν μπορούν να εξουσιάσουν την κοινωνία. Αυτό δεν τα κάνει λιγότερο μικροαστικά, ανεφάρμοστα τα κάνει.

      Το καλύτερο για το τέλος. Λες την μεγαλοπρεπή μπαλαφάρα:
      "είναι όλοι λαμόγια και μη πατριώτες, αυτή η φύση της αστικής τάξης προσδιορίζει την μη δυνατότητα συμμαχίας μαζί της. "
      Το πρόβλημα δηλαδή είναι πως είναι "λαμόγια και μη πατριώτες" και όχι πως είναι αστοί. Αυτό που σου λέω εξαρχης εγώ πως λες και αυτό που λένε διαχρονικά και οι φασίστες.
      Με δεδομένο πως όταν πρόκειται για τα δικά τους συμφέροντα οι αστοί είναι οι μεγαλύτεροι "πατριώτες" (ικανοί να μας στείλουν όλους στον θάνατο για τα συμφέροντα "της πατρίδας"- δηλαδή τα δικά τους) και πως διατηρούν υπό τον έλεγχο τους την νομοθετική εξουσία που μπορεί να νομιμοποιήσει άμεσα όλες τους τις ενέργειες (άρα ως νομότυποι μπορούν ούτε "λαμόγια" να μην είναι), μπαρουφολογείς στο τετράγωνο.
      Μια χαρά ουρά της "έντιμης" και "πατριωτικής" αστικής τάξης σε κόβω.
      Κάθε ομοιότητα με τον φασισμό ΔΕΝ είναι συμπτωματική...
      Η μεγαλύτερη "λαμογιά" είναι η απόσπαση της εργατικής υπεραξίας, αλλά αυτή δεν λογιάζεται για τέτοια, και ούτε οποιοσδήποτε μαρξιστής θα την χαρακτήριζε έτσι, συσκοτίζοντας τον ρόλο της.

      Για το ποιός είναι πολιτικά αγράμματος, ανιστόριτος και το ποιός λέει βλακείες, το αφήνω στην κρίση των υπόλοιπων αναγνωστών εφόσον ο διάλογος είναι δημόσιος, και κρατάω μόνο την συστηματική από μέρους σου διαστρεύλωση, τόσο των λεγομένων των συνομιλητών σου, όσο και των θέσεων του ΚΚΕ.
      Πιστεύω πως από ένα σημείο και μετά είναι συνειδητή.

      Διαγραφή
    21. Υ.Γ.
      @"κάποιος σύντροφος":
      Αν ποτέ ρίξεις καμμιά ματιά στα βιβλία ενός τύπου που λέγονταν Μαρξ, μπορεί και να δεις πως η πολιτική οικονομία δεν έχει καμμία σχέση με την "ηθική". Ειναι υπεράνω αυτής και έξω από αυτήν.
      Τότε το ξανασυζητάμε αν θέλεις.

      Διαγραφή
  5. ταδε εφη "καποιος" ¨Αντε είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ανένταχτος με καταγωγή τα ΕΑΑΚ και λίγο ΑΝΤΑΡΣΥΑ)". προσθεσε και τον υπεριμπεριαλισμο (κατι σαν το νεα νεα δημοκρατια του σαμαρα και νεος πανιωνιος) και βγαζεις συμπερασμα.
    απο οσα γραφει προκυπτει ανερματιστη σκεψη, μπερδεμενα στο κρανιο διαφορα, ποιος θα τον παρει στα σοβαρα;;;;
    Υ.Γ. 1 κακος συνδυασμος τα ντραγκια αμφοτερων της ανταρσυα με τα κονδυλωματα του σεκ, πολυ κακος, χτυπανε στο κεφαλι ασχημα
    Υ.Γ. 2 περα απο το προφανες "ιδεολογικο" ολισθημα σου (και της γκρουπας σου) στον φασισμο, μιας και καταγεσαι απο τα εαακ, μηπως θες να μας πεις τα μαχαιρωματα (Εσωτερικα των εαακ) στην πατρα τι ειναι; το αβανταρισμα τον οκτωμβρη στο συνταγμα των ασφαλιτων; το οτι συμμετειχατε κανονικα στις πλατειες παρεα με τα αυγα; οι τραμπουκισμοι σε κνιτες στο πολυτεχνειο (οσο σας επαιρνε τελος παντων) παραλιγο σοβαροι τραυματισμοι και απειλη τυφλωσης σε συντροφο και τελος ο γνωστος και μη εξαιρετεος χαφιες απο την σδο αθηνας που εδινε κνιτες στους ασφαλιτες του βλασουπουλου. η αληθεια ειναι οτι δεν φοραγε κουκουλα
    Υ.Γ 3 χαιρετισματα στα γνωστα αδερφια που το επαιζαν νταηδες και τους εχει κερασει η μιση ΚΝΕ
    αιντε φασιστακο δεκανικι του τσιπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε Trash δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γόνιμο να το ρίξουμε στην φιλοσοφία σε ένα blog. πχ για το τι είναι ηθική, που αν ο μαρξισμός που λες δεν έχει σχέση με αυτήν, δεν είναι μαρξισμός, δεν είναι επαναστατικός μαρξισμός δεν διεκδικεί μια άλλη λογική, μια άλλη κοινή λογική, μια άλλη πρακτική της πολιτικής, δεν διεκδικεί να αλλάξει και όχι να καταλάβει τον κόσμο. Όσον αφορά το ποιος είναι άσχετος, αν κάναμε μια κουβέντα με επιχειρήματα, όπου θα μπορούσα να μην είμαι κκε χωρίς να μου λέτε ότι είμαι ....φασίστας, θα μιλάγαμε πιο όμορφα. Αν έκανες πχ λιγότερες διαστρεβλώσεις σε αυτά που λέω, πάλι θα μιλάγαμε αλλιώς. Χρεώνεις πχ σε μια άποψη ότι διαχωρίζει πατριωτικη και μη αστική τάξη, σου λέω δεν ισχύει (άσε που το κάνατε εσείς για δεκαετίες, αλλά μόκο τώρα) και μου λες """ααα, δεν σε πειράζουν οι αστοί". Να μην κάνουμε λοιπόν ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού. Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με το ΚΚΕ "αποκούμπι" χρειαζόμαστε. Και καλές προτάσεις νόμου στην Βουλή. Και την διαπαιδαγώγηση της ΚΝΕ (του 92) να νομίζει ότι αυτά είναι και πολύ ... αντικαπιταλιστικά.

      Δεν μπερδεύτηκα και απαντάω εδώ, γιατί λες και ένα άλλο, ότι θα κρίνουν οι αναγνώστες. Το επίπεδο των αναγνωστών σου φίλε μου είναι αυτό του modesto.

      "Σας δέρνουμε μια ζωή" έγραψε το τσίρκο. Και τι θες τώρα ρε ? Να πω μπράβο είστε δυνατοί ? Αυτό που τρέμετε είναι οτι και παλιά, μπορεί να, "μας δέρνατε" αλλά ο κρατικός κρετινισμός του ΚΚΕ και η χρεοκοπία του αστικού μαρξισμού σας έφερε την ΚΝΕ στην μεγάλη αγκαλιά του "αριστερού οπορτουνισμού".

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    2. δεν εχω κανενα κολημα φασιστακο να μιλησω με οποιονδηποτε.
      εχω προβλημα να μιλαω με ασχετους, λασπολογους, προβοκατορες με μονο χαρακτηριστικο τους την αντικκεδιλα!
      οταν λοιπον αποφασισεις να κανεις κριτικη στο ΚΚΕ σε αυτα που λεει αυτο και οχι σε αυτα που πιστευεις εσυ οτι λεει, τα ξανασυζηταμε!
      μεχρι τοτε εισαι ενας απλος γκαιμπελισκος....ή απλα ασχετος (για να το πω κοσμια)
      ενταξει φασιστακο;
      Υ.Γ. ενα αλλο παραδειγμα του οτι καταλαβαινεις οτι θελεις.
      δεν εγραψα οτι δερνουμε μια ζωη, εγραψα οτι οι φασιστογκρουμπουσκουλοι των εαακ οταν μπορουσαν εστελναν στο νοσοκομειο συντροφους με βαρια χτυπηματα (συσχετισμοι 20 σε 2, ουτε τα αυγα δεν πανε ετσι) και οτι τα γνωστα αδερφια το επαιζαν αρχιτραμπουκοι και καποια στιγμη καποιο πηραν το αιμα τους πισω.
      επισης ειπα οτι το 95 γνωστος ναριτης της σδο αθηνας γυρναγε στο πολυτεχνειο και καρφωνε κνιτες στους βλασοπουλαιους με αποτελεσμα ενα καμενο (πολλοι μηνες στο νοσοκομειο) και δεκαδες με βαρια τραυματα, επισης ειπα οτι κανατε πλατες τον οκτωμβρη στο συνταγμα οταν οι παρακρατικοι εκαναν μαζικες αποπειρες δολοφονιας εργατων, επισης ειπα οτι στις πλατειες διαδηλωνατε παρεα με τα αυγα! που ειδες οτι εγραψα οτι σας δερνουμε μια ζωη;;;;;;;
      επισης μιλας εσυ για επιπεδο; δεν μπορεις να ξεχωρισεις τι λεει ο συνομιλητης σου απο αυτα που θα ηθελες να λεει, εχεις θεματακια στο κεφαλι σου, και θελεις να κανω σοβαρη κουβεντα με σενα;;;;;
      θελεις να μιλησω σοβαρα με εσενα που λες οτι κατεβαζουμε την προταση νομου για τρολια και δεν πιστευουμε αυτα που λεμε;; οτι δεν εχουμε γραμμη για καταργηση των μνημονιων οταν η προταση νομου λεει ακριβως αυτο;;;;
      να συζητησω τι και με ποιον; ποιο πολυ νοημα εχει να συζητησω με την καρεκλα στο σαλονι μου παρα με σενα!

      Διαγραφή
    3. Καλά κάνεις "κάποιε", αφήνεις σιγά σιγά τις σοβαροφάνειες,τα σεντόνια και το..."επίπεδο".
      Επειδή κάποιοι δε κάθονται να σας λιβανίζουν, όπως αλλού.

      Διαγραφή
    4. επισης εγω σε βριζω, σε ειρωνευομαι αλλα τον trash που σου μιλαει ευγενικα, τον λες βλακα (αυτο και αν ειναι ειρωνια)!

      Διαγραφή
    5. modesto επέλεξες να αναφερθείς σε πεσίματα, ξύλα, κλπ, δεν το έκανα εγώ, και συνεχίζω να μην το κάνω. Δεν με νοιάζει αν είστε δυνατοί και μας δέρνετε, μπορείς να πιστεύεις ότι δείρατε και εμένα προσωπικά, με "κεράσατε" όπως λες, κανένα πρόβλημα.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    6. παμε παλι....δεν βαριεμαι να το γραφω μπας και καταλαβεις καποια στιγμη (ξαδελφος του σαλαμιξ εισαι ε;)
      αναφερθηκα σε αυτα ως παραδειγματα της φασιστολογικης της γκρουπας που λεγετε εαακ/ανταρσυα. αν προσεξες, λεω αν, το πρωτο παραδειγμα που εφερα ηταν τα μαχαιρωματα μεταξυ αρασ/αραν στην πατρα με μεταφορα αρασιτων απο την αθηνα το οποιο την εκανες γαργαρα.
      καταλαβαινεις οτι το γραφω για να περιγραψω την φασιστοσυμπεριφορα σας;;;;;
      επισης αναφερθηκα σε 3 συγκεκριμενα ατομα, τα αδερφια και τον χαφιε και ειπα οτι στα αδερφια εβγαλαν το αχτι τους πολλοι κνιτες, στα αδερφια, δεν το γενικευσα δεν ειπα πουθενα οτι σας "δερνουμε", αντιθετα ειπα οτι πλεον δεν μπορειτε να στελνετε κνιτες στο νοσοκομειο με κινδυνο ακρωτηριασμου (η τυφλωση τετοια ειναι).
      αν δεν καταλαβαινεις θα το ξαναγραψω

      Διαγραφή
    7. σοβαρέψου ρε άνθρωπε, τα αδέρφια λες (ποια αδέρφια ? να πω και γω, τα γνωστά ξαδέρφια, μέλη της ΚΝΕ, όλοι ξέρουμε τι κάνανε, τρέχα γύρευε ) ο χαφιές το 95 (ποιος ? να πω και γω ο χαφιές το 99, έλα που δεν τον ξέρεις, βγαίνει άκρη ?), αλλά εμείς αντεπιτεθήκαμε και τους βάλαμε στην θέση τους. 20 με 2 λες, να πω και γω 200 με 2 μας την πέσατε, γιατί, ήταν σωστό ? Βγαίνει άκρη ?Σου αρέσει και η Πάτρα, να πω και γω συντρόφισσες του Αντιλόγου στο νοσοκομείο από λιμενεργάτες του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο νομίζω στο τριήμερο Πολυτεχνείου το 2005. ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ λες, μαχαιρώματα λες, οκ, τα είδε τότε ο κόσμος, οι μηχανολόγοι ειδικότερα, είχαν υποθέτω κόστος, εγώ τώρα τι θες να σου πω ? Ότι αφού έγινε αυτό, θα σβήσω 17 χρόνια στο κίνημα, ότι συμπεράσματα έχω βγάλει και ότι έχω κάνει, και θα σου πω ότι αν έγινε το σκηνικό στους μηχανολόγους εγώ γίνομαι ΚΚΕ ? Δεν πάει έτσι, είναι μια ιστορία πολλών δεκαετιών οι αντιπολιτεύσεις στο ορθόδοξο κομμουνιστικό κίνημα, που ασχήμιες έχει πολλές, αλλά υπάρχει για κάποιους λόγους. Γιατί είμαστε χαφιέδες είναι η ερμηνεία που βγαίνει από αυτά που λέτε εδώ, αν θελήσετε να το παίξετε ψαγμένοι θα πείτε για μικροαστισμό που γεννάει τον αριστερό οπορτουνισμό και τέτοια. Τέλος πάντων να με πείσεις δεν πρόκειται. Εσύ παύεις να είσαι ΚΚΕ αφού πήγαν νοσοκομείο από καδρόνια λιμενεργατών οι συντρόφισσες του Αντιλόγου ? Ή είναι ψέματα ? Που μπορεί και να είναι ψέματα δηλ, αλλά εσύ άρχισες να γράφεις ιστορίες, γράφω και γω (και είναι και αλήθεια το συγκεκριμένο) Μήπως λίγους μήνες μετά δεν κάναμε κοινά πλαίσια όταν υπήρξε κάποια σύμπτωση στην ανάλυση και τις μορφές πάλης?

      τι θες να κάνουμε τώρα ? Υπάρχουν και τέτοιες αντιπαραθέσεις, τι θες να σου πω δηλ και επανέρχεσαι συνέχεια ? Γι αυτό σε ειρωνεύομαι και λέω, τι κάνεις ρε φίλε, περιαυτολογείς ότι μας δέρνετε ?

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    8. φασιστας φιλης...
      δεν θα φερνετε εσεις νομοσχεδια, εμεις θα το κανουμε, τολματε ρε και φερνετε νομοσχεδια;;;

      Διαγραφή
    9. Αφήστε τον να κάνει ένα πραγματικά τελευταίο σχόλιο, μη τον τσιγκλάτε κι εσείς, δε φταίμε σε τίποτα να μας βγαίνει το μάτι με τα σεντόνια.

      Διαγραφή
    10. οσοι καταλαβαινουν για το ποιοι ειναι καταλαβαινουν.
      και εσυ καταλαβαινεις αλλα κανεις την παπια.
      μιλαμε για συμπεριφορες φασιστικες ξεκαθαρα και στο κινημα και στο θεωρητικο επιπεδο.
      εγω κουβεντουλα με φασιστες δεν κανω!
      ολες οι "αντιπολιτευσεις" στα κομμουνιστικα κινηματα εχει αποδειχθει παγκοσμια οτι ηταν ειτε εξαρχης κατασκευασματα των αστων ή στην συνεχεια τα διαβρωσανε.
      διαλεχτε τι ειστε και οσοι ειστε "αγνοι" αγωνιστες εχετε λιγο χρονο για να την κανετε απο τον βοθρο
      (φυσικα δεν απευθυνομαι σε σενα, εσυ εισαι κατεστραμενος)

      Διαγραφή
    11. modesto εφόσον δεν ελέγχεις το delete, μην μιλάς, γιατί έρχεται η ώρα που λες "δεν πέφτω στο επίπεδο σου". Προκαλείς να σου απαντήσουν, ξανά και ξανά, και όταν το κάνουν το βάζεις στα πόδια.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    12. δεν το εχω βαλει ποτε και για κανενα στα ποδια, παλι καταλαβαινεις οτι θες.
      θες να συνεχισουμε να κανουμε τι; δεν καταλαβαινεις χριστό απο οτι σου λενε, εχεις τα δικα σου στο κεφαλι σου, λες ασυναρτησιες, και θες να συνεχισω να λεω τι;

      επισης μην γινεσαι περισσοτερο "φιλης" (βλ. φασιστας). το αν θα μιλαω και τι θα λεω δεν εισαι σε θεση να το κρινεις εσυ, ποσο μαλλον να μου το απαγορεψεις. καταλαβες φασιστακο;

      Διαγραφή
    13. εσύ επέμεινες (ξανά και ξανά) να ανοίξουμε το θέμα (ας πούμε) "ξύλο στο φοιτητικό κίνημα" και όταν σου έκανα την χάρη σταμάτησες.

      κομμουνιστές και φασίστες πάντως δεν είναι το ίδιο, έχεις μεγάλο λάθος σε αυτό.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    14. βγαλε την τυροπιτα απο το κεφαλι σου. το θεμα δεν ειναι το ξυλο στο φοιτητικο κινημα! ειναι οι φασιστικες συμπεριφορες των εαακ οαλ αυτα τα χρονια - και κοιτα να δεις ενα πραμα- μονο απεναντι σε ΠΚΣ και ΚΝΕ!
      συμφωνω και επαυξανω οτι δεν ειναι το ιδιο.
      το ιδιο ειναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με τα εαακ; τους σοσιαλφασιστες τσυριζαιους (που στελνουν εκπροσωπο της κυβερνησης σε φασιστογιορτες στον γραμο) και τους οριτζιναλ φασιστες.
      να και καπου που συμφωνουμε. δεν ειμαστε το ιδιο οι κομμουνιστες με εσας!

      Διαγραφή
    15. εν τω μεταξύ συζητάμε με έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι τα ΕΑΑΚ ειναι του ΣΥΡΙΖΑ.

      τόσο σοβαρός και ενημερωμένος.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    16. "τα ΕΑΑΚ ειναι του ΣΥΡΙΖΑ"
      Επίσημα δεν είναι, όντως....

      Διαγραφή
    17. αν παρατηρησες λεω "το ιδιο ειναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με τα εαακ;" εκει λοιπον υπαρχει αυτο (;) και λεγετε ερωτηματικο. εκει λοιπον τελειωνει η φραση/νοημα και ξεκιναει η επομενη. ισως πριν το "τους σοσιαλφασιστες τσυριζαιους" θα επρεπε να βαλω και ενα "με". δηλαδη να γινει "με τους σοσιαλφασιστες...." ισως ετσι να καταλαβαινες ακομα και εσυ οτι δεν ταυτιζω τα εαακ με τον τσυριζα (τυπικα), γιατι ουσιαστικα και τα εαακ και το ναρ εχουν γινει ουρα του τσυριζα (βλ δελαστικ, πιπι).
      αν θελεις να μου την πεις, βρες κατι αλλο φασιστακο.

      και μαθε να διαβαζεις, στην αναγκη ξαναπηγαινε τριτη δημοτικου

      Διαγραφή
    18. "ΨΩΜΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ"
      ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΑΑΚ

      Διαγραφή
  6. Ο "κάποιος συντροφος" είναι χρυσαυγίτης. Αρκεί κάποιος να διαβάσει προσεκτικά ορισμένες φράσεις που χρησιμοποιεί μέσα στον οχετό της ακατάσχετης μπορδολογίας που γράφει, για να το καταλάβει! Πως να το κάνουμε! Όσο και αν πολεμάμε και αντιπαλεύουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ΕΑΑΚ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος δικός τους θα έγραφε αυτό το συνοθύλευμα ασυναρτησιών, συγχύσεων και αντικομμουνισμού. Εκτός αν έχουν φτάσει σε τέτοιο πάτο που έχουν μαζέψει τέτοια φασιστοειδή. Τι να πώ; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο!
    Γράφει:
    -"η δε ταύτιση της εθνικής αναφοράς ή του λαϊκού αισθήματος ηθικής ακύρωσης της αστικής πολιτικής και οικονομικής τάξης πραγμάτων με την ΧΑ, πάλι είναι μορφή των 2 άκρων".
    Προσπερνώντας το θέμα ότι κανείς δν έκανε τέτοιου είδους κριτική...είναι χαρακτηριστική χρυσαυγίτική θεώρηση. Γιατί αυτό έχει και άλλη ανάγνωση:αυτά τα λέει και η Χ.Α. που είναι αντισυστημική!
    Για αυτό και συνεχίζει:"Είναι μια αστική τάξη που έχει παίξει εθνικό ρόλο σαν "εθνική αστική τάξη" για μικρά διαστήματα, και σίγουρα κάνει συστηματικά το αντίθετο την τελευταία πενταετία...". Αυτά ακριβώς λέει και η Χ.Α. με την γνωστή δημαγωγική ναζιστική τακτική της!
    Άλλα παραδείγματα χρυσαυγήτικης ρητορικής:
    -"Ο Παπαδάκης καλά κάνει και επισημαίνει πως από τους 2 τρομονόμους, για τα χρυσάυγουλα διάλεξαν τον πρώτο και πιο μαλακό".
    -"δεν είναι στην Βουλή κάτι στο οποίο εγώ να ανήκω για να καταθέτει προτάσεις νόμου να ψηφίζει και να καταψηφίζει πράγματα, θα μπορούσε να στηριχτεί η πρόταση του ΚΚΕ αν και δεν είναι σοβαρή, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει γραμμή για κατάργηση μνημονίων, συμβάσεων, την συνακόλουθη παύση πληρωμών στο χρέος κλπ".
    -"τον Μάρτιο του 14 δεν ξέρω τι έγινε, σύμφωνα με το Link υπήρξε άρση ασυλίας με μόνη δικαιολογία το ότι είναι βουλευτές της ΧΑ. Θέλει μεγάλη φιλοσοφία να το καταλάβει κανείς τι προηγούμενο είναι αυτό ?... Όποιος το κατήγγειλε θα είχε περίοπτη θέση στο site των ναζήδων, αλλά και τι να γίνει ? Είναι αντιμετώπιση της ΧΑ να μην λειτουργεί κανονικά η (αστική) Βουλή ? Είναι πολιτική που βλέπει μακρυά να μην σκέφτεσαι ποτέ κάτι άλλο από το "αμάν μην έχω φραστική σύμπτωση με την ΧΑ ?γενικά το κράτος, πάνω στην λαική οργή για την δολοφονία Φύσσα έκανε την επιλογή για ένα κύμα κρατικού "αντιφασισμού" για την δημιουργία κεκτημένων ελέγχου της κομματικής και πολιτικής ζωής, ποινικοποίησης των άκρων, ένταξης της αριστεράς στο "συνταγματικό τόξο", στους όρκους πίστης στον καπιταλισμό κλπ".
    Οι ναζίδες είναι μανούλες στην προβοκάτσια και στην συγκάλυψη των θέσεων τους!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "δεν έχεις καταλάβει, είναι όλοι λαμόγια και μη πατριώτες,"
      ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
      ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ.
      ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ( ΕΡΓΑΤΙΚΗ ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ (ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ)!

      Διαγραφή
  7. Και συνεχίζει ο "κάποιος σύντροφος" να μας πασάρει τη βρώμα του χρυσαυγήτικού ναζιστικού οχετού του:
    ""Σας δέρνουμε μια ζωή" έγραψε το τσίρκο. Και τι θες τώρα ρε ? Να πω μπράβο είστε δυνατοί ? Αυτό που τρέμετε είναι οτι και παλιά, μπορεί να, "μας δέρνατε" αλλά ο κρατικός κρετινισμός του ΚΚΕ και η χρεοκοπία του αστικού μαρξισμού σας έφερε την ΚΝΕ στην μεγάλη αγκαλιά του "αριστερού οπορτουνισμού"".
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @"κάποιος σύντροφος",
    Αυτή την γελοία προσωπικότητα που ονομάζεται Γιώργος Μάστορας, την γνωρίζεις;;;
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαθέτω μηχανές αναζήτησης, καλή μνήμη, και το βιβλίο του Ψαρρά, οπότε ναι, νομίζω κατάλαβα.

      τι θες να πεις ?

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    2. @"κάποιος σύντροφος"
      "διαθέτω μηχανές αναζήτησης, καλή μνήμη, και το βιβλίο του Ψαρρά, οπότε ναι, νομίζω κατάλαβα".
      Εξακολουθείς να χρησιμοποιείς επιχειρήματα χρυσαυγήτικης αναφοράς!
      kk-1

      Διαγραφή
  9. @"κάποιος σύντροφος":
    1)Ναι η πολιτική οικονομία δεν έχει καμμία σχέση με την ηθική. Ο μαρξισμός δεν μιλάει για την αλλαγή του κόσμου επειδή είναι "ανήθικος" (αυτό το κάνουν οι ουτοπικοί σοσιαλιστές) αλλά επειδή η αντίφαση της κοινωνικής παραγωγής με την ατομική ιδιοκτησία δημιουργεί προβλήματα που μπορούν να λυθούν μόνο με την κατάργηση της δεύτερης. Οι όροι που θέτει ως προϋποθέσεις για το ξεπέρασμα του καπιταλισμού είναι υλικότατοι και επιστημονικοί και ουδεμία σχέση έχουν με οποιασδήποτε μορφής μικροαστικό ηθικισμό. Αυτά είναι ΑΒ.
    2)Για το γιατί στην πραγματικότητα γίνεσαι ουρά της αστικής τάξης σου απάντησα χωρίς να διαστρευλώσω τίποτε. Ή έχουμε πρόβλημα με την λειτουργεία του καπιταλιστικού συστήματος ως τέτοιου -πράγμα που δεν λες- ή έχουμε πρόβλημα με τα "λαμόγια" και τους "προδότες", πράγμα δεν αποτελεί πρόβλημα να αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος της φασιστικής προπαγάνδας. Πριν έρθουν μετανάστες στην Ελλάδα μάλιστα, η φασιστική προπαγάνδα ήταν αυτή και μόνον αυτή.
    Κοίτα τι έλεγαν οι συνταγματαρχαίοι και θα ανατριχιάσεις με τις ομοιότητες του πολιτικού σας λόγου με του δικού τους:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_17.html
    Και όχι δεν ήταν ο Παπαδόπουλος "αντικαπιταλιστής". Άλλοι υιοθετούν τον φασιστικό λόγο.
    3)Πουθενά εγώ δεν σε είπα φασίστα. Την κουδούνα της ιδεολογικής προσέγγισης με τον φασισμό την βαράω επειδή ακριβώς ΔΕΝ πιστεύω πως είσαι. Αλλιώς δεν θα ασχολιόμουν.
    4)Την ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού καθόλου κατά μέρους δεν την αφήνουμε. Εμείς λέμε πως βάση στγκεκριμένων δεδομένων έχει μπει στο μονοπωλειακό του (ιμπεριαλιστικό) στάδιο. Αυτό είναι μαρξιστική ανάλυση του ελληνικου καπιταλισμού, ακόμη και εάν διαφωνείς με αυτήν. Η ηθικολογία που αφήνει απέξω τις παραγωγικές σχέσεις δεν είναι σίγουρα.
    Εσύ τι ακριβώς λες; Πως πρέπει να τον "απεξαρτήσουμε" πρώτα (νάτη πάλι η "εθνική" και "τίμια" αστική τάξη) πριν μιλήσουμε για πέρασμα σε άλλο κοινωνικό σύστημα;
    Για να καταλάβω δηλαδή. Βάζεις ή δεν βάζεις -από αυτά που γράφεις- ζήτημα αστικοδημοκρατικής επανάστασης εν έτη 2015; Γιατί αλλιώς κανένα νόημα δεν βγαίνει.
    5) Φυσικά και θα καταθέσει και προτάσεις νόμου το ΚΚΕ. Για αυτό είναι στην βουλή, για να μπορεί να εκθέτει την αστική πολιτική. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα σου με αυτό, και πολύ περισσότερο όταν δηλώνεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όχι μόνο κατεβαίνει στις εκλογές (για ποιό λόγο άραγε;) αλλά είναι εδώ και χρόνια και νεροκουβαλητής του αστικότατου ΣΥΡΙΖΑ;
    6)Για το ποιός μας διαβάζει και ποιός όχι, το ποστ έχει μέχρι στιγμής χίλια κάτι χτυπήματα, οπότε και εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις σε πολύ περισσότερο κόσμο από ότι νομίζεις.
    7) Ο Modesto είναι πράγματι υπέρ του δέοντος επιθετικός, αλλά όσα είπε πολιτικά καθόλου χαμηλό επίπεδο δεν δείχνουν. Αντίθετα θα έλεγα πως στα πολιτικά ζητήματα αυτός σου απάντησε, εσύ όχι. Και σταματάω εδώ με αυτό για να μην εμπλακώ περισσότερο.
    8)Όσο για την μετά το '92 ΚΝΕ και την διαπαιδαγώγηση της, ούτε Λαφαζάνηδες ξαναέγβαλε, ούτε Δαμανάκηδες, ούτε Κοτζιάδες, ούτε Δελαστίκ, ούτε Χάγιους. Ούτε πολύ περισσότερο Τσίπρες. Πα να πει κάτι καλό άλλαξε από τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαγιους σίγουρα όχι. Ή Τζιαντζήδες. Ανθρώπους αγωνιστές, με το αναγκαίο ηθικό θάρρος να μην κοιτάξουν την πάρτη τους., και να κάνουν τομές. Στην θεωρία και την πρακτική, στην ιστορία και τις μορφές οργάνωσης. Από τους άλλους που λες, κυρίως τέτοιους έχετε. Ανθρώπους που βγαίνουν και λένε ότι οι απεργίες ειναι κατά της λαικής οικογένειας. Κάποιος Σοφιανός το είπε, νομίζω πρώτος γραμματέας της ΚΝΕ (92)

      Υπάρχει μόνο η αστική ηθική επιμένεις, ο αστικός τρόπος, ο καπιταλιστικός τρόπος, αυτό είναι ο μαρξισμός του Κάουτσκι του Στάλιν και του Τενγκ Χσιαο Πινγκ. Ασπρος γάτος μαύρος γάτος, ποντίκια να πιάνει. Ο επαναστατικός μαρξισμός σημαίνει "αλλιώς" και όχι "τα ίδια αλλά καλύτερα". Βέβαια ακόμα και ο χυδαίος οικονομιστικος μαρξισμός, για τα μάτια του κόσμου, δεν έλεγε ότι δεν υπάρχει ηθική που λες εσύ.

      Βασικά αρνήσαι την καθολικότητα των κοινωνικών φαινομένων, των αντιθέσεων και των αντικαπιταλιστικών διαβημάτων. Αυτό είναι το θέμα "ηθική".

      Τώρα τα άλλα που λες είναι έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου. Η Ελλάδα είναι στην συγκυρία της σοσιαλιστικής επανάστασης πολλές δεκαετίες. Δίκιο είχε ο Πουλιόπουλος και όχι ο Ζαχαριάδης, σε αυτό το σημείο. Και ο Πουλιόπουλος όμως, αν διάβαζε μια άποψη ότι εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι ... αστικό, δεν θα συμφωνούσε. Ή ο Ζαχαριάδης αντίστροφα ποτέ δεν θα έλεγε ότι "δεν υπάρχει ηθική", γιατί ήθελε ένα κομμουνιστικό κίνημα που κάπου αλλού πάει, και όχι για μια αστικοδημοκρατική επανάσταση.

      Επίσης δείξε μου την λέξη επανάσταση, ή δικτατορία του προλεταριάτου, ή ενοπλη εξέγερση σε μια συνέντευξη του Κουτσούμπα. Ποια σοσιαλιστική επανάσταση ρε κακόμοιρο ΚΚΕ, ή μάλλον, ρε κακόμοιροι κνίτες που σπάει πλάκα το ΚΚΕ μαζί σας, ούτε την λέξη δεν λέτε.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    2. Δυναμική "true" εμφάνιση, αυτά είναι. Όλα στο μπλέντερ και η βελόνα κολλημένη.
      Δυστυχώς βγήκε από τη ΚΝΕ ο ΑλΧαλ, το φιλαράκι τους και πρωτεργάτης του "true κινήματος". Να τα λέμε όλα TRASH. Άλλο το βάρος σε σχέση με αυτούς που αναφέρεις βέβαια.

      Διαγραφή
    3. καταρχην, ναι ειμαι επιθετικος γιατι τους εφαγα στην μαπα ολους αυτους τους τρου επαναστατες. οσο ηταν φοιτητες βεβαια με τα λεφτα του μπαμπα, γιατι μετα, ειδικα τα παιδιακια του πολυτεχνειου, ασχολουνται με τα προγραμματα, με τις εταιρειες του μπαμπα και οσοι πανε για δουλια κοτες λυρατες στο αφεντικο.
      απεργοσπαστες, ρουφιανοι και τπτ αλλο (υπαρχουν και κανα 2 μετρημενοι για την εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα).
      εφαγα στην μαπα, ολη την φασιστικη συμπεριφορα τους. επισης υπαρχει και η δηλωση γνωστου ναριτη (μελος σμτ, με ειδικοτητα ποιο καλιτεχνικη στον κλαδο των μηχανικων) οτι δεν καταδικαζει την δολοφονικη επιθεση στις 20/10, γιατι τα παιδια βαζουν τις κουκουλες και παραφερονται καμια φορα, δεν θα τους καταδικασουμε κιολας.
      γιατι λοιπον να μην ειμαι επιθετικος;;;;;;; σε ποιον χρωσταω καλη συμπεριφορα; σε αυτον που αν με βρει μποσικο θα μου την ριξει πισωπλατα;

      τιμη μας και καμαρι μας που δεν ξαναβγαλαμε χαγιους, γλιτσιδες, μπαμπαδες του μαρξισμου (για τους ευνοητους λογους).
      ποτε ειπε ρε λαμογιο ο σοφιανος οτι η απεργια βλαπτει τη λαικη οικογενεια; απατεωνα, ψευτη, φασιστα; πολυ παρεα με οακκιτες κανεις και σε μπερδεψαν μαλλον.

      τρικυμια εν κρανιο. στην πρωτη φραση λες οτι ο trash επιμενει οτι υπαρχει μονο η αστικη ηθικη και στην τελευταια του προσαπτεις οτι ισχυριζεται δεν υπαρχει ηθικη!!!!!!!!
      οτι ταυτιζεις τον καουτσκι με τον σταλιν το αφηνω ασχολιαστο.....

      ηθικη ειναι η καθολικοτητα των κοινωνικων φαινομενων ,των αντιθεσεων και των αντικαπιταλιστικων διαβηματων;;;;;
      αντικαπιταλιστικα διαβηματα;;;;;; διαβαζεις τι γραφεις ή βλεπεις λεξεις απο το λεξικο και τις βαζεις ελπιζοντας να εχουν νοημα;;;;

      εδω θα συμφωνησω, ο ζαχαριαδης ηθελε ενα κομμουνιστικο κινημα που να πηγαινε για μπανιο στην μυκονο

      εισαι πραγματικα αστειος και δεν θα σταματησω ποτε να σε τρολαρω γιατι προσφερεις αφθονο γελιο. η τελευταια παραγραφος ειναι μνημειο.
      μνημειο μεγιστου κρετινισμου

      Διαγραφή
    4. οι κνίτες από τα Πολυτεχνεία δεν βγαίνουν μηχανικοί ?

      εδώ ρε άνθρωπε πιστεύετε στους μηχανικούς και την ιεραρχική οργάνωση της παραγωγής, την αναπαραγωγή σαν σωστής και μοιραίας της αντίθεσης διανοητικής πνευματικής στον "σοσιαλισμό", πιστεύετε στην μονοπρόσωπη διοίκηση και το επιστημονικό management, και θα μου πεις τι βγαίνουν οι εαακίτες από το Πολυτεχνείο ?

      μηχανικοί βγαίνουν. συγνώμη κιόλας.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    5. οτι να ναι! μηχανικοι βγαινουν, απεργοσπαστες δεν βγαινουν, τεμπεληδες να τρωνε λεφτα των ερευνητικων και των "προγραμματων" δεν βγαινουν και κοτες στα αφεντικα δεν βγαινουν.
      πιστευουμε στην αντιθεση διανοητικης πνευματικης στον σοσιαλισμο ε; (κλαιω απο τα γελια).
      τεινω να πιστεψω τα εξης με την περιπτωση σου. ακομα και οι εακιτες σε τρολαρουν και σου λενε βλακειες και τις καταπινεις αμασητες και το παιζεις ινστρουκτουρας σε κνιτες.
      στο κανουν επιτηδες για να βλεπουν την φατσα αποριας των κνιτων οταν τους λες τις "καποιες συντροφιες" σου.
      ποιο ....πεθαινεις!
      απορω με τον τρας που προσπαθει να σου απαντησει σοβαρα

      Διαγραφή
    6. αφού ο σοσιαλισμός που γνωρίσατε ήταν σοσιαλισμός με μηχανικούς, μονοπρόσωπη διοίκηση, τυπικό εργατικό δίκαιο, τους εργάτες αποστερημένους από τα μέσα παραγωγής, τον σχεδιασμό της, και την συνολική της εικόνα κλπ, ΑΛΛΑ είχε καλά νοσοκομεία και δωρεάν ρεύμα, και αυτό μας το λέτε σοσιαλισμό.

      κοινωνικό κράτος είναι αυτό, δεν είναι σοσιαλισμός, αλλά όποιος τα λέει είναι ... αντικομμουνιστής.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    7. πολυ καλο!!!! βγαζεις και λαγους;
      ελα πες μου, σου κανει μαθηματα ο σεφερλης ετσι;

      Διαγραφή
    8. ο Καλαμούκης.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  10. @zoot horn rollo:
    Οι παρεμβάσεις σου είναι όλα τα λεφτά. Κλαίω από τα γέλια!!!

    Ρε modesto, νισάφι πια, αφήστε το το παληκαράκι να πάει στη ευχή της Παναγίας...

    Ιάκωβος Δαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αληθεια ειναι οτι τοση βλακεια κατανταει κουραστικη καποιες στιγμες, αλλα καποιες αλλες ηταν απολαυστικες, ειδικα τα αντικαπιταλιστικα διαβηματα και η αντιθεση διανοητικης/πνευματικης ηταν μακραν τα καλυτερα πιστευω!

      Διαγραφή
    2. ο άλλος δεν έχει ξανακούσει για διανοητική/πνευματική εργασία. Το αναφέρει και σαν επιτομή της κουβέντας, σαν ένα από τα πολύ παράλογα που γράφτηκαν, Τι κακό έχει, σου λέει, όχι δα όλοι ίσα κι όμοια.

      αυτό για μια ορισμένη άποψη είναι κομμουνιστής.

      καλά πάει η ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια. Μιλάει ο modesto και νομίζεις ότι ακούς τον Παπα- Γρηγόρη του ο Χριστός Ξανασταυρώνεται.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    3. μηπως, λεω μηπως, ηθελες να πεις την αντιθεση πνευματικης/χειρονακτικης δουλιας και οχι διανοητικης/πνευματικης που ειναι το ιδιο; λεμε τωρα!
      τα αντικαπιταλιστικα διαβηματα που ειναι και κοματι της ηθικης;;;;;μηπως θελεις να μας τα εξηγησεις;

      Διαγραφή
    4. 'Οχι ρε, να μην μας τα εξηγήσει. :-) Έχουμε και σπίτια ρε. Άστο το παληκάρι ήσυχο.
      Πήγαινε νέε μου στην ευχή του θεού. Γύρνα στο Απολίθωμα που είναι νέο παιδί και έχει γερό στομάχι. Άσε μας εμάς εδώ, τι να βγάλεις από εμάς, μεγάλοι άνθρωποι, πόσο να αντέξουμε... Γι' αυτό σου λέω, άμε στην ευχή της Παναγίας... '
      Αστο το παιδί,] ρε Modesto...

      Ιάκωβος Δ

      Διαγραφή
    5. αχαχαχαχαχα !!

      την πάτησα, τι να λέμε τώρα, μαλακίες ?

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    6. "τι να λέμε τώρα, μαλακίες"
      Αφού τις λες, είτε το θες είτε σου ξεφεύγουν,τι να κάνουμε...

      Διαγραφή
    7. Ωραία πάντως πας να βγάλεις λάδι τους συριζαίους με τις περίεργες "παρέες" τους, πράγματι καλή προσπάθεια.

      Διαγραφή
  11. @"κάποιος σύντροφος":
    -Αρχικά "κακόμοιρος" είσαι και φαίνεσαι εθνικιστάκο (αφού θες να μιλκήσουμε σε τέτοια γλώσσα-κανένα πρόβλημα)
    -Από μαρξισμό σαφέστατα και δεν έχεις ιδέα (ολόκληρους τόμους έγραψε ο άνθρωπος για την διαφορά του επιστημονικού σοσιαλισμού από τον "ηθικισμό" των ουτοπιστών).
    -Την λέξη "διχτατορία του προλεταριάτου" θα την βρεις στο πρόγραμμα του ΚΚΕ που καθορίζει και τον χαρακτήρα της επανάστασης στην Ελλάδα. Και σίγουρα όχι στο πρόγραμμα του ΝΑΡ θλιβερέ εθνικιστή.
    -Μια και η τακτική σου είναι κάθε φορά που βρίσκεις τα σκούρα να ανοίγεις 15 ακόμη θέματα για να φεύγει η μπάλλα στην εξέδρα, εγώ σταματάω εδώ για τα υπόλοιπα θέματα που ανοίγεις.
    Προσπάθησα να αντιπαρατεθώ πολιτικά μαζί σου, αλλά με πρόσβαλες επανειλημένα.
    Ελπίζω να δεχτείς την αυτοκριτική μου για το γεγονός πως ανέφερα πριν πως δεν θεωρώ πως είσαι τελικά φασίστας. Είτε το ξέρεις, είτε όχι ακόμη, φασίστας είσαι.

    Ενας πολύ κλασσικός φασίστας που νομίζει πως η πολιτική τοποθέτηση ενός κόμματος εξαρτάται από το πόσες φορές θα πει την λέξη επανάσταση ο ΓΓ του (σύνδρομο ΕΑΑΚ πρέπει να είναι αυτό), αλλά θεωρεί επαναστατικότατη όλη την εθνικιστική-φασιστική ρητορική για τους "προδότες" και τα "λαμόγια".
    Και η "εθνοσωτήριος" προφανώς "επανάσταση" πρέπει να ήταν για σένα.
    -Για τους "ανιδιοτελείς αγωνιστές" που κατέληξαν μαζορέτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΤΟ, καλύτερα να φυλάγεσαι. Στο σπίτι του κρεμασμένου ...κλπ.
    -Μετά την διαστρεύλωση, τελευταίο καταφύγιο η βρωμιά. Ώστε έχει πει ο Σοφιανός πως "οι απεργίες βλάπτουν", ε; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι ρε;
    -Ούτε μια ματιά στο ίντερνετ δεν ρίχνεις πριν σχολιάσεις αγράμματε:
    Από το πρόγραμμα του ΚΚΕ:
    "Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Στην αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και στη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου. "
    http://www.kke.gr/taytothta/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    2. Πάρε και λίγο Μαρξ να δεις το τι αξία δίνει στα "ηθικά κίνητρα":

      "...Στην κοινωνική παραγωγή της ύπαρξής τους οι άνθρωποι έρχονται αναπόφευκτα σε καθορισμένες σχέσεις, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τη θέλησή τους, δηλαδή σε σχέσεις παραγωγής, που αντιστοιχούν σε μια ορισμένη βαθμίδα στην ανάπτυξη των υλικών δυνάμεων της παραγωγής. Το σύνολο αυτών των παραγωγικών σχέσεων αποτελεί την οικονομική δομή της κοινωνίας, την υλική βάση, πάνω στην οποία υψώνεται ένα νομικό και πολιτικό εποικοδόμημα και στην οποία αντιστοιχούν καθορισμένες μορφές κοινωνικής συνείδησης. Ο τρόπος παραγωγής των συνθηκών της υλικής ζωής καθορίζει τη γενική διαδικασία της κοινωνικής, πολιτικής και διανοητικής ζωής. Δεν είναι η συνείδηση που καθορίζει την ύπαρξη των ανθρώπων, αλλά η κοινωνική τους ύπαρξη καθορίζει τη συνείδησή τους. Σε ένα στάδιο της ανάπτυξης, οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας έρχονται σε σύγκρουση με τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις, ή, για να εκφράσουμε το ίδιο πράγμα με νομικούς όρους, με τις σχέσεις της ιδιοκτησίας, μέσα στο πλαίσιο των οποίων ως τότε είχαν κινηθεί. Οι σχέσεις αυτές, από μορφές ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, μετατρέπονται σε δεσμά τους. Τότε αρχίζει μια εποχή κοινωνικής επανάστασης. Οι αλλαγές στην οικονομική βάση, οδηγούν συντομότερα ή αργότερα στο μετασχηματισμό όλου του τεράστιου εποικοδομήματος.

      Όταν μελετάμε τέτοιους μετασχηματισμούς, πρέπει πάντα να διακρίνουμε ανάμεσα στον υλικό μετασχηματισμό των οικονομικών όρων της παραγωγής, που μπορεί να καθοριστεί με την ακρίβεια της φυσικής επιστήμης, και τις νομικές, πολιτικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές ή φιλοσοφικές μορφές, κοντολογίς, τις ιδεολογικές μορφές, με τις οποίες οι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτή τη σύγκρουση και τη διεξάγουν. Όπως δεν κρίνουμε ένα άτομο από την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε και μια εποχή μετασχηματισμού από τη συνείδησή της, αλλά, απεναντίας, αυτή η συνείδηση πρέπει να εξηγηθεί από τις αντιφάσεις της υλικής ζωής, από τη σύγκρουση που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικές παραγωγικές δυνάμεις και στις παραγωγικές σχέσεις. Καμιά κοινωνική τάξη δεν εξαφανίζεται ποτέ προτού αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις που μπορεί να χωρέσει, και νέες και ανώτερες παραγωγικές σχέσεις ποτέ δεν αντικαθιστούν τις παλιές προτού οι υλικοί όροι για την ύπαρξή τους ωριμάσουν μέσα στους κόλπους της παλιάς κοινωνίας.

      Η ανθρωπότητα θέτει έτσι στον εαυτό της μόνο τα προβλήματα εκείνα που μπορεί να λύσει, αφού η εγγύτερη εξέταση θα δείξει πάντα πως το ίδιο το πρόβλημα ανακύπτει μονάχα όταν υπάρχουν ήδη, ή τουλάχιστον βρίσκονται στη διαδικασία της διαμόρφωσής τους, οι υλικοί όροι για τη λύση του..."
      https://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1859/01/kritiki_politiki_oikonomia_karl_marx.html

      "Οικονομιστής" προφανώς και ο Κάρολος...

      Διαγραφή
    3. και για τους "κλέφτες" έχει πράμα ο γέρο-Μαρξ:

      "... Οι επιδράσεις του εγκληματία στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων μπορούν ν' αποδειχθούν ως τις λεπτομέρειές τους. Θα πρόκοβαν οι κλειδαράδες ως την τωρινή τους τελειότητα, αν δεν υπήρχαν οι κλέφτες; Η εκτύπωση τραπεζογραμματίων θα έφτανε ως τη σημερινή τους τέλεια εμφάνιση, αν δεν υπήρχαν οι παραχαράκτες; Θα έβρισκε το μικροσκόπιο τον δρόμο του στη συνηθισμένη εμπορική σφαίρα (βλέπε τον Μπάμπατζ), χωρίς την απάτη στο εμπόριο; Μήπως η πρακτική χημεία δεν χρωστάει τόσα στη νόθευση των εμπορευμάτων και στην προσπάθεια της αποκάλυψής της, όσα και στον τίμιο ζήλο παραγωγής; Το έγκλημα, με τα διαρκώς νέα μέσα επίθεσης ενάντια στην ιδιοκτησία, γεννάει διαρκώς νέα μέσα υπεράπισης και επιδρά έτσι τόσο παραγωγικά στην εφεύρεση μηχανών όσο επιδρούν και οι απεργίες. Αλλά ας εγκαταλείψουμε τη σφαίρα του ατομικού εγκλήματος: θα δημιουργόταν ποτέ χωρίς εθνικά εγκλήματα η παγκόσμια αγορά; Χωρίς αυτά θα δημιουργούνταν μήπως ακόμα και αυτά τα έθνη; Και μήπως το δέντρο της αμαρτίας δεν είναι ταυτόχρονα και το δέντρο της γνώσης, από τον καιρό ακόμα του Αδάμ;

      Στο βιβλίο του Μύθοι για τις μέλισσες ο Μάντεβιλ απόδειξε ήδη την παραγωγικότητα όλων των δυνατών επαγγελμάτων, κλπ. και γενικά την τάση ολόκληρου αυτού του επιχειρήματος:

      "Αυτό που εμείς ονομάζουμε κακό σ' αυτό τον κόσμο, τόσο το ηθικό όσο και το φυσικό κακό, είναι η μεγάλη αρχή, που μας κάνει κοινωνικά πλάσματα, η στέρεη βάση, η ζωή και το στήριγμα όλων χωρίς εξαίρεση των επαγγελμάτων και απασχολήσεων. Εδώ πρέπει να αναζητήσουμε την αληθινή καταγωγή όλων των τεχνών και επιστημών. Και τη στιγμή που θα σταματούσε το κακό, την ίδια στιγμή θα έπρεπε να χαλάσει η κοινωνία, αν δεν αφανιζόταν ολότελα."

      Μόνο που ο Μάντεβιλ ήταν φυσικά απείρως τολμηρότερος και τιμιότερος από τους φιλισταίους απολογητές της αστικής κοινωνίας...."

      Καρλ Μαρξ, Θεωρίες της υπεραξίας, τομ. 1, Σύγχρονη Εποχή, 1984, σελ. 432-434.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    5. Μια απορία έχω μόνο,

      Τα "ηθικά κίνητρα" που κολλάνε με την κουβέντα ? "Ηθική" καταλαβαίνεις το να είναι κάποιος καλός άνθρωπος ?

      Και έχεις καταλάβει από τον Μαρξ ότι το έργο του έλεγε, ότι αυτό που πρόσφερε, είναι πως οι κομμουνιστές επιταχύνουν τους ατσαλένιους νόμους ? Αποκαθιστούν την τάξη, την φύση, και το πως θα έπρεπε να είναι η κοινωνία κανονικά, και πως θα γίνει, μοιραία και αντικειμενικά ? Αν αυτό ήταν ο Μαρξ, δεν θα είχε κάνει ποτέ το βραχυκύκλωμα πολιτικής και οικονομίας με τον τρόπο που το έκανε, δεν θα είχε κάνει ποτέ την τομή στην φιλοσοφία ανάμεσα στην "αλλοτρίωση" και την ταξική πάλη, δεν θα υπήρχε ποτέ η μαρξιστική φιλοσοφία σαν επαναστατικό πολιτικό όπλο.

      Αυτός είναι ο καημός σου, να μου την πεις εμένα για το ποιος είναι ο ορθόδοξος μαρξισμός ? Του Μπερστάιν και του Κάουτσκι ήταν, σίγουρα όχι του Λένιν. Ποιος είχε δίκιο είναι το θέμα. Όχι ιδεαλιστικά ηθικά, ούτε ποιος ήταν καλύτερος ... μετεωρολόγος να προβλέψει την τάση των παραγωγικών δυνάμεων, ποιος είχε δίκιο από την άποψη "ορθών προλεταριακών θέσεων", για να το πούμε με όρους που συναντά κανείς στον Λένιν και τον Αλτουσέρ.

      Ο μαρξισμός πάντα θα ταλαιπωρείται από χυδαίους οικονομολόγους, γιατί η αυθόρμητη άσκηση του είναι η αστική άσκηση του. Το ζητούμενο βέβαια είναι να είναι έστω στοιχειωδώς πολιτικά έντιμοι. Είναι κάτι που έχει να κάνει με τον βαθμό κρατικού εκφυλισμού των από καθέδρας μαρξιστών, ακριβώς γιατί το είναι παράγει συνείδηση.

      Να σου πω ότι είμαι αισιόδοξος για την δική σου συνείδηση, θα είναι ψέμα. Το απίθανο και απύθμενο υβρεολόγιο που χρησιμοποιείς, η ευκολία να λες κάποιον φασίστα δείχνει επαγγελματία του "μαρξισμού".

      Ο Πωλ Κρούγκμαν δεν είναι μαρξιστής, αλλά έχει πει ένα ωραίο. Είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον σε θέσεις που δεν τον συμφέρουν προσωπικά. Ακριβώς επειδή δεν είναι μαρξιστής βέβαια, περιορίζεται να βρει την οικονομική συγκυρία, που οι κευνσιανές θέσεις θα μπορούν να πείσουν όσους στελεχώνουν κέντρα λήψης αποφάσεων ότι τους συμφέρουν.

      Εμείς οι μαρξιστές πρέπει να το παλεύουμε. Και οι "μαρξιστές".

      Φιλάκια.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    6. "Εμείς οι μαρξιστές"- Οι επαγγελματίες του "όλαλάθοςτακάνειτοΚΚΕκαιείναιπροδοτικό" με κάλυμμα σοβαροφάνειας και (πράγματι) γνώσης (ακόμα χειρότερα όταν σκόπιμα ανακατεύουν έννοιες,προσωπικότητες,γεγονότα).
      Ἀντε πάμε για τη κατοστάρα τώρα...ή μήπως ο "κάποιος" σχολίασε για τελευταία φορά πάλι;

      Διαγραφή
    7. εγω λεω να ξανασχολιασει!
      ειναι μνημειο τα ποστ του!
      καθε φορα που τον πινει σε καποιο θεμα το κανει γαργαρα και παει στο επομενο!
      το ωραιο ειναι οτι ξεχναει τι εχει γραψει και ξεχναει οτι ειναι ποιο πανω και φαινονται!
      το οτι ο καουτσκι ηταν μαρξιστης, ειναι και αυτο απο τις κορυφαιες στιγμες!

      παντως εγω πιστευω οτι αυτος ο διχασμος προσωπικοτητας εξηγειτε με το οτι στην περσονα "καποιος συντροφος" πρεπει να την διαχειριζονται 3-4 και λογικο ειναι να μην βγαζουν νοημα τα ποστ του!

      Διαγραφή
    8. υπάρχει ένας δεύτερος πέρα από μένα, που να το ξέρει, αλλά να έχει και την ευθυκρισία να πει στον modesto ότι ο Κάουτσκι ήταν μαρξιστής, ηγετική φιγούρα στην αριστερά της Β Διεθνούς ? Να ξέρει 2 πράγματα ρε παιδί μου, για την δημιουργία της Γ Διεθνούς, να ξέρει οτι και ο Λένιν πριν, στην Β Διεθνή ήταν.

      ή ο modesto είναι το ... Κόμμα ? Οπότε δεν διαφωνούμε δημόσια, τον στηρίζουμε ότι και να λέει ?

      το θλιβερό είναι ότι κάτι τέοιοι είναι το ... Κόμμα. Καλύτερος ειναι ο ... Κουτσούμπας (AXAXAXAXAXAXAXAXAXA !!!)δηλ από τον modesto ?

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    9. Για το Κάουτσκι ισχύει αυτό που λες (πνευματικός σας πατέρας άλλωστε κι ας μη το παραδέχεστε), κατά τ'άλλα κλισαρισμένος στο φουλ.
      Είπαμε πάμε γερά για κατοστάρα, σε δουλειά να βρισκόμαστε και να βγαίνουν λάδι οι συριζαίοι με τα μυστήρια κονέ τους. Καλά το πας,μπράβο βρε...

      Διαγραφή
    10. το αν ειμαι ή οχι οργανωμενος στο ΚΚΕ φυσικα και δεν σε ενδιαφερει και δεν σου δινω και αναφορα.
      ο καουτσκι ηταν μια ξεφτιλισμενη ρεφορμα του κερατα και η μονη σχεση με τον μαρξισμο που ειχε ηταν οτι εγινε πατερας του αφου του γ$^%$#^% την μανα.
      θελει πολλα αντερα βλακειας να τολμας να ονομαζεις μαρξιστη και κομμουνιστη τον καουτσκι και να μεμφεσαι και τους κομμουνιστες κιολας.
      ο λενιν λοιπον ακριβως επειδη στην β διεθνη υπηρχαν κατι ηγετες σαν τον εν λογο τους εφτυσε στη μαπα.
      γιατι παλι δειχνεις να θυμασαι οτι σε συμφερει φασιστακο. να σου θυμισω επισης οτι σχεδον ολα τα ρεταλια της β διεθνους εγιναν οι καλυτεροι βασταζοι των αστων στον Α πολεμο. επισης ηταν απο αυτους που πολεμησαν την ροζα με τα γνωστα αποτελεσματα.
      λοιπον "κομμουνιστη" του κωλο οπαδε του αντιμπολσεβικου τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια.
      εισαι απο αυτους που προτιμουν να συμμαχησουν με τους αστους και το μακρυ τους χερι τους φασιστες απο το να σταθουν διπλα διπλα με τους κομμουνιστες.
      παρε τις κοινοβουλευτικες σου αυταπατες και τραβα να πουλησεις τον φασισμο σου πουθενα αλλου που μπορει και να πιασει.
      εσυ ειδικα, ρεταλι, δεν εισαι σε θεση να πιασεις στο στομα σου που ξερναει ηλιθιοτητα, βλακεια, αγνοια και μισος για τους κομμουνιστες, ουτε ενα μελος του ΚΚΕ ποσο μαλλον τον γραμματεα του.
      ενταξει βλακακο;
      ετσι για να το ξερεις, επειδη την "συνομιλια" την εχω δειξει σε πολυ κοσμο, ανεξαρτητως πολιτικων πεποιθησεων, σεολους ο κοινος παρονομαστης στις εντυπωσεις τους ηταν "ποσο βλακας ειναι αυτος".
      στο λεω για να μην νομιζεις οτι κανεις κατι εκτος απο το να γινεσαι ρεζιλι και γιατι εισαι ασχετος και γιατι πιανεσαι ψευδομενος λεγοντας αλλα σε αλλο ποστ και αλλα στο επομενο. επισης οταν θες να μιλησεις πολιτικα και με ορους να κοιτας να τους μαθαινεις καλα (καταρχην τις επικεφαλιδες μην τρως γκολ απο τα αποδυτηρια) και να ρωτας τους καθοδηγητες σου να σου λενε κανα επιχειρημα παραπανω και οχι αυτα που εχουν χρεωκοπησει 25 χρονια τωρα!
      Α! και κατι τελευταιο, οταν θες να κριτικαρεις προγραμμα κομματος (οποιου) να το διαβαζεις πρωτα μονος σου και να μην στηριζεσαι στο τι σου λενε, γιατι γινεσαι ρομπα!

      αυτα φασιστακο, καληνυχτα και καλη τυχη!

      Διαγραφή
    11. Συμφωνώ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  12. @zoot horn rollo

    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΟΥΤΣΚΥ; ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
    ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΜΠΕΡΣΤΑΪΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_96.html
    Ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού
    Η φασιστική σοσιαλδημαγωγία στην «διπλή κόκκινη χρονιά»*

    ...Ο μεταπολεμικός (μετά τον Α’ΠΠ) φασισμός θα εμφανιστεί και πάλι στην αρχή με προλεταριακή-επαναστατική φρασεολογία και θα προσπαθήσει να υπερθεματίσει σε αριστερίστικη ζύμωση και προπαγάνδα. Ο Μουσολίνι θα παραμείνει στα πλαίσια του προπολεμικού του ύφους και της εθνικιστικής υπέρ του πολέμου προπαγάνδας, ντύνοντας την όμως τώρα με επαναστατική φρασεολογία.

    [...]

    Μια από τις πρώτες καταλήψεις εργοστασίων, αν όχι γενικά η πρώτη, θα οργανωθεί από τους οπαδούς του Μουσολίνι στις 17/3/1919 στο εργοστάσιο “Franchi e Gregorini” στο Ντάλμινε, επαρχία Μπέργκαμο.

    Στις 20/3 ο Μουσολίνι θα πάει ο ίδιος στο υπό κατάληψη εργοστάσιο και θα δηλώσει στους εργάτες ότι πρόκειται «όχι πια για μια απεργία παλιάς μορφής, αλλά για μια δημιουργική απεργία».
    Θα τους πει ακόμα: «εσείς στέκεστε εδώ στο έδαφος της τάξης σας, δεν ξεχάσατε όμως το έθνος ...Εσείς διδάσκετε σε ορισμένους βιομηχάνους, ιδιέταιρα σε όσους αγωνιούν για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον κόσμο, πως η φιγούρα του παλιού, άπληστου και εκμεταλλευτή βιομήχανου θα πρέπει τώρα να κάνει τόπο στον καπετάνιο-βιομήχανο, που θα μπορεί να αξιώνει τα αναγκαία για τον εαυτό του, αλλά και που δεν θα επιτρέπει να φέρνει αθλιότητα στους παραγωγούς του πλούτου»

    Κάτω από αυτόν τον σοσιαλδημαγωγικό αστερισμό θα γίνει τρεις μέρες αργότερα η ιδρυτική συνέλευση της «φασιστικής ένωσης» στο Μιλάνο.

    [...]

    Με μια λογοδιάρροια από ρεπουμπλικάνικη και επαναστατική φρασεολογία στο πρώτο αυτό πρόγραμμα των φασιστών, θα λέγεται:
    «Εμείς είμαστε πάντα ρεπουμπλικάνοι και τώρα λέμε πάλι Republik! [Δημοκρατία]»

    [...]

    Σε μια από τις πρώτες συνελεύσεις τους οι φασίστες θα αξιώσουν την «σύγκληση μιας συνταγματικής εθνοσυνέλευσης» (το αίτημα αυτό θα το πάρουν από το πρόγραμμα της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας της Ιταλίας), την «ανακύρηξη της δημοκρατίας (Republik), την αποκέντρωση, την λαϊκή κυριαρχία μέσα από το γενικό εκλογικό δικαίωμα, την κατάργηση της γραφειοκρατίας και την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, την κατάργηση της Γερουσίας και άλλων περιορισμών της λαϊκής κυριαρχίας, την διάλυση της πολιτικής αστυνομίας, την συγκρότηση μιας πολιτοφυλακής σε δημοτικό και εθνικό επίπεδο, την κατάργηση όλων των τίτλων της τάξης των ευγενών, την κατάργηση της καθολικής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τον γενικό αφοπλισμό και την απαγόρευση της παραγωγής πολεμικών όπλων που θα είναι δεσμευτική για όλα τα έθνη, την ελευθερία των ιδεών, την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, την ελευθερία του τύπου»

    Οι πρώτοι μεταπολεμικοί (σ.σ. από τον Α’ΠΠ) φασίστες θα δανειστούν τα συνθήματα τους ανενδοίαστα και απευθείας από τα προγράμματα με τα αιτήματα των κομμάτων της αριστεράς.
    Οι ίδιοι θα τονίζουν ταυτόχρονα πως δεν θέλουν να τοποθετηθούν κοσμοθεωρητικά:

    «Απεχθανόμαστε τα θεωρητικά και φιλοσοφικά αιτήματα, αφού η δική μας ιδιοσυγκρασία είναι ενάντια σε κάθε προκατειλημμένη ιδεολογία»

    [...]

    Τον Οχτώμβρη του 1919 οι Fasci στην Φλωρεντία θα ψηφίσουν ένα νέο πρόγραμμα.
    Πιο πριν θα χαρακτηρίζουν το «κίνημα» τους «επαναστατικό επειδή είναι αντιδογματικό και αντιδημαγωγικό, ανατρεπτικά νέο, επειδή είναι ενάντια σε κάθε είδους προλήψεις» και θα ζητήσουν την καθιέρωση του 8ωρου για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, τον καθορισμό του κατώτατου μεροκάματου, την συμμετοχή των εκπροσώπων των εργατών στην τεχνική διέυθηνση της βιομηχανίας» και την «εργατική συμμετοχή γενικά».
    __________________
    Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γκέοργκ Σόιερ «Σύντροφος Μουσολίνι -ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού»/ εκδ.Φιλίστωρ 1999, κεφ.8, σελ. 94-96

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.