1 Νοεμβρίου 2014

 «Η δική μας φωνή δυνατά» αντήχησε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

7 σχόλια:

  1. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή, ο παλμός και η δυναμική του σημερινού Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου.

    Ενώ κάποιοι ασχολούνται με το ποιος είναι ο "καλύτερος διαπραγματευτής" των όρων εξαθλίωσης του λαού μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Συμμαχία έδωσαν σήμερα βροντερή απάντηση: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

    Η ψεύτικη "ηθική" των διαφόρων γαλάζιων, πράσινων ή ροζ, που αποκαλύπτεται κάθε μέρα ότι ταυτίζεται με την "ηθική" των αφεντικών, των παρασίτων, δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας ηθική, την ηθική των αγωνιστών. Για εμάς, είναι όσο ποτέ άλλοτε ζωντανά τα λόγια του ποιητή:

    "Αυτοί που περιμένουν στον ξύλινο πάγκο,
    είναι οι φτωχοί, οι δικοί μας οι δυνατοί,
    είναι οι ξωμάχοι κι οι προλετάριοι,
    κάθε τους λέξη είναι ένα ποτήρι κρασί
    μια γωνιά μαύρο ψωμί
    ένα δέντρο πλάι στο βράχο
    ένα παράθυρο ανοιχτό στη λιακάδα.
    Είναι οι δικοί μας Χριστοί, οι δικοί μας Άγιοι.

    Τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα,
    δεν είναι μονάχα στα μητρώα των φυλακών,
    φυλάγονται στα αρχεία της Ιστορίας,
    τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα
    είναι οι πυκνές σιδηροδρομικές γραμμές,
    που διασχίζουν το μέλλον.
    Κι η καρδιά μου εμένα, τίποτα πιότερο συντρόφια μου,
    ένα πήλινο μαυρισμένο τσουκάλι,
    που κάνει καλά τη δουλειά του."
    Γιάννης Ρίτσος

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΜΕ!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ!
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

    Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σορρυ ρε παιδια αλλα η ολη φαση χτες μου θυμισε συγκεντρωση Συριζα..χωρις να αμφισβητω τη μαζικοτητα του κοσμου (70-75.000 κατα την εκτιμηση μου),αλλα δυστυχως δεν υπηρχε ο παλμος και η "φωνη" που ολοι προσδοκουσαμε...
    Δηλαδη οι οικοδομοι,τα παιδια του ΜΑΣ και κατι μαθητες φωναζαν σχεδον συνεχεια και κατι αλλοι τρωγανε βρωμικο στη γωνια Αμαλιας-Οθωνος..απο λουλουδαδικα μερια πολυ νεκρα..τσιγαρακι,καφεδακι και κουβεντουλα..μεσα στην πλατεια αρακτοι σε παγκακια..τσιγαρακι,ριζοσπαστης κ τετοια..Ολα αυτα τα λεω γιατι γυρισα ολη τη συγκεντρωση.
    Θελω να πω πολυς κοσμος,πολλα πανο,πολλη νεολαια,πολλες γυναικες (ΟΓΕ κλπ) αλλα απο μαχητικοτητα τιποτα...ΠΑΜΕ γερα για 27/11 και μην ξεχναμε και 17/11 !
    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Γιαννη,μεχρι ενα σημειο εχεις δικιο για την κριτικη σου.Δεν ειδα τις οδους μα σ ενα τετοιο σημειο της κατω πλατειας ημουν κι εγω,σε μια γωνια οπως αναφερεις.Μετα απο ενα ολονυκτιο ταξιδι κι ενω την προηγουμενη μερα δεν μπορεις να κοιμηθεις,αλλος γιατι εχει δουλεια κι αλλος γιατι δεν εχει,δεν ειναι για να σταματας και μαλιστα σε σημειο που αλλοτε φτανει ο ηχος κι αλλοτε οχι.Απο Βικτωρια μεχρι να φτασουμε Συνταγμα ο παλμος και τα συνθηματα μας ειχαν ενταση και νασαι σιγουρος πως αν βαδιζαμε σ ολη την Αθηνα δεν θα μειωνονταν ουτε στο ελαχιστο.Αυτο που μενει σ εμενα ειναι η συμμετοχη του κοσμου που μου(μας) δινει δυναμη κι υποχρεωση για πιο δυνατους μελλοντικους αγωνες.Κι εντελλει ανηκες σε καποιο μπλοκ η ειχες αναλαβει να περιδιαβαινεις τη συγκεντρωση εντοπιζοντας τυχον αδυναμιες?Φανταζομαι πως ηλθες λιγο αργουτσικα πουχε κοπασει ο αερας κι ηταν ταμαμ για βολτα.

      Διαγραφή
    2. Κατι ακομα,φιλε Γιαννη.Μαθε τουλαχιστον να ξεχωριζεις ενα συλλαλητηριο απο μια συγκεντρωση.

      Διαγραφή
  3. Φιλε Πλεμπα επειδη ηταν η τριτη μου φορα σε συγκεντρωση,πρωτη με το ΠΑΜΕ και δεν ειμαι οργανωμενος πηγα με ενα φιλαρακι μου με τους ΦΣ, το ΜΑΣ και λιγους μαθητες(γι αυτο και ειπα οτι φωναζανε συνεχως)..αρχισαμε απο τα Προπυλαια με πολυ παλμο..σημαιες κυματιζαν,γροθιες υψωμενες,καπνονα...Οταν φτασαμε Συνταγμα αρχισαμε τις βολτες...καναμε ολοι την κατω πλατεια (μεχρι και τις 1.10-1.20 ερχονταν συνεχως μπλοκ απο τη Σταδιου αλλα με χλιαρα συνθηματα)..πηγαμε λουλουδαδικα (σχεδον μεχρι την εισοδο της βουλης)...ολα τα παραπανω ειναι αληθεια...τωρα για τον κοσμο μπορει και να τανε 100.000 αλλα το βρισκω ΄λιγο υπερβολικο.γιατι ηταν και απλωμενα τα μπλοκ..παντως σιγουρα πανω απο 70.000
    Γιάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ουσία δεν είναι αν ήταν 70,000 ή 100,000.Ηταν ότι πάνω από 100 σωματεία ήρθαν με το ΠΑΜΕ για πρώτη φορά και μάλιστα με αποφάσεις Γ.Σ ακυρώνοντας την απόφαση των ξεπουλημένων Δ.Σ.και μάλιστα μια περίοδο που δεν κινείται τιποτα.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.