24 Σεπτεμβρίου 2014

Αντικομμουνιστική αριθμητική

Διάβασα προ ολίγου το κάτωθι άρθρο:

Άρχισε σήμερα στη Ρουμανία η δίκη του πρώην διοικητή διαβόητης φυλακής της κομμουνιστικής περιόδου Αλεξάντρου Βισινέσκου. Η πρώτη μετά την πτώση του κομμουνισμού
Στη Ρουμανία άρχισε σήμερα η δίκη του πρώην διοικητή διαβόητης φυλακής της κομμουνιστικής περιόδου Αλεξάντρου Βισινέσκου, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Είναι η πρώτη φορά, από την πτώση του κομμουνισμού, πριν από 25 χρόνια, που οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης διευθυντικό στέλεχος ενός από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της περιόδου, στα οποία όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ 1947 και 1989 φυλακίστηκαν περισσότεροι από 600.000 αντιφρονούντες.
Ο Βισινέσκου, 89 ετών, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, δήλωσε ότι είναι αθώος και υποστήριξε ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος, επειδή, όπως τόνισε, έκανε τη δουλειά του, σύμφωνα με τις εντολές που λάμβανε.
Ο Αλεξάντρου Βισινέσκου ήταν το 1956-1963 διευθυντής της φυλακής στη Ράμνιτσα Σαρατ, την οποία οι Ρουμάνοι αποκαλούσαν "φυλακή της σιωπής" επειδή είχε απαγορευθεί στους κρατούμενους να μιλούν.
"Πώς μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη μετά τα όσα είπαν για μένα;" είπε ο κατηγορούμενος στο AFP κατά την άφιξή του στο δικαστικό μέγαρο του Βουκουρεστίου.
Στις κατηγορίες της εισαγγελίας εναντίον του περιλαμβάνονται εξαφανίσεις, βασανισμοί κρατουμένων, στέρηση ιατρικής φροντίδας, σίτισης και θέρμανσης, με στόχο την εξόντωσή τους.
"Οι εισαγγελείς αποφάσισαν να ασκηθεί δίωξη κατά του Αλεξάντρου Βισινέσκου επειδή όταν ήταν διοικητής της φυλακής το 1956-1963. Οι κρατούμενοι ζούσαν σε τόσο κακές συνθήκες που οδήγησαν στη φυσική εξόντωσή τους. Περιόριζε την πρόσβασή τους στην ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα και στην ιατρική βοήθεια, αρνείτο να τους χορηγήσει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, δεν επέτρεπε τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς, ούτε τη μεταφορά τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Άφηνε τους κρατούμενους εκτεθειμένους στο κρύο, τους στερούσε τη σίτιση, με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν, τους τιμωρούσε και τους βασάνιζε, χρησιμοποιούσε βία εναντίον τους, αγνοούσε τα αιτήματα και τις εκκλήσεις τους και συνέβαλε στη φυσική εξαθλίωσή τους" σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η γενική εισαγγελία της Ρουμανίας, πριν από έναν χρόνο, όταν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του.
Την περίοδο που ο κατηγορούμενος ήταν διευθυντής της φυλακής πέθαναν 14 άνθρωποι και οι επιζήσαντες κρατούμενοι τον περιέγραψαν ως "θηρίο".
Ο μοναδικός κρατούμενος εν ζωή, ο Βαλεντίν Κριστέα, είπε ότι είχε απαγορευθεί στους έγκλειστους να μιλούν και γι αυτό ονομάστηκε "φυλακή της σιωπής".
Δεν επιτρεπόταν να πλησιάζουμε τους τοίχους για να μην μπορούμε να χρησιμοποιούμε το αλφάβητο, τον κώδικα του Μορς για την ανταλλαγή μηνυμάτων, ανέφερε ο κ. Κριστέα.
Ένας άλλος κρατούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών, επειδή είχε γράψει σατυρική νουβέλα για τον Στάλιν, έπρεπε επί ώρες να στέκεται σε πάγο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, και όταν βγήκε από τη φυλακή, με δυσκολία μπορούσε να περπατά, είπε η χήρα του Νικολέτα Ερεμία.
Ο επικεφαλής του Ρουμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τα Εγκλήματα του Κομμουνισμού Ράντου Πρέντα εκτίμησε ότι η δίκη είναι "ιδιαίτερα σημαντική επειδή για πρώτη φορά όργανο του κομμουνιστικού τρόμου είναι αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη".
Στη Ρουμανία διεξάγονται έρευνες για ανάλογα εγκλήματα σε βάρος 35 ακόμη υπόπτων.
Ωστόσο, πολλοί Ρουμάνοι θεωρούν ότι οι δίκες καθυστέρησαν, λόγω της ηλικίας των κατηγορούμενων και τις μικρές πιθανότητες να περάσουν μεγάλο χρονικό διάστημα σε φυλακή.
Η δίκη του Βισινέσκου αναμένεται να διαρκέσει μήνες ή και χρόνο και ο συνήγορός του ήδη ανέφερε τα προβλήματα υγείας του κατηγορούμενου.
Έχω πολλές απορίες ιστορικής φύσης για όσα γράφει το άρθρο -- για παράδειγμα, πότε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ο κρατούμενος που έγραψε νουβέλα για τον Στάλιν όταν η Ρουμανία αποσταλινοποιήθηκε ευθύς μετά την ομιλία Χρουτσώφ το 1956, σε σημείο εκκαθαρίσης στελεχών του κυβερνητικού κόμματος λόγω "σταλινισμού."

Αλλά εδώ θα ήθελα να περιοριστώ σε μια αριθμητική, ας την πω, απορία.

- Γράφεται ότι στη φυλακή στην οποία διετέλεσε διευθυντής ο Βισινέσκου φυλακίστηκαν περισσότεροι από600.000 αντιφρονούντες από το 1947 ως το 1989.

- Γράφεται ακόμα ότι ο ίδιος ήταν διευθυντής για 7-8 χρόνια, από το 1956 ως το 1963.

- Γράφεται επίσης ότι ήταν ένα κτήνος το οποίο οδηγούσε τους κρατούμενους στη φυσική τους εξόντωση, για αυτό δικάζεται για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας."

Πόσους κρατούμενους είχε η φυλακή όσο ήταν ο Βισινέσκου διευθυντής;
- Σε 42 χρόνια, γράφεται, είχε 600.000.

- Σε εφτά χρόνια, δεν μπορώ να υπολογίζω, εντελώς μπακαλίστικα, αλλά έτσι για δείγμα, ότι είχε το ένα έκτο αυτού του αριθμού (42/7=6);

Πόσο είναι το ένα έκτο του 600.000;

Είναι 100.000 κρατούμενοι.

Φυσικά, μπορεί να μην είχε τόσους. Να είχε, ξερωγω, 80.000. 65.000. 47.892. Πάντως είχε κάποιες δεκάδες χιλιάδες κρατουμένους, αυτό λέει η βασική στατιστική.

Πολύ ωραία.

Και κατά τη διάρκεια της αιματοβαμένης και εγκληματικής του διεύθυνσης πέθαναν...14;

Για τους οποίους δεν αναφέρεται καν αν πέθαναν από φυσικά αίτια;

Δηλαδή, κατά τα εφτά χρόνια που ήταν διευθυντής ο τύπος, πέρασαν απ' τη φυλακή του 30.000-100.000 άνθρωποι και πέθαναν...14;


Μα στην Ελλάδα σήμερα, το ποσοστό θνησιμότητας είναι 11/1000. Στους 10.000 είναι 111. Στους 100.000 είναι 1111.

Αν οι κρατούμενοι του Βισινέσκου πέθαιναν, δηλαδή, με το ποσοστό που πεθαίνουν οι εκτός φυλακής Έλληνες το 2014, έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον 300 θάνατοι για να μιλάμε για φυσιολογική θνησιμότητα. 14 θάνατοι στους 30.000-100.000 κρατουμένους είναι...ρεκόρ μακροζωίας. Όχι "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας." Έχει μετρήσει κανένας πόσοι πεθαίνουν, πχ, στις ελληνικές ή τις αμερικάνικες φυλακές το χρόνο;

Έχει μετρήσει. Στην Ελλάδα, από το 1980 ως το 2005 (25 χρόνια) πέθαναν στη φυλακή 730 άνθρωποι. Στην περίοδο που αντιστοιχεί στην επταετία του Βισινέσκου αντιστοιχούν, με βάση τα ελληνικά δεδομένα, 204 νεκροί.190 περισσότεροι από αυτούς που αναφέρεται ότι πέθαναν υπό το "θηρίο."

Στην Κύπρο, για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα, αυτοκτόνησαν πέντε σε λίγους μήνες μέσα στο 2014. Χώρια πόσοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Και δεν μιλάμε για καμιά μεγάλη χώρα με πάρα πολλούς φυλακισμένους, ε; Κι όμως, κανείς δεν κάνει δίκη για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.

Μήπως τελικά τον πάνε για τιμητικό μετάλιο ανθρωπισμού τον άνθρωπο και έγινε τυπογραφικό;;;;;;;

Για ρίξτε μια ματιά στα νούμερα, νούμερα της "κόκκινης τρομοκρατίας"...
Πηγή: Lenin reloaded

5 σχόλια:

  1. δεν εχουμε καμια απολυτως δουλεια να υπερασπιστουμε τον Τσαουσεσκου-δινουμε αφορμη για κακοπροαιρετα σχολια και σαφως εδω εχουμε ισχυρο ΚΚΕ με δικα μας βασανιστηρια και θυσιες-κοψτε επιτελους αυτα τα αριστεριστικα και μιληστε με ορους ζωης και οχι με ορους φοιτητικης χοροεσπεριδας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που και πως υπερασπίζεται το Τσαουσέσκου αλήθεια; Τη παραφροσύνη και τη παράκρουση κάποιων κατακρίνει το άρθρο, που στη προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το καπιταλισμό...όποιον πάρει ο χάρος. Θα ξεχάσουμε και τα απλά μαθηματικά σε λίγο.
      Όσο για τον "αριστερισμό", πολύ της μοδας ο χαρακτηρισμός τελευταία, δεν είναι ότι το ΚΚΕ κι οι φίλοι του "αριστερίζουν", δυστυχώς οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν τον όρο ενάντια στο ΚΚΕ πάνε πολύ δεξιότερα απ' οσο νομίζουν και θα 'θελαν να ξέρουν...

      Διαγραφή
  2. Τα πράγματα είναι αλλιώς από τις δικές μου πληροφορίες σε ανεξάτητες πηγές.

    1. Οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Ρουμανία επί εποχής Τσαουσέσκου ήταν κάποιες εκατοντάδες. Την ίδια εποχή στην Ελλάδα της Δεξιάς-Ακροδεξιάς βασανίζονταν στα ξερονήσια χιλιαδες κομμουνιστές κρατούμενοι. Καμιά σχέση με τις συνθήκες κράτησης των Ρουμάνων. Αυτά που λες πως γινονταν στη φυλακή του Βουκουρεστίου και χίλιες φορές σκληρότερα, γίνονταν στη Μακρόνησο και στα άλλα κολαστήρια. Διάβασε την αναφορά του γιατρού Τσιρώνη που υηπηρετούσε τότε στη Μακρόνησο.

    2. Οι δίκες γίνονται στη Ρουμανία για άλλο λόγο και όχι αυτό που αναφέρεις. Αντ'ιθετα. Ψάχνουν να βρουν τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη συνωμοσία κατά του Τσαουσέσκου,που κατέληξε στη δολοφονία του ζεύγους. Ο Ιλιέσκου και ο δικαζόμενος σήμερα δεξί χέρι του πρώτου προέδρου της Ρουμανίας μετά την πτώση του Τσαουσεσκου,ήταν οι βασικοί ενοχοι.Ο Ιλιέσκου ως πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος και της χώρας δεν παραπέμφθηκε ακόμα. Ο Βισινέσκου έχει να καρφώσει πολλούς σ΄αυτή τη δίκη.
    Αν κατάλαβες καλά στη Ρουμανία έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια κίνημα για να συλληφθούν οι δολοφόνοι του ζεύγους Τσαουσέσκου,που ήταν δικοί του τελικά άνθρωποι,αλλά τον πρόδωσαν.Π ρώτος ο Ιλιέσκου,ακολουθούν ο Βισινέσκου και πολλοί άλλοι που θα μάθουμε στη δίκη
    (Οι πληροφορίες είναι από καθαρές πηγές και όχι από αντικομμουνιστικές φυλλάδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος25 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:53 π.μ.:
    Αρχικά βάζε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να μιλάμε.

    Αν παρατηρήσεις το αρχικό άρθρο, πουθενά δεν μιλάει για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ κρατούμενους. Για αριθμούς (που και αυτοί προφανώς ελέγχονται) κατάδικων που πέρασαν από τις Ρουμάνικες φυλακές επί μερικές δεκαετίες μιλάει.

    Θα είχε ένα ενδιάφερον η σύγκριση με τον αριθμό των κατάδικων σε σχέση με τον πλυθησμό στην Ελλάδα (π.χ.) για ένα ανάλογο χρονικό διάστημα, και κάτι μου λέει πως θα έπρεπε να παραπεμφεί ο ...Αραβαντινός για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εάν αυτά ισχύουν για την περίπτωση της Ρουμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δρυός πεσούσης ...

    Σιγά μην θέλουν να μάθουν την αλήθεια !

    Αντικομμουνισμό θέλουν να κάνουν και αυτό τους οδηγεί όπου να ΄ναι !

    Ειδκά για την Ρουμανία, θέλει κανείς να ασχοληθεί πολύ επισταμένα για να φτάσει στην αλήθεια.

    Φυσικά οι αριθμοί, δεν έχου να κάνουν μόνο με την υπερβολή ή όχι (μην ξεχνάμε ότι οι ντόπιοι δεξιοί και ακροδεξιοί ακόμα μιλάν για ... 20 εκατομμύρια που εξόντωσε ο Στάλιν, που έτσι και τους ρωτήσεις να σου πουν από όλα αυτά τα ... εκατομμύρια πέντε - έξη άτομα, κάνουν την ... πάπια), αλλά κυρίως με το να δημιουργήσουν εντυπώσεις ...

    Αυτό τους νοιάζει και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.