12 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή Χρονιά;….. κακή, ψυχρή κι ανάποδη…..


Λυκόβρυση…οι ρόλοι για την αναπαράσταση της Σταύρωσης έχουν μοιραστεί…το Γιουσουφάκι του αγά ανευρέθη, σφαγμένο, κατακρεουργημένο…ο αγάς θρηνεί, ουρλιάζει ολομέθυστος, ωρύεται: ‘φέρτε μου, τους προεστούς’….τους ρίχνει στο μπουντρούμι….στήνει κρεμάλα στην κεντρική πλατεία στο χωριό….απειλεί να τους κρεμάσει όλους, αν δεν βρεθεί ο ένοχος. Στο μπουντρούμι οι ‘προεστοί’ βγάζουν ο ένας τ’ άπλυτα του άλλου στη φόρα….χεσμένοι από φόβο….ο Μανωλιός –Χριστός- μπροστά στον αγά: ‘εγώ τον σκότωσα’…είναι φανερό, ότι λέει ψέματα για να γλυτώσει το χωριό…οι φίλοι του-οι τρεις ‘Απόστολοι’-φωνάζουν: ‘είναι αθώος, είναι αθώος, παίρνει το κρίμα πάνω του για να γλυτώσει το χωριό’….τι μας νοιάζει εμάς, άστονε να φάει το κεφάλι του, να γλυτώσει το εγγονάκι μου….τα παιδιά μας’….ο καθένας κοιτάζει το ‘εγώ’ του…πέραν τούτου, ουδέν…. Καζαντζάκειο προφητικό σήμερα…..

Γονείς σαλεμένοι, χωρίς επίγνωση των δυνατοτήτων του παιδιού τους…νεόπλουτα τραπεζοδανειοδοτούμενα υποκείμενα, κακομαθημένα κομματόσκυλα…ΜΕ ΛΕΦΤΑ, δεν μπορείς να βάλεις  γράμματα σε κεφάλια μαθητών….μόνο μέχρις ένα βαθμό. Αυτοί νομίζουν ότι έχουν στη οικογένεια δέκα Άινστάιν…βαθμοθηρία…επαιτούν, απαιτούν, απειλούν, συκοφαντούν και καθυβρίζουν τους εκπαιδευτικούς...δεν βλέπουν τα κενά, δεν τους νοιάζει το θέμα..αρκεί που το δικό τους παιδί έχει δάσκαλο….ο γείτονας;…να ψοφήσει η κατσίκα του.

Εκπαιδευτικοί, απέναντι στην κοινωνία…..προδομένοι, από τις επιλογές τους, υποταγμένοι, πλήρως ενσωματωμένοι στο σύστημα, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ….ο ΦΟΒΟΣ προκαλεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ. ΤΈΡΜΑ οι αυταπάτες, γονατισμένοι μου.  Δεν κάνετε για εκπαιδευτικοί. Πίσω στα χωράφια, φυτέψτε πατάτες, σπανάκι. ΑΠΡΟΣΩΠΟ επάγγελμα. Η Εκπαίδευση θέλει ΗΘΟΣ-ΑΡΧΕΣ…να εμπνέετε το μαθητή….δασκάλους με ΟΡΑΜΑΤΑ ΟΡΘΙΟΥΣ….χαίρετε.

Υπουργείο και πλειοψηφούσες παρατάξεις σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ερίζουν για τον αριθμό των κενών….τα λοιπά στο χίλιο το διάολο…στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής, υπουργίσκοι της καρέκλας…μεγαλοσυνδικαλισταράδες ταξιδάκια στο εξωτερικό, μετά συμβίας και τέκνων…για ‘μετεκπαίδευση’ και ενημέρωση’….ματζδούρα χοντρή…πακτωλός από ΕΕ…..ΜΠΟΧΑ….

                                    ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ
                                    ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.