28 Σεπτεμβρίου 2014

Απειλείται με παύση από δήμαρχος ο Πελετίδης

Πάτρα: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση...αναλαμβάνει τον Κώστα Πελετίδη-

Ποινή ακόμη και της προσωρινής παύσης προβλέπει ο Νόμος

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τους φακέλους των πέντε δήμων -που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα, ανάμεσά τους και ο Κώστας Πελετίδης. Για τον Δήμαρχο Πατρέων η υπόθεση απεστάλλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου.

Την ποινή επιβάλλει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών).

Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

Πηγή: Best.gr

-Θα ανεχτεί ο λαός της Πάτρας να παυθεί ο Δήμαρχος που ο ίδιος εξέλεξε γιατί ...εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη;!

5 σχόλια:

  1. Τώρα, να πω, ότι η κρυφή μου ελπίδα...
    ....είναι να κάνουν το λάθος;!;!
    Ηδη έκαναν το πρώτο: Αρχίσανε από τον Πελετίδη!
    Στη θέση τους θα αρχίναγα με κάποιον πιο "δεύτερο",
    π.χ. κανά ροζουλί ξερω-γώ, και σε μικρότερο Δήμο.
    Για να δημιουργηθεί "κλίμα", κλπ.
    Τώρα έβγαλαν το περίστροφο και πρέπει η να πυροβολήσουν,
    η να το βάλουν στον κώλο τους, κατα την καλή αμερικάνικη φράση!
    ...
    Ρε, μήπως πάμε για εκλογές;
    (Βουλευτικές, λέω....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον 902

    Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής:

    «Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

    Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

    Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

    Σε σχέση με τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

    Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης.

    Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων, που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στις μαζικές απολύσεις».

    Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για πέντε δήμους της χώρας. Αφορά στους Δήμους Πατρέων, Λαρίσης, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας -Ρέντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι δηαμαρχοι Ικαριας, Πετρουπολης, Χαιδαριου τι κανουν?εχει κανεις πληροφορηση?


    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια και καλύτερα. Όλοι σε ένα κόμμα είναι. Δεν είναι σον Σύριζα

      Διαγραφή
    2. για την Ικαρια ειδα περι αξιολογησης-δεν στελνουν φακελους-για τους αλλους δεν ειδα κατι , προφανως το ιδιο θα κανουν


      Ταξικος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.