29 Δεκεμβρίου 2010

Ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα, αυτήν την φορά πρόκειται για ανασφάλιστο Αιγύπτιο εργαζόμενο του υπουργείου Εργασίας !!!!

Ένας 44χρονος Αιγύπτιος, που εργαζόταν χωρίς ασφάλιση και εκτός νομίμου ωραρίου (Κυριακή), βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας από τον 3ο όροφο, ενώ καθάριζε τα εξωτερικά τζάμια σε κτίριο του Yπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου δηλαδή που έχει δημιουργηθεί για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων !!! 

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα λίγο πριν φύγει ο χρόνος, μέσα μάλιστα σε κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και μέρα Κυριακή, αυτή τη φορά.

Ανασφάλιστος 44χρονος Αιγύπτιος μετανάστης -είχε δηλωθεί «υπεργολάβος» για να μην πληρώνεται σαν μισθωτός- βρήκε τραγικό θάνατο όταν κατά την διάρκεια καθαρισμού τζαμιών σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, έπεσε από τον 3ο όροφο.


Σε σχετική ανακοίνωσή του -η οποία βγήκε αρκετά καθυστερημένα - το Υπουργείο αναφέρει τα συνήθη… ότι «η έρευνα συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή…» και ότι «εν αναμονή των τελικών πορισμάτων των επιθεωρητών, η Πολιτική Ηγεσία εξετάζει αν πληρούνται οι όροι για άμεση εφαρμογή της νεοείσακτης διατάξεως της παρ. 6 του άρθρ. 68 του ν. 3866/2010, με την οποία προβλέπεται στις συμβάσεις εργολαβιών ΕΠΑ, εκτός των άλλων κυρώσεων, αποκλεισμός τριών ετών από δημόσιους διαγωνισμούς…».

Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τα εργατικά ατυχήματα μιλά το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Μέρα τη μέρα αθροίζονται ολοένα και περισσότερα ονόματα εργατών στη λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Ο θάνατος του Αιγύπτιου μετανάστη εργάτη Ασιζ Εμάντ μέσα σε κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα Κυριακή, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τα εργατικά ατυχήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι η ίδια η κυβέρνηση καταστρατηγεί τα πάντα, δίνει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και σε εργολάβους που δεν τηρούν ωράρια, συμβάσεις, μέτρα ασφάλειας. Στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει γι’ αυτούς τίποτα, Τα τέσσερα μικρά παιδιά του άτυχου εργάτη που έμειναν ορφανά τους αφήνουν αδιάφορους. Ο μετανάστης και όλοι οι εργάτες είναι για την πλουτοκρατία φτηνό αναλώσιμο υλικό».
 Το ΠΑΜΕ καλεί τέλος τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα «να παλέψουν πιο αποφασιστικά για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.