3 Δεκεμβρίου 2010

Γερουσιαστής των ΗΠΑ: "Η Αμερική είναι μπανανία, οι πλούσιοι διεξάγουν ΠΟΛΕΜΟ εναντίον των φτωχών"

 Από το Βαθύ Κόκκινο (ciaoant1)

Δείτε από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό το βίντεο, με ομιλία του γερουσιαστή Bernie Sanders στις ΗΠΑ, όπου μιλά για τις ανισότητες - ρεκόρ στην Αμερική, για τις φοροαπαλλαγές του ανώτερου 1% του πληθυσμού, για τον έλεγχο των κυβερνώντων από τα λόμπι, για το outsourcing της παραγωγής από τους κεφαλαιοκράτες προς την Κίνα, όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι, και για χίλια δυο άλλα. Και μόνο το ότι τέτοιοι παθιασμένοι και αληθινοί λόγοι βγαίνουν στα κοινοβούλια της Αμερικής, όπου τέτοιου είδους λόγοι από γερουσιαστές ήταν αδιανόητοι μέχρι πρόσφατα, δείχνουν το πόσο πολύ αλλάζουν τα πράγματα.

Και επίσης δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η δημιουργία μιας επαναστατικής αριστερής πολιτικής δύναμης, που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να γκρεμίσει την τυραννία της άρχουσας τάξης. Ακόμα πχ και αυτός ο αμερικάνος γερουσιαστής, που έχει πολλά δίκια σε αυτά που λέει (και μπράβο του, διότι ελάχιστοι τέτοιοι γερουσιαστές υπάρχουν σήμερα), απλά ζητά να πχ από τους κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν το κεφάλαιο τους στην Αμερική, αντί να πηγαίνουν στην Κίνα, κτλ. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει όμως.

Όπως άλλωστε ο ίδιος λέει, οι άνθρωποι αυτοί είναι 100% αφοσιωμένοι στο να συσσωρεύουν ολοένα και περισσότερα κέρδη, και διεξάγουν πόλεμο (δικά του λόγια) εναντίον μας προκειμένου να αυξήσουν αυτά τα κέρδη. Και άρα είναι πλέον επιτακτική η ανάλογη απάντηση από τους λαούς του πλανήτη, τα θύματα αυτού του ακήρυχτου μεν, αλλά πολύ υπαρκτού και αδυσώπητου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.