9 Απριλίου 2016

ΠΑΝΕΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙX/ΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι στα s/m Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) ζούμε σε μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Από τη μία μας έχουν κάνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας, να ζούμε με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα μας κρατήσει όλους, από την άλλη ζούμε με την απληρωσιά μηνών.

    Σήμερα, μας χρωστάει η εταιρεία 3-4 μισθούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν έχει πάρει ούτε το καλοκαιρινό επίδομα αδείας. Και ενώ βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, οι εξελίξεις στο χώρο των supermarket, μας δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια. Από τη μία είναι οι συγχωνεύσεις και οι συνεργασίες μεγαθήριων του χώρου, όπως Μαρινόπουλος- Σκλαβενίτη και Βερόπουλος – MyMarket, από την άλλη η εταιρεία Καρυπίδης δηλώνει ότι κλείνει συμφωνία, μέσα σε έναν κυκεώνα ανταγωνισμών, έχοντας οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές, τα ράφια είναι άδεια.

    Στον ανελέητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών είναι αδύνατο να βγούνε όλοι κερδισμένοι. Στην πραγματικότητα, όποιος και να επικρατήσει, το μέλλον των εργαζόμενων είναι το ίδιο αβέβαιο σε όποια πολυεθνική και αν εργάζονται.

    Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο κλάδο έχουμε πείρα από εξαγορές, συγχωνεύσεις, από το «σπάσιμο» συμφωνιών μεταξύ των επιχειρηματιών.
Ο κλάδος της εμπορίας τροφίμων συγκεντρώνεται κάθε μέρα σε λιγότερα χέρια, σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους και κάθε φορά οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες που ψωνίζουν ληστεύονται όλο και περισσότερο. Κάθε φορά, σε όλα τα σχέδια και τις κινήσεις τους κριτήριο είναι τα κέρδη. Αυτοί που τα πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι με απολύσεις, μειώσεις μισθών, υπογραφή νέων συμβάσεων, μείωση δικαιωμάτων κλπ.
Ταυτόχρονα, μια σειρά αντεργατικά μέτρα που είναι στο τραπέζι μας αφορούν όλους, σε όποιον κλάδο και αν εργαζόμαστε. Με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης μπροστά, διακυβεύονται όλα τα εργασιακά δικαιώματα που ξέραμε μέχρι τώρα. Η επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – μεγάλο κεφάλαιο μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ζωή μεσαίωνα, μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα.

    Έχουμε πείρα από κατακτήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που μας διασφάλισε τις θέσεις εργασίας, να μη γίνουν απολύσεις όταν τα καταστήματα άλλαζαν χέρια ήταν η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας. Αυτό που μας διασφάλισε τα δεδουλευμένα μηνών ήταν η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο.

    Η εργοδοσία (νυν και πρώην) πρέπει να πάρει από τώρα και έγκαιρα το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, τις θέσεις εργασίες μας και τα δικαιώματά μας μπροστά στα παζάρια και τα επιχειρηματικά παιχνίδια. Δεν θα περιμένουμε απλά το νέο αφεντικό ή τις υποσχέσεις ότι «όλα θα πάνε καλά», γιατί όσες φορές το κάναμε, βρεθήκαμε με λιγότερα δικαιώματα ή στο δρόμο.    
Συνεχίζουμε οργανωμένα και συσπειρωμένοι στο σωματείο χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνων, με κινητοποιήσεις, απεργίες, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας.
Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία αν τολμήσουν να καταθέσουν το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Παλεύουμε για:
* Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
* Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών.
* Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις.
* Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων.
* Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
* 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

4 σχόλια:

  1. Η εργοδοσία, πρέπει να πάρει έγκαιρα το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

    Όλοι στον αγώνα!!
    Ολοι στην 48ωρη απεργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/4/2016 Συγκέντρωση 10 π.μ. στην Καρόλου Ντηλ

    http://emporoupallilos.blogspot.gr/2016/04/24-1442016-sm.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποτε ειναι η 48ωρη απεργια?
    ΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΛ:
      Την μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο (δεν την ξέρουμε ακόμη στάνταρ)

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.