14 Οκτωβρίου 2015

Μια απορία από το "βρόμικο '89"

 Αναδημοσίευση από το Cogito ergo sum

Με τον Βασίλη Λεβέντη δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ, όπως δεν ασχολήθηκα ποτέ στην ζωή μου μέχρι σήμερα. Όμως, παίρνω αφορμή από κάτι που είπε προ ημερών στην βουλή, ώστε να μιλήσω για κάτι άλλο που μου κάθεται εδώ και χρόνια στον λαιμό.

Η ιστορία μάλλον σας είναι γνωστή. Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την Ένωση Κεντρώων ως "λαγό τού συστήματος", με την έννοια ότι το εν λόγω κόμμα και ο αρχηγός του μας έχουν πρήξει με τα "εννιά σημεία" τους, τα οποία συνιστούν στο σύνολό τους ευχής έργον για την εξουσία. Έτσι, ο Βασίλης Λεβέντης είπε από το βήμα τής βουλής, απευθυνόμενος σε βουλευτή τού ΚΚΕ: "Εσείς μάλλον με είπατε λαγό χθες. Θα δούμε ποιος είναι ο λαγός θα το δείξει η ιστορία. Mε τον Μητσοτάκη είδαμε ποιος είναι ο λαγός", εννοώντας προφανώς την συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον -ενιαίο τότε- Συνασπισμό το 1989.

Επειδή, λοιπόν, έχω βαρεθεί να ακούω τον κάθε ηλίθιο, τον κάθε άσχετο, τον κάθε ανιστόρητο αλλά και τον κάθε προβοκάτορα (από Λεβέντη μέχρι Χρυσή Αυγή) να μιλάει για "βρόμικο '89" δείχνοντας με το δάχτυλο το ΚΚΕ, ας γυρίσουμε πίσω στον χρόνο για να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά τους.


Λεωνίδας Κύρκος (αριστερά) και Χαρίλαος Φλωράκης (δεξιά) έχουν ανάμεσά τους την Μαρία Δαμανάκη,
η οποία αναδείχτηκε πρόεδρος της βουλής που προέκυψε από τις εκλογές τού Ιουνίου 1989.

Εκείνη την εποχή, εν όψει ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, συστάθηκε από το ΚΚΕ και την ΕΑΡ (την μετεξέλιξη του ΚΚΕ-εσωτερικού), ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, στον οποίο προσχώρησαν η "Σοσιαλιστική Πορεία" του Νίκου Κωνσταντόπουλου αλλά και κάποιοι πρώην πασόκοι, όπως ο Μανώλης Δρεττάκης, ο Στάθης Γιώτας και ο Στάθης Παναγούλης.

Παρένθεση. Όσοι δοκησισοφούν ακόμη και σήμερα, διατυμπανίζοντας ότι πρέπει να ενωθεί όλη η αριστερά (π.χ. Λαζόπουλος), ας ηρεμήσουν κι ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν. Η ενότητα που ζητούν, έχει δοκιμαστεί στην πράξη από το 1989, τα δε αποτελέσματά της είναι γνωστά και ιστορικώς καταγεγραμμένα. Κλείνει η παρένθεση.

Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, ο νεοπαγής Συνασπισμός κλπ παίρνει 13,1% και εκλέγει 28 βουλευτές. Τους αναφέρω αλφαβητικά: Ανδρουλάκης Μίμης, Γαλανός Νίκος, Γιάνναρος Γρηγόρης, Γιώτας Στάθης, Δαμανάκη Μαρία, Δραγασάκης Γιάννης, Δρεττάκης Μανώλης, Καλούδης Νίκος, Κάππος Κώστας, Κατσαρός Γιάννης, Κόρακας Στρατής, Κοσιώνης Παναγιώτης, Κοταμανίδου Εύα, Κύρκος Λεωνίδας, Κωστόπουλος Μήτσος, Λεβέντης Θανάσης, Λεντάκης Ανδρέας, Μπιτσάνης Ηλίας, Νέστωρ Στέλιος, Παφίλης Θανάσης, Ρήγας Κώστας, Σκοτινιώτης Παναγιώτης, Σκυλλάκος Αντώνης, Σπαθής Θόδωρος, Στριφτάρης Σπύρος, Φαράκος Γρηγόρης, Φλωράκης Χαρίλαος, Χατζηδημητρίου Τραϊανός.

Παρατήρηση. Όσοι καταλαβαίνουν, αντιλαμβάνονται ότι στην παραπάνω κοινοβουλευτική ομάδα τού Συνασπισμού, οι "σκληροπυρηνικοί" (συγγνώμη για τον όρο) του ΚΚΕ αποτελούν μειοψηφία. Από τους υπόλοιπους, κάποιοι προέρχονται από το ΠαΣοΚ, κάποιοι από την ΕΑΡ/ΚΚΕ-εσωτερικού και κάποιοι ανήκουν μεν στο ΚΚΕ αλλά επρόκειτο να αποχωρήσουν σύντομα, μιας και ήσαν από εκείνους που ονειρεύονταν την μετάλλαξη του κόμματος σε ευρωκομμουνιστικό (όπως το ιταλικό ΚΚ υπό τον Μπερλίνγκουερ ή το γαλλικό ΚΚ υπό τον Μαρσαί), αλλά δεν τους έκατσε.


Σ' εκείνες τις εκλογές, λοιπόν, κανένα κόμμα δεν κατάφερε να πετύχει αυτοδυναμία. Κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από -πραγματικά ή μη- σκάνδαλα των πασοκικών κυβερνήσεων, τον Κοσκωτά με τα πάμπερς του και τις περιπέτειες του Ανδρέα με την αρρώστια του, με την Μιμή και με το "κωλόσπιτο" της Εκάλης, οι επιλογές είναι δυο: ή νέες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας. Το πρόβλημα είναι πως οι οποιεσδήποτε διώξεις κατά πολιτικών προσώπων για οποιοδήποτε σκάνδαλο της προηγούμενης περιόδου, πρέπει να ασκηθούν από την νεοεκλεγμένη βουλή αλλιώς θα παραγραφούν.

Το δίλημμα είναι τεράστιο για τους ηγέτες της αριστεράς. Αν δεν συμφωνήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, τα σκάνδαλα θα παραγραφούν και η αριστερά θα κατηγορηθεί για συναίνεση στο κουκούλωμα. Με το ΠαΣοΚ δεν γίνεται να συνεργαστούν αφού το ΠαΣοΚ είναι που κατηγορείται για τα σκάνδαλα. Μόνο με την Νέα Δημοκρατία μπορούν να συνεργαστούν αλλά πώς είναι δυνατόν να συγκυβερνήσει η δεξιά με την αριστερά;

Ακολουθεί έντονη και μακρά συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα και το θέμα μπαίνει σε ψηφοφορία. Οι δώδεκα "σκληροπυρηνικοί" βουλευτές του ΚΚΕ ψηφίζουν όχι στην συνεργασία, οι υπόλοιποι δεκάξι ψηφίζουν ναι. Οι υπέρμαχοι του ναι επιχειρηματολογούν τονίζοντας ότι, αν δεν διαλυθεί η βουλή και ασκηθούν διώξεις, το ΠαΣοΚ θα οδηγηθεί στην διάλυση, οπότε ο Συνασπισμός θα αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη βουλή. Όμως, οι διαφωνούντες εμμένουν ανυποχώρητα στις θέσεις τους, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Κάππο. Όταν ο Φλωράκης παρατηρεί ότι ο Συνασπισμός θα διαλυθεί αν δεν βρεθεί λύση, κάποιοι επιμένουν "να διαλυθεί" και κάποιοι αρχίζουν να το ξανασκέφτονται, μη θέλοντας να δυναμιτίσουν την περιβόητη ενότητα της αριστεράς. Τελικά, η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίζει κατά πλειοψηφία την συμμετοχή τού Συνασπισμού σε κυβέρνηση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, υπό τον όρο ότι η θητεία αυτής της κυβέρνησης θα είναι τρίμηνη και θα εστιαστεί στην άσκηση διώξεων κατά των πολιτικών προσώπων που είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

Έτσι, δυο βδομάδες μετά τις εκλογές, στις 2 Ιουλίου ορκίζεται ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ο Τζαννής Τζαννετάκης. Στην κυβέρνησή του συμμετέχουν τέσσερα στελέχη τού Συνασπισμού αλλά κανένας από τους "σκληροπυρηνικούς". Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο εσωτερικών, ο Φώτης Κουβέλης το δικαιοσύνης και ο Γιώργος Μυλωνάς το πολιτισμού, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης τοποθετείται αρχικά υφυπουργός εμπορίου και κατόπιν υφυπουργός εθνικής οικονομίας.



2/7/1989: Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκας ορκίζει τον Τζαννή Τζαννετάκη ως πρωθυπουργό,
υπό το βλέμμα τού προέδρου τής δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη.

Επίλογος. Σκοπός του σημερινού κειμένου δεν είναι η παρουσίαση ή η ανατομία όσων έγιναν εκείνο το "βρόμικο '89". Ούτε, βέβαια, η ανάλυση των τριγμών που επεφύλασσε στο ΚΚΕ εκείνη η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τού Συνασπισμού. Σκοπός των όσων είπα παραπάνω ήταν να φτάσω ως εδώ για να διατυπώσω μια απορία που την έχω χρόνια:

Αφού η συνεργασία τού ενιαίου τότε Συνασπισμού με την δεξιά αποφασίστηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα, με μια απόφαση που καταψηφίστηκε από τους καθαρόαιμους κουκουέδες και υπερψηφίστηκε από όλα τα -τοτινά ή κατοπινά- μέλη της που είτε ανήκαν είτε θα μετακόμιζαν στον ΣυΡιζΑ, τα οποία και την υποστήριξαν διά της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, γιατί κατηγορείται το ΚΚΕ γι' αυτή την συνεργασία; Δεν θα ήταν πιο λογικό αυτή η κατηγορία να απευθύνεται στον ΣυΡιζΑ;

Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία, επί τέλους! Κάποιος! Κι ας είναι κι ο Βασίλης Λεβέντης!

205 σχόλια:

  1. Να πούμε και τούτο.

    Εξ αρχής το ΠΓ του ΚΚΕ, έβαζε θέμα να γίνει κυβέρνηση ΚΑΙ από τα τρία κόμματα (δηλαδή τον Συνασπισμό, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ), όμως σε εκείνη την πρώτη φάση (γιατί μετά είχαμε την κυβέρνηση Ζολώτα που άλλαξαν τα πράγματα) το ΠΑΣΟΚ, προφανώς έχοντας υπόψη του την σπέκουλα που θα ασκούσε σε βάρος του Συνασπισμού και κυρίως εναντίον του ΚΚΕ, δεν συμφωνούσε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !

    Η δε απορία του γράφοντος το ποστ αυτό, ίσως (κατά τη γνώμη μου) θα έπρεπε να ήταν:

    - Αφού θυμάσαι το ΄89, γιατί καταφέρεσαι ΜΟΝΟ εναντίον του ΚΚΕ και όχι ΚΑΙ εναντίον του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ;;;;

    υ.γ.: Μεταξύ μας τώρα, την ξέρουμε την απάντηση ...
    Το πρόβλημα της αστικής τάξης δεν είναι ούτε φυσικά τα αστικά κόμματα, ούτε φυσικά τα οπορτουνιστικά. Ειναι το ΚΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο «βρώμικο» (κατ' εμέ καθαρό) στο '89, σε ό,τι αφορά το Κόμμα, είναι η διπλή διάσπαση του '89-'91, που παρήγαγε το αριστερό οπορτουνιστικό ΝΑΡ («ΚΝΕ-ΝΑΡ», τρομάρα τους) και τον δεξιό οπορτουνιστικό (μη ενιαίο) ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ+ΛΑΕ). Η ταύτισή τους σήμερα είναι ολοφάνερη. Δύο διδάγματα έχουμε λοιπόν: (1) Ποτέ ξανά. (2) Αριστερός και δεξιός οπορτουνισμός είναι διαφορετικοί στην ρητορεία, ίδιοι στο περιεχόμενο (υποστήριξη του καπιταλισμού), (3) «Αριστερά», «κέντρο» και «δεξιά» διαφέρουν μόνο ως προς τις πτέρυγες που τούς δίνουν στη βουλή. Το γεγονός ότι «συνεργαστήκαμε» (συνεργάσθηκαν) τότε με την ΝΔ, η όλη μετέπειτα πολιτική του ΠΑΣΟΚ (και επί Σημίτη αλλά και επί Ανδρέα, η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ λχ, που ο Ανδρέας κατήγγειλε ως αντιπολίτευση και εφάρμοσε ως κυβέρνηση) το επιβεβαιώνουν.

    Ένα πράγμα μπορείς να καταλογίσεις στο ΚΚΕ για το '87 (και όχι για το '89): Την εκλογική συνεργασία με την ΕΑΡ, παρά το πάθημα της ΕΔΑ. (Προς τιμήν του, είχε την εμπειρία της συνεργασίας με το ΑΚΕ στη δεκαετία 1930, που είχε θετικά αποτελέσματα.) Ε, το δις εξαμαρτείν ου κόμματος σοφού, αλλά τι να κάνουμε τώρα. Το πάθημα έγινε μάθημα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά νομίζω τότε υπήρχαν και πολλές κοινοβουλευτικές αυταπάτες και μια κυριαρχία του οπορτουνισμού σε μεγάλο βαθμό, ελέω και περεστρόικα κλπ.
      Σε εντελώς άλλο κλήμα βέβαια όλα αυτά, και μιλάμε για πράγματα τα οποία μόνο μεταξύ μας μπορούμε να τα πούμε σαν κριτική, αφού οι άλλοι όλοι λένε τα αντίθετα...

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρον κείμενο, καθώς οι νέοι σαν εμένα δεν ξέρουν καλά την ιστορία για την οποία τόσο ντόρος γίνεται πάντα.
    Παραμένει νομίζω το γεγονός ότι πάντα το ΚΚΕ κατακρίνετε για το παραμικρό 1000 φορές περισσότερο, από άλλα κόμματα που κάνουν 1000 φορές χειρότερα, ο faros σωστά το είπε για το ποιο είναι το πρόβλημα τους (των αστών)!
    Δεν πειράζει όμως, αυτό μας κάνει ακόμα ποιο προσεκτικούς, και ακόμα πιο ξεκάθαρους και αναλυτικούς στις αποφάσεις, στο πρόγραμμα και στην δράση μας.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουμε τα πρακτικά εκείνης της ψηφοφορίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ενιαίου Συνασπισμού για να δούμε κατα περίπτωση τι ψήφισε ο καθένας στην πρόταση για την συμμετοχή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;

    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικο το θεμα της Αναρτησης. Τα γεγονοτα του 1989 1991 ειναι η Καταληξη μιας ολοκληρης πορειας που με μαθηματικη ακριβεια οδηγουσε εκει χωρις τροπο διαφυγης. Και εξηγω. Το ξεκινημα της Καταστροφης εγινε στο 20ο Συνεδριο και στην 6η Ολομελεια του 1956 οπου καθαιρέθηκε η ηγεσια του ΚΚΕ με τον Ζαχαριαδη και διορισθηκανε απο τον Χρουτσοφ αυτοι που Συνθηκολογησανε σε Λιβανο Καζερτα Βαρκιζα.Επανηλθε το προγραμμα με τα Πολιτικα Μετωπα και τα Ενδιαμεσα Σταδια Εξουσιας και το χειροτερο το 1958 διαλυθηκανε η Κ.Ο μεχρι το 1974. Ενεργεια εγκληματικη για το Κόμμα μεσα στον Οπορτουνιστικο χυλο της ΕΔΑ. Ειχε προηγηθει η διαλλυση της ΟΚΝΕ το 1943 μερος του ιδιου σχεδιου κατα την γνωμη μου. Παρα την διασπαση του 1968 η τραγικη κατασταση χωρις Κ.Ο συνεχιστηκε με βαρυτατες ευθυνες Κολιγιαννη. Ετσι λοιπόν το 1974 με κενο Στελεχων και χωρις τιποτα πισω στησαμε ξανα Κ.Ο που οποιος ηθελε εμπαινε και αναγκαστικη αναδειξη στελεχων ολα τα Ρεταλια. Συμμαχια με το Εσωτερικο το 1974 Δημοκρατικες δυναμεις καιο ανοχη στο ΠΑΣΟΚ το 1981 17% δευτερη κατανομη......................Σαρτζετακης το 1985 και φτανουμε στο 12ο Συνεδριο το 1987 με την Περεστροικα να τσακιζει τα παντα. Το Απολυτο χαος. Διαλυανε Εργατικες Οργανωσεις στελνοντας τον κοσμο στις συνοικιες βγαλαμε την ΠΡΩΤΗ να προβαλει τις θεσεις λεει της Αριστερας. Πληρωσαμε το Δανειο της ΕΑΡ για την Κουμουνδουρου. Ετσι φτασαμε στο 1989 1991 με τις δυο φραξιες ΝΑΡ ΣΥΝ σε κοινη πορεια να διαλυσουνε το ΚΚΕ. Το πως την γλιτωσαμε αφηστε το να παει στο διαλο Συντροφοι. Φτασαμε στο σημειο να εχουμε Γ.Γ τον Αθλιο τον Φαρακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ξεκαθαριζω για αποφυγη καθε παρεξηγησης. Ο Καπεταν Γιωτης ο Λουλες η Κουκουλου κ.α καμμια ευθυνη για αυτο το αισχος. Την περιοδο 1954 1972 ητανε Εξοριστοι. Αυτο για τους γνωστους Καλοθελητες................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα γραψω και δυο λογια για 2 αξεχαστους συντροφους εκεινης της τραγικης εποχης. Γερασιμος Δεστουνης και Σεβαστακης Στελιος στελεχη του Κομματος Προεδρος κα Γραμματεας της ΠΕΝΕΝ. Το 1986 πεθαινει ο σ.Γερασιμος απο Καρκινο. Και φερνουνε Ουρανοκατεβατο τον Ανερχομενο Αστερα Νταλακογεωργο........... Ο Στελιος τον Αναβοκατεβαζε Τυχοδιωκτη πεφτοντας διανα στο Στοχο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ok, όμως ο Λεβέντης είναι μια συνεπής δύναμη.
    Σίγουρα τα έλεγε από τότε όμως τι ποσοστά πήρε το κόμμα του στις εκλογές του 1989.
    ΠΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Λεβεντης ειναι ο λαγος του συστηματος τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο!!

      Διαγραφή
    2. ναι και η χρυση αυγη ειναι συνεπης δυναμη.
      παντα ναζιστες και δολοφονοι
      και ο λεβεντης συνεπης ειναι, υπηρετης του συστηματος οπως και τα αυγα!
      εθνικη συνταξη με ταβανι 1500;;; σοβαρα;; ο πατερας μου με 35 χρονια Β/Α ενσημα και στις τελευταιες μισθοδοσιες οι κρατησεις τον μηνα εφταναν το 1000κο 1500 ταβανι; οι χαλυβουργοι 1500;;;
      αντε ρε λαμογια

      Διαγραφή
    3. Θυμάμαι πάντως το 1990 ή 1992, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε στήσει το σόου με τις επαναληπτικές εκλογές στη Β Αθηνών με αφορμή το θάνατο ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (αν το θυμάμαι καλά)...Το ΠΑΣΟΚ έστησε το σόου για δήθεν δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σε μια εκλογή που ήταν αποκλειστικά δική του υπόθεση. Προφανώς κανένα κόμμα δεν συμμετείχε αφού η έδρα άνηκε στο ΠΑΣΟΚ. Με μια εξαίρεση:το κόμμα του Λεβέντη...Μόνο αυτό δέχτηκε να παίζει το ρόλο του κομπάρσου στο σόου του ΠΑΣΟΚ. Και το ωραίο ήταν ότι πήγαιναν και τον ψήφιζαν οργανωμένα νεοδημοκράτες... Από τότε λαγός στα παιχνίδια του δικομματισμού! Πράγματι συνεπής στο ρόλο του ως Χατζηαβάτης (δεν λέω Καραγκιόζης, γιατί έχει τιμημένο όνομα, εικόνα και ήρωας της φτωχολογιάς)!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    4. Μόλις τώρα άκουγα την τοποθέτηση λεβέντη στη Βουλή: Ο vaggelis έχει 100% δίκιο:

      «O Λεβεντης ειναι ο λαγος του συστηματος τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο!!»

      Τελικά όσοι τον ψήφισαν πρέπει να νιώθουν εντελώς Λεβαντομ_λ_κ_ς.
      ΠΤ

      Διαγραφή
    5. Σωστός! Αλλά προς το παρών όσοι τον ψήφισαν... με το συμπάθιο, αλλά στα αρ...α τους!
      Στις πρώτες εκλογές ήταν μια βοηθός του δικαστικού που σε κάποια φάση πήγε να ψηφίσει. Όταν γύρισε το έφερε η κουβέντα, και την ρωτήσαμε όλα καλά; Και αυτή λέει: το μετάνιωσα ήδη αυτό που έριξα!
      Οπότε με τέτοιο κριτήριο, δεν θα αισθάνονται τίποτα οι ψηφοφόροι...

      Κώστας

      Διαγραφή
  9. Poe ξεχασες τη συνεχεια!! και μετα απο αυτη τη συγκυβερνηση με τη ΝΔ η αλλη με ΝΔ ΠΑΣΟΚ τι ηταν? Επισης γιατι δεν ανοιγουν τα πρακτικα να δουμε ποιος ψηφιζε τι τοτε? μηπως φοβαστε μην εκτεθει η ηγεσια σας?
    Επισης με ποια λογικη ΚΚ παρεμβαινει σε καπιταλιστικες κυβερνησεις ?.Οι ευθηνες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ειναι ιδιες οτι και να λετε! Η ταφοπλακα που βαλατε στις ελπιδες τοσο κοσμου (η ηγεσια σας)θα κυνηγαει την αριστερα για παντα!Οποιος υποστηριζει τα λαθη του ΚΚ τοτε ειναι συνυπεύθυνος για την απογοητευση μιας ολοκληρης γενιας!Και οσο και να θελετε να καλυψετε τους αχρηστους της ηγεσιας σας αυτο το λαθο θα τους κυνηγαει παντα!Αν και ανικανοτητα τους πλεον φαινεται απο χιλια πραγματα πωληση σταθμου χρεοκοπια ολων των επιχειρησεων του ΚΚ και ενα κομμα για γελια!!!!
    Τσαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσαντα, τι κομμα ψηφιζεις στις εκλογες; οταν θα μου πεις μετα θα ξαναμιλησουμε
      και σε αυτες, και στις προηγουμενες παρακαλω
      ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω οτι ψηφιζει ανταρσυα. Υπαρχουνε ραμματα για την γουνα τους. Και βεβαια Μουγκα στο συνολικο πλαισιο που συνεβησαν ολα αυτα και που τα γραφω αναλυτικα. Απο εκει αλλωστε ξεπεταχτηκανε και τα Ρεταλια Χαγιος Δελαστικ Ρουσης Μπιτσακης. Περιμενω απαντηση.................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ξέχασες ν'αναφέρεις την ηγεσία, Τσόντα.
      Όλη η Ελλάδα κομμουνιστές ήταν, μέχρι που ήρθε το '89 κι απογοητεύτηκαν, κατάλαβες...να, αυτά κάνει το ΚΚΕ...

      Διαγραφή
    4. Δεν μας εξηγησε ομως τη σημαινει καπιταλιστικη κυβερνηση. Αυτο που προτεινει η ανταρσυα με τους καπιταλιστες να εχουνε τα μεσα παραγωγης τη ακριβως ειναι Δωσε μας τα Φωτα σου. Τα Οπορτουνιστικά............................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψηφιζει τι ρωτατε!!! Γνωστος φαστιστας!!

      Διαγραφή
  10. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δυο!!!Αρα τι για τα λαθη της ηγεσιας σας θα πουμε για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το τι εκανε ο Χαγιος και ο Δελαστικ? Παναγιωτη μια συμβουλη ακουγεσαι χειροτερος απο τον Πλευρη!

    Τσαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι μπραβο τωρα Συνενοηθηκαμε. Παμε λοιπον απο την αρχη. Το ΝΑΡ ταχα μου διαφωνησε με την δεξια στροφη του 1989 και με την δημιουργια του Συνασπισμου. ΜΑΛΙΣΤΑ. Αυτα ομως εχουνε την ριζα τους σε ολα αυτα που αναφερω στα σχολια μου για το 20ο Συνεδριο τα Πολιτικα Μετωπα και τα ενδιαμεσα Σταδια εξουσιας που υπηρχανε στο Προγραμμα του ΚΚΕ απο το 1956 μεχρι το 1991. Δεν ακουσα ποτε τον Χαγιο Γραψα Δελαστικ κ.α να βγαλουνε αχνα για την ανοχη στο ΠΑΣΟΚ απο το 1974 μεχρι το 1989 για ποιο λογο θα μας πεις. Το ΚΚΕ απο το 1996 εχει αλλαξει προγραμμα και μιλαει για Κοινωνικη Συμμαχια. Γιατι γινατε ουρα του συριζα παντου μεχρι τελευταια. Σημερα γιατι εισαστε τακιμια με Λαφαζανη Αλαβανο που το 1989 1991 ητανε πρωτεργατες σε ολα. Για να δουμε............................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Θέλεις και "μπράβο";

      Διαγραφή
    3. Ποιο ηταν το λαθος της ηγεσιας μας περα απο το "συμβολικο" και το λάθος "αρχης", οσον αφορα την κυβερνηση τζανετακη; Με ποιο τροπο εβλαψε τον ελληνικο λαο;

      Το ΚΚΕ, μονο ζημιωθηκε απο την κυβερνηση αυτη, και πληρωσε το λαθος του στο εκατονταπλάσιο. Παρολα αυτα δεν την εκανε για να κυβερνησει, ούτε εξ αιτιας καποιας ματαιοδοξιας, αλλα ηταν ειδικου σκοπου με προσυμφωνημενη διαρκεια ζωης 3 μηνων.

      Επίσης δεν σου κανει εντυπωση που οι υπουργοι αυτής της κυβερνησης δεν ήταν κκεδες;

      Για τα πρακτικα που λες, μπες στο cogito ergo sum και κανε το το σχολιο, δεν ειναι δικο μου αρθρο, ζητα λοιπον απο τον cogito τις πηγες του...εγω δεν τον αμφισβητω παντως.

      Απο εκει και περα, εφοσον εισαι τοση της ορθοδοξιας και ψεγεις το κκε για την κυβερνηση ειδικου σκοπου του 89, για την οποια εχει κανει την αυτοκριτικη του και εχει δειξει εμπρακτα οτι το εχει μαθει το μαθημα του με το να αποφυγει οπως ο διαολος το λιβανι την συγκυβερνηση με το συριζα, πως αντεχεις να εισαι στην ανταρσυα, που οι μισες τις συνιστωσες εβλεπαν θετικα συγκυβερνηση με το συριζα, ενω αραν αρας πηγε και εκανε εκλογικη συνεργασια με λαεν. Πως αντεχεις να εισαι στην ανταρσυα οταν κατα την περιοδο των "Διαπραγματευσεων" κατεβαινατε σε κοινες πορειες στηριξης της κυβερνησης μαζι με τους συριζαιους...και ολα αυτα οχι το 89 αλλα χτες προχτες....

      απλα αναρωτιεμαι



      Διαγραφή
    4. Οσο για τον δελαστικ, να τα διαβαζεις τα σταδιολογικα αρθρακια του
      και οχι δυο μετρα και δυο σταθμα
      τα λαθη του κκε ειναι λαθη και δεν τα ανεχεσαι και μισεις το κκε για αυτο
      ο οπορτουνισμος της ανταρσυας δεν σε ενοχλει...δεκτον
      αλλα μην ερχεσαι να μας κανεις κριτικη απο τα αριστερα βρε τσαντουλα...

      Διαγραφή
    5. Και τρεις ερωτησουλες

      α) Τη θεωρια των σταδιων την εχεις ακουσει;
      β) Ειναι οπορτουνιστικη ή οχι;
      γ) Ειναι η ανταρσυα σταδιολογικη ή όχι;

      Αυτα τα ολιγα
      περιμενω απαντησεις

      Διαγραφή
    6. Οταν ο τσιπρας το 2012 εβγαλε βολτα την εντολη ο Χαγιος ετρεξε να βγαλει Φωτογραφια να μην χασει. Επισης πες μας κατι για τον Κοτζια και την Βαλαβανη ιδυτικα Στελεχη του ΝΑΡ.............. Μπερδευτηκες νομιζες οτι γεννηθηκαμε χτες Ο σ. ΚΑΠΠΟΣ που σας πηρε χαμπαρι νωρις ελεγε οτι ο Αντισταλινισμος ειναι Ντροπαλος Αντικομμουνισμος. Λοιπον απαντησεις σε ολο το πλαισιο απο το 1956 μεχρι το 1991 Τα παραμυθια τελος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. ακριβως αυτο!! ΚΟΤΖΙΑΣ!!
      ο θεωρητικος της δεξιας στροφης του ΚΚΕ!
      α ρε λαμογια!!!!

      Διαγραφή
    8. Τσάντα, που εισαι τσαντα; την εκανες "ροδα τσαντα και κοπανα";

      Διαγραφή
  11. Να προσθέσω και το εξής για τον Λεβέντη:
    Ο Λεβέντης το 1989 κατεβαίνει με την ΝΔ υποψήφιος βουλευτής παίρνει ψήφους από τους τρείς και τον κούκο και αποχωρεί.
    Το 1992 κατεβαίνει ως λαγός του Μητσοτάκη στις αναπληρωματικές εκλογές του 1992 στην βήτα Αθήνας.
    Ο στόχος της δεξιάς ήταν να γελοιοποιήσει πλήρως το ΠΑΣΟΚ πως ζορίζεται να κερδίσει ακόμα και τον Λεβέντη σε ένα τότε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να μην πάρει πολιτικό χρώμα η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου να αφαιρέσει την έδρα από τον Τσοβόλα.
    Για την ιστορία ο Λεβέντης έλαβε γύρω στις 100000 ψήφους από δεξιούς που τότε δεν τις έβλεπε ούτε στον ύπνο του ακόμα και αν είχε προσθέσει όλες τις εκλογικές του καθόδους.
    Με λίγα λόγια στο σπίτι του λαγού δεν μιλάνε για αυτιά Λεβέντη.
    Δυο λόγια για την πορεία της ανανεωτικοπασοκικής αριστεράς που όποιος γνωρίζει πέντε πράγματα από την ελληνική πολιτική σκηνή εύκολα καταλαβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
    Η τότε ανανεωτικοπασοκική αριστερά συμφωνώ πως διάλεξε να γίνει ουρά της δεξιάς.
    Επίσης μην ξεχνάμε πως στην συνέχεια επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ από δεκανίκι της ΝΔ έγινε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ με τα μισά στελέχη του τότε ΣΥΝ να μεταπηδούν στο ΠΑΣΟΚ.
    Σήμερα τα συγκοινωνούντα δοχεία πήραν την αντίστροφη κατεύθυνση με το μισό ΠΑΣΟΚ να μεταπηδά στον ΣΥΡΙΖΑ.΄
    Μην ξεχνάμε την εποχή που εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τα έδρανα του ΣΥΝ ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
    Κ. Σημίτης έριχνε λάσπη στον ανεμιστήρα χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ αριστερό ψάλτη της ΝΔ επειδή το ΚΚ δεν ήθελε να γίνει μέρος των πασοκικών παράνυμφων όπως ο ΣΥΝ μια διάδοση που χρησιμοποιεί και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ για όποιον δεν τον ακολουθεί.
    Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απλά ακολουθεί την διαχρονική του εξάρτηση από τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
    εργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για όσους τα ζήσαμε απο μέσα αυτά ήταν μεγάλα ιδεολογικά μαθήματα. μέσα σε διάστημα 4 ετών είχαμε την συγκρότηση του συνασπισμού, την συγκυβέρνηση με την νδ για τους λόγους που αναφέρει το κείμενο,την διάσπαση στην ηγεσία της κνε (γράψας), την διάλυση του συνασπισμού, και τέλος της ανατροπές στην ΕΣΣΔ. Αν δεν υπήρχαν οι σκληροί της ηγεσίας και οι παλιοί αγωνιστές που ξέραν τι θα πει οπορτουνισμός (1968) σκεφτήτε τι κόμμα θα είχαμε τώρα. Σίγουρα η στρατηγική μας σε όλοι την δεκαετία του 80 ήταν λάθος ή να το πώ πιο διαλεκτικά δεν ηταν ξεκάθαρη. όμως για αυτό δεν φταίει μόνο η ηγεσία. είναι μια ιστορική πορεία που αναγκαστικά έπρεπε να περάσουμε δεν γινόταν αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για όσους τα ζήσαμε απο μέσα αυτά ήταν μεγάλα ιδεολογικά μαθήματα. μέσα σε διάστημα 4 ετών είχαμε την συγκρότηση του συνασπισμού, την συγκυβέρνηση με την νδ για τους λόγους που αναφέρει το κείμενο,την διάσπαση στην ηγεσία της κνε (γράψας), την διάλυση του συνασπισμού, και τέλος της ανατροπές στην ΕΣΣΔ. Αν δεν υπήρχαν οι σκληροί της ηγεσίας και οι παλιοί αγωνιστές που ξέραν τι θα πει οπορτουνισμός (1968) σκεφτήτε τι κόμμα θα είχαμε τώρα. Σίγουρα η στρατηγική μας σε όλοι την δεκαετία του 80 ήταν λάθος ή να το πώ πιο διαλεκτικά δεν ηταν ξεκάθαρη. όμως για αυτό δεν φταίει μόνο η ηγεσία. είναι μια ιστορική πορεία που αναγκαστικά έπρεπε να περάσουμε δεν γινόταν αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω παντως απο εκεινη την εποχη εχω να προσθεσω την μεγαλη χαρα και προσμονη που εφερε η δημιουργια του Συνασπισμου και την απογοητευση οσων ακολουθησαν.
    Συμφωνω με τον stelios και προσθετω οτι το ψυχολογικο σκαμπανεβασμα ηταν μεγαλο!
    Ενα τρενακι του λουναπαρκ για ολους τοτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ λογικο να φερει χαρα σε ενα κοσμο που του ειχαμε Φλομωσει το Κεφαλι μεσα απο κοινοβουλευτικες αυταπατες παραμυθια για δημοκρατικες και αριστερες ταχα μου δυναμεις και Σοσιαλισμο μεσα απο ενδιαμεσα σταδια εξουσιας................. Ειχε φροντισει 0 Οπορτουνιστικος χυλος της ΕΔΑ μεχρι το 1974 να τα κανει ολα Σμπαραλια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κατά τη γνώμη μου και η στάση του Χαρίλαου.
    Αν και μάλλον δε συμφωνούσε με την όλη εξέλιξη (συγκρότηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, συγκυβέρνησης Τζανετάκη κλπ), υπάκουε τις αποφάσεις της ΚΕ πιστός στην αρχή του δημαοκρ. συγκεντρωτισμού. Δεδομένου ότι σε εκείνη τη φάση η πλειοψηφία ήταν με τον οπορτουνισμό. Ή μήπως κάνω λάθος?
    Αυτό νομίζω φαίνεται από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα μετά. Δηλ όταν έμεινε στο Κόμμα κατά τη διάσπαση (όπου η πλειοψηφία ΟΡΙΑΚΑ ΔΕΝ ήταν με τον οπορτουνισμό) στηρίζοντας την Αλέκα και τις παραπέρα επιλογές.

    ......ιστορικά κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και μετά τις συμφωνίες του '44 (Γκααζέρτα και Βάρκιζα). Το είχε παραδεχτεί ο Χαρίλαος το λάθος του Κόμματος. Προχτές στην ΕΡΤ έπαιξε ένα παλιό ντοκιμαντέρ που μου θύμισε τη θέση του αυτή.




    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαρίλαος συμφωνούσε και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΝ μην λέμε ότι θέλουμε.Όλοι του οι συνεργάτες ήταν ένας και ένας

      Διαγραφή
    2. Ασε τις Εξυπναδες. Το Προγραμμα του ΚΚΕ απο το 20ο Συνεδριο με την Καθεραιση του Ζαχαριαδη μίλαγε για Πολιτικα Μετωπα. Αυτα εφαρμπζε ο Καπεταν Γιωτης μετα το 1974 την στιγμη που απο το 1958 δεν υπηρχε ΚΚΕ. Τα Στελεχη που αναδειχτηκανε μετα το 1974 δεν ητανε επιλογη του Καπεταν Γιωτη. Ολοι η Ευθυνη ανηκει στο Εγκλημα της ΕΔΑ Σοβαρεψου...................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η Μαρία Δαμανάκη ήταν ή δεν ήταν προσωπική επιλογή του Χαρίλαου για επόμενη ΓΓ του ΚΚΕ ; Μπορείς να απαριθμήσεις πόσοι από τους κοντινούς του Χαρίλαου έφυγαν με το ΣΥΝ και πόσοι είναι με το ΚΚΕ σήμερα ; Η προσφορά του Φλωράκη είναι δεδομένη.

      Δε διαφωνώ για την ΕΔΑ και όσα άλλα λες Παναγιώτη , υπογραμμίζω πως ο Χαρίλαος ήξερε τι έκανε ,ακολουθούσε προτάσεις της ΚΕ και ήταν υπέρ της προσέγγισης με τον Κύρκο και την ΕΑΡ

      Διαγραφή
    4. Περασμένα ξεχασμένα ότι έγινε έγινε
      Οπως έγραψες Παναγιώτη να ΜΗΝ επαναληφθεί το έγκλημα της ΕΔΑ που το ΚΚΕ διαλύθηκε και ευτυχώς που η Αλέκα ως ΓΓ κράτησε το κόμμα ζωντανό τις δύσκολες στιγμές

      Διαγραφή
    5. Ο Καπεταν Γιωτης πειθαρχουσε στις Αποφασεις και στο προγραμμα του Κομματος που ερχοτανε απο το παρελθον. Υπερ της προσεγγισης προσωπικα δεν ητανε. Περασμενα ναι ξεχασμενα ομως δεν πρεπει να ειναι για να μη συμβουνε ξανα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  17. "Αριστεροι" για ολες τις δουλειες. Η σοσιαλδημοκρατια δεν αλλαζει..
    .

    http://zoornalistas.blogspot.gr/2015/10/blog-post_27.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Καπεταν Γιωτης στο βιβλιο του Θεοχαρατου αναφερει.Η Διαλυση των Κ.Ο το 1958 ητανε Καταστροφικη ενεργεια. Δεν ειναι μονο οτι υπαρχει μια γενια χαμενη ειναι και οτι η επομενη που χρησιμοποιουμε μετα το 1974 δεν εχει Ταξικο κριτηριο και πολυ φοβαμαι οτι θα το πληρωσουμε. Για ποιους μιλαει παραθετω. Ανδρουλακης Δαμανακη Δραγασακης Λαφαζανης Αλαβανος Καραγκουλες Καρτερος Γραψας Χαγιος Δελαστικ Κοτζιας Βαλαβανη κ.α.................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τί έχετε να πείτε για τις μαρτυρίες του σ. Νίκανδρου Κεπέση ?
    Κατά την προσωπική μου γνώμη ΟΛΗ η ηγεσία του Κόμματος (γ.γ. Α. Παπαρήγα κ.τ.λ.), εάν είχαν ελάχιστο ήθος θα έπρεπε να είχαν θέσει την παραίτηση τους στην διάθεση του Κόμματος μετά την διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. στην οποία διάλυση πρωτοστάτησε ο Μ. Γκορμπατσώφ, που τον λιβάνιζαν μέχρι τελευταίας στιγμής.
    (βλέπε Ν. Κεπέση, περι του αγάλματος του Ηρακλή, περί του δώρου για το ηράκλειο έργο που επιτελεί με την λεγόμενη Περεστρόικα, δώρου που δώθηκε σ' αυτόν από την Α. Παπαρήγα στις 19 Ιουνίου 1991 δηλαδή όταν όλα πλέον είχαν τελειώσει για την Ε.Σ.Σ.Δ.)

    ας σημειωθεί πως η παραπάνω "μεγάλη Μαρξίστρια ηγέτης" δεν ετόλμησε να πάρει ΚΑΝΕΝΑ κομματικό μέτρο κατά του σ. Ν. Κεπέση, παρά την δημοσίευση το 2006 βιβλίου του στο οποίο κατηγορεί ευθέως τον Χ. Φλωράκη για ηθική αυτουργία στην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ από την σοβιετική ηγεσία του αρχηγού του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εκ παραδρομής παραλήφθηκε η παραπομπή στα γραφόμενα του Ν. Κεπέση

    http://anasintaxi.blogspot.gr/2007/05/blog-post_18.html

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτα που γραφεις ειναι Κουραφεξαλα. Επι της Ουσιας εχεις να πεις κατι για ολα αυτα που απο το 1956 μεχρι το 1974 κανανε Σμπαραλια το ΚΚΕ μεσα στον Οπορτουνιστικο χυλο της ΕΔΑ. Εκει ειναι για το ζητημα. Ξερω ακριβως που πονας. Σας τσουζει το οτι το ΚΚΕ απο το 15ο Συνεδριο το 1996 το ΚΚΕ αλλαζοντας προγραμμα και μιλωντας μονο για Κοινωνικη Συμμαχία εκοψε καθε σχεση με τα Οπορτουνιστικα Σκουπιδια. Φτιαξε ενα μετωπο με τον Λαφαζανη να γίνεις Καπιταλιστικη κυβερνηση και τα αλλα αστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. σε ποιούς αναφέρεσαι α-νόητε γράφοντας "Σας τσούζει" ?
      Σε βεβαιώ πως με τις ύβρεις δεν συγκαλύπτονται ογκόλιθοι προδοσιών του Σοσιαλισμού.
      Ώστε έτσι !
      Το 1973 μάθαμε πως ο Νίκος Ζαχαριάδης πέθανε απο καρδιακή προσβολή και το 1991 πως αυτοκτόνησε απαγχονισμένος !
      Φαίνεται πως ο ιατροδικαστής του 1973 βλέποντας κάποιον - τον Ν. Ζ. - να κρέμεται από ένα σχοινί έκανε ένα μικρό λαθάκι και θεώρησε πως πέθανε από την καρδία του !
      Δεν ντρέπεσαι λίγο ?

      TALIBAN

      Διαγραφή
    3. Σε εσενα και σε ολο το Οπορτουνιστικο περιβολι. Εσεις προδωσατε και ανατρεψατε τον Σοσιαλισμο απο τα μεσα με Αφετηρια το 1956. Τοιος πρεπει να ντρεπεται το γνωριζεις πολυ καλα. ΟΙ Φιλοι σου ητανε στην ηγεσια του ΚΚΣΕ απο το 1956 ατοι τον στειλανε εξορια στο Μποροβιτσι και στο Σοργκουτ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝΕ. Μουγκα λοιπον Σοσιαλφασιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  21. @TALIBAN
    Ο καθενας σαν και εσένα μας γράφει και από μια μ...κία, αλλά επί της ουσίας τίποτα! Πάντως σίγουρα μπορώ να σου πώ τι λέγανε κομμουνιστές σαν τον Κεπέση για οπορτουνιστές του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτά μάλλον δεν "ξέρεις" "τίποτα". Αλλά όταν μπερδεύεις την πολιτική με το κουτσομπολιό, αυτά γίνονται. Γιατί είσαι σε ένα χώρο που έχει αποδεχτεί τον κυβερνητισμό στα πλαίσια του καπιταλισμού. Και όλα τα άλλα που γράφεις είναι απλά τρίχες!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ kk-1
      θρασύτατε τύπε, από που συμπεραίνεις πως υποστηρίζω την ANTAR-CIA ή όποια άλλη τάση ?
      Φαίνεται πως θα είναι "τρίχες" και "κουτσομπολιό" όσα ΕΓΓΡΑΦΩΣ και από κομματικές θέσεις διατυπώνει και καταγγέλλει ο σ. Ν. Κεπέσης, για τον οποίο η άνευ αρχών γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα - ξανατονίζω - δεν ΤΟΛΜΗΣΕ να πάρει κανένα κομματικό/καταστατικό μέτρο.
      Αλλά αυτά είναι τα χάλια των περισσοτέρων σημερινών "κατα φαντασία Σταλινικών", οι οποίοι εκπαιδεύονται ώστε με ύβρεις και ψευδολογίες να αντιπαρέρχονται ογκώδη ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. @taliban
      οπως πολλοι, καλο ειναι καποιοι οταν φτανουν σε μια ηλικια να μπαινουν αυτοβουλος σε καραντινα!
      γιατι μεχρι ο ν.κ. να βγαλει το βιβλιο ηταν κανονικα στο ΚΚΕ με επικεφαλη την αλεκα και στα εντυπα του κανονικα και δεν τον ακουσα ποτε να λεει κατι διαφορετικο. 14 χρονια τι περιμενε;
      αρκετα με τον καθε ενα που προσπαθει στα στερνα του να παρει τα ευσημα απο την αστικη ταξη και τα καθε λογης λαμογια αντικομμουνιστες που περιμενουν κατι τετοιο για να βγουν στα πληκτρολογια και να πουν την εξυπναδα τους!
      οσο για τον χωρο σου αγαπητε (ωραιο νικ παρεπιπτοντως) ψαξτε να βρειτε στο περαμα ποσα χρονια κανατε κολεγιες με τους χρυσαυγητες και τους εργοδοτες για ξεχωριστο σωματειο και ασε τα εσωτερικα του ΚΚΕ να τα λυσουν οι ΚΚΕδες μονοι τους.
      αναγκη απο χαφιεδες να ανακατεβονται δεν εχουμε.
      επιδοξους κοτζιαδες δεν δεχομαστε!

      Διαγραφή
    3. επισης ψευδεσαι, μια χαρα μετρα πηρε το κομμα και για τον ν.κ. και για αλλους

      Διαγραφή
    4. Συνεχισε να Σκουζεις οσο θελεις. Το ΚΚΕ αυτον τον δρομο που βαδιζει τα τελευταια 25 χρονια δεν τον αλλαζει αντιμετωπιζποντας τον Οπορτουνισμο ολων των αποχρωσεων σαν 5η Φαλαγγα Τυμβωρυχοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. συνεχίζετε το υβρεολόγιο.
      (πρός modesto, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ)

      ΠΡΟΚΛΗΣΗ προς modesto.
      Ανάφερε τα κομματικά/καταστατικά μέτρα που πάρθηκαν κατά του Νίκανδρου Κεπέση.
      @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
      Το ποιός σκούζει αφιονισμένα είναι ολοφάνερο για κάθε αναγνώστη με ελάχιστο ΗΘΟΣ. Βέβαια η έννοια ΗΘΟΣ μάλλον είναι άγνωστη σε σένα.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    6. Σοσιαλφασιστας οπως εσυ σιγουρα δεν υπαρχει με ηθος. Μαντροσκυλα του Καπιταλισμου Δολοφονοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  22. @Γελοιότητα TALIBAN
    "θρασύτατε τύπε, από που συμπεραίνεις πως υποστηρίζω την ANTAR-CIA ή όποια άλλη τάση ?",
    Οι μόνοι που αξιοποιούσαν το συγκεκριμένο"βιβλίο" ήταν μιας συγκεκριμένης τάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Από τη συγκεκριμένη φράση σου όμως κάλλιστα μπορώ να πώ ότι είσαι χρυσαυγίτης.
    Αυτά για να δουν ορισμένοι από διάφορες γκρούπες που αξιοποιούν αυτά τα γελοία κατασκευάσματα για το ΚΚΕ, οτι μηχανισμοί του συστήματος σαν τους ναζί της Χ.Α. βρίσκονται από πίσω. Οι γελοίοι που είναι κότες και φορούν μια ζωή μάσκες για να κρύψουν ποιοί είναι!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απαντάτε στον Χρυσαυγίτη. Αν έχουν τα π..άρια και ούτε είναι άντρες, να παραδεχτούν ότι σκοτώνουν και χτυπούν κόσμο με την κάλυψη της αστυνομίας και μόνο μαζεμένοι σε ομάδες άνω των 30. Και μετά κρύβουν την ιδιότητα τους...Φοβούνται τα αφεντικά τους μην τους σαπίσουν στο ξύλο αν πουν κάτι διαφορετικό!
      kk-1

      Διαγραφή
  23. Η Αποκατασταση των Επαναστατικων χαραχτηριστικων του ΚΚΕ μετα το 1991 εχει φερει σε Πανικο και απογνωση ολο των Οπορτουνιστικο Βοθρο. Συνεχιζουμε με βαση την στρατηγικη μας με την Λαικη Συμμαχια για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των Μεσων παραγωγης. Δεν συμμετεχουμε σε καμμια κυβερνηση οσο οι καπιταλιστες ειναι στην εξουσια. ΛΥΣΑΞΤΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ταλιμπαν... Ντρεπεσαι να πεις σε ποιο χωρο ανηκεις; ο καλυτερος τροπος να βαλεις φρενο σε αυτα που θεωρεις εικασιες οσον αφορα την στρατευση σου ειναι να την αποκαλυψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατ' αρχάς Poe, επειδή νομίζω πως ανήκεις στους διαχειριστές του ΙΣΤΟΛΟΓΊΟΥ.
      Όπως ρητά αναφέρουν οι ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ του Ιστολογίου,
      σχόλια με :
      Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
      Β) εκτός θέματος ανάρτησης
      Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
      Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
      Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

      ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

      Δεν είδα λοιπόν - σύμφωνα με τους κανόνες που το ίδιο το ιστολόγιο θέτει για τον εαυτό του -
      ούτε καν μια παρατήρηση, πόσο μάλλον διαγραφή, για τα χυδαία υβριστικά σχόλια εναντίον μου των
      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, modesto, kk-1.
      Σε αντίθεση αν μπορείς ανάφερε έστω ένα δικό μου τέτοιο (υβριστικό) σχόλιο.

      Τώρα επι της ουσίας.
      Πρέπει να υποχρεούται κανείς για να θεμελειώσει την όποια θέση υποστηρίζει - και μάλιστα εν προκειμένω εγώ με ακλόνητα ντοκουμέντα - να δηλώνει κομματική ταυτότητα ?
      Οι ευρισκόμενοι σε παροξυσμό μίσους παραπάνω αναφερόμενοι, πρώτα με κατηγόρησαν πως υποστηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τέλος την Χρυσή Αυγή !
      Εκτός του ότι δεν έχει καμμία μα καμμία σημασία ποιόν πολιτικό χώρο υποστηρίζει ο σχολιάζον, νομίζω πως είναι καταφανέστατο ακόμη και για χαζούς ποιόν χώρο υποστηρίζω εγώ, πράγμα που επαναλαμβάνω δεν έχει εντελώς καμμία σημασία με το ζήτημα της συζήτησης.
      Χρειάζεται μήπως να υποβάλλεται δήλωση νομιμοφροσύνης πρός το ΚΚΕ για να μπορούμε να γράφουμε σχόλια ?
      Γιατί και εσύ γράφεις οτι ντρέπομαι να πώ σε ποιό χώρο ανήκω ?
      Μήπως αντι να πάρω απαντήσεις στα όσα σαφέστατα έθεσα στο πρώτο μου σχόλιο, υποβάλλομαι σε κάποιο είδος ανάκρησης πολιτικών φρονημάτων ?

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. Αλλα λογια να αγαπιομαστε. Εριξες την Αντικομμουνιστικη χολη σου και τωρα το παιζεις ταχα θιγμενος. Απαντησεις πηρες σε ολα. Εσυ δεν μας εδωσες καμμια απαντηση στα θεματα που συζηταμε. Αντε περιμενουμε.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ναι,ναι, δεν έχει σημασία...βέβαια...

      Διαγραφή
    4. Εχει τεραστια σημασια ποιο χωρο υποστηριζει κανεις
      εγω για παραδειγμα δεν εχω καταλαβει ποιον χωρο υποστηριζεις, μπορει να ειμαι και βλακας δεν λεω, θα ηθελα ομως να μιλαω με ανοιχτα χαρτια... για εμενα αν θες εχει σημασια τι ψηφιζεις, οχι για να σου επιτραπει η οχι να σχολιασεις, αλλά επειδη το ποιος την κανει την κριτικη ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ πως να το κανουμε

      αν δεν θες να πεις, με γεια σου με χαρα σου, απλα και εγω δεν μπορω να συζητησω σοβαρα μαζι σου


      Οσο για το αν θα σβησω τα σχολια, εγω εχω το κακο η καλο συνηθειο να μη σβηνω σχολια. Οταν ηρθα να γινω συντακτης στο redfly το ξεκαθαρισα αυτο στους αλλους διαχειριστες και το δεχθηκαν.

      Προσωπικα τους σεβομαι τους κανονες οσο μπορω, γραφω επωνυμα, προσεχω με τους χαρακτηρισμους κλπ. Ειμαι δε της αποψης, οτι αυτος που χρησιμοποιει αδικους προσβλητικους χαρακτηρισμους και βρισιες στην ουσια τον εαυτο του υπονομευει και οχι τους αλλους...
      ...του δινει μάλιστα και ευκαιρια κάποιου να παραπονεθει για τους τυπους και να αποφυγει μερικες αβολες ερωτησεις οταν υπαρξουν "χαρακτηρισμοι" οπως λες.


      ...απο εκει και περα οπως σου ειπα πες μας σε ποιο πολιτικο χωρο εισαι


      Διαγραφή
    5. Στο ΝΑΡ ειναι με τους Χαγιο Δελαστικ Μπιτσακη και Ρουση. Που υποτιθεται οτι διαφωνησανε με την δεξια στροφη του 1989 και 25 χρονια μετα ειναι αγκαλια με αυτους που ταχα διαφωνουσανε. Μοναδικος τους στοχος η λυσσα τους για την Στρατηγικη του ΚΚΕ τα τελευταια 25 χρονια που δεν τους αφηνει περιθωριο να αλωνιζουνε με το παραμυθι της δηθεν Αριστερας.Ορκισμενοι Αντικομμουνιστες ειναι τους εχω ζησει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Αν ειναι οντως στο ναρ(γιατι απο αυτα που λεει και εγω αυτο θα πιστευα), εκτος του οτι ειναι ψευτης οταν δεν παραδεχεται οτι ειναι στην ανταρσυα, ισχυουν τα οσα ειπα και πιο πανω για την τσαντα και η οποια ολως παραδοξως δεν ξαναγραψε, ισως για αυτο να ντρεπονταν και να το πει ο φιλος ταλιμπαν.

      Αν δεν ειναι στο ναρ να μας πει που ειναι

      τοτε και εγω θα τοποθετηθω στα περι της παπαρηγα και στα περι των στελεχων πυο θα επρεπε να ειχαν υποβαλει παραιτηση(θα βολευε πολυ αυτο καποιους...)

      Διαγραφή
    7. Πετυχες διανα. Θα τους βολευε οσο τιποτα. Τα εχουνε με την Αλεκα γιατι ειναι αυτη που με λιγους ακομα στην ηγεσια κρατησανε το ΚΚΕ ορθιο στο χαος του 1991 και το κυριοτερο προχωρησαμε και σε αλλαγη προγραμματος το 1996 που εβαλε τα πραγματα στην θεση τους Εχω γραψει τοσα για τις κυριες αιτιες τις καταστροφης μεχρι το 1974 και δεν εχουνε βγαλει αχνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  25. @ modesto

    επαναλαμβάνω την ΠΡΟΚΛΗΣΗ που έκανα στο σχόλιο μου πρός εσένα.

    "Ανώνυμος16 Οκτωβρίου 2015 - 5:07 μ.μ.

    ΠΡΟΚΛΗΣΗ προς modesto.
    Ανάφερε τα κομματικά/καταστατικά μέτρα που πάρθηκαν κατά του Νίκανδρου Κεπέση."

    Για να σε προκαλέσω περισσότερο, επειδή κάνεις την πάπια αφού πρώτα γράψεις ψέμματα στο σχόλιο σου :
    "modesto16 Οκτωβρίου 2015 - 4:40 μ.μ.
    επισης ψευδεσαι, μια χαρα μετρα πηρε το κομμα και για τον ν.κ. και για αλλους"

    σε παραπέμπω στην παρακάτω σελίδα του Ριζοσπάστη, για τον θάνατο του σ. Νίκανδρου Κεπέση.
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5118137

    Ψεύτη, έ ψεύτη.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τυμβορυχε Σοσιαλφασιστα δεν μπορεις να λερωσεις τον Νικανδρο ουτε κανενα απο την ηγεσια Αθλιε. Οσο και να Σκουζεις δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Συνεχισε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρακαλω τους σχολιαστες να κοπουν οι χαρακτηρισμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν μιλουσαμε πχ για κινηματογραφο για το μπασκετ ή για διαφορα αλλα ζητηματα, δεν θα απαιτουσα να μου πεις το χωρο που ανηκεις για να σε σεβαστω

    οταν ομως προσβαλεις και επιτιθεσαι στον χωρο τον οποιω ανηκω κινηματικα εγω, θελω να δω απο ποια θεση και σταση μου κανεις κριτικη

    γιατι αν πχ εισαι ναρ, και βρισκεσαι δηλαδη μεσα σε ενα χωρο που κολυμπα στην σταδιολογια, και την ανεχεσαι μια χαρα, σε ενα χωρο πυο εχει κανει τρελες πλατες στο συριζα και στην λαεν(και στη σοσιαλδημοκρατια γενικα)...που κατουραει στον ταφο του μαρξ και του λενιν(και μη μου πεις οτι δενε ιστε τινγκα στος αναθερωρητες γιατι θα πεσω κατω να γελαω), που στο συνολο του δεν ηξερε ποτε τι παει να πει εργατης και οχι τυχαια, και δινει εμφαση σε περιφερειακα ζητηματα της πολιτικης παλης που πολλα απο αυτα ειναι και ζητηματα της αστικης κοινωνιας(lgbt, νομιμοποιηση ναρκωτικων κλπ)... ε ενα τετοιο ατομο θεωρω οτι γινεται αστειο οταν κανει στο δικο μου χωρο κριτικη απο αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που σκαρφίστηκες POE πως προσβάλω και επιτίθεμαι στον χώρο που κινηματικά (=νέα ορολογία) ανήκεις εσύ ?
      Η αναφορά στον Ν. Κεπέση που μέχρι που πέθανε ήταν στέλεχος του ΚΚΕ είναι προσβολή ?
      Πολύ ιδιότυπη η λογική σου.
      Η παράνοια των modesto & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, εκ των οποίων ο πρώτος δηλώνει (ψευδώς, έκανε την πάπια όταν τον προκάλεσα ΔΥΟ φορές)
      και ο δεύτερος με κατηγορεί σαν τυμβωρύχο - σοσιαλφασίστα επειδή (κατά την βλακώδη σκεπτική του) θεωρεί πως προσβάλω τον Νίκανδρο,
      δεν σου κινεί διόλου την περιέργεια ?
      Επειδή δηλώνουν αμφότεροι ένθερμοι υποστηρικτές του ΚΚΕ μπορούν άνετα να γράφουν ότι αλληλοσυγκρουόμενη αρλούμπα κατεβάσουν, χωρίς κανείς ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ να ενοχλήται, ούτε καν να το παρατηρεί.
      (εδώ ταιριάζει η λαική παροιμία, θεέ μου κάνε με τρελό να με φοβάται ο κόσμος)

      Ενώ το δικό μου σχόλιο χρήζει εξαιρετικού λουσίματος με οχετούς ύβρεων και μετά ανάκρισης για το σε ποιόν "κινηματικό χώρο ανήκω".

      Δεν πάμε καθόλου καλά.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. σορυ να το πω ευγενικα
      με αστικη ευγενεια

      "θα σας παρακαλουσα να μου πειτε σε ποιο πολιτικο χωρο ανηκετε κυριε ταλιβανιε, θα το θεωρουσα εντιμο απλο πλευρας σας οπως επισης και προυποθεση για παραπερα διαλογο"

      Διαγραφή
    3. Οχι καθολου επιθεση
      απο το πρωτο και μονο σχολιο σου

      "Κατά την προσωπική μου γνώμη ΟΛΗ η ηγεσία του Κόμματος (γ.γ. Α. Παπαρήγα κ.τ.λ.), εάν είχαν ελάχιστο ήθος θα έπρεπε να είχαν θέσει την παραίτηση τους στην διάθεση του Κόμματος μετά την διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. στην οποία διάλυση πρωτοστάτησε ο Μ. Γκορμπατσώφ, που τον λιβάνιζαν μέχρι τελευταίας στιγμής."

      και

      "ας σημειωθεί πως η παραπάνω "μεγάλη Μαρξίστρια ηγέτης" δεν ετόλμησε να πάρει ΚΑΝΕΝΑ κομματικό μέτρο κατά του σ. Ν. Κεπέση, παρά την δημοσίευση το 2006 βιβλίου του στο οποίο κατηγορεί ευθέως τον Χ. Φλωράκη για ηθική αυτουργία στην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ από την σοβιετική ηγεσία του αρχηγού του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη."


      καμια επιθεση...καμια και καμια προσβολη

      θες να με βγαλεις και τρελο;



      Διαγραφή
    4. Δεν πιστευω κυριε να ειστε τελικα εις το ναρ, να ψηφιζεται ανταρσυα, και να λεγατε ψεματα πιο πανω

      δεν μπορω να πιστεψω κατι τετοιο για το ατομο σας... εγω προσωπικα θα εγγυουμουν οτι δεν εισασθε, αρκει να ηξερα τι πραγματικα εισασθε

      Διαγραφή
    5. θα με ηναγκασετε χωρις να το θελω να σας βαλω στο τσουβαλι με τις γατες, και υστερα να σας κανω φαλαγγα για να σας υποχρεωσω να μου πειτε
      ειμεθα βαρβαροι το παραδεχομαι, προσπαθουμε να σας ανακρινουμε με καθε τροπο και υποχρεωτικως να μας πητε τις πολιτικες σας προτιμησεις
      καταλαβαινω οτι αισθανεσθε απειλη, σας ζητω συγνωμη προκαταβολικα εκ μερους τους καθεστωτως του redfly Planet και σας διαβεβαιω πως δεν ειναι κατι προσωπικο, την δουλεια μας κανουμε ως βασσανιστες και εμει, ο αρτος να βγαινει

      Διαγραφή
  29. και ειναι θεμελιωδους σημασιας για το ναρ να ειναι το κκε "λαθος"
    διοτι αν παραδεχθουν οτι το κκε ειναι συννεπες μ-λ κομμα, τοτε θα πρεπει να εξηγησουν γιατι και αυτοι δεν επιστρεφουν αλλα διατηρουν το δικο τους "καπετανατο"

    εχει ομως πλακα που αυτοι οι πολιτικοι γυρολογοι, εχουν με τις επιλογες τους ξεφτυλισει καθε εννοια μαρξισμου, κανουν "μετωπα"...συνεργασιες, πως το λετε... με συνιστωσες οπως η αραν/αρα και ερχονται μετα και χτυπανε τους κκεδες για τα λαθη του παρελθοντος, τα οποια οι κκεδες απο μονοι μας τ αεχουμε αναγνωρισει και εχουμε εμπρακτα δειξει οτι μαθαμε απο αυτα το μαθημα μας

    ...περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις που λενε...
    γιατι αν πες ειχαν ενα δικιο τοτε που διαφωνησαν και διαχωρησαν τη θεση τους(σιγουρα παντως δεν ειναι τοσο αξιοθαυμαστοι οσο αυτοι που εμειναν και παλαιψαν και κρατησαν το κομμα-ναι ρε την αλεκα και τα αλλα παιδια εννοω), αυτο το δικιο τους το εχουν χασει οι ναριτες με καθε βημα της πορειας τους απο εκει και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Κατασταση που ητανε τοτε το ΚΚΕ φαινοτανε οτι ειχανε δικιο και παρασυρανε και Συντροφους που δεν ειχανε καμμια σχεση μαζι τους. Λειτουργουσανε σαν φραξια απο τις αρχες του 80 οπως και τα αλλα καλοπαιδα. Στοχος τους ητανε να παρασυρουνε κοσμο στην εξοδο το 1989 ωστε να επικρατησουνε οι αλλοι το 1991. Ο σ.Καππος του πηρε χαμπαρι νωρις και διαχωρησε την θεση τους. Ολοι τους βρηκανε τις πορτες του Κομματος ανοιχτες το 1974 και μπηκανε μεσα αλωνιζοντας. Ασ ειναι καλα το Μπαχαλο της ΕΔΑ....................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  30. Με συγχωρείτε που ξεφεύγω από το ζήτημα αλλά εγώ μια περηφάνια σήμερα την ένιωσα και το 89 δε με πολυαπασχολεί.
    https://www.youtube.com/watch?v=37E3YnLyYu0
    Άχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @all
    παιδια. δεν ξερω τον Taliban οπως θα τρεξετε πολλοι να πειτε και ουτε συμφωνω μαζι του(δεν ξερω τα γεγονοτα και τα προσωπα που αναφερει οποτε δεν παιρνω θεση) αλλα να πω μονο κατι
    ΔΕΝ ειναι δυνατον να "επιτιθεστε" σε καποιον επειδη λεει κατι που δεν συμφωνειτε.
    Αν μαλιστα παραθετει στοιχεια(ονοματα,βιβλια,ημερομηνιες) τοτε πρεπει να κριθει αν αυτα ειναι αληθινα και ΑΝ τα παραποιει,οχι για το αν οι αποψεις του εξαιτιας των στοιχειων δεν συμφωνουν μαζι σας.
    Poe επετρεψε μου να μην συμφωνησω για την "αναγκη" σου να μαθεις τι ψηφιζει.
    Σημασια εχει αν αυτα που λεει ειναι αληθεια(ξαναλεω ΔΕΝ ξερω αν ειναι αληθεια..περιμενω να βγαλω ακρη μεσα απο την κουβεντα).
    ΔΕΝ εχει σημασια αν ενας αστος οικονομολογος πχ κατεκρινε την ΝΕΠ.. ειχε προβληματα αντικειμενικα,ασχετα απο ποιος τα παρατηρει.
    Αν ενας συριζαιος ναριτης(τυχαια ονοματα) ή δεν ξερω τι,κανει κριτικη στον Τροτσκι ειναι σωστη κριτικη ή οχι?
    Αν ενας αστος ιστορικος(οχι κομμουνιστης) μιλησει για την καταντια του καπιταλισμου,δεν πρεπει να τον ακουσουμε?
    Κοινως,να σταματησουμε τις ad hominem επιθεσεις και να δουμε τι λεει.
    ΔΕΝ εχει σημασια για ποιο λογο κανει κριτικη ο Taliban(αν ειναι κακοβουλη ή οχι..αυτο ειναι δικο του θεμα και κανεναν δεν επηρεαζει εδω μεσα)..αυτο που εχει σημασια,ειναι αν λεει αληθεια και δεν παραποιει στοιχεια και γεγονοτα.
    Αν το κανει αυτο(ειναι συνεπης με την ιστορια) τοτε πρεπει να αντιμετωπιστει σε αυτο και μονο το επιπεδο
    Σαν να λετε ο Ενγκελς δεν επρεπε να γραψει το Αντι Ντυρινγκ και αντιθετα ελεγε "μιλας και εσυ ρε Ευγενιε..ασε μας τωρα!" :-)
    Ελπιζω να συνεχιστει η κουβεντα,ειναι ενδιαφερον το θεμα!
    Επισης Poe νομιζω οτι εισαι ιδαιτερα "φειδωλος" στις παρατηρησεις οταν οπαδοι του κκε βριζουν καποιον και ιδαιτερα αυστηρος οταν γινεται το αντιθετο!
    Το καταλαβαινω οτι γινεται ασυναισθητα,σχεδον υποσυνειδητα και δεν το αναφερω ως παρατηρηση,αλλα σαν γεγονος.

    υγ:ξαναλεω,δεν ξερω τον Taliban,και ΔΕΝ ξερω αν οσα λεει στεκουν.
    Θεωρω ομως οτι πρεπει να του απαντησετε, οσοι ξερετε, για αυτα που λεει και οχι για αυτα που ψηφιζει.
    Αν καποιος θελει να μου απαντησει,μην το κανει.
    Προεχει η κουβεντα που ανοιχτηκε εδω και η αποψεις που τεθηκαν..για εμας τουλαχιστον που ξερουμε ελαχιστα(καθολου) το θεμα!
    Παρακολουθω (και ταυτοχρονα διαβαζω τα λινκ που δινετε) με μεγαλο ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειραζει ρε dimk
      εσενα ας μη σε ενδιαφερει τι ψηφιζει
      εμενα με ενδιαφερει
      στο κατω κατω απο διαφορετικη θεση το βλεπουμε
      εγω ειμαι κκε και κανει και καλα αριστερη κριτικη στο κκε
      εσυ δεν εισαι κκε, γιατι να σε σκοτιζει; εσυ στο ονομα του "taliban" βλεπεις ενα εν δυναμει συμμαχο στην πολεμικη σου εναντια στο κκε
      λογικο ειναι να τον βλεπεις με συμπαθεια
      ο καταλαβαινω οτι γινεται ασυναισθητα,σχεδον υποσυνειδητα και δεν το αναφερω ως παρατηρηση,αλλα σαν γεγονος.

      νομιζω δε πως με τα σχολια μου εκανα σαφες το γιατι εχει σημασια καποιος που επιτιθεται σε ενα χωρο να λεει και ο ιδιο σε πιο χωρο ανηκει

      ειναι και εντιμοτητα βρε αδερφε!
      για τα υπολοιπα δεν

      Διαγραφή
    2. Οσο για την επιθεση που λες
      ο ταλιμπαν την ξεκινησε
      τα σχολια του ηταν ακρως επιθετικα
      εμεις δηλαδη θα επρεπε να του απανταμε με το γαντι;

      οσον αφορα τους χαρακτηρισμους εγω εξεφρασα την διαφωνια μου με αυτους και ζητησα να μη συνεχιστουν απο τους σχολιαστες οι χαρακτηρισμοι

      Διαγραφή
    3. Με λιγα λογια, το τι χωρο στηριζει σχετιζεται ουσιαστικα με το ζητημα το οποιο εχει θιχτει

      το οτι αρνειται να απαντησει επισης θα επρεπε να σου λεει κατι

      Διαγραφή
    4. @ DimK
      Αν διάβασες τους σχολιασμούς μου προσεκτικά, πουθενά δεν εξέφρασα γνώμες εκτός της θέσης μου (που δεν είναι τωρινή) πως η Γ.Γ. Α. Παπαρήγα και οι υπόλοιποι της ηγεσίας του Κόμματος θα έπρεπε να έθεταν την παραίτηση τους στην διάθεση του ΚΚΕ μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. καθόσον μέχρι την στιγμή εκείνη όχι μόνο δεν είχαν πάρει χαμπάρι για το τί παιζότανε, αλλά και απο πάνω λιβάνιζαν ΓΛΟΙΩΔΩΣ τον Γκορμπατσώφ, Γέλτσιν, Σεβαρνάτζε και λοιπή κομπανία.
      Ε, πρέπει να είναι κανείς μεγάλο βλακόμουτρο για να δέχεται σαν το φυσικότερο των πραγμάτων σαν Μαρξιστική/Επαναστατική ηγεσία κάποιους τύπους οι οποίοι φέρονται όπως η Α.Π. αλλά και πλήθος άλλοι και όταν διαλύονται τα πάντα και ή Ε.Σ.Σ.Δ. εξαφανίζεται, να αρχίζουν τους μύδρους περί αντεπαναστάτη Γκορμπατσώφ κ.τ.λ.
      Πολύ χοντρό το δούλεμα μου φαίνεται.
      Στον Νίκανδρο Κεπέση έχω παραπομπή σε σελίδα όπου αναλυτικά τοποθετείται για όλα αυτά, αλλά και για περισσότερα θέματα.
      Όπως για την δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη τον Αύγουστο 1973 και την ηθική αυτουργία Χ. Φλωράκη.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    5. τα σταδια τα σταδια
      θα γιομισετε τα σταδια

      Διαγραφή
    6. να πεσει η κυβερνηση
      οπωσδηποτε πολυ κομμουνιστικο συνθημα

      Διαγραφή
    7. να σημειωσω δε κατι πυο δεν το ξερεις, οτι απο την ημερα που παρεδωσε στον γκορμπι το αγαλματίδιο η αλεκα, καθε χρονο το κομμα του στελνει με δικα του εξοδα αποστολης ειδικο γυαλιστικο/βερνικι/πανακι και αντισκουριακο για να το συντηρει εις αριστη κατασταση

      Διαγραφή
    8. και μια λεπτομερεια που δεν αναφερεται στο αναγνωσμα που μας παραθεσατε
      δεν προκειται περι του αγαλματος του μυθικου ηρωα ηρακλη, αλλα του "Ηρακλη Πουαρω" μιας και ο Γκορμπι ητω λατρης των μυθιστορηματων της αγκαθα

      Διαγραφή
    9. Οπως τα εχω πει. Μουγκα για το 20ο Συνεδριο και την 6η Ολομελεια του 1956. Μουγκα για τα Πολιτικα Μετωπα και τα Ενδιαμεσα Σταδια Εξουσιας του Χρουτσοφ. Μουγκα για την διαλυση της ΟΚΝΕ το 1943 Μουγκα για την διαλυση των Κ.Ο 1958 1974. Μουγκα για την Συμμαχια με το Εσωτερικο το 1974 την Ανοχη στο ΠΑΣΟΚ ολη την Μεταπολιτευση το 1985. Για ολα φταιει ο Καπεταν Γιωτης που τους Ανοιξε τον ταφο το 1991 και η Αλλαγή του Προγραμματος το 1996. Για αυτο ολο το αντικομμουνιστικο μισος απο το βοθρο τους. Συνεχιζουμε Αταλαντευτα μπροστα αντιμετοπιζονντας τον Οπορτουνισμο σαν 5η Φαλαγγα. Τους Αφηνουμε να Σκουζουμε και ανησυχουμε οταν σταματησουνε ΛΥΣΑΞΤΕ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. και ας πουμε οτι παραιτουνταν η αλεκα και ολα τα αλλα στελεχη τοτε
      ποιος κατα τη γνωμη σου κυριε ταλιμπαν θα επρεπε να αναλαβει την ηγεσια του κομματος;
      η μηπως θα επρεπε να το ειχαμε κλεισει;
      ποιοι θα ηταν εκεινοι οι "πουροι" κομμουνιστες με καταλευκο μητρωο που θα επρεπε να αναλαβουν τα ηννια του ΚΚΕ;

      Κατα τη γνωμη τη δικη μου, η αλεκα και ολοι οι αλλοι, παρα τα λαθη του κομματος οταν και εκεινοι ηταν στελεχη του, και στο βαθμο που τους βαραινουν αυτα τα λαθη, διεσωσαν τοτε το κομμα απο τον πληρη εκφυλισμο και εδειξαν στην πραξη την αξια τους, οχι αποφευγοντας σιγουρα, αλλα ξεπερνωντας τις απανωτες παγιδες που στηθηκαν.

      Διαγραφή
    11. Αν εσυ απαιτεις απο αυτους να αυτομαστιγωθουν, εγω δεν το απαιτω, εγω τους θαυμαζω για τη συννεπεια τους εδω και χρονια και για την τοτε κρισιμη παρεμβαση τους και τους εχω ως προτυπα. Πραγματικα δεν ξερω και εγω ο ιδιος τι συνειδηση θα ειχα αν δεν υπηρχαν αυτοι σημερα και αν δεν υπηρχε το σημερινο κκε που πρωτοστατησαν στο στησημο του.

      Διαγραφή
  32. Ο Καπεταν Γιωτης ελεγε παντα. Τιμουνε τους Πεθαμενους για να θαψουνε τους Ζωντανους. Καρφι στο ματι των Αστων και των Οπορτουνιστων ειναι η Στρατηγική του ΚΚΕ και η πορεια του τα τελευταια 25 χρονια. Δεν φτιαχνουμε Πολιτικο Μετωπο δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια. Οταν σταματησουνε να Γαυγιζουνε θα ανησυχησουμε οτι κατι καναμε λαθος. Το γλεντι Συνεχιζεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οριστε και το πρωτο του σχολιο
    πες μου εσυ λοιπον ποιος ξεκιναει την επιθεση


    "Τί έχετε να πείτε για τις μαρτυρίες του σ. Νίκανδρου Κεπέση ?
    Κατά την προσωπική μου γνώμη ΟΛΗ η ηγεσία του Κόμματος (γ.γ. Α. Παπαρήγα κ.τ.λ.), εάν είχαν ελάχιστο ήθος θα έπρεπε να είχαν θέσει την παραίτηση τους στην διάθεση του Κόμματος μετά την διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. στην οποία διάλυση πρωτοστάτησε ο Μ. Γκορμπατσώφ, που τον λιβάνιζαν μέχρι τελευταίας στιγμής.
    (βλέπε Ν. Κεπέση, περι του αγάλματος του Ηρακλή, περί του δώρου για το ηράκλειο έργο που επιτελεί με την λεγόμενη Περεστρόικα, δώρου που δώθηκε σ' αυτόν από την Α. Παπαρήγα στις 19 Ιουνίου 1991 δηλαδή όταν όλα πλέον είχαν τελειώσει για την Ε.Σ.Σ.Δ.)

    ας σημειωθεί πως η παραπάνω "μεγάλη Μαρξίστρια ηγέτης" δεν ετόλμησε να πάρει ΚΑΝΕΝΑ κομματικό μέτρο κατά του σ. Ν. Κεπέση, παρά την δημοσίευση το 2006 βιβλίου του στο οποίο κατηγορεί ευθέως τον Χ. Φλωράκη για ηθική αυτουργία στην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ από την σοβιετική ηγεσία του αρχηγού του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη.

    TALIBAN"


    Προσωπικα δεν εχω κανενα΄προβλημα που ειναι επιθετικος, αυτα πιστευει αυτα λεει
    αλλα οχι γινεσαι συνηγορος του κατηγορωντας μας οτι του καναμε επιθεση, λες και εκεινος ξεκινησε την κουβεντα με το σεις και με το σας... ελεος δηλαδη dimk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου απανταω εν ταχει επειδη εισαι ο "αμεσα θιγομενος" οσων ειπα
      α)στο προσωπο του Taliban δεν βλεπω ενα εν δυναμει συμμαχο..γιατι υποβιβαζεις και αυτον αλλα και εμενα..Στα 30φευγα μου δεν ψαχνω για συμμαχους οταν εχω να πω κατι ρε φιλε.
      Λεω την "αποψαρα" μου ασχετα αν βρισκει συμπαθουντες ή οχι!
      Αν εψαχνα δεν θα ημουν εδω να διαβαζω και να λεω την αποψη μου. Εδω δεν εχει "συμμαχους" για μενα!

      Εχω βρεθει στην θεση του,δηλαδη να με πυροβολουν ομαδον γιατι ειμαι "εγω" και οχι για οσα λεω.
      Αυτη και μονο αυτη ειναι η βαση της "συμπαθειας" (που ο taliban δεν εχει αναγκη/ουτε ζητησε κιολας).
      β)το σχολιο του taliban που παραθετεις εχει σκληρους αλλα (για μενα) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμους με μια μεγαλη δοση ειρωνιας το "Μεγαλη μαρξιστρια ηγετης" προφανως!
      Αλλα πχ "βοθρος" "δολοφονος" "γραφει μ...ιες" "αν εχει τα @@" ,"Χρυσαυγιτη" κλπ ΔΕΝ ειναι πολιτικοι χαρακτηρισμοι ρε φιλε.
      Κοληστε τον στον τοιχο με πολιτικα επιχειρηματα.
      Δεν ειναι δυσκολο,αν λεει ψεμματα/ασυναρτησιες..
      Ξαναλεω ΔΕΝ ξερω αν λεει..απο εσας περιμενω να μου το αποδειξετε,μιας και δεν εχω γνωμη επι του θεματος!
      Εχω ρωτησει πριν και ξαναρωταω..ειναι τοσο δυκολο να δεχτεις(εσυ προσωπικα) οτι μπορω να εχω αντιθετη αποψη απο σενα το αλλον,το κκε αλλα να παραμενω αντικειμενικος και ειλικρινης?
      Κλεινοντας ναι ειναι τιμιο να λεει καποιος τι ψηφιζει,αλλα το να τον κρινεις με αυτο και οχι αν λεει κατι αληθες ή οχι,δεν ειναι καθολου τιμιο ρε φιλε!
      Αν παει ετσι πρεπει να σταματησουμε να διαβαζουμε/ακουμε το 80% της παγκοσμιας σκεψης μιας και μονο το 20% ειναι γραμμενο/ειπωμενο απο αριστερους διανοητες(τυχαια ποσοστα)
      Τελος. σε ποσα παραδειγματα ο Λενιν δεν αφησε τιποτα να πεσει κατω,οποιος και να το ελεγε..το ανελυε, το απαντουσε και το ξεμπροστιαζε?
      Σε μικρογραφια μπορουμε να κανουμε το ιδιο,ακομα και αν εγω,ο taliban εχουμε τον ρολο του "αλλου".

      ΥΓ "ο καταλαβαινω οτι γινεται ασυναισθητα,σχεδον υποσυνειδητα και δεν το αναφερω ως παρατηρηση,αλλα σαν γεγονος."
      Καταλαβες οτι αυτο το υφος ειναι προσβλητικο, ετσι?

      Διαγραφή
    2. Τον ειπα εγω χρυσαυγιτη;
      Εγω ειπα, αν εισαι ναρ θεωρω οτι ισχυουν αυτα αρα δεν νομιοποιησαι να μας κανει κριτικη απο τα αριστερα

      Επισης θεωρω πως του απαντησα με επιχειρηματα και σε αυτα που προσαπτει στα στελεχη του κομματος, αμα διαβασεις τα σχολια μου θα το δεις.


      Διαγραφή
    3. εσυ οχι ρε φιλε..
      δεν ειπα εγω οτι τον ειπες εσυ.
      Σχολια απο αλλους παρεθεσα που δεν ειναι πολιτικα.
      Η "επιθεση" που δεχτηκε δεν εγινε απο σενα..επλα εγω με σενα το συζηταω τωρα και αναφερω τι διαβασα!
      Δεν ηταν προσωπικη παρατηρηση..ουτε καν το οτι εισαι πιο ευνοικα διακειμενος με τους συντρφους σου ηταν προσωπικη παρατηρηση.
      Δεν με πειραζει καν..το καταλαβαινω!
      Δεν σε εγκαλεσα για αυτο,δεν σου ζητησα να το αλλαξεις!
      Το ανεφερα σαν γεγονος.

      Διαγραφή
    4. poe. Ολα εχουνε απαντηθει. Απλα πρεπει να συνεχισθει ο Αντικομμουνιστικος Οχετος επειδη δεν καταφερανε να βαλουνε το ΚΚΕ στο χερι. Οσο συνεχιζει η Αντικομμουνιστικη λυσσα ειμαστε σε σωστο δρομο. Σε λιγο θα τους κανουμε δωρο 1ο και 3ο Τομο της Ιστοριας. Εκει να δεις Λυσσα Συντροφε. Ασε τους νεκρους να προχωρουνε χοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Εγω εκανα μια παρεμβαση και ειπα παρακαλω να μην κανετε χαρακτηρισμους
      Δεν θα το παιζω και μπαμπουλας και οπως ειπα σχολια δεν σβηνω,ας βρεθει καποιος να πει οτι του εχω σβησει σχολιο εστω και αισχρο
      Οταν οι κανονες παραβιαζονται κανω συσταση... πχ για το Nickname που ειναι κατι στανταρ, δεν κοιταω τι σχολιο εκανε ο αλλος, ανε ιναι θετικα η αρνητικα προσκειμενο στο κκε, ζηταω να βαλει nickname

      Για τους χαρακτηρισμους εχω κατηγορηθει απο σχολιαστες οτι δεν σβηνω σχολια με αρνητικους χαρακτηρισμους εναντιον του κομματος(ενα τετοιο περιστατικο θυμαμαι και σχετικα προσφατα), οποτε να μην με κατηγορεις για μεροληψια...καλως η κακως δεν παει το χερι μου να σβησω σχολιο...
      απο εκει και περα αν καποιος προσβληθει κανω μια συσταση να λειπουν οι χαρακτηρισμοι, αν ο αλλος συνεχιζει τον εαυτο του εκθετει κυριως και το επιχειρημα του χανει την οξυτητα του

      προσωπικα τους αποφευγω οσο μπορω τους ΑΔΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμους, δεν λεω οτι ειμαι καλο παιδακι, οταν γινομαι "κακος" χρησιμοποιω οπως θα διαπιστωσες την ειρωνια

      αυτα

      Διαγραφή
    6. poe προσπαθουσε να μας πεισει εμενα και τον trash οτι η Λ.Δ Κορεας ειναι χουντα και ποσο καλα ζουμε στον Καπιταλισμο. Ειναι μεγαλο ταλεντο...................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. ..και νομιζω οτι σου εχω πει οτι ειναι μεγαλη μαγκια να ΜΗΝ σβηνεις σχολια.
      Οπως και να εχει,κλεινει η παρενθεση μου εδω και ελπιζω να παει παρακατω η κουβεντα με απαντησεις σε οσα εχει πει ο taliban και ερωτησεις για αυτον, για να επανελθει αυτος με απαντησεις και αλλες ερωτησεις κοκ
      Αναμενω..

      Διαγραφή
    8. (φιλε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ κανεις μεγαλο φαουλ τωρα..παρα πολυ μεγαλο..το αφηνουμε εδω για τωρα και το συζηταμε αλλη ωρα ομως οκ?)

      Διαγραφή
    9. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
      Σε μένα αναφέρεσαι βρέ τσίρκο με το παραπάνω σου σχόλιο ?

      "poe προσπαθουσε να μας πεισει εμενα και τον trash οτι η Λ.Δ Κορεας ειναι χουντα και ποσο καλα ζουμε στον Καπιταλισμο. Ειναι μεγαλο ταλεντο...................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"

      αν ναί είσαι εντελώς ξεδιάντροπος.
      Όσο δε για τον "ο Αντικομμουνιστικος Οχετος επειδη δεν καταφερανε να βαλουνε το ΚΚΕ στο χερι", σε παραπέμπω στον Νίκανδρο που ήθελες να προστατεύσεις από μένα τον "τυμβωρύχο" γελοίε.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    10. Σιγά ρε αυθεντικέ...ό,τι αυθεντικός κι αν είσαι...
      Δε πήγαινε για 'σενα, αλλά δεν έχεις πρόβλημα να επιτεθείς.
      Γαύγιζε όσο θες.

      Διαγραφή
    11. Ασε τον Νικανδρο ησυχο ΑΘΛΙΕ τυμβορυχε. Θα συνεχισει να υπαρχει ΚΚΕ θελεις δεν θελεις σε Ανοιχτη αντιπαραθεση με τον Οπορτουνισμο. Συνεχισε τον ΒΟΘΡΟ ΣΟΥ ΑΘΛΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. σεμνα
      ελεος δηλαδη ρε κοπελια
      γραπτος λογος ειναι
      μπορουμε αμφοτεροι να τιθασευσουμε τα νευρα μας!

      Διαγραφή
    13. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
      το τυμβωρύχε γράφεται με ΩΜΕΓΑ.
      Επίσης βάζε τονισμό.

      TALIBAN

      Διαγραφή
  34. Για την Ιστορια να σημειωσω οτι ο Καπεταν Γιωτης ανελαβε Γ.Γ το 1973 λιγους μηνες πριν τον θανατο του σ.Ζαχαριαδη. Οταν ανελαβε ζητησε να τον δει. Του το απαγορευσανε οι Ρεβιζιονιστες με επικεφαλης τον Πονομοριοφ λεγοντας τη δουλεια εχεις να πας θελεις να τον Προσκυνησεις. Επιτρεψανε να παει ο σ. Λουλες μονο με Συνοδεια. Και επαναλαμβανω. Ο Καπεταν Γιωτης απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξοριστος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το γράφω κι αλλού, μεγάλο κακό πρέπει να κάναμε που δε πήγαμε να πέσουμε από κανένα γκρεμό και να αυτοδιαλυθούμε εκείνα τα χρόνια, ή έστω να μέναμε στο ΣΥΝ. Χαλιούνται πολλοί βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. άλλη μια φορά για να το καταλάβουμε καλά.
    Μάθαμε ή όχι 1 Αυγούστου 1973 πως ο Νίκος Ζαχαριάδης πέθανε από καρδιακή προσβολή ?
    (και όταν λέω μάθαμε εννοείται από τα τότε Σοβιετικά πρακτορεία ειδήσεων)
    Μάθαμε το 1991 (δεν θυμάμαι μήνα και μέρα) πως ο Νίκος Ζαχαριάδης αυτοκτόνησε κρεμασμένος το 1973.
    Δηλαδή επι 18 ολόκληρα χρόνια οι ιατροδικαστές δεν είχαν δει το σχοινί ?
    Η ηγεσία του ΚΚΕ (γ.γ. Χ. Φλωράκης) δεν ήξερε τίποτε ?
    Πολύ κουτόχορτο δεν προσφέρεται ?

    Και επειδή δεν έχουμε να πούμε ΤΙΠΟΤΕ (ακόμη περιμένω την απάντηση του modesto που ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ επι τούτοις για τα ψέμματα του σχετικά με τον Κεπέση),
    το ρίχνουμε στις τρελλίτσες περί θεωρίας σταδίων και άλλα ωραία όπως, να μας πεί ο TALIBAN τι κόμμα υποστηρίζει.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δε μας λες όμως;

      Διαγραφή
    2. Στο συλλαλητήριο και την απεργία θα κατέβεις;
      Θα κάνεις τίποτα για να έρθει κανας άνθρωπος παραπάνω;

      Διαγραφή
    3. Άντε, βαρέσαμε 100+ σχόλια, κι όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν αντέχουν που υπάρχει ακόμα ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    4. τι να σου πώ και σένα δυστυχισμένε ?
      που ήταν κρυμμένο το σχοινί που κρεμάστηκε ο Ζαχαριάδης ?

      TALIBAN

      Διαγραφή
    5. Εσένα βλέπω δυστυχισμένο, για το λόγο που προανέφερα.

      Διαγραφή
    6. Οσο κρυβεις οτι εισαι με το ΝΑΡ γελιοποιησε. Ντρεπεσαι να το πεις γιατι θα γινεις ρομπα. Παμε λοιπον απο την Αρχή. Το ΚΚΕ ητανε στην Πολιτικη Προσφυγια στην ΕΣΣΔ απο το 1956 αχμαλωτοι του Οπορτουνισμου. Οταν ο Καπεταν Γιωτης ανελαβε το 1973 μετα απο 18 χρονια εξορια ζητησε να τον δει. Του το απαγορεψανε απο το ΚΚΣΕ με τον Πονομαριοφ και επιτρεψανε να παει ο σ.Λουλες με συνοδεια. Η Ευθυνη για το εγκλημα ανηκει στους Παρτσαλιδη Δημητριου Ζωγραφο και Κολιγιαννη. Οσο και να λυσαξεις τον Καπεταν Γιωτη και την σημερινη ηγεσια εισαι πολυ μικρος για να την λερωσεις. Και το κυριότερο. Δεν φτιαχνουμε Πολιτικο Μετωπο δεν μπαινουμε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια. Συνεχισε Τυμβωρυχε τον βοθρο σου ΛΥΣΑΞΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. βρέ κατακαυμένο Μεσολόγγι,
      ο Ν. Κεπέσης τα γράφει στο βιβλίο του εκδομένο το 2006 (εκδόσεις Α/Συνέχεια) που έστειλε με αφιέρωση στην Παπαρήγα.
      Εκεί γράφει με ακλόνητα ντοκουμέντα και άλλα πολύ σοβαρότερα από όσα εγώ αναπαρήγαγα στους εδώ σχολιασμούς μου.
      Αλλά "απορία ψάλτου βήξ"
      Μιάς και δεν τολμάς/άτε να βρίσετε τον Κεπέση - για να μην γίνεται ρόμπα - βρίζεται εμένα.
      Επίσης η μόνιμη άσχετη επωδός με την θεωρία των σταδίων.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    8. Ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι με το ΝΑΡ και με τα Σταδια και εχεις γινει Ρόμπα. Οσο και να προσπαθεις Αθλιε Τυμβορυχε δεν μπορεις να λερωσεις ουτε τον Νικανδρο Ουτε Τον Καπεταν Γιωτη ουτε την ηγεσια του Κομματος. Συνεχισε να εισαι μεσα στον βουρκο. ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει θελεις δεν θελεις Αθλιε Σοσιαλφασιστα. δεν θα γινουμε σαν τα μουτρα σας Μαντροσκυλα του Καπιταλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Πολλοί "διαβασμένοι" έχουν πέσει τελευταία εδώ κι αλλού, με κοινό παρονομαστή και "μόνιμη επωδό" το προφανές.
      Όσο και να το θέλετε, δε θα πάμε να πέσουμε από το γκρεμό, τι να γίνει...

      Διαγραφή
    10. Το τη έκανε το ΚΚΕ και αν προέβη σε κυρώσεις απέναντι σε ένα μέλος του δε σε αφορά και από τη στιγμή που δε τις είπε το μέλος ή το ΚΚΕ δεν είναι δουλειά σου να μάθεις και κανενός να σου πεί.

      Το αν έχει κάνει λάθη το ΚΚΕ και κάτω από ποιες συνθήκες τα έχει κάνει είναι κάτι το οποίο το εξετάζει συνέχεια το ίδιο για να διορθώνει και να μη τα επαναλαμβάνει και πάλι από τη στιγμή που δεν είσαι μέλος του και ούτε καν οπαδός του δε σου πέφτει λόγος βρε αδελφέ.(Δε το λέω σα να τα κρατάει μυστικά τα λάθη του, μη παρεξηγηθούμε κιόλας)

      Τώρα για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης, εσύ κατάλαβες γιατί το ΚΚΕ δε συμφωνεί με συμμαχίες κορυφής αλλά τις θέλει στο λαό; Κατάλαβες γιατί δε συμμετέχει σε αστική διακυβέρνηση;
      Συμφωνείς με αυτά τα συμπεράσματά του; Διαφωνείς; Αν διαφωνείς μπορείς να επιχειρηματολογήσεις;

      Απλά τα πράματα μη τη πας αλλού τη κουβέντα.

      Υ.Γ. Η ερώτηση για το ποιος είναι ο χώρος που ανήκεις είναι ουσιώδης μιας και εσύ ξέρεις που ανήκουμε εμείς, αν θέλεις να γίνει κουβέντα σε βάθος δηλαδή και να μη κάνει ο καθένας εικασίες.

      Ο Άσχετος

      Διαγραφή
    11. τους σαχλαμαρακηδες και δηθεν "πονοψυχουντες" το ΚΚΕ, τους ξεφορτωθηκαμε το '92 για δευτερη φορα και οριστικα, θα στο πω εγω απλα επειδη εναντιον σας εδωσα πολλες μαχες, αι στα τσακιδια και ακομη παραπερα και αφηστε το ΚΚΕ στην ησυχια του, ειστε απλα τραγελαφοι

      Ταξικος και αντιοπορτουνιστης ως το κοκαλο

      Διαγραφή
  37. αγαπητοί επαναστάτες/ριες, οπορτουνιστές/νίστριες
    η ημερινή μας συμβολή στην επίλυση μεγάλων μυστηρίων του Κομμουνιστικού κινήματος,
    δυστυχώς τερματίζεται.
    Με αναμένουν με αδημονία ο Μπρούνο και οι υπόλοιποι σκύλοι "μου",
    καθώς και ο Ντιούη, Γιασεμί, Άσλαν και λοιπές γάτες (χωρίς μου)

    Εύχομαι όνειρα γλυκά και κομμουνιστικά σε όλους τους συντρόφους και σοσιαλ-φασίστες εχθρούς.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μιλάμε για μεγάλη προσφορά, όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αντε καλο ταξιδι. Εγινες Ρομπα προσφερες αφθονο γελιο. Χαιρετισμους στα Ρεταλια Χαγιο και Δελαστικ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για να σας λυσω την απορια περι της κομματικης ταυτοτητας του ταλιμπανεζου....ανηκει μαλλον στην ανασυνταξη κκε 1918 -1955 το ζαχαριαδικο κκε δηλαδη...αυτοι βριζουν το κομμα μας ως τρωτσκιστικο και ρεβιζιονιστικο με κριτηρια που ισως στεκανε μεχρι το 1991...απο κει και περα εχουν χασει την μπαλα ιδεολογικα και ο μονος τους σκοπος ειναι να βριζουν το κομμα..μπειτε και στη σελιδα τους να διαβασετε..


    Γιωργος τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργος τ. Μεχρι το 1991 μας ειχανε ζαλισει το κεφαλι πατωντας πραγματικα πανω σε υπαρκτα προβληματα. Τροτσκιστικο Ρεβιζιονιστικο δεν εγινε ποτε το ΚΚΕ γιατι αν ητανε ετσι δεν θα ειχε χρειαστει να φτιαξουνε το 1968 το Εσωτερικο. Το μονο που στεκει ειναι οτι το 1987 στο 12ο Συνεδριο πραγματι μεσα στην Συγχηση με την Περεστροικα και την Γκλασνοστ η Οπορτουνιστικες αποψεις τους ειχανε επικρατηση. Και αν δεν ητανε βιαστικοι το 1991 πιστευω οτι θα ειχανε επικρατηση. Προσωπικη αποψη δεν εχουμε διαφωνια. Συμπερασμα ας προσεχανε να μην βιαζοντουσαν τωρα ειναι πολυ αργα. Ας πανε να βρουνε τον Φαρακο χοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  41. Καλά, τι τρολ είναι αυτό που για πληρωμή παίρνει σκυλοτροφές και γατοτροφές; Πού είναι η συλλογική σύμβαση των τρολ; Τι κάνει αυτή η Κουμουνδούρου, έτσι τους αφήνουν απλήρωτους; Πού είναι η Χρυσαυγή να το καταγγείλει από του βήματος της Βουλής;

    Η ανηθικότητά τους πάντως φαίνεται και από το γεγονός ότι προσπαθούνε να προσβάλλουν ανθρώπους,χωρίς να σέβονται κάποις πράγματα. Οι κουκουέδες δεν είναι κατίνες, να πετάνε σκατά στον ανεμιστήρα. Ό,τι έχουν να λύσουν, το λύνουν διακριτικά, εκτός αν πια είναι κάτι κραυγαλέο. Η Αλέκα, λέει, χάρισε στον Γκορμπατσόφ αγαλματάκι του Ηρακλή. Δεν πάει να του χάριζε και την Ζήνα! Τι θέλουν, να τον ξέχεζε δημοσίως; Εδώ ακόμη και σήμερα καλούμε τους Κινέζους στις συναντήσεις κι αυτοί έρχονται και στέλνουν και συγχαρητήρια μηνύματα στα συνέδρια κλπ. Αβρότητα λέγεται.

    Όσο για τον Φλωράκη, το Δοκίμιο δεν μας λέει ότι επί των ημερών του το ΠΓ αποφάσισε να κάνει τον Ζαχαριάδη ειδικό σύμβουλο της ΚΕ και να τον καλέσει στο Βουκουρέστι, αλλά δεν πρόλαβε; Επίσης ότι, όταν πέθανε ο Ζαχαριάδης, το ΠΓ έβγαλε ανακοίνωση που τον έλεγε σύντροφο και κομμουνιστή και δεν ανέφερε τίποτε για τα γεγονότα της 6ης και 7ης ολομέλειας, αλλά ανέφερε ότι ο ΝΖ «βγήκε σε κομματική σύνταξη»; Άρα…


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παντως τον Ταλιμπαν τον βρισατε τον κοροιδεψατε τον ειπατε ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν του απαντησατε ουτε σε μας που παρακολουθουμε την συζητηση! Ο μοντεστο την εκανε με ελαφρα οταν καταλαβε οτι λεει βλακειες και εκτειθετε , ο Poe εκανε ενα τιμιο αγωνα να στειλει τη μπαλα στην εξεδρα για να σωσει τα προσχηματα αλλα δε του βγηκε και μαλλον εκτεθηκε ενω ο Παναγιωτης ειναι καλυτερος απο κλοουν!!! Παναγιωτη μια παρατηρηση ωραια αυτα που λες αλλα στη διασπαση που κανατε το 1956 με το ΚΚΕ-ΜΛ πλεον παραδεχεσαι οτι ειχε δικιο! Αρα μπορειτε να ενωθειτε και μονιασμενοι να κινησετε τπισω απο το δρομο που χαραξε το ΚΚ Β.ΚΟΡΕΑΣ.Που και που σκεφτομαι αν εισαι τρολ η απλα χαζος που κοπανας αρλουμπες συνεχως! Επισης σε μια συζητηση οταν λες 158 φορες το ιδιο πραγμα δε σημαινει οτι εχεις δικιο!Απλα οτι εισαι χαζος!Μαλλον παντως πιστευω οτι απλα εισαι ο μεσος ΚΚΕς με οτι αυτο σημαινει μιλας χωρις να ακους!Δε εχει καμια σημασια τι θα πει ποιος θα πει εσυ θα βαλεις τρεις ημερομηνιες στην απαντηση σου 7 βρισιες και ετσι νομιζεις οτι δικαιωνεις το ΚΚΕ.
    Μπαρμπα στρουμφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τον καημενούλη τον ταλιμπάν...

      Μπαρμπα στρουμφ, ήρθες κι εσύ για γόνιμο διάλογο βλέπω:
      "όλαχάλιατακάνειτοΚΚΕναδιαλυθείλέμεξανάκαιξανάκαιταμέληκαιοιφίλοιναπάνενακρεμαστούνμόνοιτουςστοΣύνταγμααμαπια!"

      Κι όλα αυτά όλως τυχαίως πάνω που γίνεται προσπάθεια να ζωτανέψει λίγο το πράγμα κινηματικά. Ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Αντιληπτο και το Αγχος σας και ο Πανικος σας με αποτελεσμα να γινεται Ρομπες. Ολα απαντηθηκανε μεχρι τελευταιας γραμμης. Το προβλημα σας βεβαια δεν ειναι το τοτε που ολα γινανε με το ΚΚΕ εγκλοβισμενο στην ΕΣΣΔ μετα το 1956 και μεσα στην χωρα το Μπαχαλο της ΕΔΑ. Αυτο που σας τσουζει και σας ποναει ειναι οτι μετα το 1991 το ΚΚΕ ξεκοψε οριστικα με τα Πολιτικα Μετωπα δηλαδη με το Καρκινωμα του Οπορτουνισμου και αποκαταστησε τα Επαναστατικα του χαραχτηρηστικα. Ο Σοσιαλισμος στην ΕΣΣΔ και στην ΑΝ.Ευρωπη ανατραπηκε σταδιακα εφαρμοζοντας νομους του Καπιταλισμου με αφετηρια το 1956. Ασφαλως και η Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ εχει Σοσιαλισμο οσο και να ΣΚΟΥΖΕΤΕ. Οσο και να γαυγιζετε σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε Παλιοσκυλα του Καπιταλισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Παναγιωτη μολις επιβεβαίωσες πληρως αυτο που εγραψα για σενα!Εισαι τρομερος μπορω να σε παρομοιασω μονο με καρτουν !Δωσε χαρα στον κοσμο! Αξιος εκπρόσωπος του ΚΚΕ ! Μιλαμε για μεντρανο και βαλε(το ΚΚΕ οχι ο Παναγιωτης)!Φανταζομαι συμμετεχεις και στα οργανα του ΚΚΕ ετσι?

      Μπαρμπα στρουμφ

      Διαγραφή
    4. Εχω απαντησει σε ολους τους ισχυρισμους του ταλιμπαν και καμια μπαλα δεν εστειλα στην εξεδρα, μηπως θελεις να σου κανω κοπυ πεηστ τα σημεια που του απαντω;
      Αντιθετα αυτος δεν μας αποκαλυψε σε ποιο πολιτικο χωρο ανηκει, ενω εχει μεγαλη σημασια για το θεμα το οποιο ανοιξε, ουτε και τοποθετηθηκε επι των αλλων ερωτησεων μου... πχ αν παραιτουνταν η τοτε κεντρικη επιτροπη, οπως θα επιθυμουσε, ποια κεντρικη επιτροπη θα επρεπε να αναλαμβανε κατα τη γνωμη του και κατω υπο ποιες διαδικασιες; ή μηπως επρεπε να διαλυθει το κομμμα

      αυτα τα απλα
      ασε λοιπον τις παρερμηνειες των οσων ειπα, και μην κανεις πως δεν βλεπεις τις τοποθετησεις μου πανω στα οσα ειπε ο ταλιμπαν

      Διαγραφή
    5. Επισης ο ταλιμπαν, αντι να απαντησει σε αυτα που τον ρωτησα, χωρις καμια προσβολη θεωρω, μου κλαιγονταν οτι του μιλανε ασχημα για να αποφυγει να απαντησει

      οταν εγω εκανα τις απαραιτητες συστασεις, και ξεκαθαρισα οτι σχολια δεν σβηνω, παλι δεν μου απαντησε

      και δεν ειναι οτι θιχτηκε, γιατι τα δικα του τα ελεγε και τα ξαναλεγε επιμενοντας στο να μην μπει σε πραγματικο διαλογο με εμενα που προσωπικα δεν τον προσβαλα και του εξηγησα και την σταση μου περι λογοκρισιας σχολιων

      ο συμβολικος φρυγικος σου σκουφος μαλλον σου πεφτει στα ματια και δεν σε αφηνει να δεις τα πραγματα ως εχουν, αλλα οπως θα ηθελες εσυ να εχουν

      Διαγραφή
  43. Οτι και να λες με αφηνει παγερα αδιαφορο. Σας εχω ζησει 40 χρονια. Εισαστε χειροτεροι και απο τους Φασιστες. Τα καλυτερα παλιοσκυλα του Καπιταλισμου. Μπορεις να συνεχισεις την Αντικομμουνιστικη Αθλιοτητα. Θα ανησυχησω οταν σταματησετε. ΣΚΟΥΖΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχασες στο τελευταιο σχολιο σου να πεις για το 1956 1968 και το 1991 νομιζω εχεις αρχισει να επηρεαζεσαι απο την κριτικη που σου ασκειται!Φανταζομαι οτι σταοργανα συμφωνεις με ολες τις προτασεις της ΚΕ που καταβαινουν δε διαφωνεις πουθενα!Εκτος απο το κομματι της Κορεας που η Παπαρηγα ειπε οτι ο σοσιαλισμος δε συναδει με την οικογενειοκρατια!
      Μπαρμπα στρουμφ

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαινω τα νευρα σου αλλα δεν καταλαβαινω απο τετοια. Σας εχω ζησει 40 χρονια. Εισαστε τα χειροτερα Σκουπιδια του καπιταλισμου. Σας ποναει και σας τσουζει η 25 χρονη πορεια του ΚΚΕ που εκοψε καθε επαφη με τον Καρκινο του οπορτουνισμου. Συνεχισε Παλιοσκυλο του Καπιταλισμου.χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  44. Βασικα αν καποιος δεν απαντησε ειναι ο Ταλιμπαν. 2 ερωτησεις του εγιναν.
    1)σε ποιον πολιτικο φορεα ανηκει αρα απο ποια σκοπια κανει κριτικη στο ΚΚΕ.
    2)Αφου θεωρει οτι μετα τις ανατροπες ολα τα στελεχη του ΚΚΕ επρεπε να παραιτηθουν(φοβερη λενινιστικη αναλυση) ποιος επρεπε να αναλαβει την ευθυνη για τη διεξαγωγη συνεδριου και ποιος να εκλεγει στη νεα ΚΕ? Επρεπε να υπαρχει ΚΚΕ? Επρεπε να διαλυθει το κομμα?
    Ας μας πει.
    Τωρα για τα περι Ζαχαριαδη ο ιδιος ο Κωστοπουλος που εχει φυγει απο το ΚΚΕ προς αλλες πολιτειες χρονια τωρα τοτε απο το βημα του συνεδριου ζηταγε να υπαρξει ενημερωση για ολα τα θεματα απο το ΚΚΣΕ. Ο Κωστοπουλος ηταν μελος της ΚΕ και του ΠΓ χρονια αν ηξερε το κομμα θα ξερε και αυτος αν ηθελε τοτε να το κρυψει θα μπορουσε ευκολα να βγαλει τους παντες στη σεντρα οταν εφυγε κακην κακως απο το ΚΚΕ. Το να ισχυειζεται καποιος οτι ι Φλωρακης ή η Παπαρηγα ειχαν αλλη ενημερωση για το Ζαχαριαδη και το απεκρυψαν ειναι επιχειρημα επιπεδου Λεβεντη.
    Επισης η Παπαρηγα και το καθε στελεχος δεν εκαναν οτι τους κατεβαινε αλλα οτι αποφασιζε με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο το κομμα ανεξαρτητως πολιτικων αποψεων. Το κομμα τασσοταν αρχικα υπερ της Περεστροικα αρα σε αυτο πειθαρχουσαν ολοι.

    Υγ. Για τη δηθεν δικαιωση των μ-λ γελανε και τα τσιμεντα. Ενταξει για την οικονομια της συζητησης να δεχτω οτι η πολιτικη γραμμη που υοθετησε το ΚΚΣΕ και το ΚΚΕ σταδιακα οδηγησε σε σημειο να παιζεται ή οχι η ενσωματωση - υπαρξη του ΚΚΕ και να να γινει ή οχι φορεας της αντεπαναστασης η μια μαχη η μικρη για την ανθρωποτητα κερδιθηκε αλλα δυστυχως η μεγαλη χαθηκε. Απο κει και περα το ΚΚΕ εχει κανει αυτοκριτικη και εχει βγαλει συμπερασματα. Ολοκληρο συνεδριο και Πανελλαδικες συνδιασκεψεις εκανε για αυτα τα ζητηματα.
    Οι αλλοι οι μαοικοι, οι χοτζικοι κλπ εκαναν ποτε αυτοκριτικη? Εβγαλαν κανα συμπερασμα? Βλεποντας την Κινα, το ΚΚΚινας ή την Αλβανια νιωθουν πως δικαιωθηκε η πολιτικη τους?

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαντάω και στον POE.
      1) Είναι ηλίου φαεινότερον πως σχολιάζω από την πλευρά της υποστήριξης του Σοσιαλισμού/Κομμουνισμού.
      Η ερώτηση του POE που την επαναλαμβάνει συνέχεια αν όχι εκ του πονηρού είναι το ελάχιστον ανόητη.
      Έθεσα - στους σχολιασμούς μου - ερωτήματα πάνω σε αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.
      Το να απαντήσω με απάντηση ΜΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΕΝΗ σε ανακριτικού τύπου ερώτηση, το θεωρώ προσβλητικό ή το ελάχιστο άνευ νοήματος.
      2) και εσύ ΚΑΙ ο Poe διαστεβλώνεται καταφανώς την προσωπική μου εκτίμηση από το ΠΡΩΤΟ μου σχόλιο η οποία είναι :
      "Κατά την προσωπική μου γνώμη ΟΛΗ η ηγεσία του Κόμματος (γ.γ. Α. Παπαρήγα κ.τ.λ.), εάν είχαν ελάχιστο ήθος θα έπρεπε να είχαν θέσει την παραίτηση τους στην διάθεση του Κόμματος μετά την διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. στην οποία διάλυση πρωτοστάτησε ο Μ. Γκορμπατσώφ, που τον λιβάνιζαν μέχρι τελευταίας στιγμής."
      Το να θέσεις την παραίτηση σου στην διάθεση του Κόμματος ΔΙΑΦΕΡΕΙ έτη φωτός απο το να παραιτηθείς (όπως διαστρευλώνεται ο σχολιασμός μου.

      Ακόμα πιό σημαντικό στο 2).
      Εγώ θα κρίνω δόλιοι τύποι στο ποιοί θα αντικαταστούσαν τους όσους το κόμμα αντικαθιστούσε?
      Δεν είναι απόλυτα ανόητο το τάχα καίριο και αποστομωτικό αυτό ερώτημα ?

      Στα θέματα ΟΥΣΙΑΣ που επανλελαβα αρκετές φορές ΔΕΝ πήρα την παραμικρή απάντηση.
      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ (ως ΠΡΟΚΛΗΣΗ δυστυχώς πλέον)
      Το 1973 διαβάσαμε πως ο Νίκος Ζαχαριάδης πέθανε απο καρδιακή προσβολή.
      Το 1991 διαβλασαμε πως ο Νίκος Ζαχαριάδης αυτοκτόνησε απαγχονισμένος.
      Επί 18 συναπτά έτη ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ???

      Αντε συνεχίστε τώρα τον οχετό ύβρεων ή ΜΑΛΑΚΙΕΣ για την θεωρία των σταδίων.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. 1) Σιγα μην απαντησεις
      2) Αυτοι που εσυ θα ηθελες να αυτοκτονησουν πολιτικα, ειναι τα ατομα τα οποια κρατησαν το κομμα και το επανεφεραν στις μαρξιστικες του λενινιστικες του αρχες. Δικαιωμα μου να πιστευω οτι αυτος ακριβως ειναι ο λογος που θα ηθελες να ειχαν παραιτηθει, για να μην υπηρχε σημερα κκε ή για να υπηρχε ενα κκε οπως αυτο της γαλλιας και της ιταλιας ετσι ωστε να μην σας χαλαει την πιατσα

      Τελος η κουβεντα μας απο την πλευρα μου

      Διαγραφή
  45. @Neophyte_commie17 Οκτωβρίου 2015 - 12:53 π.μ.
    "Η Αλέκα, λέει, χάρισε στον Γκορμπατσόφ αγαλματάκι του Ηρακλή. Δεν πάει να του χάριζε και την Ζήνα! Τι θέλουν, να τον ξέχεζε δημοσίως; Εδώ ακόμη και σήμερα καλούμε τους Κινέζους στις συναντήσεις κι αυτοί έρχονται και στέλνουν και συγχαρητήρια μηνύματα στα συνέδρια κλπ. Αβρότητα λέγεται"
    φιλε καταλαβες ποσο τραγικο ηταν αυτο που εγραψες?
    Τραγικο και θλιβερο..τιποτα λιγοτερο!

    υγ:ειδα οτι οντως με τον TALIBAN δεν θα γινει κουβεντα(πιστευω με ελαχιστη δικη του υπαιτιοτητα) και πηρα το θαρρος να αναφερω κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμενα γιατι δεν μου απανταει σε αυτα που τον ρωτησα; εχει ελαχιστη υπαιτιοτητα στο οτι δεν μου απανταει;

      τα κανω πεηστ απο τον ρατμ που ειδα οτι τα αναφερει και αυτος

      "1)σε ποιον πολιτικο φορεα ανηκει αρα απο ποια σκοπια κανει κριτικη στο ΚΚΕ.
      2)Αφου θεωρει οτι μετα τις ανατροπες ολα τα στελεχη του ΚΚΕ επρεπε να παραιτηθουν(φοβερη λενινιστικη αναλυση) ποιος επρεπε να αναλαβει την ευθυνη για τη διεξαγωγη συνεδριου και ποιος να εκλεγει στη νεα ΚΕ? Επρεπε να υπαρχει ΚΚΕ? Επρεπε να διαλυθει το κομμα?
      Ας μας πει. "

      Τον προσβαλουν αυτες οι ερωτησεις;
      Δεν εχει ΣΗΜΑΣΙΑ το ποιον χωρο υποστηριζει οταν ανοιγει αυτην την κουβεντα;
      ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ!!

      και εφοσον κανει κριτικη και λεει για παρσιματα κεφαλων και παραιτησεις, να συνεχισει την ονειρωξη του και να μας πει τι επρεπε να κανει το κομμα μετα που θα παραιτουνταν τα στελεχη του

      αν καποιος ειναι τραγικος και θλιβερος αυτος δεν ειναι ο νεοφυτος που παντα ξηγιεται σπαθι και τον διακρινει μια -με την καλη εννοια- ταπεινοτητα σε ολα του τα σχολια αλλα καποιοι αλλοι που κανουν οτι δεν καταλαβαινουν και παιζοντας το προσβεβλημενοι οταν τους βαλεις στη γωνια την κοπανανε και αποφευγουν να απαντησουν.

      Διαγραφή
    2. εχουμε ξαναπει πριν γιατι θεωρω μικρη την απο μερους του υπαιτιοτητα..
      Σε πολιτικους χαρακτηρισμους δικους του, του απαντησαν για βοθρους,@@,χρυσαυγιτη δολοφονο κλπ.
      Αν καποιος μετα απο αυτο σταματησει την "κουβεντα" δεν τον κατηγορω.
      Αλλα αυτο ειναι θεμα δικο του να το ξεκαθαρισει,απλα την γνωμη μου ανεφερα!
      Οσο για το νεοφυτο,που ανεφερα εγω,συγνωμη αλλα ειναι θλιβερο να λεει οτι το κκε δεν μπορουσε(?) ηθελε(?) επρεπε(?) ηξερε(?) να κανει κριτικη στον Γκορμπατσωφ..
      Περιμεναν τι?
      Να πεσει η ΕΣΣΔ (και) με δικη του υπαιτιοτητα να του τα πουν?
      Πριν γιατι οχι?
      Οσο για κο "κ"κ Κινας αν θεωρεις αβροτητα και καλους τροπους να καλεις τους στυγνοτερους* καπιταλιστες σε συνεδρια του κομματος, τοτε εγω κατι δεν εχω καταλαβει καλα.

      *δες τι επιτρεπουν να γινεται στην Foxcon..δεν νομιζω να θες αλλο παραδειγμα στυγνοτερου καπιταλισμου.Σε γυριζει σε πρωτοκαπιταλιστικες συνθηκες εργασιας και διαβιωσης.

      Διαγραφή
    3. Πρωτος ξεκινησε να βριζει και του απαντησαμε οπως του αξιζε στον βοθρο του. Συνεχισε να του κανεις τον Αβανταδορο στον Αντικομμουνισμο. Ο Νεοφυτος μια χαρα απαντησε. Δεν σας ποναει το τοτε το σημερα σας ποναει και να εισαι βεβαιος οτι θα συνεχισετε να πονατε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ασε τους αλλους εμενα γιατι δεν μου απανταει ο Ταλιμπαν;
      Δεν ειναι οτι απο οταν του εκανα τις ερωτησεις δεν ξανασχολιασε για να πεις οτι φταιει που προσβληθηκε
      απλα αποφευγει να απαντησει

      Αποφευγει να απαντησει γιατι αν πχ ειναι ναριτης και κανει κριτικη στο κκε για κατι πυο εγινε πριν απο σχεδον 30 χρονια και που το κομμα εχει δειξει πως εμαθε το μαθημα του, τι να πει για τα δικα τους που ειναι χθεσινα και προχθεσινα.

      Επισης αποφευγει να απαντησει οταν το ρωταω να μου προεκτεινει την ηθικιστικη του ονειρωξη περι παραιτησεων, και να μου πει αν παραιτουνταν αυτα τα στελεχη ποιοι θα επρεπε μετα να αναλαβουν στο κομμα, επειδη στην πραγματικοτητα δεν θα ηθελε να αναλαβει κανεις, αλλα να φυγουν αυτοι και να διαλυθει το κομμα... τους ψεγει οχι επειδη ειναι τοσο πουριτανος, αλλα επειδη στα ματια του ειναι εχθροι του μιας και διεσωσαν το κκε

      ...δινω αυθαιρετη ερμηνεια θα μου πεις...
      ε ας ερθει να απαντησει για να μην εχω το δικαιωμα να κανω εικασιες

      Τωρα για αυτα με τους τυπους, σημασια εχει η ουσια και οχι οι τυποι, με την ιδια λογικη και στο αστικο κοινοβουλιο θα επρεπε ολη μερα να τους βριζουμε τους αστους βουλευτες και να μην ανεχομαστε να κανουμε διαλογο μαζι τους γιατι ειναι εκμεταλλευτες... δεν κανουμε αυτο ομως, διατηρουμε και εκει τους τυπους και τους κανουμε πολεμικη με λογικα επιχειρηματα και εν ηρεμια... ετσι λοιπον κανουμε και αυστηρη κριτικη στο Κ.Κ. Κινας και το εχουμε ως παραδειγμα προς αποφυγη, θες να σου στειλω να διαβασεις αρθρα απο τον ριζοσπαστη;
      Απο την αλλη δεν υποκρινομαστε τους υπερεπαναστατες, οπως καποιοι αριστεριστες, να κοψουμε καθε διοδο επικοινωνιας με αυτους, οπως δεν εχουμε κοψει και με αλλα κκ που τους κανουμε σκληροτατη κριτικη. Το οτι δεν εχουμε κοψει την επικοινωνια αυτο δεν αμβλυνει την κριτικη μας και δεν αλλαζει τη σταση μας, αν την αλλαζε οκ να το δεχτω...

      Αυτη η αριστεριστικη ορθοδοξια, που καποιοι θα ηθελαν να εχει το κκε, θα μας απεκοπτε απο το διεθνες κομμουνιστικο κινημα, ενα κινημα το οποιο εμεις προσπαθουμε να το επηρρεασουμε και να το "διορθωσουμε" με τη συμμετοχη μας σε αυτο εστω και αν υπαρχουν απειρες διαφωνιες, στην αντιθετη περιπτωση θα ηταν σαν να παραιτουμασταν και θα κλεινομασταν στον εαυτο μας, κατι για το οποιο ατομα που κανουν πολεμικη του ειδους που κανει ο ταλιμπαν, παραλληλα μας κατηγορουν...σχιζοφρενεια δηλαδη... απο τη μια γιατι δεν "απλωνεσαι" απο την αλλη γιατι δεν "κλεινεσαι"


      Διαγραφή
    5. παναγιωτη,
      ρε φιλε δυο παρατηρησεις μονο..
      Σταματα να εχεις τοσο ευκολους τους χαρακτηρισμους στους αλλους
      Σταματα να βλεπεις την καθε αντιπαραθεση μια θεωρητικη "Αγρια Δυση" στην οποια εισαι συνεχεια "οπλισμενος" για να πυροβολησεις τους "κακους".
      Μιλαμε,διαφωνουμε,θα συμφωνησουμε(ισως) και αυτο ειναι.
      Τιποτα παραπανω

      Διαγραφή
    6. Και σε ρωταω τωρα εσενα dimk που τουλαχιστον απαντας

      1)Μετα απο τα οσα επιχειρηματα ειπωθηκαν καταλαβαινεις γιατι εχει σημασια για τη συγκεκριμενη κουβεντα ποιο χωρο υποστηριζει ο Ταλιμπαν;
      2)Συμφωνεις οτι εγω δεν τον προσβαλα τον ταλιμπαν, του απαντησα σε οσα απο αυτα που ειπε εχω γνωση και γνωμη, και παρολα αυτα εκεινος δεν δινει απαντηση σε αυτα τα στοιχειωδη τα οποια τον ρωταω και τα οποια σχετιζονται αμεσα με την κουβεντα που ανοιξε;

      Αυτα ...

      Διαγραφή
    7. Δεν εχω καθολου ευκολους τους Χαραχτηρισμους. Τους κανω οταν υπαρχει αντικομμουνισμος και βρισιες. Πρωτος ξεκινησε να βριζει χωρις να λεει και που ανηκει Πολιτικα. Δεν γεννηθηκα χτες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @poe
      συμφωνω οτι θα επρεπε να απαντησει..και σου ξαναειπα οτι δεν εισαι εσυ που τον "ελουζες" με χαρακτηρισμους.
      Ξαναλεω ομως οτι το "οριο" του καθενα δεν το ξερω..
      Κοινως και σταματαω να κανω τον δικηγορο του,ΝΑΙ θα επρεπε να απαντησει,ΟΧΙ μετα το βρισιμο(απο αλλους) δεν τον κατηγορω αν δεν το κανει.
      Εγω θα απανταγα,αλλα ο taliban δεν ειμαι εγω,οποτε..

      Για μενα,και μονο για μενα,ο πολιτικος χωρος καποιου ειναι δευτερευων στην κριτικη που ασκω ή που εχω σαν προαπαιτουμενο για να συζηταω με καποιον.
      ΑΝ αυτα που λεει χρηζουν κριτικης/ειναι εωλα/ψεμματα θα το πω χωρις να χρησιμοποιω "ναι,αλλα εσεις κανετε τα ιδια".
      Αν ο taliban ειναι ναριτης και το ναρ κανει τα ιδια,θα εκλεινα καθε μου σχολιο με κριτικη στο ναρ.
      ΔΕΝ θα ελεγα "πες μου τι ψηφιζεις ωστε να κρινω αν οσα λες ειναι σωστα ή οχι"
      Αν λοιπον ειναι στο ναρ,μπορειτε καλιστα στην αρχη ή στο τελος καθε σχολιου σας να αφιερωνατε μια παραγραφο για το ποσο μλκς/ασυνεπεις/πολιτικατυχοδιωκτες ειναι οι ναριτες.
      Το κυριο τμημα ομως θα ειναι κουβεντα σε οτι ειπε..δεν το βρισκεις σωστο?

      Διαγραφή
    9. Μα εγω τον ρωτησα και επ αυτων που ειπε και δε μου απαντησε

      Διαγραφή
    10. Μας εβρισε πρωτος του Απαντησαμε στο ιδιο υφος με αυτον. Συνεχισε να του κανεις τον Αβανταδορο......................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. Διαβάστε το σχόλιο/απάντηση μου παραπάνω προς τον RATM.

      "Ανώνυμος17 Οκτωβρίου 2015 - 2:03 μ.μ."

      ΤΑΛΙΒΑΝ

      Διαγραφή
    12. Ολα απαντηθηκανε Αναλυτικα αντιθετα με εσενα που δεν εδωσες καμμια απαντηση. Θα μας πεις τελικα τιποτα για το ΝΑΡ η απο την ξεφτιλα να εισαστε αβανταδοροι του καπιταλισμου σκεφτεσαι την ξεφτιλα. Ελα πες μας χοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  46. Δεν προκειται να απαντησουνε σε τιποτα poe. Ορκισμενοι εχθροι του Σοσιαλισμου και του ΚΚΕ ειναι πιστα τσιρακια του Καπιταλισμου. Τους εχει φερει σε απογνωση οτι με την 25 χρονη πορεια του ΚΚΕ δεν μπορουνε πλεον να αλωνιζουνε μεσα απο τα πολιτικα Μπαχαλα ΕΔΑ κ.α. ΟΙ Χρυσαυγιτες μπροστα τους ειναι Αγγελουδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για το ποσο πολυ συμφωνουμε με τους κινεζους οριστε κανα δυο αρθρα απο τον ριζο

    Μόνο να δουλεύουν!

    Οι Ευρωπαίοι εργοδότες ξέρουν ότι απευθύνονται σε ευήκοα ώτα (των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης) όταν ζητούν η Ευρώπη να γίνει ...Κίνα .

    Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα στην πόλη Εξ αν Προβάνς, στη Γαλλία, υποστήριξαν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να καταργήσει την «αυστηρή εργασιακή νομοθεσία» της και να προωθήσει την καινοτομία, αν δε θέλει να χάσει θέσεις εργασίας που μεταναστεύουν για την Κίνα . «Οι διαφορές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης είναι η ευελιξία. Τα εθνικά εμπόδια στην Ευρώπη είναι πραγματικός μπελάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέιμς Νίκολ, διευθύνων σύμβουλος της εδρεύουσας στη Βρετανία μηχανολογικής εταιρίας «Tomkins» και πρόσθεσε με αρκετή δόση κυνισμού: «Στην Κίνα , κανείς δε συζητεί για 35ωρο, το μόνο που θέλουν είναι να δουλεύουν. Να δουλεύουν και να βγάζουν χρήματα»!

    Οι εργοδότες, ενθαρρημένοι από τις αποφάσεις των «είκοσι πέντε» στην πρόσφατη Σύνοδο των Βρυξελλών και λαμβάνοντας υπόψη τη «Στρατηγική της Λισαβόνας» για την «ανταγωνιστικότητα», δε σταματούν να προβάλουν τις πιο ακραίες απαιτήσεις. Πάντα με στόχο τη μείωση του «κόστους εργασίας», δηλαδή την αύξηση των κλοπιμαίων από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

    Αποδεικνύουν, επίσης, ότι το μοναδικό περιεχόμενο της περιβόητης «ανταγωνιστικότητας» είναι η αύξηση των περιθωρίων του καπιταλιστικού κέρδους εις βάρος των εργαζομένων, των μισθών και της ίδιας της ζωής τους. Αφού κατά την άποψη του κ. Νίκολ, όπως και των άλλων συναδέλφων του, οι εργαζόμενοι θα πρέπει «να θέλουν μόνο να δουλεύουν».

    Ποιος είπε ότι το σύνθημα «Οχι στον εργασιακό Μεσαίωνα » είναι υπερβολικό;


    και

    ΚΙΝΑ
    Απεργιακές κινητοποιήσεις

    ΠΕΚΙΝΟ.--

    Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σημειώνεται στην Κίνα , καθώς οι εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας τους και ζητούν δικαιώματα και καλύτερες αποδοχές. Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκρούστηκαν σε εργοστάσιο υποδημάτων, στην περιοχή Ντονγκουάν, με την αστυνομία την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων που αφορούσαν περικοπές στις υπερωρίες και απολύσεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 απεργοί να οδηγηθούν στο νοσοκομείο.

    Η Κίνα έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό εργοστασίων φασόν και μονάδων μαζικής παραγωγής προϊόντων πολυεθνικών, που ποντάρουν στη μείωση του κόστους παραγωγής, λόγω του φτηνού εργατικού δυναμικού. Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την καταπάτηση ακόμα και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων ενώ εντείνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις.

    Η πηγή των συγκεκριμένων προβλημάτων βρίσκεται στην στρατηγική επιλογή της Κίνας για ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων . Η ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης οδηγεί τους εργαζόμενους στους δρόμους, ενώ η ηγεσία της χώρας ισχυρίζεται ότι υπήρξαν σημαντικά «επιτεύγματα στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα».


    Ειναι απλα τα δυο πρωτα αρθρα πυο βρηκα στο ριζοσπαστη σχετικα με το θεμα, αμα θες σου βρισκω και μερικες δεκαδες ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφου απαντησε ο Taliban παραιτουμαι και επισημα απο δικηγορος υπερασπισης του,οκ?
    Οσο αφορα την κριτικη στο κκκ η ερωτηση μου(που μαλλον δεν ειναι για εδω) ειναι ποτε αποσυρουμε την υποστηριξη απο ενα κομμα σαν κομμουνιστες?
    Της κινας ειναι ακομα κομμουνιστικο?
    Της ΕΣΣΔ επι Γκορμπι ηταν?
    το κομμα εργατων της Β.Κορεας ειναι?
    Το μεγαλο θεμα που προκυπτει για μενα απο οσα ειπε ο Νεοφυτος ειναι:
    Κριτικη..ποτε και ποσο?
    Τι σταση πρεπει να κρατανε τα κομμ.κομματα?
    Ηταν σωστη του κκε?
    Φυσικα δεν ειναι γα αναλυση στα εδω σχολια,αλλα θα το εβρισκα ωραιο θεμα μιας και καλυπτει θεματα απο το παρελθον(ΕΣΣΔ) μεχρι το παρον και μελλον(ΚΚΚινας,ΒΚορεα)


    υγ:το θεμα της ΒΚορεας το συζητησα εγω με τον Trash...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ratm συμετειχαν επισης.
    Φυσικα δεν φτασαμε ουτε στο 5% της εκτασης του θεματος!
    (το αναφερω για να προλαβω καλοθελητες που θα σπευσουν να πουν οτι προβοκαρω..ε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως και στην Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ ειναι Κομμουνιστικό και οικοδομουνε Σοσιαλισμο. Στην Κινα ασφαλως και δεν ειναι Κομμουνιστικο αλλα δεν κοβουμε σχεσεις. Για την ΕΣΣΔ τα εχουμε πει. Στην κατασταση που ητανε το ΚΚΕ εχοντας βγει απο το Μπαχαλο της ΕΔΑ και φτανεις να εχεις Γ.Γ τον Αθλιο το Φαρακο δεν μπορουσε να γινει τιποτα καλυτερο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ωπα Παναγιώτη, το πήρες λίγο λάθος. Το Εργατικό Κόμμα Κορέας ΔΕΝ είναι κομμουνιστικό. Σίγουρα οι καφρίλες που μαθαίνουνται κάθε τρείς και λίγο στη Δύση είναι παπαριές και ένα μεγάλο κοινωνικό πείραμα ίσως(όπου τα υπνοτισμένα πρόβατα είμαστε εμείς οι δυτικοί και όχι οι κορεάτες απο ότι φαίνεται), σίγουρα κρατάει κάποια σοσιαλιστική βάση, αλλά με τον μαρξισμό-λενινισμό και τον κομμουνισμό έχουν κόψει επαφή εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων του σοσιαλισμού, πέρα απο το προφανές του νεποτισμού, που δε θα τις συγχωρούσες να τις ήξερες. Οπότε στην υπόθεση της κριτικής στήριξης, μη ξεχνάμε την στήριξη, αλλά ούτε την κριτική.


      J.Coltrane

      Διαγραφή
  49. Tαλιμπαν
    Αληθεια τωρα αυτες οι κοτσανες που πεταξες αποτελουν απαντηση? Σε τι?
    Κανεις κριτικη εσυ απο τη σκοπια υπερασπισης του σοσιαλισμου? Αληθεια?
    Και απαιτεις ολα τα στελεχη του ΚΚΕ να ειχαν παραιτηθει? Οι κομμουνιστες δεν παραιτουνται, καθαιρουνται απο τα αρμοδια οργανα. Ξεχνας οτι την ΚΕ τα μελη την ειχαν εκλεξει. Αρα γιατι να μην παραιτουνταν και τα μελη? Γιατι η ΚΕ δεν απηχουσε τις αποψεις της βασης? Αρα καλυτερα να το διαλυαμε το ΚΚΕ ε? Τι βολικο θα σου ηταν. Μπορει να μην εβλεπες και εφιαλτες πια στον υπνο σου. Ε ταλιμπανακο?
    Για το Ζαχαριαδη σου απαντησα. Εσυ εριξες τη μπαλα εκτος ηλιακου συστηματος. Αυτο που γραφεις απο που και ως που αποδεικνυει ευθυνη του ΚΚΕ? Του ΚΚΣΕ ασφαλως αλλα το ΚΚΕ εφοσον αυτα πληροφορηθηκε απο το ΚΚΣΕ αυτα ειπε.
    Για τα υπολοιπα μουγκα στη στρουγγα.
    Την επομενη φορα να ερθεις πιο καλα διαβασμενος για τρολινγκ.

    Υγ. DimK αληθεια τωρα αν θεωρεις πολιτικα επιχειρηματα τις κατινιες του Ταλιμπαν εχεις εμπαθεια απεναντι στο ΚΚΕ ξεκαθαρα. Στα συνεδρια του το ΚΚΕ στην εναρκτηρια ομιλια καλει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ολα τα κομματα Κομμουνιστικα και μη ετσι κανουν απο παντα. Δηλαδη στοιχειωδη λογικη ζηταμε οχι τρελα πραγματα. Ελεος.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ειπα οτι το να αποκαλεις σε εισαγωγικα την Παπαρηγα "μεγαλη μαρξιστη ηγετη",ειναι πολιτικο σχολιο,αν υποστηριζεις γιατι δεν την θεωρεις τετοια.
      Αντιθετα, βοθρος,δολοφονος,αν εχει @@,ΧΑυγιτης δολοφονος κλπ ΔΕΝ ειναι πολιτικες εκφρασεις,οπως και να τα υποστηριζεις.
      Αυτο και ΜΟΝΟ αυτο ειπα...τιποτα αλλο!

      ξεκαθαριζω, δυστυχως ξανα,δεν υποστηριζω τα λεγομενα του ταλιμπαν..
      Περιμενα μπας και γινει κουβεντα να αποκρυσταλωσω αποψη.

      Διαγραφή
    2. Κουβεντα ασφαλως και εγινε τα ειπαμε ολα. Την ευθύνη για τον σ.Ζαχαριαδη την εχουνε οι Χρουτσοφικοι Ρεβιζιονιστες μαζι με τους Ελληνες Παρτσαλιδη Ζωγραφο Δημητριου Κολιγιαννη. Το οτι εσενα δεν σε βολευει και θελεις να πετάξεις λασπη στον Καπεταν Γιωτη και στην σημερινη ηγεσια του κομματος ειναι δικο σου προβλημα απολυτα κατανοητο γιατι συμβαινει. Οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το οτι εσενα δεν σε βολευει και θελεις να πετάξεις λασπη στον Καπεταν Γιωτη και στην σημερινη ηγεσια του κομματος ειναι δικο σου προβλημα απολυτα κατανοητο γιατι συμβαινει.

      Τι λες? πραγματικα ΤΙ ΛΕΣ?
      Δεν πηρα καν θεση σε αυτη την κουβεντα..
      το δηλωσα εξαρχης οτι ΔΕΝ ξερω το θεμα!
      Παναγιωτη,νομιζω οτι μαλλον ειναι καλυτερα να μην απευθυνουμε ο ενας τον λογο στον αλλον,ναι?
      Ειναι καλυτερο και για τους δυο μας αυτο..τι λες?

      Διαγραφή
    4. Ασε την πλακα. Το γνωριζεις πολυ καλα το θεμα. Ο Ζαχαριαδης απο το 1956 μεχρι το 1973 ητανε Εξοριστος απο τους Ρεβιζιονιστες σε Μποροβιτσι και Σοργκουτ. Απο τους Ελληνες γνωριζανε οι Παρτσαλιδης Ζωγραφος Δημητριου Κολιγιάννης. Ο Καπεταν Γιωτης ητανε εξορια απο το 1954 μεχρι το 1972 το 1973 οταν ζητησε να τον συναντησει του το απαγορεψανε με τον Πονομαριοφ. Τον θαψανε οι Σοβιετικοι με αλλο ονομα σε αγνωστο μερος. Που θελεις λοιπον να ηξερε ο Καπεταν Γιωτης και πολυ περισσοτερο η Αλεκα και οι Υπολοιποι. Τα εχω γραψει 10 φορες και τα λεει και ο 2ος τομος της Ιστοριας. Και συνεχιζεις το Παραμυθι οτι δεν απαντησαμε. Αντικομμουνισμο και λασπη ριχνεις Συνειδητα Δεν με ξεγελάς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  50. Ταλιμπάν: Αν είχες οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ (και όχι με τον Χρυσοσύριζα) θα ήξερες καλά ότι η παραίτηση κάθε στελέχους είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση πρώτ' απ' όλα της κόβας του, εν συνεχεία όλων των παραπάνω οργάνων. Ανακλητότητα λέγεται. Πες και το άλλο με τα νεφελίμ. Ούτε μια προβοκάτσια της προκοπής δεν ξέρετε να κάνετε.

    DimK: Και κριτική γίνεται, σοβαρότατη, και όλα. Με τους σωστούς τρόπους. Και ξέρεις πολύ καλά ότι σε τίποτε δεν θα συμφωνήσουμε. Κάτσε γράψε μια ιστορία με το χωριό σου και τις Σοβιετικές γυναίκες που δήθεν έδιναν το μ**νί τους για ένα τζην και άσ' τα αυτά.

    Μπαμπα-Στρούμφ: Ο Παναγιώτης πάντα απαντάει στην καρδιά του ζητήματος, ότι οι δήθεν καλοπροαίρετοι οπορτουνιστές κάνουν πολύ συγκεκριμένη δουλειά και για πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Κάτω τα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νεοφυτε,
      γιατι και εσυ δειχνεις να καταλαβαινεις οτι θες?
      (σσ εννοει μια κουβεντα που ειχε γινει στο μπλογκ του "Σφυροδρεπανου" και μιλαει για μια συγκεκριμενη ιστορια που χρησιμοποιησα απο τα μεσα των 80s για να πω οτι το κκε ηξερε τα λαθη/αστοχιες της ΕΣΣΔ αλλα δεν τα ελεγε..φυσικα αυτο που αναφερει δεν ειναι το κυριο οσων ειπα,δεν ηταν καν επιχειρημα..αν θελετε το ψαχνω )

      Διαγραφή
    2. Νεοφυτος. Συντροφε τα πραγματα ειναι απλα. Την γλιτωσαμε το 1991 για 4 ψηφους σε κατασταση Μπαχαλο. Πιστευανε οτι δεν θα τα καταφερναμε να ορθοποδησουμε αλλαζοντας το Προγραμμα του Κομματος. Ελα ομως που ητανε τετοια η καταστροφη του 1991 που ειχαμε γινει ολοι Σοφοτεροι. Αλλαξαμε λοιπον το προγραμμα το 1996 που ειναι μεγαλος Σταθμος στην Ιστορια του ΚΚΕ. Πιστεψανε το 2012 οτι με την γνωστη διαστρεβλωση της Παραγραφου και της Κοινοβουλευθτικες Αυταπατες που υπηρχανε σε οπαδους μας πανω απο 40 χρονων θα καταφερνανε να μπουμε σε Κυβερνηση. Σπασανε τα μουτρα τους. Για αυτο και η Λυσσα που εχουνε. Να θυμασαι παντα οτι ειναι οτι χειροτερο εχει γνωρισει η Ανθρωποτητα. Χειροτεροι απο Φασιστες. Η ΕΣΣΔ τον Χιτλερ τον νικησε ανατραπηκε απο τον Οπορτουνισμο απο τα μεσα. Τους εχω ζησει 40 χρονια. Με το που θα χαλαρωσεις το Φιδι θα σε Δαγκωσει. Την λ\καλησπέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Συνεχιζεις να πετας λασπη και μετα θυμωνεις.Μιλας παλι για το τη γινοτανε στην ΕΣΣΔ και κατηγορεις το ΚΚΕ γιατι ταχα δεν τα ελεγε. Σιγουρα μας κανεις πλακα με ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΟΤΖΙΑ ΓΡΑΨΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΡΤΕΡΟ ΦΑΡΑΚΟ ΧΑΓΙΟ και πολλα αλλα τετοια Σκουπιδια ερχεσαι και μας ρωτας το ΚΚΕ γιατι δεν μιλαγε. Εχεις πολυ μεγαλη πλακα και εσυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  51. Τελικά, τι ζόρι τραβάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τα πραγματα ειναι απλα!
    το αρθρο μιλαει για το πως και ποιοι και με τι τροπους πηγαν να κανουν εννιαιο κομμα τον συνασπισμο τοτε, ποιοι προωθησαν τη συνεργασια με τη νδ, ποιοι πηραν υπουργικους θωκους κτλ κτλ κτλ.
    σε αυτα διαφορα συριζοπουλα, πιλαφακια και πρωην καθοδηγουμενα του κοτζια (που κατηγορουσε το κομμα για δεξια στροφη τρομαρα του και εχει καταντησει να χορευει με τους υπουργους του νατο) εχουν να πουν τιποτα;
    εχουν να πουν τιποτα για τσιπα; εχουν να πουν τιποτα που "φευγοντας" επερναν μεχρι και τα κωλοχαρτα απο τις ΚΟΒ; εχουν να πουν τιποτα για την αλητεια στις εκλογες που πηραν το 2.96 (γεια σου ρε αγγουρακη με τις προβλεψεις σου!!) που πηγαιναν σε σπιτια οπαδων του ΚΚΕ και ελεγαν οτι υπαρχει υπογεια γραμμη του ΚΚΕ να ψηφισει συνασπισμο για να βγει στη βουλη;
    υπαρχουν κοτσια να παραδεχτουν οτι αυτοι ηταν που εσπρωξαν τον συνασπισμο -και το κομμα- για το "βρωμικο 89";
    ποιος εχασε την τσιπα για να τη βρουν αυτοι;

    να θυμηθουμε μερες που ειναι (του οκτωμβρη) και τη 48ωρη και τη σταση και του συριζα αλλα και των "κατι χρονακια εχουνε περασει και οι ναριτες δεν το εχουν ξεπερασει που το σεπτεμβρη του 89 πηγαν για κομα και φιαξαν μια παρεα"!
    επαναλαμβανω να θυμηθουμε ποιοι απο το μακρινο 99 προσπαθουν στο περαμα να φιαξουν σωματειο εναντια στο ταξικο παρεα με εργοδοτες,χρυασυγητες, πασοκους, οακκε κτλ κτλ;
    να θυμηθουμε ποιοι κωλοτριβονταν με τους φασιστες στις πλατειες;
    ποινου πολιτικου χωρου τα μελη φωναζαν στο συνταγμα το μεσημερι εξω τα κομματα και τα συνδικατα και το απογευμα κατεβαζανε και τα δεντρα στις εκλογες του σ.μ.τ. για να παρουν τις εκλογες; ποιο υποκριτες πεθαινεις! οχι μονο αυτο, η αφισα τους των εκλογων ηταν αφισα με κοσμο απο το συνταγμα που φωναζε κατω τα συνδικατα!
    πολιτικοι αλητες!!!!

    ετσι λοιπον εχει πολυ μεγαλη σημασια αυτος που μιλας σε ποιο χωρο ανηκει!
    δεν μπορει να μου κανει κριτικη ο ναριτης (ο πισω απο τα παιδια) οτι δεν ειμαι επαναστατης! ο κανω συγκεντρωση με τους χρυσαυγητες! ο στηριζω συριζα (κανω συγκεντρωση συμπαραστασης των αυγουστο στη κυβερνηση και παρεα στο δημοψηφισμα τραμπουκιζω -προσπαθω τουλαχιστον- ΚΝΙΤΕΣ) και καλω την αστυνομια!!!!!!;;;;;;;; να τους συλαβει!
    δεν μπορουν να μου κανουν κριτικη τα ορφανα του πιλαφ που μεχρι και την προκυρηξη των εκλογων, ειχαν καταψηφισει τους νομους αλλα στηριζαν την κυβερνηση (να εφαρμωσει ποια πολιτικη αραγε;;; τα ψιχουλα της θεσσαλονικης ή τα φρεσκα;;;)
    θα μου κανουν κριτικη αυτοι που χωρις τσιπα πηγαν στο σκοπευτηριο τον γεναρη;;;;;;
    ή θα μου κανουν κριτικη τα σεκιτακια του "στηριζουμε σημιτη και οχι εκοφιτη";
    εχει τεραστια σημασια ποιος σου λεει τι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνεχιζοντας να απαντησω και στο τι ζορι τραβανε!
      το προβλημα τους ειναι απλο! θελουν τοσο πολυ να κανουν παρεα στον τσιπρα, αλλα τοσα χρονια πεταγαν τη λασπη στο ΚΚΕ για συστημικο και τωρα δεν μπορουν να ξεβρακωθουν τοσο ευκολα! καποιοι (αρασ και το ναυτικο της) το κανουν χωρις να ντρεπονται, καποιοι αλλοι (κοε) το εκαναν πριν και τωρα θυμηθηκαν να κρυφτουν απο το φερετζε και πηγαν στον πιλαφ. θελουν να μην εχουν καποιον να τους θυμιζει ποσο ξεφτιλες ειναι!
      φανταζου οτι ουτε ο καθρεφτης τους πλεον ειναι ικανος να τους κανει να ντραπουν για το κανταντιμα τους και προσπαθουν να τραβηξουν στον βουρκο τους οσους μπορουν!
      για αυτο -και ενω γνωριζουν πολυ καλα- οτι ενας κομμουνιστης δεσμευεται απο το καταστατικο και δεν θα κανει κατι αντικαταστατικο, πετανε τις πιπες για το 89 και την περεστροικα κτλ κτλ κτλ.
      Υ.Γ.1 ενα απο τα κορυφαια σουρεαλιστικα, ειναι να σου κανει οπορτουνιστης και του κκε εσ ακομα ποιο πολυ, κριτικη για τη ρουμανια και τον τσαουσεσκου!
      Υ.Γ. 2 ευτυχως που χθες δεν ειχε κρυο για να μην παγωσετε απο τη γυμνια σας και τη ξεφτιλα της μαζωξης σας του συνταγματος
      Υ.Γ.3 γιατι ρε ναριτακια αρνειστε να κανετε γενικη συνελευση εκει που ειστε πλειοψηφια και την καλειτε για μετα τις 22/10 και 3 μερες πριν την απεργεια στις 12/11;;;;;δεν μπορειτε δλδ να κανετε 2 σε διαστημα 10 ημερων; φοβαστε οτι οι θαμωνες της καρυτση δεν θα εχουν κουραγιο να ερθουν σε 2 σερι συνελευσεις; κοιτα κατι γραφειοκρατικες αγκυλωσεις οι επαναστατες!!! (τκ επαναστατες)

      Διαγραφή
    2. ΨΕΎΤΑΡΕ modesto ξεφύτρωσες πάλι ?
      Για πές μας για τα μέτρα που πάρθηκαν κατά του Νίκανδρο Κεπέση απ' το κόμμα.
      Θρασίμι νόμισες πως επειδή πέρασε αρκετός χρόνος η ξεφτύλα σου ξεχάσθηκε ?

      TALIBAN

      Διαγραφή
    3. Εδω εισαι ξεφτιλισμενε Αθλιε Τυμβωρυχε. Νομιζες οτι θα ξεχαστει η ξεφτιλα σου Αθλιε. Εισαι πολυ μικρος για να λερωσεις τους Νικανδρο Καπεταν Γιωτη και την ηγεσια του ΚΚΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ἀσε μας ρε TALIBAN...

      Διαγραφή
    5. τουλάχιστον το τυμβωρύχε άρχισες να το γράφεις σωστά.
      Κάνε όμως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και μια προσπάθεια με τον τονισμό.
      Δεν είναι δύσκολο.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    6. Παμε ξανα λοιπον. Το 1956 με το 20ο Συνεδριο στηθηκε Πραξικοπηματικα η 6η Ολομελεια που ξηλωσε την ηγεσια του ΚΚΕ με τον Ζαχαριαδη και στην θεση του μπηκανε αυτοι που Συνθηκολογησανε σε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ δηλαδή Παρτσαλιδης. Εξοριστος σε Μποροβιτσι Σοργκουτ με αλλο ονομα με ευθυνη των Χρουτσοφικων και των Παρτσαλιδης Δημητρίου Ζωγραφος Κολιγιαννης. Ο Καπεταν Γιωτης ανελαβε το 1973 εχοντας βγει απο εξορια απο το 1954 μεχρι το 1972. Οταν ζητησε να τον δει του το απαγορευσανε οι Σοβιετικοι με τον Πονομαροφ. Τον θαψανε οι ιδιοι σε αγνωστο μερος. Που λοιπον βρε Αθλιε Ξεφτελισμενε φταιει Ο Καπεταν Γιωτης και πολυ περισσοτερο η σημερινη ηγεσια του ΚΚΕ. Εισαστε χειροτεροι απο τους Χρυσαυγιτες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Δεν σε γλιτωνουνε αυτα αθλιε Προβοκατορα. Ξεφτιλιστηκες τελειως Αθλιε Χρυσαυγιτη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @ taliban
      τα μετρα παρθηκαν και γραφτηκαν και στον ριζο!
      και κριτικη συγκεκριμενη, σεβασου το παρελθον του ν.κ. και ασε τα στερνα του να ξεχαστουν μη γινει και αυτος φαρακος στο μυαλο των κομμουνιστων.
      για τα υπολοιπα γιουσουφακι των αυγων, ξυδακι και περαστικα!
      γλειψτε κανα κοκαλακι που σας πεταει ο τσιπρας στα λασπονερα ή χορταστε απο υποσχεισεις απο τα ρεταλια του πιλαφ και του αλαβανου και σταματηστε να ασχολειστε με το ΚΚΕδικο.
      ξερω οτι χωρις αυτο ειναι σαν να σας κοβουν το οξυγονο, απο αυτο ζειτε (και απο θεμα ψυχολογιας και πολλοι και απο μεροκαματο) αλλα κοφτε το!
      τον ηπιατε με τον γερμανο, με τη siemens, με τις προσπαθειες με τα ψευτικα προφιλ στα σοσιαλ μιντια, με τις προβοκατσιες για στελεχη που διαφωνουν, με με με!
      στο τελος θα ταυτιστειτε μετο ανεκδοτο με τον κυνηγο και την αρκουδα, που του λεει η αρκουδα στο τελος "ελα πες μου δεν ερχεσαι για το κυνηγι ετσι;", αλλα δεν χρειαζεται η εισαγωγη, αφου δεν ερχεστε για το "κυνηγι" πειτε το απο την αρχη. εχετε το θαρρος των επιλογων σας, μην γινεσται περισσοτερο χρυσαυγητες, στο τελος θα βγειτε βουλευτες και θα κλαιτε στο βημα σαν τον μπουκουρα

      Διαγραφή
  53. Το Ζορι που τραβανε οι Οπορτουνιστες ολων των Αποχρωσεων ειναι Τεραστιο. Εχοντας υποσχεθει στα Αφεντικα τους οτι θα κανουνε το ΚΚΕ σαν τα μουτρα τους σημερα βρισκονται σε απογνωση και σε Αντικομμουνιστικη Υστερια. Ετσι ητανε και θα ειναι παντα αυτοι οι Προδοτες. Συνεχιζουμε τον δρομο μας Αφηνοντας τους να Σκουζουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 1.25. Η Λ.Δ Κορεας και η Κουβα ειναι δυο Σοσιαλιστικες χωρες που επιβιωσανε μετα την Ολοκληρωση των Ανατροπων το 1991. Ειναι το παραδειγμα οτι ο Σοσιαλισμος στην ΕΣΣΔ και στην ΑΝ.Ευρωπη δεν Κατερρευσε αλλα ανατραπηκε απο τα μεσα εφαρμοζοντας Σταδιακα νομους του Καπιταλισμου με Αφετηρια το 1956 μετατρεποντας τα Κ.Κ σε οχημα της Αντεπαναστασης. Στην Κουβα την τελευταια δεκαετια προσπαθωντας να σπασουνε το Εμπαργκο εφαρμοζουνε νομους του Καπιταλισμου πιστευοντας οτι ειναι ΝΕΠ και οι Αμερικανοι χαλαρωνουνε το Εμπαργκο. Τους το Ευχομαι να ειναι ΝΕΠ αν και δεν το πιστευω οτι θα το ελεγχουνε. Καμμια ευθυνη για ολα αυτα σε Φιντελ και Ραουλ. Στην Κορεα τα μεσα παραγωγης ειναι Κοινωνικοποιημενα και εχουνε Σοσιαλισμο. Τωρα αν η παραδοσεις αυτων των λαων θεοποιουνε τον Αρχηγο για Αιωνες δεν σβηνει σε 70 χρονια και το θεωρω πταισμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παναγιωτη μην την ξανανοιξουμε αυτη την κουβεντα.
      ειναι τελειως εκτος του θεματος(..και εσυ κατα την γνωμη μου τελειως λαθος)
      Αν θελει ο Poe,ας ανοιξει το θεμα και εδω ειμαι!!

      Διαγραφή
    2. Η Λ.Δ Κορεας και η Κουβα ειναι Σοσιαλιστικες χωρες και ειναι η Αποδειξη οτι ο Σοσιαλισμος το 1991 Ανατραπηκε. Η Κουβα εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου την τελευταια 10ετια δυστηχως θα οδηγηθει στην Ανατροπη. Αντιθετα στην Κορεα τα μεσα παραγωγης ειναι Κοινωνικοποιημένα. Εκτος αν Σοσιαλισμος ειναι ο Καπιταλισμος της Βενεζουελας.................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ έχει ισχυρό οπλοστάσιο και δεν κινδυνεύει από τη Δύση μόνο η ΛΔΚίνας μπορεί να την αντιμετωπίσει με μεγάλες απώλειες. Και στο άμεσο μέλλον ή Κίνα δεν έχει λόγους να εμπλακεί σε συρράξεις. Η Κούβα δεν έχει στρατιωτική ισχύ και συμμάχους αλλά όσο ζουν οι Κάστρο πιστεύω πως εφαρμόζουν ΝΕΠ. Διαβάζοντας κάποιος κείμενα από το τελευταίο συνέδριο του ΚΚΚ θα πιστέψει πως και στη Κίνα πιστεύουν εφαρμόζουν ΝΕΠ με ορίζοντα δεκαετιών.

      Διαγραφή
  55. Τη Πέμπτη θα κατέβουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κατεβουνε με τα Μπλοκ της Αστυνομιας....................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  56. Γιατι ψαρωνετε σε τετοια θεματα συντροφοι? Τι νοημα κ τι προσφορα εχει στο κινημα? Νομιζω καλυτερα να ασχοληθουμε με τους αγωνες που ερχονται. Εκει παιζονται ολα. Ενημερωση για κινητοποιησεις, για τις αναγκες του λαου κ του κινηματος,μαχη με το φασισμο, σοβαρη θεωρητικη συζητηση και πανω απο απο αγωνας. Εκει οι δυναμεις μας. Αχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωνας μεσα απο την Λαικη Συμμαχια για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των Μεσων Παραγωγης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σωστά. Γι΄αυτό κάνω και την ερώτηση παραπάνω, όλοι αυτοί δε μας πρήζουν με τα διάφορα "εδώ και τώρα"; Κι όποτε τους συμφέρει, είτε γυρνάνε πίσω στο χρὀνο είτε λένε για "δευτέρα παρουσία", ανάλογα πως τους βολεύει.

      Διαγραφή
  57. Εγω παντως περιμενω μετα το Λαφαζα να στησουν οι αστοι το νεο κομμα-αναχωμα που θα λεγεται "Νικανδρος Κεπεσης" (πολυ προσωπολατρεια καλε μου TALIBAN για να εισαι μαρξιστης-λενινιστης) με αρχηγο τον TALIBAN -δεν θα σου κανω την τιμη να σε πω γ.γ. σορρυ...Παντως δουλεψε το λιγο γιατι δεν θα σε επιλεξουν οι αστοι...δεν εχεις πραγματικα ΤΙΠΟΤΑ καινουριο να προσφερεις σαν υπηρετης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Taliban είναι με την Ανασύνταξη ,έχει ένα κόλλημα με το τι συνέβη Ζαχαριάδη , απλά τροφή του δίνετε. Αφήστε τον στη μοναξιά του.

      Διαγραφή
  58. ΣΦΟΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΡΟΛ!ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟ !ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ(AKOY ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ!) ΚΑΙ ΤΟΝ DIMK!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Απαντήσεις
    1. Τωρα αυτο γιατι το εκανες να βαλεις κειμενα το Καπεταν Γιωτη απο το Βιβλιο του Θεοχαρατου. Καλα λιγη λυπηση στους Οπορτουνιστες δεν εχεις Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  60. ...καποια σχολια εδω μεσα ειναι σαν να παρακαλανε να τα τρολαρεις και να αρχισεις να γραφεις ασυναρτησιες μονο και μονο για να απαντησουν!
    Η "συζητηση" παντως,ειναι χαμενη υποθεση εδω και πολλα σχολια πριν.
    Εχει αρχισει και γινεται διαγωνισμος πιο "κομμουνισταραδικου" σχολιου απο πολλους ή απο μερια του taliban, ποσες φορες μπορει να πει την φραση "στο ταδε δεν μου απαντησατε ομως" με διαφορετικο τροπο!!
    Φυσικα καταλαβαινετε οτι εξισου ανουσια ειναι και τα δυο ε?
    Ομολογω οτι εχει πλακα,αλλα μηπως να το κοβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "συζήτηση" είναι χαμένη υπόθεση ούτως ή άλλως.
      Σε όποιον πολιτικό, κοινωνικό, επιστημονικό κ.τ.λ. χώρο μπούν πρός συζήτηση/σκέψη ζητήματα που ξεφεύγουν από τα ακρίτως αποδεκτά (και αναφέρομαι ευρύτερα σε όποια φυλή, έθνος και χρόνο, η απάντηση είναι κραυγές της αγέλης "σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν".
      Παραδέχομαι πως ήταν δικό μου λάθος που ανακατεύτηκα σε σχολιασμούς, παράτην μεγάλη μου εμπειρία στην φύση της τεράστιας πλειοψηφίας των διπόδων του υπέροχου είδους μας.
      Υπόσχομαι πως δεν θα ξανασυμβεί.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. Απαντησεις πηρες σε ολα που ρωτησες. Οτι δεν σε βολευουνε στον Αντικομμουνιστικο αγωνα δεν μπορω να σε βοηθησω.............. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  61. Μια χαρα αποκαλυπτικη συζητηση ειναι για το Αγχος που υπαρχει εναντιον του ΚΚΕ απο το οτι συνεχιζει να υπαρχει και δεν αυτοκτονησε. Καρφι στο Ματι των Αστων και των Οπορτουνιστων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..οπως ακριβως το ειπα και εγω,παναγιωτη!

      Διαγραφή
    2. Απο την Αντιστροφη Μερια....................................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  62. Παντως αν ισχυει ο,τι προκυπτει απο την διατυπωση εδω
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5387232&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%9A%CE%95%CE%A0%CE%95%CE%A3%CE%97%CE%A3

    "Τα κομματικά γραφεία στεγάζονται πλέον στο πατρικό σπίτι του συντρόφου Νίκανδρου Κεπέση, ο οποίος κληροδότησε το σπίτι του, στην οδό Πόντου 46, στο ΚΚΕ."

    ασχετα απο το αν υπηρξαν ή οχι μετρα κομματικης πειθαρχιας εις βαρος του για το βιβλιο του 2006, εγω αντιλαμβανομαι οτι η πιστη του τοσο στο ΚΚΕ οσο και στην ηγεσια του καθως και στην Αλεκα Παπαρηγα, οσο κι αν ισως κλονιστηκε απο τα αμφιλεγομενα και αποσπασματικα συμπερασματα του πονηματος του, μαλλον αποκατασταθηκε.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αναφορικα με την αρχικη αναρτηση, το βασικο προβλημα ειναι οτι το ΚΚΕ υπερασπιστηκε την επιλογη αυτη για πολυ καιρο, καθιστωντας το πολυ δυσκολο τωρα -και σε μεγαλο βαθμο εξαιτιας της προπαγανδας- αφενος να πεισει τον κοσμο οτι δεν καναμε εμεις την βλακεια αλλα οσοι εφυγαν, αφετερου τον δικο του κοσμο να απαρνηθει μια επιλογη που υπερασπιζε τοσο καιρο διοτι το κομμα δεν ξεκαθαρισε νωρις την θεση του, και να αλλαξει "τροπαριο".

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.