13 Οκτωβρίου 2015

ΛΑ.ΣΥ. Ηλιούπολης: Στηρίζουμε το αίτημα και την κραυγή των μαθητών στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ της πόλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ηλιούπολη 13 Οκτώβρη 2015

Στηρίζουμε το αίτημα και την κραυγή των μαθητών στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ της πόλης.


Να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τώρα το τμήμα της Β’ τάξης ψυκτικών!
Ανάστατοι είναι οι μαθητές και οι γονείς στο ΤΕΛ της πόλης μας αφού ομάδα παιδιών της Β’ Λυκείου που θέλησαν να ακολουθήσουν την ειδικότητα του ψυκτικού, συνάντησαν την άρνηση της Διευθύντριας του σχολειού να συγκρότηση τμήμα με την αντίστοιχη ειδικότητα.

Η διεύθυνση του σχολειού επικαλείται την νομολογία που ορίζει ότι για να συγκροτηθεί τμήμα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 12 μαθητές. Εδώ τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή ήταν 11. Με αυτό το επιχείρημα η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε παρά την αντίθετη γνώμη της πλειοψηφίας του εκπαιδευτικού συμβούλιου να μην συγκροτήσει το τμήμα!
Η διευθύντρια του σχολείου, με όπλο το θεσμικό πλαίσιο, αποφασίζει μόνη της! Τα παιδιά δεν θα ακολουθούσουν την ειδικότητα του ψυκτικού, θα γίνουν κομμωτές, μηχανολόγοι, γιατί έτσι αποφάσισε η διευθύντρια, έτσι της βγαίνει, είναι …νομοταγής!!

Κι όμως στο σχολειό υπάρχουν και καλώς υπάρχουν, ήδη και άλλα τμήματα ειδικοτήτων που λειτουργούν με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών! Όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξαν δυο ακόμη παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή στην συγκεκριμένη ειδικότητα που συμπλήρωναν και τυπικά το «νόμιμο» αριθμό άλλα τις αιτήσεις τους η διεύθυνση δεν τις αποδέχτηκε, ως εκπρόθεσμες!!

Αποτέλεσμα σήμερα 11 μαθητές να διοχετεύονται χωρίς την θέληση τους σε άλλες ειδικότητες, που δεν είναι η επιλογή τους. 11 παιδιά επιχειρούν να θεμελιώσουν την ζωή και την επαγγελματική προοπτική τους και «τρώνε πόρτα» από το σχολείο!
Από ένα εκπαιδευτικό σύστημα ταξικό, γραφειοκρατικό και ανάλγητο, που δεν διστάζει να αλέσει τα όνειρα φτωχών παιδιών που παλεύουν να κρατηθούν στα θρανία και όρθια αύριο στην ζωή. Ένα ολόκληρο σύστημα τους κλέβει τα όνειρα και την ζωή με το καλημέρα!

Στην παρέμβαση που έγινε από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκπροσώπους της Λαϊκής Επιτροπής η διευθύντρια με σκαιότητα και απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισης, επικαλέστηκε ακόμη ένα επιχείρημα για την μη συγκρότηση του τμήματος. Την έλλειψη εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο.
Όμως και σε αυτό το ζήτημα υπάρχει λύση!
Στα ΤΕΛ των όμορων δήμων υπάρχουν ήδη εκπαιδευτικοί με αντίστοιχες ειδικότητας που θέλουν να συμπληρώσουν ωράριο και θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να λειτουργήσει το τμήμα!

Κι όμως η διευθύντρια δεν δέχεται κουβέντα! Οδήγησε το σχολείο σε κατάληψη, και απορρίπτει την παρέμβαση της ΕΛΜΕ, των γονιών, των φορέων της πόλης. Παραμένει πεισματικά στην απόρριψη κάθε σκέψης και ενέργειας, για να βρεθεί λύση στο δίκαιο και αναφαίρετο αίτημα των παιδιών. Δεν δέχεται καν να παραπέμψει το θέμα με ερώτημα στην δευτεροβάθμια διεύθυνση! Η διευθύντρια έχει την κύρια ευθύνη σε αυτή την φάση και τα παιδιά δίκαια αντιδρούν με κατάληψη απαιτώντας να συγκροτηθεί το τμήμα ψυκτικών στο σχολείο. Φαίνεται ότι κάποιοι, σαν την συγκεκριμένη διευθύντρια, έχουν ξεχάσει ότι το δημόσιο σχολείο συγκροτείται και λειτούργει για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας. Ότι το δημόσιο σχολείο το πληρώνει με το αίμα και το μόχθο της η λαϊκή οικογένεια. Ότι δεν είναι φέουδο κανενός και ανεξέλικτη η λειτουργία του!
  • Τι αλήθεια κρύβεται πίσω από την άρνηση της;
  • Γιατί αρνείται να παραπέμψει το αίτημα των παιδιών στην παραπάνω διεύθυνση;
  • Γιατί άλλα τμήματα συγκροτήθηκαν με λιγότερους μαθητές;
  • Γιατί δεν διστάζει να τινάξει στον αέρα την λειτουργία του σχολείου;
Το θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση θα το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 15/10/15.

Λύση θα βρεθεί και θα είναι υπέρ των παιδιών.
Γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ζωή και το μέλλον τους.

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.