2 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

Κυριακή - 7 Ιούνη 2015 - 9:00πμ


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, προσδένονται ολοένα και πιο σφιχτά στο ιμπεριαλιστικό δόγμα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανατρέπεται πλήρως ο ρόλος τους, που πρέπει να είναι η υπεράσπιση της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές, που στοχοποιούν άλλους λαούς και χώρες, ακόμη και το δικό μας τον ίδιο το λαό και το κίνημά του.



Αναβιώνει όλο και πιο δυνατά το δόγμα «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ»!

Πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια οι ασκήσεις, με τις οποίες προετοιμάζονται οι ένοπλες δυνάμεις να συνδράμουν το έργο των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος πάντα του λαού. Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, είναι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.



Στην περιοχή μας (σε στρατόπεδα του νομού Κιλκίς) έχουν πραγματοποιηθεί - όχι μία μόνο φορά - ασκήσεις, που βασικό αντικείμενο έχουν «την αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων, εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Τέτοιου είδους ασκήσεις επιβεβαιώνουν, ότι τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ελληνικό «αμυντικό» δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού» δόγματος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Έτσι στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία» - όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - συγκαταλέγεται και η δράση του λαϊκού κινήματος.




Κέντρο αυτών των «εκπαιδευτικών» δραστηριοτήτων και βασική δύναμη κρούσης αποτελεί η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, που έχει έδρα στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η δύναμη αυτή ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης NRF, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καθώς και στη Βαλκανική συμμαχική δύναμη HELBROC - ένας από τους πολλούς «σχηματισμούς μάχης» της ΕΕ. Αποστολή της - σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία - είναι η ταχεία επέμβαση με αερομεταφερόμενα μέσα σε σημεία εμπλοκής, όπου γης.



Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Είναι σταθερά προσηλωμένη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι θα συνεχιστεί ο προσανατολισμός και η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με πρόσχημα τη δήθεν αντιμετώπιση του «ισλαμικού κράτους» χώνει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε νέες επεμβάσεις και πολέμους με έπαθλο την ισχυροποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων - ντόπιων και ξένων - από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων ενέργειας.



ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!



Ο λαός μας όμως ξέρει καλά, ότι δε συμβαδίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά των λαϊκών στρωμάτων. Το τελευταίο διάστημα μια σειρά αποφάσεων και μεθοδεύσεων της συγκυβέρνησης σέρνουν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις:

  • Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για στρατιωτική δράση σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.
  • Το ορμητήριο της βάσης στη Σούδα, το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, τα στρατόπεδα στη Νέα Σάντα, στη Λάρισας, στο Άκτιο κι άλλες υποδομές διατηρούνται με αναβαθμισμένο ρόλο.
  • Πυκνώνει η συμμετοχή στις Ευρωατλαντικές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης, χειρισμού κρίσεων και στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ.
  • Πυκνώνουν οι προετοιμασίες για ενδεχόμενη Ευρωνατοϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Ουκρανίας.
  • Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ.



Το αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα έχει καθήκον να εντείνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συντονισμένα με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες και το σύστημα που τους γεννούν.



Συνεχίζουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, δυναμώνουμε την πάλη μας με στόχους:

   ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!

   ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ - ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ!



Πάρτε μέρος στην κοινή εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Ιούνη 2015 ώρα 9:00πμ,
μπροστά στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα.
Από τη Θεσσαλονίκη η πομπή των οχημάτων θα ξεκινήσει από τη λεωφόρο Λαγκαδά (στο ύψος του Δημαρχείου Σταυρούπολης), στις 8:30πμ.

Μετά την εκδήλωση στη Νέα Σάντα θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης (δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών), ώρα 11:00πμ.



Θεσσαλονίκη

01/06/2015



Τα Γραφεία Τύπου της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.