11 Ιουνίου 2015

Σήμερα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7.30μμ το Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ!

Λόγω της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Οικονομικών, το απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 7.30μμ.


Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 6.30μμ, έτσι όπως έχουν οριστεί. (Πηγή:902.gr)

'Eργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Με μια συνδυαστική κίνηση, ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Ήδη η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από τρικάκια, που πετιούνται από την ταράτσα του υπουργείου, με το κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα το απόγευμα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, στην μεριά της πλατείας, έχει εγκατασταθεί μια ντουντούκα, από την οποία διαβάζονται ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και το κάλεσμα στα απογευματινά συλλαλητήρια.

Συνθήματα όπως «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θέλουν συμφωνία, τσακίζουν τον λαό για την πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, τσάκισε μνημόνια και αφεντικά» και «Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 Ευρώ», δονούν την ατμόσφαιρά στην είσοδο του υπουργείου, επί της οδού Νίκης, από τους συγκεντρωμένους.

Ήδη πάνω από 700 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα στo Σύνταγμα και σε όλα τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας'. (Πηγή: 902.gr)
Πηγή: Αγώνας στα Νότια

30 σχόλια:

  1. Σεχτάρ ο Τρομερός12 Ιουνίου 2015 στις 3:34 π.μ.

    Η παλινορθωμένη ΕΡΤ, που πρωϊ-πρωϊ σήμερα (11/6) "δεσμεύτηκε για αντικειμενική (χα, χα!) πληροφόρηση" , αφιέρωσε κάποια δευτερόλεπτα προς το τέλος του βραδινού 40(;)-λεπτου δελτίου των 9:00, με ενάμισυ πλάνο από την συγκέντρωση. Το πλάνο κοντινό και χαμηλά, να κρύβει την έκταση και το πλήθος, και κυρίως πλαϊνό, να μη φαίνεται το πανώ, που προφανώς δεν άρεσε καθόλου στους "αντικειμενικούς". Με λίγα λόγια "έδειξε" μια ολιγάνθρωπη συγκέντρωση (σ.Σ.τ.Τ.: σαν αυτές του τΣύριζα) και μάλιστα κρύβοντας το πανώ, που εξέφραζε ένα πολύ κεντρικό της μήνυμα. Επιστημονική υποβάθμιση του γεγονότος και συσκότιση του μηνύματος, της πολιτικής του έκφρασης. Η, αλλιώς, καραμπινάτη ταξική λογοκρισία, σε κυριλέ σουπιατζήδικο "αριστερό" στυλάκι.
    Αυτό πα να πεί επαγγελματική αντικειμενική ενημέρωση από την σκοπιά της Αστικής Τάξης....
    ....κύριε Τσακνή
    , πούθελες με τον τσαμπουκά σου να γίνεις (ξανά) και μέλος του κόμματος!!!

    ----------------------
    Το ωραίο είναι, πως όλοι αυτοί οι τύποι "ανατριχιάζουν" γιατί ο Στάλιν ψαλίδισε την φιγούρα του προδότη Τρότσκι από μιαν φωτογραφία δίπλα στον Λένιν.
    Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αντικειμενική πληροφόρηση με τα δικά μας ταξικά κριτήρια!.
    Αυτό το δικαίωμα είναι αποκλειστικά δικό τους, .....όπως και όλα τα δικαιώματα, γενικά!
    Παίχτε μπαλλίτσα, κανάγιες, όσο σας παίρνει. Γιατί δε θα σας παίρνει για πολύ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τετοια προπαγανδιση επρεπε ολη η Σταδιου,Φιλελληνων και ολη η πλατεια να ειναι γεματες κοσμο...Τουλαχιστον υπηρχε παλμος,πολυ πετυχημενο το πανο στο οικονομικων.Συνεχιζουμε αγωνιστικα,καλη δυναμη!
    *Στα θετικα οτι επιτελους και οι αλλοι ξυπνησαν κι εκαναν πορεια την ιδια μερα με το ΠΑΜΕ και αποτι ειδα ειχαν αρκετο κοσμο!
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΓΚ
    ευσεβεις ποθοι; παραλληλο συμπαν;
    σε αλλη πολη ζεις;
    το συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ παρολλο που αλλαξε μερος πρακτικα, και η μονη ενημερωση ηταν απο στομα σε στομα και απο οσους βλεπουν το πορταλ, αρχισε στην ωρα του, με παρα πολυ κοσμο.
    για το αν θα επρεπε να ειναι ο κοσμος μεχρι την ομονοια συμφωνω, αλλα δεν φταιει το ΠΑΜΕ, ουτε η οπτικη προπαγανδα 5 μερες πριν.
    φταιει η κατασταση που εχει φτασει το εργατικο κινημα και ευθυνες εχουν αυτοι που κυβερβανε σημερα και τα δεκανικια τους, που μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν ουρα της πασκε αμφοτεροι και τωρα οι γκρουμπυσκουλοι αφου πριν εκαναν συγκεντρωσεις συμπαραστασης στους 70% συμφωνουμε με το μνημονιο, τωρα αποφασισαν να κανουν συγκεντρωση στις 6:30 αρνουμενοι να παρουν αποφασεις για την συγκεντρωση του ΠΑΜΕ. αντιθετα εκαναν κομματικες συγκεντρωσεις.
    η συγκεντρωση τους στις 6:30 (μεγαλο αγχος να κανουν νωριτερα συγκεντρωση για να ειναι μπροστα μας οταν θα ανεβαινουμε συνταγμα) ηταν για τα πανυγηρια. την ωρα που τελειωνε η συγκεντρωση του ΠΑΜΕ (8 και πλεον) ανεβηκαν προς το συνταγμα και ηταν ολοι μαζι οση και η περιφρουριση που ειχε μεινει στη στροφη στα ξενοδοχεια.
    αμαζα, αθλια τσιρακια των τσυριζαιων!
    στα θετικα οτι στα ρεταλια εκτος των οργανωμενων δυναμεων τους, δεν παταει ψυχη και αυτο ειναι θετικο για το οτι ενας κοσμος που τους εβλεπε καπως θετικα τους εχει γυρισει την πλατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου,πρπει να πω καποια πραγματα. Ο κοσμος επρεπε να φθανει μεχρι την Ομονοια και με τετοια προπαγανδιση (αφισες,φυλλαδια,πανο, κλπ) δε δικαιολογειται κατα τη γνωμη μου,το συλλαλητηριο εχει ανακοινωθει ενα μηνα πριν..Βεβαια υπαρχει κινηματικη καθιζηση και απογοητευση στο εργατικο κινημα,σαυτο δεν αντιλεγω.Απο την αλλη παροτι διαφωνω σε παρα πολλα θεματα με την Ανταρσυα,δε θωρω κακο να κινητοποιειται..προφανως καταλαβαν τα μεγαλα λαθη τους οταν προσφεραν ειρηνη στον τσυριζα και αλλαξαν θεση..Θες κατοπιν εορτης?Δικιο εχεις..Το γεγονος οτι πολλοι τους εχουν γυρισει την πλατη ισχυει,οχι βεβαια οτι αυτοι προσχωρησαν στο ΚΚΕ ..Ειχαν κοσμο ομως και αυτο δεν αμφισβητειται(δες φωτο),το επιχειρημα οτι ξεκινησαν 2 ωρες μετα δεν ειναι κατι νεο..Τα γκρουπουσκουλα του τσυριζα ξεκινουσαν 3 ωρες μετα..Επισης λες δε συμμετειχαν στη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ εχεις ενα δικιο,αλλα κι αυτοι κατηγορουν το Παμε οτι δεν συμμετειχε στις 11 Μαη που εκαναν πορεια κατα της συμφωνιας..
      ΓΚ

      Διαγραφή
    2. στις 11 του μαη εκαναν κομματικο συλλαλητητριο υποστηριξης της κυβερνησης.
      οπως και πριν.
      τωρα η "θεματολογια τους" ηταν ιδια με του ΠΑΜΕ, αρνηθηκαν να πουν ναι στα σωματεια με την αιτιολογια του κομματικου συλλαλητηριου και αντιθετα εκαναν αυτοι ενα τετοιο! τι αλλο να κανουν δλδ για να βοηθησουν την κυβερνηση;
      δεν χρειαζεται να δω φωτογραφιες ημουν εκει και ξερω τι κοσμο ειχαν.
      επισης το καλω στις 6:30 για να κανω συγκεντρωση 2 ωρες μετα, εμενα δεν μου κανει για "αριστερο" χαρακτηριστικο!

      Διαγραφή
    3. @modesto:
      Το τι έκαναν στις 11 του Μάη, αλλά και πιο πριν ως μαζορέτες του Τσίπρα είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το επαναλαβάνουμε, τουλάχιστον εδώ.
      Από την άλλη μεριά τώρα, η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ήταν αντικειμενικά συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στην συγκυβέρνηση.

      Αντικειμενικά σύρθηκαν από το ΠΑΜΕ, όσο σερνόντουσαν πίσω από τις ΓΣΕΕ με τις τάχα διαφορετικές συγκεντρώσεις τους στο Μουσείο, λίγα μέτρα παρακάτω από αυτές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας.
      Όπως και αν προσπαθούν να ντύσουν κάποια πράγματα, η ουσία παραμένει η ίδια.

      Το ζήτημα είναι πως αυτές οι απότομες "στροφές" δεν γίνονται ποτέ χωρίς φθορά.
      Βοηθάνε να απεγλωβιστεί ένας κόσμος από εκεί, και σε αυτό τον βαθμό δεν μπορεί παρά να είναι θετικές. (Όπως σωστά επισήμανες, ποιός θα τολμήσει π.χ. να ξαναπιλήσει την καραμέλα των "ξεχωριστών συγκεντρώσεων" ως δικαιολογία μετά την στάση τους στο συλλαλητήριο, και πόσο πειστικός θα μπορέσει να γίνει σε έναν καλοπροαίρετο κόσμο που τον ακολουθεί;)

      Και εγώ εκεί ήμουν, και θεωρώ πως για τα δεδομένα τους, μια χαρά κόσμο είχαν.
      Όσο για την ασυνέπεια τους, είναι πασίγνωστη αφενός (δεν μπορεί να πουλάς "ελευθεριακότητα" και να έχεις και την στοιχειώδη αγωνιστική πειθαρχεία ταυτόχρονα), είναι και συνειδητή αφεταίρου, αφού βάση της ασυνέπειας για την οποία λέγαμε πριν, εάν ξεκίναγαν στην ώρα τους δεν θα μαζεύονταν ούτε οι ...διοργανωτές!

      Προσωπικά συμφωνώ με τον ΓΚ πως σαν εξέλιξη ήταν θετική, αν και ίσως(;) για διαφορετικούς λόγους.

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ.
      Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου είναι καλοπροαίρετο, με αγωνιστική διάθεση και κατά συνέπεια διεκδικήσιμο από το ταξικό κίνημα.
      Δεν βρίσκω τον λόγο να χαριστούν αυτοί οι άνθρωποι στον οπορτουνισμό και την αστική τάξη.

      Διαγραφή
    5. υπαρχει μια διαφορα! υπαρχει ενας κοσμος (σαν ενα συναδελφο μου) που τους βλεπει (εβλεπε μαλλον καλυτερα) σαν αριστερους αγωνιστες και υπαρχει και ο στρατος τους. εγω μιλαω για τον στρατο τους.
      αλλωστε ειναι ευδιακριτο απο τον μεσο ορο ηλικιας των συγκεντρωσεων τους.
      και διαφωνω οτι ηταν θετικο το της πεμπτης, σε οτι εχει σχεση με αυτους.
      δεν μπορω να δεχθω οτι ειχαν το θρασος να καλεσουν σε δηθεν ενωτικο συλλαλητηριο και μαλιστα κομματικο, ενω σαμποταριζαν τη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ!
      δεν πειθουν!
      συμφωνω οτι δεν πρεπει να χαθει κανεις, αλλα δεν κερδιζεται με το να συμπεριφερομαστε φιλικα σε καποιους που οργανωσαν και συμμετειχαν σε αντισυγκεντρωση!

      Διαγραφή
    6. @modesto:
      Oχι δεν συμφωνώ πως επρόκειτω για "αντισυγκέντωση" και διευκρίνησα το γιατί.
      Αυτό που έκαναν ήταν καρμπόν με ότι κάνουν, όταν κάνουν πλάτη στην ΓΣΕΕ με τάχα ξεχωριστή συγκέντρωση στο Μουσείο.
      Ήταν αντικειμενικά αβάντα στο ΠΑΜΕ. Όσο αντικειμενικά ήταν αβάντα στην συγκυβέρνηση και η συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια υπέρ της συγκυβένησης, που τάχα έβαζαν τα "δικά τους" ζητήματα, λες και τα πρόσεχε κανείς.

      Από την άλλη, μην έχοντας ο ίδιος φοιτητικές εμπειρείες, βλέπω πως αρκετός από τον εργατόκοσμο που τους ακολουθεί, μόνο "στρατός" δεν είναι.
      Δεν πιστεύω εξάλλου πως έχουν την οργανωτική δυνατότητα δημιουργίας οποιουδήποτε είδους "στρατού" εκτός των πανεπιστημίων, ή τουλάχιστον δεν έχω δει τόσα χρόνια κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    7. Πες με προκατειλημενο, εμπαθη, αλλα!!!!!
      εχοντας εμπειριες απο πολυ παλια με το συναφι αυτο ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν ηταν σε καμια περιπτωση αβαντα!
      θες απο τον πρωτερο μη εντιμο βιο τους; θες απο τα δεδομενα που πολυ ευστοχα ειπες στον νικο; παντως να στο πω και αλλιως!

      αν υποθετικα ειμαστε σε ενα οδοφραγμα στην ακαδημιας οι 2 μας και απεναντι μας εχουμε τον πυρηνα της νικαιας των αυγων και στην ομονοια ειναι 200 ΠΑΜΙΤΕΣ με 20 απο τα καλοπαιδα των αντισυγκεντρωσεων και απεναντι απο αυτους ειναι 20 δαπιτες, ξερεις που θα προτιμουσα να ειμαι;;;;;; στην ακαδημιας, με 20 φιδια στην πλατη μου δεν θελω να ειμαι, προτιμω ενα κοπαδι λυσασμενες υαινες, τουλαχιστον αυτες θα τις εχω μπροστα μου!
      Υ.Γ. απο το 92 και μετα ποιο πολλους συντροφους εχουμε στα νοσοκομεια απο επιθεσεις αυτων παρα απο ολο το ακροδεξιο δασμα (μαζι και με τη δαπ)

      Διαγραφή
    8. @modesto:
      Σου είπα πως δεν έχω περάσει από φοιτητικούς χώρους. Και έξω από αυτούς δεν θυμάμαι καμμία επίθεση από κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από κόσμο λέω).
      Έχω ακόμη την αντίληψη, πως πολλά από τα παιδιά που κάποιοι αφιονίζουν αντικομμουνιστικά σε αυτές τις ηλικίες, θα αλλάξουν μοιραία μυαλά μπαίνοντας στην παραγωγή. Αναγκαίος όρος για αυτό είναι να τους βλέπουμε ως εν δυνάμει "στρατολογίες" και όχι ως "αιώνιους" εχθρούς.

      Για την αβάντα νομίζω το εξήγησα καθαρά. Ήταν αβάντα αντικειμενικά.
      Δεν έχω την ηγεσία τους τόσο χαζή (σε αυτά είναι μανούλες) που να μην το κατάλαβε.
      Απλά αναγκάστηκε να το κάνει ποιώντας την ανάγκη φιλότιμο μεν, ανοίγοντας έναν δρόμο απεγκλωβισμού για κάποιους τίμιους αγωνιστές στις γραμμές τους, δε.
      Νόμισα πως ήμουν ξεκάθαρος.

      Διαγραφή
    9. για τις προθεσεις και το αν κανουν αβαντα ή οχι και για το ποια ειναι η γραμμη τους http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/06/blog-post_18.html#comment-form

      Διαγραφή
    10. @modesto:
      Αυτό το "αντικειμενικά" και "ανεξαρτήτως προθέσεων" σε σχέση με το αβάντα, το επανέλαβα αρκετές φορές.
      Προφανώς λοιπόν δεν λέμε κάτι διαφορετικό επάνω σε αυτό.
      Οπότε για ποιό ζήτημα επανέρχεσαι;

      Διαγραφή
  4. Με πανό "Κάτω η κυβέρνηση,όχι σε παλιά και νέα μνημόνια" στις 11 Μάη δε νομίζω ότι υποστηρίζεις τη κυβέρνηση.Τώρα θα μου πείς συμμετείχατε στις φιλοκυβερνητικές του Φλεβάρη..Έχεις εν μέρει δίκιο..Δεν ισχύει 100% όμως..Στόχος της Ανταρσυα ήταν να ενημερώσει τον κόσμο με φυλλάδια για την προετοιμασία του αγώνα κατά της νέας συνφωνίας,να συνομιλήσει με κόσμο που συμμετείχε στη διαδήλωση μεν αλλά είχε απογοητευτεί απο τον Συριζα,γιατί να πάνε χαμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι? Ο Κουτσούμπας 2 βδομάδες τώρα λέει "να ξανασυναντηθούμεμε τον κόσμο του αγώνα που έφυγε απ τις τάξεις του ΚΚΕ"..και καλά κάνει βέβαια κ το λέει ..
    Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς για κοινό μαζικό συλλαλητήριο στις 11/6 στο οποίο δεν ανταποκριθήκατε.Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ΠΑΜΕ,μάλιστα κατέβηκα Σύνταγμα να δω τη συγκέντρωσης σας για 5 λεπτά και μετά κατηφόρισα Προπύλαια.Είχατε αρκετό κόσμο και πολύ στοχευμένη η κίνηση με το πανό στο υπ.οικ.
    Όσο για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ίδιες από το 2010 όταν και ξεκίνησε..Έξω από ευρώ-ΕΕ-Νατο,Έξω η Frontex,Διαγραφή του χρέους,εργατική εξουσία κλπ...
    Υ.Γ.-1) Φωτό απάντηση στον modesto που είπε ότι ήμασταν 3 και ο κούκος www.pandiera.gr/uploads/uploads/2015/06/syllalitirio-11-6-15-725.jpg (χωρις ευρυγώνιο φακό,δεν είμαστε τσυριζομπιρσίμ εμείς,παρότι δε φαίνεται ο όγκος των μπλόκ στη συγκεκριμένη)

    2)Συμφωνώ απόλυτα με τον TRASH,τι προτιμάτε δηλαδή? Ένας φοιτητής να μπεί στη ΔΑΠ ή στα ΕΑΑΚ(παρά τις μεγάλες διαφωνίες που έχουμε)...Σαφώς και υπάρχει κόσμος με αγωνιστική διάθεση και ή ακολουθεί το ΚΚΕ ή ακολουθεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΝΙΚΟΣ:
      Για την συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως και την ντύσεις παραμένει τέτοια. Εάν ήθελες να ενημερώσεις τον κόσμο για το τι έχει πάθει, αυτονόητα θα τον καλούσες να μην συμμετέχει και στα φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια.
      Αυτό είναι κοινή λογική.

      Για τις θέσεις της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" που είναι "ίδιες από το '10", η καταγεγραμμένη πρακτική του cheerleading στο Τσιπρέικο, δυστυχώς σε διαψεύδει. Γιατίο δεν μπορεί να είσαι ενάντια στην ΕΕ και ταυτόχρονα να είσαι παντού η ουρά του πιο φιλο-ΕΕ (κατά δήλωση του ίδιου του Τσίπρα) πολιτικού σχηματισμού της χώρας. Στοιχειώδες...

      Για το συλλαλητήριο της 11/6 αυτό που λες προσβάλει την στοιχειώδη λογική.
      Το συλλαλητήριο ήταν μια πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ (και όχι του ΚΚΕ) και η συμμετοχή σε αυτό μπήκε από το ΠΑΜΕ ως ζήτημα σε όλα τα συνδικάτα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισε την συμμετοχή σε αυτό και μετά κάλεσε δικό της κομματικό συλλαλητήριο στα προπύλαια λίγο παρακάτω.

      -Ποιές είναι εξάλου αυτές οι "μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς" που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πλην του εαυτού της και του ΚΚΕ) και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν από πλευράς κόσμου;
      Γιατί φυσικά δεν νομίζω να περίμενε ή να είχε την απαίτηση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σαμποτάρει το ΚΚΕ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μόνο και μόνο για να καπελωθεί από τις γκρούπες των προπυλαίων.
      Και πως στα κομμάτια είσαι "ενωτικός" όταν προ της διεξαγωγής μιας εργατικής κινητοποίησης που συσπειρώνει ευρύτερα πλητώμενα λαϊκά στρώματα, εσύ αντιπροτείνεις "κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς" που ακόμη και αν δεν υπονοούσε μόνο τον εαυτό σου, θα ήταν σίγουρα μια πολύ πιο κλειστή κινητοποίηση που θα απευθήνονταν μόνον σε όσους όχι μόνο είναι "αριστεροί" αλλά μάλιστα και οπαδοί των συγκεκριμένων κομματικών σχηματισμών που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζει "μαχόμενους";

      Συγνώμη παιδιά, αλλά δεν θα μας δώσετε τα μυαλά στο χέρι...

      Διαγραφή
    2. @ΝΙΚΟΣ:
      Μάλλον δεν θα πρέπει να συμφωνείς και ιδιέταιρα με ότι είπα στον modesto, καθώς όταν έγραφα "Δεν βρίσκω τον λόγο να χαριστούν αυτοί οι άνθρωποι στον οπορτουνισμό και την αστική τάξη", το "οπορτουνισμός" φωτογράφιζε ακριβώς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρόαιμο αστικό κόμμα πλέον, και μάλιστα όχι και ιδιέταιρα "αριστερά" του αστικού πολιτικού φάσματος...

      Διαγραφή
    3. συμφωνω με οτι εγραψε ο trash σε οτι εχει σχεση με τα της οργανωσης των 2 συλλαλητηριων, στο που στοχευαν και αλλωστε φανηκε πιστευω η στοχευση και των 2.
      οσο για τον ογκο, ναι δεν ειναι ευρυγωνιος, ειναι ομως χαμηλη και οποιος ξερει τον δρομο καταλαβαινει, αλλωστε δεν χρειαζομαι φωτογραφια, περασαν απο μπροστα μου και ξερω ποσοι ηταν την πεμπτη.

      τωρα για το σε ποιον προτιμαω να παει ενας νεος. προφανως ζεις στο μικροκοσμο καποιου πανεπιστημιου/τει γιατι δεν σου πηγε καν στο μυαλο να μιλησεις για νεο εργατη, αλλα ας το παρακαμψουμε αυτο.
      ας παμε ποιο κατω! δεν θελω να παει σε κανενα απο τους 2 γιατι ξερω οτι ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ή μαλλον τον ενα θα εχω απεναντι και τον αλλο να με μαχαιρωνει απο πισω (να με δινει στα φρικια για να με καψουν, να μου κανει επιθεση με αναλογια 20/1 και να κινδυνευω με ακρωτιριασμο, να με δινει ξανα στα φρικια οταν μου την πεφτουν με τσεκουρια στη νομικη, να κανουν τις πλατες σε ασφαλιτες φασιστες οταν με σκοτωνουν εξω απο τη βουλη κτλ κτλ κτλ).
      στο διλημα λοιπον αν προτιμω δαπ ή εαακ, σου απανταω κανενα απο τα 2!
      ΠΚΣ,ΕΣΑΚ,ΠΑΜΕ,ΚΝΕ,ΚΚΕ!

      Διαγραφή
    4. Εγώ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπήκα το '11,οπότε δεν ξέρω να σου πω για τα γεγονότα που λες με τα ΕΑΑΚ.Και αυτό που είπα ήταν παράδειγμα...Εγώ προτιμώ έναν φοιτητή να μπει στα ΕΑΑΚ ή στην ΠΚΣ παρά σε ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΑΡΕΝ.
      Όπως προτιμώ και έναν πιτσιρικά να μπει στην ΚΝΕ ή στον "Ανυπόταχτο μαθητή" της Ανταρσυα..Αλίμονο αν αφήσουμε να μπουν οι μαθητές στη χ.α. (γιατί γίνεται κι αυτό δυστυχώς).
      Μια παρατήρηση,μπορεί να μη θυμάμαι καλά,το 1998 όμως πριν την καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο,θυμάμαι στα Χαυτεία κάποιοι Κνίτες είχαν "δώσει" στην ασφάλεια καμιά 50ρια φρικιά που λες,και τους μαζεύανε τα ΜΕΑ τότε..
      Υ.Γ.:Μην αποκλείετε πάντως στις επόμενες εκλογές η Ανταρσυα να πάρει κανα 3-3,5 % και να μπει Βουλή...Αν ο τσυριζα ψηφίσει μνημόνιο (που μάλλον αυτό θα γίνει) αυτομάτως θα ενισχυθούν το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύω!
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. @ΝΙΚΟΣ:
      Καλό είναι να μην λέμε ότι μας κατέβει. Ουδέποτε Κνίτες έδωσαν στην ασφάλεια οποιονδήποτε. Το μόνο που είχε κάνει τότε η ΚΝΕ ήταν να κρατήσει τις αλυσίδες της όταν δέχτηκε επίθεση από τα φρικιά. Μετά τους μαζέψανε τα ΜΑΤ χωρίς μάλιστα να προβάλουν καμμία αντίσταση.
      Όταν μάλιστα έφτασε η περιφρούρηση, τα ΜΑΤ τους είχαν μαντρώσει ήδη.
      Γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται το πέρασμα του χρόνου προκειμένου να δημιουργήσουν ιστορίες για αγρίους.

      Για το Υ.Γ. σου, θα έλεγα να κρατάς μικρό καλάθι.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το '11 πάει δεξιά με απλωτές, και αυτό όχι μόνο δεν του στοίχησε, αλλά τον έκανε και από ένα κομματίδιο του μπαίνω-δεν μπαίνω στην βουλή, κυβέρνηση.
      Με την συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας να συνεχίζεται, προσωπικά δεν βλέπω πως θα τριπλασιάσει τα ποσοστά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή πως θα πετύχει κάποια θεαματική άνοδο το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    6. καπως στραβα σου τα ειπαν αγαπητε νικο.
      εκεινη την μερα, απο νωρις, τα παιδια που καμια φορα βαζουν τις κουκουλες και κανουν και καμια βλακεια (απαντηση ναριτη στην αρνηση καταγγελιας της δολοφονικης επιθεσης τον οκτωμβρη) ειχαν αρχισει τις επιθεσεις στις προσυγκεντρωσεις του ΚΚΕ/ΚΝΕ στην πατησιων, σε γερους και παιδια με μπουλονια κτλ κτλ.
      οταν η πορεια ξεκινησε ηταν κολητα στη περιφρουριση και βριζανε, φτυνανε και προκαλουσαν μεχρι τα χαυτεια. εκει λοιπον, ενας συγκεκριμενος ψηλος με ραστα ξεπερασε τα ορια στη προκληση και εφαγε τη πρωτη, επιτεθηκαν τα παιδια αλλα δεν το υπολογισαν σωστα και κυκλωθηκαν.
      εκεινη τη στιγμη ερχεται και η περιφρουριση του πολυτεχνειου, απο τις μοτορολες των ματαδων ακουγοτανε η αγωνιωδης εκλιση "ερχονται και αλλοι τι να κανω" με την εντολη/απαντηση "μπες στη μεση".
      και αυτο εκαναν, μπηκαν στη μεση και τους εσωσαν. ο δε ραστα, εθεαθει αγκαλια σε ποδι ματα να τον τραβαει απο τον σορο!
      στην πραγματικοτητα λοιπον τα ματ τους εσωσαν! αυτα για την ιστορικη αληθεια.
      κατι αντιστοιχο εγινε και τον οκτωμβρη, που οταν εγκλωβιστηκαν τα "παιδια" στη παλια βουλη μπηκαν σφηνα κατι διμοιριες (καμια συλληψη)!
      ΑΥΤΑ!
      Υ.Γ. ο ψηλος με τα ραστα ηταν μια απο τις μορφες των "παιδιων" εκεινη την εποχη.
      καποια στιγμη εξαφανιστηκε χωρις ιχνη! που να πηγε που να πηγε! να τελειωσε τη σχολη του και να εγινε επαγγελματιας; να γυρισε στο χωριο του; να αλλαξε υπηρεσια;

      Διαγραφή
    7. η μονη περιπτωση να ανεβασει ποσοστα η ανταρσυα ειναι να πανε μαζικα στελεχη απο συριζα στην ανταρσυα, οπως απο το πασοκ στον συριζα

      Διαγραφή
    8. Δεν ισχύει κατά πολύ αυτό που λες! Τον Οκτώβρη του '11 έδρασαν οργανωμένοι παρακρατικοί με σφυριά,γκλοπ,στυλιάρια κλπ,το '98 ήταν πιτσιρικάδες στην πλειονότητα με ράστα,μοϊκάνες και πέτσινα μπουφάν(τα γνωστά πανκιά της δεκαετίας του '90) που άντε να πέταγαν καμιά πέτρα...
      Εγώ προσωπικά εκείνη την μέρα του Οκτώβρη σιχάθηκα και έφυγα όταν οι συγκρούσεις πήραν διαστάσεις, βέβαια έφαγα και ένα μάρμαρο στη μέση κάπου στην Σταδίου (δεν ξέρω αν ήταν απο τους μαυροφορεμένους ή απο το Παμε,γιατί έριχνε καμιά πέτρα και η περιφρούρηση ως απάντηση)..
      Έγιναν πολλά λάθη εκείνη τη μέρα,λάθος του Παμε που είχε τόσο στενές και αυστηρές αλυσίδες(δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δεν αφήνανε να περάσουν ηλικιωμένοι κλπ),λάθος των τσυριζαίων που τότε κάθονταν και κοιτούσαν σα να μη τρέχει τίποτα κ λέγανε μαλακίες απ το κόκκινο,λάθος της εξωκ.αριστεράς που αφήναμε τα μαλακισμένα να περνούν δίπλα απο τα μπλοκ μας με τα σφυριά κ δεν κάναμε τίποτα...Δε θα ξεχάσω πάντως ποτέ έναν τύπο γύρω στα 30 ψηλός μελαχρινός με μαύρο πουκάμισο να κρατάει σημαία της ΓΣΕΕ(!) και να πετάει μάρμαρα στην περιφρούρηση.
      Υ.Γ.: 1) Η ανακοίνωση του ΝΑΡ μια μέρα μετά την 20/10 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/10/2010-211011.html
      2)Μην αποκλείεις σου λέω οι αριστεροί απογοητευμένοι του Συριζα να ρίξουν Ανταρσυα,μια κουβέντα να κάνεις θα καταλάβεις ότι κάτι παίζεται...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    9. @ΝΙΚΟΣ:
      Για 20/11:
      Δεν έγινα "πολλά λάθη" εκείνη την ημέρα.
      Φασιστική δολοφονική επίθεση ενάντια σε απεργούς έγινε εκείνη την ημέρα.
      Δεν θα συζητήσω λεπτομέρειες γιατί η κουβέντα θα ξεφύγει εκτός θέματος, αλλά ούτε αυτά που λες για την περιφρούρηση ισχύουν.

      Διαγραφή
    10. τπτ δεν ισχυει απο αυτα που λες @νικος!
      εχουν γραφει πολλα για εκεινη τη μερα μην ξανακανουμε ρεπορταζ.
      για την περιβοητη ανακοινωση του ναρ.
      καταρχην λεει ενα μικρο ψεμματακι (ισως απο παραπληροφοριση) οτι εριξαν χημικα τα ματ, ολη την ωρα των γεγονοτων τα ματ επενεβηκαν μονο οταν στριμωχτηκαν τα "παιδια" στη παλια βουλη.
      αυτη λοιπον την ανακοινωση η εσακ στο σωματειο μισθωτων τεχνικων (σμτ) κατεθεσε ως ψηφισμα και δεν περασε, με το αιτιολογικο οτι καποιοι κανουν οτι γουσταρουν και βγαζουν ανακοινωσεις, επισης οτι τα παιδια βαζουν την κουκουλα και κανουν και καμια βλακεια, δεν θα τα καταδικασουμε κιολας! (το ειπε στελεχος του ναρ με ειδικοτητα που ειναι και μηχανικος αλλα τον λες και καλιτεχνη).
      συνεχιζω για την σταση του ναρ/ανταρσυα. την ωρα που δεχομασταν την δολοφονικη επιθεση, μελη του απο τα μπλοκ του παρενοχλουσαν τις περιφρουρισεις σε αλλα σημεια με εμφανη τη στοχευση. μπροστα μου τουλαχιστον 3 φορες "παιδια" κρυφτηκαν σε μπλοκ της ανταρσυα και επειδη αν μη τι αλλο τουλαχιστον οι ναριτες τα βασικα της περιφρουρισης τα ξερουν, μαλλον με εντολη/σχεδιο τους αφησαν να μπουν!
      για ολα αυτα λοιπον εχω τις ενστασεις μου για τον χωρο.
      εγω καθολου δεν το αποκλειω να ψηφισουν ανταριζα "αριστεροι" συριζαιοι και με γραμμη πιλαφ μαλιστα.
      αλλα μεχρι να γινουν εκλογες θα δουν πολλα τα ματια μας. μεχρι και βουλευτες ανταριζα ή και αλαβανου ή μαζι και οι 2 χωρις να εχουν γινει εκλογες μπορει να δουμε!
      κρατα μικρο καλαθι μη δεις και στελεχη του ναρ, ακομα και του ανωτατου οργανου, υποψηφιους με τον τσυριζα

      Διαγραφή
    11. Οι αλυσίδες του ΠΑΜΕ αν και στόχο είχαν την προστασία της διαδήλωσης του (και καλά έκαναν) ήταν πολύ αυστηρές,είναι αληθής η εικόνα οτι η περιφρούρηση δεν άφησε έναν ηλικιωμένο να περάσει,στα 10 μέτρα ήμουν και το είδα,σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν δικαιολογώ τις δολοφονικές επιθέσεις,αφού σου είπα έφαγα και γω ένα μάρμαρο στη μέση καθώς έφευγα (ισχύει ότι κάποιοι απ την περιφρούρηση επέστρεφαν κανα πετρίδι-δεν είναι ψέμματα κι αυτό..υπάρχουν βίντεο που το αποδεικνύουν)
      Επίσης σου παραθέτω κάποια βιντεάκια από την ώρα των γεγονότων να διαπιστώσεις πόσο χημικό έφαγαν τα άλλα μπλοκ ενώ τα παρακρατικά βλαμένα δρούσαν ανενόχλητα:
      https://www.youtube.com/watch?v=7McfjrwYexA
      https://www.youtube.com/watch?v=gU8jD15B7_Y
      Όσο για τα περί εκλογών όντως θα δούμε πολλά και κρατάω μικρό καλάθι,ωστόσο μια κουβέντα να κάνεις με 5 απογοητευμένους συριζαίους,οι 3 θα σου πουν ότι η Ανταρσυα είναι μια λύση και αξίζει την ψήφο τους.Γιατί να μην τους δεχτούμε,ο Κουτσούμπας 2 βδομάδες τώρα "να ξανασυναντηθούμε με αυτούς που φυγαν απ τις τάξεις μας" λέει..
      Τα περί ναρ (αλήθεια δικά σας παιδιά δεν ήταν;), γραμμών πιλάφ,χαρακτηρισμούς ανταρίζα κλπ τα αντιπαρέρχομαι,καθώς δε μαρεσουν οι αντιπαραθέσεις στο ίντερνετ.
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    12. οι αλυσιδες εμποδιαζαν κοσμο να μπει στα μπλοκ, οποιος ηθελε να περασει πηγαινε απο το πεζοδρομιο ανενοχλητος, ακομα και μελη αλλων μπλοκ με σημαιες αν δεν τους ηξερε καποιος δεν εμπαιναν. προφανεις οι λογοι οταν ακομα και ετσι φαγαμε απο τα πλαγια μαρμαρα, αυτο που εφαγα εγω το εφαγα απο το πεζοδρομιο στα 3 μετρα.
      στα μπλοκ δεν εμπαινε οποιος να ειναι ισχυει, αλλα απο το πλαι περναγε οποιος ηθελε.
      το οτι πολλοι (ανευ εντολων) πανο στην ενταση πεταξαν πισω πετρες στην αρχη ισχυει, αλλα δεν πιστευω να περιμενεις ολοι να κρατησουν την ψυχραιμια τους οταν απο την αλλη τους πετανε πετρες, μαρμαρα (με σφεντονες) μολοτωβ και αλλα εκρηκτικα να το παιζουν γκαντι.
      για το πρωτο βιντεο δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για τη χρονικη στιγμη, το δευτερο κανει μπαμ οτι ειναι αφου εχουμε φυγει απο το συνταγμα καθως υπαρχει μαζικη ροη απο τις κεντρικες σκαλες της πλατειας προς τα πανω.
      την ωρα λοιπον που εμεις δεχομασταν την επιθεση ματ (με στολη) δεν μπηκαν στη μεση, αντιθετα οση ωρα δεχομασταν επιθεση οι δυναμεις του ναρ δρουσαν σαν σε συμπαιγνια με τις δυναμεις που μας εκαναν επιθεση.

      δεν μιλησα για ψηφοφορους, μιλησα για οργανωμενες δυναμεις, ενα κομμα του 0.2 δεν παει στο 3 με απογοητευμενους ψηφοφορους μονο, θα παιξει και η σχετικη διαφημιση ετσι ωστε οτι χυμα φυγει απο τσυριζα να κανει μισο βημα και να σταματησει στην ανταριζα.
      ετσι οπως τα λες, ΗΤΑΝ. το ανταριζα βγηκε απο τα κολητηλικια χαγιων, δελαστικ και λοιπων με τους τσυριζαιους, με το γεγονος οτι βγηκε συνιστωσα τον ιουνη του 12 και ψηφισε τσυριζα (κομματι συνιστωσας), με το οτι αναμεσα σε μαη-ιουνη το πριν εγραφε σε καθε σελιδα και διαφορετικη αποψη για το αν πρεπει να κατεβειτε στις εκλογες ή οχι.
      να πω και αλλα;

      Διαγραφή
    13. "ακομα και μελη αλλων μπλοκ με σημαιες αν δεν τους ηξερε καποιος δεν εμπαιναν". εννοω με σημαιες του ΠΑΜΕ, καθως οπως θυμομαστε ολοι η προβοκατσια την μερα της μαρφιν με το και καλα ντου στη βουλη (με την ενορχηστρωμενη προσπαθεια πασοκ λαος να φορτωθει στο ΠΑΜΕ) εγινε με σημαιες του ΠΑΜΕ. το να παρεις μια σημαια ειναι ευκολο, δεν μπορω να αρνηθω ευκολα σε καποιον να του δωσω σημαια την μερα της κινητοποιησης...

      Διαγραφή
    14. @modesto:
      θα παρακαλούσα η εκτός θέματος συζήτηση να τελειώσει εδώ.
      Δεν υπάρχει λόγος να τρολάρουμε και μεταξύ μας

      Διαγραφή
    15. οκ!
      κατι που νομιζω οτι εχει σχεση με το θεμα και το τελικα που στοχευει το ναρ και η ανταρσυα http://www.zougla.gr/books/article/i-parousiasi-tou-neou-vivliou-tou-petrou-papakonstantinou

      Διαγραφή
  5. Υπαρχει ενα νεο. Που δεν περνα απαρατηρητο
    Απαντηση στο πανο του ΠΑΜΕ εδωσε ο ιδιος ο ΣΕΒ ! Οχι κυβερνηση και "υπευθυνη αντιπολιτευση".
    Τα πραγματικα αφεντικα αυτα που κρατανε τα κλειδια της οικονομιας και αρα και της πολιτικης δεν ειναι ικανοποιημενοι με το "πολιτικο τους προσωπικο".
    Νικος -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.