14 Ιανουαρίου 2015

Ηλιούπολη: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αντάμα, αποφασίζουν για την αναβάθμιση του ΚΥΤ!!!

Η Περιφέρεια Αττικής με την διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αποφασίζουν μαζί την αναβάθμιση του ΚΥΤ σε 400αρι.

Η Περιφέρεια Αττικής αιφνιδιαστικά ανάρτησε στο διαδίκτυο στις 9 Γενάρη την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το 11ο θέμα, με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Α. Αναγνωστόπουλο, στη συνεδρίαση του 2ου Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι το κερασάκι στην τούρτα με την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου ΚΥΤ Αργυρούπολης 400/150 kV του «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας/ Δ/νση Νέων Έργων Μεταφοράς ΑΕ» που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια των Δήμων Ηλιούπολης και Ελληνικού – Αργυρούπολης Περιφέρειας Αττικής.
Ας δούμε όμως κάνοντας ένα σχολιασμό, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την θετική εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας!!!

Πρόκειται για ένα έργο που έχει συναντήσει τη σταθερή, τεκμηριωμένη άρνηση δύο ολόκληρων γενεών της ευρύτερης περιοχής με αντίκτυπο και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο. Η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας φαίνεται ότι βρήκε και στην περίπτωση αυτή την ευκαιρία να ξεμπερδεύει, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, και με το ζήτημα αυτό. Πέρα από τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου σοβαρές επιπτώσεις πιθανολογούνται σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων γι αυτο και οι μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων το 2013.

Σήμερα «το ΚΥΤ Αργυρούπολης αποτελείται από την πλευρά 150kV (υπαίθριου τύπου μονώσεως αέρος), η οποία περιλαμβάνει και τον Υποσταθμό Διανομής 150/20kV. Η πλευρά 150 kV τροφοδοτείται (προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση της πλευράς 400 kV) μέσω των Γραμμών Μεταφοράς 400kV Παλλήνη – Αργυρούπολη και Λαύριο – Αργυρούπολη, οι οποίες λειτουργούν επί του παρόντος στα 150 kV».

Η εισήγηση, αν και θετική, ουσιαστικά ομολογεί την ακαταλληλότητα της θέσης καθώς σημειώνει ότι «το 1967 και το 1974 που έγιναν οι αντίστοιχες απαλλοτριώσεις του χώρου, η περιοχή ήταν τελείως ακατοίκητη και στον Υμηττό δεν είχαν ορισθεί προστατευόμενες ζώνες», ενώ τώρα εμπίπτει στη ζώνη Β προστασίας του Υμηττού και ένα μικρότερο μέρος στη ζώνη Α απολύτου προστασίας και εφάπτεται κατοικιών και σχολείων.

Η χωροθέτηση του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης στη συγκεκριμένη θέση έχει κατά καιρούς ακυρωθεί από το ΣτΕ. Προκειμένου να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις η νέα Περιβαλλοντολογική μελέτη επικαλείται κινδύνους (black-out κ.ά) από την καθυστέρηση του έργου, οι οποίοι όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την πολυετή περίοδο κατά την οποία το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο σε σχέση με τον αρχικό του σχεδιασμό. Ο πραγματικός όμως σκοπός ολοκλήρωσης του ΚΥΤ ομολογείται απροκάλυπτα στην ίδια τη ΜΠΕ στο παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα που παραθέτει η εισήγηση:
«… Ο εφοδιασμός των πολιτών και επιχειρήσεων με ενέργεια αποτελεί αναγκαιότητα και υποχρέωση κάθε Κράτους, λόγω της ζωτικής σημασίας του για τη στοιχειώδη ανθρώπινη διαβίωση και την οικονομική ανάπτυξη. Η αναγκαιότητα αυτή, ιδίως ως προς τις βιομηχανίες μιας χώρας, ολοένα εντείνεται προς το σκοπό της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, στα πλαίσια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και απαιτούμενης ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».
Είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι η νέα περιβαλλοντική μελέτη της Περιφέρειας για να καθησυχάσει και να παραπλανήσει τους κατοίκους επικαλείται στοιχεία και ειδικές μετρήσεις που έγιναν από καθηγητή Πανεπιστημίου Πάτρας και την Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας!! Είναι απορίας άξιο από πού άραγε άντλησαν αυτά τα στοιχεία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας!! Είναι υπερβολή να πούμε ότι την περιβαλλοντική μελέτη που παρουσιάζει η Περιφέρεια υπογράφοντας την επέκταση του ΚΥΤ στο Δήμο μας δεν είναι «μόχθος» των υπηρεσιών αλλά αντίγραφο από αλλού ………
Χλευάζουν με αυτό τον τρόπο, τους αγώνες και τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής. Η Δημόσια υγεία είναι εμπόδιο στην απελευθέρωση και στους επενδυτές της ενέργειας.
Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν το θέμα σε περίοδο εκλογών.


Όλοι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 15 Γενάρη στις 15:30 που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού)

Ένα και μοναδικό το αίτημα:

«Απορρίπτουμε την αναβάθμιση του ΚΥΤ, δεν παζαρεύουμε την ζωή και την υγεία των Κατοίκων και των παιδιών τους».
Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης να βρει τρόπους ώστε να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο πριν την Πέμπτη 19 Γενάρη.
Να καταδικάσει και να αντιπαλέψει τα αντιδραστικά σχέδια Κυβέρνησης και Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.