13 Νοεμβρίου 2014

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών στη Νομική

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών που επιχείρησαν να συναντηθούν με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο λοκ-άουτ της Νομικής ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό είναι από σήμερα επίσης το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ενώ με απόφαση της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ κλειστή θα είναι και η ΑΣΟΕΕ.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια σχολών προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μετά από πρόταση που κατέθεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει μέχρι στιγμής η Νομική.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΑΣ αναφέρει αναλυτικά:



«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις Πρυτανείες του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ που σήμερα Πέμπτη 13/11 απέκλεισαν με δυνάμεις των ΜΑΤ τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν φοιτητές. Αυτές οι ενέργειές τους συνδέονται άμεσα με την απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ ενάντια στην οποία παλεύουν οι φοιτητές. Οι Πρυτανείες εφαρμόζουν το κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" γι΄ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, το χτύπημα των αγώνων των φοιτητών.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν με αποφάσεις και με τη στάση τους την ένταση του αυταρχισμού και να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή.

Καλούμε να πάρουν απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 17:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας ενάντια στον αυταρχισμό».


902

10 σχόλια:

  1. μονο που το ξυλο το φαγανε οι ΕΑΑΚιτες που μερες τωρα το ΜΑΣ χλευαζει για την προβοκατορικη δραση τους...πλακα μας κανετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι σοβαρός ρε φίλε; Το ποιος έφαγε το ξύλο είναι το θέμα; όποιος γράφει τέτοιες αθλιότητες, παίζει τοπαιχνίδι της κυβέρνησης! Και τις προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΜΑΣ να τις αφήσεις για το συνάφι σου που είναι έξω και ανάντια στο οργανωμένο κίνημα, άλλα χάφτει τέτοιες ανοησίες!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με kk-1 αστε τις μπαρούφες μερικοί..Όλοι Προπύλαια το απόγευμα...και σύντροφοι αυτήν τη φορά τουλάχιστον μην είμαστε σΤο απέναντι πεζοδρόμοι με τους άλλους.Όλοι έναν σκοπό έχουμε..για τα ίδια πράγματα αγωνιζόμαστε !
    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ουτε ενα σκοπο εχουμε ουτε για τα ιδια πραγματα αγωνιζομαστε
      α

      Διαγραφή
    2. Παντως το ΜΑΣ πισω απο τους προβοκατορες φοιητητικους συλλογους (εαακ,αρεν,σεκ ητανε στην σημερινη πορεια...φιλε "α"

      Διαγραφή
  4. γιατι ταυτιζεις τους φοιτητικους συλλογους με τις γκρουπες-κολαουζους του συριζοπασοκ;
    α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε εξέλιξη είναι η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι φοιτητές, ως απάντηση στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί σε φοιτητές που θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή. Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και ανταποκρίθηκε θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΑΚ.ΑΡΕΝ,ΣΕΚ , χμμμμμμ, Σύλλογο δεν τους λες , φοιτητική παράταξη όμως θα μπορούσες να τους πεις. Έτσι για να μην μπερδεύουμε τα βασικά , άλλο ο Σύλλογος , και άλλο η παράταξη.
    Όσο αφορά το σχόλιο του πρώτου ανωνύμου,
    να υποθέσω ότι εσύ κατά τα άλλα ενδιαφέρεσαι και για την ενότητα του κινήματος. Λέω εγώ τώρα ο αφελής. Και σε κάποια άλλα άρθρα δεν έχεις κατηγορήσει ή αναφερθεί για τον «μοναχικό» δρόμο του ΚΚΕ που δεν θέλει κανέναν δίπλα του.
    Η αλήθεια είναι ότι το ΜΑΣ έπρεπε να κάνει μουτσουνάκια γιατί τα ΕΑΑΚ δεν συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , βάση πάντα της δικής σου λογικής βεβαίως βεβαίως. Της λογικής με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.
    Epikouros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ μπαρουφολογια απο τα οπορτουνακια.
      περνετε;;; αποφασεις οπως τις περνετε και προσπαθειτε να τις υλοποιησετε three and the koukos band, δεν εχετε τα κοτσια να πειτε "ναι πηγαμε να εφαρμωσουμε την αποφαση αλλα δεν τα καταφεραμε" και αρχιζετε τα μια παρασταση πηγαμε να κανουμε.
      το γεγονος οτι εισαστε καρναβαλοι δεν αλλαζει ο γεγονος οτι παρολη την $#$#$@ σας δεν πρεπει να καταγγειλουμε την σταση της κυβερνησης. αλλο το ενα αλλο το αλλο.

      Διαγραφή
  7. Βίντεο από την απρόκλητη και λυσσαλέα επίθεση των αστυνομικών σε φοιτητες στο τέλος της απογευματινής πορείας:www.youtube.com/watch?v=4WCE6iCvK5g

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.