10 Νοεμβρίου 2014

Για ένα κομμάτι ψωμί…

 Για ένα κομμάτι ψωμί…

Πρώτα επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, γιατί από την αρχή που είχε τεθεί θέμα εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ, είχε αντισταθεί αταλάντευτα. Τότε το ΚΚΕ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Μόσχας κι ήταν κόμμα αντεθνικό και προδοτικό.
Μετά την αλλαγή στην μορφή-αλλά όχι στο περιεχόμενο-άσκησης της αστικής εξουσίας από τους ‘παλαιοκομματικούς και φαύλους πολιτικούς’, από τους οποίους μας είχε σώσει υποτίθεται η χούντα του αγράμματου δικτάτορα, όταν μπήκε θέμα εισόδου της χώρας μας στην ΕΟΚ, πάλι το ΚΚΕ αντιτάχθηκε. Τότε ήταν οπισθοδρομικό, προσκολλημένο σ’ ένα στείρο παρελθόν.
Προς τιμήν του, το ΚΚΕ αντιτάχθηκε-μόνο αυτό, απ’ όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα διάφορα γραφικά γκρουπούσκουλα-στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά την πολεμά λυσσωδώς, τόσο στο ιδεολογικό πεδίο, όσο και στο καμίνι της ταξικής πάλης. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι η μήτρα, όλων των σημερινών δεινών της εργατικής τάξης κι όλου του ελληνικού λαού. Ήταν η εποχή, που ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, του ΣΥΝ περιλαμβανομένου, υποσχόντουσαν στον Ελληνικό λαό, ότι στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια  θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Πράγματι, η άρχουσα και διεθνής αστική τάξη, έφαγαν με ολόχρυσα κουτάλια. Ο λαός;…ότι είχε μαγειρέψει κι ετοιμαζόταν να φάει, η συμμορία της αστικής τάξης, οι πολιτικοί της υπάλληλοι κι οι ιδεολογικοί της συνοδοιπόροι, ήρθε το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τους άφησε με το στόμα ανοιχτό και άδειο.
Η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, από τον εθνοπροδότη υπάλληλο της αστικής τάξης Σημίτη, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τους εργαζόμενους.
Όλη η μεγάλη απάτη των πολιτικών υπαλλήλων της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας απέκρυψε από τον ελληνικό λαό το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συμμετείχε σε μια λυκοσυμμαχία με ανισότιμους όρους.
Πρόσφατα, την τελευταία πενταετία η ΤΡΟΙΚΑ –δηλαδή ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, κι ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ελλάδας- προκειμένου να συσκοτίσουν την επερχόμενη απίστευτη λεηλασία δημόσιας και οικογενειακής  περιουσίας του έλληνα εργαζόμενου, εφεύραν το κόλπο με τα μνημόνια. Στα μνημόνια αποδίδεται η εφαρμογή των όρων της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου, και των επόμενων κρίσιμων Συνόδων της ΕΕ, σε Λισαβόνα, Μπολόνια και αλλαχού.
Η απαξίωση της εργασίας, που μετατράπηκε σε περιοδική κι εποχική απασχόληση, η υποστελέχωση των δομών Υγείας και Παιδείας, προς όφελος  των αντίστοιχων ιδιωτικών κέντρων, το μεγάλο τσεκούρεμα στις συντάξεις και τους μισθούς, η αλόγιστη και αντισυνταγματική-ακόμα και με τα αστικά κριτήρια-  φορολόγηση του σπιτιού, ΑΠΟΔΟΔΟΝΤΑΙ στα μνημόνια.
Τέλος της προηγούμενης βδομάδας, ο –δήθεν-Υπουργός της –δήθεν-Παιδείας, ανάγγειλε την πρόσληψη ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ εκπαιδευτικών, με μόνη αμοιβή την ανέξοδη και ουδέποτε μέλλουσα να εξαργυρωθεί μοριοδότηση.
Σήμερα διαβάσαμε ότι οι νέοι εκπαιδευτικοί στη Γαλλία θα αμείβονται με κουπόνια σίτισης. Αυτά στη Γαλλία του Ολάντ-αυτού του κατά τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, ανέμου της ‘αλλαγής’. Να θυμίσουμε ότι η Γαλλία είναι μέλος του G7, δηλαδή συγκαταλέγεται μέσα στις 7 ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες του κόσμου. Και δεν έχει μνημόνια.
Άρα, το μεγάλο παραμύθι της αστικής τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πρέπει να σας βάλει σε έγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.