11 Φεβρουαρίου 2010

ΟΧΙ στα κρατικά μονοπώλια, ΝΑΙ στα ιδιωτικά μονοπώλια...

................................
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες 2 μέρες περί συγχώνευσης της ιδιωτικής πλέον Olympic Air και της Aegean Airlines, με πρωτοβουλία ποιού άλλου, του Θεόδωρου Βασιλάκη ιδιοκτήτη της Aegean (που ήταν γνωστό το ενδιαφέρον του από την αρχή), αποκαλύπτοντας έτσι, ολόκληρο το σκηνικό με το colpo grosso της Ολυμπιακής Αεροπορίας..................όπως επίσης δείχνει τον πραγματικό ρόλο της κυβέρνησης που από την μια ξεπούλησε μια κατα τα άλλα προβληματική εταιρεία , της MIG του Βγενόπουλου που έπαιξε τον ρόλο του ενδιάμεσου (όπως και στην περίπτωση του ΟΤΕ) και της ΕΕ που πίεζε την Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει την Ολυμπιακή , χάριν του ελευθερου ανταγωνισμού !!!!!!!!!!
Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν , ύστερα από χρόνια στοχευμένης απαξίωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας , ξεκινά πριν από 2 χρόνια την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του κρατικού αερομεταφορέα (υπάρχουν βέβαια και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν) , δηλώνοντας με θράσος πως η εταιρεία είναι ζημιογόνα και κοστίζει στον ελληνικό λαό περί το 1.000.000 € την ημέρα !!

Μάλιστα ανακοινώνουν μέσω του Υπουργού τότε κ. Χατζηδάκη, πως από το 1995 μέχρι το 2008, η εταιρεία είχε ζημίες περί τα 2,6 δις €..............

Ο καθηγητής οικονομικών Ιωάννης Λαϊνός δημοσιεύει εκείνη την περίοδο μελέτη με την οποία αποδεικνύει ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία, όχι μόνο δεν ήταν ζημιογόνα, αλλά κερδοφόρα κατα 9,4 δις € την περίοδο 1995-2008......... στοιχείο το οποίο θάβεται από τα ΜΜΕ........

..... και τελικά η Ολυμπιακή ιδιωτικοποιείται και πωλείται με τιμή μόλις 168 εκατ. €, επιβαρύνοντας παράλληλα το δημόσιο με 1,2 δις € σε αποζημιώσεις για εργαζόμενους που απολύθηκαν !!!

Βέβαια για να θολώσουν λιγάκι τα νερά, δεν την πούλησαν απευθείας στον Βασιλάκη της Aegean, αλλά την έδωσαν στον γνωστό πλέον μεσάζοντα - εθνικό σωτήρα, Ανδρέα Βγενόπουλο που ως νέος Κοσκωτάς κάνει τις ενδιάμεσες αγοραπωλησίες, ώστε να παραμυθιάζεται το κοινό, και να μην φαίνονται οι πραγματικές συναλλαγές που γίνονται στο βάθος.........

Και τώρα ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με τον Θεόδωρο Βασιλάκη τελικά να αποκτά το μονοπωλιο των ελληνικών αιθέρων σε ποσοστό 97 % !!
Αλλά ξέχασα, τα ιδιωτικά μονοπώλια επιτρέπονται ......

Υ.Γ.
Συνήθως αυτές οι "συναλλαγές" δεν γίνονται τόσο εμφανείς ή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μιας και έχουμε κρίση σου λένε, ας πάει και το παλιάμπελο, να κάνουμε λίγο πιο γρήγορα τις δουλειές μας !!!!! Κάπως θα το δικαιολογήσουμε..... Εξάλλου ο κόσμος κοιμάται.... και τα μίντια είναι στο πλευρό μας !!
Μια επιτροπή ανταγωνισμού, δεν μας τρομάζει ......

1 σχόλιο:

  1. απο την στιγμη που δεν ηταν αξιοι να την κανουν κερδοφορα καλυτερα που την εδωσαν..οσο για το επικειμενο μονωπολιο, ευχομαι να βρεθει συντομα ανταγωνιστης ,εστω και απο το εξωτερικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.